FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Latest topics
» Tradicionalni preklopni noževi
Šivanje rana u prirodi - Page 2 Empty04.10.24 14:27 by Lawman

» Divlji kamp Drava 2024
Šivanje rana u prirodi - Page 2 Empty31.08.24 7:16 by NAVIGATOR

» chris reeve sebenza folder
Šivanje rana u prirodi - Page 2 Empty31.08.24 7:14 by NAVIGATOR

» 24 sata divljine
Šivanje rana u prirodi - Page 2 Empty16.07.24 0:39 by Mladen

» Kožni strop
Šivanje rana u prirodi - Page 2 Empty09.07.24 12:12 by oetzi

» Fallkniven noževi
Šivanje rana u prirodi - Page 2 Empty28.06.24 12:22 by laredo

» Garmin GPSMAP 66S
Šivanje rana u prirodi - Page 2 Empty22.04.24 11:59 by La vita e Bella

» Sretna 2024.godina
Šivanje rana u prirodi - Page 2 Empty01.01.24 23:27 by Lawman

» ako nekome treba ideja za kuću..
Šivanje rana u prirodi - Page 2 Empty18.12.23 9:19 by NecaPereca

» Ćao, ćao
Šivanje rana u prirodi - Page 2 Empty14.12.23 10:00 by NecaPereca

» Nije bilo preživljavanje ali je bilo stresno :)
Šivanje rana u prirodi - Page 2 Empty14.12.23 9:53 by Lawman

» Baterijske lampe
Šivanje rana u prirodi - Page 2 Empty24.11.23 8:29 by neven

» Utsch & Gierse Tools / UG-Tools
Šivanje rana u prirodi - Page 2 Empty23.11.23 19:08 by dux aeron

» Laser u survival kitu?
Šivanje rana u prirodi - Page 2 Empty22.11.23 20:56 by dux aeron

» Dosta je bilo zajebancije, dogodine tko živ , tko mrtav...
Šivanje rana u prirodi - Page 2 Empty21.11.23 12:20 by Lawman

» Stari novi hobi
Šivanje rana u prirodi - Page 2 Empty25.10.23 22:29 by neven

» Gitara & planinarenje
Šivanje rana u prirodi - Page 2 Empty24.09.23 11:48 by Strat04

» Izrada noza od turpije
Šivanje rana u prirodi - Page 2 Empty21.09.23 22:04 by Hobi majstor

» sta je najvaznije za prezivljavanje?
Šivanje rana u prirodi - Page 2 Empty20.09.23 11:34 by Strat04

» Mine na Papuku
Šivanje rana u prirodi - Page 2 Empty20.09.23 11:32 by Strat04

» prsluk, torbica ili ranac?
Šivanje rana u prirodi - Page 2 Empty20.09.23 11:10 by Strat04

» Prestavljanje
Šivanje rana u prirodi - Page 2 Empty20.09.23 9:45 by neven

» P: Chris Reeve Small Sebenza MAGNACUT
Šivanje rana u prirodi - Page 2 Empty30.08.23 9:03 by NAVIGATOR

» EDC- sitnice koje pojednostavljuju život
Šivanje rana u prirodi - Page 2 Empty09.08.23 16:48 by NAVIGATOR

» Svega ima,ničeg nema.. [CHAT TEMA]
Šivanje rana u prirodi - Page 2 Empty18.07.23 13:08 by Drvo

» Pozdrav svima
Šivanje rana u prirodi - Page 2 Empty03.06.23 14:28 by Shaman95

» Nocna zima ljeti u Gorskom Kotaru
Šivanje rana u prirodi - Page 2 Empty03.06.23 11:16 by DrAnte

» Koji nož kupiti?
Šivanje rana u prirodi - Page 2 Empty29.05.23 15:41 by Lawman

» "patiranje"karbonskog čelika?
Šivanje rana u prirodi - Page 2 Empty28.05.23 23:59 by ness

» SkeletoDon Alpha
Šivanje rana u prirodi - Page 2 Empty28.05.23 23:48 by ness

bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Forum Preživljavanja© Facebook Icon

