Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Pseći problemi
+16
SelinaKyle69
Mije
Jolender
biga
Dinx
gorance
Strider
sinke
bearfaerie
Marko
Target
hankok
Cave Bear
Medo Gradela
Luftwaffe
kengur32
20 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: LJUBITELJI PRIRODE I PUSTOLOVINE :: LJUBITELJI PRIRODE
Stranica 2 / 5.
Stranica 2 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Pseći problemi
Na takve stvari se niš ne govori nego djeluje, ebo joj pas mater da joj. mater kako me razebe ovo.
Marko- guru
- Broj postova : 2015
Datum registracije : 03.08.2009
Baš :/ Evo kad smo već kod problema moja ima rit na špinu već 3-4 dana, dali joj aktivni ugljen.
Strider- honoris
-
Broj postova : 2611
Godine : 31
Datum registracije : 18.06.2009
vodi je vetu, ako nakon ugljena nema poboljšanja i to 3-4 dana....
kengur32- MODERATOR
-
Broj postova : 2825
Godine : 50
Datum registracije : 06.08.2010
Već je prestao. 2 tablete sam joj dao.
Strider- honoris
-
moji se isto znaju u ovo doba god. isproljevat... piju vodu iz kojekakvih lokvica, pojedu sve i svašta.....
pazim na to ali.... 3 cucka a samo 2 oka
nek je cura dobro
pazim na to ali.... 3 cucka a samo 2 oka
nek je cura dobro
kengur32- MODERATOR
-
da...ali barem nejede dijelove igracaka
kupio sam svojoj ono gumeno pila...a ona ga je shvatila doslovno....otrgnula mu je glavu i pojela...kako znam? pa pile nema glavu a ona je posrala ono sto je ostalo od glave
kupio sam svojoj ono gumeno pila...a ona ga je shvatila doslovno....otrgnula mu je glavu i pojela...kako znam? pa pile nema glavu a ona je posrala ono sto je ostalo od glave
Luftwaffe- spikač
-
Broj postova : 666
Godine : 30
Datum registracije : 30.03.2011
Pa pilići su za jesti
drek mojih je uvjek šaren, uzmi neš tvrđe šta neče moći požvakat...
možeš je učiti da ne trga igračke ali tada je u opasnosti ostatak stana kada ostane sama
drek mojih je uvjek šaren, uzmi neš tvrđe šta neče moći požvakat...
možeš je učiti da ne trga igračke ali tada je u opasnosti ostatak stana kada ostane sama
kengur32- MODERATOR
-
Moja tu i tamo (ustvari kad joj damo) pojede onaj kartonski ostatak od wc papira. Za tim je luda, ako joj ga ne bacim cijeli dan me ignorira. Malo celuloze nije na odmet, pročisti ih, ali zna i ona ukrast staroj paket paprnatih maramica pa sve poždere...i odma me hvata panika zbog zapetljaja crijeva.
Strider- honoris
-
cucki! ko zna šta im se mota po glavi?
od kartona joj niš nebu, ali ljepilo... u tim rolicama ima ljepila! e sad, koliko je štetno...?
pogotovo najlon od papirnatih maramica! ja bi na to pripazio...
kengur32- MODERATOR
-
slažem se sa kengurom..
paket papirnatih maramica i nije neki obrok, a ni poslastica..
ja to pripisujem dosadi..kad pas ne zna šta bi sam sa sobom, pa ide žvaka sve kaj nađe..probaj ju animirat, i nać neku super igračku..falabogu ima ih na tržištu bezbroj..
i nedaj da to jede..
paket papirnatih maramica i nije neki obrok, a ni poslastica..
ja to pripisujem dosadi..kad pas ne zna šta bi sam sa sobom, pa ide žvaka sve kaj nađe..probaj ju animirat, i nać neku super igračku..falabogu ima ih na tržištu bezbroj..
i nedaj da to jede..
