Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
ruksak i ostala oprema (težina)
+15
sgt bear
maxina
Frenky
Muzgalo
gorky
puls
NightShadow
PJER
duke
poljičanin
Stanky
Storo
Mraz
DoomsdayST
eagle1969
19 posters
Stranica 4 / 6.
Stranica 4 / 6. • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: ruksak i ostala oprema (težina)
Ovo je prva pomoć koju sam si složio i nema kaj nema; flasteri, quickcloth (glupost), steristripovi, skalpeli, klemmer za žile, škare, pincete, zavoji, gaze obične alumizirane, voštane, 10ak vrsta tableta, krema za oči, krema za opekotine, glicerin, steridex, kemijski grijači, kurtoni, tablete za pročišćavanje vode, pajseri za krpelje, hipermangan, asepsolete, guma za podvezivanje i još koješta.
A pored nje je prva pomoć koju ustvari nosim; flaster za rezanje, steristrip, zavoj, gaza obična, gaza alumizirna, brufen 600, brufen 800 SR, par tampona, dva skalpela, magnezij, pajser za krpelje i čepići za uši. Ako mi se dogodi nešto što s time ne mogu srediti, znači da je izlet ionako gotov i na putu sam na šivanje - nije se jednom dogodilo (akrada, koljeno, precvikana usna itd.)
Fantazije o šivanju samog sebe i nekim velikim zahvatima su baš to - fantazije. Ako steristripovi ne spase stvar značio da je vrijeme za posjet hitnoj. Ima jedna kovrčava crvenokosa koja me već par puta krpala
A pored nje je prva pomoć koju ustvari nosim; flaster za rezanje, steristrip, zavoj, gaza obična, gaza alumizirna, brufen 600, brufen 800 SR, par tampona, dva skalpela, magnezij, pajser za krpelje i čepići za uši. Ako mi se dogodi nešto što s time ne mogu srediti, znači da je izlet ionako gotov i na putu sam na šivanje - nije se jednom dogodilo (akrada, koljeno, precvikana usna itd.)
Fantazije o šivanju samog sebe i nekim velikim zahvatima su baš to - fantazije. Ako steristripovi ne spase stvar značio da je vrijeme za posjet hitnoj. Ima jedna kovrčava crvenokosa koja me već par puta krpala
Mraz- master
- Broj postova : 5658
Datum registracije : 26.02.2010
Hehe...i mene je najcesce krpala jedna crvena...doduse starija,ali bomba... Bas tako,ciste fantazije...ima tko je placen da.me krpa...i napravit ce to sto puta bolje od mene...
Stanky- bomber
-
Broj postova : 175
Godine : 37
Datum registracije : 01.06.2012
Ah te crvene... <3
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Godine : 38
Kovrčava.......crvena....starija......bomba......fantazije........zvuči poznato!
Sorry 69, u isčekivanju tvoje opreme......
Sorry 69, u isčekivanju tvoje opreme......
puls- guru
-
Broj postova : 2791
Godine : 46
Datum registracije : 05.03.2010
pa nema covjek dvije jna porcije, i ja sam mislio da ima, al kad se malo bolje pogleda, ona desno je smežurana, tj koristi samo futrolu od porcije
a kaj se pp tiče, treba stavit par (prvih) zavoja i kompresa i trouglu maramu, to kaj bi vam najviše moglo trebat, to nitko nema
kuku lele
a kaj se pp tiče, treba stavit par (prvih) zavoja i kompresa i trouglu maramu, to kaj bi vam najviše moglo trebat, to nitko nema
kuku lele
duke- mr.spika
-
Broj postova : 1239
Godine : 39
Datum registracije : 04.04.2012
evo ovako, idemo redom....