Šivanje rana u prirodi

+34
Vanja1010
goxxon
škorpion
PoisonIvy
jratko30
Target
kengur32
glock
sumska_magla
Marko
Cave Bear
urbana_gorila
maks1969
zippo
Mraz
forestman
commando
Mile
Dawor
Samobaniran
Zeljko
elvin
rinos
robertino
bushman
gladiator
Stule
LUKSA
antun
tonka
LEGION66
Stoney
Mshai
Mladen
38 posters

Stranica 2 / 4. Previous  1, 2, 3, 4  Next

Go down

Šivanje rana u prirodi - Page 2 Empty Re: Šivanje rana u prirodi

Postaj by LUKSA 18.09.09 22:34

P debelo je prijatelju, recimo ona sa slike je ogromna i ima barem centimetar pri dnu igle pa ti šivaj s tim!
Rasadnik pa treba joj 1 500 000 godna da naraste kao ona sa slike!
zezam se ali ta tvoja nije baš za usporedbu!

LUKSA
guru
guru

Broj postova : 2320
Datum registracije : 21.02.2009

http://luketic.robert@gmail.com

[Vrh] Go down

Postaj by Stoney 18.09.09 22:38

Ma ne....ta slika je sa interneta skinuta, cisto da ljudi skuze koja je to biljka.
Stoney
Stoney
spikač
spikač

Male
Broj postova : 630
Godine : 36
Datum registracije : 23.05.2009

[Vrh] Go down

Postaj by gladiator 19.09.09 20:39

ja se uvijek kasno ukljucim, Šivanje rana u prirodi - Page 2 747986 postoje neki veliki mravi koje su neki narodi upotrebljavali za sivanje otvorenih rana, samo nemam pojma o kojim mravima se radi niti o kojem narodu, uglavnom oni bi prislonili mrava on bi ugrizao i spojio kozu i nakon nekog vremena rana zacijeli, noktom se prereze glava mravu i eto.
gladiator
gladiator
lingua
lingua

Male
Broj postova : 258
Godine : 28
Datum registracije : 08.03.2009

[Vrh] Go down

Postaj by bushman 19.09.09 21:39

To sa mravima rade indiosi u Amazoniji.
Svasta sam radio na terenu,a moja preporuka je da se to odradi jedino u slucaju krajnje nuzde.
Postoji mnogo faktora koje treba ispostovati.
Medicinsko znanje,adekvatna oprema,sterilni uslovi koje je tesko ispostovati na terenu.
Isto je najvaznije,petlja da se to odradi.
Ipak,bolje je da molite Boga da vam takve vestine nikada ne ustrebaju.
I da se pazite,naravno.
bushman
bushman
lingua
lingua

Male
Broj postova : 315
Godine : 56
Datum registracije : 07.05.2009

[Vrh] Go down

Postaj by robertino 20.09.09 21:44

Zanimljiva tema.

Znam samo da bi to bilo zadnje sto bi sam sebi radio iako sam prosao obuku iz sivanja rana i vrsta cvorova (radjeno na odojku pod anestezijom). To bi stvarno bio potez kada vidim da se vise ne mogu micati i da mi nema tko pomoci. Prije toga dolazi ciscenje rane, dezinfekcija, stavljanje sterilnih gaza, podvezivanja itd itd.
Sto se tice agave vec sam to davno isprobao i svaki put kada naidjem na agavu usavrsavam vjestinu pravljenja "igle i konca"od agave. Upravo sam slikao jedan vrh i konac (od kojeg se usput moze isplesti veoma cvrst konop) pa vam saljem slike. Ovo sto vidite na mome dlanu su tri tanka koncica upletena i ja ih ne mogu puknuti iako bas i nisam slabasan. Nebih to preporucio za sivanje rana ali za opremu i odjecu skoro pa idealno i jako, jako cvrsto. Kada to radim ne kidam od vrha nego otkinem citav list agave. Sa nozem, kamenom, granom ili cime kod izudaram mekane djelove lista koji polako otpadnu a ostane snop niti. Na taj nacin mogu kontrolirati koliko niti cu uzeti zajedno sa ostrim vrhom. Ako param od vrha desi se da niti popucaju pa izvuces jedva par dovoljno dugackih. A sad fotke (ako ih uspijem zakaciti ako ne onda sutra).

https://2img.net/r/ihimizer/img21/9994/29777725.jpg

https://2img.net/r/ihimizer/img121/1903/33047130.jpg

https://2img.net/r/ihimizer/img121/2629/21651877.jpg

https://2img.net/r/ihimizer/img121/6938/86372920.jpg

Nadam se da su slike gore. Ako nisu pokusat cu ponovo.
robertino
robertino
bomber
bomber

Male
Broj postova : 104
Godine : 60
Datum registracije : 12.09.2009

[Vrh] Go down

Postaj by Stoney 20.09.09 22:12

@robertino: Bilo ti je par duplih slika (iste ali dr naziv) pa sam ti to sredio.