bearfaerie- lingua
-
Broj postova : 219
Godine : 42
Datum registracije : 05.06.2011
hahaha...posto je ostala bez pileta sada zvace sve i svasta...a kada sve prozvace ode gnjaviti starjesinu(starog pesa) onda njega grize za nogu i izaziva ga na igeu...kada ovaj napokon pristane...e onda dolazi heb...to nepreza nipredcime rusi sve zivo pokuci kako bi mogli trcati...sto mi preostaje nego ih izvesti van...
a kada spavam zvace moju nogu
ne jako...ali ono da osjetim...doduse samo jednom je napravila to...ali poprilicno neobicno...probudila me pa sam skuzio...a noga cijela slinava
dok onaj stari pes nece nista...nije mu uopce do zvakanja...osim hrane...i komada drva kada izadjemo van...to obozava
a kada spavam zvace moju nogu
ne jako...ali ono da osjetim...doduse samo jednom je napravila to...ali poprilicno neobicno...probudila me pa sam skuzio...a noga cijela slinava
dok onaj stari pes nece nista...nije mu uopce do zvakanja...osim hrane...i komada drva kada izadjemo van...to obozava
Luftwaffe- spikač
-
Štene željno igre.... ako joj sada omogučiš šta više igre kasnije če ti to višestruko vratiti, tako se stvara veza čovjeka i psa.... naravno biće ti mirnija kad bude sama
kengur32- MODERATOR
-
Da nastavim... problem kod mene je kad naletimo na nekog većeg i agresivnijeg psa koje ne mogu tek tako nogom ili sl. udaljiti, onda ili suzavac ili dođe do sukoba među njima.....
gorance- bomber
-
Broj postova : 159
Godine : 41
Datum registracije : 02.08.2011
Moram priznati da se i meni takva situacija događala.....
Nisam nikad koristio suzavac.... Ako ti i pesonja pokažete nezainteresiranost "napadč" bu odusto...... kako god, ako je situacija takva kako je opisuješ dobro postupaš!
kod pasa tipa pit, staf, bulterijer..... teško je postiči tu nezainteresiranost ali je moguče.
Kako ti se pes ponaša kada nailazite na druge pse dok je vezan i dok nije vezan?
Nisam nikad koristio suzavac.... Ako ti i pesonja pokažete nezainteresiranost "napadč" bu odusto...... kako god, ako je situacija takva kako je opisuješ dobro postupaš!
kod pasa tipa pit, staf, bulterijer..... teško je postiči tu nezainteresiranost ali je moguče.
Kako ti se pes ponaša kada nailazite na druge pse dok je vezan i dok nije vezan?
kengur32- MODERATOR
-
Imam potrebu da napišem to ovdje. Kako stoje stvari s planinskim ovčarima? Jer koliko mi se čini šarplaninac od tetka je poprilicno nezainteresiran za sve osim kad to nije na njegvom dvorištu, tj. teritoriju. Baš mi djeluje ko flegma. Dal je to prirodno kod njih jer sam tako nekaj cital(ako se ne varam, a moguce je) ili je to dresura, jer su mi tetak i njgov sin dreseri?
Marko- guru
-
Broj postova : 2015
Godine : 34
Datum registracije : 03.08.2009
Isto reagira, većinom na mužjake, a napao bi i agresivne ženke. Ima predispozicije, jer su mu roditelji bili u borbama, ovaj moj nije bio niti će biti, tu ima i genetika svoju ulogu.
Zato ga uvijek vodim na povodcu, jedino na kakvoj livadi ili šumi ga odvežem, s time da je uvijek blizu mene, ne udaljava se.
Što se tiče ovčara, oni već (makar većina) imaju usađenu tu potrebu da čuvaju od teritorija, osoba, stada i sl. Vidio sam isto takve slučajeve gdje ovčar iz svog dvorišta napada, laje i reži pun gas, a kad je van svog dvorišta prava je maza, tako isto ovaj moj, obožava ljude, djecu ima maksimalni prag tolerancije, djeca su ga znala satima maltretirati, a on ništa maše repom i liže ih, a da mu se u tom momentu stvori neki pas tamo, odmah bi mu skočio za vrat i počeo ga trgati, e to je genetika i većina je psećih vrsta bila namijenjena nekim zadaćama ili nedaćama, tako da se i generacijama kasnije osjete predispozicije.
