Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Tradicionalni preklopni noževi
+11
wolfsky.survivewithus
Delete
nodado
puls
Hombre
Ikarus
Fratt
Lawman
maxina
NAVIGATOR
rinos
15 posters
Stranica 1 / 1.
Tradicionalni preklopni noževi
(GEC Toothpick)
Nakon malo razmišljanja došao sam do zaključka da je skoro najteži posao kojeg zahtijevam od nožića u džepu,gore na slici ,
ostalo je bilo lako,draži mi je prirodni materijal od umjetnog,ugljični čelik mi je uvijek bio ispred nehrđajućeg,najbitniji dio noža,geometriju oštrice je ionako lakše podesiti na takvim noževima,u estetska razmatranja ne bih ulazio, jer netko voli plavuše netko crnke... poneko i jedne i druge
Daleko od toga da se ti noževi ne mogu koristiti za malo zahtijevnije rezanje,s jednim od manjih sam izrezao metre i metre debele kože i drva za oveću logorsku vatru bez imalo oštećenja.
nekoliko nasumičnih primjeraka
Schatt & Morgan Heritage Woodsman
GEC Farm&Field
Le Thiers (12C27) stigao prije Laguiole-a i Capuchadou-a
GEC Northfield Mini lockback Hunter 72 (spearpoint)
GEC Northfield Scout 73
GEC Northfield Mini Lockback Hunter (Wharncliffe)
Case Backpocket (CV čelik)
GEC Northfield Pioneer 23
Case Russlock (CV čelik) otvara se jednom rukom(pomalo nespretno) i ima liner lock (uz oprugu pomalo nepotrebno)
strakelja I*XL Wostenholm (senator)
Utica TL-29 prerađen (skinut odvijač i pripadajuća opruga )
GEC Northfield Harness Jack 54
Case Peanut (CV čelik)
Case Sway Back Gent ( stainless )
Mercator
Mikov Rybička
GEC Tidioute Missouri Trader 42
dva obična domaća (L6 čelik)
katkad su goli u džepu a katkad ne
šteta zapostaviti sve te Navaje,Patade,Laguiole,Vendete i ostale europske susjede,ako netko ima slične sklonosti slobodno se nadovežite s vašim primjercima nezavidanih sklopivih noževa
rinos- spikač
-
Broj postova : 668
Godine : 59
Datum registracije : 28.09.2009
Re: Tradicionalni preklopni noževi
krasna tema rinos.
postavim i ja večeras nekoliko fotki.
postavim i ja večeras nekoliko fotki.
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
Hvala Rinoše na krasnim fotkama!
Da li su to sve tvoji ljubimci?
Ovi GEC-ovi su me baš nekako "pogodili"!
maxina- MODERATOR
-
Broj postova : 2512
Godine : 55
Datum registracije : 19.11.2011
Ovakvi tradicionalni noževi zasigurno imaju svoj dušu, te zrače jednim posebnim osjećajem prošlosti, (posebni način prozivodnje....)(western spika, american style of life...), ali osobno nisam ljubitelj istih, jer kada sam nabavio Case Canoe, ipak mi se SAK pokazao kao puno bolje rješenje u praksi(bolji-manje zahtjevni čelik što se tiče održavanje, lakše čišćenje noža od nakon konzumacije hrane, nema okusa patine dok se jede hrana, cjenovno puno povoljniji nego , Case, a da ne govorim od GEC...).
Iako, se osobno nisam baš našao na "ti" sa ovakim tipovima noža, ipak čvrsto držim da se odličan izbor za EDC nož(naravno, ovisno o potreba onoga koji ga koristi...), za stariju gospodu, izviđače, izletnike, te sve one kojima se ovakvi noževi sviđaju...
...opet, ipak sam se našao negdje na sredini sa tradicijom, jer kao svoj radni nož (normalni radni zadaci...nikakvo cjepanje, štemanje, ili probijanje haubi....) koristim CS Mackinac Hunter, izrađen u stilu i u čast tradicionalnih noževa...evo koja slika...
Još jedan kandidat koji će svoje mjesto svakako pronaći u srcu pojednih ljubitelja tradicionalnih čeličnih oštrica, je CR Mnandi(jako mi se sviđa isti....)...pa ako ima koji vlasnik istog, neka slobodno podjeli svoju ljubav sa nama ostalima...