Reci mi samo koji je onda najbolji cvor za kraj jer me stvarno zanima a nezelim kopat po jos 20 knjiga da to nadjem... i imas jos koji savjet za samo sivanje ili smo to dovoljno pokrili?
Stoney
Stoney
spikač
spikač

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Gost 20.09.09 22:23

ovo oko agave.....mogli bi morski ljudi da ponesu koji list sa sobom da isprobamo to

a savovi za sivanje rane...vjerujem kada dode do toga, da s eo vrsti najmanje razmislja, glavno da drzi kozu priljubljenu jednu stranu o drugu

mozda bi trebalo razraditi koje su to situacije kada dosita treba pristupiti sivanju, da ne ispadne da svaku malo jacu posjekotinu treba sivati

a mozda bi za to pitanje trebali pravog kirurga sa dosta iskustva

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by rinos 26.10.09 0:48

Postoje i "flasteri leptirići"koji sasvim dobro zatvaraju ranu,također i superljepilo(cianofix) to može obaviti(provao,i uvijek nosim jednu tubicu u rancu),ja sam ranu šivao,ne sebi nego prijatelju i to davno(imam i tu obuku,sad se i ne sjećam na čemu smo vježbali šivanje),kada si nekoliko stotina milja od najbliže obale nema se vremena za gubljenje,a spasioci i ne dolaze uvijek.
rinos
rinos
spikač
spikač

Male
Broj postova : 668
Godine : 59
Datum registracije : 28.09.2009

[Vrh] Go down

Postaj by Stoney 26.10.09 16:13

Cek, superljepilo ide oko rane? Neko medicinsko ljepilo ili ono "obicno" za keramiku ili sta vec?
Stoney
Stoney
spikač
spikač

Male

[Vrh] Go down

Postaj by rinos 26.10.09 19:39

Obično "superljepilo"
rinos
rinos
spikač
spikač

Male

[Vrh] Go down

Postaj by gladiator 26.10.09 20:41

pa sta se nece zatrovat krv ili tak nesto??
gladiator
gladiator
lingua
lingua

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Gost 26.10.09 21:23

molim provjerite dobro taj podatak oko ljepila, iskreno ja saznanja nemam, no bilo bi lose da sada to netko svati zdravo za gotovo si ljepi si rane cianofixom

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by rinos 26.10.09 21:37

hm,evo pitao sam sebe i jesam...(da nebude zabune ne govorim o po život opasnim ranama nego o neugodnim posjekotinama)
rinos
rinos
spikač
spikač

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Gost 26.10.09 21:41

neugodne posjekotine nije potrebno tretirati na taj nacin, dovoljno je okolinu rane ocistiti nekim dezinfekcijskim sredstvom ako se ima ili samo prokuhanom vodom, zaustaviti krvarenje i previti ako ne sterilno onda barem sto cisce
ja nikako na to ne bi stavljala ljepilo, vec zbog same cinjenice da sve vise ljudi ima alergijskih reakcija na sve i svasta, nedo bog da ljepilo pogorsa situaciju
drago mi je da je kod tebe sve u redu proslo

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Gost 26.10.09 21:46

jedno brzinsko surfanje i nasla sam ovo:
copy:
"Cijanoakrilat - opasno: Lijepi kožu i oči u sekundi. Držati dalje od dohvata djece. Nadražuje oči, dišne puteve i kožu. Ne udisati isparenja. Izbjegavajte kontakt sa kožom i očima. U slučaju dodira sa očima, odmah isperite velikom količinom vode i potražite pomoć liječnika. Ako se proguta, odmah potražite liječničku pomoć i pokažite pakiranje ili naljepnicu."

