Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
ameri i njihovi edc ....jednom rijecju katastrofa
+25
Luftwaffe
kiki76
glock
Franco G
robert
gibo
hankok
Guybrush
DoomsdayST
NAVIGATOR
Mad Max
Branimir76
Šimun
sgt bear
Ikarus
ante5555
Igsy
maxina
boletus
.
Login
goxxon
Mije
Migach
yasko
29 posters
Stranica 4 / 4.
Stranica 4 / 4. • 1, 2, 3, 4
Re: ameri i njihovi edc ....jednom rijecju katastrofa
Zanimljiva tema, moram priznati.
Nisam lovac, niti neki stručnjak za oružje, ali me ono poprilično zanima, i definitivno nisam od onih koji misle da je meditacija najbolja vježba i kako bi svi trebali trčkarati livadama sa cvijećem u kosi.
Ali ovi Ameri su totalno kategorija za sebe. U smislu da pretjeruju u svemu, pa tako i u oružju. Imati jedan do dva dobra noža smatram pametnim, u bushcraftu i bilo kakvim aktivnostima kada provodimo puno vremena u prirodi. Moj osobni izbor je dobra stara bajoneta od kalaša. Pouzdan, neuništiv i jeftin komad oštrice (ostalo ih je od rata na tone, pa su lako nabavljivi). Ali nositi kalašnjikov kako bi se obranio od veprova? Po meni ludost. Pričao sam dosta sa lovcim koji su imali bliske susrete sa veprovim i medvjedima, i pritom imali kalaše. Po njihovim riječima, jedva su živu glavu izvukli.
Sačmarica s odgovarajućom municijom? Da. Auomatsko oružje? Nikako. Pištolj? Pa, znam da se može medvjeda oboriti sa nekoliko hitaca, čak i jednim u glavu, ali samo ako ste vrsni strijelac. Dakle, ni to mi baš ne djeluje kao super opcija.
Ali Ameri ko Ameri, uvijek pretejruju. Govorimo o naciji opsjednutoj zombijima, pobogu! Treba li reći više?
Nisam lovac, niti neki stručnjak za oružje, ali me ono poprilično zanima, i definitivno nisam od onih koji misle da je meditacija najbolja vježba i kako bi svi trebali trčkarati livadama sa cvijećem u kosi.
Ali ovi Ameri su totalno kategorija za sebe. U smislu da pretjeruju u svemu, pa tako i u oružju. Imati jedan do dva dobra noža smatram pametnim, u bushcraftu i bilo kakvim aktivnostima kada provodimo puno vremena u prirodi. Moj osobni izbor je dobra stara bajoneta od kalaša. Pouzdan, neuništiv i jeftin komad oštrice (ostalo ih je od rata na tone, pa su lako nabavljivi). Ali nositi kalašnjikov kako bi se obranio od veprova? Po meni ludost. Pričao sam dosta sa lovcim koji su imali bliske susrete sa veprovim i medvjedima, i pritom imali kalaše. Po njihovim riječima, jedva su živu glavu izvukli.
Sačmarica s odgovarajućom municijom? Da. Auomatsko oružje? Nikako. Pištolj? Pa, znam da se može medvjeda oboriti sa nekoliko hitaca, čak i jednim u glavu, ali samo ako ste vrsni strijelac. Dakle, ni to mi baš ne djeluje kao super opcija.
Ali Ameri ko Ameri, uvijek pretejruju. Govorimo o naciji opsjednutoj zombijima, pobogu! Treba li reći više?
Dinx- zelembara
- Broj postova : 47
Datum registracije : 02.06.2011
Kakav god John iz priloga bio frik ipak je zanimljiv.
A za metak u cijevi nisam. Kad sam 91. bio na "velikoj" na prvoj liniji bojišnice u šipražju, moja devetka je bila pored mene na zemlji ali metak nije bio u cijevi. Makar ima "DA" i mogao je biti bez brige. Mora bit j..... frka da bude. Osim ak je baš navika, jel glock?
