Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
chris reeve sebenza folder
+71
NAVIGATOR
Getriba94
zuzonja
Muzgalo
rinos
Stanky
Sklopac
davor_vfr
franciscus
jimkukri
Cabala
Okibex
vladomado10
gorky
siga
laredo
chumaman
pirat
ivo
Odin
lonewolf
Mr.Cabdriver
Hombre
Kuzma
damjan
vladimir-vlay
DoomsdayST
LUKSA
maxina
kengur32
kiki76
trolshein
goxxon
frbr
zb17ghost
free rider
Koaksijalac
poletan
sttomost
PJER
Šimun
elvin
Fratt
striderSMF
redbeard rum
2,9,29
sgt bear
glock
Jolender
Migach
puls
ante5555
urbana_gorila
yasko
Mije
badzo
Knife_maniac
scout
Aries
Ikarus
Igsy
Strider
Luftwaffe
Target
Mraz
Marko
aurora
Medo Gradela
girdeaux
Cave Bear
cutlass
75 posters
Stranica 7 / 27.
Stranica 7 / 27. • 1 ... 6, 7, 8 ... 17 ... 27
Re: chris reeve sebenza folder
Upravo sam u pregovorima za chris reeve serbenzu made in china.
Čovjek se kune da je nož vrhunski čelik D2 titanijum oštrica i da se ne mogu nikako pokajati.
I mislim da je vrijeme da zamjenim svog EDC -kineza od deset maraka za dobar, moderan i lagan nož.
Ima ih ko u priči:
http://www.aliexpress.com/store/601363/211055259-507946011/2011NEW-Chris-Reeve-Sebenza-21-Style-D2-Blade-TC4-TC4-Handle-Polished-Folding-Knife-camping-knife.html
Sog Tom-cat je stvarno dobar i moćan ali nije za svakodnevno nošenje radi malo veće mase.
Eto ako se dogovorim sa čovjekom i uzmem ga ova tema je bila korisna kao i većina na forumu. Naravno ako sve prođe u redu i budem zadovoljan Ikarusu plačam piće.
Cultas sory ako smo ti bili zastranili temu ali evo sada su očistili.
Ti znaš da sam tvoj fan i da cijenim tvoj rad.
Jeste malo ružno poslije tvoje prekrasne prerade Serbenze što je tema malo otišla u krivo i tako skrenula pozornost sa tvog izuzetnog, marljivog i rezultatski impresivnog rada.
Čovjek se kune da je nož vrhunski čelik D2 titanijum oštrica i da se ne mogu nikako pokajati.
I mislim da je vrijeme da zamjenim svog EDC -kineza od deset maraka za dobar, moderan i lagan nož.
Ima ih ko u priči:
http://www.aliexpress.com/store/601363/211055259-507946011/2011NEW-Chris-Reeve-Sebenza-21-Style-D2-Blade-TC4-TC4-Handle-Polished-Folding-Knife-camping-knife.html
Sog Tom-cat je stvarno dobar i moćan ali nije za svakodnevno nošenje radi malo veće mase.
Eto ako se dogovorim sa čovjekom i uzmem ga ova tema je bila korisna kao i većina na forumu. Naravno ako sve prođe u redu i budem zadovoljan Ikarusu plačam piće.
Cultas sory ako smo ti bili zastranili temu ali evo sada su očistili.
Ti znaš da sam tvoj fan i da cijenim tvoj rad.
Jeste malo ružno poslije tvoje prekrasne prerade Serbenze što je tema malo otišla u krivo i tako skrenula pozornost sa tvog izuzetnog, marljivog i rezultatski impresivnog rada.
Jolender- spikač
- Broj postova : 746
Datum registracije : 09.03.2010
Vidim da je minimalna narudža 3 komada,ukoliko hočeš ubacujem se za jedan komad (nož+1/3 poštarine+1/3 davanja).
Naravno ako je D2 čelik i ako izgleda kao na slici.
Naravno ako je D2 čelik i ako izgleda kao na slici.
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
Ma to sam stavio samo kao primjerak cijene a sa tim linkom i rušim cijenu ovome mom zemljaku što ga prodaje.
Ponudio sam mu 150 maraka, mislim da je fer i čekam odgovor. To mu ga dođe 100 dolara.
Ponudio sam mu 150 maraka, mislim da je fer i čekam odgovor. To mu ga dođe 100 dolara.
Jolender- spikač
-
Broj postova : 746
Godine : 58
Možda bude lakše rušit cijenu za više komada...
Kako god, za tu cijenu bi i ja u kombinaciju.
Kako god, za tu cijenu bi i ja u kombinaciju.
urbana_gorila- mr.spika
-
Broj postova : 1505
Godine : 41
Datum registracije : 09.02.2010
Ima jedna kvaka.
Ta stranica radi po B2B principu.
