FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Latest topics
» Tradicionalni preklopni noževi
Fallkniven noževi - Page 11 Empty04.10.24 14:27 by Lawman

» Divlji kamp Drava 2024
Fallkniven noževi - Page 11 Empty31.08.24 7:16 by NAVIGATOR

» chris reeve sebenza folder
Fallkniven noževi - Page 11 Empty31.08.24 7:14 by NAVIGATOR

» 24 sata divljine
Fallkniven noževi - Page 11 Empty16.07.24 0:39 by Mladen

» Kožni strop
Fallkniven noževi - Page 11 Empty09.07.24 12:12 by oetzi

» Fallkniven noževi
Fallkniven noževi - Page 11 Empty28.06.24 12:22 by laredo

» Garmin GPSMAP 66S
Fallkniven noževi - Page 11 Empty22.04.24 11:59 by La vita e Bella

» Sretna 2024.godina
Fallkniven noževi - Page 11 Empty01.01.24 23:27 by Lawman

» ako nekome treba ideja za kuću..
Fallkniven noževi - Page 11 Empty18.12.23 9:19 by NecaPereca

» Ćao, ćao
Fallkniven noževi - Page 11 Empty14.12.23 10:00 by NecaPereca

» Nije bilo preživljavanje ali je bilo stresno :)
Fallkniven noževi - Page 11 Empty14.12.23 9:53 by Lawman

» Baterijske lampe
Fallkniven noževi - Page 11 Empty24.11.23 8:29 by neven

» Utsch & Gierse Tools / UG-Tools
Fallkniven noževi - Page 11 Empty23.11.23 19:08 by dux aeron

» Laser u survival kitu?
Fallkniven noževi - Page 11 Empty22.11.23 20:56 by dux aeron

» Dosta je bilo zajebancije, dogodine tko živ , tko mrtav...
Fallkniven noževi - Page 11 Empty21.11.23 12:20 by Lawman

» Stari novi hobi
Fallkniven noževi - Page 11 Empty25.10.23 22:29 by neven

» Gitara & planinarenje
Fallkniven noževi - Page 11 Empty24.09.23 11:48 by Strat04

» Izrada noza od turpije
Fallkniven noževi - Page 11 Empty21.09.23 22:04 by Hobi majstor

» sta je najvaznije za prezivljavanje?
Fallkniven noževi - Page 11 Empty20.09.23 11:34 by Strat04

» Mine na Papuku
Fallkniven noževi - Page 11 Empty20.09.23 11:32 by Strat04

» prsluk, torbica ili ranac?
Fallkniven noževi - Page 11 Empty20.09.23 11:10 by Strat04

» Prestavljanje
Fallkniven noževi - Page 11 Empty20.09.23 9:45 by neven

» P: Chris Reeve Small Sebenza MAGNACUT
Fallkniven noževi - Page 11 Empty30.08.23 9:03 by NAVIGATOR

» EDC- sitnice koje pojednostavljuju život
Fallkniven noževi - Page 11 Empty09.08.23 16:48 by NAVIGATOR

» Svega ima,ničeg nema.. [CHAT TEMA]
Fallkniven noževi - Page 11 Empty18.07.23 13:08 by Drvo

» Pozdrav svima
Fallkniven noževi - Page 11 Empty03.06.23 14:28 by Shaman95

» Nocna zima ljeti u Gorskom Kotaru
Fallkniven noževi - Page 11 Empty03.06.23 11:16 by DrAnte

» Koji nož kupiti?
Fallkniven noževi - Page 11 Empty29.05.23 15:41 by Lawman

» "patiranje"karbonskog čelika?
Fallkniven noževi - Page 11 Empty28.05.23 23:59 by ness

» SkeletoDon Alpha
Fallkniven noževi - Page 11 Empty28.05.23 23:48 by ness

bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Forum Preživljavanja© Facebook Icon

