Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Pasmine koje vam se svidjaju
+51
Salix
Stanky
Muzgalo
roy
Mije
Hombre
ewcbs
Od1n
RubberDuck
mamac za pecanje
pirat
madWez
Lupus3395
skyrunner
ivo
sinke
SelinaKyle69
gile1
Ikarus
McJagger
krajacic
irra
aljosa
neko69
nick54312
Mali
gomar
Tihach
gorance
Luftwaffe
hankok
Rumun
jratko30
Elp
kengur32
najsmoludji
Mirnes
Mornar
Fratt
Target
Krik Naglas
Đedo
bobrok
Strider
Pomorac
WILLY
Aries
Adept
damjan
Zokac
Marko
55 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: LJUBITELJI PRIRODE I PUSTOLOVINE :: LJUBITELJI PRIRODE
Stranica 1 / 7.
Stranica 1 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Pasmine koje vam se svidjaju
ajde da vidimo. ja sam vec par puta napisao da voli pse.
stavite slike pasmina koje vam se svidjaju, mozda povjest pasmine, zasto vam se svidjaju itd..
Kavkaski ovčar
Kavkaski ovcar je veoma stara pasmina, to je veliki pas, skoro grube grade, snaznog misicja, masivnog kostura, guste, ravne, grube dlake.
Porijeklo vuce kako i samo ime kaze sa sireg podrucja Kavkaza.
Oduvijek koristen za zastitu stoke od divljih zvjeri i kao psi cuvari.
Izdrzljiv, ne zahtjevan pas, prilagodljiv svim klimatskim i inim uvjetima.
Veoma aktivan, uravnotezen, izrazene odbrambene reakcije. Sklonost ka ujedanju i nepovjerljivost prema strancima.
Visine ne manje od 65 cm kod muzjaka, odnosno 62 cm u zenki. Gornje visinske granice u kavkazca nema, tako danas imamo pse preko 80 cm.
Kavkazaca ima u razlicitim bojama. Jedino cisto crna i kestenjasta u svim kombinacijama je standardom zabranjena.
tekst preuzet sa ljubimci forum.
sarplaninac
Šarplaninac pripada grupi pastirskih pasa koji potiču od molosa. Današnji Šarplaninac je posljedica prirodne selekcije u zatvorenoj sredini,stoljećima bez dodira sa psima drugačijeg tipa. Surova priroda ga je napravila čvrstim, grubim, borbenim, odličnim čuvarom koji ne bježi ni pred čoporom vukova, ni pred medvjedom. Šarplaninac je pas koji bez greške obavlja svoj dio posla u čuvanju stada i imovine svog gospodara. Visok stupanj inteligencije mu omogućava da bude samostalan. Početkom uzgoja ovih pasa u urbanoj sredini, stvoren je pas koji se u odreĐenoj mjeri razlikuje od izvornih pasa po građi i boji. Izvorni pas je viši od urbanog, najčešće je nadgrađen, nešto kraće, ali i gušće i grublje dlake, otvorenijih kutova zadnjih nogu. Dosta je pokretljiviji od svog urbanog brata. Na Šarplanini se mogu susresti psi svih boja sa maskom ili bez, od gotovo bijele, preko boje meda, pšenice, svih nijansi žute ili sive do tamne, gotovo crne boje. Odgajivači u gradovima forsiraju pse sive boje, svjetlije ili tamnije. Za boju Šarplaninca je jako važno naglasiti da su sve boje ravnopravne.
tekst preuzet sa pasoddy. com
eto to su moje dvije pasmine kojne mi se svidjaju. sa sarplanincima imam iskustva nesto, i obitelj mi se godina bavila njima.(KPD Lepoglava)
koje su vaše?????
stavite slike pasmina koje vam se svidjaju, mozda povjest pasmine, zasto vam se svidjaju itd..
Kavkaski ovčar
Kavkaski ovcar je veoma stara pasmina, to je veliki pas, skoro grube grade, snaznog misicja, masivnog kostura, guste, ravne, grube dlake.
