Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Pseći problemi
+16
SelinaKyle69
Mije
Jolender
biga
Dinx
gorance
Strider
sinke
bearfaerie
Marko
Target
hankok
Cave Bear
Medo Gradela
Luftwaffe
kengur32
20 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: LJUBITELJI PRIRODE I PUSTOLOVINE :: LJUBITELJI PRIRODE
Stranica 3 / 5.
Stranica 3 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Pseći problemi
da...pa zapravo je moja Đina nekako slicna njoj
jbga....sto ces....ona je taka samo kada je na lajni i kada je neki pas veci od nje...inace se igra sa manjim psima....a nezz valjda ce na socijalizaciju ici...
jbga....sto ces....ona je taka samo kada je na lajni i kada je neki pas veci od nje...inace se igra sa manjim psima....a nezz valjda ce na socijalizaciju ici...
Luftwaffe- spikač
- Broj postova : 666
Datum registracije : 30.03.2011
Probaj je samo odvesti u neki park ili neko drugo mjesto gdje se psi i njihovi vlasnici okupljaju, tako će se najbolje socijalizirati. Govorim iz vlastitog iskustva. Naravno, prije toga se dobro pripremi (pogledaj malo "Šaptača psima" i pročitaj na netu malo dodatnih informacija), da znaš pravilno reagirati ako bude problema. :bog:
Dinx- zelembara
-
Broj postova : 47
Godine : 40
Datum registracije : 02.06.2011
ma nije toliki problem u psima...ja znam da se oni nece potuci....jer moja kujica se odmah povuce meni iza nogu kada neko samo zarezi na nju...problem su upravo vlasnici koji mi idu na CENZURA jer su njihovi psi najbolji ineznam sto jos....kuzis sto ocu reci...oni su ti koji rade probleme a ne psi...psi masu repom oko nje i kasnije uspostave dobar kontakt...potvrdjeno jer znam covijek koji se razumije u pse i ima jednu bernandinku i moja je dosla odjednom do nje i pocela lajati na nju...ja sam krenuo da je zavezem na povodac ali mi je covijek reko da je to sasvim normalno i da ih ostavim jer ce one to rijesiti...i rijesile su...sada se igraju cim izadju van...znaci da je to stvar medju njima...a ona voli malo glumatati na kartu taf cure i sefice...a zapravo nije...ja mislim da sa agresivnim stavom pokusava dobiti dominaciju....ona mene kada smo vani sasvim slusa...to nije problem...problem je to sto pokusava biti sefica a zapravo nije...
Luftwaffe- spikač
-
Broj postova : 666
Godine : 30
Dobro poznata situacija. I meni takvi vlasnici idu na jetru, ali što ćeš, bitno je da je tvoj pas OK. =) I ja sam bio u nedoumici u vezi nekih stvari, ali kada pustiš pse da sami riješe svoj odnos, onda sve bude 5. Reagiram samo ako stvari izmaknu kontroli, pa se psi počupaju.
E sad, kako vlasnicima objasniti neke stvari, ne znam...
E sad, kako vlasnicima objasniti neke stvari, ne znam...
Dinx- zelembara
-
tocno to...oicno psi svoje rjese sami bez nas...samo u krajnjem slucaju bi reagirao...kada se pocupaju...inace sve 5...a vlasnici su posebna pasmina
Luftwaffe- spikač
-
Moj pas je diobio buhice pa sam mu jučer stavio frontline combo...proklet bio grad i parcele gdje kipa cijelo susjedstvo pasa!
Strider- honoris
-
Broj postova : 2611
Godine : 31
Datum registracije : 18.06.2009
A što ćeš, to su sve normalni "problemi" kod pasa...
Stavljaš li inače psu ampute ili neka drufa sredstva zaštite protiv buha i krpelja? Ja svojoj stavim ampulu otprilike svakih 6 mjeseci, i nikad nisam imao nekih većih problema s buhama i krpeljima. Stvarno su efikasne.
Samo nek se buhe usude napasti mog cucka, neće se dobro provesti!