Zato ga uvijek vodim na povodcu, jedino na kakvoj livadi ili šumi ga odvežem, s time da je uvijek blizu mene, ne udaljava se.
Što se tiče ovčara, oni već (makar većina) imaju usađenu tu potrebu da čuvaju od teritorija, osoba, stada i sl. Vidio sam isto takve slučajeve gdje ovčar iz svog dvorišta napada, laje i reži pun gas, a kad je van svog dvorišta prava je maza, tako isto ovaj moj, obožava ljude, djecu ima maksimalni prag tolerancije, djeca su ga znala satima maltretirati, a on ništa maše repom i liže ih, a da mu se u tom momentu stvori neki pas tamo, odmah bi mu skočio za vrat i počeo ga trgati, e to je genetika i većina je psećih vrsta bila namijenjena nekim zadaćama ili nedaćama, tako da se i generacijama kasnije osjete predispozicije.
gorance- bomber
-
@Gorance mislim da bi trebao rječ agresivan zamjeniti sa dominantan... To zaključujem iz tvog pisanja. Kod pasa postoje 3 vrste agresivnog ponašanja; dominatna agresija, pomaknuta agresija i posesivan agresija. Dominantna i posesivna agresija su u pravilu urođene agresije i uvelike ih uvjetuje genetika odnosno pasmina. Tako da pasmine tipa pit, staf.... pate od dominantne, dok ovčari pate od posesivne. Problem nastaje kada želimo neke od tih "radnih" pasa staviti u urbanu sredinu i pretvoriti ih u pse za druženje.
Istina je da je svaka pasmina predodređena za neki zadatak, ali na kraju smo mi ti koji određujemo ponašanje pasa..... Jedan od najpoznatijih primjera je Cezarov Daddy, koji je bio pas za borbe .....Puno puta upravo ljudi nesvjesno svojim držanjem, kojeg nisu svjesni, potiću pse na neželjeno ponašanje.
Kako god bilo svako neželjeno ponašanje se može iskorjeniti pravilnim radom....
Primjerice moj Frosti je dobio dijagnozu pomaknute agresije..... danas Frosti šeta bez lajne i postao je uzor svim psima u kvartu, naravno uz moj max oprez.
Da pojasnim pojam pomaknute agresije; pomaknuta agresija je agresija kod koje nema obrasca, nema okidaća ili ga je teško utvrditi ili jednostavno rečeno nakuri se na bilo šta i istrese na prvo šta mu naleti.
Moj odgovor na Markovo pitanje je; da, moguče je. taj ovčarski pas ima zadatk čuvanja i kada ga makneš iz tog okruženja on više ne čuva, nije više na zadatku i njegovo ponašanje je u skladu s tim.
Ovo je zaista široka tema a ja sam neki dekoncetriran pa da nebi pisao gluposti tu bum stao a vas ako zanima daljnja diskusija dajte pitanja, vaša mišljenja, iskustva.....
Istina je da je svaka pasmina predodređena za neki zadatak, ali na kraju smo mi ti koji određujemo ponašanje pasa..... Jedan od najpoznatijih primjera je Cezarov Daddy, koji je bio pas za borbe .....Puno puta upravo ljudi nesvjesno svojim držanjem, kojeg nisu svjesni, potiću pse na neželjeno ponašanje.
Kako god bilo svako neželjeno ponašanje se može iskorjeniti pravilnim radom....
Primjerice moj Frosti je dobio dijagnozu pomaknute agresije..... danas Frosti šeta bez lajne i postao je uzor svim psima u kvartu, naravno uz moj max oprez.
Da pojasnim pojam pomaknute agresije; pomaknuta agresija je agresija kod koje nema obrasca, nema okidaća ili ga je teško utvrditi ili jednostavno rečeno nakuri se na bilo šta i istrese na prvo šta mu naleti.