Iako, se osobno nisam baš našao na "ti" sa ovakim tipovima noža, ipak čvrsto držim da se odličan izbor za EDC nož(naravno, ovisno o potreba onoga koji ga koristi...), za stariju gospodu, izviđače, izletnike, te sve one kojima se ovakvi noževi sviđaju...
...opet, ipak sam se našao negdje na sredini sa tradicijom, jer kao svoj radni nož (normalni radni zadaci...nikakvo cjepanje, štemanje, ili probijanje haubi....) koristim CS Mackinac Hunter, izrađen u stilu i u čast tradicionalnih noževa...evo koja slika...
Još jedan kandidat koji će svoje mjesto svakako pronaći u srcu pojednih ljubitelja tradicionalnih čeličnih oštrica, je CR Mnandi(jako mi se sviđa isti....)...pa ako ima koji vlasnik istog, neka slobodno podjeli svoju ljubav sa nama ostalima...
Lawman- lingua
-
Broj postova : 345
Godine : 41
Datum registracije : 05.04.2014
maxina je napisao/la:Hvala Rinoše na krasnim fotkama!
Svi moji i svi korišteni
GEC je što se produkcijskih tiče skoro u rangu s custom tradicionalnim noževima po svemu osim cijeni
Pod GEC-om se vode tri(ili četiri) linije noževa,
Tidioute koristi 1095 čelik i "jednostavnije" oštrice i "jeftiniji" materijal drški(to mu ne umanjuje kvalitetu ni po čemu),
Northfield linija ima premium materijale drški i malo "sređenije "oštrice istog čelika 1095 (long pull,svedge isl.)
GEC modeli,malo rjeđi (s štitom u obliku žira)koristi 440C čelik
Farm & Field ekonomična linija,Delrin drške i O1 čelik
rinos- spikač
-
Hvala na informacijama iz prve ruke.
Vidi se iz aviona da su korišteni i čuvani.
Jedino ti zamjeram što si unio nemir u moje "nožarske" snove s GEC ljepotanima!
Btw-ona kuksa...tvoj rad?
Vidi se iz aviona da su korišteni i čuvani.
Jedino ti zamjeram što si unio nemir u moje "nožarske" snove s GEC ljepotanima!
Btw-ona kuksa...tvoj rad?
maxina- MODERATOR
-
Molim Ivota da stavi sliku svojeg američanskog foldera.
Predivna kolekcija Rinos!
Predivna kolekcija Rinos!
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
@Rinos Svaka čast!
Dali te kod istih smeta ne-mogučnost otvaranja jednom rukom, i jesi razmišljao o modifikaciji za isto? sa npr onim Thumb-om koji se samo našarafi na "kičmu" noža?
I jedno pitanje, šta znaći "dva obićna domaća"? možda su obićni ali po meni je L6 odličan čelik a kolko čujem i stariji brat L7 ali za veće komade!
Vi ste ih radili ili nekih naših majstora dijelo? slip ili friction? izgledaju ko slip...
Dali te kod istih smeta ne-mogučnost otvaranja jednom rukom, i jesi razmišljao o modifikaciji za isto? sa npr onim Thumb-om koji se samo našarafi na "kičmu" noža?
I jedno pitanje, šta znaći "dva obićna domaća"? možda su obićni ali po meni je L6 odličan čelik a kolko čujem i stariji brat L7 ali za veće komade!
Vi ste ih radili ili nekih naših majstora dijelo? slip ili friction? izgledaju ko slip...
Ikarus- ADMIN
-
Broj postova : 2149
Godine : 42
Datum registracije : 06.03.2010
Ikarus je napisao/la:@Rinos Svaka čast!
Dali te kod istih smeta ne-mogučnost otvaranja jednom rukom, i jesi razmišljao o modifikaciji za isto? sa npr onim Thumb-om koji se samo našarafi na "kičmu" noža?.
Meni osobno to bi izgledalo ko da na Trabanta stavim dva auspuha
Otvaranje jednom rukom je krasna stvar ali ipak mislim da je to pitanje filozofije življenja. Obzirom da nisu namijenjeni za neku hitnu upotrebu sasvim mi je svejedno što umjesto thumba imaju urez za nokat, a kad se čovjek ispraksira otvori i takve jednom rukom bez problema.
