Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
PO KORZICI MOTOROM - NAVIGATOR
+9
cro-josip14
Levi
p.strumf
LUKSA
Mladen
elvin
Wild Wolf
damjan
NAVIGATOR
13 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO I VIDEO REPORTAŽA
Stranica 1 / 1.
PO KORZICI MOTOROM - NAVIGATOR
dakle supruga i ja smo odlučili motorom proputovati korziku sardiniju i siciliju. na putu smo planirali biti 4-5 tjedana. krenuli smo nakon moje završene šihte na HRT-u u popodnevnim satima iz naše kuće u maksimiru i po promjenjivom kišnom vremenu i prvu noć prespavali na istarskoj obali.
često smo stajali na autoputu po italiji radi presvlačenja u kišne kombinezone.
na korziku, iako je to francuski otok, mi smo krenuli iz grdog lučkog talijanskog gradića livorna (bezličan lučki grad)
ukrcali smo se na veliki trajekt i prepustili višesatnom odmaranju riti od dugotrajnog sjedenja na motoru.
malo po malo nazire se i ciljani otok i šarolika pomorska gužva i glavni grad
u rodnom napoleonovom gradu odma smo posjetili buvljak i meni najinteresantnije staro oružje i lokalne kovače noževa.
često smo stajali na autoputu po italiji radi presvlačenja u kišne kombinezone.
na korziku, iako je to francuski otok, mi smo krenuli iz grdog lučkog talijanskog gradića livorna (bezličan lučki grad)
ukrcali smo se na veliki trajekt i prepustili višesatnom odmaranju riti od dugotrajnog sjedenja na motoru.
malo po malo nazire se i ciljani otok i šarolika pomorska gužva i glavni grad
u rodnom napoleonovom gradu odma smo posjetili buvljak i meni najinteresantnije staro oružje i lokalne kovače noževa.
Zadnja promjena: NAVIGATOR; 21.07.10 1:54; ukupno mijenjano 2 put/a.
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
Re: PO KORZICI MOTOROM - NAVIGATOR
prvu noć slagali smo šator na nekom mjestu kamenjem ograđenom da se ljudi tu ne mogu parkirati ali mi smo ko pravi balkanjerosi motorom ipak prošli i tek ujutro vidjeli na kakvom smo mjestu.
korzika je otok opsega oko 1200km s dosta visokim planinama, oko 2000m i najzavoitijim cestama na svijetu. na večini fotki sam samo ja u kadru jer supruga uglavnom fotka.
iako prekrasne prirode, sjeveroistočna je obala, njene nepregledne plaže, kontaminirane su opasnim azbestom (od tvornica koje su ovdje sredinom prošloga stolječa sagrađene, slično kao i u bakru kod rijeke)
tipična korzika
korzika je otok opsega oko 1200km s dosta visokim planinama, oko 2000m i najzavoitijim cestama na svijetu. na večini fotki sam samo ja u kadru jer supruga uglavnom fotka.
iako prekrasne prirode, sjeveroistočna je obala, njene nepregledne plaže, kontaminirane su opasnim azbestom (od tvornica koje su ovdje sredinom prošloga stolječa sagrađene, slično kao i u bakru kod rijeke)
tipična korzika
Zadnja promjena: NAVIGATOR; 21.07.10 1:57; ukupno mijenjano 1 put.
NAVIGATOR- master
-
korzika je izuzetno skupa a mi niti inače ne spavamo u uređenim kampovima nego na divlje.
na motor je natovareno brdo stvari, opreme i tek vrlo malo hrane. nakon par dana zaključili smo da nam se ne isplati kupovati i kuhati jer trošimo dragocjeno vrijeme a na koncu nas košta skoro isto. pizza je oko 100kn a mala piva oko 40, velike ni nema. iako smo isprva cijenama bili šokirani ali se brzo privikneš i pomiriš da zalihe samo malo brže kopne. često bi klopali osim doručka tek navečer i po totalnom bi mraku bauljali u potrazi za mjestom za šator. koji puta na mjestima gdje zbog konfiguracije tla nije bilo moguče drugdje otvoriti šator nego u kampu, ilegalno bi se u njemu smjestili na jednu noč jer recepcija se otvara tek u 9 ujutro i radi do 6 popodne pa ako dođeš recimo u 7 navečer i odeš u 8 ujutro nitko te niš ne pita.
a tek bi nam jutro otkrilo sliku ambijenta koji je stvarno često bio fantastičan
iako smo mislili da je zloglasni kuklus klan i ovdje pustio krake prevarili smo se, to su samo korzikanski svečenici.
