Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
chris reeve sebenza folder
+71
NAVIGATOR
Getriba94
zuzonja
Muzgalo
rinos
Stanky
Sklopac
davor_vfr
franciscus
jimkukri
Cabala
Okibex
vladomado10
gorky
siga
laredo
chumaman
pirat
ivo
Odin
lonewolf
Mr.Cabdriver
Hombre
Kuzma
damjan
vladimir-vlay
DoomsdayST
LUKSA
maxina
kengur32
kiki76
trolshein
goxxon
frbr
zb17ghost
free rider
Koaksijalac
poletan
sttomost
PJER
Šimun
elvin
Fratt
striderSMF
redbeard rum
2,9,29
sgt bear
glock
Jolender
Migach
puls
ante5555
urbana_gorila
yasko
Mije
badzo
Knife_maniac
scout
Aries
Ikarus
Igsy
Strider
Luftwaffe
Target
Mraz
Marko
aurora
Medo Gradela
girdeaux
Cave Bear
cutlass
75 posters
Stranica 6 / 27.
Stranica 6 / 27. • 1 ... 5, 6, 7 ... 16 ... 27
Re: chris reeve sebenza folder
glock, pa i bila je , al se vratila po jos
cutlass- guru
- Broj postova : 3949
Datum registracije : 16.04.2011
baš zbog 'stila' mi se sviđa, dizajn je odličan, materijali i mehanika isto.
jest velik, ali što ćeš..
do 2013. je moj
s obzirom na carinu i poštarinu, vjerojatno je isplativije otići po njega u austriju ili italiju
jest velik, ali što ćeš..
do 2013. je moj
s obzirom na carinu i poštarinu, vjerojatno je isplativije otići po njega u austriju ili italiju
redbeard rum- spikač
-
Broj postova : 848
Godine : 40
Datum registracije : 06.12.2009
ma dizajn je bomba, pa kakav ce bit kad ga rade talijani...
sve je na nozu odlicno, kad ga drzis u ruci vidis da nesto "ne stima" s njim
da , postarina jos ajde, al kad ga se docepaju oni u svjetloplavom.... ode minimalno 100e
sve je na nozu odlicno, kad ga drzis u ruci vidis da nesto "ne stima" s njim
da , postarina jos ajde, al kad ga se docepaju oni u svjetloplavom.... ode minimalno 100e
cutlass- guru
-
Broj postova : 3949
Godine : 49
eh,gdje su 80te i vremena kad sam svaki mjesec-dva išel busom po nož u Minken ili Graz.Izgubiš 2 noći na bus,cijeli dan bauljaš gradom i nakon 3 dana se vratiš strgan ali prezadovoljan s novim ljubimcem...I još ti vrate merverštore.Pa gdje toga ima...
glock- mr.spika
-
Broj postova : 1128
Godine : 61
Datum registracije : 31.01.2011
hahahahhah, je u pravu si.. samo meni je to bilo u 90tima, ipak sam ja mladi 20 g, hahahaahahah
tak je i nastala kolekcija...
a iz graza kad sam se znao vracati , da sam prolazio kroz one senzore za metal , mislim da bi crkli od prejakih impulsa
tak je i nastala kolekcija...
a iz graza kad sam se znao vracati , da sam prolazio kroz one senzore za metal , mislim da bi crkli od prejakih impulsa
cutlass- guru
-
Super je noz, jedina zamjerka je na velicinu..ako zelim noz ove velicine radje cu uzeti fixni...
..trebali bi se skupiti i uzeti minibus, pa paljada do Maniaga-rodnog mjesta Foxa i ostalih malo da napasemo oci ispraznimo djepove!! =)
..trebali bi se skupiti i uzeti minibus, pa paljada do Maniaga-rodnog mjesta Foxa i ostalih malo da napasemo oci ispraznimo djepove!! =)
Mije- spikač
-
Broj postova : 694
Godine : 33
Datum registracije : 30.09.2011
iako bi radije od njega large sebenzu, baš iz razloga jer je dovoljno velika a opet primjerena EDC-u, ali ovome mi se čini vrlo sličan sklopivi foxov pro hunter, samo mu se zamjene ručke recimo za aluminijske, mislim da ga glock prodaje po drastično jeftinijoj cijeni od 320eura.