najveća i najteža stvar trenutno u ruksaku je šator, prve dojmove o njemu imate postove od prije
najveća i najteža stvar trenutno u ruksaku je šator, prve dojmove o njemu imate postove od prije
eagle1969- bomber
-
Broj postova : 133
Godine : 54
Datum registracije : 12.02.2016
ono što ste najviše komentirali i što vas zanimalo je ovo:
a u torbici je:
a u torbici je:
eagle1969- bomber
-
duke je napisao/la:pa nema covjek dvije jna porcije, i ja sam mislio da ima, al kad se malo bolje pogleda, ona desno je smežurana, tj koristi samo futrolu od porcije
bravo duke!!
ta zbunjujuća druga porcija je samo futrola dok ne nabavim nešto gdje ću držati hranu a trenutno u njoj je kava,šećer, juhe, kutijica sa sol,papar, nož za otvaranje konzervi itd itd
eagle1969- bomber
-
mislim da o porciji ne trebam ništa reći
eagle1969- bomber
-
kao niti o ovome, ovo bolje poznajete nego ja
eagle1969- bomber
-
"stvar" za podgrijavanje hrane ili vode
eagle1969- bomber
-
jedna od torbica je i dio o osobnoj higijeni (fali još ručnik a kako sam izbacio "domaći" a čekam još onaj od microfibre, trenutno ga nema tu), znači: četkica za zube,kalodont, šampon za kosu, za tijelo, vlažne maramice
Zadnja promjena: eagle1969; 22.03.16 22:42; ukupno mijenjano 1 put.
eagle1969- bomber
-
@duke Pa, trougle marame osim orla, stvarno malo tko nosi... ali zato:
Zadnja promjena: dux aeron; 22.03.16 22:44; ukupno mijenjano 1 put.
dux aeron- lingua
-
Broj postova : 372
Godine : 58
Datum registracije : 02.03.2013
dux aeron je napisao/la:Pa, trougle marame osim orla, stvarno malo tko nosi... ali zato:
trenutno je nemam ali je zato u dolasku
eagle1969- bomber
-
u lijevom vanjskom džepu (u desnom je mjeh za vodu od 2 lit.) se nalazi ovo:
eagle1969- bomber
-
eagle1969 je napisao/la:
trenutno je nemam ali je zato u dolasku
multinamjenska i vrlo korisna stvar'ca
dux aeron- lingua
-
Broj postova : 372
Godine : 58
Datum registracije : 02.03.2013
u tzv poklopcu od ruksaka s unutarnje strane mi se nalazi ovo:
sve što se tiče vode, vatre i rasvjete
sve što se tiče vode, vatre i rasvjete
eagle1969- bomber
-
voda, vatra
eagle1969- bomber
-
eagle1969- bomber
-
na kraju, s prednje strane ruksaka još imam:
na slikama fali još jedna torbica a njoj je poncho i mreža protiv komaraca što se stavi preko kape i naravno vreća za spavanje koja nikako doći
i to je više-manje to, slušam komentare
na slikama fali još jedna torbica a njoj je poncho i mreža protiv komaraca što se stavi preko kape i naravno vreća za spavanje koja nikako doći
i to je više-manje to, slušam komentare
eagle1969- bomber
-
Storo je napisao/la:Orle kak to da furas dva kompasa?
TRI!! treći je na mobitelu i pored ta tri ću se izgubiti
eagle1969- bomber
-
eagle1969 je napisao/la:ono što ste najviše komentirali i što vas zanimalo je ovo:
Moje skromno mišljenje:
- narukvicu pokloni ili baci, ne djeluju a smrde odvratno
- flastere zamjeni onim za rezanje, puno su kvalitetniji i bolje drže (uzmi Hansaplast, bolje drži od Gothaplasta)
- aluplast je po meni nepotreban
- švicarac/škarice/lampa ?
-ubaci tyrosur, steristrip
Ako ćeš se pored tri kompasa izgubiti onda ih ni ne trebaš. Eto, olakšao sam te za 150 grama
Dvije lampe, hrpa rezervnih baterija i još solarni punjač? Uh, puno, teško.
