Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
ZIMSKO BICIKLIRANJE I ZIMSKI BICIKL
+35
lonewolf
puls
pirat
Simke
nluksa
Kuzma
chumaman
marine317
chulaf
Mije
™pico
vandall
Drvo
DoomsdayST
Guybrush
glock
dkclaymore
Utvara
Zagoraman1911
yasko
Migach
ante5555
trail master
dman
urbana_gorila
Nemanja88
Ikarus
kan
Medo Gradela
LUKSA
Login
marinko
miles
kengur32
Jolender
39 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: OPREMA :: MTB, QUAD, SUV I DRUGA TERENSKA VOZILA
Stranica 5 / 6.
Stranica 5 / 6. • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: ZIMSKO BICIKLIRANJE I ZIMSKI BICIKL
da vidimo tko ide na posao biciklom, ja se jutros i nisam bas proveo.
za put koji traje 2min trebalo mi je puno duze, ali stigao sam!
https://2img.net/h/i1136.photobucket.com/albums/n484/okosokolovo/Lajsna0512.jpg
https://2img.net/h/i1136.photobucket.com/albums/n484/okosokolovo/Lajsna0513-1.jpg
i ovaj bi se mogao nazvat zimski ilo bozicni
https://2img.net/h/i1136.photobucket.com/albums/n484/okosokolovo/20121205_155853.jpg
za put koji traje 2min trebalo mi je puno duze, ali stigao sam!
https://2img.net/h/i1136.photobucket.com/albums/n484/okosokolovo/Lajsna0512.jpg
https://2img.net/h/i1136.photobucket.com/albums/n484/okosokolovo/Lajsna0513-1.jpg
i ovaj bi se mogao nazvat zimski ilo bozicni
https://2img.net/h/i1136.photobucket.com/albums/n484/okosokolovo/20121205_155853.jpg
marinko- lingua
- Broj postova : 252
Datum registracije : 29.01.2011
ja sam danas također planirao iči ali sam suprugu morao voziti na neki seminar, ona se nije usudila sama s autom.
no popodne moram još obaviti neke stvari u centru pa ću sigurno bajkom.
čestitam, danas je stvarno zahtjevno voziti mada po mojem iskustvu ako je affaltna podloga i gore friški neugaženi pršić onda ide bez problema. problem je tamo gdje ljudi ugaze i gdje je samo mjestimično očišćeno.
no popodne moram još obaviti neke stvari u centru pa ću sigurno bajkom.
čestitam, danas je stvarno zahtjevno voziti mada po mojem iskustvu ako je affaltna podloga i gore friški neugaženi pršić onda ide bez problema. problem je tamo gdje ljudi ugaze i gdje je samo mjestimično očišćeno.
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
joj čovječe kad naletiš na koju sleditu lokvu ... I ti i biciklo na pod , kad sam kod kuće uvijek bajkom idem u dućana pa bude veselo po zimi al moram priznat da je gušt vozit po svježem snijegu
marine317- lingua
-
Broj postova : 348
Godine : 28
Datum registracije : 10.11.2012
ha ha s mojima big apple-icama ne bi stigao daleko a i mećava je te kraj gdje
ni ralica baš ne žuri tako da će biciklić mirno prezimiti.
ni ralica baš ne žuri tako da će biciklić mirno prezimiti.
chumaman- mr.spika
-
Broj postova : 1451
Godine : 32
Datum registracije : 26.10.2011
večeras u zagrebačkom biciklističkom centru u tomašićevoj 10 (blizu martićeve) u 19 sati imam predavanje o zimskom bicikliranju. tko ima vremena i volje dodati pokoji savjet ulaz je slobodan
http://www.mojbicikl.hr/hr/vijesti/klub-bicikl/zimsko-bicikliranje,362.html
http://www.mojbicikl.hr/hr/vijesti/klub-bicikl/zimsko-bicikliranje,362.html
NAVIGATOR- master
-
Postaješ prava zvijezda!
Rado bi navratio ali nažalost nemogu ovaj tjedan.
Rado bi navratio ali nažalost nemogu ovaj tjedan.
Kuzma- bomber
-
Broj postova : 199
Godine : 45
Datum registracije : 29.11.2011
Jel ima slučajno i kakva snimka tog predavanja (za nas koji smo prekasno saznali)?
nluksa- zelembara
-
Broj postova : 23
Godine : 42
Datum registracije : 01.04.2012
Podijeli i s nama ukratko o čemu si pričao na predavanju. Možda imamo i mi koju pametnu za reć.