Porijeklo vuce kako i samo ime kaze sa sireg podrucja Kavkaza.
Oduvijek koristen za zastitu stoke od divljih zvjeri i kao psi cuvari.
Izdrzljiv, ne zahtjevan pas, prilagodljiv svim klimatskim i inim uvjetima.
Veoma aktivan, uravnotezen, izrazene odbrambene reakcije. Sklonost ka ujedanju i nepovjerljivost prema strancima.
Visine ne manje od 65 cm kod muzjaka, odnosno 62 cm u zenki. Gornje visinske granice u kavkazca nema, tako danas imamo pse preko 80 cm.
Kavkazaca ima u razlicitim bojama. Jedino cisto crna i kestenjasta u svim kombinacijama je standardom zabranjena.
tekst preuzet sa ljubimci forum.
sarplaninac
Šarplaninac pripada grupi pastirskih pasa koji potiču od molosa. Današnji Šarplaninac je posljedica prirodne selekcije u zatvorenoj sredini,stoljećima bez dodira sa psima drugačijeg tipa. Surova priroda ga je napravila čvrstim, grubim, borbenim, odličnim čuvarom koji ne bježi ni pred čoporom vukova, ni pred medvjedom. Šarplaninac je pas koji bez greške obavlja svoj dio posla u čuvanju stada i imovine svog gospodara. Visok stupanj inteligencije mu omogućava da bude samostalan. Početkom uzgoja ovih pasa u urbanoj sredini, stvoren je pas koji se u odreĐenoj mjeri razlikuje od izvornih pasa po građi i boji. Izvorni pas je viši od urbanog, najčešće je nadgrađen, nešto kraće, ali i gušće i grublje dlake, otvorenijih kutova zadnjih nogu. Dosta je pokretljiviji od svog urbanog brata. Na Šarplanini se mogu susresti psi svih boja sa maskom ili bez, od gotovo bijele, preko boje meda, pšenice, svih nijansi žute ili sive do tamne, gotovo crne boje. Odgajivači u gradovima forsiraju pse sive boje, svjetlije ili tamnije. Za boju Šarplaninca je jako važno naglasiti da su sve boje ravnopravne.
tekst preuzet sa pasoddy. com
eto to su moje dvije pasmine kojne mi se svidjaju. sa sarplanincima imam iskustva nesto, i obitelj mi se godina bavila njima.(KPD Lepoglava)
koje su vaše?????
Marko- guru
-
Broj postova : 2015
Godine : 34
Datum registracije : 03.08.2009
Re: Pasmine koje vam se svidjaju
Tornjak
Tornjak (lat. Canis montanus, poznat i kao: Hrvatski planinski pas, Bosanski Tornjak itd.) je planinski ovčarski pas čije je funkcija od jedanaestog stoljeća bila zaštita stada od pljačkaša i krupnih predatora kao što su vuk i medvjed.
Tornjak je 60-75 cm visok, razne boje dlake (crne, bijele, sive, žute, smeđe i crvene), dlaka mu je na prijelazu između kratke u dugu, uši mu vise, a rep je obrastao dugom gustom dlakom. Mužjaci su teški oko 50-65 kg, a ženke od 38-50 kg. Iznimno je žilav, izdržljiv i skroman pas, naizgled bez imalo agresije vrlo odlučno i požrtvovno brani obitelj ili stado i odbija nepoznate. Izvrstan plivač u čemu mu pomažu razvijene kožice između prstiju, koje su nastale zbog hodanja po snijegu kao krplje. Ime je dobio po tome što se drži uz torove, odnosno ograđeni prostor za stoku.
Nalazimo ga na području Dalmatinske zagore, Hercegovine i zapadne Bosne, planinskim masivima Dinare, Svilaje, Moseća, Kozjaka, Golije, Cincara i Kupresa, odakle se proširio do Like, Grobničkog polja iznad Rijeke i u ravničarskim područjima Hrvatske.
tekst preuzet sa vikipedije
Tornjak (lat. Canis montanus, poznat i kao: Hrvatski planinski pas, Bosanski Tornjak itd.) je planinski ovčarski pas čije je funkcija od jedanaestog stoljeća bila zaštita stada od pljačkaša i krupnih predatora kao što su vuk i medvjed.
