Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Najbolji terenac
+95
OrMar
siga
zhrvoje
Jones32
Hombre
Svizac
Keltan
gorky
maxina
puls
termit520
SmitoBona
Redneck
poljičanin
FrankyRC
duke
Inspektor
madWez
mamac za pecanje
blinddog
simbad
Simke
goxxon
flecktarn
Frenky
niner.alpha
forestpk
pirat
glock
Guybrush
ivo
RubberDuck
Mad Max
nordfjord
gomar
marinko
miles
rox
cutlass
Nemanja88
Alexander
hrvac98
ksian
Ito Ogami
Target
Elp
Aquaman
divlji grab
mrkva4
rolly
RoundMan
StArKa
Drvo
Levi
hankok
jratko30
Fratt
Ikarus
grisport
Julio
gordon
Pole
Marko
Dukati
Jedan
kengur32
Adept
rafter
palac
cro-josip14
Jolender
damjan
jenny
Aries
zippo
Wild Wolf
tigi
maks1969
Mraz
Mandić
forestman
avantura
kile_
Quanah
Stule
D@nijel@
LUKSA
M5
Deda
Antonio Antrić
ggliga022
Mladen
LEGION66
Damir
ficovk
99 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: OPREMA :: MTB, QUAD, SUV I DRUGA TERENSKA VOZILA
Stranica 13 / 18.
Stranica 13 / 18. • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 18
Re: Najbolji terenac
taj bertone je diesel, beemveov, 6cl, definitivno pretežak maotor za taj auto.
ofroadom sam se bavio godinama, vozio sam i neke utrke.
s ovim
https://2img.net/r/ihimizer/v2/511x383q90/688/picture044cf.jpg
imao sam i civilnog,
i na kraju do prošle godine ovog
onda sam se odlučio oreći offroada, ali vrag mi neda mira.
prijatelji mi voze suzukije samuraje, koje su dotjerali do savršenstva.
uglavnom skup je to sport, ne treba biti ambiciozan previše, neka ide po šumi, a kad stane ima vitlo i to je to...
ofroadom sam se bavio godinama, vozio sam i neke utrke.
s ovim
https://2img.net/r/ihimizer/v2/511x383q90/688/picture044cf.jpg
imao sam i civilnog,
i na kraju do prošle godine ovog
onda sam se odlučio oreći offroada, ali vrag mi neda mira.
prijatelji mi voze suzukije samuraje, koje su dotjerali do savršenstva.
uglavnom skup je to sport, ne treba biti ambiciozan previše, neka ide po šumi, a kad stane ima vitlo i to je to...
Frenky- spikač
- Broj postova : 905
Datum registracije : 18.10.2012
Imam jednoga mnogo bolesnog na poslu koji je več puno km harda napravio iako je mlad i vjerujem da si ga sigurno negdje več sreo ili barem čuo za njega ... Sandi Blaževič
Moji suradnici potiču večinom iz sela oko Ilirske Bistrice i Podgrada gdje je u skoro svakoj kuči po jedan terenac (iz potrebe) i više manje smo svi puno vremena izvan ceste ... ja sam ga zavolio jer mi skrati muke ( dosadilo mi tegliti opremu oružje i municiju na strijelište preko brda ili pak šator i ostale alate od mjesta gdje smo ostavili auto u bližini sela preko slobodnog vikenda ... i gdje putevi postaju malo zahtjevniji ) .
Samurai je svojim kratkim tjelom i gumama na ekstremitetu kad ga skratiš pozadi urnebeseno plovilo za bespuče ali kao i u svakom autošportu cjena uspjeha se meri u zlatu ...
Moji suradnici potiču večinom iz sela oko Ilirske Bistrice i Podgrada gdje je u skoro svakoj kuči po jedan terenac (iz potrebe) i više manje smo svi puno vremena izvan ceste ... ja sam ga zavolio jer mi skrati muke ( dosadilo mi tegliti opremu oružje i municiju na strijelište preko brda ili pak šator i ostale alate od mjesta gdje smo ostavili auto u bližini sela preko slobodnog vikenda ... i gdje putevi postaju malo zahtjevniji ) .
