Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
ON-LINE kupovina opreme (eBay i svi drugi...)
+50
enki_ck
laredo
neko69
carppiker
roby71
Storo
loklar
Inspektor
ssverko13
Draxor
pirat
PJER
ivo
JillValentine
franciscus
markonvs
puls
Molokai
maxina
Okibex
Igsy
mirka
Izazov
2,9,29
orao
ebola
oetzi
skyrunner
amiklic1
zb17ghost
Šimun
Surfer
Ikarus
beargrylls12
kengur32
glock
urbana_gorila
Fratt
smartbox
bpav
bop
jenny
Aries
neon
hrvoje-gs
azbla
jerc1
Slym
Target
Adept
54 posters
Stranica 4 / 6.
Stranica 4 / 6. • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: ON-LINE kupovina opreme (eBay i svi drugi...)
evo trackingom pronađene šibice koje je naručio maxina
zato se čekalo dugo
zato se čekalo dugo
Zadnja promjena: PJER; 29.05.13 18:31; ukupno mijenjano 1 put.
PJER- mr.spika
- Broj postova : 1838
Datum registracije : 12.02.2011
maxina je napisao/la:@Molokai-ako paket ili preporučeno pismo poslano od nas prema van, hoćeš pratiti do odredišta,nakon što pročitaš da je kod nas stavljeno u vreću eng."put in bag" to znači da je otpravljeno na avion.
S nekim zemljama(poštama) naša HP ima sklopljen ugovor o direktnom praćenju pa te praćenje "prebacuje" na odredišnu zemlju a kad to nije slučaj onda googlaj poštu odredišne zemlje i njihov "track and trace" servis i prati put svoje pošiljke.
Maxina. hvala. Tvoji savjeti su zlata vrijedni, ili barem da pivu platim kad se jednom vidimo....
Molokai- spikač
-
Broj postova : 669
Godine : 48
Datum registracije : 26.03.2012
molokai-dogovoreno,volim doći na Krk a sada imam još jedan razlog više za posjetu!
maxina- MODERATOR
-
Broj postova : 2512
Godine : 55
Datum registracije : 19.11.2011
Molokai..čuvaj se Danajaca kad poklone nose..
PJER- mr.spika
-
Broj postova : 1838
Datum registracije : 12.02.2011
povedi i Ivu, on stalno priča da će doći...maxina je napisao/la:molokai-dogovoreno,volim doći na Krk a sada imam još jedan razlog više za posjetu!
Molokai- spikač
-
Broj postova : 669
Godine : 48
Datum registracije : 26.03.2012
je li se isplati narucivati no-name tehnicka roba sa ebaya?
recimo ovakve hlace http://www.ebay.com/itm/awp-Mens-outdoor-trail-mountain-hiking-trekking-climbing-gear-pants-trousers-/200956333815?pt=Men_s_Clothing&var=500181056874&hash=item2ec9ee4ef7
ima i soft shellova za 150kn
recimo ovakve hlace http://www.ebay.com/itm/awp-Mens-outdoor-trail-mountain-hiking-trekking-climbing-gear-pants-trousers-/200956333815?pt=Men_s_Clothing&var=500181056874&hash=item2ec9ee4ef7
ima i soft shellova za 150kn
pirat- mr.spika
-
Broj postova : 1217
Godine : 39
Datum registracije : 19.01.2012
Kolege, jel možda netko naručivao u skorije vrijeme iz Knifecentera? Primijetio sam da više nemaju posebnu opciju za international shipping (iGlobal) nego samo FedEx. Zanima me jel to samo krivo kužim ili je stvarno ostala samo mogućnost FedExa.