Kuzma- bomber
-
snimali su u bic informativnom centru pa će staviti na youtube.
NAVIGATOR- master
-
Daj link kad budem. Vjerojatno češ ti prvi saznat.
Jel bilo kaj ljudi?
Jel bilo kaj ljudi?
Kuzma- bomber
-
da budem iskren puno manje nego sam se nadao. valjda je većini bilo pre hladno za temu o zimskom bicikliranju.
stavim link kad bude.
stavim link kad bude.
NAVIGATOR- master
-
Baš bi na tako nešto rado navratio ali jučer nisam nikako mogao.
Kuzma- bomber
-
možda je to i stvar navike i osobnog gušta ali ja osobno mislim da nema lošeg vremena u zagrebu za bicikliranje. iako su biciklisti u zagrebu zimi puno rijeđa pojava ipak veseli me da ih je svake godine sve više.
ja osobno bicikliram cijele godine pa čak i u dane kada je bilo najviše snijega. biciklom sam ove godine prtio put do ulaza u HRT
ove mi je godine mi je palo na pamet pa sam u dogovoru s Darinkom Jug, bogom i batinom rekreativnog biciklizma u hrvata, odlučio održati predavanje o zimskom bicikliranju, koje istini za volju baš i nije bilo od strane biciklista previše posjećeno jer se tu večer živa na skali spustila na -12 stupnjeva pa sam jedino ja dopedalirao biciklom do tomašićeve ulice gdje se nalaze prostorije biciklističkog informativnog centra(uh ova mi je rečenica duga kao da ju je krleža nakucao)
no nije sve vezano za zimsko bicikliranje teško, opasno, odbojno i hladno. danas se na istoj adresi sasvim pristojno podigla temperatura jer se ponovno dogodio biciklistički buvljak.
jednom mjesečno, obično zadnje nedjelje u mjesecu, udruga "Moj bicikl" u prostorijama biciklističkog informativnog centra organizira sajam nove i polovne biciklističke opreme, dijelova i svega ostalog vezano uz bicikle a što građanji žele prodati ili zamjeniti. da budem iskren zna se naći vrhunskih dijelova po vrlo primjerenim cijenama. ja sam recimo za svoj bajk danas kupio potpuno novi neraspakirani set SRAM X9 triggera za samo 350kn. u dućanu im je cijena veća od 800.
bilo je još brdooo novih dijelova po smiješnim cijenama kao i onih starih rabljenih (za kunu)
nakon uspješno okončanog još jednog bikebuvljaka bila je i mala fešta i domjenak za sve prisutne ako bi proslavili još jednu u nizu uspješnu biciklističku godinu.
čaj, kuhano vino i odlična ekipa no zvjezda večeri bila je biciklistička božićna jelka sastavljena od otpadnih dijelova iz Fumićeve biciklističke radionice.
no sve su svijeće bile prave a ne one na struju pa ih je trebalo sve i zapaliti.
u dobrom štimungu čak se i zaplesalo
živjelo zimsko bicikliranje !
ja osobno bicikliram cijele godine pa čak i u dane kada je bilo najviše snijega. biciklom sam ove godine prtio put do ulaza u HRT
ove mi je godine mi je palo na pamet pa sam u dogovoru s Darinkom Jug, bogom i batinom rekreativnog biciklizma u hrvata, odlučio održati predavanje o zimskom bicikliranju, koje istini za volju baš i nije bilo od strane biciklista previše posjećeno jer se tu večer živa na skali spustila na -12 stupnjeva pa sam jedino ja dopedalirao biciklom do tomašićeve ulice gdje se nalaze prostorije biciklističkog informativnog centra(uh ova mi je rečenica duga kao da ju je krleža nakucao)
no nije sve vezano za zimsko bicikliranje teško, opasno, odbojno i hladno. danas se na istoj adresi sasvim pristojno podigla temperatura jer se ponovno dogodio biciklistički buvljak.
jednom mjesečno, obično zadnje nedjelje u mjesecu, udruga "Moj bicikl" u prostorijama biciklističkog informativnog centra organizira sajam nove i polovne biciklističke opreme, dijelova i svega ostalog vezano uz bicikle a što građanji žele prodati ili zamjeniti. da budem iskren zna se naći vrhunskih dijelova po vrlo primjerenim cijenama. ja sam recimo za svoj bajk danas kupio potpuno novi neraspakirani set SRAM X9 triggera za samo 350kn. u dućanu im je cijena veća od 800.
bilo je još brdooo novih dijelova po smiješnim cijenama kao i onih starih rabljenih (za kunu)
nakon uspješno okončanog još jednog bikebuvljaka bila je i mala fešta i domjenak za sve prisutne ako bi proslavili još jednu u nizu uspješnu biciklističku godinu.
