Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
HALLOWEEN NOŽ
+34
maxina
neko69
gorky
ivo
hydra
goxxon
poletan
Panonsky
vibor
DoomsdayST
trolshein
puls
2,9,29
cutlass
strelicar
glock
Fratt
Mraz
bearfaerie
Buco
Igsy
Target
Luftwaffe
scout
Pomorac
mrkva4
redbeard rum
Adept
Šimun
miho
sgt bear
girdeaux
Strider
NAVIGATOR
38 posters
Stranica 1 / 5.
Stranica 1 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
HALLOWEEN NOŽ
u mojoj obitelji več je duga tradicija ukrašavanja dvorišta i stanova izrezanim bundevama, čak tako izrezana bundeva ima i ime "freddy". prva je bundeva imala i šešir i pomalo ličila na freddy krugera.
svakakve sam rezne alate do sada koristio za rezanje(dlijeta, skalpele, različite noževe). za taj zadatak poželjno je da oštrica bude relativno uska i tanka. ove je godine izbor pao na CS-ov sisu kojeg od prije nekoliko mjeseci posjedujem.
odlikiju ga umjerene dimenzije oštrice ali i fina elegantna silueta iste koja se od početnih 4mm lijepo sužava prema vrhu na nulu.
dobro naoštren, bez problema je odradio precizan posao na ne baš mekanoj bundevinoj kori.
iako sam ga izabrao zbog odličnih reznih performansi, ali je moje mišljenje i da bi zbog egzotičnog dizajna i exkluzivnih materjala bio lijep ukras za pojasom neke sexy vještice na šumskom halloween noćnom partyju.
no taj nož još jedna stvar povezuje s mrtvima, njega je reinkarnirao vlasnik CS-a lynn thompson u spomen na svoju prerano preminulu suprugu, koja je iz finske, domovine puukoa, i koja ga je i za života nadahnula na mnoge nožarske projekte.
i na kraju fotka gotove bundeve koja će noćas krasiti naše dvorište.
svakakve sam rezne alate do sada koristio za rezanje(dlijeta, skalpele, različite noževe). za taj zadatak poželjno je da oštrica bude relativno uska i tanka. ove je godine izbor pao na CS-ov sisu kojeg od prije nekoliko mjeseci posjedujem.
odlikiju ga umjerene dimenzije oštrice ali i fina elegantna silueta iste koja se od početnih 4mm lijepo sužava prema vrhu na nulu.
dobro naoštren, bez problema je odradio precizan posao na ne baš mekanoj bundevinoj kori.
iako sam ga izabrao zbog odličnih reznih performansi, ali je moje mišljenje i da bi zbog egzotičnog dizajna i exkluzivnih materjala bio lijep ukras za pojasom neke sexy vještice na šumskom halloween noćnom partyju.
no taj nož još jedna stvar povezuje s mrtvima, njega je reinkarnirao vlasnik CS-a lynn thompson u spomen na svoju prerano preminulu suprugu, koja je iz finske, domovine puukoa, i koja ga je i za života nadahnula na mnoge nožarske projekte.
i na kraju fotka gotove bundeve koja će noćas krasiti naše dvorište.
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
Re: HALLOWEEN NOŽ
Dobro ti je ispala, one koje bi ja napravio bi bile tako ružne da bi sigurno otjerale sve duhove i djecu ^^
Strider- honoris
-
Broj postova : 2611
Godine : 31
Datum registracije : 18.06.2009
Zakon ti je ova bundeva! A nisam ni znao da nož ima tako duboku priču!
girdeaux- honoris
-
Broj postova : 1077
Godine : 37
Datum registracije : 21.10.2009
meni palo na pamet da poslikam kako sam svoju bundevu izrađivao... bushcraft forestom... al mi bilo nekako bedasto. sad vidim da tebe navi ne smeta heb i nesto skuplji nož, hahahahaha
jako dobro
jako dobro
sgt bear- mr.spika
-
Broj postova : 1478
Godine : 50
Datum registracije : 12.04.2010
Strider
i trebaju biti ružne i strašne to i je bit!
girdeaux
istina da ovaj nož osim lijepote ima i priču. rado bi da mi se javi još netko tko ga posjeduje. pouzdano znam da je u hrvatsku uvezeno samo dva komada i jedan imam ja a jedan je već 6 godina u izlogu dućana, pa me baš zanima da li ga je netko netom naručivao i kak je zadovoljan.