Fallkniven noževi

+125
Sklopac
Keltan
roy
Hombre
jimkukri
zuzonja
Guru
zoki208
markonvs
goxxon
woody_
franciscus
maxina
Nubilus
JungleCity
ivo
puls
cutlass
JillValentine
ce3hel
chumaman
trolshein
Hadži Dalibor
Fesch
Marko
z.vonkec
Ris
ivovk
northy
™pico
2,9,29
urbana_gorila
Strider
Mornar
Koaksijalac
kengur32
greg.es
Surfer
explode
sinke
Quanah
Medo Gradela
Elp
mariobab
neven
Dane
glock
Target
redbeard rum
amiklic1
GROUND ZERO
ruger357
robert
djomla
coen
aurora
Mad Max
pinco
Login
Replikart admin
divlji grab
vladimir-vlay
scout
Cave Bear
damjan
Ikarus
hankok
Mraz
boletus
Šimun
cidnam
sgt bear
StArKa
oetzi
Jolender
lonewolf
frbr
Pomorac
girdeaux
jratko30
stefan_nis
Nero Rii
baron
Aries
Nahualli
Prirodnjak
Shark
UrchinStar47
WILLY
Fratt
mglavinic
hac94ker
Igsy
Adept
NAVIGATOR
Drvo
mali mačak
Franco G
cabala - baniran
Mladen
Bedanec
Nino G
buber75
vandall
meduza
WildChild
rinos
bojadva
miha_vg
mimir
baltazar
campy
MI666999
Samobaniran
Knife_maniac
LEGION66
elvin
Mshai
Stoney
Dawor
M5
Lynx
bowhunter
LUKSA
Mile
129 posters

Stranica 11 / 28. Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 19 ... 28  Next

Go down

Fallkniven noževi - Page 11 Empty Re: Fallkniven noževi

Postaj by scout 13.01.11 23:53

...OK...nema problema ,nemoramo se složiti da bi se poštovali .I nemoraš me poštovati da bi te cijenio .
Ne radim u marketingu firme Fallkniven .Ne moram ni pisati ,samo napišite da ne želite moje post-ove i sve OK .
Mogu se postovi i obrisati ! Nemam baš toliki ego da bi mi to smetalo .
A1 se ne pravi od VG10 čelika ! Pravi se od laminiranog VG10 čelika u laminatu s 420J2-VG10-420J2 !Vjerujem da znate koliko i što
oštrica laminiranog čelika dobiva u usporedbi s ''monolitnom '' .
Budući da ''ja ne razumijem'' što je @ikarus htio reći hajdemo vidjeti tko ''razumije'' .Pa ćemo reći da je to ''evanđelje testiranja po apostolu noss4-u'' :
prvo je gulio jabuku ,onda je tukao po dasci ''na kant '' debljine 5cm,pa je rezao karton ...ne papir nego karton ,pa je kidao kabel s punim bakrenim
profilom ...,Pa je tukao po čeličnom limu i probijao ga sa stotinama rupa ,i išćuđavao se kako to A1 trpi ,''Looking good so far '' nastavak probijanja sada s
razvrtanjem rupa koju pravi vrh noža... ,Umorio se bodući onaj komad lima ..Uh..pa dobio je jedan chirp ...nakon svega toga ,na mjestu gdje VG10 izlazi izvan laminata !Slijedi kidanje čuvenih traka
ne samo ravno nego na ''filete'' ....Uh pa još uvjek kida .I to kako kida .Nakon toga betonska ploča u stegi .Ploča cca 5cm ,i komadanje zamahom ..,
pa opet drvena daska- ali ovaj put potpomognuta drvenim batom ...nemilosrdno lupanje i nemilosrdno kidanje ..,pa opet beton- ali sad s drvenim batom .
U ...vidi izgleda da to prilično lako trpi A1...,E sad dolaze ''poslastice '': Armirano betonski komad cca 1,5 metara i metalni bat !!!!!
10cm debela ploča betona ...ide komadanje ...uh vidi unutra je šipka od rebrastog željeza .
Koja slučajnost ..puknula je ''ponta vrha'' ..ali nema problema komadamo tu ploču dalje .
Nema veze jeli pogodilo beton ili željezo ,svejedno smo je raskomadali lupajući s A1 i batom po njemu .
Nestali su i '' chirpovi '' ...kako ..aha nož se tupi prolaskom kroz beton pa je i profil ''žice'' sada drugačiji .''konveksniji'' ...
A sad ćemo ispitati kako se ponaša kao klin za penjanje ..prvo na prelazu u tang najveći teret ...vidi trpi me ...
kad skačem po njemu punom težinom ,i balansiram ...Hm..Idemo prema vrhu ...i dalje trpi moju težinu iako se propinjem i balansiram s jednom nogom u zraku punom težinom na A1 .
Ima nekih pukotina na laminatu bočno ali nastavljamo .
Na redu je ni više ni manje nego ---metalni puni profil debljine cca 5mm i širine oko 8cm u stegi !(Možda ga ovo uništi ? ).
Uzet ćemo metalni bat ,postavit A1 pod 90 i udr!! I ..udri ...look at that ..no break..NEVJEROVATNO kaže mučitelj .
A1 cvili ali uz iskre i bat ali pod 90 -kida tu solidnu komadinu u stegi .Kaže lik ''pa još nisam uspio polomiti oštricu '',kaže ''impresioniran sam '' .
Divno !! On je impresioniran ,gledaoci plješću a meni je muka .Pardon ...nije to u stegi bilo željezo, to je bio -čelik !
Uh uh ...moram ga polomiti .Nema druge nego da ga stegnem malo ispod vrha i probam ''na skos'' ..ma vidi čuda pomičem cijeli stol ,i stegu ali još ne puca unatoč svemu do sada .
Ali možda upali :dajte mi polugu pomaknut ću Zemlju .
Da ..puca jedan dio laminata ali se još ostatak opire ...jače ...eeeeeee ,klap klap ..pukao je ..
''nevalja to ništa'' ,ta oštrica mora podnijeti mnogo više , '' ,a što to točno mora podnijeti ta oštrica ? Ili bilo koja oštrica bilo koje firme izložena ovakvom
idiotskom tretmanu da ne kažem što gore ili ružnije jer ja nemam drugi naziv za to .
Jesu li to ti ''destruction test'' koje treba podnijeti .Koja je to realna životna situacija ? Day after ,ili što .
Pa ako koristite ili mislite koristit nož za takve namjene onda samo naprijed .Ako koga iritira ''chirp'' nakon takvih ''egzibicija'' pa ljudi nemojte kupovati Fallkniven oštrice .
Nemojte ih kupovati uopće .''To vam je smeće '' samo s dobrim marketingom i par ''čudnih likova'' kojima se ''nažalost sviđa '' .
Zašto sebi zadavati glavobolju ...kupite ..ili ne kupite neku bolju ,jaču ,svrsishodnju alatku .
''Ali i to nije sve'' tipa po mogućnosti .Uz ovaj predivan set gluposti dobit ćete i poštedu od @scoutovih nebuloza .
S poštovanjem ,
i najte kaj zameriti ..
u potpisu Fallkniven menadžment .
Ma ne kupujte kod nas .