Znaci trguju samo sa firmama. i na veliko !
ALI kada se regate trazi vas da napisete ime firme koju naravno imate, (djoka i sinovi hahaha) i kada kupujete uzmete SAMPLE znaci primjerak da vidite o cemu se radi !
Prije toga potrebno je kontaktirati prodavaca nekoliko puta cisto da vidi da ste pokazali interes tako da zna da ste prava musterija.
Nazalost imaju samo Large sebenze
Ta stranica radi po B2B principu.
Znaci trguju samo sa firmama. i na veliko !
ALI kada se regate trazi vas da napisete ime firme koju naravno imate, (djoka i sinovi hahaha) i kada kupujete uzmete SAMPLE znaci primjerak da vidite o cemu se radi !
Prije toga potrebno je kontaktirati prodavaca nekoliko puta cisto da vidi da ste pokazali interes tako da zna da ste prava musterija.
Nazalost imaju samo Large sebenze
Knife_maniac- mr.spika
-
Broj postova : 1193
Godine : 35
Datum registracije : 12.05.2009
Evo stigao je moj radni folder, prvi utisci odlični. Prvo sam tražio nekakve greškice u završnoj obradi kojih jednostavno nema.
Znate da sam ih na Sogu našao pregršt. Kada bi drugo poredio sa Tom-cat-om mogu reći da je Tom-cat (za mene) mnogo močniji nož sa boljim i efikasnijim zaključavanjem.
Sa originalom ne mogu porediti ali mislim da bi prošao isto kao Stider kod Cultasa
a na istoj stranici je i nabavljen .
http://www.aliexpress.com/product-fm/504576770-Free-Shipping-Hong-Kong-MG-copy-CR-Sebenza-21-stone-wash-classic-version-wholesalers.html
https://survival.aforumfree.com/t4878-mike-strider-custom-xl-sng-starlingear
http://www.aliexpress.com/product-fm/505238101-Free-Shipping-Strider-D2-Blade-titanium-handle-Stonewashed-Folding-knife-wholesalers.html
Stavio sam ovo jer je Cultas to mogao bolje uporediti jer je imao prilike uporediti sa originalom i kaže da mu kopija ima bolju završnu obradu od originala.
Imao sam priliku uzeti Stidera ali sam se odlučio sa ovo.
Nije došao nešto osobito oštar (za naše kriterije) i mogu reći da je trebalo truda jer je materijal pretvrd, (osjetno tvrđi nego VG 10 na Sog-u) na stranici gdje je nabavljen deklariraju 62 HRc.
Sada je ludilo oštar ii bit će predstavljen u video klipu o oštrenju noževa (medo :migg: ).
Znate da sam ih na Sogu našao pregršt. Kada bi drugo poredio sa Tom-cat-om mogu reći da je Tom-cat (za mene) mnogo močniji nož sa boljim i efikasnijim zaključavanjem.
Sa originalom ne mogu porediti ali mislim da bi prošao isto kao Stider kod Cultasa
a na istoj stranici je i nabavljen .
http://www.aliexpress.com/product-fm/504576770-Free-Shipping-Hong-Kong-MG-copy-CR-Sebenza-21-stone-wash-classic-version-wholesalers.html
http://www.aliexpress.com/product-fm/505238101-Free-Shipping-Strider-D2-Blade-titanium-handle-Stonewashed-Folding-knife-wholesalers.html
Stavio sam ovo jer je Cultas to mogao bolje uporediti jer je imao prilike uporediti sa originalom i kaže da mu kopija ima bolju završnu obradu od originala.
Imao sam priliku uzeti Stidera ali sam se odlučio sa ovo.
Nije došao nešto osobito oštar (za naše kriterije) i mogu reći da je trebalo truda jer je materijal pretvrd, (osjetno tvrđi nego VG 10 na Sog-u) na stranici gdje je nabavljen deklariraju 62 HRc.
Sada je ludilo oštar ii bit će predstavljen u video klipu o oštrenju noževa (medo :migg: ).
Jolender- spikač
-
Odlicno izgleda!
To je veci model?..nisam vidio manjega-da ima vjerovatno bi si ga uzeo...
To je veci model?..nisam vidio manjega-da ima vjerovatno bi si ga uzeo...
Mije- spikač
-
Broj postova : 694
Godine : 33
Datum registracije : 30.09.2011
Pa i nebi, ovaj je manji od ovog Sog-a što imam a primjetno lakši tako da će zadovoljiti moje potrebe za EDC.
Ne sviđaju mi se oštrice veličine viktorinox nožića, Zato viktorinox nikada ni ne nosim.
Može se kirurški naoštriti samo treba vremena i kvalitetn alat radi velike tvrdoće materijala.
Ne sviđaju mi se oštrice veličine viktorinox nožića, Zato viktorinox nikada ni ne nosim.