Tornjak je 60-75 cm visok, razne boje dlake (crne, bijele, sive, žute, smeđe i crvene), dlaka mu je na prijelazu između kratke u dugu, uši mu vise, a rep je obrastao dugom gustom dlakom. Mužjaci su teški oko 50-65 kg, a ženke od 38-50 kg. Iznimno je žilav, izdržljiv i skroman pas, naizgled bez imalo agresije vrlo odlučno i požrtvovno brani obitelj ili stado i odbija nepoznate. Izvrstan plivač u čemu mu pomažu razvijene kožice između prstiju, koje su nastale zbog hodanja po snijegu kao krplje. Ime je dobio po tome što se drži uz torove, odnosno ograđeni prostor za stoku.
Nalazimo ga na području Dalmatinske zagore, Hercegovine i zapadne Bosne, planinskim masivima Dinare, Svilaje, Moseća, Kozjaka, Golije, Cincara i Kupresa, odakle se proširio do Like, Grobničkog polja iznad Rijeke i u ravničarskim područjima Hrvatske.
tekst preuzet sa vikipedije
Marko- guru
-
Ja inače volim sve vrste pasa ali ovo su neke koje su mi se vezale uz srce.
Istarski gonič
Brak jazavčar
Bigl
Istarski gonič
Brak jazavčar
Bigl
Zokac- bomber
-
Broj postova : 159
Godine : 29
Datum registracije : 12.05.2010
ne možete spoznati ljepotu nečega ako nikad niste vidjeli nešto ružno
damjan- mr.spika
-
Broj postova : 1257
Godine : 41
Datum registracije : 06.11.2009
ma i ja volim sve pasmine jedino one đepne baš nesto ne volim jer mi ono vise lici na gremline nego pse
lijepe su ove tvoje
lijepe su ove tvoje
Marko- guru
-
isuse damjan pa kaj ti je to
ovo drugo je onaj kukmasti pas ili?
a ovo prvo boze sacuvaj
ovo drugo je onaj kukmasti pas ili?
a ovo prvo boze sacuvaj
Marko- guru
-
Taj drugi je najružniji pas na svijetu i umro je prije nekoliko dana
Zokac- bomber
-
Broj postova : 159
Godine : 29
Datum registracije : 12.05.2010
sigurni da je to bas taj? cijela ta pasmina je "neobicna"
Marko- guru
-
Yo, ljudi - ne postoji toliko začudna pasmina...
Adept- mr.spika
-
Broj postova : 1588
Godine : 53
Datum registracije : 09.04.2010
lachBe je napisao/la:Tornjak
svake godine navratim do fra Krasića (Masna Luka - Blidinje, BiH). On je taj koji se (između ostalog) izborio da tornjak bude proglašen autohonom pasminom (on i glavni osnivač parka prirode Blidinje, a trudi se i skupiti arhivsku građu vezanu uz ljude i kulturu tog kraja). Prestao ih je uzgajati prije 8-10g, ali još ima dva prelijepa tornjaka...
Aries- spikač
-
Broj postova : 651
Datum registracije : 26.02.2010
lijepo od njega. pas je predivan.
Marko- guru
-
Pasmina je, sama po sebi, u najmanju ruku - ZAČUDNA!!!
Adept- mr.spika
-
Adept je napisao/la:Pasmina je, sama po sebi, u najmanju ruku - ZAČUDNA!!!
meni se čini da su tvoji današnji postovi malo - ZAČUDNI!!!
aj obrazloži malo zašto to tako misliš?
Zadnja promjena: Aries; 09.07.10 17:07; ukupno mijenjano 1 put.