Stavljaš li inače psu ampute ili neka drufa sredstva zaštite protiv buha i krpelja? Ja svojoj stavim ampulu otprilike svakih 6 mjeseci, i nikad nisam imao nekih većih problema s buhama i krpeljima. Stvarno su efikasne.
Samo nek se buhe usude napasti mog cucka, neće se dobro provesti!
Dinx- zelembara
-
ljudi. nabavio sam malog, ustvari malu, tornjakušu... od 2 mjeseca... e sad bi mi trebao savjet.. neće jesti kupovnu hranu, što meni odgovara, al zato klopa čorbe i lešo meso kao velika...
e sad problem. voli grickat ljude... znam da je kuče i da joj zubi rastu i da mora gristi, al danas je curi mi isparao nove gaće i to me smeta... dal da je učim da ne žvaka ljude(ima igračku gumenu, al je izmodirala) il da joj pustim??
e sad problem. voli grickat ljude... znam da je kuče i da joj zubi rastu i da mora gristi, al danas je curi mi isparao nove gaće i to me smeta... dal da je učim da ne žvaka ljude(ima igračku gumenu, al je izmodirala) il da joj pustim??
biga- lingua
-
Broj postova : 227
Godine : 37
Datum registracije : 15.11.2010
Neće da ti jede kupovnu hranu jer joj daješ čorbe i lešo meso. Moraš biti doslijedan i davati samo u isto vrijeme, poželjno da krene jasti na komandu. To je početak dresure čekaj-ajde sad, kasnije će to valjati npr. kada prelazi ulicu. Možda dva dana neće htjeti jesti a onda njam, njam.
Da ne gricka obezbijedi igračke da žvaće a kada krene nešto drugo vaspitna metoda -kazna, najbolje udarac presavijenim novinama.
Treba se educirati i proučiti malo i prije nabavke psa. Ovo što sam ti napisao su osnove osnova.
Da ne gricka obezbijedi igračke da žvaće a kada krene nešto drugo vaspitna metoda -kazna, najbolje udarac presavijenim novinama.
Treba se educirati i proučiti malo i prije nabavke psa. Ovo što sam ti napisao su osnove osnova.
Jolender- spikač
-
Broj postova : 746
Godine : 58
Datum registracije : 09.03.2010
Dinx je napisao/la:
Ampula (meni se Advantix pokazao kao super jer je repelent, koristi se za suzbijanje i sprječavanje infestacije pasa buhama i krpeljima, a djeluje i kao repelent na komarce i papatače..Posredno smanjuje mogućnost prijenosa bolesti posredovanih krpeljima, komarcima i papatačima i pomaže u liječenju alergijskog dermatitisa uzrokovanog buhama..dok je Frontline insekticid i koristi se za suzbijanje i sprječavanje infestacije pasa buhama, krpeljima, ali dopušta da se krpelj zakači za kožu, makar ugiba brzo, odonosno sasuši se..Nakon jednokratne primjene sprječena je infestacija psa krpeljima kroz narednih mjesec dana, a buhama do 5 tjedana), ali sve to obavezno u kombinaciji sa ogrlicom (Kiltix ogrlice koje kod nametnika remete prijenos impulsa što urokuje njihovu paralizu i uginuće. Nakon otpuštanja iz ovratnika dijelatne tvari se raspodijele po dlaci psa i djeluju prolongirano protiv buha i krpelja.
Buhe i krpelji počinju ugibati nakon 24 sata, a zaštita traje do 7 mjeseci..te novije ogrlice Excalibur)
kako smo se poigrali prirodom i priroda odnosno klimatske promjene vraćaju nam višestruko, više ne postoji sezona krpelja, već su skoro stalno prisutni..a ima ih u ravnicama, na brdima, u poljima, vrtovima, livadama…
Babezioza, među nama vlasnicima pasa poznatija kao piroplazmoza najčešća je pseća bolest uzrokovana ubodom zaraženog krpelja.. Babesia canis, jednostanična životinja najčešći je uzročnik piroplazmoze, a u psa ulazi putem krvi.
(nisu svi krpelji zaraženi)..ali bolje ne riskirati..