Može se kirurški naoštriti samo treba vremena i kvalitetn alat radi velike tvrdoće materijala.
Jolender- spikač
-
koliko te koštala u BiH?
nož mi se sviđa jer liči na nož koji mi se jako sviđa, vjerujem da i kvalitetom ne zaostaje za originalom u tolikoj mjeri koliko je jeftiniji.
čak bi ga naručio da nema onih CR oznaka nego da piše neki kineski brend, ovak bi se osjećao kao da nosim lažnog rolexa.
no siguran sam da će u EDC ulozi taj nož biti odličan.
jednom sam si u životu kupio lažne ray ban-ice, za dva mjeseca kupio sam si originalne tako da je i ono malo love što sam dao za lažne bilo uludo bačeno, to ne morabiti slučaj i sa ovim nožem.
jedina stvar koja me kod ove kopije brine što na originalnim fotkama frame lock jako plitko ulazi pod tang noža. to bi kod originalne sebenze bio velik problem jer bi se mekani titan(koji je kod CR-a kaljen) na tome mjestu brzo pohabao. na originalnoj sebenzi taj kaljeni komad titana mora najmanje 50-75% pokrivati tang da bi nož dugi niz godina ispravno funkcionirao. kod ovog kineza mislim da taj vrh frame locka nije kaljen i da se na fotki vidi da jedva 10% ulazi pod tang.
Jolander kako je na tvojem primjerku?
nož mi se sviđa jer liči na nož koji mi se jako sviđa, vjerujem da i kvalitetom ne zaostaje za originalom u tolikoj mjeri koliko je jeftiniji.
čak bi ga naručio da nema onih CR oznaka nego da piše neki kineski brend, ovak bi se osjećao kao da nosim lažnog rolexa.
no siguran sam da će u EDC ulozi taj nož biti odličan.
jednom sam si u životu kupio lažne ray ban-ice, za dva mjeseca kupio sam si originalne tako da je i ono malo love što sam dao za lažne bilo uludo bačeno, to ne morabiti slučaj i sa ovim nožem.
jedina stvar koja me kod ove kopije brine što na originalnim fotkama frame lock jako plitko ulazi pod tang noža. to bi kod originalne sebenze bio velik problem jer bi se mekani titan(koji je kod CR-a kaljen) na tome mjestu brzo pohabao. na originalnoj sebenzi taj kaljeni komad titana mora najmanje 50-75% pokrivati tang da bi nož dugi niz godina ispravno funkcionirao. kod ovog kineza mislim da taj vrh frame locka nije kaljen i da se na fotki vidi da jedva 10% ulazi pod tang.
Jolander kako je na tvojem primjerku?
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
Uh! Dobro izgleda,a i vrhunska je oštrina.Ne mogu da vjerujem da su ovako dobro iskopirali.Ovo bi meni mogli podvaliti bez problema pod original,jer ja nisam original nikad imao osim što sam ga par puta imao priliku vidjeti:
Dobra kupnja,neka je sa srećom.
Ako nije tajna i ako nisam nepristojan da kažeš koliko te koštao,a to pitam iz razloga jer tip na PIK-u prodaje nešto slično.
Dobra kupnja,neka je sa srećom.
Ako nije tajna i ako nisam nepristojan da kažeš koliko te koštao,a to pitam iz razloga jer tip na PIK-u prodaje nešto slično.
elvin- spikač
-
Broj postova : 594
Godine : 48
Datum registracije : 17.07.2009
Navi@
Koštala me 150 maraka, čovjek je cijenio 250, ja dao ponudu on pristao i gotovo.
Bavi se malo prodajom tih stvari i kaže volio bi malo izvući novaca.
Ovo je baš kavalitetna i nije jeftina kopija da bi se mogla porediti sa npr. naočalama sa buvljaka.
Uvijek možeš izbrisati logo (prebrusiti) a možeš i naručiti kod cultasa od čega želiš.
Nikada do sada nisam razmišljao o izradi foldera noža, ali kada ovo premećem po rukama razmišljam o izradi kopije kopije, ne brinite neću kopirati vaše originalne i bio bi moj logo : Usudio bis e radi jednostavnosti mehanizma i cjelokupne izvedbe.
Što se tiče ovoga drugogo nije mi baš najasnije. Možeš poslikati na svom što te zanima a ja ću identične fotografije napraviti na svom pa možeš uporediit.
Elvine@
Ja sam i kupio od tipa sa Pic-ba što si ti stavio link koji je pobrisan( plaćam piće, i ikarusu za promo video )
Vidi ima kopija i od petnaest maraka i svakako da se može podvaliti onome ko ne zna kako izgleda original.
Na ovome se i na fotografijama mogu vidjeti značajne razlike a poznavaocu koji posjeduje original bi bilo nemoguće ga predstaviti pod original.
