FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Latest topics
» Tradicionalni preklopni noževi
UPOZORENJE! Slanje HP express paketa s otkupninom! - Page 3 Empty04.10.24 14:27 by Lawman

» Divlji kamp Drava 2024
UPOZORENJE! Slanje HP express paketa s otkupninom! - Page 3 Empty31.08.24 7:16 by NAVIGATOR

» chris reeve sebenza folder
UPOZORENJE! Slanje HP express paketa s otkupninom! - Page 3 Empty31.08.24 7:14 by NAVIGATOR

» 24 sata divljine
UPOZORENJE! Slanje HP express paketa s otkupninom! - Page 3 Empty16.07.24 0:39 by Mladen

» Kožni strop
UPOZORENJE! Slanje HP express paketa s otkupninom! - Page 3 Empty09.07.24 12:12 by oetzi

» Fallkniven noževi
UPOZORENJE! Slanje HP express paketa s otkupninom! - Page 3 Empty28.06.24 12:22 by laredo

» Garmin GPSMAP 66S
UPOZORENJE! Slanje HP express paketa s otkupninom! - Page 3 Empty22.04.24 11:59 by La vita e Bella

» Sretna 2024.godina
UPOZORENJE! Slanje HP express paketa s otkupninom! - Page 3 Empty01.01.24 23:27 by Lawman

» ako nekome treba ideja za kuću..
UPOZORENJE! Slanje HP express paketa s otkupninom! - Page 3 Empty18.12.23 9:19 by NecaPereca

» Ćao, ćao
UPOZORENJE! Slanje HP express paketa s otkupninom! - Page 3 Empty14.12.23 10:00 by NecaPereca

» Nije bilo preživljavanje ali je bilo stresno :)
UPOZORENJE! Slanje HP express paketa s otkupninom! - Page 3 Empty14.12.23 9:53 by Lawman

» Baterijske lampe
UPOZORENJE! Slanje HP express paketa s otkupninom! - Page 3 Empty24.11.23 8:29 by neven

» Utsch & Gierse Tools / UG-Tools
UPOZORENJE! Slanje HP express paketa s otkupninom! - Page 3 Empty23.11.23 19:08 by dux aeron

» Laser u survival kitu?
UPOZORENJE! Slanje HP express paketa s otkupninom! - Page 3 Empty22.11.23 20:56 by dux aeron

» Dosta je bilo zajebancije, dogodine tko živ , tko mrtav...
UPOZORENJE! Slanje HP express paketa s otkupninom! - Page 3 Empty21.11.23 12:20 by Lawman

» Stari novi hobi
UPOZORENJE! Slanje HP express paketa s otkupninom! - Page 3 Empty25.10.23 22:29 by neven

» Gitara & planinarenje
UPOZORENJE! Slanje HP express paketa s otkupninom! - Page 3 Empty24.09.23 11:48 by Strat04

» Izrada noza od turpije
UPOZORENJE! Slanje HP express paketa s otkupninom! - Page 3 Empty21.09.23 22:04 by Hobi majstor

» sta je najvaznije za prezivljavanje?
UPOZORENJE! Slanje HP express paketa s otkupninom! - Page 3 Empty20.09.23 11:34 by Strat04

» Mine na Papuku
UPOZORENJE! Slanje HP express paketa s otkupninom! - Page 3 Empty20.09.23 11:32 by Strat04

» prsluk, torbica ili ranac?
UPOZORENJE! Slanje HP express paketa s otkupninom! - Page 3 Empty20.09.23 11:10 by Strat04

» Prestavljanje
UPOZORENJE! Slanje HP express paketa s otkupninom! - Page 3 Empty20.09.23 9:45 by neven

» P: Chris Reeve Small Sebenza MAGNACUT
UPOZORENJE! Slanje HP express paketa s otkupninom! - Page 3 Empty30.08.23 9:03 by NAVIGATOR

» EDC- sitnice koje pojednostavljuju život
UPOZORENJE! Slanje HP express paketa s otkupninom! - Page 3 Empty09.08.23 16:48 by NAVIGATOR

» Svega ima,ničeg nema.. [CHAT TEMA]
UPOZORENJE! Slanje HP express paketa s otkupninom! - Page 3 Empty18.07.23 13:08 by Drvo