Ukoliko si paničar ili pak imaš viška novaca psa možeš cijepiti protiv piroplazmoze (naravno ako ju nikad do sada nije imao)..ja to osobno nebi, jer cjepivo nije 100% sigurno..i nepotrebno mi je životinju filati sa raznoraznim cjepivima..
p.s. sori..ja se malo raspisala
bearfaerie- lingua
-
Broj postova : 219
Godine : 42
Datum registracije : 05.06.2011
biga je napisao/la:ljudi. nabavio sam malog, ustvari malu, tornjakušu... od 2 mjeseca... e sad bi mi trebao savjet.. neće jesti kupovnu hranu, što meni odgovara, al zato klopa čorbe i lešo meso kao velika...
kao što je već rečeno..dosljednost..ako ti misliš da ćeš joj cijeli život moć kuhat super..ali po mom mišljenju bolje da je pas na jednoj prehrani u kojoj ima zastupljeno sve potrebno za zdrav i vitalan život..
biga je napisao/la:e sad problem..voli grickat ljude... znam da je kuče i da joj zubi rastu i da mora gristi, al danas je curi mi isparao nove gaće i to me smeta... dal da je učim da ne žvaka ljude(ima igračku gumenu, al je izmodirala) il da joj pustim??
Naravno da ćeš je učiti da NE žvače ljude ..pa nisu ljudi igračke..
postoje raznorazne igračke za zube..imaš neke veterinarske preporuke (kosti silikonske, koje ako i pas proguta, nije opasno za probavu) pitaš u Pet Centru ili gdje već..
i od samog početka pokazat joj šta se ne radi, znači kratko i jasno NE i nema grickanja gaća niti ičeg drugog, šta ne želiš..
i još nešto..ako ti je to prvi pas..informiranje i edukacija je vrlo poželjna..
sretno sa cuckom..i javljaj kako napreduje.. :bog:
bearfaerie- lingua
-
Mala dopuna na post drage nam Bearfearie.....
nakon kratko i jasno NE treba usljediti šta da, odnosno dati igračku i kada je prihvati pohvaliti psa.
nakon kratko i jasno NE treba usljediti šta da, odnosno dati igračku i kada je prihvati pohvaliti psa.
kengur32- MODERATOR
-
Broj postova : 2825
Godine : 50
Datum registracije : 06.08.2010
ma naravno da pohvala i nagrada..nekak sam mislila da se to podrazumjeva
bearfaerie- lingua
-
ma to sam i ja radio, al moji pametnjakovići doma mi govore pusti psa on je još mali... naučio sam ga da ne skače po ljudima, da jede na naredbu(nije bio problem) i da donese drvo...
a to za grickanje, i to će se dati rješiti...
dakle, samo mi je problem što su mi moji govorili da je ne učim, da će je samo proći. al mene strah, to je ipak tornjak, u njemu bude do 5o kila, kad dostigne toliku kilažu neće biti zabavno kad skoči na čovjeka prednjim nogama niti kad gricne nekoga...
i da, prvi mi je pas kojeg sam ja uzeo da se recimo sam brinem o njemu. prije ovoga smo imali nekog mješanca koji je ugalvnom boravio kod kuće zavezan, niti je čemu učen, niti je to koga zaminalo da se nauči...
a to za grickanje, i to će se dati rješiti...
dakle, samo mi je problem što su mi moji govorili da je ne učim, da će je samo proći. al mene strah, to je ipak tornjak, u njemu bude do 5o kila, kad dostigne toliku kilažu neće biti zabavno kad skoči na čovjeka prednjim nogama niti kad gricne nekoga...
i da, prvi mi je pas kojeg sam ja uzeo da se recimo sam brinem o njemu. prije ovoga smo imali nekog mješanca koji je ugalvnom boravio kod kuće zavezan, niti je čemu učen, niti je to koga zaminalo da se nauči...
biga- lingua
-
Još jedna fora; pusti je da te gricka i kad je gric prejak vrisni kao da te jako zabolilo....
na taj naćin joj budeš pokazao do koje mjere smije ići. Ovo je u biti i jako korisno jer će znati, kad poraste, koliko jako smije gricnuti. Taj posao inaće odrađuju kuje ali pošto štenci idu iz legla prije nego mama odradi posao to moramo mi....