Samurai je svojim kratkim tjelom i gumama na ekstremitetu kad ga skratiš pozadi urnebeseno plovilo za bespuče ali kao i u svakom autošportu cjena uspjeha se meri u zlatu ...
Mad Max- spikač
-
Broj postova : 664
Godine : 57
Datum registracije : 15.01.2011
ne poznam nažalost ovog tvog sandija, ali po autu vidim da je zagrizao ozbiljno u extrem offroad.
kakvim se streljaštvom baviš?
Frenky- spikač
-
Broj postova : 905
Godine : 69
Frenky je napisao/la:ne poznam nažalost ovog tvog sandija, ali po autu vidim da je zagrizao ozbiljno u extrem offroad.
... bio sam od 98 -08 u IDPA ... ne takmičim se aktivno jer imam zbog oblika rada vikendima najviše posla i radimo 26 dana mjesečno.
Od 2009 sam promenio klub koji ima članove upisane u sve discipline - takmiče se : pištolj, revolver, Long range shooting i sve do tri gun takmičenja pravilima IPSC .
Ja sam do sada pucao sa pištoljem u kalibru 45 koji polako izumire - djelomično zbog višeg troška a i zbog rezultata koje postižu strelci sa 9 mm pištoljem .
Lično imam još nešto naoružanja koje sam kroz godine nabavio ... Revolver, još par pištolja različitih kalibra, pap i pumpu .
Imam u glavnom društvo s posla i bivše suradnike s kojima se družimo i skupa odlazimo na streljanu i poslije kad razdužimo oružje družimo se u kafiču do kluba .
Radili smo večina nas skupa kao zaštitari u jednoj privatnoj firmi i kasnije smo ostali u svim godinama udruženi tu a i na poslu (večina nas radi u Luci neki od njih još kao zaštitari ) .
Mlađi sin je zainteresiran da bi nastavio sa tim sportom pa ga vozim sa sobom na streljanu . Puca sa Berettom F81 cal. 7.65 - vjerovatno če nastaviti ovaj sport kad več ima sve uslove - čekam samo - da bude punoljetan da mu mogu dati punomoč i da položi ispite za baratanje oružjem i osamostali se pa ne moram s njim uvjek na streljanu jer ga sputavam zbog mojeg posla ( jednu sedmicu mjesečno mogu posečivati streljanu jer radimo tri smene vikendima po 12 sati ) a do klubske streljane imam 45 km. jednosmjerno ...
Ljep pozdrav,
Max
Mad Max- spikač
-
lijepa kolekcija.
ja sam za vrijeme rata navukao hrpu, pa to kasnije u sklopu akcije zbogom oružje sve zajedno lijepo predao policiji.
još kao klinac sam se malo bavio streljaštvom, zračna puška, pa malokalibarka i mislim da je to dobar sport.
razmišljam još uvijek o LR streljaštvu, ali uvjeti su katastrofalni i kod nas, barem tako kažu ljudi koji se time bave.
počev od dozvole za oružje, pa preko nedostatka adekvatnih streljana itd.
ja sam za vrijeme rata navukao hrpu, pa to kasnije u sklopu akcije zbogom oružje sve zajedno lijepo predao policiji.
još kao klinac sam se malo bavio streljaštvom, zračna puška, pa malokalibarka i mislim da je to dobar sport.
razmišljam još uvijek o LR streljaštvu, ali uvjeti su katastrofalni i kod nas, barem tako kažu ljudi koji se time bave.
počev od dozvole za oružje, pa preko nedostatka adekvatnih streljana itd.
Frenky- spikač
-
Max,ova na vrhu je M1A Springfield Armory?
U kojem kalibru,nije valjda u .308 Win?
