Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
4 dana na Boroviku
+15
franciscus
Ikarus
goxxon
vuk
roby71
duke
pirat
zoran
ratomir6
vens
marinko
NAVIGATOR
PJER
Migach
djomla
19 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO I VIDEO REPORTAŽA
Stranica 1 / 1.
4 dana na Boroviku
Nakon dugo planiranja, frend i ja smo se konačno uspjeli dogovoriti za termin izleta. S nama je trebao ići još jedan prijatelj, ali zbog posla nije mogao.. Jezero Borovik nalazi se SZ od Đakova. To je umjetno jezero nastalo pregradnjom korita rijeke Vuke 1978. godine. Jezero ima površinu od 160 hektara s najvećom dubinom od 15 m (prosječna dubina 4m), dužine cca 7000 m, prosječne širine cca 300 m i ukupne zapremnine vode 8 500 000 m3 . Na mjestu sadašnjeg jezera nekada se nalazilo naselje Borovik po kojem je i dobilo naziv. Na netu se čak može naći i informacija kako se za niskog vodostaja može vidjeti i križ sa zvonika nekadašnje crkve. Iako mi to prije zvuči kao urbana legenda.
Uglavnom, polazak je bio u četvrtak 3. siječnja u 6h, odvezao nas je moj brat, te smo na odredište stigli u 07h. Nakon toga smo pješačili 3.5km do izvora Čokotinac (kasnije smo skontali da je makadam dosta dobar i da nas je brat mogao odvesti do tamo ). Vratili smo se kući u nedjelju oko 13h.
Pošto mi se ne da pisati iznad slika, ukratko ću: Zaklon smo napravili pomoću cerade 6x5m, unutra smo ložili malu peć od spremnika za municiju. Peć je stvarno ekonomična kada se klapna skroz priguši, napunjena drvima lagano gori oko 1.5-2 sata, a opet daje dovoljno topline da u šatoru bude ugodno.
Za jelo smo kuhali grah, te rižu i sojine medaljone. Za međuobroke slanina, kobasica, juhe iz vrećice, 2 kile kruha iz el. pekača.
Vodu smo pili iz izvora koji se nalazio oko 150-200m ispod nas..
Drugu noć je kiša skoro cijelu noć padala, očekivali smo da će stara cerada propustiti, ali nasreću nije. Također, zadnje 2 noći puhao je jak vjetar u naletima, koji je kroz krošnje stvarao zlokobne zvukove kao da prolazi brzi vlak kraj šatora Kasnije smo se naviknuli i mirno spavali...
Slijedi nastavak...
Uglavnom, polazak je bio u četvrtak 3. siječnja u 6h, odvezao nas je moj brat, te smo na odredište stigli u 07h. Nakon toga smo pješačili 3.5km do izvora Čokotinac (kasnije smo skontali da je makadam dosta dobar i da nas je brat mogao odvesti do tamo ). Vratili smo se kući u nedjelju oko 13h.
Pošto mi se ne da pisati iznad slika, ukratko ću: Zaklon smo napravili pomoću cerade 6x5m, unutra smo ložili malu peć od spremnika za municiju. Peć je stvarno ekonomična kada se klapna skroz priguši, napunjena drvima lagano gori oko 1.5-2 sata, a opet daje dovoljno topline da u šatoru bude ugodno.
Za jelo smo kuhali grah, te rižu i sojine medaljone. Za međuobroke slanina, kobasica, juhe iz vrećice, 2 kile kruha iz el. pekača.
Vodu smo pili iz izvora koji se nalazio oko 150-200m ispod nas..
Drugu noć je kiša skoro cijelu noć padala, očekivali smo da će stara cerada propustiti, ali nasreću nije. Također, zadnje 2 noći puhao je jak vjetar u naletima, koji je kroz krošnje stvarao zlokobne zvukove kao da prolazi brzi vlak kraj šatora Kasnije smo se naviknuli i mirno spavali...
Slijedi nastavak...
