Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
HALLOWEEN NOŽ
+34
maxina
neko69
gorky
ivo
hydra
goxxon
poletan
Panonsky
vibor
DoomsdayST
trolshein
puls
2,9,29
cutlass
strelicar
glock
Fratt
Mraz
bearfaerie
Buco
Igsy
Target
Luftwaffe
scout
Pomorac
mrkva4
redbeard rum
Adept
Šimun
miho
sgt bear
girdeaux
Strider
NAVIGATOR
38 posters
Stranica 4 / 5.
Stranica 4 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Re: HALLOWEEN NOŽ
Mi smo rezbarili bundevu prošli vikend, i to iz čiste zabave, tako da nema slike sa nožem, već samo bundeva slikana sa mobitelom, ali svejedno da podjelimo:
Do srijede je već počela uzgajati vlastiti život, pa sam je u četvrtak morao lansirati iz kuće.
@Gorky
ovi tvoji kolačići daju novo značenje izrazu "finger food"...
Do srijede je već počela uzgajati vlastiti život, pa sam je u četvrtak morao lansirati iz kuće.
@Gorky
ovi tvoji kolačići daju novo značenje izrazu "finger food"...
siga- spikač
- Broj postova : 817
Datum registracije : 12.09.2012
Ja bundevu držim jedno tri dnana u stanu pa kad počne "venuti" preselim ju u vrt ispred kuće pod bor i tamo još svijetli nekoliko dana. Vidim s prozora da se mnogi naviruju kroz ogradu i provjeravaju kako izgleda. kako bundeva stari tako joj se i izraz lica mijenja. Iz opasnog lica sa očnjacima se pretvori u neku krezubu nažboranu babu .
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
Ajde drago mi je da ima još pacijenata.
@Neko69 - dobra improvizacija.
@Siga - odlična
Tikvi je bilo u Intersparu. Imaju ih svake godine u raznim veličinama.
@Neko69 - dobra improvizacija.
@Siga - odlična
Tikvi je bilo u Intersparu. Imaju ih svake godine u raznim veličinama.
gorky- mr.spika
-
Broj postova : 1400
Godine : 48
Datum registracije : 19.11.2012
Mi smo kupili u Intersparu...
siga- spikač
-
Broj postova : 817
Godine : 45
Naravno da ih je bilo. Supruga mi radi u Kingcrossu.
Ali moje lijeno dupe je cekalo zadnji tren i ... pljugica.
Ali snasli smo se. Jedino kaj treba vremena da se posusi.
Mala preporuka, kupiti balone sa tanjim stijenkama i
omjer drvofixa i vode 1:2. Brze se susi i cvrsce je.
Farbati podlogu dok je jos mokra, ako radite vodenim
bojama...
Ali moje lijeno dupe je cekalo zadnji tren i ... pljugica.
Ali snasli smo se. Jedino kaj treba vremena da se posusi.
Mala preporuka, kupiti balone sa tanjim stijenkama i
omjer drvofixa i vode 1:2. Brze se susi i cvrsce je.
Farbati podlogu dok je jos mokra, ako radite vodenim
bojama...
Zadnja promjena: neko69; 02.11.14 16:52; ukupno mijenjano 1 put. (Reason for editing : ispravak tek)
Prošle sam godine bundevu donio iz Ogulina a ove sam godine čekao zadnji čas i ostao skoro kratkih rukava, na tri liliputanske.
Nema veze jedino za rezbariti tako male bundeve morao sam stvarno uzeti najmanji nož iz kolekcije.
ne mogu vjerovati da su ljudi toliko tromi da im je teško poslikati i postati pa makar bundevu koju su dotjerali. Iama nas aktivnih ovdje barem 300 ako ne i više a samo 3 tematske fotke, čestitke onima kojima se to dalo napraviti. Baš ovakve prigodne teme donesu malo friške vode na umrtvljeno kolo foruma.
Nema veze jedino za rezbariti tako male bundeve morao sam stvarno uzeti najmanji nož iz kolekcije.
ne mogu vjerovati da su ljudi toliko tromi da im je teško poslikati i postati pa makar bundevu koju su dotjerali. Iama nas aktivnih ovdje barem 300 ako ne i više a samo 3 tematske fotke, čestitke onima kojima se to dalo napraviti. Baš ovakve prigodne teme donesu malo friške vode na umrtvljeno kolo foruma.