Hombre- guru
-
Broj postova : 2624
Godine : 70
Datum registracije : 05.06.2011
Noževi se koriste oprezno i bez žurbe pa polagano otvaranje nije na odmet,otvaranje jednom rukom je zgodno i efektno ali mi je rijetko neophodno,
mada se neki slipjoint-i lako otvaraju jednom rukom (GEC 72) neki se otvaraju teško i s dvije(GEC 73)
Dva "domaća" su mojih ruku djelo,koje je moglo biti i malo bolje,
clip point je slipjoint,Wharncliffe je friction(Darac je radio TO i doradio oštrice)
Fratt,tu i tamo napravim poneku kuksu(kažu da se nebi smjele kupiti,trebaju se ili dobiti na poklon ili napraviti )
rinos- spikač
-
Sasha sAx likes this post
Pravo je zadovoljstvo pogledati ove klasičare.....odmah dobijem želju za nabavkom jednoga........ili dva..tri.....
puls- guru
-
Broj postova : 2791
Godine : 46
Datum registracije : 05.03.2010
Hvala Rinos na odgovoru ali on je namjenjen Maxini,one je postavio pitanje za kuksu.
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
stvarno krasna kolekcija!
svaka čast
svaka čast
nodado- bomber
-
Broj postova : 187
Godine : 35
Datum registracije : 24.11.2013
Volim ovakve noževe, nekako imaju stila... Cim vidim takav sjetim se Anthony Hopkinsa i filma "The Edge".
Delete- lingua
-
Broj postova : 294
Godine : 30
Datum registracije : 09.01.2012
Jako lijepa i sigurno jako skupa kolekcija ja sam još na ebayu.. Ovi GEC noževi su mi novitet, pošto sam novi ovdje i tek sam počeo učiti o noževima. Nadam se da ću uskoro postavit svoju kolekciju "fejk" noževa moju i prijateljevu s kojim dijelim ovaj profil. Usput veliki + ovoj temi noževi fantastično uklopljeni sa slikama ! Lijep pozdrav
wolfsky.survivewithus- zelembara
-
Broj postova : 46
Godine : 30
Datum registracije : 25.03.2014
Delete je napisao/la:Volim ovakve noževe, nekako imaju stila... Cim vidim takav sjetim se Anthony Hopkinsa i filma "The Edge".
Nije baš tako. Nije to bio tradicionalni nož u 1095 čeliku već vrlo skupi custom knife u japanskom čeliku ATS-34. Anthony igra bogataša i tomu supruga ne bi poklonila klasični, prilično jeftini, nožić.
Možda je samo izgledom bio 'klasičar'.
Franco G- spikač
-
Broj postova : 750
Godine : 78
Datum registracije : 29.08.2009
Bryan Lyttle je za film napravio klasični backlock (spojen zakivanjem bez vijaka) naravno s boljim materijalima.
Klasični produkcijski slipjointi nisu ograničeni samo na "jeftine" čelike,Canal Street Cutlery radi svoje noževe od 14-4 CrMo ili 154CM ,Queen koristi D2,Schatt &Morgan (File&Wire serija) ATS-34,Case ipak naplačuje malo više za 154CM
rinos- spikač
-
evo i jedan moj starinski ali najprije kratka priča vezana uz taj nož.
supruga i ja smo prije nekoliko godina na skitnji motorom po europi proveli nekoliko tjedana na otoku sa kojega potječe napoleon, Korzici.
Korzika je u sastavu francuske i kao i u večini civiliziranih ruralnih regija ima izrazito razvijeno nožarstvo.
Zapravo u usporedbi s francuskim, njemačkim ili britanskim majstorima noževa korzikanski majstori su prilično zaostali a oštrice su im nerafinirane, kovane bez ikakvih sigurnosnih brava ili federa najčešće kovane oštrice maltene čavlom spojene s u grubo izrezanim rogom. Jedna vrsta friction foldera.
Kamo got putujem imam običaj kupiti neko karakteristično sječivo za taj kraj ili zemlju. U ovome slučaju otok.
nisam baš bio presretan sa velikim izborom kvalitetnih ali za moj ukus nedovoljno rafiniranih oštrica koje smo našli u ponudi lokalnih dućana. Zato sam se dao u potragu za nečim ipak malo luksuznijim
kako sam se raspitivao čuo sam da najbolje korzikanske pastirske noževe radi majstor kovač i umjetnik Jean-Pierre Caggiari.
u malom planinskom mjestu na sjeveru korzike uspio sam pronaći jedan njego ekskluzivni pastirski uradak.
