Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Fallkniven noževi
+125
Sklopac
Keltan
roy
Hombre
jimkukri
zuzonja
Guru
zoki208
markonvs
goxxon
woody_
franciscus
maxina
Nubilus
JungleCity
ivo
puls
cutlass
JillValentine
ce3hel
chumaman
trolshein
Hadži Dalibor
Fesch
Marko
z.vonkec
Ris
ivovk
northy
™pico
2,9,29
urbana_gorila
Strider
Mornar
Koaksijalac
kengur32
greg.es
Surfer
explode
sinke
Quanah
Medo Gradela
Elp
mariobab
neven
Dane
glock
Target
redbeard rum
amiklic1
GROUND ZERO
ruger357
robert
djomla
coen
aurora
Mad Max
pinco
Login
Replikart admin
divlji grab
vladimir-vlay
scout
Cave Bear
damjan
Ikarus
hankok
Mraz
boletus
Šimun
cidnam
sgt bear
StArKa
oetzi
Jolender
lonewolf
frbr
Pomorac
girdeaux
jratko30
stefan_nis
Nero Rii
baron
Aries
Nahualli
Prirodnjak
Shark
UrchinStar47
WILLY
Fratt
mglavinic
hac94ker
Igsy
Adept
NAVIGATOR
Drvo
mali mačak
Franco G
cabala - baniran
Mladen
Bedanec
Nino G
buber75
vandall
meduza
WildChild
rinos
bojadva
miha_vg
mimir
baltazar
campy
MI666999
Samobaniran
Knife_maniac
LEGION66
elvin
Mshai
Stoney
Dawor
M5
Lynx
bowhunter
LUKSA
Mile
129 posters
Stranica 6 / 28.
Stranica 6 / 28. • 1 ... 5, 6, 7 ... 17 ... 28
Re: Fallkniven noževi
Franco G je napisao/la:Fallkniven U4 folder
Imam dojam da još ne znate za novitet - Fallkniven je izbacio još manju, 'gentleman' verziju, legendarnog U2 - nosi naziv U4.
Franco
Fallkniven U4
uh, ovaj oblik oštrice mi je puno lijepši nego kod U2, samo da je malo veći...
Aries- spikač
- Broj postova : 651
Datum registracije : 26.02.2010
Franco G je napisao/la:Evo i priča o U2 u prirodi
U2 - outdoors
odličan post na knifeforums, vrijedi ga pročitati
Aries- spikač
-
Broj postova : 651
Godine : 53
Datum registracije : 26.02.2010
F1 vs. S1
Uvjek češ koristim manji nož nego veći, a imam ih dosta. Moja preporuka F1, bez premaza naravno. Ovih 10 cm je sasvim dovoljno, 40-ak grama lakši, 200kn-jeftiniji i ljepši svakako.
pozdrav
pozdrav
baron- zelembara
-
Broj postova : 29
Godine : 48
Datum registracije : 16.10.2010
Koristio sam se s oba modela i izaberi na temelju onoga što misliš raditi s njim... F1 je kompaktniji i po meni dosta praktičniji od večeg S1 modela. No ako misliš raditi neke batoninge s niim i sl. ili će ti služiti kao taktički nož, onda izaberi S1.
Igsy- honoris
-
Broj postova : 2412
Godine : 35
Datum registracije : 12.03.2010
ako ti je jedini nož radije uzmi A1, od tvoja dva navedena ja bi izabrao F1, jednostavno mi je ljepši. noževi su od identičnog materjala sličnih ručki a razlika u veličini nije drastična tako da uzmi onaj koji ti se više sviđa bez puno filozofiranja.
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
S1 ili A1 moje misljenje ... to su nozevi slicni SRK kojeg imam i jako sam zadovoljan..
Nero Rii- lingua
-
Broj postova : 472
Godine : 34
Datum registracije : 01.11.2010
stefan_nis- bomber
-
Broj postova : 171
Datum registracije : 05.01.2010
F1 ili CS SRK
jratko30- lingua
-
Broj postova : 366
Godine : 33
Datum registracije : 22.11.2010
jratko30 (16.12.10 0:55) je napisao/la:F1 ili CS SRK
Ma definitivno F1 ako imaš love, kad ga pogledaš znaš da je to oštrica ali i SRK ima svojih prednosti! sve je stvar ukusa!
F1 treba znati naoštriti kao prvo!
Ali ja bih rađe uzeo neki custom nož od naših majstora!
Ova dva gore navedenena su preumjetna!