NAVIGATOR- master
-
ne prakticiram poganske običaje,taj heloween je ko i valentinovo došel nakon rata iz amerike,čista komercijala.Eto,uskoro je jedan stari tradicionalni naš lijepi praznik,Martinje,pa ko kakav nož nosi za mošt krstit.
glock- mr.spika
-
Broj postova : 1128
Godine : 61
Datum registracije : 31.01.2011
Većina običaja je kombinacija poganskih i crkvenih, kićenje bora za Božić je očiti primjer toga...
Uglavnom, ja nisam baš tako mlad, a kao mali klinci, u slavonijii, smo rezbarili strašne face na bundevama (bučama) i zvali ih babe luce, a nismo znali za "halloween"...
Uglavnom, ja nisam baš tako mlad, a kao mali klinci, u slavonijii, smo rezbarili strašne face na bundevama (bučama) i zvali ih babe luce, a nismo znali za "halloween"...
siga- spikač
-
Sjećam se bundeva koje smo rezbarili još u vrtiću, i pjesmica o strašnoj bundevi.
Kojeg rata I. Svjetskog.
Samo se to tada prije 40 godina nije zvalo helloween. Ma ja bi slavio i majmunovo a priče o poganstvu ili ne su mi bespredmetne. Pa što može biti loše u običajima koji su još stariji, drevniji, iskonskiji od kršćanstva a koji nikome ne štete.
Ja nemam niš protiv teme o martinju i martinjskom nožu jedino neznam kako bi kroz fotografiju dočarao okus vina i kakvu poveznicu nož ima s vinom. Dok s druge strane se sasvim lijepo ovdje može vidjeti kako je tko ukrasio bundevu a za to će sasvim sigurno svakome trebati nož.
Kojeg rata I. Svjetskog.
Samo se to tada prije 40 godina nije zvalo helloween. Ma ja bi slavio i majmunovo a priče o poganstvu ili ne su mi bespredmetne. Pa što može biti loše u običajima koji su još stariji, drevniji, iskonskiji od kršćanstva a koji nikome ne štete.
Ja nemam niš protiv teme o martinju i martinjskom nožu jedino neznam kako bi kroz fotografiju dočarao okus vina i kakvu poveznicu nož ima s vinom. Dok s druge strane se sasvim lijepo ovdje može vidjeti kako je tko ukrasio bundevu a za to će sasvim sigurno svakome trebati nož.
NAVIGATOR- master
-
Ja sam još kao klinac sa svojom bakom rezbario tikve. Za Halloween nisam tada niti znao. Moji klinci isto uzivaju u zezanciji pa ne vidim razloga da im to ne priuštim. Dogodine sam obećao nabaviti i neke boje da se svi uneredimo:))
gorky- mr.spika
-
Eh, da lijepi običaj, nema ovo baš veze sa uvezenim običajima sa "trulog Zapada", jer znam da sam kao i mali u jednom šokačkom selu kod bake i djeda, isto tako rezbarile bundeve sa unutrašnim svijetlom svijeće oko Dana mrtvih ili uoči njega. I tako su ljudi radili deseteljećima, kao ostatak poganskih običaja, mada su im pokoljena bila već stoljećima pokrštena.
Sada jel' bude to netko radio baš za Halloween ili uopće neće raditi, svakom na izbor.
Kršćanstvo je puno toga preuzelo od starih poganskih religija, te dalo novi obol tome, te je to jedan od uspjeha kršćanstva ko religije, jer sve može stopiti u sebe, a ne kao neke druge religije da nešto poništava, te na to mjestu stavljaju nešto novo.
Samo ideja rezbarenja budndeve je sasvim super, al' ipak zbog osobnih uvjerenja ne radim to oko kršćanskog blagdana, ali dopuštam da svatko ima slobodu biranja, kao i za Santa Clausa il ipak jaja i zeku za Uskrs.
Ili, to pak sve ima najviše veze sa tim tko što voli jesti. Bundeve ne jedem, osim ponekad koštica, a jaja ili pak uskršnjeg čokoladnog Zeku ili pak slatke darove od Djeda Božićnjaka nikako da odbijem.
Mada znam, da je samo jedan pravi Pankreator u svemiru.
Eh, da umalo zaboravih, Small Tinker SAK je moj kandidat za posao oko rezbarenja bundeva.
Sada jel' bude to netko radio baš za Halloween ili uopće neće raditi, svakom na izbor.
