FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Latest topics
» Tradicionalni preklopni noževi
Globalni raspad sistema i samoodrživost - Page 10 Empty04.10.24 14:27 by Lawman

» Divlji kamp Drava 2024
Globalni raspad sistema i samoodrživost - Page 10 Empty31.08.24 7:16 by NAVIGATOR

» chris reeve sebenza folder
Globalni raspad sistema i samoodrživost - Page 10 Empty31.08.24 7:14 by NAVIGATOR

» 24 sata divljine
Globalni raspad sistema i samoodrživost - Page 10 Empty16.07.24 0:39 by Mladen

» Kožni strop
Globalni raspad sistema i samoodrživost - Page 10 Empty09.07.24 12:12 by oetzi

» Fallkniven noževi
Globalni raspad sistema i samoodrživost - Page 10 Empty28.06.24 12:22 by laredo

» Garmin GPSMAP 66S
Globalni raspad sistema i samoodrživost - Page 10 Empty22.04.24 11:59 by La vita e Bella

» Sretna 2024.godina
Globalni raspad sistema i samoodrživost - Page 10 Empty01.01.24 23:27 by Lawman

» ako nekome treba ideja za kuću..
Globalni raspad sistema i samoodrživost - Page 10 Empty18.12.23 9:19 by NecaPereca

» Ćao, ćao
Globalni raspad sistema i samoodrživost - Page 10 Empty14.12.23 10:00 by NecaPereca

» Nije bilo preživljavanje ali je bilo stresno :)
Globalni raspad sistema i samoodrživost - Page 10 Empty14.12.23 9:53 by Lawman

» Baterijske lampe
Globalni raspad sistema i samoodrživost - Page 10 Empty24.11.23 8:29 by neven

» Utsch & Gierse Tools / UG-Tools
Globalni raspad sistema i samoodrživost - Page 10 Empty23.11.23 19:08 by dux aeron

» Laser u survival kitu?
Globalni raspad sistema i samoodrživost - Page 10 Empty22.11.23 20:56 by dux aeron

» Dosta je bilo zajebancije, dogodine tko živ , tko mrtav...
Globalni raspad sistema i samoodrživost - Page 10 Empty21.11.23 12:20 by Lawman

» Stari novi hobi
Globalni raspad sistema i samoodrživost - Page 10 Empty25.10.23 22:29 by neven

» Gitara & planinarenje
Globalni raspad sistema i samoodrživost - Page 10 Empty24.09.23 11:48 by Strat04

» Izrada noza od turpije
Globalni raspad sistema i samoodrživost - Page 10 Empty21.09.23 22:04 by Hobi majstor

» sta je najvaznije za prezivljavanje?
Globalni raspad sistema i samoodrživost - Page 10 Empty20.09.23 11:34 by Strat04

» Mine na Papuku
Globalni raspad sistema i samoodrživost - Page 10 Empty20.09.23 11:32 by Strat04

» prsluk, torbica ili ranac?
Globalni raspad sistema i samoodrživost - Page 10 Empty20.09.23 11:10 by Strat04

» Prestavljanje
Globalni raspad sistema i samoodrživost - Page 10 Empty20.09.23 9:45 by neven

» P: Chris Reeve Small Sebenza MAGNACUT
Globalni raspad sistema i samoodrživost - Page 10 Empty30.08.23 9:03 by NAVIGATOR

» EDC- sitnice koje pojednostavljuju život
Globalni raspad sistema i samoodrživost - Page 10 Empty09.08.23 16:48 by NAVIGATOR

» Svega ima,ničeg nema.. [CHAT TEMA]
Globalni raspad sistema i samoodrživost - Page 10 Empty18.07.23 13:08 by Drvo

» Pozdrav svima
Globalni raspad sistema i samoodrživost - Page 10 Empty03.06.23 14:28 by Shaman95

» Nocna zima ljeti u Gorskom Kotaru
Globalni raspad sistema i samoodrživost - Page 10 Empty03.06.23 11:16 by DrAnte