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
Fratt je napisao/la:Max,ova na vrhu je M1A Springfield Armory?
Nije Springfield nego Kineska kopija tvornice North Industry Co. - odnosno "Norinco" M 305 u kalibru 308 Win. ( 7.62 x 51 ) kako si pogađao ...
Ljep pozdrav,
Max
Mad Max- spikač
-
Kolko perja i kak se pokazala s obzirom na pedigre?
Već sam to negdje videl,na nekom forumu...inače je meni tiha patnja M1A Scout.
Fratt- MODERATOR
-
Fratt je napisao/la:Kolko perja i kak se pokazala s obzirom na pedigre?
Izvinjavam se članovima foruma Fratt i ja smo malo zalutali iz teme ...
Kolega ima Norinco M4 u 223 cal i on je neki lokalni dealer oružja i dugogodišnji strijelac tu kod nas - zamolio sam ga da mi predloži nešto upotrebljivo za sve sa jeftinom municijom i malo jačim kalibrom od 223 (5,56 X 45 mm Nato) i on mi je odabrao tu pušku kao pogodnu za moje potrebe.
Koštala me 890 eura i ima sve karakteristike što sam poželio - precizna, jaka , može se nadograditi i jedan kod nas s njom puca čak i Long Range shooting sa dobroim rezultatima. Municija - iz vojnih zaliha košta 40 centi kom. što spada u jeftinije verzije municije . Zadnje vreme sukoba u Afganistanu i Američke sile su je dosta upotrebljavale zbog njenog kalibra i spodobnih karakteristika ...
Nabavio sam i bipod i optiku za nju sada joj prepravljam nosač pojasa u nosač za bipod. Nabavio sam i piccatini šinu da mogu gore montirati optičku spravu ili refleksni nišan za brzo nišanjenje i sada pripremam pušku za iduču godinu ( čekam još dodatne magazine - naručeni su ali mi ne stižu - ima zadnje vreme puno problema sa isporukom tih materijala ) .
Norinco 1911 je bio i moj prvi pištolj tamo 98 godine u kalibru 45 ACP i vremenom sam ga nadogradio ( mjenjao mjerke kočnice okidač i povratnu oprugu ) i mogu reči da sam s njim ispucao puno municije i dobro mi se pokazao - jedina zamjerka mi je bio jednoredni magazin ) Kasnije sam saznao da se Norinco kod Američkih Custom proizvodjača puno koristi kao baza jer im je materijal iz kojeg prave oružje dobar a cjena povoljna .
Osobno jesam tip čovjeka koji više voli imati više komada oružja sa dostupnim cjenama nego jedan skup koji na kraju isto može zakazati jer pare mi nisu neka jača strana i odnosom da imam puno hobija ne bih mogao baš da živim načinom na koji živim sada. I više mojih ukučana ima od toga koristi ( imam dva sina ).
Springfild je dvaput skuplji od mojega kineza no mogu ti reči da sam otpravio njegove nedostatke sa brusnom pastom i ručnim razradživanjem puške - grube je izrade pa treba ako hočeš imati odličan komad alata sam neke stvari ispolirati popraviti i povuči koji put pastom po tečajevima da bi ljepo radio - sada po ispucanih nekih 400 metaka mogu reči da radi super i da sam sto posto postigao željeni cilj .
Kod nas PAP SKS Simonov 7,62x39 košta 300 eura uz nju sam jeftino mogao da uzmem i češku verziju poluautomatskog kalaša CZ 858 Tactical 4P 7,62x39 za nekih 250 eura ali mi se M 305 više dopao .
Svako od nas ima svoj odgovarajuči model zbog toga ih ima toliko da možemo birati - ja sam sve svoje želje pogodio u jednom ...
Ljep pozdrav,
Max
Zadnja promjena: Mad Max; 17.04.14 9:50; ukupno mijenjano 1 put.