Zadnja promjena: scout; 14.01.11 3:03; ukupno mijenjano 5 put/a.

scout
lingua
lingua

Broj postova : 480
Datum registracije : 28.09.2010

[Vrh] Go down

Postaj by lonewolf 13.01.11 23:54

A jedna osrednja sekirica uradi to isto uz manje zamora (i materjala noža i samog korisnika).
Uz nju jedno kratko (puuko?) sečivo, dobro okaljeno i izoštreno i eto veselja do kraja sveta

Fallkniven noževi - Page 11 2jbwu8l
lonewolf
lonewolf
lingua
lingua

Male
Broj postova : 496
Godine : 55
Datum registracije : 26.04.2010

[Vrh] Go down

Postaj by scout 14.01.11 0:02

@ikarus ,uz svo uvažavanje ,ja osobno sam imao situaciju koja bi se mogla nazvat preživljavanjem .Koštala me skoro godinu dana rehabilitacije .Milion puta sam zažalio što uza sebe nisam imao kvalitetnu opremu ,jednom možda to traumatično i ružno iskustvo i opišem .Ne kao promociju nego kao tragediju .Pa koga volja neka čita koga ne odlično .
samom sebi Fallkniven noževi - Page 11 806172

Zadnja promjena: scout; 14.01.11 1:42; ukupno mijenjano 1 put.
scout
scout
lingua
lingua

Male
Godine : 59

[Vrh] Go down

Postaj by rinos 14.01.11 1:34

Neznam koliko sam postova i recenzija pročitao o F1 ,ali Ljudi će braniti svoju odluku o investiciji i katkada pretjerati u tome,pa se ni postove nemože gledati bez zrna soli,a svaki "poznatiji"proizvođač (ne samo noževa)ima vjerne sljedbenike koji će dizati "svoju" kompaniju u nebesa.
Kupio sam ga nakon što sam ga prvi put držao u ruci,meni je jednostavno to bilo to.
Iza F1 nabavio sam još 6 Fallknivena(pomalo skupljam noževe,ali ih i koristim),a nabavio sam ih nakon poprilično korištenja F1 i U2,pa nekom logikom znači i da sam zadovoljan s njima(što nije neko mjerilo za nikoga osim mene samog Fallkniven noževi - Page 11 350615 ).
Dosada,za sve ,ili barem za veliku većinu oštećenih noževa krivo je neznanje ili nemar,nazovite to kako hoćete,još je naivnije misliti da če nož rezati i cijepati vječno bez ikakvih tragova,već sam napisao što mislim o mikropukotinama na oštrici i kako ih se rješiti,F2 je imao dvije milimetarske i to sam rješio i nastavio ga koristiti uz more(ali zasada ne otvaram kamenice i ne režem plodove mora,niti dajem prijatelju da teše kost od pršuta) Fallkniven noževi - Page 11 990630
Iskreno ja i nevidim toliki broj slučajeva kod Fallknivena,da bi mi to bilo zabrinjavajuće,
a da mi se desi da mi život ovisi samo o nožu,nešto sam jako krivo napravio. Fallkniven noževi - Page 11 393492
rinos
rinos
spikač
spikač