stg bear
avaki alat je dobar koji služi svrsi. bila bi dobra i mora ali ni ovom CS-u niš ne fali. šteta da nisi fotkao!
i trebaju biti ružne i strašne to i je bit!
girdeaux
istina da ovaj nož osim lijepote ima i priču. rado bi da mi se javi još netko tko ga posjeduje. pouzdano znam da je u hrvatsku uvezeno samo dva komada i jedan imam ja a jedan je već 6 godina u izlogu dućana, pa me baš zanima da li ga je netko netom naručivao i kak je zadovoljan.
stg bear
avaki alat je dobar koji služi svrsi. bila bi dobra i mora ali ni ovom CS-u niš ne fali. šteta da nisi fotkao!
NAVIGATOR- master
-
nebi htio biti negativac ali noc vjestica je protiv boga !
miho- tipko
-
Broj postova : 58
Godine : 23
Datum registracije : 26.08.2010
miho, ono sto ne cini zlo ljudima, nije ni zlo za boga
sgt bear- mr.spika
-
Broj postova : 1478
Godine : 50
Datum registracije : 12.04.2010
ma ja ti se ne upuštam u rasprave o politici i religiji jel o tome ni približno neznam dovoljno. no ovaj obićaj mene i moju obitelj uveseljava več puno godina. takvi smo mi balkanci volimo fešte, pa makar bile i majmunovo, a uz bundevu i obična će soba ili dvorište biti neobični i zanimljivi.
NAVIGATOR- master
-
a malog mihe..odlicno je ispalo i cs odlican i lijep..pozdrav
Šimun- guru
-
Broj postova : 2747
Godine : 29
Datum registracije : 26.06.2010
pozdrav, i još jednom brz ti oporavak!
NAVIGATOR- master
-
koji oporavak ???????
miho- tipko
-
Adept- mr.spika
-
Broj postova : 1588
Godine : 53
Datum registracije : 09.04.2010
kut slikanja je u banani,ali mislim da se kuži.
izrezbareno opinelom(no.08 garden knife,sandvik).
izrezbareno opinelom(no.08 garden knife,sandvik).
redbeard rum- spikač
-
Broj postova : 848
Godine : 40
Datum registracije : 06.12.2009
Evo moje tikve :
mrkva4- lingua
-
Broj postova : 232
Godine : 40
Datum registracije : 29.09.2010
Igrali ste se za dan žena(po noći)
Pomorac- lingua
-
Broj postova : 333
Godine : 38
Datum registracije : 24.11.2009
eja na neman tikve
miho- tipko
-
nemojte i ove godine zaboraviti pofotkati svoje izrezbarene tikve i objaviti koji ste model ove godine iz vaših zbirki odredili da vam bude halloween nož i ja se dvoumim između par svojih reprezentativnih primjeraka. mislim da će scout od svih nas imati najteži posao oko odabira
NAVIGATOR- master
-
@NAVIGATOR ,pozdrav Čovjeku
...definitivno sam u dilemi priznajem ,he .... ,moram se ''pribrat'' i izabrati nešto elegantno ..jer s ovim zadnjim, da bi napravio tikvu (a da imalo sliči prigodi) teško bi to išlo
...definitivno sam u dilemi priznajem ,he .... ,moram se ''pribrat'' i izabrati nešto elegantno ..jer s ovim zadnjim, da bi napravio tikvu (a da imalo sliči prigodi) teško bi to išlo
scout- lingua
-
Broj postova : 480
Godine : 59
Datum registracije : 28.09.2010
hehhe...ma zakon ste napravili te tikve...svi....mogao i ja probati sa jednom...hehehe...i ja sam covijek od feste...nije mi vazno sto se slavi samo nek je veselja..heheh...kak se veli...kad je bal nek je maskembal
Luftwaffe- spikač
-
Broj postova : 666
Godine : 30
Datum registracije : 30.03.2011
scout
morala bi za taj nož biti ne bundeva nego "bundevetina"
morala bi za taj nož biti ne bundeva nego "bundevetina"
NAVIGATOR- master
-
nije ispalo tako dobro kako sam htio, malo su krezubi
Target- honoris
-
Broj postova : 1242
Godine : 38
Datum registracije : 05.09.2010
ova velika ti je nekako slicna
hahahah...salim se
hahahah...salim se
Luftwaffe- spikač
-
miho je napisao/la:nebi htio biti negativac ali noc vjestica je protiv boga !
mali miho FTW! :bog:
Di su ostale ovogodišnje bundeve?