čaj, kuhano vino i odlična ekipa no zvjezda večeri bila je biciklistička božićna jelka sastavljena od otpadnih dijelova iz Fumićeve biciklističke radionice.
no sve su svijeće bile prave a ne one na struju pa ih je trebalo sve i zapaliti.
u dobrom štimungu čak se i zaplesalo
živjelo zimsko bicikliranje !
NAVIGATOR- master
-
E svaka ti cast. Ja volim da vozim bicikl,bas volim,ali ne zimi. Imam kolegu sa posla,koji bicikla svaki dan u godini (skoro). Svaki dan izbicikla oko 50 km u dva pravca. Ovdje gdje sam ja je malo drugacije nego na tim prostorima.Mislim na uredjene biciklisticke staze kroz sam grad,saobracajne trake za buss i taxi,naravno i bicikl. Oprema odlicna kao i ekserice. Sve je to super i svaka cast svima,koji voze zimi.
Simke- bomber
-
Broj postova : 144
Godine : 54
Datum registracije : 19.12.2012
inače kada sam u Zadru često sam na bicikli, bila zima, bilo ljeto.. nije moja, bratova je ali on ju baš i ne koristi.. bajk je KTM-ov Life Track.. navodno je odlična za grad, ali meni je preuzak volan i ima tanke gume, više volim malo deblje gume, bolje mi apsorbiraju rupe po cesti..
danas smo bacili trku sa tri haskija.. nakon što su prije toga već trčali 3 sata.. nemožeš vjerovati kako su natjecateljski raspoložene te beštije.. ako nije prvi onda vuče ko konj u ful šprintu, a kada dođe na čelo onda uspori..
danas smo bacili trku sa tri haskija.. nakon što su prije toga već trčali 3 sata.. nemožeš vjerovati kako su natjecateljski raspoložene te beštije.. ako nije prvi onda vuče ko konj u ful šprintu, a kada dođe na čelo onda uspori..
pirat- mr.spika
-
Broj postova : 1217
Godine : 39
Datum registracije : 19.01.2012
life track je odličan svakodnevni bicikl, meni bi ga bilo žao voziti u zagrebu po zimi u uvjetima snijega i soli ali kod tebe gdje je klima toplija mi se čini kao odlično cjelogodišnje prevozno sredstva.
utrka bicikla i pasa ha ha to je negdje bilo dobro za pogledati, tko je pobijedio.
utrka bicikla i pasa ha ha to je negdje bilo dobro za pogledati, tko je pobijedio.
NAVIGATOR- master
-
ma odlican je.. ali eto nakon sto sam se par puta vozio na Cube LTD, ovaj mi i nije toliko udoban.. vise mi pasu mekane i debele gume i siri volan..
pse smo odveli u sumu u jedan hotelski kompleks da se izdivljaju, bilo je 5 haskija 3 sata, nakon sto smo nadobudno mislili da su se umorili i da je vrijeme za ici kuci.. krenuli smo lagano po pljusku, otpratili dvojicu, te nas troje, 2 na biciklama i jedan trceci sa svojim psom, lagano ubrzali.. kada su oni skuzili da ubrzavamo instiktivno su poceli vuci, iako nismo imali opremu za vucu nego obicne ogrlice.. najjace vuce ako ima nekoga ispred njega.. a i inace kada setaju, uvijek moraju biti ispred drugih pasa..
tako da cemo organizirati neku trku sigurno, posto svi imamo bicikle.. i ima odlicna lokacija za to, suma Musapstan iznad Zadra, druga najveca suma pinije na Mediteranu, povrsine nekih 350ha, koja je ispresjecana ravnim, sirokim dugim stazama.. ta suma je trebala prije vise od 10 godina biti pretvorena u park sumu, nesto nalik Maksimiru i Central Parku, ali navodno je dio sume miniran, a i politicke igre su u prici
edit: nije nitko pobjedio jer smo zurili doma po pljusku, tako da smo cijelo vrijeme slucajno mjenjaliu vodecu poziciju
pse smo odveli u sumu u jedan hotelski kompleks da se izdivljaju, bilo je 5 haskija 3 sata, nakon sto smo nadobudno mislili da su se umorili i da je vrijeme za ici kuci.. krenuli smo lagano po pljusku, otpratili dvojicu, te nas troje, 2 na biciklama i jedan trceci sa svojim psom, lagano ubrzali.. kada su oni skuzili da ubrzavamo instiktivno su poceli vuci, iako nismo imali opremu za vucu nego obicne ogrlice.. najjace vuce ako ima nekoga ispred njega.. a i inace kada setaju, uvijek moraju biti ispred drugih pasa..