Male
Broj postova : 668
Datum registracije : 28.09.2009

[Vrh] Go down

Postaj by scout 14.01.11 1:49

@Rinos-e
Svaka čast !
Realan ,odmjeren i jasan post .
Sitan problemčić ,efikasno riješenje i idemo naprijed .
Fallkniven noževi - Page 11 393492
scout
scout
lingua
lingua

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Nino G 14.01.11 7:50

Dobro je da postoji ova tema, da ljudi mogu pročitati različita mišljenja na jednom mjestu. Imam dojam da je dosta ljudi kupilo Fallk-ove pod utjecajem, ne samo njihovog marketinga, već i na osnovu pisanja mnogih forumaša koji su uzdigli Fallk noževe na maltene polubožanski status (izjave tipa "kupi si F1 i riješio si si problem noža za cijeli život" ili "...je, malo su skupi, ali vrijede svake lipe" i sl.). Sada ti isti novi vlasnici koji su dugo i mukotrpno štedili za svoj savršeni nož nailaze na probleme oštećenja oštrice pri banalnim zadaćama i s pravom su frustrirani i ljuti.
Činjenica je da su Fallkniveni jako dobri noževi (neki modeli bolji od drugih), ali je isto tako činjenica da su profitne marže na njima ogromne. Da ne bi mislili da se radi samo o Fallk-ovoj politici, ista ili još gora situacija je i s ostalim renomiranim proizvođačima noževa (CS, SOG, BRKT, Spyderco, Benchmade, itd., itd.).
U uvjetima našeg standarda, gdje je cijena nekih modela noževa jednaka ili veća mjesečnim primanjima većine građana (onih koji su još toliko sretni da uopće rade i za to dobiju plaću) treba naglasiti da ti noževi nisu svemogući, neuništivi i viječni u što marketing pokušava uvjeriti potencijalne kupce kako bi opravdali bezobrazno visoke cijene komadića serijski proizvedenog čelika s gumenom drškom.

P.S. Negdje sam svojevremeno pročitao (vjerujem da istina nije daleko) da je proizvodna cijena F1 modela 8-10$.
Nino G
Nino G
lingua
lingua

Male
Broj postova : 451
Godine : 54
Datum registracije : 26.09.2009

[Vrh] Go down

Postaj by Samobaniran 14.01.11 10:01

.

Zadnja promjena: StepenWolf; 27.03.11 13:05; ukupno mijenjano 1 put.
Samobaniran
Samobaniran
lingua
lingua

Male
Broj postova : 255
Godine : 224
Datum registracije : 04.08.2009

[Vrh] Go down

Postaj by Aries 14.01.11 10:08

ovo ode u sasvim krivom smjeru - podsjeća na prepucavanja da li je npr. VW bolji od KIA-e?

Svaka uporabna stvar tj. komad opreme ima svoju namjenu tj, ima dobre i kvalitetne strane ali i određena ograničenja i mislim da samo onaj tko je svjestan istih može napraviti "pravi" odabir tj. za njega najbolju kupnju. Kupnja noža se ne razlikuje od bilo koje druge kupnje.

A čisto sumnjam da će bilo koja firma u današnje doba za svoje proizvode javno reći da imaju slabu stranu.

Tako da se apslutno slažem s postovima:
scout je napisao/la:...''evanđelje testiranja po apostolu noss4-u''
rinos je napisao/la:...a da mi se desi da mi život ovisi samo o nožu, nešto sam jako krivo napravio
Nino G je napisao/la:Činjenica je da su Fallkniveni jako dobri noževi (neki modeli bolji od drugih), ali je isto tako činjenica da su profitne marže na njima ogromne. Da ne bi mislili da se radi samo o Fallk-ovoj politici, ista ili još gora situacija je i s ostalim renomiranim proizvođačima noževa (CS, SOG, BRKT, Spyderco, Benchmade, itd., itd.).
U uvjetima našeg standarda, gdje je cijena nekih modela noževa jednaka ili veća mjesečnim primanjima većine građana (onih koji su još toliko sretni da uopće rade i za to dobiju plaću) treba naglasiti da ti noževi nisu svemogući, neuništivi i viječni u što marketing pokušava uvjeriti potencijalne kupce kako bi opravdali bezobrazno visoke cijene komadića serijski proizvedenog čelika s gumenom drškom.