Supruga mi ga je kupila i bome iskeširala više od 100 eura za nož.
Evo nekoliko fotki. Nož ima krasnu tanku visoko hollowgrindanu oštricu, ručku od lijepo prošaranog lokalnog maslinovog drveta. Već u dućanu je bio urnebesno oštar.
supruga i ja smo prije nekoliko godina na skitnji motorom po europi proveli nekoliko tjedana na otoku sa kojega potječe napoleon, Korzici.
Korzika je u sastavu francuske i kao i u večini civiliziranih ruralnih regija ima izrazito razvijeno nožarstvo.
Zapravo u usporedbi s francuskim, njemačkim ili britanskim majstorima noževa korzikanski majstori su prilično zaostali a oštrice su im nerafinirane, kovane bez ikakvih sigurnosnih brava ili federa najčešće kovane oštrice maltene čavlom spojene s u grubo izrezanim rogom. Jedna vrsta friction foldera.
Kamo got putujem imam običaj kupiti neko karakteristično sječivo za taj kraj ili zemlju. U ovome slučaju otok.
nisam baš bio presretan sa velikim izborom kvalitetnih ali za moj ukus nedovoljno rafiniranih oštrica koje smo našli u ponudi lokalnih dućana. Zato sam se dao u potragu za nečim ipak malo luksuznijim
kako sam se raspitivao čuo sam da najbolje korzikanske pastirske noževe radi majstor kovač i umjetnik Jean-Pierre Caggiari.
u malom planinskom mjestu na sjeveru korzike uspio sam pronaći jedan njego ekskluzivni pastirski uradak.
Supruga mi ga je kupila i bome iskeširala više od 100 eura za nož.
Evo nekoliko fotki. Nož ima krasnu tanku visoko hollowgrindanu oštricu, ručku od lijepo prošaranog lokalnog maslinovog drveta. Već u dućanu je bio urnebesno oštar.
NAVIGATOR- master
-
godinama je pastir stajao gotovo zaboravljen u ladici sa mnoštvom mojih tradicionalnih noževa iz cijeloga svijeta.
prioritet su imale oštrice koje su izlijetale iz ručke brže od treptaja oka, koje je krasio titan i ekskluzivni čelici.
Nedavno čisteći nepotrebne stvari iz skoro zaboravljene ladice uzmem u ruku ovaj prekrasan topli komad alata i pomislim "baš je prekrasan".
Ne nisam se razbolio i dalje je sebenza svaki dan u mom džepu i moj naj draži folder ali ovaj je drveni nož za gušt. Kad uhvatim slobodno jutro za piknik ili za sunčani doručak u dvorištu. Već je njegovo "dvoručno" otvaranje za mene ritual
uopće me ne zanima koliko je čvrst i koliko stotina kila drži njegova kočnica, meni je jedino bitno da lijepo izgleda i da fantastično reže.
vuoilla, doručak je gotov! Dobar tek!
prioritet su imale oštrice koje su izlijetale iz ručke brže od treptaja oka, koje je krasio titan i ekskluzivni čelici.
Nedavno čisteći nepotrebne stvari iz skoro zaboravljene ladice uzmem u ruku ovaj prekrasan topli komad alata i pomislim "baš je prekrasan".
Ne nisam se razbolio i dalje je sebenza svaki dan u mom džepu i moj naj draži folder ali ovaj je drveni nož za gušt. Kad uhvatim slobodno jutro za piknik ili za sunčani doručak u dvorištu. Već je njegovo "dvoručno" otvaranje za mene ritual
uopće me ne zanima koliko je čvrst i koliko stotina kila drži njegova kočnica, meni je jedino bitno da lijepo izgleda i da fantastično reže.
vuoilla, doručak je gotov! Dobar tek!
Zadnja promjena: NAVIGATOR; 17.04.14 8:26; ukupno mijenjano 1 put.
NAVIGATOR- master
-
Ljepotan.......nož...ne ti sorry P )
Stvarno si faca,izabereš nož pa te žena "iznenadi".