Re: 4 dana na Boroviku
Vidio već slike i na fejsu, svaka čast, super sklonište =)
daj mi samo reci, dimljak, s čim obložena cerada na tom dijelu di on izlazi van =)
da se zbog topline ne topi i zapali ?
daj mi samo reci, dimljak, s čim obložena cerada na tom dijelu di on izlazi van =)
da se zbog topline ne topi i zapali ?
Migach- ADMIN
-
Broj postova : 2566
Godine : 34
Datum registracije : 17.10.2010
Stavili smo papir za pečenje, nije baš najsretnije rješenje, ali poslužilo je. Prošle smo godine stavljali alu foliju ali se ona jako lako podere.
Em ti miša, super reportaža...bravo dječaci..
PJER- mr.spika
-
Broj postova : 1838
Godine : 55
Datum registracije : 12.02.2011
ludo vi ste složili folding kolibu kao da ćete mjesec dana biti tamo.
super stvar ona peč totalno daje drugi štih nastambi koja takva vuće na kuču.
čini mi se odlično za stacionarnije izlete bez puno hodanja ali na hodačke ju ture bome ne bi vukao pogotovo još s dimnjakom .
sve lijepo opisano s puno fotografija, iako se up par navrata pomješao redosljed ili i se tako čini i neke su duplići.
bez obzira na to čestitam na reportaži, gušt gledati!
super stvar ona peč totalno daje drugi štih nastambi koja takva vuće na kuču.
čini mi se odlično za stacionarnije izlete bez puno hodanja ali na hodačke ju ture bome ne bi vukao pogotovo još s dimnjakom .
sve lijepo opisano s puno fotografija, iako se up par navrata pomješao redosljed ili i se tako čini i neke su duplići.
bez obzira na to čestitam na reportaži, gušt gledati!
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
lijep izlet u meni poznatom kraju, svaka cas!
sto se tice dimnjaka i njegove izilacije, predlozio bih ti armaflex izolaciju.
moze se nac u boljim trgovinama opreme za centralno grijanje.
sto se tice dimnjaka i njegove izilacije, predlozio bih ti armaflex izolaciju.
moze se nac u boljim trgovinama opreme za centralno grijanje.
marinko- lingua
-
Broj postova : 252
Godine : 42
Datum registracije : 29.01.2011
Hvala!
@ Navigator
Da, fotke su mi se malo pomiješale, nešto sam zbrkao pri uploadu Još da je nastambu bilo malo izolirati izvana sa granama crnogorice, lišćem ili nečim sličnim, onda bi stvarno bila odlična..
@Marinko
Hvala na infu, mogao bih možda nabaviti komad za dio koji je blizu cerade...
EDIT:
evo i jedinog videa koji sam snimio negdje oko pola 4 ujutro kad sam podložio peć, čuje se kišica u pozadini.. a i peć bruji, jer je klapna skroz otvorena pa jako vuče dim..
@ Navigator
Da, fotke su mi se malo pomiješale, nešto sam zbrkao pri uploadu Još da je nastambu bilo malo izolirati izvana sa granama crnogorice, lišćem ili nečim sličnim, onda bi stvarno bila odlična..
@Marinko
Hvala na infu, mogao bih možda nabaviti komad za dio koji je blizu cerade...
EDIT:
evo i jedinog videa koji sam snimio negdje oko pola 4 ujutro kad sam podložio peć, čuje se kišica u pozadini.. a i peć bruji, jer je klapna skroz otvorena pa jako vuče dim..