Ja nisam original ni u rukama držao ali sam odmah uočio da je na svoju stranicu stavio fotografiju originalnog noža. (vidi link ispod)
Ako te zanima ima još -Stidera , sigurno je i on dobar.
http://deltashop.pik.ba/#s=2
Koštala me 150 maraka, čovjek je cijenio 250, ja dao ponudu on pristao i gotovo.
Bavi se malo prodajom tih stvari i kaže volio bi malo izvući novaca.
Ovo je baš kavalitetna i nije jeftina kopija da bi se mogla porediti sa npr. naočalama sa buvljaka.
Uvijek možeš izbrisati logo (prebrusiti) a možeš i naručiti kod cultasa od čega želiš.
Nikada do sada nisam razmišljao o izradi foldera noža, ali kada ovo premećem po rukama razmišljam o izradi kopije kopije, ne brinite neću kopirati vaše originalne i bio bi moj logo : Usudio bis e radi jednostavnosti mehanizma i cjelokupne izvedbe.
Što se tiče ovoga drugogo nije mi baš najasnije. Možeš poslikati na svom što te zanima a ja ću identične fotografije napraviti na svom pa možeš uporediit.
Elvine@
Ja sam i kupio od tipa sa Pic-ba što si ti stavio link koji je pobrisan( plaćam piće, i ikarusu za promo video )
Vidi ima kopija i od petnaest maraka i svakako da se može podvaliti onome ko ne zna kako izgleda original.
Na ovome se i na fotografijama mogu vidjeti značajne razlike a poznavaocu koji posjeduje original bi bilo nemoguće ga predstaviti pod original.
Ja nisam original ni u rukama držao ali sam odmah uočio da je na svoju stranicu stavio fotografiju originalnog noža. (vidi link ispod)
Ako te zanima ima još -Stidera , sigurno je i on dobar.
http://deltashop.pik.ba/#s=2
Jolender- spikač
-
evo Jolender na ovo sam mislio
pošto je titan znatno mekši od čelika, a pogotovo od S30V ili D2 čelika sebenzin debeli titanski kaljeni liner treba doticati tang oštrice u otvorenom položaju po tolerancijama od 50%-75% kako bi nož bio dugotrajan bez naglašenog habanja frame locka.
na maloj se sebenzi vidi da je taj omjer okvirno 50% jer su kod manje i krače oštrice i manja naprezanja
no kod veće je taj omjer nekih 65%. veća oštrica veća naprezanja pa je potrebna i veća dodirna ploha.
kaljenjem vrka framelocka i dodavanjem karbida na povećanu površinu koja dodiruje tang oštrice time je CR riješio grešku koja se s vremenom javlja na svim titan framelock noževima tipa strider a to je da im oštrica dobije lufta i po;ne klapati u otvorenom položaju.
zanima me kako je to riješeno na kopiji, jel na fotkama kopije linka koji si stavio se vidi da lock jedva 10% ulazi pod tang pa me zanima kao je na tvojem primjerku jer sumnjam da su na kopijama tolerancije i približne kao na originalu odnosno mislim da je možda na nekim primjercima kopija taj postotak kojim titan dodiruje tang i veći od onoga na fotki.
pošto je titan znatno mekši od čelika, a pogotovo od S30V ili D2 čelika sebenzin debeli titanski kaljeni liner treba doticati tang oštrice u otvorenom položaju po tolerancijama od 50%-75% kako bi nož bio dugotrajan bez naglašenog habanja frame locka.
na maloj se sebenzi vidi da je taj omjer okvirno 50% jer su kod manje i krače oštrice i manja naprezanja
no kod veće je taj omjer nekih 65%. veća oštrica veća naprezanja pa je potrebna i veća dodirna ploha.
kaljenjem vrka framelocka i dodavanjem karbida na povećanu površinu koja dodiruje tang oštrice time je CR riješio grešku koja se s vremenom javlja na svim titan framelock noževima tipa strider a to je da im oštrica dobije lufta i po;ne klapati u otvorenom položaju.
zanima me kako je to riješeno na kopiji, jel na fotkama kopije linka koji si stavio se vidi da lock jedva 10% ulazi pod tang pa me zanima kao je na tvojem primjerku jer sumnjam da su na kopijama tolerancije i približne kao na originalu odnosno mislim da je možda na nekim primjercima kopija taj postotak kojim titan dodiruje tang i veći od onoga na fotki.
NAVIGATOR- master
-
Nije to problem, mislim da sasvim dovoljni naliježe.
Oštrica na mjestu gdje se zaključava je brušena pod blagim kutom pa tako mislim da je bolje ispočetka da manje framelock ulazi u nju jer će trošenjem (razrađivanjem) ulaziti sve više.