» Pozdrav svima
UPOZORENJE! Slanje HP express paketa s otkupninom! - Page 3 Empty03.06.23 14:28 by Shaman95

» Nocna zima ljeti u Gorskom Kotaru
UPOZORENJE! Slanje HP express paketa s otkupninom! - Page 3 Empty03.06.23 11:16 by DrAnte

» Koji nož kupiti?
UPOZORENJE! Slanje HP express paketa s otkupninom! - Page 3 Empty29.05.23 15:41 by Lawman

» "patiranje"karbonskog čelika?
UPOZORENJE! Slanje HP express paketa s otkupninom! - Page 3 Empty28.05.23 23:59 by ness

» SkeletoDon Alpha
UPOZORENJE! Slanje HP express paketa s otkupninom! - Page 3 Empty28.05.23 23:48 by ness

bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Forum Preživljavanja© Facebook Icon

UPOZORENJE! Slanje HP express paketa s otkupninom!

+20
Fratt
Kuzma
divlji grab
Migach
robert
jeti
puls
maxina
urbana_gorila
Mraz
Ikarus
Igsy
roby71
franciscus
Molokai
DoomsdayST
chumaman
Hombre
flecktarn
Šimun
24 posters

Stranica 3 / 4. Previous  1, 2, 3, 4  Next

Go down

UPOZORENJE! Slanje HP express paketa s otkupninom! - Page 3 Empty Re: UPOZORENJE! Slanje HP express paketa s otkupninom!

Postaj by flecktarn 19.11.12 19:48

maxina..evo ja sam trebao poslat jednom forumašu predmet..cca pola kile...htio sam mu poslati pouzećem..da on plati sve kad primi a ja naknadno dobijem novac ..to je pouzeće jel tako??

pustio sam cjenu dolje i otišao u poštu..zapakovao predmet....cijena je bila 60 kuna..naš dogovor...ali kad sam došao u poštu zaračunali su mi još nekih 30 kuna..ispada da primatelj mora platit 90 kuna za nešto što smo se mi dogovorili 50-60 kuna!!

nisam htio slati, nego sam kolegi sa foruma poslao poruku i objasnio o čemu se radi..da ga ne oštetim na neki način!!

kako da što jeftinije to pošaljem ako hoću??

šta je otkupnina, šta je pouzeće, preporučeno...niš ne kužim!!??

flecktarn
lingua
lingua

Broj postova : 283
Datum registracije : 14.03.2012

[Vrh] Go down

UPOZORENJE! Slanje HP express paketa s otkupninom! - Page 3 Empty Re: UPOZORENJE! Slanje HP express paketa s otkupninom!

Postaj by Šimun 19.11.12 19:49

Golub pismonoša je riješenje,apsolutno..
Šimun
Šimun
guru
guru

Male
Broj postova : 2747
Godine : 29
Datum registracije : 26.06.2010

[Vrh] Go down

Postaj by maxina 19.11.12 20:08

@flecktarn-ajmo na PM!
maxina
maxina
MODERATOR
MODERATOR

Male
Broj postova : 2512
Godine : 55
Datum registracije : 19.11.2011

[Vrh] Go down

Postaj by puls 20.11.12 11:08

Singeritza, nemoj sad tako....uvijek si nudio pomoć, a ovo bi moglo mnoge zanimati:

flecktarn je napisao/la:

kako da što jeftinije to pošaljem ako hoću??

šta je otkupnina, šta je pouzeće, preporučeno...
puls
puls
guru
guru

Male
Broj postova : 2791
Godine : 46
Datum registracije : 05.03.2010

[Vrh] Go down

Postaj by jeti 20.11.12 12:38

to ti je najskuplji nacin slanja , ali je isto najbrzi HP express zato i platis vecu postarinu tih 30 kn. najbolje ti je poslat obicna otkupnina isto sigurno samo dan dva duze putuje pozz

jeti
bebač
bebač

Male
Broj postova : 4
Godine : 49
Datum registracije : 28.10.2012

[Vrh] Go down

Postaj by robert 20.11.12 17:52

Zasto ne slati obicnom postom a uplatiti na tekuci racun ?
Cemu zurba i jos platis vise , . ... bez veze .
Pa nisu to ljekovi .
robert
robert
lingua
lingua