Maslina prelijepa kao da ju je Molokai birao!
Šta je to s druge strane,alat za čistiti lule možda ili...?
Da li to na futoli piše Špek?
Stvarno si faca,izabereš nož pa te žena "iznenadi".
Maslina prelijepa kao da ju je Molokai birao!
Šta je to s druge strane,alat za čistiti lule možda ili...?
Da li to na futoli piše Špek?
maxina- MODERATOR
-
ha čuj obično ja kupim nešto što se ženi svidi a ona kupi nešto što se meni svidi.
Ne moram ni napomenuti da ja uvijek više iskeširam odnosno da supruga gotovo uvijek bolje prođe
Ono s druge strane je stilizirana poluga back locka.
Je to na futroli piše špek jer je to nož za rezati špek!
Ne moram ni napomenuti da ja uvijek više iskeširam odnosno da supruga gotovo uvijek bolje prođe
Ono s druge strane je stilizirana poluga back locka.
Je to na futroli piše špek jer je to nož za rezati špek!
NAVIGATOR- master
-
Lijep, ali i skup nož!
Koliko je funkcionalan i to nam moraš prezentirati, a trebao si kupiti one sa prvih slika jer iako sirovo obrađeni mislim da su jako funkcionalni.
Koliko je funkcionalan i to nam moraš prezentirati, a trebao si kupiti one sa prvih slika jer iako sirovo obrađeni mislim da su jako funkcionalni.
elvin- spikač
-
Broj postova : 594
Godine : 48
Datum registracije : 17.07.2009
Pa jesu funkcionalni ali su i grdi.
Oni jesu bliži onome što su pastiri kroz stoljeća nosili na korzici ali ovaj moj je ipak puno rafiniraniji a i funkcionalniji a stilski ne odudara previše od originala. Zapravo to je pastirski nož za na misu
Oni jesu bliži onome što su pastiri kroz stoljeća nosili na korzici ali ovaj moj je ipak puno rafiniraniji a i funkcionalniji a stilski ne odudara previše od originala. Zapravo to je pastirski nož za na misu
NAVIGATOR- master
-
NAVIGATOR je napisao/la:Pa jesu funkcionalni ali su i grdi.
Pastirske potrepštine oduvijek su bile oličenje jednostavnosti i svakom pristupačne, obavljale zahtjevane radnje bez zamjerke i nije bilo potrebe za nečim drugim. Ti si našao majstora umjetnika, platio cijenu i dobio briju dostojnu cara svih pastira.
Hombre- guru
-
Broj postova : 2624
Godine : 70
Datum registracije : 05.06.2011
interesantan nož,možda malo manje pastirski nego "originali"
u mojim priobalnim prolascima Korzikom,pokupio sam sam samo keramičku zdjelu gorkog meda,Opinel 4 i par dana nezasluženog prisilnog zaustavljanja u Ajaccio-u
kad smo kod pastira,nezaobilazan nož za svakog pravog seljaka je novozelandski Peasant,friction i L6 ,po omjeru uloženo-dobiveno bolji i od More
jedan poljoprivredni,30kn
nakon malo podešavanja (drugi dio je još u fazi podešavanja)
u mojim priobalnim prolascima Korzikom,pokupio sam sam samo keramičku zdjelu gorkog meda,Opinel 4 i par dana nezasluženog prisilnog zaustavljanja u Ajaccio-u
kad smo kod pastira,nezaobilazan nož za svakog pravog seljaka je novozelandski Peasant,friction i L6 ,po omjeru uloženo-dobiveno bolji i od More
jedan poljoprivredni,30kn
nakon malo podešavanja (drugi dio je još u fazi podešavanja)
rinos- spikač
-
Ovog novozelandskog ima Ikarus. Meni je baš odličan nožić, nedavno sam ga vidio na Jakuševcu kod nekog čovjeka i žao mi je ko psu što ga nisam kupio. Sitna para je bila u pitanju.
ivo- guru
-
Broj postova : 3335
Godine : 61
Datum registracije : 05.10.2011
je gospon ivo bio je 70 kuna i meni je zao ko psu otisao sam vratio se za 10 minuta i noza vise nije bilo tamo ..hebemu..
yasko- mr.spika
-
Broj postova : 1318
Godine : 34
Datum registracije : 24.05.2011
E, da pokažem jedan od najdražih pattern iz obitelje GEC kaj mi se jako sviđa, te mi je jako koristan kod EDC zadaća, pri jelu....