» Koji nož kupiti?
Globalni raspad sistema i samoodrživost - Page 10 Empty29.05.23 15:41 by Lawman

» "patiranje"karbonskog čelika?
Globalni raspad sistema i samoodrživost - Page 10 Empty28.05.23 23:59 by ness

» SkeletoDon Alpha
Globalni raspad sistema i samoodrživost - Page 10 Empty28.05.23 23:48 by ness

bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Forum Preživljavanja© Facebook Icon

Globalni raspad sistema i samoodrživost

+89
DomagojB.
UBERSOLDAT
survival_996
remez
mirDaK
ElPrezidente
altx
Simke
chumaman
roguefox
zoran
Frenky
hydra
NarCroMan
Axter
Odin
Franco G
DoomsdayST
Tandrax
duke
Drvo
ivo
gomar
Bjesomar
maks1969
flecktarn
JillValentine
goxxon
alenko123
Migach
Stari Strider
puls
Lovac23
sergej
trolshein
Guybrush
PJER
Igsy
Buco
SelinaKyle69
mama jele
Guru
Mije
™pico
Jolender
ebola
dado2
kr1s
djomla
nix1909
northy
tonka
hrvoje-gs
Fratt
stefan.j
TomoZg
Stribog
crospider
knight
cvelle89
Branimir76
marinko
plazzi
Vikingson
Marko93
robert
bobrok
kengur32
pocetnik
urbana_gorila
Cave Bear
thepecarski
rinos
Login
Mraz
neven
loser
damjan
amiklic1
sinke
LUKSA
Target
Elp
Freeman
jratko30
divlji grab
hankok
Ito Ogami
Surfer
93 posters

Stranica 10 / 24. Previous  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 17 ... 24  Next

Go down

Globalni raspad sistema i samoodrživost - Page 10 Empty Re: Globalni raspad sistema i samoodrživost

Postaj by stefan.j 12.09.11 16:23

najgora moguca katastrofa koja je mogla da nas zadesi sto je najgore ne vidis kad se desi
za one koji se razumeju u elektroniku kako da naprave gaiger milerov brojac

https://www.youtube.com/watch?v=wxS-cEa_3mI

stefan.j
tipko
tipko

Broj postova : 68
Datum registracije : 02.07.2011

[Vrh] Go down

Globalni raspad sistema i samoodrživost - Page 10 Empty Re: Globalni raspad sistema i samoodrživost

Postaj by Branimir76 12.09.11 16:44

stefan.j je napisao/la:najgora moguca katastrofa koja je mogla da nas zadesi sto je najgore ne vidis kad se desi
za one koji se razumeju u elektroniku kako da naprave gaiger milerov brojac

https://www.youtube.com/watch?v=wxS-cEa_3mI

Ja upravo sve vreme o tome
Nema tu verujem, ne verujem. Za čas te pukne po tintari.
Branimir76
Branimir76
lingua
lingua

Male
Broj postova : 344
Godine : 47
Datum registracije : 18.05.2011

[Vrh] Go down

Postaj by Fratt 12.09.11 17:09

Gajgere imaš za sitne pare po Hrelji,barem ih je bilo prije par mjeseci dok sam hodao tim hrvatskim Eldoradom slobodne trgovine.
Fratt
Fratt
MODERATOR
MODERATOR

Male
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010

[Vrh] Go down

Postaj by Branimir76 14.09.11 19:07

Ko ima obezbeđenu hranu i vodu za najmanje mesec dana izolacije?
Ako je u zamrzivaču, da li imate nezavisni izvor struje?
Da li pored hrane imate higijenu, osvetljenje, radio prijemnik?
Branimir76
Branimir76
lingua
lingua