Kršćanstvo je puno toga preuzelo od starih poganskih religija, te dalo novi obol tome, te je to jedan od uspjeha kršćanstva ko religije, jer sve može stopiti u sebe, a ne kao neke druge religije da nešto poništava, te na to mjestu stavljaju nešto novo.
Samo ideja rezbarenja budndeve je sasvim super, al' ipak zbog osobnih uvjerenja ne radim to oko kršćanskog blagdana, ali dopuštam da svatko ima slobodu biranja, kao i za Santa Clausa il ipak jaja i zeku za Uskrs.
Ili, to pak sve ima najviše veze sa tim tko što voli jesti. Bundeve ne jedem, osim ponekad koštica, a jaja ili pak uskršnjeg čokoladnog Zeku ili pak slatke darove od Djeda Božićnjaka nikako da odbijem.
Mada znam, da je samo jedan pravi Pankreator u svemiru.
Eh, da umalo zaboravih, Small Tinker SAK je moj kandidat za posao oko rezbarenja bundeva.
Lawman- lingua
-
Broj postova : 345
Godine : 41
Datum registracije : 05.04.2014
ni ja nisam ikad znao za Heelowen
ali, sam kao mali rezbario tikve, ovaj vikend sam ih odma izrezbario u protvan, pa nemam slike.
ali, sam kao mali rezbario tikve, ovaj vikend sam ih odma izrezbario u protvan, pa nemam slike.
goxxon- guru
-
Broj postova : 3594
Godine : 44
Datum registracije : 17.11.2010
već dugo nisam jeo pečene tikve u roru.
Uvijek u ovo doba godine to bi pekli kod bake u pečnici na drva u centru grada.
kako je baka preminula tako su se i intenzitet i šansa da ću naletiti na to jelo bitno smanjili.
Čak mislim da sam to u 10 godina jeo još samo jednom. Neloša hrana!, još ako su pošteno slatke
Uvijek u ovo doba godine to bi pekli kod bake u pečnici na drva u centru grada.
kako je baka preminula tako su se i intenzitet i šansa da ću naletiti na to jelo bitno smanjili.
Čak mislim da sam to u 10 godina jeo još samo jednom. Neloša hrana!, još ako su pošteno slatke
NAVIGATOR- master
-
Kao klinci smo spravljali pečene tikve na način da naložiš veću vatru i ubacis dva veća kamena. Kad se vatra zgori presječeš tikvu napola, očistiš je iznutra i polovice staviš na vrelo kamenje. Sve skupa prekriješ sa žarom. Nakon 30 - 40min imaš lijepo pečenu tikvu...
Žlice u ruke i navali.
Žlice u ruke i navali.
gorky- mr.spika
-
Zaista su ljudi različiti, a bake pogotovo. Moja je, Bog joj duši lahko, tikvama hranila isključivo prasad. Godine su trebale mojoj ženi, Zagrepčanki, da me prisili probati ikakvo jelo od buča. Mislim, jestivo je to, ali su bakini obrotzi u mom pamćenju, nekako vezani uz pršute, domaće piliće, divljač...
ivo- guru
-
Broj postova : 3335
Datum registracije : 05.10.2011
evo, ovog, ali samo ovog puta, Ivo ne laže! istina je, mi smo do kraja 90-ih, samo s tikvama hranili prastze.
goxxon- guru
-
@Ivo, molim držati se teme. Nama Halloween pršuta, pilića, divljači... ok možda pokoji zombi.
@Gox hvala bogu na 90-tima pa sad rezbarite i tikve u protvan a ne samo u napoj
@Gox hvala bogu na 90-tima pa sad rezbarite i tikve u protvan a ne samo u napoj
gorky- mr.spika
-
jeste Grky, do kraja 90-ih smo tikvama hranili prasce, a poslije 90-ih više nemamo prasaca pa sad s tim hranimo sebe. hvala Bogu na dolasku liberalnog kapitalizma.
goxxon- guru
-
Nije svaka tikva za peći,najbolje su kak ih ja zovem "turkinje",iznutra crvene i najbolje su slatke kad se jednom smrznu u polju,odlične su i kao štrudle.
archery- tipko
-
Broj postova : 84
Godine : 67
Datum registracije : 02.02.2014
Kod nas su ove narandžaste, koje se rezbare, bile isključivo za hranjenje svinja, a košpe su se sušile za grickanje.
Za peći u rerni su bile neke zelenkaste izvana, a narandžaste iznutra.