Mraz- master
-
To solarni powerbank??? I ja sam ubo jednoga neki dan...sad ga testiram...
Stanky- bomber
-
Broj postova : 175
Godine : 37
Datum registracije : 01.06.2012
Nevidim najbolje pa nezamjeri ako mi je promaklo... al ubaci nekaj za temperaturu, bolove i proljev...
I osobno nevolim esbit kocke zbog nemogučnosti reguliranja duljine gorenja što na kraju ispada da se gorivo tj. kocke uzalud bacaju. To mi može biti kao rezervno gorivo al ne primarno.
Šta sve možeš punit s solarnim panelom osim mobitela? Bilo bi ti bolje imat jedan tip baterije za sve uređaje.
Ašov je umjesto tavice za jaja? E i čemu tolko načina za paljenje vatre? Neka vrsta upaljača i firesteel...
Ljepo si se opremio!
I osobno nevolim esbit kocke zbog nemogučnosti reguliranja duljine gorenja što na kraju ispada da se gorivo tj. kocke uzalud bacaju. To mi može biti kao rezervno gorivo al ne primarno.
Šta sve možeš punit s solarnim panelom osim mobitela? Bilo bi ti bolje imat jedan tip baterije za sve uređaje.
Ašov je umjesto tavice za jaja? E i čemu tolko načina za paljenje vatre? Neka vrsta upaljača i firesteel...
Ljepo si se opremio!
Storo- lingua
-
Broj postova : 323
Godine : 40
Datum registracije : 16.11.2009
Storo je napisao/la:Nevidim najbolje pa nezamjeri ako mi je promaklo... al ubaci nekaj za temperaturu, bolove i proljev...
Ljepo si se opremio!
u onoj narančastoj kutiji je protiv temp i bolova, glavobolje i žgaravice a protiv proljeva ne znam kaj uzeti, preporuka?
esbit bi mi ionako služio kak ti veliš kao rezerva, vatrica bi bila primarna
ašov umjesto tavice za jaja imam malo dublju tavu (nekakva stvar od nizozemske vojske) ali mi bilo bedasto još i to gurati unutar ruksaka a imam jna porciju (znam da se to nemre uspoređivati ali...)
kako misliš toliko načina? pa šibice,upaljač i firesteel
eagle1969- bomber
-
Mraz je napisao/la:
Moje skromno mišljenje:
- narukvicu pokloni ili baci, ne djeluju a smrde odvratno
- flastere zamjeni onim za rezanje, puno su kvalitetniji i bolje drže (uzmi Hansaplast, bolje drži od Gothaplasta)
- aluplast je po meni nepotreban
- švicarac/škarice/lampa ?
-ubaci tyrosur, steristrip
Ako ćeš se pored tri kompasa izgubiti onda ih ni ne trebaš. Eto, olakšao sam te za 150 grama
Dvije lampe, hrpa rezervnih baterija i još solarni punjač? Uh, puno, teško.
usvojeno
narukvica izbačena, aluplast maknut, flastere moram prvo nabaviti a kaj te buni kod ovog "- švicarac/škarice/lampa ?" ne kužim?!
tyrosur i steristrip u četvrtak uzimam
eh da su samo dvije ima i ta u prvoj pomoći i još na šiltu (pored ove naglavne) stoji jedna
eagle1969- bomber
-
Storo je napisao/la: Šta sve možeš punit s solarnim panelom osim mobitela? Bilo bi ti bolje imat jedan tip baterije za sve uređaje.
trenutno mi jedino služi za punjenje mobitela. Nemam kaj s njim drugo punit
eagle1969- bomber
-
Pa...svicarac/skarice/lampa:
-svicarac je multifunkcionalna stvar, ako imas njega (u biti, ako imas bilo kakav noz) nemas potrebe za skaricama. A ako imas vise od jedne lampe, imas ih previse.