Male
Broj postova : 454
Godine : 39
Datum registracije : 09.12.2010

[Vrh] Go down

Postaj by Šimun 20.11.12 17:53

Return of the trol. Radi se o problemu da je nastao propust. Ne o vrsti slanja. TOČKA!
Šimun
Šimun
guru
guru

Male

[Vrh] Go down

Postaj by robert 20.11.12 17:55

Pa i zato je nastao problem jer se nekome zuri . . .
robert
robert
lingua
lingua

Male
Broj postova : 454
Godine : 39
Datum registracije : 09.12.2010

[Vrh] Go down

Postaj by Šimun 20.11.12 18:06

Isti bi problem nastao i da je pismo slano. Radilo se o tomu da poštar radi lijenosti ili bilo šta nije to dostavio na moja vrata.
Ako ti je problem čitati,ili ne znaš čitati gore postove,tvoj problem.
Sa svojim trolanjem mene iskreno i otvoreno ti kažem o*****,ne zanima me,makar ban popio.
Ugodan tjedan.

Edit:Migach
Šimun
Šimun
guru
guru

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Migach 20.11.12 21:50

Molim lijepo da se suzdržiš ponekad Rus. Hvala
Sljedeći put opomena slijedi , sad samo upozorenje.
Migach
Migach
ADMIN
ADMIN

Male
Broj postova : 2566
Godine : 34
Datum registracije : 17.10.2010

[Vrh] Go down

Postaj by divlji grab 13.12.12 16:59

Opet ponavljam-tu sam za savjete,pomoć oko slanja,problema i svih drugih pitanja oko pošte svima na forumu!Ponekad mogu doći do više informacija "iznutra" samo pitajte-niš ne košta!

Možeš li mi reći kako ide procedura poslati paket u drugu zemlju (EU-Germany), cca 2-3 kg?, i koliko košta? (ne mora biti na adresi u roku dva dana)

divlji grab
lingua
lingua

Male
Broj postova : 286
Godine : 49
Datum registracije : 02.01.2011

[Vrh] Go down

Postaj by maxina 13.12.12 18:12

@divlji grab-e

Sve pošiljke preko 2 kg idu kao paketi ili vrijednosni paketi.
Cijena paketa težine 3000 g za Njemačku je 220 kuna.
putuje nekih 10-15 dana-zavisi od ažurnosti carine.
Inače-izračun poštarine možeš uvijek dobiti na http://www.posta.hr/cjenik-on-line
Detalje mi možeš poslati na PM ako želiš nešto dodatno i sl.
maxina
maxina
MODERATOR
MODERATOR

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Kuzma 13.12.12 20:37

Za one koji su u ZG najjeftinije i najbrže je skoknuti do Slovenije, pošta Jesenice na dolenjskem, cca 25 km od Zagreba. Jeftinije je i brže slanje jer se izbjegava carina.
Kuzma
Kuzma
bomber
bomber

Male
Broj postova : 199
Godine : 45
Datum registracije : 29.11.2011

[Vrh] Go down

Postaj by maxina 13.12.12 20:43

Kuzma je napisao/la:Za one koji su u ZG najjeftinije i najbrže je skoknuti do Slovenije, pošta Jesenice na dolenjskem, cca 25 km od Zagreba. Jeftinije je i brže slanje jer se izbjegava carina.

Da,za one koji primaju pošiljke "izvana",otvaranje pretinca košta cca 4 eura i to je jeftini način za izbjeć carinu!

Ne vidim isplativost slanja odande jer ne plaćaš carinu kad šalješ od nas prema van!

Ovdje uglavnom pričamo o slanju pošiljaka.
maxina
maxina
MODERATOR
MODERATOR

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Kuzma 13.12.12 21:35

Ja cesto saljem pakete u finsku, njemacku, englesku iz 2 razloga. Roba brze dodje do cilja i za manje para. Treba tocno provjeriti ali znam da je povoljnije.
Kuzma
Kuzma
bomber
bomber

Male

[Vrh] Go down

Postaj by maxina 13.12.12 22:33

Kuzma je napisao/la:Ja cesto saljem pakete u finsku, njemacku, englesku iz 2 razloga. Roba brze dodje do cilja i za manje para. Treba tocno provjeriti ali znam da je povoljnije.