Mad Max- spikač
-
Mala ispravka, kolega Max; 223 Nato kalibar nije 5,65, nego 5,56 X 45 mm.
ivo- guru
-
Broj postova : 3335
Godine : 61
Datum registracije : 05.10.2011
ivo je napisao/la:Mala ispravka, kolega Max; 223 Nato kalibar nije 5,65, nego 5,56 X 45 mm.
Hvala na ispravki kolega Ivo ...
LP M.
Mad Max- spikač
-
Hvala na iscrpnom ogovoru Max,nek de dugo i dobro služi,dobre oči i ravne cevi...
Fratt- MODERATOR
-
znalci terenskih vozila, što mi možete reći o VW T3 Syncro kombiju..?
pirat- mr.spika
-
Broj postova : 1217
Godine : 39
Datum registracije : 19.01.2012
sve najbolje! Nije pravi terenac, al mu je prolaznost po terenu unatoč veličini i klasi odlična. Vozio sam T3 i T4 oba synrco, zmajevi oba dva
FrankyRC- spikač
-
Broj postova : 513
Godine : 37
Datum registracije : 18.11.2011
hvala.. znas mozda kako se krece potrosnja kod dizelskog motora, cini mi se da je 1.6 sa nekih 80 konja..? i je li stalno ukljuceno 4x4 ili ima mogucnost iskljucivanja?
pirat- mr.spika
-
neznan sad, ovoga t3 sam samo jednom vozio. T4 sam ima u firmi tako da nisam vodio računa o potrošnji, znam da je dizel 2,4 oko 75ks. Al su mu odnosi u getribi takvi da je povlačio ko lud za takvu konjažu bez obzira bilo po ravnom il uzbrdo. Imao je stalno 4x4, 1. brzina mu je užasno kratka. Tih par godina šta sam radio u toj firmi nije bilo nikakvih kvarova osim redovnog održavanja a prešao je kilometara ho ho ho
FrankyRC- spikač
-
Broj postova : 513
Godine : 37
Datum registracije : 18.11.2011
Možda ovo nije najbolja tema za ovo, ali eto...
Dakle, prošle godine smo išli na nekoliko dana na srednji Velebit, i odmah nakon što smo se parkirali i počeli vaditi opremu, buka neka neviđena. Što ja sada to? Kad, pojavi se kolona talijanskih quadova maslinasto-zelenih (na njima vezani maskirni ruksaci i oprema, ljudi u maskirnim odorama i kacigama), a na začelju kolone, nekoliko quadova dvosjeda kao na slici (najprije mi je palo a pamet da je očela okupacija, a meni nitko ništa nije rekao, ali očito se ekipa došla iživljavati po velebiskom makadamu).
I danas ih viđam po gradu, nekoliko, austrijskih reg. oznaka. Jesu li to samogradnje ili nešto serijski proizvedeno (vjerojatno, čim su registrirani)? Ide li to pod A ili B kategoriju? Koliko uopće dođe registracija za to? Motori su mi, prema buci, dvotaktni, pa kako to uopće registrirati (eko-test)? Tko to proizvodi?
Dakle, prošle godine smo išli na nekoliko dana na srednji Velebit, i odmah nakon što smo se parkirali i počeli vaditi opremu, buka neka neviđena. Što ja sada to? Kad, pojavi se kolona talijanskih quadova maslinasto-zelenih (na njima vezani maskirni ruksaci i oprema, ljudi u maskirnim odorama i kacigama), a na začelju kolone, nekoliko quadova dvosjeda kao na slici (najprije mi je palo a pamet da je očela okupacija, a meni nitko ništa nije rekao, ali očito se ekipa došla iživljavati po velebiskom makadamu).