tako da cemo organizirati neku trku sigurno, posto svi imamo bicikle.. i ima odlicna lokacija za to, suma Musapstan iznad Zadra, druga najveca suma pinije na Mediteranu, povrsine nekih 350ha, koja je ispresjecana ravnim, sirokim dugim stazama.. ta suma je trebala prije vise od 10 godina biti pretvorena u park sumu, nesto nalik Maksimiru i Central Parku, ali navodno je dio sume miniran, a i politicke igre su u prici
edit: nije nitko pobjedio jer smo zurili doma po pljusku, tako da smo cijelo vrijeme slucajno mjenjaliu vodecu poziciju
pirat- mr.spika
-
Broj postova : 1217
Godine : 39
Datum registracije : 19.01.2012
i ove egodine kao i prosle, proslavili smo bozic na biciklisticki nacin
http://sb.dalje.com/sedmo-bozicno-bicikliranje-po-dilju/453925
http://sb.dalje.com/sedmo-bozicno-bicikliranje-po-dilju/453925
marinko- lingua
-
Broj postova : 252
čestitam ti i zavidim. lijepa vožnja.
ove ste godine imali više sreće s vremenom koliko se sjećam prošle je godine bilo dosta snijega.
ove ste godine imali više sreće s vremenom koliko se sjećam prošle je godine bilo dosta snijega.
NAVIGATOR- master
-
o da, prosle godine je bilo i kise i bilo je poprilicno hladno.
ove godine prava proljetna voznja, cjelo vrjeme obasjani suncem, i ono sto me raduje iz godine u godinu nas je sve vise, tako da ovo vec prelazi u tradiciju, ovo je bila 7. godina!
samo steta sto polovica odustane nakon prvog ozbiljnog uspona, jer ipak se sve vozi kroz sumu, ipak smo brdskobiciklisticki klub!
ove godine prava proljetna voznja, cjelo vrjeme obasjani suncem, i ono sto me raduje iz godine u godinu nas je sve vise, tako da ovo vec prelazi u tradiciju, ovo je bila 7. godina!
samo steta sto polovica odustane nakon prvog ozbiljnog uspona, jer ipak se sve vozi kroz sumu, ipak smo brdskobiciklisticki klub!
marinko- lingua
-
Bezveze se ubacujem.......živo me zanima koji je to grad koji stalno plovi?
Da ne bude sve OT....palac gore za zimski biciklizam!
puls- guru
-
Broj postova : 2791
Godine : 46
Datum registracije : 05.03.2010
puls je napisao/la:Bezveze se ubacujem.......živo me zanima koji je to grad koji stalno plovi?
kolega puls, mogao sam ja napisat i slavonski brod ali ... kakve ljudi gluposti pisu mislim da ovo i nije tako strasno!
marinko- lingua
-
Nema frke, čak sam pretpostavljao da bi mogao biti SB, ali rek'o da nije nešto maštovitije tipa "Vazdaplov"...
puls- guru
-
Broj postova : 2791
Godine : 46
Datum registracije : 05.03.2010
evo snimke predavanja o zimskom bicikliranju koje sam održao u udruzi moj bicikl u biciklističkom informativnom centru.
[youtube][/youtube]
napomena: da ja nisam imao udjela u snimanju, režiranju ni montaži završnog uratka, ja sam samo brbljao. ekipa si je baš dala truda.
[youtube][/youtube]
napomena: da ja nisam imao udjela u snimanju, režiranju ni montaži završnog uratka, ja sam samo brbljao. ekipa si je baš dala truda.
NAVIGATOR- master
-
evo ponovno je od noćas krenula sezona zimskog bicikliranja u Zagrebu.
Jučer sam bio vani sa svojom "Skitnicom" univegom alpina 500 čeličnjakom kupljenom prije 19 godina. To mi je najsvestraniji i najdraži bicikl od svih koje imam. Kako je jučer iznenada pao snijeg i krenuli su soliti ceste tako sam Skitnicom birao put po nesoljenimzasnježenim nogostupima do kuće.