na taj naćin joj budeš pokazao do koje mjere smije ići. Ovo je u biti i jako korisno jer će znati, kad poraste, koliko jako smije gricnuti. Taj posao inaće odrađuju kuje ali pošto štenci idu iz legla prije nego mama odradi posao to moramo mi....
kengur32- MODERATOR
-
hvala vam na savjetima... sad gricka samo moju ruku i to kad joj pružim. a po mojoj nesreći kupio sam joj igračku za grickanje ali igračka zviždi kad je se stisne što je njoj zanimljivo, al dosadi slušat pištanje...
normalno, zaboravila je naredbu "donesi". nije joj zanimljivo, valjda.
sorry ako sam dosadan pitanjima, al primjetio sam da se boji plivati... uđe u vodu samo dokle može na šapama stojati.
kako da je 'nagovorim' da zapliva. ako je gurnem, može se prepasti vode. pokušavao sam baciti plutno od mreže u malo dublju vodu. ode za njim koliko može stati i onda lupa šapom u vodu...
dakle kako da je naučim plivati??
normalno, zaboravila je naredbu "donesi". nije joj zanimljivo, valjda.
sorry ako sam dosadan pitanjima, al primjetio sam da se boji plivati... uđe u vodu samo dokle može na šapama stojati.
kako da je 'nagovorim' da zapliva. ako je gurnem, može se prepasti vode. pokušavao sam baciti plutno od mreže u malo dublju vodu. ode za njim koliko može stati i onda lupa šapom u vodu...
dakle kako da je naučim plivati??
biga- lingua
-
samo polako i bez prisile... zaigraj je max vani, uđi u vodu postepeno i zovi ju na igru.
ali možda da pričekaš sljedeće ljeto?
ali možda da pričekaš sljedeće ljeto?
kengur32- MODERATOR
-
Samo strpljivo snjom..nemoj je siliti al potrudi se da bude sto vise u dodiru sa vodom, tornjaci su psi koji prirodno obozavaju vodu i nikad ne uzbjegavaju kupanje u mlakama (ili blatu)..al uzmi u obzir da je to kujica od tek 2 mjeseca-koliko sam skuzio po postovima, tako da je jos malo rano ocekivati od nje neko vece plivanje, sacekaj par mjeseci pa ces vidjeti...
Mije- spikač
-
Broj postova : 694
Godine : 33
Datum registracije : 30.09.2011
Ne brini se za plivanje, kad malo naraste već će ona sama početi skakati u more. :bog: Također, ne brini se ni za hranjenje, svi oni papaju kad ogladne.
Za štence je dobro davati im u početku dnevno 2 mliječna obroka, jedan mesni. Pod mliječni mislim na suhi kruh umočen u jogurt, a pod mesni naravno hranu za štence. Tako je nama barem rekao uzgajivač kod kojeg smo kupili svog džukca. =)
Što se tiče grickanja, moje mišljenje je da joj uopće ne dopuštaš da gricka, čak ni malo. Pas koji gricka/grize vlasnika je pas koji ne poštuje vlasnika. Vrlo jednostavno. To ti se možda ne čini strašno, ali jednom kad pas naraste, pa kad nekoga ogrebe, ili mu ispara odjeću, makar samo i u igri, neće biti baš dobro. Nemaju baš svi ljudi razumijevanja za pse... Zato ih je odmah, od malena najbolje početi učiti da je gristi strogo zabranjeno.
Usput, ne slušaj sve te "pametnjakoviće" što govore "Ma pusti ga, on je još mali". Pa makar ti bili i ukućani! Jer psi koji imaju takve vlasnike prvi nakon godinu dana završe u azilu ili na ulici. Jer, zamisli, pas NARASTE! I onda skuže da više nije slatko kad pas skače po drugima i grize im odjeću. Hvala bogu, tu je internet, forumi, Discovery i Cesar Millan sa svojim emisijama i DVD-ima gdje se sve da naučiti. Dakle, informacije su tu, dostupne su sa svih strana.