I danas ih viđam po gradu, nekoliko, austrijskih reg. oznaka. Jesu li to samogradnje ili nešto serijski proizvedeno (vjerojatno, čim su registrirani)? Ide li to pod A ili B kategoriju? Koliko uopće dođe registracija za to? Motori su mi, prema buci, dvotaktni, pa kako to uopće registrirati (eko-test)? Tko to proizvodi?
poljičanin- lingua
-
Broj postova : 428
Godine : 53
Datum registracije : 27.10.2011
bio je Navi pisao i testirao nešto slično, a vidim i po svom gradu sada takvih par u điru, oko 600-800 kubika imaju
pirat- mr.spika
-
He, he, možda smo vidjeli iste, ovi su iz smjera Splita prošli kroz Omiš i išli u smjeru Makarske.
Iskreno, meni se ne čini da ovi koje sam vidio imaju preko 250 kubika, isključivo konstrukcija od cijevi, ovaj na prethodnoj slici, za ove koje sam vidio danas, liče na limuzinu; ne izgledaju sklepani, ali nisu mi se činili ni serijska proizvodnja.
Iskreno, meni se ne čini da ovi koje sam vidio imaju preko 250 kubika, isključivo konstrukcija od cijevi, ovaj na prethodnoj slici, za ove koje sam vidio danas, liče na limuzinu; ne izgledaju sklepani, ali nisu mi se činili ni serijska proizvodnja.
poljičanin- lingua
-
Broj postova : 428
Godine : 53
Datum registracije : 27.10.2011
zna li netko malo više o ovom defenderu iz oglasa?
http://www.njuskalo.hr/auti/land-rover-defender-2.5tdi-oglas-3338830
http://www.njuskalo.hr/auti/land-rover-defender-2.5tdi-oglas-3338830
pirat- mr.spika
-
Znam da se vrti na njuškalu skoro 2 godine, ne djeluje loše.
92.godište, to je 200TDI, jako izdržljiv motor koji odlično trpi loše gorivo, slabiji po pitanju snage i brzina od kasnijeg 300TDI motora. To što je dugo u oglasu neznači nešto puno, kratki def nikad nije baš bio tražena roba kod nas, defovi u dugoj verziji su korisni pogotovo kod vuče i vožnje velike količine stvari, kratki bi trebao biti idealan za lov/offroad ali je i u kratkoj verziji jako težak, za hard nije najsretnije rješenje a za lov je svima isplativija Njiva od manjih terenaca
92.godište, to je 200TDI, jako izdržljiv motor koji odlično trpi loše gorivo, slabiji po pitanju snage i brzina od kasnijeg 300TDI motora. To što je dugo u oglasu neznači nešto puno, kratki def nikad nije baš bio tražena roba kod nas, defovi u dugoj verziji su korisni pogotovo kod vuče i vožnje velike količine stvari, kratki bi trebao biti idealan za lov/offroad ali je i u kratkoj verziji jako težak, za hard nije najsretnije rješenje a za lov je svima isplativija Njiva od manjih terenaca
Target- honoris
-
Broj postova : 1242
Godine : 38
Datum registracije : 05.09.2010
dobre info za motor..
ma da, zato i pitam jer ga jako dugo viđam u oglasniku, a čini mi se da je cijena prije bila i veća..
ma da, zato i pitam jer ga jako dugo viđam u oglasniku, a čini mi se da je cijena prije bila i veća..
pirat- mr.spika
-
da, prvih mjeseci je tražio 6500€
Target- honoris
-
Broj postova : 1242
Godine : 38
Datum registracije : 05.09.2010
Target je napisao/la:Znam da se vrti na njuškalu skoro 2 godine, ne djeluje loše.
Između 200TDi i nema značajnije razlike u snazi i momentu.
200TDi-107ks i 264 N/m
300TDi-111ks i isti okretni kao i kod 200, 264 njutnmetara.
postojale su i jače verzije 300TDi motora za 10 ks za automatske mjenjače.
uglavnom imao sam i jedan i drugi, kao i predhodni 2,5 TD.
200 i 300 su gotovo identični motori, s direktnim ubrizgavanjem.
200 je nastao od bloka i radilice benzinca 2,5l i proizvodio se kratko, a 300 je recimo dotjerana verzija 200TDi-a.