Moj odgovor na Markovo pitanje je; da, moguče je. taj ovčarski pas ima zadatk čuvanja i kada ga makneš iz tog okruženja on više ne čuva, nije više na zadatku i njegovo ponašanje je u skladu s tim.
Ovo je zaista široka tema a ja sam neki dekoncetriran pa da nebi pisao gluposti tu bum stao a vas ako zanima daljnja diskusija dajte pitanja, vaša mišljenja, iskustva.....
kengur32- MODERATOR
-
Da li dominantan ili agresivan, takav je, ja sam ga od malih nogu vodio među druge pse svih uzrasta, sve je bilo ok dok nije prešao godinu dana starosti, onda se totalno promijenio, takav je, meni ne smeta, nekada mi to predstavlja problem, ali sam se navikao na to-dosta sam oprezan sa njime. Daddy, koji je uginuo prije par mjeseci nije čisti pit, vjerujem da je bio u nekakvim borbama, ali on je bio bully, to su te američke varijante pitova, teži, krupniji i glavatiji, što imaju jače atribute, to su više cjenjeniji...
gorance- bomber
-
Znam šta i tko je bio Daddy... dao sam primjer samo da pokažem da može biti drugaćije.
Promjenio se nakon godinu dana starosti jer je tada odrastao.......
No kako god bilo bitno da ste vas dvojca sretni i zadovoljni!
Promjenio se nakon godinu dana starosti jer je tada odrastao.......
No kako god bilo bitno da ste vas dvojca sretni i zadovoljni!
kengur32- MODERATOR
-
Da baš intenzivno radim sa njime vjerojatno bi ga mogao promijeniti, makar malo, ali s obzirom gdje živim i kakvih pasa ima puštenih, neka on bude malo oštriji....
Ti imaš stafforde ako sam dobro shvatio i jednog mješanca, sviđa mi se i ta pasmina, dosta i sliče pitovima, neki i kažu da su to zapravo pitovi pod drugim nazivom, ja mislim da imaju dosta sličnosti, ali nisu ista pasmina
Ti imaš stafforde ako sam dobro shvatio i jednog mješanca, sviđa mi se i ta pasmina, dosta i sliče pitovima, neki i kažu da su to zapravo pitovi pod drugim nazivom, ja mislim da imaju dosta sličnosti, ali nisu ista pasmina
gorance- bomber
-
Da radiš intenzivno sigurno bi ga promjenio.... ali kak sam rekao ako ste sretni i zadovoljni...
AST i APTB su jako slićni izgledom, a ponašanje.... ja sam od onih koji tvrde da pit nezna da je pit dok ga mi to ne naučimo isto kao što maltezer nezna da je maltezer dok ga mi to ne naučimo. Uostalom najagresivniji psi koje srečemo su upravo maltezeri, pekinezeri i slićni.... samo zbog vlasnika koji uzimaju te pasmine misleći da su bezopasne bebe.... pa nalete na pita, stafa na kojeg se zapjene pa kad ih ovaj strga krivi su ti krvoloćni pitovi, stafovi....
AST i APTB su jako slićni izgledom, a ponašanje.... ja sam od onih koji tvrde da pit nezna da je pit dok ga mi to ne naučimo isto kao što maltezer nezna da je maltezer dok ga mi to ne naučimo. Uostalom najagresivniji psi koje srečemo su upravo maltezeri, pekinezeri i slićni.... samo zbog vlasnika koji uzimaju te pasmine misleći da su bezopasne bebe.... pa nalete na pita, stafa na kojeg se zapjene pa kad ih ovaj strga krivi su ti krvoloćni pitovi, stafovi....
kengur32- MODERATOR
-
Istina, koliko su puta na moga psa skočili retriveri, labradori i slične pasmine, onda kad naleti vlasnik, a bitno da kaže da je njegov pas miran i da slobodno šeće bez povodnika, onda kažu da ja imam krvoloka, beštiju i sl., da će zvati policiju, ja se samo nasmijem i kažem da je moj pas vezan,a njegov nije, pa će po zakonu on snositi posljedice...
gorance- bomber
-
Misliš da će on snositi posljedice? To je jedan od paradoksa hrvatskog zakonodavstva i muljaža kojom je jedan gospon, inaće poznati i cjenjeni, uzgajivać ast-a uspio doboti na cjeni i dignuti dobar glas ast-ova ali samo onih iz poznatih uzgajivaćnica!