Moje osobno mišljenje! :bog: =)
Slažem se s tim..otkad sam u ruci držao jedan Karlov rad ostao sam zadivljen custom noževima...
Ovi tvornički nisu ni do koljena ručno kovanim custom noževima..ovi imaju dušu... =)
Ovi tvornički nisu ni do koljena ručno kovanim custom noževima..ovi imaju dušu... =)
girdeaux- honoris
-
Broj postova : 1077
Godine : 37
Datum registracije : 21.10.2009
Alternativa tim "preumjetnim" noževima osim onih naših majstora su EKA Nordic H8 ili nešto veći model Nordic W11. Iako po performansama čelika nisu na nivou Fallka, jeftiniji su i po meni mnogo lijepši i više u skladu s prirodom (drvo i koža u odnosu na thermorun i zytel).
Igsy- honoris
-
Ja sam sebi sam kovao nož, još čekam rog da ga završim.
Ako ima novca može uzet f1 oštricu i napravit nož sa dozom osobnost.
Još jedna mogučnost je enzo trapper, ništa lošiji a puno jeftiniji.
Ako ima novca može uzet f1 oštricu i napravit nož sa dozom osobnost.
Još jedna mogučnost je enzo trapper, ništa lošiji a puno jeftiniji.
jratko30- lingua
-
Broj postova : 366
Godine : 33
Datum registracije : 22.11.2010
Igsy je napisao/la:Alternativa tim "preumjetnim" noževima osim onih naših majstora su EKA Nordic H8 ili nešto veći model Nordic W11. Iako po performansama čelika nisu na nivou Fallka, jeftiniji su i po meni mnogo lijepši i više u skladu s prirodom (drvo i koža u odnosu na thermorun i zytel).
Jeste off-topic, ali preporuka za mladog prijatelja je pravi noz u skladu sa prirodom, a malo bolji od Ekinih sandvica:
http://www.helle.no/Default.aspx?tabid=7988&language=nb-NO
baron- zelembara
-
Broj postova : 29
Datum registracije : 16.10.2010
barone stvarno noz koji vraca u povijest! predivno...
Nero Rii- lingua
-
Broj postova : 472
Datum registracije : 01.11.2010
Predivan je, jel to od laminirani 1050 ugljični čelik ili neki drugi i koja mu je cijena?
Igsy- honoris
-
baron je napisao/la:Igsy je napisao/la:Alternativa tim "preumjetnim" noževima osim onih naših majstora su EKA Nordic H8 ili nešto veći model Nordic W11. Iako po performansama čelika nisu na nivou Fallka, jeftiniji su i po meni mnogo lijepši i više u skladu s prirodom (drvo i koža u odnosu na thermorun i zytel).
Jeste off-topic, ali preporuka za mladog prijatelja je pravi noz u skladu sa prirodom, a malo bolji od Ekinih sandvica:
http://www.helle.no/Default.aspx?tabid=7988&language=nb-NO
Sa tom firmom ne možeš pogriješit. Vrhunski noževi i pristojne cijene dok je fallkniven kod nas bezobrazno skup. Vani ga nabaviš za puno manje para. Recimo onaj mali U2 kod nas 600kn, a u češkoj 300kn. I da jedno pitanje..da li si ti kolekcionar ili misliš ga koristit?
Pomorac- lingua
-
Broj postova : 333
Godine : 38
Datum registracije : 24.11.2009
Shark je napisao/la:prednosti, mane, jednoga i drugoga noža te konačni odabir boljega za kupnju (jasno oboje su vrhunski noževi)!
dali je bolje uzeti sa "običnim" ili crnim sječivom?
F1 je kraći,sa konveksnom oštricom,pogodnom za rezanje(full konveks),kompaktniji i meni boljom drškom(to je čisto osobni osjećaj,jer su skoro identične dok ih ne isprobaš u ruci)
S1 ima sabre konveks(slično skandi oštrici,ali nije ravna ploha nego blago konveksna)s gornje strane ima lažnu oštricu i izraženiji špic,pogodniji za probadanje(od F1)
S malom razlikom u težini(S1 je teži 30-40g) i dužini(S 1 je duži),po meni F1 može raditi sve što i S1 s istom učinkovitošću(osim probadanja) a jeftiniji je..