Dobro je to što vodiš računa o svom psu, svaka čast! Samo tako nastavi!
Za štence je dobro davati im u početku dnevno 2 mliječna obroka, jedan mesni. Pod mliječni mislim na suhi kruh umočen u jogurt, a pod mesni naravno hranu za štence. Tako je nama barem rekao uzgajivač kod kojeg smo kupili svog džukca. =)
Što se tiče grickanja, moje mišljenje je da joj uopće ne dopuštaš da gricka, čak ni malo. Pas koji gricka/grize vlasnika je pas koji ne poštuje vlasnika. Vrlo jednostavno. To ti se možda ne čini strašno, ali jednom kad pas naraste, pa kad nekoga ogrebe, ili mu ispara odjeću, makar samo i u igri, neće biti baš dobro. Nemaju baš svi ljudi razumijevanja za pse... Zato ih je odmah, od malena najbolje početi učiti da je gristi strogo zabranjeno.
Usput, ne slušaj sve te "pametnjakoviće" što govore "Ma pusti ga, on je još mali". Pa makar ti bili i ukućani! Jer psi koji imaju takve vlasnike prvi nakon godinu dana završe u azilu ili na ulici. Jer, zamisli, pas NARASTE! I onda skuže da više nije slatko kad pas skače po drugima i grize im odjeću. Hvala bogu, tu je internet, forumi, Discovery i Cesar Millan sa svojim emisijama i DVD-ima gdje se sve da naučiti. Dakle, informacije su tu, dostupne su sa svih strana.
Dobro je to što vodiš računa o svom psu, svaka čast! Samo tako nastavi!
Dinx- zelembara
-
Evo da i ja pitam nešto vezano uz mog psa. Mješanac je, 4 godine star:
Već dvaput je bio odlutao, interval razmaka je cca 5 mjeseci između lutanja. Oba puta su ga uhvatili šinteri i odveli u Poreč u veterinarksku ambulantu koja zbrinjava uhvaćene pse do dolaska vlasnika po njih. Ne želim ni znati šta rade s njima ako ne dođu vlasnici.
Uglavnom, prvi put kad su ga tamo odveli kad smo došli po njega bio je prestravljen - i kad smo ga vratili doma skoro mejsec dana je bio potpuno potišten, bezvoljan, neizainteresiran za igru, štenju... no nakon toga je lagano došao k sebi. Prošli put (pred nekih 2mj) kada su ga tamo odveli, izgledao je kao da očekuje da ga pokupim kad sam ga uzela, bez straha itd.
Dežurna veterinarka mi je na pitanje šta bi se moglo poduzet da više ne luta rekla da mu ili izgradim ograđeni boks ako ga ne mislim vezivat (što nije opcija jer laje ko lud konstantno, bez prestanka, cijelo vrijeme a ne samo par dana - pogotovo po noći); ili da ga kastriram jer da vjerojatno ide za ženkama. Dakle meni bi preostala ova kastracija, al žao mi je to mu radit. Također, čitala sam po internetu da kastracija ima učinka u smanjenju nepoželjnih ponašanja ako se psa kastrira između 9. i 12. mjeseca starosti (prije spolne zrelosti i razvijanja loših navika), te da se kastriranjem samo smanjuje produkcija testosterona (tako da pas dominantnog karaktera zadržava želju za lutanjem i agresivnijim ponašanjem).
U globalu, malo mi predobro zvuči da se psa samo kastrira i on zaboravi na lutanja itd, bez discipline i preodgoja unutar i van kuće. Imate vi kakva iskustva s time, šta mislite da bi trebalo poduzeti?
Zaboravih. Nakon drugog puta šta su ga uzeli šinteri pokazuje manjak povjerenja prema drugim ljudima, šta meni zapravo ne smeta jer ima svakavih luđaka vani, al on sada odbija i ssasvim prijateljski nastrojene ljude. Šeta uz njih i slično, al ne da se pomazit, bježi spuštenoga repa među noge i slično. Čak i od Mraza je bježao, weird.