Edit: ne vidim nigdje ni mogućnost plaćanja PayPalom
Edit: ne vidim nigdje ni mogućnost plaćanja PayPalom
Okibex- spikač
-
Broj postova : 570
Godine : 30
Datum registracije : 27.11.2012
Just my two cents: Fedex-ov partner u Hrvatskoj je RHEA, kao i u BiH. Ti se junaci ponašaju na vrlo zanimljiv način: ne zanima ih koja roba je "ispod radara" za carinu, nego automatski pišu zahtjev za carinjenje koji će ti naplatiti i to masno. Nadalje, iako si ti platio Fedex-ov shipping unaprijed, oni ti naplaćuju usluge špedicije. Ne zovu te, nego čekaju da zoveš ti i onda ti kažu da te nisu mogli naći (dobro, ovo je možda samo moje iskustvo, ali izuzetno smiješno kad uzmeš u obzir da ćeš sve moje kontakt podatke naći guglanjem imena koje, naravno, piše na pošiljci, kao i adresa i broj telefona). Savjetujem izuzetan oprez i najtoplije preporučujem poštu kao meni dosad najbolju, najsigurniju, najpošteniju i najjeftiniju opciju. Možda možeš pitati za tu opciju prodavca, meni je to upalilo kod Dick Fine Tools, iako oni rade sa DHL-om, ali ipak sam pitao, pa su ljudi rekli nešto kao "hajde-de, kad baš insistiraš" i naplatili mi isto kao i za DHL.Okibex je napisao/la:... Primijetio sam da više nemaju posebnu opciju za international shipping (iGlobal) nego samo FedEx. Zanima me jel to samo krivo kužim ili je stvarno ostala samo mogućnost FedExa.
franciscus- spikač
-
Broj postova : 943
Godine : 62
Datum registracije : 29.07.2012
Dosad sam par puta naručivao i uvijek me poslalo na iGlobal. Tamo sam platio i shipping i paket mi došao uvijek običnom poštom.
Znači, da se ne za*ebavam sa Fedexom i ekipom, oderat će me?
Znači, da se ne za*ebavam sa Fedexom i ekipom, oderat će me?
Okibex- spikač
-
Mene su rasturili k'o nepismen novine. Na kraju su mi htjeli naplatiti čuvanje pošiljke, a nisu me ni pokušali kontaktirati. Prestali su se iživljavati kad sam centrali Fedex-a uputio žalbu, pa su mi "oprostili" čuvanje, ali ostalo sam morao platiti. Da ne spominjem da sam prvo morao odnijeti gotovinu za plaćanje tog zahtjeva za carinjenje i troškove špedicije, pa su tek onda sproveli tu proceduru carinjenja. Da ne misliš da sam kupio višecijevni bacač, kupio sam popišani Seiko sat koji je u startu na nekakvoj akciju u USA koštao 67 dolara + 15 shippinga (što se ponekad zna provući i bez carine kad pošta vozi i kad su carinici dobro raspoloženi), a na kraju me je sve skupa ispalo oko 150 istih tih popišanih dolara, preračunato.Okibex je napisao/la:Znači, da se ne za*ebavam sa Fedexom i ekipom, oderat će me?
franciscus- spikač
-
Hvala za info, skoro sam se za*ebo. Ništa, ostaje mi ebay i nada da su se carinici dobro naspavali/žene im bije *dobro* raspoložene.
Okibex- spikač
-
Naručio sam Paramilitary 2 od njih, prekjučer je stigao (ima i slike u temi spyderco noževi). Za sve kaj sam htio od njih naručiti mi je nudilo onaj gumb international checkout with iGlobal osim za taj nož. Napravio sam se grbav i stisnuo checkout as guest i sve ispunio. Onda sam primio automatski mail od njih da je sve super, a onda i drugi mail koji veli da nije sve super, ali ako želim da mogu sve podatke prenijet u iGlobal, ja reko može i to je to. (Bilo je neš komplikacija ali sve je rješeno preko iGlobal live support, stvarno su odlični) E da, carinu je prošao ko zmaj, ni kune nisam platio.
Draxor- bomber
-
Broj postova : 125
Godine : 32
Datum registracije : 08.09.2012
Kako misliš mail da nije sve super? I ako ti nije problem da napišeš kakve komplikacije su u pitanju?