Male

[Vrh] Go down

Postaj by stefan.j 14.09.11 20:32

obezbediti hranu i vodu za tako dug period je veliki problem
mozda i najveci
mene ne brine tehnika ona ce u zavisnosti od katastrofe biti unistena delimicno ili potpuno

najvise me brinu zalihe

a sto se tice sklonista u planinama ima valjda neka pecina ili napusteni rudnik, treba isplanirati (i resen je jos jedan problem, voda, u svakoj dubljoj pecini i rudniku je ima i jos je i filtrirana )
samo treba uci dovoljno duboko gde su vazdusne struje smirene ( galerije )
a opasnost je ugljendioksid koji je tezi od vazduha i poplava ukoliko tu ponire neka reka

pozdrav

ukoliko gresim u necemu ne zamerite
stefan.j
stefan.j
tipko
tipko

Male
Broj postova : 68
Godine : 29
Datum registracije : 02.07.2011

[Vrh] Go down

Postaj by tonka 14.09.11 21:10

ma to mi nije uopće problem, bit će čega treba biti i bit će dovoljno...pozzz:))))
tonka
tonka
mr.spika
mr.spika

Female
Broj postova : 1535
Godine : 49
Datum registracije : 08.06.2009

[Vrh] Go down

Postaj by Branimir76 14.09.11 21:46

Nije toliki problem za jedan mesec. Ja već imam hrane i vode za mesec i po za 5 osoba. Ako katastrofa to uništi, uništiće i mene, tako da za to ne brinem puno.

Ako znaš da postoje pećine, treba otići i proveriti. Ne kad bude kasno. I ni pećine nisu od koristi ako nemaš zalihe u njima. A od kuće više od par torbi nećeš moći poneti. Ja sam ipak da se u kući ili u blizini ima sklonište sa zalihama.

Šta ako nevolja dođe u sred zime? Na minus 15. Pa idi ti u šumu sa jednim rancem i preživi do proleća.
Branimir76
Branimir76
lingua
lingua

Male

[Vrh] Go down

Postaj by urbana_gorila 14.09.11 22:34

Ljudi su vec jednom prezivjeli cijelo ledeno doba, i to bez ikakvih dugorocnih zaliha hrane, pa ce valjda i jednu zimu...
urbana_gorila
urbana_gorila
mr.spika
mr.spika

Male
Broj postova : 1505
Godine : 41
Datum registracije : 09.02.2010

[Vrh] Go down

Postaj by kr1s 14.09.11 23:23

urbana_gorila lako je dok se mozes pripremati a bas nije dok u sekundi se promjeni svijet

samo si zamisli da npr. suneva oluja iznenadi zemljane da u roku 24 sata jednostavno unisti bez cega ovisi skoro svaki covjek kakav bi to kaos bio

a sad kad bi mogli predvidjet par godina u to vrijeme bi pripremi i smanjili stetu na minimum
kr1s
kr1s
bebač
bebač

Male
Broj postova : 8
Godine : 34
Datum registracije : 14.03.2011

[Vrh] Go down

Postaj by urbana_gorila 14.09.11 23:41

Samo zelim reci da je covijek snalazljiva zivotinja, i bas ta snalazljivost nam je omogucila da prezivimo kroz sve prirodne nedace (a bome ih je bilo u povijesti), i kroz vrijeme pokorimo cijelu planetu i sve na njoj...
Zamisli da ti drvo padne na skroviste prije nego dodjes do njega i sve zalihe su ti unistene ispod rusevina, ili da je medo pronasao put do klope koja mu danima mirisi iz kuce i pojede sve (dogo bi mu trebalo, ali nema veze...)... Moja poanta je da se uvijek moze dogoditi nesto zbog cega mozemo ostati bez svega u trenutku.
I to je OK, samo se ne treba predavati i ne bojati se prihvatiti situaciju i izvuci najbolje sto mozemo iz nje. Sa zalihama, ili bez njih...
urbana_gorila
urbana_gorila
mr.spika
mr.spika

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Branimir76 15.09.11 4:27

Neće svima pasti drvo ili neku drugi objekat na sklonište. Ako drvo i može da ga uništi, onda i nije neko sklonište. Ne govorim ja o nepogodi koja će da nas zbriše. Na pameti su mi sunčeve oluje, ekonomski krah, radioaktivne padavine, klimatske nepogode. Sve to može da nas ostavi bez resursa, ali ne da nas obriše kao gumicom. Zato je moj savet obezbediti zalihe. To nije nešto u šta se bacaju pare. Tu hranu ćemo svakako pojesti.