@scout:
neovisno o mišljenima vezanim uz ovu (i slične teme) mislim da bismo svi voljeli vidjeti tvoju kolekciju - ne u smislu dokazivanja nečega, već čisto radi užitka jer vjerujem(o) da tu ima dosta interesantnih sječiva
Aries
Aries
spikač
spikač

Male
Broj postova : 651
Godine : 53
Datum registracije : 26.02.2010

[Vrh] Go down

Postaj by Ikarus 14.01.11 10:58

Ja sam osobno naveo nossa4 iz razloga jer mislim da korisnici NE koriste nož na način kao on.
A mislim da će se svi složiti samnom da rezanja krila patki i nije neko pre veliko naprezanje za nož ili njegovu oštricu.
Ikarus
Ikarus
ADMIN
ADMIN

Male
Broj postova : 2149
Godine : 42
Datum registracije : 06.03.2010

[Vrh] Go down

Postaj by Fratt 14.01.11 13:38

Bio sam vlasnik F1 i dopao mi se na prvi pogled njegov oblik,convex i na kraju sam imidž "ultimativnog survival" noža.
Brzo me je prošlo (možda prebrzo),posebno kad sam nabasao na šugavog SRK za 0 kuna koji se ponaša isto u jednakim uvjetima,lakše ga oštrim (onu foru sa mouse padom i 2000 brusnim papirom nisam nikad skinuo) i taman mi je veliki za neko ozbiljnije korištenje.
Poštujem svejedno Fallkniven ali mislim da nisam netko tko bi se mogao nazvati fanom.

Počinjem kužiti filozofiju More tj. noža koji sve radi kao i njegov skupi brat a ne naričeš žalopojke ako ga negdje posiješ ili ti pukne kod nekod stresnijeg rada.
Fratt
Fratt
MODERATOR
MODERATOR

Male
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010

[Vrh] Go down

Postaj by scout 14.01.11 14:27

..
mišljenja se razlikuju ,ali to je sasvim u redu .Da svi mislimo isto ,to bi bilo za zabrinuti se .Marketing radi svoje u svakom
segmentu svakodnevnice- na očit, ali i na manje očit ,perfidniji način.Savršenstvo u bilo čemu je utopija.Isto tako ako nečemu
želimo naći manu ,uvjek će nam to uspjeti ma koliko znanja ili truda bilo tko uložio u bilo što .Uvjek će biti i za i protiv ,uz beskrajne argumentacije
zašto ''za'' ili zašto ''protiv'' .Profitne marže nisu samo na trgovini noževima ogromne .Ogromne su na svemu ! Kolika je realna cijena kilograma kruha ?
A za koliko ga kupujemo .Kolika je realna cijena bilo čega ,a ...no to je već..
tema je ''Fallknivenov čelik'' (koji ne postoji)..,ali dobro .
Istina @Nino ,istina je što govoriš ,no Fallk-ov marketing nije ništa agresivniji od CS ili bilo koje tvrtke u bilo kojem području trgovine .
Pa jedan ''set'' 18/10 posuđa ima puno agresivniji marketing ,što je glupost sama po sebi .Neznam hoćeš li se složiti .
U tvom postu je možda i sama bit dubioza o skupim noževima ,a to je naša svakodnevna situacija u osvrtu na standard većine građana .
Apsolutno se slažem da čovjeku koji izdvoji tolike novce teškom mukom za ''svemoguće siječivo'' proradi živac'' kad to nije ono što je
odgledao kao reklamu ili što već.Na tržištu noževa postoji doslovno jako široki asortiman ,pa tko voli neka promisli pa izvoli .
Kupiti nož od tisuću ili koliko već kuna nebi trebao biti -trend .Nisam ni ja ''pijani milijarder '' niti pokondireni kolekcionar ,a daleko od
nekakvog autoriteta koji bi mogao s realnom podlogom urlati s foruma ..kupite kupite ....Samo mogu reć što ja mislim .Ili ne mogu ,neznam .
Ali to nikog ne obavezuje na ništa ,naravno .No ne pada mi na pamet ni druga krajnost ,a ta je : meni se dogodilo'' to i to '' .e pa kad se meni to dogodilo
da se potrudim iskrenuti dio svoje frustracije i ljutnje na sve i sva što ima veze s VG10 ,Fallknivenom etc .
Pa meni je popucalo ili se ''izchirpalo'' masu toga ,znači li to na prvu da je sve što ima s tim veze -loše .Ili je možda problem bio u meni ili
vremenu koje je bilo potrebno da naučim koristiti to nešto .Lik je s japanskim mačem od 12000 dolara lupao po puščanoj cijevi .Smiješno ,
ali istina ! Ma...žalosno...Vrijedi li taj mač toliko ?Nekom da ,nekom ne ,a netko bi vjerovatno sve kupce toga zatvorio na jako dugo vrijeme u ustanovu koja
se bavi poremećajima osobnosti.
@StepenWolff potpisujem ! Na -20, 60HRC je točno to što si napisao .Iskustvo je očito ,ali Ti si savršeno svijestan toga što je to 60HRC i koliko je to krto pri
smanjivanju temperature .I naravno ,budući da znaš o čemu se radi ,prilagodit ćeš ''alat'' svojim potrebama u tim momentima .
Zašto bi to morao biti Fallkniven ,naravno da ne ...Manje tvrda i krta oštrica će to odraditi drugačije i bolje .
No to se već zove razum ,iskustvo ,i potreba .
Ne ,ja ni u primisli nisam osoba koja bi se željela bezrazložno prepucavati ,pa ni razložno .Sasvim sam mali kolekcionar koji uživa u ovom forumu i svim
njegovim članovima bez obzira na mišljenje i bez obzira na stavove .Uzeo sam u ovoj temi stvarno previše učešća .mada nekog realnog razloga i nema .
Mogu ''bacit koju riječ'' o onom što sam probao ,koristio ,vidio .
@Aries je lijepo rekao sve ima svoje dobre i loše strane ,odnosno ograničenja .
Svrha u kojoj će one loše doći manje do izražaja je pametna kupovina .
@ikarus ,
nisam nikako imao lošu namjeru ...naprotiv.Pogledao sam što je u sedam clipova taj radio sa A1 pa sam se upitao ako može izdržati takvog ''siledžiju'' ,
:što je to što nemože izdržati ? Ako je njegov primjer kidanja komada čelika u dubinu od cca 8cm i debelog cca 5mm neka oštrica u stanju izdržati ,onda.....
Ako je onakvu masu od ''maskiranog mesa'' u stanju izdržati i kao planinarski klin onda...
itd ...Jućer smo govorili o youtube uradcima ,i vrag me natjerao da to malo detaljnije pogledam .
A to krilo patke ..tja .,
Fallkniven noževi - Page 11 30210