A što se tiče rasklapavanja mislim da je tu velika dodirna površina dužinski da bi se to baš moglo lako "pojesti".
Evo i koja slikica da možeš uspoređivat.
Imam problem, nemam za sad ovaj ključ inbus-zvijezda (8-9?) da ga rastavim i uzmem mjere jer definitivno radim ovakav. Oštrica RWL a lineri inox.
Otključan:
Zakljuičan:
Oštrica na mjestu gdje se zaključava je brušena pod blagim kutom pa tako mislim da je bolje ispočetka da manje framelock ulazi u nju jer će trošenjem (razrađivanjem) ulaziti sve više.
A što se tiče rasklapavanja mislim da je tu velika dodirna površina dužinski da bi se to baš moglo lako "pojesti".
Evo i koja slikica da možeš uspoređivat.
Imam problem, nemam za sad ovaj ključ inbus-zvijezda (8-9?) da ga rastavim i uzmem mjere jer definitivno radim ovakav. Oštrica RWL a lineri inox.
Otključan:
Zakljuičan:
Jolender- spikač
-
Meni je taj nož predivan pa čak i kopija (osim par sitnih detalja)
@Jolender nisam vidio ako si negdje napiso o kojem se čeliku radi???
Jel D2 ko i Strider?
@Jolender nisam vidio ako si negdje napiso o kojem se čeliku radi???
Jel D2 ko i Strider?
Ikarus- ADMIN
-
Broj postova : 2149
Godine : 42
Datum registracije : 06.03.2010
Ajd ga znaj, piše na stranici gdje se naručuje da je D2.
Negdje na sredini nađi:
Ja samo mogu potvrditi da je jako jako tvrd, u to sam se uvjerio prilikom oštrenja.
Negdje na sredini nađi:
Ja samo mogu potvrditi da je jako jako tvrd, u to sam se uvjerio prilikom oštrenja.
Jolender- spikač
-
Mislim da im se može vjerovat na rijeć jer sam dosta čito o tom i dosta ljudi je potvrdilo da je D2...
Čestitam na prinovi i neka te dugo i dobro služi
P.S sa obzirom da si goriji od grunfa baci pogled na ovaj link za tvoj novi projekt
https://www.youtube.com/watch?v=wfiMH8NNkaY
Jedan od naj boljih grindera koje sam vidio...
Čestitam na prinovi i neka te dugo i dobro služi
P.S sa obzirom da si goriji od grunfa baci pogled na ovaj link za tvoj novi projekt
https://www.youtube.com/watch?v=wfiMH8NNkaY
Jedan od naj boljih grindera koje sam vidio...
Ikarus- ADMIN
-
Broj postova : 2149
Godine : 42
Datum registracije : 06.03.2010
Ikarus daj fotku locka svoje sebenze!
NAVIGATOR- master
-
Nemojte se ljutiti ali ovo je tema za Sebenzu.
Nema nikakve potrebe da se kineske krađe miješaju s originalima.
Radi se i o moralu - Chris Reeve pošteno radi svoj posao, dobitnik je niza nagrada za Sebenzu i zašto ga miješati s proizvodima nekog kineskog kradljivca, ma kako ga ovaj uspješno imitirao ili prilično kvalitetno radio.
Krađa uvijek ostaje krađa - u RH su autorska prava zaštićene jer je to RH potpisala. Molio bih prijatelje iz drugih zemalja da to uzmu u obzir i poštuju.
Predlažem da se dio tematike koji pojedinci stalno guraju pod 'Sebenza' iako se radi o običnoj krađi (dakle kriminalu) stavi pod posebnu temu 'Sebenza-like knives' ili nešto slično.
Nemojte miješati Puligny-Montrachet sa smučalinama.
Nema nikakve potrebe da se kineske krađe miješaju s originalima.
Radi se i o moralu - Chris Reeve pošteno radi svoj posao, dobitnik je niza nagrada za Sebenzu i zašto ga miješati s proizvodima nekog kineskog kradljivca, ma kako ga ovaj uspješno imitirao ili prilično kvalitetno radio.
Krađa uvijek ostaje krađa - u RH su autorska prava zaštićene jer je to RH potpisala. Molio bih prijatelje iz drugih zemalja da to uzmu u obzir i poštuju.
Predlažem da se dio tematike koji pojedinci stalno guraju pod 'Sebenza' iako se radi o običnoj krađi (dakle kriminalu) stavi pod posebnu temu 'Sebenza-like knives' ili nešto slično.
Nemojte miješati Puligny-Montrachet sa smučalinama.
Franco G- spikač
-
Broj postova : 750
Godine : 78
Datum registracije : 29.08.2009
Može se lako izdvojiti iz teme ili skloniti ako moderatori odluče ali sam mišljenja da se ovako stječu saznanja o postojanju, razlikama i kvaliteti kopije. Nebi li i neki carinik možda ovo mogao pročitati pa bi mogao lakše prepoznati kopiju i time učiniti dobro djelo tj. povećavati bogatstvo svevišnjeg Krisa. Kako će carinik znati razliku ili bilo tko ako se o njoj ne smije pisati.