I još nešto. Čovek je preživeo ledeno doba zato što je živeo sa prirodom. Mi danas koliko god i da volimo prirodu, izolovani smo od nje i biće nam mnogo teže nego tadašnjem čoveku. Samo ću navesti da zbog odvajanja od prirode danas milijardu ljudi ima alergije na polen i neke vrste hrane iz prirode. Šta mislite kako će biti čoveku koji je alergičan na polen trave i cveća vratiti se u prirodu...bez lekova koje danas može kupovati, a koji ni danas nisu nešto efikasni.
Branimir76
Branimir76
lingua
lingua

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Surfer 21.09.11 20:36

Without warning, Lloyd’s — the world’s oldest insurance market — just announced that it has withdrawn its money from European banks.

The reason? According to Lloyd’s, the banks are in danger of failing as Europe’s debt crisis continues to intensify.

The company’s Finance Director, Luke Savage, put it simply:

“If you’re worried the government itself might be at risk, then you’re certainly worried the banks could be taken down with them.”

When the world’s oldest insurance company ...

A firm that for 323 years has made its living by accurately calculating the odds of future disasters ...

When that company suddenly takes its money and runs, it’s a MASSIVE red flag for investors — a clear sign that the beginning of the end is near!

Nadam se da ste dobro pročitali moj prvi post na ovoj temi.
Ajd živjeli
Surfer
Surfer
lingua
lingua

Male
Broj postova : 335
Godine : 56
Datum registracije : 23.05.2010

[Vrh] Go down

Postaj by Branimir76 21.09.11 21:24

Pa u zdravlje neka nam je.
Branimir76
Branimir76
lingua
lingua

Male

[Vrh] Go down

Postaj by nix1909 21.09.11 21:52

Hvala Vam Surfer sto ste ovo podijelili s nama..najzanimljiviji dio je gdje se navodi razlog povlacenja sredstava iz banaka jer njima prijeti raspad kao i europi zbog ogromnih dugova u koje su zapale neke clanice eu-a..e sad mene zanima : sta ako se desi takav raspad sistema..sta nas onda ceka-!? ako ima netko volje neka napise ili stavi link..bilo svoje misljenje ili misljenje nekog financijskog strucnjaka..meni svejedno..unaprijed zahvaljujem..pozdrav svima..
nix1909
nix1909
bomber
bomber

Male
Broj postova : 114
Godine : 44
Datum registracije : 25.08.2011

[Vrh] Go down

Postaj by tonka 21.09.11 22:39

zar bi trebao netko biti iznenađen? ovo smo očekivali.... ma i ovo ti je mila majka šta nas još čeka...zato lipo dođite na susret u Lepogalvu da se provedete u lijepom društvu međuvremenu...
tonka
tonka
mr.spika
mr.spika

Female

[Vrh] Go down

Postaj by Surfer 21.09.11 23:02

The Lloyd's announcement follows yesterday's news that German engineering giant Siemens had removed €500m from the French bank Societe Generale two weeks ago and placed the money in a European Central Bank (ECB) account, apparently alarmed by the financial health of SocGen going forward.

Ako netko ima novce u francuskoj Societe Generale Splitskoj banci neka odmah ujutro izvadi sve van.
Ostalima koji još drže novac u "našim" talijanskim bankama dajem rok od 48 sati Globalni raspad sistema i samoodrživost - Page 10 481349 Globalni raspad sistema i samoodrživost - Page 10 42368
Surfer
Surfer
lingua
lingua

Male

[Vrh] Go down

Postaj by tonka 21.09.11 23:04

mirišite li glad u zraku???
tonka
tonka
mr.spika
mr.spika

Female

[Vrh] Go down

Postaj by Branimir76 21.09.11 23:34

anita je napisao/la:mirišite li glad u zraku???