scout
scout
lingua
lingua

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Jolender 14.01.11 15:14

Mišljenja sam da nije u pitanju ni loš falkov čelik niti greška nego nasjedanje olako na reklamu i plačanje nečega 50 puta više nego li u stvari vrijedi puneći trgovcima blagajnu.
Da li je to moralno, da ili je to varanje kupaca kada se u reklamnim kampanjama oglašavaju.

Opet ću navesti primjer mog noža koji je izražen od tog "skupog "čelika.
The Arc-Lock far surpasses conventional lock strength, tested at over 1000 lbs of force measured at the lock in an independent lab test.
http://sogknives.com/store/S95.html
Nisam vidio nigdje natpis sitnim slovima da je taj nezavisni labaratorij ustvari bestežinska komora.
Najkraće, kada sam slagao ugalj i vidio deset vreća uglja od 50kg koja je to masa koju bi trebao izdržati Arc-Lock sistem na mom folderu, zašto ja onda nebi nož koji je tako reklamiran koristio kao alpinistički klin iz čistog hira?
Jolender
Jolender
spikač
spikač

Male
Broj postova : 746
Godine : 58
Datum registracije : 09.03.2010

[Vrh] Go down

Postaj by Ikarus 14.01.11 15:36

@scout drago mi je da ste pogledali video "gospodina" nossa4...
ono šta je mene faciniralo (ako ste dobro pratili) da je prilikom tog čekičanja krož flah ili federplatu ili već šta je, nož bio puknut,odnosno razdvojila mu se laminacija a on je to izdrži i to bez većeg cracka na oštrici...kolko god on bio ovakav ili onakav bilo mi je zanimljivo to gledat,odnosno vidjet šta je sve izdržo za razliku od CHRIS REEVE GREEN BERET koj je napravljen od s30v sa tvrdoćom od 55-57HRc-a a kakva su mišljenja o njemu...

bacite pogled na ovo (ko nije) minuta 5.04
https://www.youtube.com/watch?v=THD8gfltq2o&feature=related

drago mi je da se ovo teme tolko razvila i da ima tolko drugačijih mišljenja i da svi shvačaju da ovo nije svađa nego izražavanje mišljenja...
Ikarus
Ikarus
ADMIN
ADMIN

Male

[Vrh] Go down

Postaj by scout 14.01.11 16:02

@ikarus ,
ma namakao me ''vrag'' da to pogledam ..pa mislim hajde dobro pogledat ću .. Fallkniven noževi - Page 11 42368
da ...istina ..nemogu nikao ''provarit'' iživljavanje ,ali eto ...
CHRIS REEVE GREEN BERET je cca 1000 kuna skupji od A1 ,i cca cijene kao A2 u prodaji kod nas ...s tim da A2 ima skoro duplo dužu oštricu .