dakle nadrazuje kozu...
MOLIM NE LJEPITE SE

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Stoney 26.10.09 22:00

Sad sam definitivno zbunjen sta si rinos-e pokusao rec. Jesi mislio na rane koje treba sivati ili na neka manje porezotine iz kojih ne šiklja krv?
Pa superljepilo nakon nekog vremena (neznam tocno ali manje od 24 sata) postane nekako cudno "hrskavo" i ako je na nekon mekoj podlozi (ko rezimo koza) a u debelom sloju je on puca u sitne skoro ostre komadice. Mozda govorim o nekoj drugoj vrsti superljepila.

Sve u svemu, nema mi bas smisla ljepiti ranu ako je za sivanje jer ce samo "začepiti" ranu i krv a onda opet ima problem sa vadjenjem toga van i kako utjece na zile i slicno.
Vatrice... ima ovo kakavog smisla ? (Ipak si jedina medicinski obrazovana tu -koliko ja znam)
Stoney
Stoney
spikač
spikač

Male

[Vrh] Go down

Postaj by rinos 26.10.09 22:57

Pa nisam jedini,koji je to isprobao,nikoga ne nagovaram da to iskuša,ja sam samo dao svoj primjer(imam nekakvu obuku iz prve pomoći i znam kako to treba ispravno obaviti,jednom davno sam i imao dužnost "liječnika" ,to je jedna od dužnosti prvog časnika na brodu.)
Ipak ovo je "survival" forum,a u survival situacijama se nemogu očekivati idealni uvijeti,više puta sam bio daleko od bilo kakve mogućnosti za liječničku pomoć,ili ikakvu drugu,slomljeni prst na nozi(to mi je najteža rana bogu hvala)sam sam namjestio i tu ranu sam zaljepio s superljepilom,kada se osušilo dva štapića su je imobilizirali i za par dana to je bilo to.(usput prst je malo ukrivo,ali doktor je rekao da je ok) :bog:
rinos
rinos
spikač
spikač

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Gost 26.10.09 23:23

zaista nemam pojma kako se ponasa ljepilo kad je na kozi, nisam probala i ne kanim:)
ako je rana za sivanje, onda je ona i duboka, vjerojatno u prirodi izazvana i necistim stvarima pa je prisutna i mogucnost infekcije tada rani treba dati mogucnost da iz nje otice ono sto mora oteci, dublje rane iziskuju i zarascivanje iznutra, ljepilo ako dospije u ranu....ako nadrazuje kozu kako ce tek to da izgleda?
tvoje razmisljanje stoney ima smisla, a tebe rionos ja nist ne spotam:)...no to ako je tebi pomoglo, ne mora biti pravilo da bi pomoglo i drugima, bojim se da bi to donjelo vise stete nego koristi, zato molim da budete pazljivi..
no ako netko pouzdano zna i ima informaciju da se to slobodno primjenjuje bez da se nanese steta....e to je nesto drugo...no ja za to nisam cula i sumnjam da bi ijedan ljecnik dao zeleno svijetlo

i opet sve ovisi o vrsti rane, ne znam koliko vas ovdje moze sam da procjeni kada je sto potrebno, drzite se vi znanja iz prve pomoci, molimo boga da nikome nista nikada ozbiljno ne zatreba, a ako zatreba sto prije do doktora, nije li to moguce pokusati nanjeti vise koristi nego stete

rinos..kak si to namjestil prst ako ti stoji krivo?Šivanje rana u prirodi - Page 2 747986 ejeeeej hahahaha