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Datum registracije : 05.04.2010
drška mi je super na pro hunteru - desert ironwood - bila bi to gadna šteta, zamijeniti ih aluminijem.
iskreno, ne vidim sličnost među tim noževima, osim što su oba sklopivi.
iskreno, ne vidim sličnost među tim noževima, osim što su oba sklopivi.
redbeard rum- spikač
-
da stvarno im je sklopivost jedina sličnost
i ja se slažem da mu drvo bolje stoji no predložio sam zamjenu ručke za titansku ili aluminijsku da bude više hi class look, sebenza look!
nego ajmo mi lagano zakormilarit prema sebenzama što i je tema ove cutlassove rubrike
NAVIGATOR- master
-
hehe, zakleo bih se da sam napisao sljedeće (možda nisam stisnuo send) - "desert ironwood jest high class"
samo su na prvi pogled slični dizajnom (razliku u stvarima uvijek čine detalji).
osim toga, u jednog je oštrica od inoxa, u drugog od alatnog čelika.
eto, neću više smetati - osim ako ne budem opet morao ponavljati post :migg:
samo su na prvi pogled slični dizajnom (razliku u stvarima uvijek čine detalji).
osim toga, u jednog je oštrica od inoxa, u drugog od alatnog čelika.
eto, neću više smetati - osim ako ne budem opet morao ponavljati post :migg:
redbeard rum- spikač
-
nekima je neobično da je na sebenzama kopča za džep točno na frame locku, i da se zbog toga nož teže otvara i zatvara. oni koji tako misle neka se zapitaju zar bi CR koji toliko pazi na detalje i čiji su proizvodi od struke okarakterizirani kao savršenstvo da bi taj isti CR napravio takvu ozbiljnu konstrukcijsku grešku i da ju nakon više od 20 godina proizvodnje ne bi unaprijedio da se stvarno radi o greški. CR ne da je to promjenio nego je isti princip napravio na svim svojim folderima.
teško je youtubajući doći do prave slike, no po mome mišljenju CR to nije napravio ni najmanje slučajno. titan je drastično lakši od čelika ali je i manje elastičan stoga u mehanici kada se želi dobiti ujednačenija sila hoda nekog federa ne stavlja se jedan deblji nego se stave dva tanja koji su elastičniji od jednog debljeg. upravo tu ulogu po mojem mišljenju ima ta kopča za džep ona je zapravo dodatni feder koji ujedno ima i ulogu da se sa savijanjem framelocka ne pretjera kod njegovog otpuštanja(zatvaranja noža), da se previše ne savije u kontra stranu jer titan za razliku od čelika teže podnosi takve stresove na materjal.
donekle potvrdu mog mišljenja donosi kopča na CR umnumaazanu gdje je kopča stavljena na sam rub noža samo da bi nmogla ostati priljubljena samo uz frame lock. dakle konstrukcijski se dosta truda uložilo da to tako bude a jednostavnije ju je bilo postaviti na sredinu ručke noža kao na večini foldera ostalih proizvođača..
istina je da takvo postavljanje kopče na lock nije pravilo kod svih hi end manufaktura koji rade s titanom ali CR radi vrlo tanke(kod ostalih su dosta deblji a ručke noževa šire) delikatne frame lockove kojima je očito ta kopča potrebna kao support.
ovo je samo moje mišljenje i nije potkrijepljeno istraživanjima niti po jednome svjetskom nožarskom forumu, što bi se reklo "iz glave" i osobnog iskustva.
