FORUM PREŽIVLJAVANJA

prvi Hrvatski forum preživljavanja, bushcrafta, pustolovine i prirode
 
Početna stranicaLatest imagesO autoruRegistracijaLogin
FORUM PREŽIVLJAVANJA

FORUM PREŽIVLJAVANJA - Registracija


Poątovanje, da bi se mogao/la registrirati, moraą se slagati s uvjetima pod kojima radi/funkcionira ovaj forum, a koji su navedeni u tekstu ispod.

Svi postovi [poruke] na ovom forumu izraľavaju miąljenja/stavove/poglede autora/ica tih postova; sukladno čemu administratori/ce, moderatori/ce i ostale osobe koje sudjeluju u odrľavanju ovog foruma [u daljnjem tekstu: Admini/ce] ne mogu i neće odgovarati za sadrľaj tih postova [naravno, osim vlastitih].

Admini/ce će u najkraćem mogućem roku izbrisati postove uvredljivog/nepoćudnog/nedopuątenog sadrľaja, no, treba imati na umu da je gotovo nemoguće pogledati svaki post ąto će reći da postoji mogućnost da neki od postova takvog sadrľaja ne bude izbrisan [stoga se ne ustručavaj obavijestiti Admine/ice o postojanju istog/ih].

Postanje uvredljivih, bestidnih, vulgarnih, klevetničkih, punih mrľnje, prijetećih, seksualno orijentiranih sadrľaja kao i bilo kojih drugih sadrľaja koji krąe zakon(e) nije dozvoljeno. Činjenje nedozvoljenog uzrokuje trenutno i trajno isključivanje osobe [činitelja/ice] s ovog foruma kao i obavijest provideru osobe [činitelja/ice] o učinjenom. Admini/ce imaju pravo, u bilo koje doba, izbrisati/urediti/premjestiti/zatvoriti teme/postove s nedozvoljenim sadrľajem.

Svi podatci, upisani prilikom Registracije, upisuju se u bazu podataka. Niti jedan podatak ne smije i neće biti dan na uvid ikojoj osobi [osim tebi, Admina/ica i onih-ako/ąto/kako podlijeľe zakonu]. Admini/ce ne mogu i neće biti odgovorni/e ukoliko uslijed hakerskog napada dođe do uvida u/otkrivanja podataka.

Forum koristi tzv. cookies [kolačiće] za spremanje podataka na računalo kojim pregledavaą sadrľaj foruma. Kolačići ne sadrľe nikakve osobne podatke i sluľe samo i isključivo za bolji rad foruma. Tvoja e-mail adresa sluľi samo za Registraciju, te obavijesti vezane uz tvoj korisnički račun.

Klikom na "Slaľem se..." potvrđujeą da se slaľeą sa svim gore navedenim kao i da ćeą se istog pridrľavati.
Ovaj forum bogata je riznica znanja, iskustva i vještina survivala, bushcrafta te boravka u prirodi. Svrha ovog foruma je da znanje podijelimo sa svima koji dijele iste ciljeve, cijeniti majku prirodu, približiti joj se, upoznati je i prije svega poštovati je. Svim ljudima dobre volje koji su spremni podijeliti to isto znanje, od srca zahvaljujemo.
Forum je nastao u najboljoj namjeri kako bismo svoja znanja i iskustva podijelili sa drugima.