Ova tema mi je jedna od najomiljenih na forumu. Godinama sam gledao te tradicionalne noževe po Internetu kao tihu patnju, jer nisam bio u mogućnosti iste nabaviti.
Noževi su vizualno i estetski jako dopadljivi, imaju vintage vrijednost, te dijele emociju prema Western tematici.
Prije nekoliko godina, ipak se nešto pomaklo, te sam uspio nabaviti koji GEC koji mi dolazi kao najdraži brend noževa. Kako sam razvijao simpatiju prema GEC-u, tako je popuštala zaluđenost za macho noževima koji su napravljeni za velike dečke koji mogu preživjeti zombi-apokalipsu.
Tekstova u slavu "CS" sa moje strane na tu temu, javno se odričem. Ne znači da je CS loš, al meni je nepotreban.
Naime, taj uzorak #97 čini se da je najneomiljeniji kod ekipe kaj se fura na slipjoint/tradicionalne noževe. Prigovaraju da je nož prevelik, preglomazan, te da se oštrica lako zatvara.
Da, nož je velik i nije baš lagan. Međutim, kroz vrijeme provedeno sa njim, uz #78 pattern mi se pokazao kao vrlo zahvalnim za nošenje i korištenje.
Istina, oštrica se lako zatvara/otvara, al ako čovjek zna kaj radi nema problema sa mogućnosti da se oštrica zatvori, te da se čovjek ozljedi. To treba paziti sa svakim slipjointom.
Od GEC-a u kolekciji od ovoga brenda pored ovog uzorka #97, ima još 4 uzorka (#78, #86, #66, #56). Brzo se rasporoda, ima dva dilera za Evropu, te često ostaje kod nekih patterna kaj su prošli(rasprodani) kupnja kod prekupaca. Unatoč svemu ovo mi je najdraži brend. Te, bi zadnju paru dao za te noževe.
Možda ovaj post potakne temu za još koji postom od nekog drugoga. Nije lijepo biti sam na forumu.
Ova tema mi je jedna od najomiljenih na forumu. Godinama sam gledao te tradicionalne noževe po Internetu kao tihu patnju, jer nisam bio u mogućnosti iste nabaviti.
Noževi su vizualno i estetski jako dopadljivi, imaju vintage vrijednost, te dijele emociju prema Western tematici.
Prije nekoliko godina, ipak se nešto pomaklo, te sam uspio nabaviti koji GEC koji mi dolazi kao najdraži brend noževa. Kako sam razvijao simpatiju prema GEC-u, tako je popuštala zaluđenost za macho noževima koji su napravljeni za velike dečke koji mogu preživjeti zombi-apokalipsu.
Tekstova u slavu "CS" sa moje strane na tu temu, javno se odričem. Ne znači da je CS loš, al meni je nepotreban.
Naime, taj uzorak #97 čini se da je najneomiljeniji kod ekipe kaj se fura na slipjoint/tradicionalne noževe. Prigovaraju da je nož prevelik, preglomazan, te da se oštrica lako zatvara.
Da, nož je velik i nije baš lagan. Međutim, kroz vrijeme provedeno sa njim, uz #78 pattern mi se pokazao kao vrlo zahvalnim za nošenje i korištenje.
Istina, oštrica se lako zatvara/otvara, al ako čovjek zna kaj radi nema problema sa mogućnosti da se oštrica zatvori, te da se čovjek ozljedi. To treba paziti sa svakim slipjointom.
Od GEC-a u kolekciji od ovoga brenda pored ovog uzorka #97, ima još 4 uzorka (#78, #86, #66, #56). Brzo se rasporoda, ima dva dilera za Evropu, te često ostaje kod nekih patterna kaj su prošli(rasprodani) kupnja kod prekupaca. Unatoč svemu ovo mi je najdraži brend. Te, bi zadnju paru dao za te noževe.
Možda ovaj post potakne temu za još koji postom od nekog drugoga. Nije lijepo biti sam na forumu.
Lawman- lingua
-
Taktička primjena slipjoint noža.
Lawman- lingua
-