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by elvin 26.10.09 23:31

rinos je u pravu 100%,čak i neke spec.jedinice u prvoj pomoći koriste "superljepak" kako se popularno naziva.
logična stvar da rane gdje je povrijeđen neki veći krvni sud (ne daj Bože arterija) nećemo lijepiti već podvezati pa čak ako smo dovoljno pribrani i imamo dovoljno znanja krvni sud (govorim o arterijama) uhvatiti rukom i pokušati podvezati (za što postoje posebne stezaljke koje se zovu pean,ali to prepustiti iskusnijima-međutim nikad se ne zna šta nas može zadesiti,ja sam imao tu nesreću da sam u ratu i takve stvari radio i to priličan broj puta i sada mi drago kada vidim te ljude kako šetaju sa porodicama).
ali dosta o tome,dakle ono što je vatrica napisala lijepi kožu u sekundi pa upravo je to dobro kad se nađemo da kožu treba lijepiti (par puta sam prisustvovao tim situacijama i bez ikakvih štetnih posljedica) logično da nije dobro i da treba paziti da sebi ne zaljepimo oko (pogotovo ako je zdravo) jer to i jeste jedan od najosjetljivijih organa,a tu je i sluzokoža oka koja je vrlo osjetljiva i preko koje se vrlo lako može resorbirati supstanca kakva je ljepilo,naravno nećemo lijepiti niti usne iz istih razloga,ali na šakama i nogama gdje je koža grublja i naravno ako za tim imamo potrebe npr. ogromna rana koja zjapi i u koju mogu doći raznorazne nečistoće a liječnička pomoć je daleko,možemo bez problema.
ja lično uvijek u kompletu imam "super ljepilo",a vi kako hoćete!

elvin
spikač
spikač

Male
Broj postova : 594
Godine : 48
Datum registracije : 17.07.2009

[Vrh] Go down

Postaj by rinos 27.10.09 0:05

vatrica je napisao/la:zaista nemam pojma kako se ponasa ljepilo kad je na kozi, nisam probala i ne kanim:)

rinos..kak si to namjestil prst ako ti stoji krivo?Šivanje rana u prirodi - Page 2 747986 ejeeeej hahahaha

Mislim da u normalnom svakodnevnom životu i netreba koristiti većinu stvari koje služe za opstanak u kritičnim situacijama,neke vještine se mogu vježbati,izrada skloništa,paljenje vatre i druge slične stvari (plin na štednjaku neću paliti kremenom,dosta je pritisnuti dugme Šivanje rana u prirodi - Page 2 69343 )pa i netrebaš isprobavati kako superljpilo djeluje na sebi
,a kako je prst ostao kriv Šivanje rana u prirodi - Page 2 747986 Šivanje rana u prirodi - Page 2 747986 neznam kad sam ga ja namještao bio je ravan i debeo Šivanje rana u prirodi - Page 2 747986 Šivanje rana u prirodi - Page 2 747986
rinos
rinos
spikač
spikač

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Gost 27.10.09 9:44

ok elvine, ako specijane jedinice to koriste u iznimnim situacijama..onda je valjda ok, ja ti o specijalnim stvarima ne znam nista, ja ti na takve teme gledam cisto sa pomoci medicinske strane
zar i pean sa sobom nose specijalne jedinice?
osobno me vise zanima sto u tim slucajevima rade ljudi koji ne poznaju civilizacijske stvari, dal biljku zgnjece i stave na ranu, cime oni podvezuju krvne zile, koje biljke, da su im ljudi iskrvarili, kako su obradivali rane...
nesto sasvim sigurno ima, gledala sam nedavno na tv dokumetarac o onom narodu (ne znam kako se zovu) sto se namjerno rezu po tijelu da bi im kasnije oziljci bili ukrasi, vidjela sam da su rane necim utrljavali, to dakakao nisu bile duboke rane, ali znaci da nesto postoji

rinose..nisi ga dobro namjestio, morao si to prepustiti nekom drugom, ali pa kaj, to sto je malo krivi, a ti mozes dobro da hodas...nema veze, jel tako majstore samopomoci?:)moglo je zavrstiti i gore, dobro sto nije

Mislim da u normalnom svakodnevnom životu i netreba koristiti većinu stvari koje služe za opstanak u kritičnim situacijama,

ni ne kanim vjeruj mi Šivanje rana u prirodi - Page 2 747986Šivanje rana u prirodi - Page 2 747986Šivanje rana u prirodi - Page 2 747986
opce mi ne pada na pamet, no i ja sam se znala naci u situaciji kada mi se desi nesto nepredvideno i to u kuci Šivanje rana u prirodi - Page 2 747986 a doktore ne volim, pa sam sama spasavala stvari...vrlo uspjesno, no to nisu bile primitivne metode
u prirodi postajem preoprezna, cak previse, mozda bas zbog straha da se nest ne desi i onda jao pomagaj sa izmisljavanjem sto i kako dalje

gledajte nesto..iznimno cijenim vase znanje, vas koji ste presli ono sto ja kao zena nisam, zato ne zamjerite kada moja glava odmah ide provjeravati dal je neka informacija ok ili ne

Zadnja promjena: vatrica; 27.10.09 9:51; ukupno mijenjano 1 put.