Naime, svi psi pasmina ast, bt, sbt.... koji nemaju ispit socijalizacije su moguče opasni psi moraju biti na povodniku, sa brnjicom i kastrirani. APTB je u još gorem položaju.... za njih ne vrjedi ovo s ispitom... oni svi moraju biti kastrirani, znaći ide se za tim da se pasmina heb.
Evo link na zakon;
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/287986.html
Naime, svi psi pasmina ast, bt, sbt.... koji nemaju ispit socijalizacije su moguče opasni psi moraju biti na povodniku, sa brnjicom i kastrirani. APTB je u još gorem položaju.... za njih ne vrjedi ovo s ispitom... oni svi moraju biti kastrirani, znaći ide se za tim da se pasmina heb.
Evo link na zakon;
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/287986.html
kengur32- MODERATOR
-
Znam za to, ali u knjižici od psa mi ne piše pit bull, već mješanac, opet se nađe neka rupa u zakonu, u slučaju nemilih događaja. Brnjicu mu stavim kad recimo šetam centrom grada ili Opatijom i sl. mjestima. Da ta je pasmina na lošem glasu radi tih borbi....
gorance- bomber
-
Evo da se i ja malo nadovežem na ovu temu.
Imam ženku labradora, staru 6 i pol godina. :bog: Iako nikad nije bila pretjerano hiperaktivan pas, imao sam puno problema s njom u početku kad bih je vodio u šetnju. Vukla je dok je bila na uzici, davila se, skakala na ljude, režala na druge kuje... To je bilo muke s njom za poluditi! Nije mi padalo na pamet da je pustim s uzice, ne daj bože!
I onda sam počeo gledati famoznog "Šaptača psima", i mogu reći da me spasio! Prvo i osnovno ukazao mi je na neke moje greške, i kako ih ispraviti. Kako se postaviti prema psu, kako šetati... Naravno, ne pokaže u emisiji baš sve, ali pokaže ono osnovno. Na čemu se dalje gradi. Uz Cesara, potražio sam još na internetu neke korisne savjete, i uz malo rada rezultati su bili spektakularni.
Iskreno, moj dojam je da sa mnogim normalnim psima ne treba puno muke - ako su pametni, i ako vlasnik zna što radi. Brzo oni skuže. =) Recimo, s mojom labradoricom nije bilo puno natezanja, odmah je shvatila što treba. Valja naglasiti da je jednom bila na dresuri, međutim to je bilo davno. I bez uvrede ikom, ali dresura nije pomogla niti malo. Isto tako treba imati na umu da je ta pasmina (labrador retriever) po prirodi izrazito mirna, i željna tome da udovolji "vođi čopora". Zbog toga su idealni obiteljski ljubimci, i preporučljivi za vlasnike-početnike, barem kad je u pitanju odgoj psa.
Eto da se pohvalim - Ovaj vikend sam je vodio u park da se malo kreće, i prvi put se našla u situaciji da je okružena s puno različitih pasa. Svih mogućih pasmina, veličina i spolova, oko 10-ak njih - i svi su se super slagali! Nije na nikoga režala, nije bila napeta ni nervozna... Za 5! Bila je jedna situacija kad ju je jedan drugi labrador gnjavio, no ona mu je samo dala do znanja da ne pretjeruje. Onako ko stroga učiteljica kad uči djecu disciplini. =) Kad su se druga dva psa malo počupala, negativna energija se proširila, pa je i ona skočila na tog psa. Ali iste sekunde sam intervenirao, uhvatio je za kožu na vratu i ona se odmah smirila. Nakon toga sam je polegao na pod i "bila je u kazni" par minuta, nakon čega se nastavila igrati normalno. Sve skupa, bilo je super, i u nedjelju sam je opet doveo na isto mjesto da se malo druži. Ne mogu opisati koliki mi je kamen pao sa srca kad sam vidio kako se super slaže s drugim psima. Nije bilo ljubomore, nervoze... Mazio sam druge pse, davao im vode iz iste boce, bez ikakvih problema! A sve uz malo rada i dobrih savjeta sa strane...