na cesti smo doslovce živjeli. jeli, brijali se prali
na motor je natovareno brdo stvari, opreme i tek vrlo malo hrane. nakon par dana zaključili smo da nam se ne isplati kupovati i kuhati jer trošimo dragocjeno vrijeme a na koncu nas košta skoro isto. pizza je oko 100kn a mala piva oko 40, velike ni nema. iako smo isprva cijenama bili šokirani ali se brzo privikneš i pomiriš da zalihe samo malo brže kopne. često bi klopali osim doručka tek navečer i po totalnom bi mraku bauljali u potrazi za mjestom za šator. koji puta na mjestima gdje zbog konfiguracije tla nije bilo moguče drugdje otvoriti šator nego u kampu, ilegalno bi se u njemu smjestili na jednu noč jer recepcija se otvara tek u 9 ujutro i radi do 6 popodne pa ako dođeš recimo u 7 navečer i odeš u 8 ujutro nitko te niš ne pita.
a tek bi nam jutro otkrilo sliku ambijenta koji je stvarno često bio fantastičan
iako smo mislili da je zloglasni kuklus klan i ovdje pustio krake prevarili smo se, to su samo korzikanski svečenici.
na cesti smo doslovce živjeli. jeli, brijali se prali
Zadnja promjena: NAVIGATOR; 21.07.10 9:20; ukupno mijenjano 2 put/a.
NAVIGATOR- master
-
zbog svojih stvarno uskih i zavojitih cesta (tu se vozi najzavojitiji reli na svijetu) nama je često trebalo jako puno vremene za proči vrlo male udaljenosti. jedan smo dan 120 km vozili oko 4 sata. upravo iz tog razloga motor je idealno prevozno sredstvo za ovaj otok.
/IMG_2540Small.jpg[/img]
kretanje je još problematičnije u visokim brdima gdje mješanci između domačih i pitomih svinja doslovce nadiru iz svakog grma i vrlo su opasni za susresti iza zavoja na uskoj i lošoj cesti.(čest slučaj i to ne samo svinje, mi smo po mrklom mraku naletili na crnu kravu na sred ceste)
valda zato imaju izuzetno razvijenu mesnoprerađivačku industriju(od silne živine koju zgaze).
jednom prilikom smo se i dobrano rasuli! no motor je bio toliko natovaren i oklopljen torbama koferima i bisagama da nije zaradio niti ogrebotinu. sve je riješilo pranje i podmazivanje pri povratku u civilizaciju.
sa čistim motorom malo naslikavanja i još malo off roada
pred kraj drugog tjedna našega puta stiže mi vjest iz hrvatske da idem raditi dokumentarac o veslanju iz italije u hrvatsku preko jadrana u kayacima(supruga mi to još uvijek spočitava). na skračenom odmoru do kraja smo ostali na korzici i temeljito je upoznali jer više nismo imali vremena za sardiniju i sicijiju(drugi puta) otok smo uz obalu prošli dvaputa i kroz planine poprijeko također dva puta ( naletjeli na obučni padobranski logor legije stranaca) sveukupno sa putem do hrvatske oko 6000km.
/IMG_2540Small.jpg[/img]
kretanje je još problematičnije u visokim brdima gdje mješanci između domačih i pitomih svinja doslovce nadiru iz svakog grma i vrlo su opasni za susresti iza zavoja na uskoj i lošoj cesti.(čest slučaj i to ne samo svinje, mi smo po mrklom mraku naletili na crnu kravu na sred ceste)
valda zato imaju izuzetno razvijenu mesnoprerađivačku industriju(od silne živine koju zgaze).
jednom prilikom smo se i dobrano rasuli! no motor je bio toliko natovaren i oklopljen torbama koferima i bisagama da nije zaradio niti ogrebotinu. sve je riješilo pranje i podmazivanje pri povratku u civilizaciju.
sa čistim motorom malo naslikavanja i još malo off roada
pred kraj drugog tjedna našega puta stiže mi vjest iz hrvatske da idem raditi dokumentarac o veslanju iz italije u hrvatsku preko jadrana u kayacima(supruga mi to još uvijek spočitava). na skračenom odmoru do kraja smo ostali na korzici i temeljito je upoznali jer više nismo imali vremena za sardiniju i sicijiju(drugi puta) otok smo uz obalu prošli dvaputa i kroz planine poprijeko također dva puta ( naletjeli na obučni padobranski logor legije stranaca) sveukupno sa putem do hrvatske oko 6000km.
Zadnja promjena: NAVIGATOR; 21.07.10 2:04; ukupno mijenjano 1 put.
NAVIGATOR- master
-
i na kraju kao i na svakom dijelu svijeta skupimo malo karakterističnog tla za našu zbirku. ovaj puta je to bilo neobično šareno kamenje!