Pretpostavljam da će od idućeg ljeta to biti slučaj i kod nas!
Ali,bumo videli!!!
maxina
maxina
MODERATOR
MODERATOR

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Igsy 14.12.12 4:06

maxina je napisao/la:

Da,za one koji primaju pošiljke "izvana",otvaranje pretinca košta cca 4 eura i to je jeftini način za izbjeć carinu!

Ne vidim isplativost slanja odande jer ne plaćaš carinu kad šalješ od nas prema van!

Ovdje uglavnom pričamo o slanju pošiljaka.

A jel bi moglo i bez otvaranja pretinca? Npr. neko iz Frankfurta(DE) mi pošalje pošiljku na moje ime, al na adresu pošte u Jesenice(SLO) s naznakom "poste restante" i da me to tamo čeka 5 dana i podignem najnormalnije s osobnom il putovnicom?

Ja tako šaljem ljudima u BiH ili Srbiji kojima je blizu granica i voljni su skoknit do njima najbliže pošte u HR predignit paket. Izbjegne se tramakavanje s poštanskom carinarnicom, višim poštarinama, vremenom transfera, unajmljivanjem pretinaca etc.
Igsy
Igsy
honoris
honoris

Male
Broj postova : 2412
Godine : 35
Datum registracije : 12.03.2010

[Vrh] Go down

Postaj by franciscus 14.12.12 7:11

Mislim da otvaranje pretinca nema veze sa izbjegavanjem carine, jer carina odradi svoje prije nego li pošiljka stigne na konačnu otpremu.
franciscus
franciscus
spikač
spikač

Male
Broj postova : 943
Godine : 62
Datum registracije : 29.07.2012

[Vrh] Go down

Postaj by Hombre 14.12.12 9:35

franciscus je napisao/la:Mislim da otvaranje pretinca nema veze sa izbjegavanjem carine, jer carina odradi svoje prije nego li pošiljka stigne na konačnu otpremu.
Ako šalje unutar EU onda nema carine.

Hombre
guru
guru

Male
Broj postova : 2624
Godine : 70
Datum registracije : 05.06.2011

[Vrh] Go down

Postaj by maxina 14.12.12 10:19

@Igsy-mislim da ima neka "kvaka" s poste restante ako je primatelj stranac.
Zavisi od zemlje do zemlje.
Inače kod nas pošiljka stoji 30 dana ako je poslana kao poste restante.
maxina
maxina
MODERATOR
MODERATOR

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Kuzma 14.12.12 10:38

Ako otvoriš pretinac kao u Hrvat u Slovenskoj pošti naravno da izbjegneš carinu jer roba je i dalje unutar EU. Carinu prolazi jedino kad ulazi u HR.
Često vidim ekipu iz HR kad idem u sloveniju slati poštu da tamo preuzimaju neke pakete.
Kuzma
Kuzma
bomber
bomber

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Ikarus 14.12.12 11:12

Mislim da niko tu ne spominje da ako naručuje npr paket iz USA u Eu da i Eu ima svoj porez koj treba platit samo je nešto manji, 18%

Kod nas je za fiksni nož 25% + 10% carine ako je folder onda samo 25%

Kako je u Eu neznam ali i oni imaju porez tako da treba sa tim računat a i treba znat kakv je njihov zakon vezano za neke stvari, tipa noževi sa koćniacama, automatsko otvaranje i slično...