teško je youtubajući doći do prave slike, no po mome mišljenju CR to nije napravio ni najmanje slučajno. titan je drastično lakši od čelika ali je i manje elastičan stoga u mehanici kada se želi dobiti ujednačenija sila hoda nekog federa ne stavlja se jedan deblji nego se stave dva tanja koji su elastičniji od jednog debljeg. upravo tu ulogu po mojem mišljenju ima ta kopča za džep ona je zapravo dodatni feder koji ujedno ima i ulogu da se sa savijanjem framelocka ne pretjera kod njegovog otpuštanja(zatvaranja noža), da se previše ne savije u kontra stranu jer titan za razliku od čelika teže podnosi takve stresove na materjal.
donekle potvrdu mog mišljenja donosi kopča na CR umnumaazanu gdje je kopča stavljena na sam rub noža samo da bi nmogla ostati priljubljena samo uz frame lock. dakle konstrukcijski se dosta truda uložilo da to tako bude a jednostavnije ju je bilo postaviti na sredinu ručke noža kao na večini foldera ostalih proizvođača..
istina je da takvo postavljanje kopče na lock nije pravilo kod svih hi end manufaktura koji rade s titanom ali CR radi vrlo tanke(kod ostalih su dosta deblji a ručke noževa šire) delikatne frame lockove kojima je očito ta kopča potrebna kao support.
ovo je samo moje mišljenje i nije potkrijepljeno istraživanjima niti po jednome svjetskom nožarskom forumu, što bi se reklo "iz glave" i osobnog iskustva.
Zadnja promjena: NAVIGATOR; 03.01.12 10:09; ukupno mijenjano 1 put.
NAVIGATOR- master
-
CR to radi da nebi trebao koristiti Hinder Lock Bar Stabilizer... većina framelockova koristi ili jednu ili drugu soluciju, kako nebi mogli savinuti frame u drugu stranu (prema vani) i samim time deformirali frame...
ova pločica je taj lock bar stabilizer
debljina titana od 0.8~1mm je i više nego dovoljna za čvrst i siguran lock-up
EDIT: ovdje mislim na debljinu stanjenog dijela titana
ova pločica je taj lock bar stabilizer
debljina titana od 0.8~1mm je i više nego dovoljna za čvrst i siguran lock-up
EDIT: ovdje mislim na debljinu stanjenog dijela titana
striderSMF- tipko
-
Broj postova : 68
Godine : 43
Datum registracije : 16.11.2011
@StriderSMF mislim da nisi u toku...CR to radi... odnosno koriti isti takav lock...
Ikarus- ADMIN
-
Broj postova : 2149
Godine : 42
Datum registracije : 06.03.2010
hmm..nisam stručnjak za sebenze ali kada sam držao culasseovu u ruci prilično sam siguran da njie imala LBS.
na ovoj slici isto tako nema LBS već koristi clip kao 'osigurač'
možda ja ne kužim o ćemu se priča...ali ja sam na to mislio
na ovoj slici isto tako nema LBS već koristi clip kao 'osigurač'
možda ja ne kužim o ćemu se priča...ali ja sam na to mislio
striderSMF- tipko
-
Broj postova : 68
Godine : 43
Datum registracije : 16.11.2011
Sebenza ima udubljenje (stanjeni dio locka) s unutarnje strane, ne s vanjske.
Chris Reeve termički 'kali' titan na vrlo visoki Rc na sitnom dijelu koji dodiruje tang sječiva. Ne znam dali drugi to rade, no svrha je da silno produži trajnost locka (titan je mekan i relativno se brzo struže u dodiru s čelikom dignutim na visoki Rc).
Chris Reeve termički 'kali' titan na vrlo visoki Rc na sitnom dijelu koji dodiruje tang sječiva. Ne znam dali drugi to rade, no svrha je da silno produži trajnost locka (titan je mekan i relativno se brzo struže u dodiru s čelikom dignutim na visoki Rc).