što se tiče offroad prohodnosti, istina je da da je def težak auto i sa standardnim TDi motorom dosta kilav, odnosno nije za extrem offroad, bez mase prerada.
to da je kratki bolji u offroadu je obićan mit, razlika u težini je oko 100 kg, a negdje dobrodođe dugi međuosovinski razmak (110 ich), a negdje kraći (90inch). kratki ima jedino bolji stražnji prilazni kut (approach angle), ali ne značajno.
uglavnom najveći broj današnjih natjecateljskih defova je na 100 inčnoj bazi od diska ili klasik rangea.
inače sve u svemu i 200 i 300TDi su vrlo pouzdani i dugotrajni motori, a po mišljenju mnogih 300TDi defender je najuspješnija serija koju je land rover izbacio ikad.
Frenky- spikač
-
Imam priliku da si sredim vikend kučicu u planinama i to polako i završavam . Imam dve ponude - jedna je od kolege koji mi nudi teren da si je sagradim no meni je milija druga varijanta da bi kupio staru planinsku pastirsku staju i polako je preuredio. No imam jednu ponudu no nismo se još našli sa cjenom . Pošto imam bencinca terenca koji je preko potreban za takav pothvat - ( kučica je na 960m nadmorske visine ) najmeravam nabaviti diesel noviji terenac iako ih skoro više nema u ponudi osim SUV-a i ultra skupih sa motorima velikog obujma pa to znači opet troškove kod plačanja osiguranja, cestovnih taksi i veče potrošnje goriva .
Zbog toga mi je zapela za oko Dacija Duster 1.5 DCi koju zadnje vreme sve više oglašavaju na svim medijima, kolega koji vozi off road kaže da se pokazala za te pare dosta dobra kombinacija i na terenu čak prilično efikasna.
Moram kazati da je namjena moje samo gorski pješčani puteljci razjebani kišama sa dubokim kanalima bez prisutstva nekog prevelikog blatnjavog terena ponekada šumski neki putevi u upitnom stanju a zimi snijeg.
Obična Vitara do sada mi je više nego dobro služila ali pošto sad mjenjam poziciju i iz 50km u jednom smjeru idem na 170+ km odlučio sam - da se rješim Vitare koja prilično troši i osobnog vozila te da ih zamjenim sa Dusterom 1.5 DCi 4x4 .
Čipovanjem dobijemo motor sa nekih 300Nm okretnog momenta koje je več odličan rezultat uz potrošnju od 7-8 litara diesela. Kao dodatci mislim da joj ne bi štetili višlje tvrđe opruge Eibach sa kojima se visina vozila od najniže tačke do tla iz 20,8 cm digne na skoro 24 cm . I možda još zaštita kartera sa alu pločom i vučnom kvakom ...
Molim za komentare ljudi koji znaju o vozilu nešto više ( terenske karakteristike motor menjač podvozje ) . Kvalitet unutrašnjosti tvrdoča plastike i izgled su samo estetski manjci koji me ne interesiraju ... kakva je - sasvim mi odgovara.
L.p. Max
Zbog toga mi je zapela za oko Dacija Duster 1.5 DCi koju zadnje vreme sve više oglašavaju na svim medijima, kolega koji vozi off road kaže da se pokazala za te pare dosta dobra kombinacija i na terenu čak prilično efikasna.
Moram kazati da je namjena moje samo gorski pješčani puteljci razjebani kišama sa dubokim kanalima bez prisutstva nekog prevelikog blatnjavog terena ponekada šumski neki putevi u upitnom stanju a zimi snijeg.
Obična Vitara do sada mi je više nego dobro služila ali pošto sad mjenjam poziciju i iz 50km u jednom smjeru idem na 170+ km odlučio sam - da se rješim Vitare koja prilično troši i osobnog vozila te da ih zamjenim sa Dusterom 1.5 DCi 4x4 .