Jutros sam revitalizirao svoj zimski bicikl tetanus koji je dobio šire gume ripnjače. Morao sam improvizirati i napraviti više mjesta u blatobranime jer je od prošle godine tetanus po zimi bez snijega vožen na uskim gumama a danas ga je već prilično zapalo pa su ripnjače imperativ.
Tetanus već 17 godina vozim cijele zime po bljuzgi i soli i još se drži. Radi se o također 19 godina starom čeličnjaku univegi rover 302. Bicikl se može vidjeti post iznad na youtube snimci.
Sad sam se baš vratio iz zimske vožnje. Odlazak na glasanje sam iskoristio za isprobati funkcionira li sve na biciklu.
Postavite i vi fotke vaših dvokotačnih zimskih prometala i podjelite svoja korisna iskustva vezana za zimsko bicikliranje.
Jučer sam bio vani sa svojom "Skitnicom" univegom alpina 500 čeličnjakom kupljenom prije 19 godina. To mi je najsvestraniji i najdraži bicikl od svih koje imam. Kako je jučer iznenada pao snijeg i krenuli su soliti ceste tako sam Skitnicom birao put po nesoljenimzasnježenim nogostupima do kuće.
Jutros sam revitalizirao svoj zimski bicikl tetanus koji je dobio šire gume ripnjače. Morao sam improvizirati i napraviti više mjesta u blatobranime jer je od prošle godine tetanus po zimi bez snijega vožen na uskim gumama a danas ga je već prilično zapalo pa su ripnjače imperativ.
Tetanus već 17 godina vozim cijele zime po bljuzgi i soli i još se drži. Radi se o također 19 godina starom čeličnjaku univegi rover 302. Bicikl se može vidjeti post iznad na youtube snimci.
Sad sam se baš vratio iz zimske vožnje. Odlazak na glasanje sam iskoristio za isprobati funkcionira li sve na biciklu.
Postavite i vi fotke vaših dvokotačnih zimskih prometala i podjelite svoja korisna iskustva vezana za zimsko bicikliranje.
NAVIGATOR- master
-
vratio se prije 15 minuta....
lonewolf- lingua
-
Broj postova : 496
Godine : 55
Datum registracije : 26.04.2010
Tetanus ponovno u akciji.
U 17 zima kada ga svakodnevno vozim po bljuzgi snijegu i soli na tetanusu sam promijenio 4 seta guma, 2 sica, 15 sajli, dva stražnja mjenjača, par kotača, 10tak setova paktni za kočnice, četiri seta pedala, osovinu pogona, guvernal, lulu guvernala. I sve me to pošto su svi dijelovi totalno low budget koštalo jeftinije nego da sam samo jednu od 17 zima vozio neki od svojih skupljih i kvalitetnijih bicikala.
U 17 zima kada ga svakodnevno vozim po bljuzgi snijegu i soli na tetanusu sam promijenio 4 seta guma, 2 sica, 15 sajli, dva stražnja mjenjača, par kotača, 10tak setova paktni za kočnice, četiri seta pedala, osovinu pogona, guvernal, lulu guvernala. I sve me to pošto su svi dijelovi totalno low budget koštalo jeftinije nego da sam samo jednu od 17 zima vozio neki od svojih skupljih i kvalitetnijih bicikala.
NAVIGATOR- master
-
Kao Trigg, iz mućki, kad kaže da ima istu metlu već 15 godina, je da je promijenio 12 drški i 20 donjih djelova ali to je ta metla....
siga- spikač
-
Broj postova : 817
Datum registracije : 12.09.2012
istina!
ali rama bicikla, pogon, zic štanga, vilica su ostali ipak isti od početka!
NAVIGATOR- master
-
Prosle godine stalno po snijegu sa konicom. Ove godine se novi bebac odmara u sobi (proso je sve i svasta zasluzio je )
Count- bomber
-
Broj postova : 127
Godine : 33
Datum registracije : 23.08.2010
uuuu bebac je krasan jedino što ima malo pre velike kotače!
NAVIGATOR- master
-
Stranica 5 / 6. • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» BICIKL U SNIJEGU Mato Lovrak
» Zimsko jutro u prirodi
» Zimsko kupanje tj. ronjenje
» "ZIMSKO" kuhanje vina
» Zimsko jutro u prirodi
» Zimsko kupanje tj. ronjenje
» "ZIMSKO" kuhanje vina
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: OPREMA :: MTB, QUAD, SUV I DRUGA TERENSKA VOZILA
Stranica 5 / 6.