Imam ženku labradora, staru 6 i pol godina. :bog: Iako nikad nije bila pretjerano hiperaktivan pas, imao sam puno problema s njom u početku kad bih je vodio u šetnju. Vukla je dok je bila na uzici, davila se, skakala na ljude, režala na druge kuje... To je bilo muke s njom za poluditi! Nije mi padalo na pamet da je pustim s uzice, ne daj bože!
I onda sam počeo gledati famoznog "Šaptača psima", i mogu reći da me spasio! Prvo i osnovno ukazao mi je na neke moje greške, i kako ih ispraviti. Kako se postaviti prema psu, kako šetati... Naravno, ne pokaže u emisiji baš sve, ali pokaže ono osnovno. Na čemu se dalje gradi. Uz Cesara, potražio sam još na internetu neke korisne savjete, i uz malo rada rezultati su bili spektakularni.
Iskreno, moj dojam je da sa mnogim normalnim psima ne treba puno muke - ako su pametni, i ako vlasnik zna što radi. Brzo oni skuže. =) Recimo, s mojom labradoricom nije bilo puno natezanja, odmah je shvatila što treba. Valja naglasiti da je jednom bila na dresuri, međutim to je bilo davno. I bez uvrede ikom, ali dresura nije pomogla niti malo. Isto tako treba imati na umu da je ta pasmina (labrador retriever) po prirodi izrazito mirna, i željna tome da udovolji "vođi čopora". Zbog toga su idealni obiteljski ljubimci, i preporučljivi za vlasnike-početnike, barem kad je u pitanju odgoj psa.
Eto da se pohvalim - Ovaj vikend sam je vodio u park da se malo kreće, i prvi put se našla u situaciji da je okružena s puno različitih pasa. Svih mogućih pasmina, veličina i spolova, oko 10-ak njih - i svi su se super slagali! Nije na nikoga režala, nije bila napeta ni nervozna... Za 5! Bila je jedna situacija kad ju je jedan drugi labrador gnjavio, no ona mu je samo dala do znanja da ne pretjeruje. Onako ko stroga učiteljica kad uči djecu disciplini. =) Kad su se druga dva psa malo počupala, negativna energija se proširila, pa je i ona skočila na tog psa. Ali iste sekunde sam intervenirao, uhvatio je za kožu na vratu i ona se odmah smirila. Nakon toga sam je polegao na pod i "bila je u kazni" par minuta, nakon čega se nastavila igrati normalno. Sve skupa, bilo je super, i u nedjelju sam je opet doveo na isto mjesto da se malo druži. Ne mogu opisati koliki mi je kamen pao sa srca kad sam vidio kako se super slaže s drugim psima. Nije bilo ljubomore, nervoze... Mazio sam druge pse, davao im vode iz iste boce, bez ikakvih problema! A sve uz malo rada i dobrih savjeta sa strane...
Dinx- zelembara
-
Broj postova : 47
Godine : 40
Datum registracije : 02.06.2011
a sto je to posesivna agresija...vidim da si napisao da je obicno imaju ovcari...a kao sto znas ja imam jednu ovcarku...pa malo da pojasnis...da znam na cemu sam :bog:
Luftwaffe- spikač
-
Mislim da govori o tome da psi postanu agresivni ako vide da im vlasnik pridaje pažnju drugom psu. Znam da je ova moja neko vrijeme imala takvih "ispada"...
Dinx- zelembara
-
oooo da.....to mi se dogadja...dosta cesto....ali si mislim valjda je ljubomora....sta je znam...mozda je normalno...to bi nekako trebo rijesiti...ima ko ideju kako?