Aries- spikač
-
Broj postova : 651
Datum registracije : 26.02.2010
? a kaj bi to trebalo znaciti da je zacudna?
Marko- guru
-
Potpuno se krivo "odrazih" - gledao sam malo one slike gore - ispričavam se - moj post je bio začudan,a ne pas...
Tornjak - prelijep pas!!!
Hrabar i odan no malo zahtjevan glede hrane, dlake i kretanja, ali sve u svemu poseban pas.
Tornjak - prelijep pas!!!
Hrabar i odan no malo zahtjevan glede hrane, dlake i kretanja, ali sve u svemu poseban pas.
Adept- mr.spika
-
WILLY- lingua
-
Broj postova : 468
Godine : 49
Datum registracije : 13.12.2009
Istarski gonic, mađarski ovcar...svi osim ovih kinesko kukmastih kak K*** se zove...frend ih ima tri i odvratni su(ko voli nek izvoli)
Pomorac- lingua
-
Broj postova : 333
Godine : 38
Datum registracije : 24.11.2009
Jako mi se sviđaju akite, japanski psi; irski hrtovi jer su ogromni a pupice su; i nisu mi loši newfoundlandi.
Strider- honoris
-
Broj postova : 2611
Godine : 31
Datum registracije : 18.06.2009
mislim da su sad snimili film o akiti neki remejk japanskog filma iz 80-ih ja mislim.
Marko- guru
-
evo malo klisejsko ali moj je...
kako imam psa,kamo ja, tamo i on skoro svugdje .
Ima svoje prednosti a i slabosti.
Prosao je i planine i sume samnom,tako da se mogu pouzdat u njega,jedina mu je "mana",ako tako smijem rec mozda premalo agresive ali to ni ne trazim od njega.Zivim u gradu, pa ni nema ostar nagon,niti ostar miris ali zato ima glas , pa mogu mirno u sumi spavat.
Mozda bi mi trebao jos jedan njemacki lovacki terijer za ravnotezu .
kako imam psa,kamo ja, tamo i on skoro svugdje .
Ima svoje prednosti a i slabosti.
Prosao je i planine i sume samnom,tako da se mogu pouzdat u njega,jedina mu je "mana",ako tako smijem rec mozda premalo agresive ali to ni ne trazim od njega.Zivim u gradu, pa ni nema ostar nagon,niti ostar miris ali zato ima glas , pa mogu mirno u sumi spavat.
Mozda bi mi trebao jos jedan njemacki lovacki terijer za ravnotezu .
bobrok- tipko
-
Broj postova : 52
Godine : 47
Datum registracije : 06.07.2010
ups,moram skuzit jos kako sliku smanjit, sorry
bobrok- tipko
-
Broj postova : 52
Godine : 47
Datum registracije : 06.07.2010
lachBe je napisao/la:mislim da su sad snimili film o akiti neki remejk japanskog filma iz 80-ih ja mislim.
Da. Hachiko. Odlicna film.
A ovo je prijatelj kojeg cu jednoga dana ako Bog da nabaviti.
Čehoslovački vučji pas
Za sve koji zele vise saznati o toj pasmini, intervju o vlasniku jedinog primjera te pasmine u Hr.
http://www.svijetpasa.com/index.php/Zanimljivosti/Zagrebacka-vucica.html
Đedo- tipko
-
Broj postova : 66
Godine : 37
Datum registracije : 28.01.2009
aa, krasni su, proucaval sam malo to.
jedino kaj su se sj. malo
baš sam čital nekaj o tome i jedan čovjek koji se bavi "bastardiranjem" ptica je rekao zanimljivu stvar, kao da bi potomak vuka i psa trebao biti nest kao mula, nemogućnost razmnožavanja, da mu je bar tak kod ptica. ja se ne kužim ništ u to, ali zanimljivo za citat.
mozda bi Adept mogao pomoći
jedino kaj su se sj. malo
baš sam čital nekaj o tome i jedan čovjek koji se bavi "bastardiranjem" ptica je rekao zanimljivu stvar, kao da bi potomak vuka i psa trebao biti nest kao mula, nemogućnost razmnožavanja, da mu je bar tak kod ptica. ja se ne kužim ništ u to, ali zanimljivo za citat.