Počelo je. Aj sad da vidimo dokle će da ide.
Branimir76
Branimir76
lingua
lingua

Male

[Vrh] Go down

Postaj by tonka 21.09.11 23:37

p do progona i nestanka civilizavije i načina života kojeg smo dosad poznavali..ako su čipovi obavezni 2013 to je to-bježmo gdje god tko zna:))))
tonka
tonka
mr.spika
mr.spika

Female

[Vrh] Go down

Postaj by Surfer 21.09.11 23:53

nix1909 je napisao/la:Hvala Vam Surfer sto ste ovo podijelili s nama..najzanimljiviji dio je gdje se navodi razlog povlacenja sredstava iz banaka jer njima prijeti raspad kao i europi zbog ogromnih dugova u koje su zapale neke clanice eu-a..e sad mene zanima : sta ako se desi takav raspad sistema..sta nas onda ceka-!? ako ima netko volje neka napise ili stavi link..bilo svoje misljenje ili misljenje nekog financijskog strucnjaka..meni svejedno..unaprijed zahvaljujem..pozdrav svima..

Kad dođe do toga, a doći će jer je to neminovno kao što je neminovno da nastupi jesen nakon ljeta, dogodit će se slijedeće stvari:

Francuzi su trenutno najizloženiji u Grčkoj i prijete im najveći gubici u slučaju bankrota Grčke, međutim Talijani i Nijemci su isto vrlo izloženi.
Jako puno velikih korporacija i tzv. sovereign fondova drže ogromnu količinu kratkoročnih depozita u europskim poslovnim bankama i dolaze do spoznaje da će ostati bez ičega u slučaju da Grčka bankrotira jer bi taj bankrot za sobom poveo jako puno europskih banaka u ponor.
Povlačenjem sredstava iz banaka te iste banke dolaze u položaj gdje postaju još ranjivije u slučaju eventualnog bankrota Grčke jer ne bi imale dovoljno sredstava niti da ublaže udar , nego bi morale zatvoriti vrata u roku od 48 sati.
U slučaju da se nastavi izvlačenje novaca iz banaka, doći će do ponavljanja 2008. godine, i banke će prestati posuđivati novac jedna drugoj što je normalna bankarska praksa.
U prilog toj tezi ide i činjenica da Libor, koji je međubankarska kamatna stopa, raste iz dana u dan baš kao i početkom velike financijske krize 2008.

Što će to značiti za nas?
To će značiti da smo nahebali. Globalni raspad sistema i samoodrživost - Page 10 42368

Jer to će značiti potpuni prestanak bilo kakvog financiranja van zemalja vlasnica banaka, što će značiti poskupljivanje kredita i pozajmica, te dodatno isisavanje likvidnosti iz financijskog sustava koji je već sad na koljenima.

Pošto Hrvatska potpuno ovisi o stranom novcu ne samo da bi financirala dug nego i da bi pokretala privredu, to bi značilo smrtnu presudu istoj toj privredi koja ovisi o kreditu.

Pošto mi nikad nismo niti izašli iz recesije, ovakav razvoj situacije i ponovno upadanje svjetske ekonomije u recesiju bi nas pokopao i zasigurno bi upali u deflacijsku spiralu i depresiju iz koje se ne bi izvukli desetljeće.

Deflacijska spirala je stanje u kojem cijene padaju kad ljudi ne žele platiti nešto 100 kuna jer misle da će sutra moći to isto kupiti za 90.
I onda sutra ne žele kupiti niti za 90 jer očekuju da će pasti na 80.
Kako se prestaje trošiti, tako se prestaje i proizvoditi a kako se prestaje proizvoditi tako padaju i plaće a kako padaju i plaće tako pada i kupovna moć, a kako pada kupovna moć tako padaju i cijene , itd,itd......
Taj začarani krug dovodi do toga da kapital prestane teći, samim time prestaje bilo kakva ekonomska ili neka druga aktivnost.