Franco G- spikač
-
Broj postova : 750
Godine : 78
Datum registracije : 29.08.2009
@StriderSMF prvo nije bilo rijeć o Sebi nego CR-u
Drugo:
Drugo:
Ikarus- ADMIN
-
ma dobro,nije decko znao o cem se radi, sve 5...
cutlass- guru
-
StriderSMF,
ne vjerujem da je klip osigurač u bilo kojem smislu jer ga se može bezbrižno skinuti ako vam ide na živce.
Filozofija Sebenze je JEDNOSTAVNOST i savršenstvo.
Pobrojite što ima Sebenza: 1 sječivo, 2 slabs (hrv.izraz ?), 3 vide. Zaboravite clip - on je samo komoditet. I razmak između slabova. Jednostavno za čišćenje, održavanje noža, etc.
Nema se što pokvariti. Ne može biti jednostavnije.
Pravilo je: što manje dijelova - manje kvarova (failures).
To je Sebenza.
Ako bi morao u divljinu sa samo jednim folderom - to je Sebenza. Ima ih s jačim lockom, Spydercov Manix (imam ga) spada među najjače, ali Sebenza je 'the most reliable'.
ne vjerujem da je klip osigurač u bilo kojem smislu jer ga se može bezbrižno skinuti ako vam ide na živce.
Filozofija Sebenze je JEDNOSTAVNOST i savršenstvo.
Pobrojite što ima Sebenza: 1 sječivo, 2 slabs (hrv.izraz ?), 3 vide. Zaboravite clip - on je samo komoditet. I razmak između slabova. Jednostavno za čišćenje, održavanje noža, etc.
Nema se što pokvariti. Ne može biti jednostavnije.
Pravilo je: što manje dijelova - manje kvarova (failures).
To je Sebenza.
Ako bi morao u divljinu sa samo jednim folderom - to je Sebenza. Ima ih s jačim lockom, Spydercov Manix (imam ga) spada među najjače, ali Sebenza je 'the most reliable'.
Franco G- spikač
-
Broj postova : 750
Godine : 78
Datum registracije : 29.08.2009
jel ima ko iskustva ili saznanja s ovim, upravo sam prvi put vidio i cuo da sebenza postoji u ATS-34 celiku..
http://www.ebay.com/itm/Chris-Reeve-Knives-Very-Rare-Vintage-P-Style-CRK-Small-Sebenza-ATS-34-Steel-/170757469358?_trksid=p5197.m7&_trkparms=algo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D5%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D5334892205909866630#ht_1557wt_932
http://www.ebay.com/itm/Chris-Reeve-Knives-Very-Rare-Vintage-P-Style-CRK-Small-Sebenza-ATS-34-Steel-/170757469358?_trksid=p5197.m7&_trkparms=algo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D5%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D5334892205909866630#ht_1557wt_932
cutlass- guru
-
di sam ja zivio do sad ... ima ih koliko oces
cutlass- guru
-
A ja bih se nadovezao na Cutlassa pa biz zamolio iskusnije i one koji se razumiju pa da napisu u kojim su se sve celicima radile.
Cutlass spominje BG 42 kao najkvalitetniji, danas se rade od S35VN koji bas i ne hvale toliko n astranim forumima....
Cutlass spominje BG 42 kao najkvalitetniji, danas se rade od S35VN koji bas i ne hvale toliko n astranim forumima....
Knife_maniac- mr.spika
-
Broj postova : 1193
Godine : 35
Datum registracije : 12.05.2009
navodno je nelosa i s30v,to mogu nasi forumasi reci kakva je u tom celiku..
al ovo me sad sa mojim favoritnim celikom zateklo bas ..
al ovo me sad sa mojim favoritnim celikom zateklo bas ..
cutlass- guru
-
Kako sam se zbunio maloprije kad sam nakon 15-ak godina saznao da postoji ATS34 sebenza, isao sam u svoju arhivu i nasao sa ovaj broj T.KNIVES casopisa iz 1996g. gdje je prikazan NOVI model Sebenze ...
iz toga proizlazi za ja svoju imam jos i duze, posto sam bio u misljenju da ju imam iz 96-97, e sad sam zbunjen skroz...