Meni je mnogo korisnija tema gdje je cultas predstavio Stidera i gdje je otkriveno kako je kopija nego li tema gdje se slika original i vlasnici svršavaju na njega a ostali ne smiju napisati ništa osim hvale za njega. Nipošto spomenuti da je to bezobrazno skup proizvod.
I ne slažem se da je dobra kopija ,jer kada se nešto kopira onda se kopiraju i detalji a ovdje ima toliko razlika u grindu, mateijalima, izvedbi, vijcima, boji da čak mislim da to i nije slučajno.¸
Mislio sam praviti isti ovakav, pa eto ja bi vas zamolio obzirom da je to krivično djelo da me neprijavljujete policiji i organima koji imaju zadatak povečavati bogatstvo imperijalističkim silama i krupnom kapitalu a na uštrb naroda i njihovih interesa. Još jednom vas molim da se pored sve svoje sujete ipak suzdržite. Hvala.
Jedino ako nisi ljubomoran na kopiju, za vi materijala, izrade i cijene.
Meni je mnogo korisnija tema gdje je cultas predstavio Stidera i gdje je otkriveno kako je kopija nego li tema gdje se slika original i vlasnici svršavaju na njega a ostali ne smiju napisati ništa osim hvale za njega. Nipošto spomenuti da je to bezobrazno skup proizvod.
I ne slažem se da je dobra kopija ,jer kada se nešto kopira onda se kopiraju i detalji a ovdje ima toliko razlika u grindu, mateijalima, izvedbi, vijcima, boji da čak mislim da to i nije slučajno.¸
Mislio sam praviti isti ovakav, pa eto ja bi vas zamolio obzirom da je to krivično djelo da me neprijavljujete policiji i organima koji imaju zadatak povečavati bogatstvo imperijalističkim silama i krupnom kapitalu a na uštrb naroda i njihovih interesa. Još jednom vas molim da se pored sve svoje sujete ipak suzdržite. Hvala.
Jedino ako nisi ljubomoran na kopiju, za vi materijala, izrade i cijene.
Jolender- spikač
-
Franco G je napisao/la:Krađa uvijek ostaje krađa - u RH su autorska prava zaštićene jer je to RH potpisala. Molio bih prijatelje iz drugih zemalja da to uzmu u obzir i poštuju
Ne znam o kojim je autorskim pravima ovdje riječ jer, koliko god sam pokušavao, nisam nigdje uspio naći oznake niti "tm" (trade mark), niti r u krugu (original) oznake niti na samom nožu, niti u nazivu imena, niti na Chris Reeveovoj službenoj stranici ikakvih podataka o tome da je dizajn sebenze zaštićen bilo kojim patentom ili autorskim pravom koji bi sprečavao kopiranje (dizajna).
Znači, Jole, slobodno ti u milimetar skineš dizajn i originalne sebenze ako hoćeš, nije zločin.
Osvim ako netko ne uspije pronaći nešto od gore navedenih stvari koje bi to branile, a koje ja nakon jedno 45 min aktivnog traženja po internetu nisam uspio pronaći...
urbana_gorila- mr.spika
-
ima na certifikatima noževa odrađen taj dio, zato i dolaze certifikati da se ne mora brdo stvari gravirati po nožu kojemu je odlika dizajna "jednostavnost". spyderco je 90tih stavljao sve svoje podatke o patentima na šnalu noža za džep ali su odustali od toga nož je izgledao kao plavi oglasnik, sad i oni to lijepo isporuče na papiriću.
osobno nisam protiv kopiranja dobrog dizajna, to je sveprisutno kod brda renomiranih firmi jer sve dobro što je vezano uz noževe je već odavno izmišljeno tako da su kopije neizbježne ali ovakva direktna kopija CR sebenze sa svim obilježjima originala je i po meni kriminal. podnošljivo mi je recimo proizvodnja sanrenmu 910 koji ima sličnost sa originalom u osnovama dizajna ali ga ni sljepac nebi zamjenio s originalom.
fit end finiš lažne sebenze nije namjerno ostavljen drugačiji da bi se tobože lakše raspoznalo od stvarnog originala, nego iz razloga kada bi se apsolutno krivotvorila sebenza po svim tolerancijama, materjalima i završnoj obradi bilo bi to skuplje nego kupiti originalnu.
mislim da čak nije ni loše da se pod ovom rubrikom vidi koliko su vjerne kopije jer bi se neki potencialni friški zaljubljenik u to nožarsko umjetničko dijelo lako mogao zeznuti i naručiti fejk, također mislim da ne bi trebala tema prerasti u raspravljanje o fejk sebenzama. dakle u nastavku samo o onim oriđiđi.