CPM S30V
i GREEN BERET bi i prema imenu i prema marketingu i prema poštovanom autoru i sigurno
velikom Chris Reeve -u trebao proći sve to kao od šale .Nažalost ''maskirani razbojnik'' ga je polomio mnogo mnogo prije A1....ne ne ...nikako realna komparacija ,nikako namjera usporedbe proizvođača ,samo odgledano.

ma svađa je privilegija glupih ljudi ,ne to nikako .A mišljenje ,pa i žučniji dijalog ,pa i neslaganje u nečem to je bit svake raprave .I svaka je korisna (bar misloim da je Fallkniven noževi - Page 11 350615 )

scout
scout
lingua
lingua

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Mad Max 16.01.11 18:13

Meni se desilo par puta da sam prilikom korištenja A1 savio vrh oštrice (pad noža) i par puta sam odkrušio na nekim bjelovima komadiče oštrice - svake toliko ga naoštrim i nosim kolegi da mi ispulira ostatke grubog brušenja . Više manje kao i kod svakog noža - ako ga koristiš onda ima mogučnosti, da se nož ošteti .... kupio sam ga - da ga koristim .

L.p. MM
Mad Max
Mad Max
spikač
spikač

Male
Broj postova : 664
Godine : 57
Datum registracije : 15.01.2011

[Vrh] Go down

Postaj by NAVIGATOR 16.01.11 18:26

Jolender je napisao/la:
Najkraće, kada sam slagao ugalj i vidio deset vreća uglja od 50kg koja je to masa koju bi trebao izdržati Arc-Lock sistem na mom folderu, zašto ja onda nebi nož koji je tako reklamiran koristio kao alpinistički klin iz čistog hira?

pa valjda zato jer će prilikom takvog korištenja možda i nebitna kočnica izdržati ali če se pri srazu s kamenom sigurno oštetiti ono najvrijednije na nožu fini rezni brid oštrice. "pamet u glavu, a nož u đep ili fitrolu".
NAVIGATOR
NAVIGATOR
master
master

Male
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010

[Vrh] Go down

Postaj by Mad Max 16.01.11 18:56

... kod pada nekih stvari iz ruku ili sa stola uvjek pokušam nogom zaustaviti ili ublažiti pad a kad mi je padao Falk uvjek sam skakao u svim suprotnim smjerima od njegova pada Fallkniven noževi - Page 11 990630
Mad Max
Mad Max
spikač
spikač

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Mad Max 17.01.11 19:43

StArKa je napisao/la:Možda da imam love bi i kupio busse ali nisam vidio da ima taj model ( novi je neki mali nož ) mislim da više i ne pravi one mrcine

Prave ih ali u serijama - dok ovu seriju ne razprodaju ne kreče u izradu i prodaju druge - takva je politika tvrtke - slao sam im poruku da želim ASH1 i rekli su mi, da treba čekati - da dodje na red ... neka pratim forum :

e-mail sa odgovorom :

bussecombat@toast.net
Za meni

Maksimijan,

How Busse Combat www.bussecombat.com works is we launch 1-3 knives on our website and make each knife per order. We then retire that model and launch something else. Currently at Busse Combat we are offering the Anorexic Boss Street in three different variations.

We do accept oversea's orders. We ship USPS EXPRESS however we do not accept overseas credit cards but we do accept Western Union and Pay-Pal.

If you would like to place a order you can do it via the website or by e-mail.

Thank you,
Amy
Customer Service
Mad Max
Mad Max
spikač
spikač

Male

[Vrh] Go down

Postaj by StArKa 17.01.11 21:15

Za veći niž od A1 ne bih uzeo A2 već CS Gurkha Kukri
po meni fenomenalna mrcina od noža ( i za njega bi vas pitao koji čelika San Mai III ili SK-5 High Carbon ) ali nije on na redu ( ZASAD )