Kako Storo veli, najbolje je a sve sto imas ide na iste baterije. Ja npr imam samo jednu naglavnu (Zebralight) i imam jedan rezervni ulozak 18650. I to je dovoljno za tjedan dana razumnog koristenja.
Solarni punjac? Stavi mob na airplane i raditi ce tjedan dana uz slikanje, ili ga ugasi. U prirodu idemo da se maknemo od svega pa i mobitela/neta/fb/foruma.
Sce su to sitnice al hajd izbaci sve cega imas vise od 1 (ostrice, lampe i sve ostalo sto imas za istu svrhu a vise je komada) cisto da vidis koliko toga ustvari imas "za rezervu".
-svicarac je multifunkcionalna stvar, ako imas njega (u biti, ako imas bilo kakav noz) nemas potrebe za skaricama. A ako imas vise od jedne lampe, imas ih previse.
Kako Storo veli, najbolje je a sve sto imas ide na iste baterije. Ja npr imam samo jednu naglavnu (Zebralight) i imam jedan rezervni ulozak 18650. I to je dovoljno za tjedan dana razumnog koristenja.
Solarni punjac? Stavi mob na airplane i raditi ce tjedan dana uz slikanje, ili ga ugasi. U prirodu idemo da se maknemo od svega pa i mobitela/neta/fb/foruma.
Sce su to sitnice al hajd izbaci sve cega imas vise od 1 (ostrice, lampe i sve ostalo sto imas za istu svrhu a vise je komada) cisto da vidis koliko toga ustvari imas "za rezervu".
Mraz- master
-
Netreba ti tri nacina za paljenje vatre. Treba ti upaljac kao luksuz da laksa zapalis i firesteel kao stvar s kojom uz znanje bus mogo uvijek zapalit bez obzira na vremenske neprilike ili kvar na upaljacu.
Ja za proljev koristim medecinski ugljen u tabletama, mraz recimo ima hipermagan cisto zato jel ce u kombi s glicerinom moc kresnut vatru.
Ja od elektronike nosim lampu, kameru, gps i mob. I sve se moze punit preko powerbanka. To je zato jel nisam mogao sve stavit na istu vrstu baterije pa sam to rijesio da nosim powerbank i da punim ono sta mi treba.
Od rezervnih stvari nosim samo rezervnu lampu i to malu iz decatlona (40 kn) koja se puni na okretanje, tako da neovisim o nikakvim baterijama nego za silu ju napunm okretanjem.
Ja za proljev koristim medecinski ugljen u tabletama, mraz recimo ima hipermagan cisto zato jel ce u kombi s glicerinom moc kresnut vatru.
Ja od elektronike nosim lampu, kameru, gps i mob. I sve se moze punit preko powerbanka. To je zato jel nisam mogao sve stavit na istu vrstu baterije pa sam to rijesio da nosim powerbank i da punim ono sta mi treba.
Od rezervnih stvari nosim samo rezervnu lampu i to malu iz decatlona (40 kn) koja se puni na okretanje, tako da neovisim o nikakvim baterijama nego za silu ju napunm okretanjem.
Storo- lingua
-
Broj postova : 323
Godine : 40
Datum registracije : 16.11.2009
dux aeron je napisao/la:@duke Pa, trougle marame osim orla, stvarno malo tko nosi... ali zato:
e takvu trouglu mamaru nosim i ja
duke- mr.spika
-
Broj postova : 1239
Godine : 39
Datum registracije : 04.04.2012
OK ide se pomalo... Sve je to više-manje OK, ovo što ti ekipa govori je iskustvena stvar, ako se ti trenutno osjećaš bolje uz malo više back-up stvarčica, nije greda... Vremenom i korištenjem ćeš i ti doć do svoje idealne konfiguracije...