Noževe sam uzeo kao primjer jer nemam običaj narućivat odjeću izvana pa neznam kakv je zakon ili porez za to ali u svakom slučaju treba računat i na njihov porez...
Ikarus
Ikarus
ADMIN
ADMIN

Male
Broj postova : 2149
Godine : 42
Datum registracije : 06.03.2010

[Vrh] Go down

Postaj by Fratt 14.12.12 11:20

Mi tu pišemo eseje na temu a Sisačka singerica urliče od smijeha na poslu dok čita naše postove,otvarajući naše pakete i isprobavajući đempere,čarape i kape koje nam bake šalju za Božićne blagdane... UPOZORENJE! Slanje HP express paketa s otkupninom! - Page 3 166116
Fratt
Fratt
MODERATOR
MODERATOR

Male
Broj postova : 4003
Datum registracije : 30.09.2010

[Vrh] Go down

Postaj by maxina 14.12.12 11:31

Fratt je napisao/la:Mi tu pišemo eseje na temu a Sisačka singerica urliče od smijeha na poslu dok čita naše postove,otvarajući naše pakete i isprobavajući đempere,čarape i kape koje nam bake šalju za Božićne blagdane... UPOZORENJE! Slanje HP express paketa s otkupninom! - Page 3 166116

UPOZORENJE! Slanje HP express paketa s otkupninom! - Page 3 86830
maxina
maxina
MODERATOR
MODERATOR

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Igsy 14.12.12 15:03

maxina je napisao/la:@Igsy-mislim da ima neka "kvaka" s poste restante ako je primatelj stranac.

U Hr znam da nema problema sa strancima i podizanjem na njihovo ime i s stranim dokumentima. Trebalo bi ispitat ovo u Slo, jer ako i njima stoji poste restante pošiljka 30 dana u pošti, stvaro nema potrebe za otvaranjem pretinca.
Igsy
Igsy
honoris
honoris

Male
Broj postova : 2412
Godine : 35
Datum registracije : 12.03.2010

[Vrh] Go down

Postaj by maxina 14.12.12 20:39

Igsy je napisao/la:
maxina je napisao/la:@Igsy-mislim da ima neka "kvaka" s poste restante ako je primatelj stranac.

U Hr znam da nema problema sa strancima i podizanjem na njihovo ime i s stranim dokumentima. Trebalo bi ispitat ovo u Slo, jer ako i njima stoji poste restante pošiljka 30 dana u pošti, stvaro nema potrebe za otvaranjem pretinca.

slažem se ali možda je najbolje nastavit po starom do ljeta pa onda nema brige(carine) za robu naručenu iz EU a za narudžbe iz ostatka svijeta stopa kao i sada Slovencima.
Nek me ispravi netko ako sam u krivu.
maxina
maxina
MODERATOR
MODERATOR

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Hombre 14.12.12 22:17

maxina je napisao/la:slažem se ali možda je najbolje nastavit po starom do ljeta pa onda nema brige(carine) za robu naručenu iz EU a za narudžbe iz ostatka svijeta stopa kao i sada Slovencima.
Nek me ispravi netko ako sam u krivu.
Upravo tako. Sada se isplati onima koji su blizu granice primati robu iz EU u Sloveniju pošto je ona članica iste.
Kada (i ako UPOZORENJE! Slanje HP express paketa s otkupninom! - Page 3 478256 mi pristupimo onda više neće potrebe za takvim nečim pošto ćemo biti dio istog stroja.

Hombre
guru
guru

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Kuzma 14.12.12 22:38

Još malo tik, tak... pa će neke stvari biti jednostavnije UPOZORENJE! Slanje HP express paketa s otkupninom! - Page 3 304316
Kuzma
Kuzma
bomber
bomber

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Šimun 15.12.12 12:37

Sve bi to bilo lijepo da djelatnici hpexpressa ne razbiju paket. Nisam htio još pisat,ali nakon ovog sranja što sam imao,klavijaturu u sigurnosnom koferu koja je bila označena ko lomljiva,i odvojeno slana,vrijednosti od 2000€ razbili su,i to samo tako da sam im preko telefona predložio da rade alkotestove za vozače,jer ono samo majmun može. Sreća u nesreći je da sam ja prije slanja,pred djelatnikom HP sve otvorio i pokazao da je u redu. Primatelj je također zatražio otvaranje pred poštarem,i imali su što vidjet. Tako da preporučam taj način otvaranja i slanja pošiljki.
Nadalje,osigurana je bila na 2000kn,prethodno sam ja stavio 2200,ali mi je djelatnik rekao da se preko 2000kn plaća osiguranje,što je u potpunosti krivo,i plaća se preko 3000 kn,što korisnik maxina može potvrditi. Sad molit boga da isplate tu odštetu,to traje 30 radnih dana,ako ne,dobio sam sjebanu klavijaturu,i mogu se tući nogom u guzicu.
Šimun
Šimun
guru
guru