Već dvaput je bio odlutao, interval razmaka je cca 5 mjeseci između lutanja. Oba puta su ga uhvatili šinteri i odveli u Poreč u veterinarksku ambulantu koja zbrinjava uhvaćene pse do dolaska vlasnika po njih. Ne želim ni znati šta rade s njima ako ne dođu vlasnici.
Uglavnom, prvi put kad su ga tamo odveli kad smo došli po njega bio je prestravljen - i kad smo ga vratili doma skoro mejsec dana je bio potpuno potišten, bezvoljan, neizainteresiran za igru, štenju... no nakon toga je lagano došao k sebi. Prošli put (pred nekih 2mj) kada su ga tamo odveli, izgledao je kao da očekuje da ga pokupim kad sam ga uzela, bez straha itd.
Dežurna veterinarka mi je na pitanje šta bi se moglo poduzet da više ne luta rekla da mu ili izgradim ograđeni boks ako ga ne mislim vezivat (što nije opcija jer laje ko lud konstantno, bez prestanka, cijelo vrijeme a ne samo par dana - pogotovo po noći); ili da ga kastriram jer da vjerojatno ide za ženkama. Dakle meni bi preostala ova kastracija, al žao mi je to mu radit. Također, čitala sam po internetu da kastracija ima učinka u smanjenju nepoželjnih ponašanja ako se psa kastrira između 9. i 12. mjeseca starosti (prije spolne zrelosti i razvijanja loših navika), te da se kastriranjem samo smanjuje produkcija testosterona (tako da pas dominantnog karaktera zadržava želju za lutanjem i agresivnijim ponašanjem).
U globalu, malo mi predobro zvuči da se psa samo kastrira i on zaboravi na lutanja itd, bez discipline i preodgoja unutar i van kuće. Imate vi kakva iskustva s time, šta mislite da bi trebalo poduzeti?
Zaboravih. Nakon drugog puta šta su ga uzeli šinteri pokazuje manjak povjerenja prema drugim ljudima, šta meni zapravo ne smeta jer ima svakavih luđaka vani, al on sada odbija i ssasvim prijateljski nastrojene ljude. Šeta uz njih i slično, al ne da se pomazit, bježi spuštenoga repa među noge i slično. Čak i od Mraza je bježao, weird.
da bi znala jel ce kastracija imat ucinka na njegove odlask trebala bi znat dal ode jel namirisao zenke il mu se prohtjelo, ako to neznas mozes ga kastrirat pa saznat...
ako opet ode, jbg.. bez veze si ga uskopila
a ovo za bjezanje spustenog repa ne znam jel ces uspjet rijesit, ako je to sad poceo radit tek nakon 4 godine, tj kad su ga prvi put sklepali sintari mozda i da nakon godinu dve ak ga vise ne zatvore i nema dodatnih trauma.. ja imam mjesanku staru 5 godina koja je bila zlostavljana ko stene do 4 mjeseca, odonda je kod mene i dalje je sva scimana i preplasena iako vec 5 godina ima kraljevski tretman
a ovo za bjezanje spustenog repa ne znam jel ces uspjet rijesit, ako je to sad poceo radit tek nakon 4 godine, tj kad su ga prvi put sklepali sintari mozda i da nakon godinu dve ak ga vise ne zatvore i nema dodatnih trauma.. ja imam mjesanku staru 5 godina koja je bila zlostavljana ko stene do 4 mjeseca, odonda je kod mene i dalje je sva scimana i preplasena iako vec 5 godina ima kraljevski tretman
damjan- mr.spika
-
Broj postova : 1257
Godine : 41
Datum registracije : 06.11.2009
damjan je napisao/la:da bi znala jel ce kastracija imat ucinka na njegove odlask trebala bi znat dal ode jel namirisao zenke il mu se prohtjelo, ako to neznas mozes ga kastrirat pa saznat...
baš zato i pitam dal itko od vas ima iskustva s takvom situacijom, neželim mu uskratit životne užitke ako to nema veze s lutanjima xD
Ne pada mi na pamet po čemu bi mogla skontat jel direkt vezano uz ženke i parenje; veterinarka mi je rekla da period između dva tjeranja vrlo često varira, čak kod iste kuje može kod svakog sljedećeg tjeranja imati sasvim drugačije vremenske intervale. Ipak, kao prosjek se uzima vremenski interval od 6-7 mjeseci.. Što bi se donekle uklapalo u vrijeme kada je Max bježao..