Ono što bi ti ja preporučio je, makni JNA čuturu i onu drugu navlaku, i sve te sitnice šta si mislija držat u čuturi drži u porciji... Smanjio si volumen u ruksaku, a i dodao mehaničku zaštitu za te stvari u porciji... Stvarčice ubaci u 1-2 kesice tako da ih lako možeš izvadit iz porcije kad je koristiš, a i kasnije lako vratiš...
Čuture generalno su malo zeznute, treba ih pažljivo održavat inače se lako usmrde... Za priručnu bocu vode radije neku biciklističku bocu sa širokim čepom ako misliš upotrebljavat duže jedan spremnik, ili ako za svaki izlet trebaš nešto onda ove jednokratne pet boce od vode ili već nečega što kupiš za taj izlet će poslužit, a poslije ih obavezno baciš... Pet ambalaža nije zdrava za duže korištenje...
I to ti je više-manje to... Moj savjet je što manje stvari vješat izvana na ruksak osim ako baš moraš ili je nešto lagano, malo, a želiš imat stalno pri ruci... Podloga, ruksak, vreća, nemoj kačit izvani ako ne moraš... Meni je to bitno jer kod probijanja kroz makiju i šikaru imaš problema sa svime što strši... Možda tebi teren nije takav pa te manje briga...
I da, šator možeš rastavit na djelove, možda mu tako lakše pronađeš mjesta u ruksaku nego kao jednoj cjelini... Šibaj u prirodu, slikaj ako imaš volje, podijeli s nama ako želiš, i uživaj...
P.S. ako nemaš, kupi ovako nešto, ima ih po Pet centrima i ljekarnama...
http://www.pet-centar.hr/detalji_proizvoda.7151079751e04ead9ea0942589c1af65.o-tom-tick-twister-pinceta-za-uklanjanje-krpelja.aspx
http://www.otom.com/how-to-remove-a-tick
Ono što bi ti ja preporučio je, makni JNA čuturu i onu drugu navlaku, i sve te sitnice šta si mislija držat u čuturi drži u porciji... Smanjio si volumen u ruksaku, a i dodao mehaničku zaštitu za te stvari u porciji... Stvarčice ubaci u 1-2 kesice tako da ih lako možeš izvadit iz porcije kad je koristiš, a i kasnije lako vratiš...
Čuture generalno su malo zeznute, treba ih pažljivo održavat inače se lako usmrde... Za priručnu bocu vode radije neku biciklističku bocu sa širokim čepom ako misliš upotrebljavat duže jedan spremnik, ili ako za svaki izlet trebaš nešto onda ove jednokratne pet boce od vode ili već nečega što kupiš za taj izlet će poslužit, a poslije ih obavezno baciš... Pet ambalaža nije zdrava za duže korištenje...
I to ti je više-manje to... Moj savjet je što manje stvari vješat izvana na ruksak osim ako baš moraš ili je nešto lagano, malo, a želiš imat stalno pri ruci... Podloga, ruksak, vreća, nemoj kačit izvani ako ne moraš... Meni je to bitno jer kod probijanja kroz makiju i šikaru imaš problema sa svime što strši... Možda tebi teren nije takav pa te manje briga...
I da, šator možeš rastavit na djelove, možda mu tako lakše pronađeš mjesta u ruksaku nego kao jednoj cjelini... Šibaj u prirodu, slikaj ako imaš volje, podijeli s nama ako želiš, i uživaj...
P.S. ako nemaš, kupi ovako nešto, ima ih po Pet centrima i ljekarnama...
http://www.pet-centar.hr/detalji_proizvoda.7151079751e04ead9ea0942589c1af65.o-tom-tick-twister-pinceta-za-uklanjanje-krpelja.aspx
http://www.otom.com/how-to-remove-a-tick
DoomsdayST- mr.spika
-
Broj postova : 1227
Godine : 50
Datum registracije : 06.01.2012
Stranica 4 / 6. • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Stranica 4 / 6.