mozda bi Adept mogao pomoći
Marko- guru
-
Može :migg:
Načelno je pravilo da različite vrste životinja, a ipak vrlo bliske, A KOJE IMAJU JEDNAK BROJ KROMOSOMA, imaju potomstvo koje se MOŽE dalje razmnožavati, za razliliku od vrsta koje imaju totalno različit broj kromosoma - njihovi se potomci NEMOGU dalje razmnožavati.
Pas i vuk imaju isti broj kromosoma - njihovo se potomstvo može dalje razmnožavati.
Načelno je pravilo da različite vrste životinja, a ipak vrlo bliske, A KOJE IMAJU JEDNAK BROJ KROMOSOMA, imaju potomstvo koje se MOŽE dalje razmnožavati, za razliliku od vrsta koje imaju totalno različit broj kromosoma - njihovi se potomci NEMOGU dalje razmnožavati.
Pas i vuk imaju isti broj kromosoma - njihovo se potomstvo može dalje razmnožavati.
Adept- mr.spika
-
Meni su Basseti super...
Ima li tko informaciju gdje se može nabaviti štene???
Ima li tko informaciju gdje se može nabaviti štene???
Krik Naglas- bomber
-
Broj postova : 108
Godine : 45
Datum registracije : 13.08.2010
evo ti stranica Hrvatskog kinološkog saveza, http://www.hks.hr/ kod njih možeš saznati za sva prijavljena legla na području Hrvatske i dobiti kontakt informacije uzgajivača, mislim da se cijena za muško štene kreće oko 1000€, ovisi o "jačini" uzgajivača i kvaliteti šteneta
Target- honoris
-
Broj postova : 1242
Godine : 38
Datum registracije : 05.09.2010
labrador nema mane!
WILLY- lingua
-
Broj postova : 468
Godine : 49
Datum registracije : 13.12.2009
Imam jednog već 12 godina...prije vesela beba,sad staloženi i mirni starac...član obitelji definitivno.
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Datum registracije : 30.09.2010
I njemački ovčari su mi supar...
https://www.youtube.com/watch?v=ooZcuBBvslo&feature=related
https://www.youtube.com/watch?v=ooZcuBBvslo&feature=related
Krik Naglas- bomber
-
Broj postova : 108
Datum registracije : 13.08.2010
Dogo argentino
meni osobno prekrasan pas.ne zato da se kur*im sa njim okolo makar mi je i glava celava nego zato jer volim vece i "jace" pse. vec se cca 2 godine spremam nabavit jednog al zbog posla nisam puno doma i onda odgadjam posto psu treba poklonit dosta paznje i vremena a zena bas pokraj malog nebi sve stigla. napokon ima naznake nekih promjena u poslu pa cu vise doma bit a vec sam kupio cijevi za box i teren pripremio pa se moze ocekivat "prinova" u obitelji. kad dodjem poHVALIT cu se sigurno. do sad sam imao vucjaka,pticara(nekog) a trenutno rotwailer-a(malo dijete u dusi) i mjesanca terijera(e taj je lud)
copy/paste malo o pasmini
Ne može zatajiti srodstvo s njemačkom dogom. Istovremeno taj veliki argentinski pas izgleda poput povećanog i grubog bull terijera. Kupirane uši stoje uspravno ili su malo nagnute. Rep je dug i snažan. Leđa su mišićava, vrat snažan, iako mršav i bez podvaljka. Dlaka je veoma kratka, priljubljena i čvrsta, potpuno je bele boje, dozvoljena je samo mala crna pjega na glavi. Njuška je crna kao i rub priljubljenih usnica. Oči su tamne ili boje lješnjaka. Visina - od 55 do 65 cm, težina - od 35 do 45 kg. O životnoj dobi nema podataka. Prve tri argentinske doge došle su u Evropu 1968. godine i još uvijek su retka pasmina. U Argentini su ih desetljećima koristili za lov na veliku divljač i grabežljive životinje (divlja svinja, puma). Koriste se i kao odlični psi za potrebe policije, carine i vojske. Odlikuje ih izvanredna inteligencija i hrabrost. Neosjetljive su na bolesti. U lovu ima posebno opasnu tehniku ugriza - grize od ispod. Osjetljiva je na oštre zapovijedi i kazne. Treba je odgajati i školovati pomoću motivacije uz puno pohvala i nagrada. Ima odlično razvijeno osjetilo njuha i lako ju je školovati za istraživanje i traganje. Po prirodi je dobrodušna, voli djecu i članove obitelji. Nepovjerljiva je prema strancima i drugim psima. Neuobičajeno je dobar čuvar i nadasve vjerna svome domu. Ne laje puno. Primjerena je samo odlučnim i dosljednim ljudima, koji su dobri poznavatelji pasa.