A za metak u cijevi nisam. Kad sam 91. bio na "velikoj" na prvoj liniji bojišnice u šipražju, moja devetka je bila pored mene na zemlji ali metak nije bio u cijevi. Makar ima "DA" i mogao je biti bez brige. Mora bit j..... frka da bude. Osim ak je baš navika, jel glock?
trail master- bomber
-
Broj postova : 116
Godine : 57
Datum registracije : 15.01.2012
Slažem se, metak u cijevi nikako, barem kad je pištolj u pitanju. Brzo repetirati u slučaju nužde se bez problema da naučiti, i ispraksirati (nažalost nemam nijednu streljanu u blizini da mogu to svakodnevno vježbati, ali nadam se da će se to promijeniti). Naravno, prvo i osnovno bi nam svima trebalo biti naučiti kako pravilno i sigurno rukovati oružjem, bez obzira na to radilo se o lovačkoj pušci, pištolju ili nećemu trečem.
Po mom mišljenju, onaj kome financije to dopuštaju trebao bi se definitivno učlaniti u lovačko društvo, ako mu je već do oružja. Za nas ostale, najpametnije je biti oprezan kada smo na području gdje možemo naletjeti na divlje životinje i stvarati što više buke pri hodu kako ne bisno iznenadili medvjeda, vepre, vuka, zmiju ili tko zna koga li već.
Po mom mišljenju, onaj kome financije to dopuštaju trebao bi se definitivno učlaniti u lovačko društvo, ako mu je već do oružja. Za nas ostale, najpametnije je biti oprezan kada smo na području gdje možemo naletjeti na divlje životinje i stvarati što više buke pri hodu kako ne bisno iznenadili medvjeda, vepre, vuka, zmiju ili tko zna koga li već.
Dinx- zelembara
-
Broj postova : 47
Godine : 40
Datum registracije : 02.06.2011
dok sam nosio pištolje uvjek sam imao metak u cijevi,zakočen "na prvom zubu" ,ali nikad dignut kokot!!!
.- bomber
-
Broj postova : 172
Godine : 55
Datum registracije : 09.10.2011
različite kulture,različite navike,bilo je već spomenuto,Ameri nose gan nabijen i zakočen,u slučaju frke samo palcem pomakneš kočnicu i spreman je,a pištolji bez klasične kočnice još prije,repetiranje je korak gdje trebaš dvije ruke,zato su i folderi s jednoručnim otvaranjem oštrice istisnuli one staromodne.Repetiranje može zvučno psihološki djelovati na potencijalnog napadača .Reko mi je frend da mu je vepar ne nanjušivši ga prišao na 20m,a čim je napravio korak i šum,vepar je u dvije sekunde bio 50m dalje.Sve se zvijeri kod nas boje čovjeka i bježe od njega u 99% slučajeva.A tko voli oružje ne mora u lovce,i ja ga volim,a nisam lovac,možeš ga posjedovati ili biti član nekog pucačkog društva,ili samo uživati u njemu.Pod uvjetom da ispunjavaš sve što zakonodavac traži.
glock- mr.spika
-
Broj postova : 1128
Godine : 61
Datum registracije : 31.01.2011
@Branimir76 Ma pričao sam za zakone važeće u RH di ne možeš legalno posjedovati automatsku pušku osim ako si u vojsci ili spec. policiji, a i tad je ne nosiš doma nego je zadužiš u magazinu po povratku iz smjene. To što Ameri u nekim saveznim državama smiju kupovati i "laku" artiljeriju nebi komentirao.
Igsy- honoris
-
Broj postova : 2412
Godine : 35
Datum registracije : 12.03.2010
Igsy je napisao/la:@Branimir76 Ma pričao sam za zakone važeće u RH di ne možeš legalno posjedovati automatsku pušku osim ako si u vojsci ili spec. policiji, a i tad je ne nosiš doma nego je zadužiš u magazinu po povratku iz smjene. To što Ameri u nekim saveznim državama smiju kupovati i "laku" artiljeriju nebi komentirao.
Ma da. To si u pravu. Ali ovo Zastavino čudo je poluautomatsko. Skinuta rafalna paljba i prodaje se kao poluautomatski lovački karabin. Kao M76 što ide.