Za peći u rerni su bile neke zelenkaste izvana, a narandžaste iznutra.
siga- spikač
-
Ovaj vikend sam bio u Zagrebu, te za razliku od ST, vidio sam dosta jack-o-lanterna.
Nažalost nisam uspio slikati ni jedan nož za prigodnu sliku, al je moj Strider koristio konobaru u Bodege koji se bezuspješno mučio dovršiti jednu tikvu nekakvim tankim nožem.
Nažalost nisam uspio slikati ni jedan nož za prigodnu sliku, al je moj Strider koristio konobaru u Bodege koji se bezuspješno mučio dovršiti jednu tikvu nekakvim tankim nožem.
vladomado10- lingua
-
Broj postova : 477
Godine : 34
Datum registracije : 12.06.2013
Ajmo ekipo ne zaboravite pofotkati noževe i bundeve!
NAVIGATOR- master
-
Fret će slikati buče !!!
ivo- guru
-
Broj postova : 3335
Datum registracije : 05.10.2011
Eto, kad nitko neće, pa da ja uslikam naše male blagdanske tikve. Kupovali smo zadnji čas pa su se velike rasprodale, ali je još bilo ovih malih koje su inače sasvim jestive, mislim da se zovu hokaido i još nekako...
Ja sam htio jednu strašnu, supruga smješka, a mali je htio da njegova bude na Angry Birds, jer je tikvica bila baš takvog oblika. Evo što je ispalo:
Slikano je mob, pa je slika malo loša.
Korišteni su kuhinjski keramičari, tanki i oštri, jer su ove tikve zbilja malene.
Pozdrav svima!
Ja sam htio jednu strašnu, supruga smješka, a mali je htio da njegova bude na Angry Birds, jer je tikvica bila baš takvog oblika. Evo što je ispalo:
Slikano je mob, pa je slika malo loša.
Korišteni su kuhinjski keramičari, tanki i oštri, jer su ove tikve zbilja malene.
Pozdrav svima!
siga- spikač
-
Svaka čast imenjače..ide to tebi!
Ja sam se odlučio na "leave no trace" pristup ove godine....Buće smo ispekli,izdubili "meso" i skuhali krepku juhitzu.
Naravno da (i) u mojoj kuhinji Mora ima glavnu ulogu kada je rezanje u pitanju.
Ja sam se odlučio na "leave no trace" pristup ove godine....Buće smo ispekli,izdubili "meso" i skuhali krepku juhitzu.
Naravno da (i) u mojoj kuhinji Mora ima glavnu ulogu kada je rezanje u pitanju.
maxina- MODERATOR
-
Broj postova : 2512
Godine : 55
Datum registracije : 19.11.2011
Siga, ova tvoja izgleda kao da je netko sjeo na nju tako da od strašnog izgleda ništa. Ove druge dvije su pun pogodak. Uglavnom ne sumnjam da je obitelj uživla
gorky- mr.spika
-
Kako možeš tako nešto reći, evidentno je da je strašna, pogle joj zube....brrrrrr....
siga- spikač
-
siga je napisao/la:Kako možeš tako nešto reći, evidentno je da je strašna, pogle joj zube....brrrrrr....
Pa sad kad tako kažeš moram priznati da je zaista pomalo zastrašujuća
gorky- mr.spika
-
ove godine za praznik mrtvih oštrica dvaju svjetova gdje su stopljeni svjetlost i mrak
NAVIGATOR- master
-
Ove godine smo kupili bundevu na vrijeme. Prije tjedan- dva je naš mali sin (6 g) dobio svoj prvi nožić pa je ovo bio savršen trenutak da ga iskoristi. Sam je i crtao face na bundeve, i većinu rezbarenja je obavio sam.
Bundeva sa dva lica:
I nožić:
Bundeva sa dva lica:
I nožić:
siga- spikač
-
E to sam čekao 😁
Navi-osim super fotki vidim da te ulovio i lagani
pjesnički izričaj.
Siga-super bundeve. Svaka čast klincu na rezbarenju i
guba nožić.
Ja sam mojim klinkama odlučio uzeti Opinel kids ili
junior seriju čim stignu u Maestralprom.
Navi-osim super fotki vidim da te ulovio i lagani
pjesnički izričaj.
Siga-super bundeve. Svaka čast klincu na rezbarenju i
guba nožić.
Ja sam mojim klinkama odlučio uzeti Opinel kids ili
junior seriju čim stignu u Maestralprom.
Stranica 4 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Stranica 4 / 5.