Čipovanjem dobijemo motor sa nekih 300Nm okretnog momenta koje je več odličan rezultat uz potrošnju od 7-8 litara diesela. Kao dodatci mislim da joj ne bi štetili višlje tvrđe opruge Eibach sa kojima se visina vozila od najniže tačke do tla iz 20,8 cm digne na skoro 24 cm . I možda još zaštita kartera sa alu pločom i vučnom kvakom ...
Molim za komentare ljudi koji znaju o vozilu nešto više ( terenske karakteristike motor menjač podvozje ) . Kvalitet unutrašnjosti tvrdoča plastike i izgled su samo estetski manjci koji me ne interesiraju ... kakva je - sasvim mi odgovara.
L.p. Max
Mad Max- spikač
-
@max, da si mene pitao i ja bi ti preporučio dustera.
vozio sam taj auto na testu, kad su tek došli.
duster ima dosta momenta, odlično je složena getriba, prva je jako kratka, pa mu zaista ne treba reduktor.
i ovjes je izvrstan, mislim da netreba ništa modificirati.
po mom mišljenju je jedino intercooler malo nisko i zadnji lonac auspuha, kod ovih sa 4 pogona.
i da, tada nije bilo MT guma u dusterovoj dimenziji.
i meni je u planu nabava jednog.
duster ima dosta momenta, odlično je složena getriba, prva je jako kratka, pa mu zaista ne treba reduktor.
po mom mišljenju je jedino intercooler malo nisko i zadnji lonac auspuha, kod ovih sa 4 pogona.
Frenky- spikač
-
Frenky je napisao/la:@max, da si mene pitao i ja bi ti preporučio dustera.
Ima ima nema frke : http://www.ziarelli.com/schedaprodottocompleto.asp?categoria=15&colore=F8C401&idmacro=1&nomecategoria=MUD%20POWER&immagine=mudchi.jpg&altezza=65&larghezza=215&diametro=16&prezzo=211,20&idprodotto=274&idlingua=1
Prvo mi je palo u oko to da su Francuski žandari pokupili nevjerovatan broj vozila , gdje god se zatekneš u brdima ih vidim svih mogučih stranih registracija i cjena je samo još jedna tortica u nizu. Treba mi samo da istekne vrijeme 4 mjeseca da ga ponovo mogu mjenjati i padne mi u šaku jedan testni model ...
Hvala za odgovor Frenky - nema više najmanje sumnje u dobar odabir ako si i ti u tom !
L.p. Max
Mad Max- spikač
-
Mad Max je napisao/la:Frenky je napisao/la:@max, da si mene pitao i ja bi ti preporučio dustera.
Ima ima nema frke : http://www.ziarelli.com/schedaprodottocompleto.asp?categoria=15&colore=F8C401&idmacro=1&nomecategoria=MUD%20POWER&immagine=mudchi.jpg&altezza=65&larghezza=215&diametro=16&prezzo=211,20&idprodotto=274&idlingua=1
Prvo mi je palo u oko to da su Francuski žandari pokupili nevjerovatan broj vozila , gdje god se zatekneš u brdima ih vidim svih mogučih stranih registracija i cjena je samo još jedna tortica u nizu. Treba mi samo da istekne vrijeme 4 mjeseca da ga ponovo mogu mjenjati i padne mi u šaku jedan testni model ...
Hvala za odgovor Frenky - nema više najmanje sumnje u dobar odabir ako si i ti u tom !
L.p. Max
zaboravio sam napomenuti tri najznačajnije osobine dustera
1. duster je lagan, ima cca 1200 kg, za tu težinu je renolovih 110ks više nego dovoljno. za usporedbu, recimo defender 300Tdi ima tonu više i istu snagu i moment.
2. pogon i zadnji ovjes od x-traila, a prednji ovjes je po meni bolji od nissanovog (mac pherson multilink, dupla riblja kost). pogle kroz kakvo je blato rus protjerao x-traila:
duster je laganija za 400 kg.