ako je sad 2012, moja seba je od prije 96, znaci imam ju min. 17 g.??!! i sad nek mi netko kaze da tan noz ne vrijedi te novce , a ja ju platio 50 DM, covjeku koji ju je imao u alatu za otvaranje satova !!?
spasio sam joj zivot!! pa sad ju volim jos vise...
uh bas me ova vecer zbunila u nekoliko stvari...
valjda je to sve radi gubitka IGUANE...
iz toga proizlazi za ja svoju imam jos i duze, posto sam bio u misljenju da ju imam iz 96-97, e sad sam zbunjen skroz...
ako je sad 2012, moja seba je od prije 96, znaci imam ju min. 17 g.??!! i sad nek mi netko kaze da tan noz ne vrijedi te novce , a ja ju platio 50 DM, covjeku koji ju je imao u alatu za otvaranje satova !!?
spasio sam joj zivot!! pa sad ju volim jos vise...
uh bas me ova vecer zbunila u nekoliko stvari...
valjda je to sve radi gubitka IGUANE...
cutlass- guru
-
NAVIGATOR je napisao/la:Nekima je neobično da je na sebenzama kopča za džep točno na frame locku, i da se zbog toga nož teže otvara i zatvara.
Meni to nije neobično, meni je to dizajnerski nedostatak noža.
Nema veze s lovom, da ista košta 500kn i dalje bi mi taj detalj smetao jer se "problem" može riješiti vrlo jednostavno bez dodavanja dijelova ili dodatnih procesa u proizvodnji.
Jednostavno se klip za džep spusti za 3mm (ili koliko je potrebno) kako bi stajao pola na frameu a pola na lineru; tako ne bi smetao i otežavao otvaranje a i dalje bi imao funkciju osiguravanja linera, ako je stvarno razlog takve pozicije klipa za džep.
Kaj se tiče cijene i opravdanosti iste tu ne bih ulazio duboko, netko će dati 3k kuna za Sebenzu, netko će toliko potrošiti na cigarete ili alkohol, netko na krpice, netko na über spoiler na svom Golfu, itd itd... svak ma svoje veselje.
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Godine : 38
Datum registracije : 26.02.2010
Mraz ali ima jedna stvar jako bitna u cijeloj ovoj raspravi a to je da se svaka sebenza otvara i zatvara upravo savršeno i to je jedna od najvećih kvaliteta i razlika koje ju dijele od većine ostale produkcije noževa. dakle poznata je po najprofinjenijem glatkom otvaranju. to kod nje ovisi o debljini pixe kroz koju prolazi osovina pivota i koja se ručno ugađa poput štelanja tonova na klaviru. dakle kod nje je šeraf pivota zašerafljen do maximuma a ona se i dalje glatko otvara i zatvara. tako je na moje obje sebenze.
imam CR sebenza film od 170 minita u kojemu CR objašnjava i pokazuje svaku etapu proizvodnje tog legendarnog foldera, u najmanju ruku impresivno.
imam CR sebenza film od 170 minita u kojemu CR objašnjava i pokazuje svaku etapu proizvodnje tog legendarnog foldera, u najmanju ruku impresivno.
NAVIGATOR- master
-
Kineska Seba
Test
Test
Ikarus- ADMIN
-
na ovoj sebenzi iz gornjeg videa se na par stvari vidi da nije prava..
od kuta pocetka grinda na sredini ostrice, boja finisa drski, boje metalnih puskica u koje dolaze serafi koji spajaju skale...
strider mu je puno bolji, ako je isti proizvodac... po meni nije..
od kuta pocetka grinda na sredini ostrice, boja finisa drski, boje metalnih puskica u koje dolaze serafi koji spajaju skale...
strider mu je puno bolji, ako je isti proizvodac... po meni nije..
cutlass- guru
-
Uh, sto vas ima..racunajte i mene za godinu dvije kad dobijem prvu placu! =)
Mije- spikač
-
Broj postova : 694
Godine : 33
Datum registracije : 30.09.2011
Franco G je napisao/la:
Jesu li u 6 ubrojene i moje 2:
1. Small Sebenza, BG-42 čelik
2. Large Sebenza, S35VN čelik.
???
jesu jesu
i tvoja cutlass ali sam ti račinao samo jednu jer je ona tvoja velika možda pokojna.