vrhunski izelt, bas sam se uživio kad sam citao i gledao slike
a peć mi izgleda vrhunski sam ne znam kolko je teška? ako možeš dat neke dimenzije bio bih zahvalan
a peć mi izgleda vrhunski sam ne znam kolko je teška? ako možeš dat neke dimenzije bio bih zahvalan
vens- lingua
-
Broj postova : 344
Godine : 34
Datum registracije : 26.03.2012
Jako lijepa reportaža i priroda mene zanima pošto imam isti štap za pecanje kojeg nikad ne koristim imam druge bolje do koliko kila može izvuć
ratomir6- lingua
-
Broj postova : 351
Godine : 26
Datum registracije : 17.04.2012
@vens
težina peći skupa sa nožicama iznosi 3.7 kg, dimenzije su: širina:15cm , visina:15cm, dužina: 29cm
težina peći skupa sa nožicama iznosi 3.7 kg, dimenzije su: širina:15cm , visina:15cm, dužina: 29cm
cool :-)
zoran- zelembara
-
Broj postova : 25
Godine : 124
Datum registracije : 17.12.2012
odlicno.. svidja mi se i nastamba i pec.. odlicna za provesti vise dana negdje..
pirat- mr.spika
-
Broj postova : 1217
Godine : 39
Datum registracije : 19.01.2012
forumski knjiznicar, a neda mu se pisat.... ccc
pa kolko ste kila imali na ledjima sa svim tim komocijama i perverzijama??
moram priznat da sam zavidan! svidja mi se sto vidim!
pa kolko ste kila imali na ledjima sa svim tim komocijama i perverzijama??
moram priznat da sam zavidan! svidja mi se sto vidim!
duke- mr.spika
-
Broj postova : 1239
Datum registracije : 04.04.2012
Mogli ste i nas iz Slatine zvati. Bravo
roby71- bomber
-
Broj postova : 115
Godine : 53
Datum registracije : 12.04.2012
super slike,zanimljiva mi je peć(od koje je to municije spremnik) jako domišljato...
lijepo je vidjet da još netko koristi pribor za jelo od hrvatske vojske...
lijepo je vidjet da još netko koristi pribor za jelo od hrvatske vojske...
vuk- tipko
-
Broj postova : 61
Godine : 27
Datum registracije : 01.09.2012
pretpostavljam da je peć od spremnika za kalibar 12,7 mm (recimo od ovog popularnog oružja http://en.wikipedia.org/wiki/M2_Browning). nisam ti baš siguran da je pribor za jelo od HV-a. kako bi rekli na forumu: Ako, sam u krivu, molim da me netko ispravi."
goxxon- guru
-
Broj postova : 3594
Godine : 44
Datum registracije : 17.11.2010
Jedino ako je pod pribor mislio na porciju, jel žlice mogu bit jedino iz kantine iz vojarne
Ikarus- ADMIN
-
Broj postova : 2149
Godine : 42
Datum registracije : 06.03.2010
da mislio sam na porciju ali cijeli pribor za jelo se sastoji od žlice,vilice,noža,posude za kuhanje,veće plastične posude, male posude (koja služi kao čaša)i čuturice, imam istu takvu porciju i siguran sam da je ova na slikama od hrvatske vojske...
goxxon-hvala na odgovoru zanimalo me baš od koje je municije spremnik vidio sam manji
ali ovako velik nisam...
goxxon-hvala na odgovoru zanimalo me baš od koje je municije spremnik vidio sam manji
ali ovako velik nisam...
vuk- tipko
-
Broj postova : 61
Godine : 27
Datum registracije : 01.09.2012
O toj Rade Končar porciji je već podosta pisano ovdje. Npr. ovdje
franciscus- spikač
-
Broj postova : 943
Godine : 62
Datum registracije : 29.07.2012
@duke26
Baš sam knjižničar , nego, stvarno ne znam koliko su stvari imale kila. Zapravo nije toliko problematična kilaža nego dosta neergonomski način nošenja stvari-u nedostatku kvalitetnih ruksaka..
@roby71
Pa zašto ne za neke buduće izlete, blizu je to vama...
Da radi se o kutiji za municiju 12.7, spremnik je mislim ruskog porijekla.. Metalne stijenke su debele 1mm, što je dosta tanko te se bočne stijenke malo deformiraju od topline..
Od vojne porcije samo sam nosio metalnu posudu i njezin poklopac-u tome inače kuham kavu..
Baš sam knjižničar , nego, stvarno ne znam koliko su stvari imale kila. Zapravo nije toliko problematična kilaža nego dosta neergonomski način nošenja stvari-u nedostatku kvalitetnih ruksaka..