NAVIGATOR- master
-
aaa.poludit cu...ja na poslu moram gledat ovakve divote.. prosao sam dobar dio europe al na korzici jos nisam bio iako su mi od tamo korjeni...korzika je jedino mjesto za koje sam si još zacrtao da cu otici (u europi) i chile izvan europe..
korisna informacija za onaj azbest..di ste saznali za to..jos prije ili tek kad ste dosli na otok?
i ako mozes odgovorit na ovdje ili na pm koliko para kosta trajekt za osobu..ne za motor..
i samo stavljaj slike i dalje (čekam chile)
korisna informacija za onaj azbest..di ste saznali za to..jos prije ili tek kad ste dosli na otok?
i ako mozes odgovorit na ovdje ili na pm koliko para kosta trajekt za osobu..ne za motor..
i samo stavljaj slike i dalje (čekam chile)
damjan- mr.spika
-
Broj postova : 1257
Godine : 41
Datum registracije : 06.11.2009
to za azbest smo znali i ranije, piše o tome nešto u vodiču ali za veličinu područja koje je kontaminirano zaprepašteno smo saznali tek na otoku. karta za osobu ti je jeftina nekih 40tak eura. za motor i nas dvoje povratna je bila oko270 eura.
NAVIGATOR- master
-
odlična reportaža Navi,puno slika i opisa što najviše volim....zavidim ti na ovakvom izletu...
Wild Wolf- spikač
-
Broj postova : 687
Godine : 37
Datum registracije : 24.03.2010
Navigatore ovo je impresivno,pravi odmor,a gdje ste djevojcicu ostavili i za nju mjesto treba naci!
Cestitam na ovoj reportazi jer zaista ima dimenzije dobre reportaze i zelim vam jos puno ovako lijepih provoda!
Cestitam na ovoj reportazi jer zaista ima dimenzije dobre reportaze i zelim vam jos puno ovako lijepih provoda!
elvin- spikač
-
Broj postova : 594
Godine : 48
Datum registracije : 17.07.2009
prava stvar...
mislim da je to ono nešto...
što pustolove čini sretnim ljudima...
mislim da je to ono nešto...
što pustolove čini sretnim ljudima...
Mladen- honoris
-
Broj postova : 2442
Godine : 56
Datum registracije : 15.02.2009
A što reći nego divno!
napasao sam oči prekrasnim prizorima!
Volim motore ali ih neželim voziti jer mi svijet prebrozo prolazi pred očima!
Za mene koji nikada neće ovakva mjesta obići je ovo osviježenje , kao i svaka reportaža koju pogledam iz nepoznatog dijela svijeta!
Fotografije su fantastične!
Daj još majstore! :bog:
napasao sam oči prekrasnim prizorima!
Volim motore ali ih neželim voziti jer mi svijet prebrozo prolazi pred očima!
Za mene koji nikada neće ovakva mjesta obići je ovo osviježenje , kao i svaka reportaža koju pogledam iz nepoznatog dijela svijeta!
Fotografije su fantastične!
Daj još majstore! :bog:
p.strumf- bomber
-
Broj postova : 199
Godine : 44
Datum registracije : 02.08.2009
Odlican izbor lokacije za ovakav put. Svaka cast.
Ja se povremeno upustim u slicnu avanturu, ali stopom, jer nisam vozac.
Ja se povremeno upustim u slicnu avanturu, ali stopom, jer nisam vozac.
Levi- bomber
-
Broj postova : 152
Godine : 46
Datum registracije : 11.03.2010
hehe navigatore saka cast....i iskreno ti zavidim na ovakvom putovanju i to jos motorom....ajd vidim da ste se ljepo proveli...
cro-josip14- bomber
-
Broj postova : 194
Godine : 28
Datum registracije : 22.07.2010
na svakom dijelu svijeta koji posjetim kupim neki autihtoni primjerak reznog alata karakterističan za taj kraj(nož, mačetu, sjekiru ili sl.)
korzikanci su ludi za noževima i u tradiciji im je nositi preklopni nož nalik našoj kosturi. meni je u jednom planinskom mjestu za oko zapeo ovaj. zapravo odlučio sam da mi se najviše sviđa taj nakon što smo već poodmakli motorom nekih 300km prema jugu otoka pa smo se po zavojitim cesticama morali po njega vračati skoro cijeli dan.
ovaj krasni ručni rad kupila mi je moja žena i za njega izcaltala nekih 120 eurića.
majstor je caggiari, nema internet stranicu, i certifikat i specifikacija materjala su na francuskom pa kužim jedino da je drvo ručke maslina i da je čelik termički obrađen na 1050 stupnjeva.