Okibex- spikač
-
Prvi mail je došao i tamo je pisalo kako su zahtjev i info o meni zaprimljeni i da je sve super. Odmah nakon njega je došao novi mail di piše da sam krivo stisnuo (checkout as guest umjesto international checkout, čega sam bio svjestan pošto mi uopće nije ponudilo international checkout) i pitali su me da li se slažem da oni te info pošalju iGlobalu i da će sve biti ok, a ja sam im poslao da se slažem. U međuvremenu je naravno paramilitary postao out of stock. Ja nisam znao da da li mi ga čuvaju, jesu li mi uzeli novce ni niš, jednostavno zato što mi nisu 2 dana odgovorili. E sad tu dolazi iGlobal customer support (na njihovoj stranici onaj live support kaj piše u gornjem desnom kutu, pazi da piše da je online) gdje se dopisuješ sa operaterima. Rekao sam im cijelu situaciju i dao im order number, oni su nazvali direktno knifecenter prek telefona, gdje je rečeno da mi čuvaju zadnji paramilitary, te mi je operater odmah dao novi link gdje sam upisao podatke i napokon kupio nož. 2 dana poslije dolazi odgovor od knifecentra na onaj moj mail da se slažem da pošalju podatke u iGlobal i da mi se nož pošalje. Onda sam im objasnio da sam to već obavio i da je sve rješeno te da mi je nož navodno na putu i dao sam im order number, pa nek provjere za svaki slučaj (tu sam se malo uspaničio kaj se na kraju događa sa nožem). Opet se javim iGlobalu i kažem im kaj je bilo i njim dam order number, da bi mi oni na kraju rekli da je sve 5 i da je nož već na putu prema meni. E da i nisam dobio na mail tracking number, pa sam opet kontaktiral iGlobal te su mi oni dali link sa trackingom koji sam stavio u bookmarks i svakodnevno pratio kaj se događa. Trajalo je nekoliko dana duže ali sve je na kraju odlično ispalo, došao je prekjučer, a krajnji rok mu je bio 21.10. Sve u svemu preporučujem knifecenter.
Draxor- bomber
-
Hvala za info.
Evo, sad prek moba imam international checkout, a na kompu nemam. Možda nešto rade, servis neki na stranici pa se pobrkalo sve.
Evo, sad prek moba imam international checkout, a na kompu nemam. Možda nešto rade, servis neki na stranici pa se pobrkalo sve.
Okibex- spikač
-
Ja bih na tvom mjestu naručio international checkout prek moba, čisto da izbjegneš ovu gužvu u kojoj sam se ja našao.
Draxor- bomber
-
A sta sada za ebay? POšto smo usli u eu pa jel se promjenilo sta s carinom? Mogu narucvati vise od 26$ da sam siguran da me nece carinint ili mogu 40$ kupujem 2 Ganzo-a ?
Zadnja promjena: ssverko13; 21.10.13 11:32; ukupno mijenjano 1 put.
ssverko13- bomber
-
Broj postova : 163
Godine : 26
Datum registracije : 04.10.2013
@Draxor: napravio sam tako, Bone Collector je na putu
@ssverko: možda je krivo, nemoj me držati za riječ, ali mislim da je rečeno da je sad granica 60 ili 100 eura. Nisam siguran jel tako, mislim da je kolega Maxina stručniji po tom pitanju.
@ssverko: možda je krivo, nemoj me držati za riječ, ali mislim da je rečeno da je sad granica 60 ili 100 eura. Nisam siguran jel tako, mislim da je kolega Maxina stručniji po tom pitanju.
Okibex- spikač
-
Ufff... Kad potpišeš punomoć da te zastupaju kod carinjenja, onda znaj si naj*** i nema nazad. Sad bi rađe ne potpiso punomoć ili iša od njih pa da ne dobijem plaćeni paket, nego im dao gušta da me onako bezobrazno gule na 5-6 izmišljenih stavki zbog 2 majice kratkih rukava... a vremena koje sam izgubio faxiranjem, trčanjem na banku itd. da i ne pričam. Rađe bi poklonio trgovcu te 2 majice nazad i ne dobio povrat love nego ikad više imao posla s tom kurvanjskom firmom. Sorry na OT.franciscus je napisao/la: Fedex-ov partner u Hrvatskoj je RHEA, kao i u BiH.