Ne znam, ne želim bit odgovorna za gubitak muškosti xD a opet s druge strane, plaćat 800kn za preuzimanje nije malo :/
Ako ima sreće poživiče u šintereaju 60 dana ...... ili možda bolje reći ako nema sreče, inaće se u šinterajima koje ne vode udruge ponašaju jako loše!
Kastracija bez rada na poslušnosti nema nikakve svrhe. Nije istina da psa koji je kastriran van navedene dobi nemremo smiriti,,,, ja uspio!
Kastriran pas nema interesa za neke pseče stvari i samim tim ima veču koncentraciju na vodića pa je lakše raditi s njim.
E sada nekoliko razloga za kastraciju;
1. zdravlje, kastriran pas ima znatno manje šanse da oboli od nekih bolesti poput karcinoma (ne samo testisa)
2. Pas koji nije u reprodukciji pati za ženkama
3. poslušnost.
Ishlapili mi razlozi
Ali nije to čovjek i psi to sasvim drugaćije doživljavaju.... pas nema potrebu za sexom nego potrebu za produženjem vrste, ako nema jajca nema testosterona i ta želja pada, više ga mučiš ako ima jajca a ne pari se.
Nakon kastracije treba i do godinu dana da ishlape svi testosteroni, ali BEZ RADA KASTRACIJA NIJE DOVOLJNA!
Tako da se netreba dvoumiti da li bježi zbog kujice ili zbog ..... kastriraj ga i radi s njim.
Moje osobno mišljen je da bježi jer mu je dosadno i u svom čoporu nema sve šta mu treba.
Kastracija bez rada na poslušnosti nema nikakve svrhe. Nije istina da psa koji je kastriran van navedene dobi nemremo smiriti,,,, ja uspio!
Kastriran pas nema interesa za neke pseče stvari i samim tim ima veču koncentraciju na vodića pa je lakše raditi s njim.
E sada nekoliko razloga za kastraciju;
1. zdravlje, kastriran pas ima znatno manje šanse da oboli od nekih bolesti poput karcinoma (ne samo testisa)
2. Pas koji nije u reprodukciji pati za ženkama
3. poslušnost.
Ishlapili mi razlozi
Ali nije to čovjek i psi to sasvim drugaćije doživljavaju.... pas nema potrebu za sexom nego potrebu za produženjem vrste, ako nema jajca nema testosterona i ta želja pada, više ga mučiš ako ima jajca a ne pari se.
Nakon kastracije treba i do godinu dana da ishlape svi testosteroni, ali BEZ RADA KASTRACIJA NIJE DOVOLJNA!
Tako da se netreba dvoumiti da li bježi zbog kujice ili zbog ..... kastriraj ga i radi s njim.
Moje osobno mišljen je da bježi jer mu je dosadno i u svom čoporu nema sve šta mu treba.
kengur32- MODERATOR
-
Jadan ni nema čopor, svi ostali psi su u boksevima a brat (koji mu je kao vlasnik a uopće se ne brine za nejga) mu nije htio napravit boks.
Hvala na savjetima
Izgleda da će bit rezanja..
Hvala na savjetima
Izgleda da će bit rezanja..
Potpuno se slažem. Kastracija je po meni malo previše radikalna metoda, i trebala bi se primjenjivati samo u krajnjem slučaju, kad se sve ostale metode pokažu neuspješnima.
Lako je moguće da pas ima viška energije i da mu jednostavno treba više kretanja. Pod tim mislim, naravno, na šetnju, ne na puštanje u dvorište. Ili da mu fali discipline. Ili i jedno i drugo.
Lako je moguće da pas ima viška energije i da mu jednostavno treba više kretanja. Pod tim mislim, naravno, na šetnju, ne na puštanje u dvorište. Ili da mu fali discipline. Ili i jedno i drugo.