osim leđa noža gravurama je ukrašen i cijeli backlock mehanizam(vrlo je precizno napravljen do savršenstva i nema ni malo lufta čak i kada se odkoči. nož koristim u mirnim šetnjama oko vikendice ili po perifernim zagrebačkim parkovima, (park prirode medvednica npr.)
uz nož je došla i lijepa kožna futrola ali sam ju nakon povratka u ZG poklonio kumu kao suvenir.
korzikanci su ludi za noževima i u tradiciji im je nositi preklopni nož nalik našoj kosturi. meni je u jednom planinskom mjestu za oko zapeo ovaj. zapravo odlučio sam da mi se najviše sviđa taj nakon što smo već poodmakli motorom nekih 300km prema jugu otoka pa smo se po zavojitim cesticama morali po njega vračati skoro cijeli dan.
ovaj krasni ručni rad kupila mi je moja žena i za njega izcaltala nekih 120 eurića.
majstor je caggiari, nema internet stranicu, i certifikat i specifikacija materjala su na francuskom pa kužim jedino da je drvo ručke maslina i da je čelik termički obrađen na 1050 stupnjeva.
osim leđa noža gravurama je ukrašen i cijeli backlock mehanizam(vrlo je precizno napravljen do savršenstva i nema ni malo lufta čak i kada se odkoči. nož koristim u mirnim šetnjama oko vikendice ili po perifernim zagrebačkim parkovima, (park prirode medvednica npr.)
uz nož je došla i lijepa kožna futrola ali sam ju nakon povratka u ZG poklonio kumu kao suvenir.
NAVIGATOR- master
-
navi ovo je super,svaka čast..kako je supruga reagirala poslje pada? moja je odustala od vožnje na motoru poslje jednog klizanja od 30-ak metara po asfaltu,što nije ni loše haha. godinama se vozimo skupa pa mi ponekad dosadi jer volim voziti off road a u dvoje to i nije neki gušt
svarožić- tipko
-
Broj postova : 79
Godine : 53
Datum registracije : 22.03.2010
Danas i supruga vozi motor, pardon skuter(piaggio energy nabrijani) nije neka strasljiva cura tak da nema frke, ona takodjer gusta u svemu tome pa makar tu i tam morala padati.
NAVIGATOR- master
-
.
Zadnja promjena: StepenWolf; 27.03.11 13:25; ukupno mijenjano 1 put.
Samobaniran- lingua
-
Broj postova : 255
Godine : 224
Datum registracije : 04.08.2009
Natipkam sutra francuski text pa mozda ce netko na forumu skuzit o cemu se radi, o kojem materjalu
NAVIGATOR- master
-
jeli bilo frke?
Valjda su se smirili,osamdesetih je bilo dosta pucnjave-bar se tako meni zalomilo par puta.U Calvi-ju smo mislili da je fešta dok nas policija nije pokupila.
Ovo im je službena zastava ali kada je s povezom preko očiju odaje separatiste(nema slobode )
izlaz iz Bonifacia,moji putevi su pretežno morski :migg:
rinos- spikač
-
Broj postova : 668
Godine : 59
Datum registracije : 28.09.2009
ma nije bilo frke jedino oko cijena malih piva, jer nema velikih a male koštaju po 25 kuna a u dućanu se ne prodaju ohlađene. onda nakon cijelog dana vozikanja pod kacigama i u jaknama kad staneš žedan mrak ti padne na oči koliko love ode dok ne utažiš žeđ. valjda su zbog tog mraka na očima sada svugdje ove njihove glave upravo s povezom preko očiju. zgodan je bonefacio, zavidim ti na pomorskim putevima.
NAVIGATOR- master
-
Vidim da si među svoje sponzore ugurao tatu i sina Šepić. :bog:
commando- lingua
-
Broj postova : 230
Godine : 58
Datum registracije : 19.02.2009
istina Marjan i Kazimir su moji dobari prijatelji i opremom me opskrbe za svako značajnije moto putovanje
NAVIGATOR- master
-
Similar topics
» SAHARA - NAVIGATOR
» NAJ NAJ dio svijeta, tri dana motorom po VELEBITU
» Motorom na bushcraft izlet uz rijeku Slapnicu
» 9 dana na Dravi , veslanje - NAVIGATOR
» KANARI - NAVIGATOR
» NAJ NAJ dio svijeta, tri dana motorom po VELEBITU
» Motorom na bushcraft izlet uz rijeku Slapnicu
» 9 dana na Dravi , veslanje - NAVIGATOR
» KANARI - NAVIGATOR
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO I VIDEO REPORTAŽA
Stranica 1 / 1.