3. cijena dustera.
Frenky- spikač
-
Kad sam bil u Domovinskom ratu, jedamput se oveća ekipa prtila na Velebit. Nešto generala u "terencima" tipa BMW, NISSAN, MEČKA, etc.. uglavnom luksuznim autima koji glume terence.
Uglavnom, svi su ih morali ostaviti na nekoj elevaciji i neprohodnom terenu, jedino kaj je prošlo ko divokoza je nepoderiva LADA NIVA
Uglavnom, svi su ih morali ostaviti na nekoj elevaciji i neprohodnom terenu, jedino kaj je prošlo ko divokoza je nepoderiva LADA NIVA
Redneck- bomber
-
Broj postova : 165
Godine : 64
Datum registracije : 08.01.2014
To da je Lada Niva najterenac i da je nepoderiva jest običan mit, podržan od onih koji se nikad u boljem terencu nisu vozili.
ivo- guru
-
Broj postova : 3335
Godine : 61
Datum registracije : 05.10.2011
dacia duster je za ladaru space shuttle, po svim pitanjima.
što je normalno jerbo se lada nije značajnije mijenjala od 77.g., osim povremenih apgrejda (peta brzina, provrt sa 1,6 na 1,7 i zadnje, el. ubrizgavanje).
lada je uz sve svoje mane, relativno lagan, prohodan terenac, čemu pomaže permanentni pogon i ripnaste gume s kojima dolazi na tržište.
mit o ladi kao naj-terencu su isfurali ljudi koji su s tim, najčešće službenim autom, a bez ikakvog off-road iskustva uspjevali proći po nekom ne predubokom snijegu ili blatu, što su kasnije prepričavali.
za nekog defendera ili g-wagena ipak trebaju određena znanja i vještine, pa se znalo dogoditi da elektrina lada prođe tamo gdje elektrinim defenderom nisu uspjeli.
i tak..
@redneck, mora da si pobrkao ratišta, na velebitu su se za vrijeme rata koristile samo dvije ceste, ona iz brušana prema panosu i visočici i ona od jasenica na mali halan i to nakon maslenice.
obje ceste su odlične, široke i makadamske, a po zimi čišćene, a probijena je cesta na libinje.
drugdje nije mogao nikakav terenac, uključujući i famoznu ladu.
inače se za transport na velebitu nakon 92. služilo helikopterima, stacioniranim u lukovu šugarju.
što je normalno jerbo se lada nije značajnije mijenjala od 77.g., osim povremenih apgrejda (peta brzina, provrt sa 1,6 na 1,7 i zadnje, el. ubrizgavanje).
lada je uz sve svoje mane, relativno lagan, prohodan terenac, čemu pomaže permanentni pogon i ripnaste gume s kojima dolazi na tržište.
mit o ladi kao naj-terencu su isfurali ljudi koji su s tim, najčešće službenim autom, a bez ikakvog off-road iskustva uspjevali proći po nekom ne predubokom snijegu ili blatu, što su kasnije prepričavali.
za nekog defendera ili g-wagena ipak trebaju određena znanja i vještine, pa se znalo dogoditi da elektrina lada prođe tamo gdje elektrinim defenderom nisu uspjeli.
i tak..
@redneck, mora da si pobrkao ratišta, na velebitu su se za vrijeme rata koristile samo dvije ceste, ona iz brušana prema panosu i visočici i ona od jasenica na mali halan i to nakon maslenice.
obje ceste su odlične, široke i makadamske, a po zimi čišćene, a probijena je cesta na libinje.
drugdje nije mogao nikakav terenac, uključujući i famoznu ladu.
inače se za transport na velebitu nakon 92. služilo helikopterima, stacioniranim u lukovu šugarju.
Frenky- spikač
-
Stranica 13 / 18. • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 18
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: OPREMA :: MTB, QUAD, SUV I DRUGA TERENSKA VOZILA
Stranica 13 / 18.