NAVIGATOR- master
-
Evo solidne kinese Sebenze sa D2 oštricom i drškom od TC4 titana za 588 kinskih yuana (71,5 €):
http://translate.google.com/translate?hl=zh-CN&rurl=translate.google.com&sl=zh-CN&tl=en&u=http://www.chnknife.com/%3Fproduct-1484.html
http://translate.google.com/translate?hl=zh-CN&rurl=translate.google.com&sl=zh-CN&tl=en&u=http://www.chnknife.com/%3Fproduct-1484.html
Zadnja promjena: urbana_gorila; 04.01.12 12:55; ukupno mijenjano 1 put.
urbana_gorila- mr.spika
-
Broj postova : 1505
Godine : 41
Datum registracije : 09.02.2010
Upravo sam u pregovorima za chris reeve serbenzu made in china.
Čovjek se kune da je nož vrhunski čelik D2 titanijum oštrica i da se ne mogu nikako pokajati.
I mislim da je vrijeme da zamjenim svog EDC -kineza od deset maraka za dobar, moderan i lagan nož.
Ima ih ko u priči:
http://www.aliexpress.com/store/601363/211055259-507946011/2011NEW-Chris-Reeve-Sebenza-21-Style-D2-Blade-TC4-TC4-Handle-Polished-Folding-Knife-camping-knife.html
Sog Tom-cat je stvarno dobar i moćan ali nije za svakodnevno nošenje radi malo veće mase.
Eto ako se dogovorim sa čovjekom i uzmem ga ova tema je bila korisna kao i većina na forumu. Naravno ako sve prođe u redu i budem zadovoljan Ikarusu plačam piće.
Cultas sory ako smo ti bili zastranili temu ali evo sada su očistili.
Ti znaš da sam tvoj fan i da cijenim tvoj rad.
Jeste malo ružno poslije tvoje prekrasne prerade Serbenze što je tema malo otišla u krivo i tako skrenula pozornost sa tvog izuzetnog, marljivog i rezultatski impresivnog rada.
Čovjek se kune da je nož vrhunski čelik D2 titanijum oštrica i da se ne mogu nikako pokajati.
I mislim da je vrijeme da zamjenim svog EDC -kineza od deset maraka za dobar, moderan i lagan nož.
Ima ih ko u priči:
http://www.aliexpress.com/store/601363/211055259-507946011/2011NEW-Chris-Reeve-Sebenza-21-Style-D2-Blade-TC4-TC4-Handle-Polished-Folding-Knife-camping-knife.html
Sog Tom-cat je stvarno dobar i moćan ali nije za svakodnevno nošenje radi malo veće mase.
Eto ako se dogovorim sa čovjekom i uzmem ga ova tema je bila korisna kao i većina na forumu. Naravno ako sve prođe u redu i budem zadovoljan Ikarusu plačam piće.
Cultas sory ako smo ti bili zastranili temu ali evo sada su očistili.
Ti znaš da sam tvoj fan i da cijenim tvoj rad.
Jeste malo ružno poslije tvoje prekrasne prerade Serbenze što je tema malo otišla u krivo i tako skrenula pozornost sa tvog izuzetnog, marljivog i rezultatski impresivnog rada.
Jolender- spikač
-
Broj postova : 746
Godine : 58
Datum registracije : 09.03.2010
Stranica 6 / 27. • 1 ... 5, 6, 7 ... 16 ... 27
Similar topics
» P: Chris Reeve Small Sebenza MAGNACUT
» Chris Reeve shadow 3 i 4
» Chris Reeve Umnumzaan
» Chris Reeve Pacific
» Chris Reeve - TI-LOCK - Exclusive Folding Knife