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Gost 27.10.09 9:45

jos jedno pitanje...vi koji znate i te specijalne neke stvari...a sto kod zubobolje tamo negdje u divljini gdje se danima ne dode do doktora?

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Zeljko 27.10.09 12:14

vatrica je napisao/la:jos jedno pitanje...vi koji znate i te specijalne neke stvari...a sto kod zubobolje tamo negdje u divljini gdje se danima ne dode do doktora?

Ja znam čovjeka kojemu se desila takva situacija dok je bio daleko od civilizacije i on si je izvadio zub šrafcigerom.
Zeljko
Zeljko
bomber
bomber

Male
Broj postova : 108
Godine : 40
Datum registracije : 23.06.2009

http://www.prezivjeti.com

[Vrh] Go down

Postaj by gladiator 27.10.09 21:01

ko onaj lik iz filma Brodolom zivota, kad si je izbio zub kamenom, jer ga je jako bolio, uff pa je cijela spilja bila krvava. Šivanje rana u prirodi - Page 2 676815
gladiator
gladiator
lingua
lingua

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Gost 27.10.09 21:51

uzaaaaaas, blagi uzas da to trebam napraviti Šivanje rana u prirodi - Page 2 166116((
mislim da treba zube odrzavati u redu, ako zbog niceg a ono da se ne nade netko u takvoj situaciji, majko milena ziva groza izvaditi si zuba srafincigerom ili izbit kamenom, no to opet ovisi o ljudima, nekima je prag tolerancije boli jako visok, meni je nizak:( ja cvilim za svaku sitnicu
a gadovi (zubi) bas oce zaboljeti onda kad ne treba, ne treba nikada, ali kad je zubar blizu ide to nekako, tamo negdje u divljini.....jesus:)

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Samobaniran 28.10.09 1:01

.

Zadnja promjena: StepenWolf; 27.03.11 11:06; ukupno mijenjano 1 put.
Samobaniran
Samobaniran
lingua
lingua

Male
Broj postova : 255
Godine : 224
Datum registracije : 04.08.2009

[Vrh] Go down

Postaj by Gost 28.10.09 8:41

ne bih rekla:)
dobrim ostrim nozem u usnoj supljini mozes napraviti vece stete od srafincigera:)

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Stoney 29.10.09 19:00

Nebi bas stavljao sarafciger sebi u usta i onda odvalio po tome. Radje bi zamotao lopticu trave, stavio sa vanjske strane zuba i unutrasnje strane obraza i udario se sakom. Loptica bi osigurala da ce se vecina sile prebaciti bas an zub kojeg trebam izbit a opet...nije kamen pa da napravi jos neke nepotrebne stete u ustima (kao recimo da pukne jos neki dr zub).
Stoney
Stoney
spikač
spikač

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Mladen 29.10.09 20:40

za vaditi zube ...
ako nema ništa konkretnije..
najbolji su prsti ...
gledao sam svojim očima ..
kako se vadi zub prstima...
stisne , zaokrene i izvadi....
ali i boli...
Mladen
Mladen
honoris
honoris

Male
Broj postova : 2442
Godine : 56
Datum registracije : 15.02.2009

[Vrh] Go down

Postaj by gladiator 29.10.09 21:22

ja sam samo 2 zuba vadio kod zubara, sve prstima, ne boli kad dugo klimam, to traje par sati, al mi je tak bolje, nego kod zubara.
gladiator
gladiator
lingua
lingua

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Gost 29.10.09 21:24

kaj ti to vadis mljecne zube?
zub da bi se prstima izvadil mora biti vec jako nacet, njihat se, pa klestima zubar nekad mora snagu da upotrijebi...no doduse zub kad tako prokleto zaboli on vise nije jak u korijenu

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 2 / 4. Previous  1, 2, 3, 4  Next

[Vrh]

- Similar topics