Igsy- honoris
-
Broj postova : 2412
Godine : 35
Datum registracije : 12.03.2010
Naručivanje skupljih stvari izvan EU je meni najčešće doslovno kao lutrija. Apsolutno nema pravila niti veze sa zakonima niti ičim drugim. Doslovno ovisi o tome kako je carinik raspoložen, da li makar približno ima pojma što je to što si naručio, da li je uopće otvorio tvoj paket ili je taman zastao pogledati novu tviter fotku Nives Celzijus. Ponekad su mi znale doći stvari u vrijednosti 2,000 kn bez carine, a nekad su me spolno općili u mozak zato što je iznos 165 kn. Otkad smo ušli u EU su puno tolerantniji, ali i dalje stoji ovo gore navedeno - nekad jednostavno nemaš sreće.
Inspektor- lingua
-
Broj postova : 424
Godine : 42
Datum registracije : 10.04.2012
Tačno tako. Svako slovo potpisujem. Ta i takve irme ustvari su najbolja reklama pošti.Igsy je napisao/la:Ufff... Kad potpišeš punomoć da te zastupaju kod carinjenja, onda znaj si naj*** i nema nazad. Sad bi rađe ne potpiso punomoć ili iša od njih pa da ne dobijem plaćeni paket, nego im dao gušta da me onako bezobrazno gule na 5-6 izmišljenih stavki zbog 2 majice kratkih rukava... a vremena koje sam izgubio faxiranjem, trčanjem na banku itd. da i ne pričam. Rađe bi poklonio trgovcu te 2 majice nazad i ne dobio povrat love nego ikad više imao posla s tom kurvanjskom firmom. Sorry na OT.franciscus je napisao/la: Fedex-ov partner u Hrvatskoj je RHEA, kao i u BiH.
franciscus- spikač
-
Hvala na informaciji
ssverko13- bomber
-
Broj postova : 163
Godine : 26
Datum registracije : 04.10.2013
ssverko13 je napisao/la:A sta sada za ebay? POšto smo usli u eu pa jel se promjenilo sta s carinom? Mogu narucvati vise od 26$ da sam siguran da me nece carinint ili mogu 40$ kupujem 2 Ganzo-a ?
Ako se ne varam posiljke do iznosa 45€ se ne carine i oporezuju. Od 45€ do150€ samo porez, a preko 150€ placa se i carina i porez.
loklar- bebač
-
Broj postova : 3
Godine : 49
Datum registracije : 01.10.2013
http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx
Ukratko-ako pravna osoba šalje(on-line trgovanje) onda je do 22 eura bez brige,fizička fizičkoj do 45 eura,od 22 do 150 samo porez a preko 150 oboje.
Moje iskustvo,radim na isporuci paketa u pošti,je da od 01,07, nisam imao niti jedan ocarinjen paket iz EU zone.Ponavljam,ništa službeno ali osjetno se smanjilo "guljenje" dok je kod pošiljki van EU zone sve po starom-lutrija!
@ssverko13-ako ti je free shipping za Ganzo noževe onda naruči svaki posebno pa si bez brige.
Pogledaj http://www.exduct.com/
Ukratko-ako pravna osoba šalje(on-line trgovanje) onda je do 22 eura bez brige,fizička fizičkoj do 45 eura,od 22 do 150 samo porez a preko 150 oboje.
Moje iskustvo,radim na isporuci paketa u pošti,je da od 01,07, nisam imao niti jedan ocarinjen paket iz EU zone.Ponavljam,ništa službeno ali osjetno se smanjilo "guljenje" dok je kod pošiljki van EU zone sve po starom-lutrija!
@ssverko13-ako ti je free shipping za Ganzo noževe onda naruči svaki posebno pa si bez brige.
Pogledaj http://www.exduct.com/
maxina- MODERATOR
-
Maxina, pa zar nije da otkako smo ušli u EU da se paketi unutar EU uopće ne smiju cariniti ni otvarati ni oporezivati? Zakonski je to sad to isto kao promet unutar jedne države. Ako griješim, neka me netko ispravi, ali mislim da sve što naručimo iz zemlje članice EU ide redovnim poštanskim prometom i uopće ne prolazi kroz carinsku poštu.
Inspektor- lingua
-
Eto, da sam sebe potvrdim:
Carinjenju podliježe roba koja nema status robe Zajednice.