@roby71
Pa zašto ne za neke buduće izlete, blizu je to vama...
Da radi se o kutiji za municiju 12.7, spremnik je mislim ruskog porijekla.. Metalne stijenke su debele 1mm, što je dosta tanko te se bočne stijenke malo deformiraju od topline..
Od vojne porcije samo sam nosio metalnu posudu i njezin poklopac-u tome inače kuham kavu..
sve pohvale za reportažu.sklonište je odlično a peč još bolja
Ris- spikač
-
Broj postova : 509
Godine : 36
Datum registracije : 22.12.2010
Jel to ona vreca za spavanje ima rukave?
duke- mr.spika
-
Broj postova : 1239
Datum registracije : 04.04.2012
Ima, to je snajperska vreća Rukavi odlično posluže, jer ne moram se svaki puta izvlačiti kada trebam podložiti peć..
Jel to slučajno Istočno njemačka vreča iz 2 djela. Jedan dio je utopljenje tj. ovo sa slike a drugi kao bivak od debljeg najlona sta se navuce na i poveže patentom
FrankyRC- spikač
-
Broj postova : 513
Godine : 37
Datum registracije : 18.11.2011
FrankyRC je napisao/la:Jel to slučajno Istočno njemačka vreča iz 2 djela. Jedan dio je utopljenje tj. ovo sa slike a drugi kao bivak od debljeg najlona sta se navuce na i poveže patentom
Nema nikakav najlon osim onog kod kapuljače u koji se vreća složi. Još jedna zanimljiva stvar u vezi vreće je da se na sredini-kod kukova, vreća s prednje strane može otvoriti te presaviti i zakačiti donji, dio čime se dobije jakna..
To je ta vreča samo ti fali vanjski zaštitni sloj
FrankyRC- spikač
-
Broj postova : 513
Godine : 37
Datum registracije : 18.11.2011
hahah nisam dugo ovdje bio .. al vidim djomla da svaki nas izlet pokupi dosta ovacija od strane forumasa
nebi bilo lose mozda neki zajednicki izletic napraviti sa nekim sa strane ... pa mozda naucimo jedni od drugih neku novu caku ... vise manje mi kad idemo to su uvijek nijanse koje se nadogradjuju na neka stara iskustva sto smo prosli ... sa nekim sa strane bi vjerovatn bio drasticniji napredak
zivili
nebi bilo lose mozda neki zajednicki izletic napraviti sa nekim sa strane ... pa mozda naucimo jedni od drugih neku novu caku ... vise manje mi kad idemo to su uvijek nijanse koje se nadogradjuju na neka stara iskustva sto smo prosli ... sa nekim sa strane bi vjerovatn bio drasticniji napredak
zivili
gangsta- bebač
-
Broj postova : 9
Godine : 36
Datum registracije : 23.12.2010
Pozdrav!
Lijepo ste se proveli! Slavonska ekipa se uvijek potrudi oko skloništa, tako da i ovaj put je to bilo jako dobro i mami jednostavno da budeš tamo..
Klope u izobilju, kuhalo se stalno nešto u kotliću mmmmmmmmmmmmm.
Borovik sam posjetio prošle godine i Ok je , možda malo previše tragova civilizacije za moj ukus, ali je lijepo u svakom slučaju.
Kao i svima jako mi se svidjela 50 cal. pečka!
Guštanje po slavonski!
Lijepo ste se proveli! Slavonska ekipa se uvijek potrudi oko skloništa, tako da i ovaj put je to bilo jako dobro i mami jednostavno da budeš tamo..
Klope u izobilju, kuhalo se stalno nešto u kotliću mmmmmmmmmmmmm.
Borovik sam posjetio prošle godine i Ok je , možda malo previše tragova civilizacije za moj ukus, ali je lijepo u svakom slučaju.
Kao i svima jako mi se svidjela 50 cal. pečka!
Guštanje po slavonski!
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO I VIDEO REPORTAŽA
Stranica 1 / 1.