Što se tiče nošenja metka u cevi kod pištolja - zašto niko zbog toga nikada nije napao vlasnike revolvera kojima je metak stalno u cevi?
Branimir76- lingua
-
Broj postova : 344
Godine : 47
Datum registracije : 18.05.2011
Dinx je napisao/la:Zanimljiva tema, moram priznati.
Nisam lovac, niti neki stručnjak za oružje, ali me ono poprilično zanima,
Ali nositi kalašnjikov kako bi se obranio od veprova? Po meni ludost. Pričao sam dosta sa lovcim koji su imali bliske susrete sa veprovim i medvjedima, i pritom imali kalaše. Po njihovim riječima, jedva su živu glavu izvukli.
Sačmarica s odgovarajućom municijom? Da. Auomatsko oružje? Nikako. Pištolj? Pa, znam da se može medvjeda oboriti sa nekoliko hitaca, čak i jednim u glavu, ali samo ako ste vrsni strijelac.
Protivnik sam nosenja bilo kakvog oruzja pa i Vicorinox-a po gradu ( meni bi svi sto imaju pistolje i ostale vatrene gluposti isli svakih mjesec dana na kontrole i preglede i da vidimo kome ce prije dosaditi! ) , ali
se druzim svako malo u lokalnom "domu kulture"sa iskusnim lovcima , bivsim vojnicima i specijalcima , isluzenim legionarima tako da sam naucio nesto silom prilika o oruzju pa moram reagirati na ove tvoje nebuloze .
AK47 MOZE pucat metak po metak dakle pojedinacno .
Ima i kundak , dakle mozes i ciljat puuuno preciznije.
Udarna snaga toga metka je strasna i nema toga Mede Brunde ili krmka koji nebi
pao posli par komada u prsima - provjereno po njihovim rjecima .
Druga je sad stvar sta je takvo oruzje zabranjeno , ali da nije gledao bi te zivotinje samo u zoloskom .
Pistolji nositi u sumu je nista drugo nego glupost vlasnika koji ga ima i
onoga koji mu je to dozvolio .
robert- lingua
-
Broj postova : 454
Godine : 39
Datum registracije : 09.12.2010
imaju oni kit za zombije
hankok- lingua
-
Broj postova : 452
Godine : 49
Datum registracije : 12.12.2010
Koje gluposti majko moja, nadam se da se tip sali...
Mije- spikač
-
Broj postova : 694
Godine : 33
Datum registracije : 30.09.2011
hahahhaha zommbie kit... no comment
yasko- mr.spika
-
Broj postova : 1318
Godine : 34
Datum registracije : 24.05.2011
nesto fali mozda tenk
ante5555- spikač
-
Broj postova : 654
Godine : 43
Datum registracije : 31.10.2011
hahaah..fali njima mozak uglavi..
yasko- mr.spika
-
Broj postova : 1318
Godine : 34
Datum registracije : 24.05.2011
Pa sad se svi Ameri pripremaju za zombi apokalipsu .....imao milion klipova na youtube-u !
Sto jeste ,jeste oni imaju i divljine dosta i rezervata i zakona koji su ok
Ali dobar dio njih nije dobar sa glavom i tacka
A sta vi momci i djevojce mislite o ovoj zombi apokalipsi
Lovac23- lingua
-
Broj postova : 211
Godine : 36
Datum registracije : 04.12.2011
Lovac23 je napisao/la:Pa sad se svi Ameri pripremaju za zombi apokalipsu .....imao milion klipova na youtube-u !
Ja mislim da je mnogo bolja od globalne nuklearne katastrofe, udara asteroida, ledenog doba, oružanih sukoba. Zato je Ameri i najviše vole. Lakše im je da upucaju tromog neartkulisanog zombija, nego grupu dobro naoružanih pljačkaša, prežive nuklearni fallout ili višegodišnju zimu.
Branimir76- lingua
-
Broj postova : 344
Godine : 47
Datum registracije : 18.05.2011
Stranica 4 / 4. • 1, 2, 3, 4
Stranica 4 / 4.