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Hombre 15.12.12 14:12

Rus (poskok) je napisao/la:Sve bi to bilo lijepo da djelatnici hpexpressa ne razbiju paket. Nisam htio još pisat,ali nakon ovog sranja što sam imao,klavijaturu u sigurnosnom koferu koja je bila označena ko lomljiva,i odvojeno slana,vrijednosti od 2000€ razbili su,i to samo tako da sam im preko telefona predložio da rade alkotestove za vozače,jer ono samo majmun može. Sreća u nesreći je da sam ja prije slanja,pred djelatnikom HP sve otvorio i pokazao da je u redu. Primatelj je također zatražio otvaranje pred poštarem,i imali su što vidjet. Tako da preporučam taj način otvaranja i slanja pošiljki.
Nadalje,osigurana je bila na 2000kn,prethodno sam ja stavio 2200,ali mi je djelatnik rekao da se preko 2000kn plaća osiguranje,što je u potpunosti krivo,i plaća se preko 3000 kn,što korisnik maxina može potvrditi. Sad molit boga da isplate tu odštetu,to traje 30 radnih dana,ako ne,dobio sam sjebanu klavijaturu,i mogu se tući nogom u guzicu.
Sve što mogu reći na ono što si napisao u ovoj temi od samog početka do sada je da si posr... ovaj loše sreće i ne poznaš propise makar bi trebao i lako ih je pronaći i protumačiti.
Lijepo ti preporučam da odeš na stranice HP i dobro proučiš ono što piše i kako se postupa ako misliš i dalje poslovati s njima.
Kao primjer da vidiš kako se radi. Kada dođeš na šalter trebaš znati svoja prava i obaveze. Tvoja prava ćeš lako pročitati na službenim stranicama, a ako smatraš da ih djelatnik u poštanskom uredu krivo interpretira tražiš vođu smjene. Ako ni tada ne uspijevaš odustaješ od poslovanja s njima.
Da vidiš koliko ste i ti i poštanski djelatnik krivo tumačili evo ti link na kojem decidirano piše da su sve HP pošiljke osigurane na vrijednost od 3000kn tako da ti je nebitno što ti je papak na šalteru rekao. Iako si slao kao izdvojeno ipak je došlo do oštećenja tako da ubuduće stvari čija je cijena preko navedene dodatno osiguraj kako bi se u potpunosti zaštitio od financijskog gubitka.

http://www.posta.hr/hpekspres/saljem-posiljku/-unutar-hrvatske/sigurnost

Ono za što ti odajem priznanje za razumno postupanje je što si tražio uvid kod slanja i primanja ali bi i to u slučaju ozbiljnijeg spora moglo predstavljati problem pošto nigdje nije službeno navedeno tako da opet preporučam osiguranje na punu vrijednost ako se radi o baš skupocjenoj pošiljci.

Hombre
guru
guru

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Šimun 15.12.12 20:45

Poštu sam zvao i dobro ih ispeglao,i oni su prihvatili to i ispričali se. Najbolje da dođem s odvjetnikom drugi put slat paket,ma dajte molim vas.Da se nekom od vas dogodilo,isto bi prdili ovdje ko ja,lako je za foteljom sjedit i bit veliki intelektualac. Takvi ste i ko bushcrafteri.
Jel to opravdanje da je paket razbijen? Nije. Tog idiota koji ga je razbio,da znam tko je,pojeo bi klavijaturu komad po komad,jer ono treba biti takav mamlaz za uspit razbit. Objasnjenje jednog gospodina na šalteru,prvi put je to bio da sam stariju osobu u lice uz svo poštovanje poslao u ku*ac. Njegovo objašnjenje:
''Pa čuj,naš vozač možda vozi 200,izleti mu vepar,i jebiga,sjebe se paket.''

Preporučio bi svakednovnu upotrebu normabel 5mg za takve osobe,jer očito u ovoj državi nitko mozga nema.
Šimun
Šimun
guru
guru

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 3 / 4. Previous  1, 2, 3, 4  Next

[Vrh]

- Similar topics