Luftwaffe- spikač
-
Iskreno, ne znam što bih preporučio.
Ova moja je prestala s takvim ponašanjem tek kada nam se odnos malo promijenio, odnosno kad sam preuzeo ulogu "vođe čopora" kako kaže Cesar. =) Što podrazumijeva šetnje, više kretanja, druženje s drugim psima... Tek kad je postala opuštenija, prestala je s takvim neugodnim ponašanjem.
Inače bi prije znala lajati kad je se ne bi dovoljno mazilo, cviliti kad bi me vidjela s curom (ili nekom prijateljicom, samo da je ženska osoba), zahtijevati pažnju, skakati na mene... Meni se činilo da je u pitanju ljubomora, ali možda su tu bili i drugi neki problemi. Uglavnom, to sam riješio tako da sam za početak
1.) Počeo ići s njom svaki dan u šetnju, bez iznimke.
2.) Počeo paziti na svoje raspoloženje kad bih je vodio u šetnju, da ne budem nervozan i da se ne ljutim ako me ne sluša i sl.
3.) Pazio na koji način je vodim u šetnju, da je korigiram kad god se ponaša neprimjereno.
Ubrzo nakon toga primijetio sam promjene. Potaknut time, nastavio sam raditi s njom, i rezultati nisu izostali. Da sad ne pišem romane, evo link za stranicu gdje se može naći puno toga korisnog.
http://www.dogbreedinfo.com/index.htm
Pa probaj malo njihovim metodama. Pa ako ni onda ne bude promjene, onda može biti da je problem dublji, i za to bi već trebao profesionalac...
Ova moja je prestala s takvim ponašanjem tek kada nam se odnos malo promijenio, odnosno kad sam preuzeo ulogu "vođe čopora" kako kaže Cesar. =) Što podrazumijeva šetnje, više kretanja, druženje s drugim psima... Tek kad je postala opuštenija, prestala je s takvim neugodnim ponašanjem.
Inače bi prije znala lajati kad je se ne bi dovoljno mazilo, cviliti kad bi me vidjela s curom (ili nekom prijateljicom, samo da je ženska osoba), zahtijevati pažnju, skakati na mene... Meni se činilo da je u pitanju ljubomora, ali možda su tu bili i drugi neki problemi. Uglavnom, to sam riješio tako da sam za početak
1.) Počeo ići s njom svaki dan u šetnju, bez iznimke.
2.) Počeo paziti na svoje raspoloženje kad bih je vodio u šetnju, da ne budem nervozan i da se ne ljutim ako me ne sluša i sl.
3.) Pazio na koji način je vodim u šetnju, da je korigiram kad god se ponaša neprimjereno.
Ubrzo nakon toga primijetio sam promjene. Potaknut time, nastavio sam raditi s njom, i rezultati nisu izostali. Da sad ne pišem romane, evo link za stranicu gdje se može naći puno toga korisnog.
http://www.dogbreedinfo.com/index.htm
Pa probaj malo njihovim metodama. Pa ako ni onda ne bude promjene, onda može biti da je problem dublji, i za to bi već trebao profesionalac...
Dinx- zelembara
-
@Lufti
Jana je na granici posesivne agresije.... sjeti se njenog ponašanja
Jana je na granici posesivne agresije.... sjeti se njenog ponašanja
kengur32- MODERATOR
-
da...pa zapravo je moja Đina nekako slicna njoj
jbga....sto ces....ona je taka samo kada je na lajni i kada je neki pas veci od nje...inace se igra sa manjim psima....a nezz valjda ce na socijalizaciju ici...
jbga....sto ces....ona je taka samo kada je na lajni i kada je neki pas veci od nje...inace se igra sa manjim psima....a nezz valjda ce na socijalizaciju ici...
Luftwaffe- spikač
-
Stranica 2 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: LJUBITELJI PRIRODE I PUSTOLOVINE :: LJUBITELJI PRIRODE
Stranica 2 / 5.