Fallkniven noževi - Page 11 592423
StArKa
StArKa
bomber
bomber

Male
Broj postova : 158
Godine : 48
Datum registracije : 18.12.2010

[Vrh] Go down

Postaj by Ikarus 17.01.11 21:19

osobno volim kukri-e i njega ću vijerojatno skoro nabavit...ali bi ti ja ipak preporućio nešto više tipa trailmastera ili tako nešto jer si sa kukriem dosta ogranićen...
zapravo ovisi za šta ga misliš koristit,koja bi mu namjena bila...jer si (naglašavam) po meni zakinut za dosta stvari,odnosno puno učinkovitiji je nož...
Ikarus
Ikarus
ADMIN
ADMIN

Male

[Vrh] Go down

Postaj by StArKa 17.01.11 21:24

Taj kukri mi je popisu želja ali negdje 6-7 mjesto ( ima prije njega dosta drugih noževa ) a vjerujem i godina dok dođem do njega
StArKa
StArKa
bomber
bomber

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Ikarus 17.01.11 21:29

i meni Fallkniven noževi - Page 11 86830

nikako da ga uzmem,uvijek nešto ikrsne.... da ne spamamo više Fallkniven noževi - Page 11 806172
Ikarus
Ikarus
ADMIN
ADMIN

Male

[Vrh] Go down

Postaj by StArKa 21.01.11 19:32

Kupljen A1 ( konačno )
StArKa
StArKa
bomber
bomber

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Ikarus 21.01.11 21:17

Kakvi su dojmovi?
Jel palo kakvo rezanje sa njim?
Neka vas dugo i dobro služi!
Ikarus
Ikarus
ADMIN
ADMIN

Male

[Vrh] Go down

Postaj by StArKa 21.01.11 21:36

Stiže u nedjelju ( i jako sam nestrpljiv )

Fallkniven noževi - Page 11 469245
StArKa
StArKa
bomber
bomber

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Mad Max 21.01.11 23:22

Nož je fenomenalan, imam ga več četiri godine i nikada nisam požalio odluku da ga nabavim . Kupiču si još S1 jer A1 je prilično težak pa baš svaki put kad idem u prirodu na 5 min. ne trebam baš A1 tegliti sa sobom ...
Mad Max
Mad Max
spikač
spikač

Male

[Vrh] Go down

Postaj by aurora 22.01.11 19:13

Šteta što je dilema za određeni model noža pa moja preporuka ne vrijedi; toplo preporučujem 154 CM.

aurora
bomber
bomber

Male
Broj postova : 102
Godine : 53
Datum registracije : 05.01.2011

[Vrh] Go down

Fallkniven noževi - Page 11 Empty Nove cijene Fallknivena

Postaj by coen 27.01.11 14:38

Na stranicama Replikarta može se naći obavijest da od 1.2. idu nove cijene, uvećane za 10%, i to se odnosi samo za Fallkniven proizvode.

Zadnja promjena: coen; 27.01.11 20:57; ukupno mijenjano 1 put.

coen
bebač
bebač

Male
Broj postova : 11
Godine : 51
Datum registracije : 03.01.2011

[Vrh] Go down

Postaj by LUKSA 27.01.11 17:27

Pa to treba! sve poskupljuje pa moraju i ovi noževi!
Ako je husqvarna poskupila prije par mjeseci i Fiskars i sve ostalo, moraju i oni!
Koliko ih se hvali uvujek će biti kupaca!
LUKSA
LUKSA
guru
guru

Male
Broj postova : 2320
Godine : 52
Datum registracije : 21.02.2009

http://luketic.robert@gmail.com

[Vrh] Go down

Postaj by coen 27.01.11 19:04

LUKSA je napisao/la:Pa to treba! sve poskupljuje pa moraju i ovi noževi!
Ako je husqvarna poskupila prije par mjeseci i Fiskars i sve ostalo, moraju i oni!
Koliko ih se hvali uvujek će biti kupaca!

Pa da, ali pošto se u Americi može nać dosta jeftinije nije to neka utjeha.
No, moja namjera je bila poručiti zainteresiranima, koji su ionako namjeravali kupiti spomenutu marku, da to obave još ovaj mjesec.

coen
bebač
bebač

Male
Broj postova : 11
Godine : 51
Datum registracije : 03.01.2011

[Vrh] Go down

Postaj by girdeaux 27.01.11 20:12

Strašno! Pa da nisu dovoljno skupi pa treba dići cijenu...na ebay-u sam našao F1 za 550 kn, plus poštarina ispadne oko 750 -800 kn.
A kod nas je cijena 950 kn i još će rasti 10%. Ma krasno.
Fallkniven noževi - Page 11 704997 Fallkniven noževi - Page 11 321675
girdeaux
girdeaux
honoris
honoris

Male
Broj postova : 1077
Godine : 37
Datum registracije : 21.10.2009

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content