Mi ustvari već imamo deflaciju u Hrvatskoj.
Imamo pad vrijednosti nekretnina, imamo centralnu banku koja guši likvidnost, imamo veći uvoz od izvoza koji svojim niskim cijenama ruši cijene našim izvoznicima, imamo jako puno insolventnih kompanija koje preživljavaju zahvaljujući bankama koje ne žele realizirati gubitak nego dodatno posuđuju novac tim firmama da bi one mogle srevisirati svoj dug prema tim istim bankama.
To je isto tako deflatorno i vodi u propast.
Ono što je kod nas još pozitivno je dosta velika stopa štednje u bankama pa bi banke vjerovatno imale sredstava za prvi udar.
ALi mene brine što ako povuku novac iz zemlje da bi servisirale probleme u bankama maticama.

Jedina šansa koju imamo je da se smijeni Rohatinski koji je jedan od ljudi najodgovornijih za propadanje Hrvatske ekonomije, na njegovo mjesto stavi stručnjak-rodoljub koji će odmah ukinuti deviznu klauzulu i prekinuti svaku vezu i fiksiranje tečaja sa Eurom i da se Eurozona raspadne prije nego mi uđemo.

Tako bi barem malo ublažili eventualni raspad sistema jer ne bi ovisili samo o drugima nego i sami o sebi.

Laku noć i lijepo spavajte Globalni raspad sistema i samoodrživost - Page 10 42368

Surfer
Surfer
lingua
lingua

Male

[Vrh] Go down

Postaj by tonka 21.09.11 23:56

dobro je što smo poljoprivredna zemlja...npr u mojoj dolini Neretve neće biti gladi iako nema novca...
tonka
tonka
mr.spika
mr.spika

Female

[Vrh] Go down

Postaj by Surfer 22.09.11 0:37

anita je napisao/la:dobro je što smo poljoprivredna zemlja...npr u mojoj dolini Neretve neće biti gladi iako nema novca...

To što ti imaš 35 krumpira i 56 krastavaca ne znači da smo mi poljoprivredna zemlja.
Uvoz hrane u Europi je oko 10% od ukupnog tržišta dok je u Hrvatskoj skoro 50%.
Dakle, mi da ne uvozimo hranu bi umrli od gladi, prema tome nismo poljoprivredna zemlja.
Ti možda nećeš biti gladna ali tvoji preci su itekako bili gladni upravo tamo u dolini Neretve.
Lako se hraniti dok sadiš GMO sjeme i koristiš pesticide i umjetno gnojivo.
Da ne pričam da je more Neretvom već došlo i do Metkovića.
Još malo i brati ćete samo morske krastavce u dolini.
Surfer
Surfer
lingua
lingua

Male

[Vrh] Go down

Postaj by sinke 22.09.11 0:50

Cave Bear je napisao/la:kome će u takvom slučaju trebati zlato?
sve će se vratiti na RAZMENU

najmlađi obično jedini vide očito
sinke
sinke
spikač
spikač

Male
Broj postova : 616
Datum registracije : 09.02.2011

[Vrh] Go down

Postaj by Branimir76 22.09.11 1:40

Razmenu čega? Ako prirast bude manji, neće se imati dovoljno za razmenu.
Branimir76
Branimir76
lingua
lingua

Male

[Vrh] Go down

Postaj by sinke 22.09.11 1:49

nije me bilo mj i po i tolko ste se raspisali da sam cito sat vremena postove Globalni raspad sistema i samoodrživost - Page 10 747986
ako cemo o povijesti i zlatu ono je bilo cijenjeno za razmjenu samo u zemljama koje su dovele do zapadnog društva, znači zemljama kojima upravljaju obitelji čije loze vuku korijen još od sumera, babilona,egipta,grčke, rima pa do danas. Te civilizacije su polako dovele društvo do ovog u kojem danas živimo gdje 70% ljudi ne zna zapaliti vatru. Druge civilizacije (npr. maje) isto su imale zlata i to krdo ali su ga koristili za ukrašavanje i kao darove bogovima, zato su ga davali španjolcima kad su došli jer su mislili da su se bogovi vratili. Zašto je zlato bilo cjenjeno je opširna tema i necu o njoj jer se dosta bazira na pretpostavkama od zapisa na sumerskim tablama itd... Što se tiče 3 dana mraka, to se spominje u mali milijon teorija od zaustavljanja zemlje i okretanja u drugom smjeru, kometa, religije... Al nemrem vjerovat da neki od vas još uvijek vjeruju mainstream medijima. Do rata ce doc samo ako mi to dopustimo, tužno je što dopuštamo da se u drugim zemljama radi (nato, kojem i mi pripadamo), uzmimo Libiju za primjer. I onda sam se ja ko dijete za vrijeme domovinskog rata pitao pa kak drugi ljudi iz drugih zemalja mogu dopustit što se kod nas dešava i sad mi je jasno kad vidim kolko su malo ljudi kod nas informirani i kak ih boli briga kaj se dešava u Palestini, Iraku, Afganistanu, Libiji... Meni je drago zbog raspadanja sistema jer samo tako možemo izgraditi nešto bolje.
sinke
sinke
spikač
spikač