Crni premaz nije najtrajniji,i nevidim neku svrhu i prednost radi koje bi ga izabrao.
rinos- spikač
-
Broj postova : 668
Godine : 59
Datum registracije : 28.09.2009
I najbolji kiksaju
prije par mjeseci brat je kupio fallkniven S1 u replikartu.slabo ga je upotrebljavao tek za rezat konopac,spek ili voce,dok S1 nije naisao na staru sunku i katastrofa zubi po ostrici duzine 4cm dubine 1mm.brat fras dobio,zove u replikart decki su totalno ok.rekli mu da posalje noz da ce ga oni naostrit i testirati i ako je greska u termickoj obradi sto i misle jer su vec imali jedan slucaj s S1.i stvarno nakon par dana mu salju novi noz ali je brat odustao od S1 i nesto nadoplatio za A1.kad se to dogodilo s bratovim nozem,svoj F1 tri dana posteno izmaltretirao na dvije svinjokolje znam da noz nije namjenjen za to ali ko ga... da vidim sta je i mogu reci nakon toga noz jos uvijek brije ne kao kad sam ga kupio ali brije. tako da se greska potkopa svima i onim najboljima!
i da brat me zamolio da pohvalim decke iz replikarta za poslovnost,profesionalnost i susretljivost,jer znate i sami da bi vas vecina u takvim slucajevima elegantno otkantala.
i da brat me zamolio da pohvalim decke iz replikarta za poslovnost,profesionalnost i susretljivost,jer znate i sami da bi vas vecina u takvim slucajevima elegantno otkantala.
frbr- tipko
-
Broj postova : 92
Godine : 52
Datum registracije : 21.04.2010
Ajde dobro da si i to podijelio s nama.. dakle ljudi izbjegavajte S1 iz RpelikArta... očito imaju deformiranu seriju tog modela.
Igsy- honoris
-
osobno znam ekipu iz replikarta i s njima sam imao samo pozitivna iskustva, no ni oni ne mogu predvidjeti greške proizvođača kao što i u naslovu ove teme piše i najbolji kiksaju
NAVIGATOR- master
-
dečki iz replikarta stvarno su OK...( slanje po dogovoru kad sam kupio Craftline Allaround i DC3 )
Ali nisu mi jasni ovi što sijeku svinje s Fallknivenom. Svi znaju da se Fallkniven ne koristi i čuva i nosi samo za svečane prigode - recimo za izbor plemenskog vođe 2032.
Dotle, More su tu za sve...nikad ne kiksaju
Ali nisu mi jasni ovi što sijeku svinje s Fallknivenom. Svi znaju da se Fallkniven ne koristi i čuva i nosi samo za svečane prigode - recimo za izbor plemenskog vođe 2032.
Dotle, More su tu za sve...nikad ne kiksaju
Zadnja promjena: lonewolf; 19.12.10 20:07; ukupno mijenjano 1 put.
lonewolf- lingua
-
Broj postova : 496
Godine : 55
Datum registracije : 26.04.2010
Kada sam ja imao neke sitne zamjerke na svoj SOG tom-cat, bilo mi je ponuđeno više opcija od zamjene, vračanja novca, čak i da oni u Bosni preuzmu nož po nekom čovjeku da se ja ne maltretiram..
Odustao sam jer sam nož prepravljao i postao mi drag, mada ni prepravljanje nije problem kada je uočen tvornički propust.
Sve pohvale za firmu. Sigurno nije upitno kod njih ostvariti reklamaciju na tvorničku pogrešku.
Odustao sam jer sam nož prepravljao i postao mi drag, mada ni prepravljanje nije problem kada je uočen tvornički propust.
Sve pohvale za firmu. Sigurno nije upitno kod njih ostvariti reklamaciju na tvorničku pogrešku.
Jolender- spikač
-
Broj postova : 746
Godine : 58
Datum registracije : 09.03.2010
Također sam imao priliku upoznati dečke iz ReplikArta-a i mogu samo reći riječi hvale.
Vlasnik Kruno je i sam odličan poznavalac noževa i zaražen je sa tim virusom kao većina nas ovdje.Već sam par puta bio u Križevcima u njihovom prodajnom objektu pa iako imamo dogovor oko slanja opet imam namjeru otići lično tamo,jeste da potegnem dosta puta ali isplati se vjerujte mi.
Ovaj gest me uopće ne čudi od njih i svima koji kupuju skuplje alatke toplo preporučam da obave kod njih,a i one jeftinije također se mogu tamo kupiti i vjerujte pristupa im se sa jednakom ozbiljnošću.
Drago mi je da ti je brat sad zadovoljan alatkom i kupnjom jer također imam namjeru u dogledno vrijeme kupiti A1,naravno u ReplikArtu,a gdje drugo.