Igsy- honoris
-
Broj postova : 2412
Godine : 35
Datum registracije : 12.03.2010
evo za koji tren stavim svoje! i nož koji sam ove godine odabrao!
NAVIGATOR- master
-
Noz je exxtra!!!
Ali sorry, moram se sloziti sa malim Mihom, nadam se da necu pokvarit topic sa ovim, vazno je da ljudi znaju nesto o Noci Vestica kad se je vec spomenula ta tema.
Halloween Celebrates Sex and Death
Ali sorry, moram se sloziti sa malim Mihom, nadam se da necu pokvarit topic sa ovim, vazno je da ljudi znaju nesto o Noci Vestica kad se je vec spomenula ta tema.
Halloween Celebrates Sex and Death
- Kod:
http://www.henrymakow.com/halloween_celebrates_sex_and_d.html
Buco- bebač
-
Broj postova : 17
Godine : 36
Datum registracije : 09.10.2011
ljudi moji pa ovo nitko od nas ne stuje i neslavi nego se radi zafrkancija na temu cudovista...
Luftwaffe- spikač
-
ja od svojih skuhala krem juhu..
bearfaerie- lingua
-
Broj postova : 219
Godine : 42
Datum registracije : 05.06.2011
bearferie - lajk
postalo mi ovisno u zadnje vrijeme
postalo mi ovisno u zadnje vrijeme
Luftwaffe- spikač
-
@Luft - moja juhica ti je ko čarobni napitak u Galiji a, zašt ti još ne spavaš?
bearfaerie- lingua
-
Broj postova : 219
Godine : 42
Datum registracije : 05.06.2011
konačno uhvatio vremena za postaviti svoje fotke.
osobno mislim da je krajnje bedasto povezivanje ove teme sa bilo kakvim kultevima, meni osobno i mojoj obitelji je odlično rezanje bundeve i radimo to već godinama. specijalan je to doživljaj sjediti navečer uz tikvu sa svijećom. gotovo kao da imaš vatricu u dnevnoj sobi kao mali minijaturni kamin.
obično bundevu kupujem na trešnjevačkom placu, ove je godine supruga u to vrijeme bila na frizuri pa samo se ja i Nola dali u potragu za savršenom bundevom. pošto mjesta za parking kod trešnjevačkog placa nije bilo odlučili smo bundevu potražiti u kvartu(maksimir i šire). u merkatoru sam dan ranije vidio da prodaju bundeve već unaprijed predodređene za halloween. isprva mi se zgadilo GMO savršenstvo iz kartonskih pakiranja. osobno uživam tražit na placu i izabirati između manje spoflekanih i kvrgavih domaćih zagorskih bundeva. no ograničen vremenom ipak sam posegnuo za GMO rješenjem.
dakle to izgleda ovako.
bundeva iako je savršeno okrugla i glatka ipak je znatno manja dimenzijom od bundeva s placa.
zato je i halloween nož morao biti manji nego prošlih godina. dakle u izbor su došli samo folderi. za ovu priliku samo oni iz best off kolekcije.
bilo mi je poželjno da nož ima što užu oštricu kako bi njime mogao raditi filigranski krivudav posao na malim bundevama, tipa izrezati malo okruglo oko i u njemu još i zjenicu.
teška odluka
no izbor je pao na nožić upravo i kupljen za ovakve radno-svečane prilike. iako zbog tradicionalnog jednostavnog dizajna nije najčešći izbor za moj EDC ovaj je mališa i kupljen(zapravo dobio sam ga prošle godine od supruge za rođendan) za slobodno vrijeme i šetnju pitomim parkovima tipa maksimir sa kćeri Nolom i ispunjavanje njenih želja o rezbarenom štapiću. u best off kolekciju ušao je zbog iznimne kvalitete materjala i oku i ruci vrlo ugodnog dizajna i već ranije spomenute vrlo precizne uske oštrice odločne za rad u drvu i bundevi.
dakle nož je hvaljeni fallkniven TK4 od 3G laminiranog čelika
ove godine sam morao napraviti neku pitomu polu smiješnu facu a ne neku strašnu zato da mi se dvogodišnja kćer ne prestraši.
facu sam najprije nacrtao flomasterom.