Male

[Vrh] Go down

Postaj by sinke 22.09.11 1:53

Branimir76 je napisao/la:Razmenu čega? Ako prirast bude manji, neće se imati dovoljno za razmenu.
mislim da je mislio na robnu, al u slučaju globalnog raspada sistema
sinke
sinke
spikač
spikač

Male

[Vrh] Go down

Postaj by sinke 22.09.11 2:06

http://vodpod.com/watch/15342916-libya-gaddafi-the-truth-you-are-not-supposed-to-know?u=ingaorama&c=ingaorama

kratko i jasno
sinke
sinke
spikač
spikač

Male

[Vrh] Go down

Postaj by urbana_gorila 22.09.11 3:58

...New World Order...
...Bullshit...
urbana_gorila
urbana_gorila
mr.spika
mr.spika

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Surfer 22.09.11 9:36

sinke je napisao/la:http://vodpod.com/watch/15342916-libya-gaddafi-the-truth-you-are-not-supposed-to-know?u=ingaorama&c=ingaorama

kratko i jasno

Dobar link.

Jasno je ko dan da je svatko tko je želio ukinuti dolar kao sredstvo plaćanja i bazirati valutu na zlatu, bio napadnut i okupiran od strane NATO agresora.

Potpuno ista stvar se odigrala u Iraku jer je Saddam Hussein isto želio prestati isporučivati naftu za dolar.

Mislim, ovo su linkovi za one koji vjeruju medijima i vijestima da se malo probude i shvate da je najveća zločinačka organizacija na svijetu, i jedina prava Cosa Nostra, Amerika sa svojim satelitima Englezima i Izraelcima.

https://www.youtube.com/watch?v=O0IhgYoRdlw&feature=player_embedded#!

Amerikanci imaju oko 1000 vojnih baza u 63 zemlje preko kojih direktno utječu i prijete i kontroliraju financijski sustav tih zemalja i prirodne resurse.

http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=5564

Valjda je svima jasno da su Amerikanci sa svojim satelitima onaj Skynet iz Terminatora.
Vladaju svijetom i ne prezaju od ničega pa ni masovnih ubojstava civila a jedina su država koja ne prizna Haški sud pravde, dok su isto tako veliki zagovornici istog suda ali kad ljudi iz drugih zemalja trebaju zamo otići.

Užas
Surfer
Surfer
lingua
lingua

Male

[Vrh] Go down

Postaj by neven 22.09.11 10:12

Surfer !
Kada Grčka bankrotira (ako se to dogodi) euro sigurno bude oslabio, pitanje Koliko oslabio
u odnosu na tečaj koji je sada kod nas.
neven
neven
lingua
lingua

Male
Broj postova : 396
Datum registracije : 21.09.2009

[Vrh] Go down

Postaj by urbana_gorila 22.09.11 10:13

Globalni raspad sistema i samoodrživost - Page 10 Nato

Globalni raspad sistema i samoodrživost - Page 10 Censorship
urbana_gorila
urbana_gorila
mr.spika
mr.spika

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 10 / 24. Previous  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 17 ... 24  Next

[Vrh]

- Similar topics