OPĆA PRAVILA Od započinjanja nove teme pregledajte forum kako biste uvidjeli da li je tema već otvorena. Poslužite se pretražnikom kako biste pretražili forum i provjerili da li tema već postoji. Naslov teme neka bude u skladu sa sadržajem zbog lakšeg pretraživanja. Nemojte korisiti riječi ili rečenice tipa "hitno", "molim pomoć", "šta kažete na ovo" i slično.
Nemojte pisati u krive forume ako područje rasprave postoji i nemojte izlaziti van teme, osim u podforumu u kojem je offtopic dozvoljen. Nije dopušteno vrijeđanje, širenje mržnje, korištenje vulgarnih izraza, podcjenjivanje, provociranje ili bilo kakva diskriminacija prema nacionalnoj, rasnoj, vjerskoj, osobnoj ili spolnoj osnovi. Gruba riječ, psovka ili provokacija neće se tolerirati. Zabranjeno je kršenje ljudskih prava i svih važećih zakona RH. Nije dopušteno kloniranje profila (višestruko registriranje) i bilo kakvo lažno predstavljanje.
Nije dopušteno kršenje privatnosti, iznošenje privatnih podataka kao što je e-mail adresa, sadržaj privatnih poruka, općenito korisničkih informacija. Nije dopušteno reklamiranje bez suglasnosti administratora ovog foruma. Nije dopušteno stavljanje sadržaja, linkova, slika ili članaka s neprimjerenim sadržajem kao što su pornografija, piratski programi, slike uvredljivog sadržaja, provokativan sadržaj, sadržaj koji propagira kršenje zakona i sl. Mole se članovi da prilikom iznošenja bilo kakvih informacija provjere sadržaj te da ukoliko je tekst/slika zaštićen autorskim pravom navedu izvor. Zloupotreba opcije EDIT svrhu izbrisivanja vlastitih postova kaznit će se trenutačnim banom bez upozorenja.
Svaki korisnik koji primijeti sadržaj na Forumu koji bi na bilo koji način bio upitan, zamoljen je da administratora ili moderatora foruma što prije privatnom porukom obavijesti o tome. Sankcije ukoliko su optužbe realne, utemeljene i kose se pravilima foruma provodi TEAM. Svi postovi koji nisu u skladu s pravilima biti će obrisani s Foruma. Forum se ograđuje od bilo kakve odgovornosti iznijetih informacije autora teksta ili bilo kojeg sadrzaja zbog lako mogućeg širenja dezinformacija. TEAM foruma zadržava pravo brisanja ili modificiranja bilo kojih sadržaja unesenih na forum za koji smatra da nisu u skladu s pravilima. Službeno pismo ovog foruma je latinično pismo.
PONAŠANJE NA FORUMU Izbjegavajte pisanje cijelog teksta VELIKIM SLOVIMA - Izbjegavajte pisanje cijelog teksta VELIKIM SLOVIMA - jer velika slova u virtualnom svijetu smatraju se vikanjem i nije kulturno. Također nije dozvoljeno imenovanje tema velikim slovima. Uzastopno (višestruko) korištenje uskličnika također se smatra deranjem i korisnici su zamoljeni da višestruke uskličnike koriste samo ukoliko nešto naglašavaju ili kod važnih upozorenja. Poštujmo međusobnu različitost.
AVATARI I POTPISI Avatari i potpisi dozvoljeni su ukoliko su u skladu sa pravilima foruma.
OPOMENE I BANIRANJE TEAM zadržava pravo baniranja svakog korisnika koji negativno utječe na forum i krši pravila foruma.
PROCEDURA: 1.Opomena: ukoliko korisnik prekrši pravilo a da nije ekstremen prirode, biva opominjan na licu mjesta u temi od strane TEAM-a. 2.Opomena pred baniranje: ukoliko se korisnik ogluši na usmenu opomenu, putem privatne poruke biti će mu poslana opomena pred baniranje. 3.Baniranje korisnika: članovima koji nastavljaju sa neprimjerenim ponašanjem i nakon opomene pred ban, biti će neopozivo baniran u trajanju od 5 dana. 4. Korisnik koji se i nakon prvoga bana i dalje ponaša neprimjereno, biti će neopozivo trajno baniran. Korisniku koji je trajno baniran može biti obrisan korisnički račun.
Kao registrirani član ovog foruma Vi prihvaćate sva gore navedena pravila.Pravila vrijede i za goste koji koriste forum na temama koje su dozvoljene gostima za korištenje.