Vlasnik Kruno je i sam odličan poznavalac noževa i zaražen je sa tim virusom kao većina nas ovdje.Već sam par puta bio u Križevcima u njihovom prodajnom objektu pa iako imamo dogovor oko slanja opet imam namjeru otići lično tamo,jeste da potegnem dosta puta ali isplati se vjerujte mi.
Ovaj gest me uopće ne čudi od njih i svima koji kupuju skuplje alatke toplo preporučam da obave kod njih,a i one jeftinije također se mogu tamo kupiti i vjerujte pristupa im se sa jednakom ozbiljnošću.
Drago mi je da ti je brat sad zadovoljan alatkom i kupnjom jer također imam namjeru u dogledno vrijeme kupiti A1,naravno u ReplikArtu,a gdje drugo.
elvin- spikač
-
Broj postova : 594
Datum registracije : 17.07.2009
sve je to super u vezi replikarta al mene brine ovaj šamar fallknivenu,pa to je neozbiljno od takvog imena da ima takav propust,a najžalosnije je da to nije jedini nož iz te serije i pitanje je koliko ih je vani a da se to i nezna
oetzi- spikač
-
Broj postova : 924
Godine : 40
Datum registracije : 25.07.2010
Nadam se da je F1 u redu jer ga namjeravam kupiti u dogledno vrijeme.
Drvo- mr.spika
-
Broj postova : 1663
Godine : 44
Datum registracije : 13.03.2010
ja ne znam niti jednu kvalitetnu firmu na svijetu kojoj se to nije dogodilo: mercedes, toyota glock itd
NAVIGATOR- master
-
Nije valjda dobio zube od rezanja šunke?
S1 ima prilično tanak rezni brid(bar oni koje sam ja vidio i koristio) ,jedna od stvari koje se dešavaju takvim bridovima je da dobiju zube u susretu s malo tvrđim materijalom(kost),lagano brušenje s manje agresivnim kutom(ili sekundarnim bevelom)će to riješiti i kasnije nebi trebao imati problem,možda je rezni brid pregrijan pri finalnom brušenju pa je postao krt,pa nakon prvog brušenja taj problem nestaje,(bar tako objašnjavaju na par foruma)
S1 ima prilično tanak rezni brid(bar oni koje sam ja vidio i koristio) ,jedna od stvari koje se dešavaju takvim bridovima je da dobiju zube u susretu s malo tvrđim materijalom(kost),lagano brušenje s manje agresivnim kutom(ili sekundarnim bevelom)će to riješiti i kasnije nebi trebao imati problem,možda je rezni brid pregrijan pri finalnom brušenju pa je postao krt,pa nakon prvog brušenja taj problem nestaje,(bar tako objašnjavaju na par foruma)
rinos- spikač
-
Broj postova : 668
Godine : 59
Datum registracije : 28.09.2009
FALLKNIVEN F1 dilema koji čelik
Definitivno sam odlučio kupiti FALLKNIVEN F1 ali se premišljam od kojeg čelika VG10 ili 3G, razlika je jako velika ( što se tiče cijene ) pa me zanima vaše mišljenje vrijedi li toliko više ili ne.
StArKa- bomber
-
Broj postova : 158
Datum registracije : 18.12.2010
Zaboravio sam pitati za korice koža ili Zytel
StArKa- bomber
-
Broj postova : 158
Datum registracije : 18.12.2010
Ne vrijedi - objektivno ne vrijedi - i korice su najmanja bitna stvar...
Adept- mr.spika
-
Broj postova : 1588
Godine : 53
Datum registracije : 09.04.2010
osobno bi uzeo varijantu od 3G čelika jel volim exkluzivne tehnološki savršene igračke ali dali je dupla cijena opravdana, mislim da nije, VG10 je također odličan čelik.
od korica bi uzeo kožne i to one scandi korice koje se dodatno isporučuju ali se sigurno da dogovorit s krunom iz replikarta da ti ih uz minimalnu nadoplatu zamjeni umjesto originalnih
od korica bi uzeo kožne i to one scandi korice koje se dodatno isporučuju ali se sigurno da dogovorit s krunom iz replikarta da ti ih uz minimalnu nadoplatu zamjeni umjesto originalnih
Zadnja promjena: NAVIGATOR; 02.01.11 23:10; ukupno mijenjano 1 put.
NAVIGATOR- master
-
Stranica 6 / 28. • 1 ... 5, 6, 7 ... 17 ... 28
Similar topics
» fallkniven f1 problem
» eka w11 ili fallkniven f1
» Fallkniven P VG 10
» Fallkniven IDUN vs CR Nyala
» eka w11 ili fallkniven f1