Dinx- zelembara
-
Ima čopor..... svi ukučani su u njegovoj glavi čopor!
Kastracija nije radikalna metoda, primjenjuje se i kad nema problema. Gore sam već napisao zašto.
Ajd da pojednostavim..... pas koji se ne pari, a nije kastriran, pati nonstop... stalno ima potrebu za parenjem. To je izuzetno stresno i kao rezulatat tog stresa dolazi do psihićkih poremečaja i fizičkih oboljenja.
I daj bar jedan razlog zašto psa ne kastrirati ako nije u reprodukciji?
Kastracija nije radikalna metoda, primjenjuje se i kad nema problema. Gore sam već napisao zašto.
Ajd da pojednostavim..... pas koji se ne pari, a nije kastriran, pati nonstop... stalno ima potrebu za parenjem. To je izuzetno stresno i kao rezulatat tog stresa dolazi do psihićkih poremečaja i fizičkih oboljenja.
I daj bar jedan razlog zašto psa ne kastrirati ako nije u reprodukciji?
kengur32- MODERATOR
-
vodim ga redovno u šumu, svaki dan, ponekad ga i brat uzme pa bude dvaput dnevno u šetnji... mislim da nije višak energije jer kad se vratimo legne ispod bora i spava... po danu je tu, samo po noći ode.. :/
hmmm...a kolko ceso ga vodis u setnju...mislim vidim da je svaki dan...ali ono jednom dvaput ili svakih pola sata...ne bi vejrovali ali ima ljudi koji svog psa izvedu 2-3 puta TJEDNO -.-
moj mjesanac isto zna samo odlutati ali kada skuzi nakon nekog vremena da neidem zanjim prasac se vrati...Bogu hvala pa ja imam mirniji kvart pa nema previse ni auta ni sinterijaca...a i prasac se zna vratiti kuci kamo god ode....ali opet me jako nervira kada ode a ja ga zovem on nista ni da mi se okrene...tu sam ja kriv i moja disciplina...ali tako je to kada pas ima 8 vlasnika i svaki vrti svoj film
moj mjesanac isto zna samo odlutati ali kada skuzi nakon nekog vremena da neidem zanjim prasac se vrati...Bogu hvala pa ja imam mirniji kvart pa nema previse ni auta ni sinterijaca...a i prasac se zna vratiti kuci kamo god ode....ali opet me jako nervira kada ode a ja ga zovem on nista ni da mi se okrene...tu sam ja kriv i moja disciplina...ali tako je to kada pas ima 8 vlasnika i svaki vrti svoj film
Luftwaffe- spikač
-
Luftwaffe je napisao/la:hmmm...a kolko ceso ga vodis u setnju...mislim vidim da je svaki dan...ali ono jednom dvaput ili svakih pola sata...ne bi vejrovali ali ima ljudi koji svog psa izvedu 2-3 puta TJEDNO -.-
jednom dnevno, osim u slučaju kada ga i brat uzme pa tada bude dvaput dnevno al te slučajeve bi mogla nabrojat na prste jedne ruke .. a i inače je odvezan u dvorištu koje nije zatvoreno, tako da trčkara di stigne xD
Ja sam lagano van grada, blizu šuma (hvala Al Barru) tako da nema opasnosti (tolke) od prometa. I zaista, kada je doma, onda je doma - leži pod borom u dvorištu ili se razvali preko ograde i ne ide na cestu. Osim kad vidi kombije - ima neki fetiš na gume kombija, trči za njima ko lud..
pa onda ga nerazumijem ni ja xD
a to sagumam je tipicno za terijere...hahaha...imao sam ja kujicu koja je bila alergicna na bicikle...uzas !!!
a to sagumam je tipicno za terijere...hahaha...imao sam ja kujicu koja je bila alergicna na bicikle...uzas !!!
Luftwaffe- spikač
-
mene je strah da ga ne pregazi neki kombi, probali smo ga odučit od toga al nikako.. i na kraju smo odustali
Stranica 3 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: LJUBITELJI PRIRODE I PUSTOLOVINE :: LJUBITELJI PRIRODE
Stranica 3 / 5.