vrijeme je i za prve rezove
bilo je iznimno lako izrezati bez greške sve zacrtane krivulje, mislim da je izbor tipa oštrice bio odličan za ovaj zadatak
od ostataka je moja supruga napravila odličnu krem juhicu. juhica koja je kod mene u životopis zacrtana zlatnim slovima jer je bila presudna za jedan vrlo bitan dio mog života koji ima veze i s tematikom ovog foruma no o tome ću nekom drugom prilikom.
i na kraju je bundeva izgledala ovako.
no pošto je cijena bila snižena sa 20 kn na samo 9 kuna za svaki sam slučaj ipak kupio i izrezao dvije. ako s jednom fulam da mogu s drugom popraviti. kako je prva smješna ispala dobro drugu sam napravio po svom čefu. no izražaj bundeve može se pravo vidjeti tek kad u mraku u njoj zasvjetli svijeća.
baš me zanima kojoj će se od ovih bundeva moja kćer ujutro najviše razveseliti.
osobno mislim da je krajnje bedasto povezivanje ove teme sa bilo kakvim kultevima, meni osobno i mojoj obitelji je odlično rezanje bundeve i radimo to već godinama. specijalan je to doživljaj sjediti navečer uz tikvu sa svijećom. gotovo kao da imaš vatricu u dnevnoj sobi kao mali minijaturni kamin.
obično bundevu kupujem na trešnjevačkom placu, ove je godine supruga u to vrijeme bila na frizuri pa samo se ja i Nola dali u potragu za savršenom bundevom. pošto mjesta za parking kod trešnjevačkog placa nije bilo odlučili smo bundevu potražiti u kvartu(maksimir i šire). u merkatoru sam dan ranije vidio da prodaju bundeve već unaprijed predodređene za halloween. isprva mi se zgadilo GMO savršenstvo iz kartonskih pakiranja. osobno uživam tražit na placu i izabirati između manje spoflekanih i kvrgavih domaćih zagorskih bundeva. no ograničen vremenom ipak sam posegnuo za GMO rješenjem.
dakle to izgleda ovako.
bundeva iako je savršeno okrugla i glatka ipak je znatno manja dimenzijom od bundeva s placa.
zato je i halloween nož morao biti manji nego prošlih godina. dakle u izbor su došli samo folderi. za ovu priliku samo oni iz best off kolekcije.
bilo mi je poželjno da nož ima što užu oštricu kako bi njime mogao raditi filigranski krivudav posao na malim bundevama, tipa izrezati malo okruglo oko i u njemu još i zjenicu.
teška odluka
no izbor je pao na nožić upravo i kupljen za ovakve radno-svečane prilike. iako zbog tradicionalnog jednostavnog dizajna nije najčešći izbor za moj EDC ovaj je mališa i kupljen(zapravo dobio sam ga prošle godine od supruge za rođendan) za slobodno vrijeme i šetnju pitomim parkovima tipa maksimir sa kćeri Nolom i ispunjavanje njenih želja o rezbarenom štapiću. u best off kolekciju ušao je zbog iznimne kvalitete materjala i oku i ruci vrlo ugodnog dizajna i već ranije spomenute vrlo precizne uske oštrice odločne za rad u drvu i bundevi.
dakle nož je hvaljeni fallkniven TK4 od 3G laminiranog čelika
ove godine sam morao napraviti neku pitomu polu smiješnu facu a ne neku strašnu zato da mi se dvogodišnja kćer ne prestraši.
facu sam najprije nacrtao flomasterom.
vrijeme je i za prve rezove
bilo je iznimno lako izrezati bez greške sve zacrtane krivulje, mislim da je izbor tipa oštrice bio odličan za ovaj zadatak
od ostataka je moja supruga napravila odličnu krem juhicu. juhica koja je kod mene u životopis zacrtana zlatnim slovima jer je bila presudna za jedan vrlo bitan dio mog života koji ima veze i s tematikom ovog foruma no o tome ću nekom drugom prilikom.
i na kraju je bundeva izgledala ovako.
no pošto je cijena bila snižena sa 20 kn na samo 9 kuna za svaki sam slučaj ipak kupio i izrezao dvije. ako s jednom fulam da mogu s drugom popraviti. kako je prva smješna ispala dobro drugu sam napravio po svom čefu. no izražaj bundeve može se pravo vidjeti tek kad u mraku u njoj zasvjetli svijeća.
baš me zanima kojoj će se od ovih bundeva moja kćer ujutro najviše razveseliti.
NAVIGATOR- master
-
Stranica 1 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Stranica 1 / 5.