Roba koja ima status robe Zajednice je roba u cijelosti dobivena na carinskom području Zajednice, roba uvezena iz država ili teritorija koji nisu dio carinskog područja Zajednice i puštena u slobodni promet na carinskom području Zajednice, te roba dobivena ili proizvedena u carinskom području Zajednice od prethodno navedenih roba. Takva roba kreće se unutar carinskog područja Europske unije slobodno bez mjera carinskog nadzora, te se prilikom kupnje takve robe putem interneta na istu ne primjenjuju carinski postupci niti se naplaćuju uvozna davanja (carine i porezi).
Primjer: roba podrijetlom iz Kine ocarinjena u drugoj državi članici Europske unije, tj. za koju su plaćena uvozna davanja u toj državi članici smatra se robom Zajednice. Takva roba kupljena od druge tvrtke iz zemlje članice Europske unije koja dolazi u poštanskom prometu, nije predmet carinjenja.
Carinjenju podliježe roba koja nema status robe Zajednice.
Roba koja ima status robe Zajednice je roba u cijelosti dobivena na carinskom području Zajednice, roba uvezena iz država ili teritorija koji nisu dio carinskog područja Zajednice i puštena u slobodni promet na carinskom području Zajednice, te roba dobivena ili proizvedena u carinskom području Zajednice od prethodno navedenih roba. Takva roba kreće se unutar carinskog područja Europske unije slobodno bez mjera carinskog nadzora, te se prilikom kupnje takve robe putem interneta na istu ne primjenjuju carinski postupci niti se naplaćuju uvozna davanja (carine i porezi).
Primjer: roba podrijetlom iz Kine ocarinjena u drugoj državi članici Europske unije, tj. za koju su plaćena uvozna davanja u toj državi članici smatra se robom Zajednice. Takva roba kupljena od druge tvrtke iz zemlje članice Europske unije koja dolazi u poštanskom prometu, nije predmet carinjenja.
Inspektor- lingua
-
Zato meni iz kc šalju preko Belgije?
Okibex- spikač
-
Kolega Inspektor- zaslužuješ taj nick s punim pravom!
Dobro si proučio gradivo,u pravu si.
Ako mi ikad nešta zapne s carinom zovem te za savjet!
Dobro si proučio gradivo,u pravu si.
Ako mi ikad nešta zapne s carinom zovem te za savjet!
maxina- MODERATOR
-
@Okibex- I meni je slano preko Belgije, bez brige sve je ok
Draxor- bomber
-
Pretpostavljao sam da je razlog slanja preko Belgije upravo zaobilaženje carine. Izgleda da sam bio u pravu.
Okibex- spikač
-
Inače, samo da upozorim da ako naručujete izvan EU, a oni koriste zaobilazne kanale da vam robu dostave na način da izgleda kao da je poslana iz EU, postoji uvijek opasnost da Carina to nanjuši. Nedavno su tako provalili da Banggood šalje preko skladišta unutar u EU, tj. da paket dođe iz Kine u skladište, a oni samo nalijepe nove podatke i šalju dalje u HR. Uglavnom, bila je tu neka muljaža, ali su nakon nekog vremena skužili što se događa i počeli te pošiljke provlačiti kroz Carinu i naravno cariniti. Mislim da je problem bio što su uz pošiljke bili vezani tracking kodovi, pa se moglo vidjeti da je izvorište Hong Kong. Tako da su neki sretnici naručili apsurdno jeftine tablete i telefone, prošli bez carine, svima razglasili, a onda je puno ljudi završilo s PDV-om, a neki i s iznosom carinjenja.
Najpametnije vam je uračunati na cijenu odmah barem PDV i onda odlučiti da li se isplati ili ne. Ako paket dođe bez problema, sve super! Ako vas zakači carina, bar ste se unaprijed pripremili...
Najpametnije vam je uračunati na cijenu odmah barem PDV i onda odlučiti da li se isplati ili ne. Ako paket dođe bez problema, sve super! Ako vas zakači carina, bar ste se unaprijed pripremili...
Inspektor- lingua
-
Stranica 4 / 6. • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Stranica 4 / 6.