meni osobno prekrasan pas.ne zato da se kur*im sa njim okolo makar mi je i glava celava nego zato jer volim vece i "jace" pse. vec se cca 2 godine spremam nabavit jednog al zbog posla nisam puno doma i onda odgadjam posto psu treba poklonit dosta paznje i vremena a zena bas pokraj malog nebi sve stigla. napokon ima naznake nekih promjena u poslu pa cu vise doma bit a vec sam kupio cijevi za box i teren pripremio pa se moze ocekivat "prinova" u obitelji. kad dodjem poHVALIT cu se sigurno. do sad sam imao vucjaka,pticara(nekog) a trenutno rotwailer-a(malo dijete u dusi) i mjesanca terijera(e taj je lud)
copy/paste malo o pasmini
Ne može zatajiti srodstvo s njemačkom dogom. Istovremeno taj veliki argentinski pas izgleda poput povećanog i grubog bull terijera. Kupirane uši stoje uspravno ili su malo nagnute. Rep je dug i snažan. Leđa su mišićava, vrat snažan, iako mršav i bez podvaljka. Dlaka je veoma kratka, priljubljena i čvrsta, potpuno je bele boje, dozvoljena je samo mala crna pjega na glavi. Njuška je crna kao i rub priljubljenih usnica. Oči su tamne ili boje lješnjaka. Visina - od 55 do 65 cm, težina - od 35 do 45 kg. O životnoj dobi nema podataka. Prve tri argentinske doge došle su u Evropu 1968. godine i još uvijek su retka pasmina. U Argentini su ih desetljećima koristili za lov na veliku divljač i grabežljive životinje (divlja svinja, puma). Koriste se i kao odlični psi za potrebe policije, carine i vojske. Odlikuje ih izvanredna inteligencija i hrabrost. Neosjetljive su na bolesti. U lovu ima posebno opasnu tehniku ugriza - grize od ispod. Osjetljiva je na oštre zapovijedi i kazne. Treba je odgajati i školovati pomoću motivacije uz puno pohvala i nagrada. Ima odlično razvijeno osjetilo njuha i lako ju je školovati za istraživanje i traganje. Po prirodi je dobrodušna, voli djecu i članove obitelji. Nepovjerljiva je prema strancima i drugim psima. Neuobičajeno je dobar čuvar i nadasve vjerna svome domu. Ne laje puno. Primjerena je samo odlučnim i dosljednim ljudima, koji su dobri poznavatelji pasa.
Mornar- lingua
-
Broj postova : 342
Godine : 39
Datum registracije : 02.10.2010
Stranica 1 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» koje je ovo drvo
» Koje bi ovo bilo drvo ?
» Tragovi koje zivotinje?
» Evo koje nozeve ja koristim...
» Koje bi ovo bilo drvo ?
» Tragovi koje zivotinje?
» Evo koje nozeve ja koristim...
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: LJUBITELJI PRIRODE I PUSTOLOVINE :: LJUBITELJI PRIRODE
Stranica 1 / 7.