osobno nisam protiv kopiranja dobrog dizajna, to je sveprisutno kod brda renomiranih firmi jer sve dobro što je vezano uz noževe je već odavno izmišljeno tako da su kopije neizbježne ali ovakva direktna kopija CR sebenze sa svim obilježjima originala je i po meni kriminal. podnošljivo mi je recimo proizvodnja sanrenmu 910 koji ima sličnost sa originalom u osnovama dizajna ali ga ni sljepac nebi zamjenio s originalom.
fit end finiš lažne sebenze nije namjerno ostavljen drugačiji da bi se tobože lakše raspoznalo od stvarnog originala, nego iz razloga kada bi se apsolutno krivotvorila sebenza po svim tolerancijama, materjalima i završnoj obradi bilo bi to skuplje nego kupiti originalnu.
mislim da čak nije ni loše da se pod ovom rubrikom vidi koliko su vjerne kopije jer bi se neki potencialni friški zaljubljenik u to nožarsko umjetničko dijelo lako mogao zeznuti i naručiti fejk, također mislim da ne bi trebala tema prerasti u raspravljanje o fejk sebenzama. dakle u nastavku samo o onim oriđiđi.
NAVIGATOR- master
-
Ok, ako kažeš da to sve piše na kartici koju dobiješ sa originalom, ali zar ne bi to sve trebao imati istaknuti i negdje na svom sajtu barem?
Ne kažem da sve to mora pisati na nožu, ali jedan tm ili r bi bili čisto dovoljni da pokažu da je nož zaštićen autorkim pravima.
Ko ovako može znati? Osvim da da 500$ da to sazna?
Ne kažem da sve to mora pisati na nožu, ali jedan tm ili r bi bili čisto dovoljni da pokažu da je nož zaštićen autorkim pravima.
Ko ovako može znati? Osvim da da 500$ da to sazna?
urbana_gorila- mr.spika
-
Sa ovime se ne slažem.NAVIGATOR je napisao/la:
.
Razlike vidljive u brušenju su samo zbog razlikau programu programske mašine koja brusi oštricu i linere, ništa drugo.
Kakav je problem nabaviti identične vijke i smotati oblik šnale identično kao na originalu?
To uopće ne utječe na cijenu proizvodnje ovog proizvoda. Imam iskustva u metalnoj industriji i kada bi ja kopirao proizvod na mašinama na kojima je rađena ova kopija, vjeruj da je ti nebi prepoznao.
Zadnja promjena: Jolender; 12.01.12 10:06; ukupno mijenjano 1 put.
Jolender- spikač
-
Gorila
pa ako nezna i ne sazna upozorit će ga crisovi odvjetnici, siguran sam
mislim da ni na opelovim stranicama ne piše da je opel insignija zaštičeni opelov brand, ali u knjigovodstvu firme sigurno imaju knjige poput enciklopedija sa svim zaštičenim patentima, pa nikome ne pada na pamet falsificirati opel insigniju i na nju još staviti opelov znak.
pa ako nezna i ne sazna upozorit će ga crisovi odvjetnici, siguran sam
mislim da ni na opelovim stranicama ne piše da je opel insignija zaštičeni opelov brand, ali u knjigovodstvu firme sigurno imaju knjige poput enciklopedija sa svim zaštičenim patentima, pa nikome ne pada na pamet falsificirati opel insigniju i na nju još staviti opelov znak.
NAVIGATOR- master
-
Jolender
stvarno bi trebao primiti u ruke original!!
pitaj cutlassa što misli o chrisovim šerafima i završnoj obradi ako meni ne vjeruješ, njemu bi trebao vjerovati ipak ste kompe po nožodjelstvu i čovijek ima pojma koliko što košta za napraviti.
i da kada bi sebenzu radio na originalnim CR mašinama onda bi to bila originalna sebenza i koštala 500dolara.
stvarno bi trebao primiti u ruke original!!
pitaj cutlassa što misli o chrisovim šerafima i završnoj obradi ako meni ne vjeruješ, njemu bi trebao vjerovati ipak ste kompe po nožodjelstvu i čovijek ima pojma koliko što košta za napraviti.
i da kada bi sebenzu radio na originalnim CR mašinama onda bi to bila originalna sebenza i koštala 500dolara.
NAVIGATOR- master
-
Baš ovo sve i tipkam jer sam čitao Cutlasove postove o neoriginalnom Stideru.
Takodje sam radi toga i nabavio neoriginalnu -Sebenzu.
Korisno štivo:
Ovaj pojam ne razumijem "originalnim CR mašinama".
Takodje sam radi toga i nabavio neoriginalnu -Sebenzu.
Korisno štivo:
Ovaj pojam ne razumijem "originalnim CR mašinama".
Jolender- spikač
-
opet se ova tema svodi na isto raspravu vrijedi li sebenza te novce ili ne.
malo mi je već bedasto lamentirati o tome. taj nož košta 2500kn a ne 50 000 kn.
svi smo mi u životu na daleko gluplje stvari potrošili i puno veće novce.
opet kolo vode i glavni su pljuvači oni koji taj nož nisu nikada ni imali!!!!
malo mi je već bedasto lamentirati o tome. taj nož košta 2500kn a ne 50 000 kn.
svi smo mi u životu na daleko gluplje stvari potrošili i puno veće novce.
opet kolo vode i glavni su pljuvači oni koji taj nož nisu nikada ni imali!!!!
NAVIGATOR- master
-
Slažem se da se tema opet svodi na to da se u njoj smije pisati samo:
Joj kak je lepa kak je krasna, kak joj šarafići lepo sjaje i kako sigurno vrijedi te novce.
Joj kak je lepa kak je krasna, kak joj šarafići lepo sjaje i kako sigurno vrijedi te novce.
Jolender- spikač
-
Jolender je napisao/la:Slažem se da se tema opet svodi na to da se u njoj smije pisati samo:
je, konačno si na dobrom si tragu!
NAVIGATOR- master
-
meni je uvijek draže u živo razgovarati s nekim nego kucati nule i jedinice ovdje na forumu iako nas je ovaj forum sve skupa spojio i mnogočemu naučio tako da je i to bolje nego ništa ali ako mogu večer provesti u živo u ugodnom druženju onda će to uvijek imati prednost nad virtualnim.
ove se večeri slučajno brzinski neplanirano našla poznata forumaška ekipa na poznatoj lokaciji, kafiću akvarel pored streljane. društvo nije bilo veliko ali je bilo kvalitetno. takve su bile i teme razgovora a takvi su nam bili i folderi. na stolu se u trenu našlo 4 CR noža bilo ih je u ekipi zapravo 5 ali smo jednu sebenzu zaboravili fotkati.
kako sam predvidio da će se o ovim noževima za kratko vrijeme ovdje na forumu razgovarati kao da su naprimjer fallkovi. samo to se događa puno brže nego sam ja mislio. još do nedavno oko njih su se lomila koplja, neki su se dizali na zadnje a izjave su graničile s primitivizmom, no svaka novotarija uzburka površinu a oni manje vični prilagodbi se kod novih stvari teško snađu pa su reakcije vrlo često i neprimjerene. no to je sve iza nas a forum kao takav je sazrio i zakoračio na novu stepenicu, stepenicu noževa koji graniče s umjetničkim dijelima pristiglim iz svih krajevca svijeta.
no večeras nisu bile na repertoaru samo sebenze bilo je tu i drugih rafiniranih majstorskih djela ali njihove fotke su za neku drugu temu foruma.
ove se večeri slučajno brzinski neplanirano našla poznata forumaška ekipa na poznatoj lokaciji, kafiću akvarel pored streljane. društvo nije bilo veliko ali je bilo kvalitetno. takve su bile i teme razgovora a takvi su nam bili i folderi. na stolu se u trenu našlo 4 CR noža bilo ih je u ekipi zapravo 5 ali smo jednu sebenzu zaboravili fotkati.
kako sam predvidio da će se o ovim noževima za kratko vrijeme ovdje na forumu razgovarati kao da su naprimjer fallkovi. samo to se događa puno brže nego sam ja mislio. još do nedavno oko njih su se lomila koplja, neki su se dizali na zadnje a izjave su graničile s primitivizmom, no svaka novotarija uzburka površinu a oni manje vični prilagodbi se kod novih stvari teško snađu pa su reakcije vrlo često i neprimjerene. no to je sve iza nas a forum kao takav je sazrio i zakoračio na novu stepenicu, stepenicu noževa koji graniče s umjetničkim dijelima pristiglim iz svih krajevca svijeta.
no večeras nisu bile na repertoaru samo sebenze bilo je tu i drugih rafiniranih majstorskih djela ali njihove fotke su za neku drugu temu foruma.
NAVIGATOR- master
-
ej jesu na ovoj sebenzi zubi ovi serijski ili je to custom .....vizualno izgledaju ljepo iako nevolim zube
yasko- mr.spika
-
Broj postova : 1318
Godine : 34
Datum registracije : 24.05.2011
Stranica 7 / 27. • 1 ... 6, 7, 8 ... 17 ... 27
Similar topics
» P: Chris Reeve Small Sebenza MAGNACUT
» Chris Reeve shadow 3 i 4
» Chris Reeve Umnumzaan
» Chris Reeve Pacific
» Chris Reeve - TI-LOCK - Exclusive Folding Knife