FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Latest topics
» Tradicionalni preklopni noževi
ON-LINE kupovina opreme (eBay i svi drugi...) - Page 2 Empty04.10.24 14:27 by Lawman

» Divlji kamp Drava 2024
ON-LINE kupovina opreme (eBay i svi drugi...) - Page 2 Empty31.08.24 7:16 by NAVIGATOR

» chris reeve sebenza folder
ON-LINE kupovina opreme (eBay i svi drugi...) - Page 2 Empty31.08.24 7:14 by NAVIGATOR

» 24 sata divljine
ON-LINE kupovina opreme (eBay i svi drugi...) - Page 2 Empty16.07.24 0:39 by Mladen

» Kožni strop
ON-LINE kupovina opreme (eBay i svi drugi...) - Page 2 Empty09.07.24 12:12 by oetzi

» Fallkniven noževi
ON-LINE kupovina opreme (eBay i svi drugi...) - Page 2 Empty28.06.24 12:22 by laredo

» Garmin GPSMAP 66S
ON-LINE kupovina opreme (eBay i svi drugi...) - Page 2 Empty22.04.24 11:59 by La vita e Bella

» Sretna 2024.godina
ON-LINE kupovina opreme (eBay i svi drugi...) - Page 2 Empty01.01.24 23:27 by Lawman

» ako nekome treba ideja za kuću..
ON-LINE kupovina opreme (eBay i svi drugi...) - Page 2 Empty18.12.23 9:19 by NecaPereca

» Ćao, ćao
ON-LINE kupovina opreme (eBay i svi drugi...) - Page 2 Empty14.12.23 10:00 by NecaPereca

» Nije bilo preživljavanje ali je bilo stresno :)
ON-LINE kupovina opreme (eBay i svi drugi...) - Page 2 Empty14.12.23 9:53 by Lawman

» Baterijske lampe
ON-LINE kupovina opreme (eBay i svi drugi...) - Page 2 Empty24.11.23 8:29 by neven

» Utsch & Gierse Tools / UG-Tools
ON-LINE kupovina opreme (eBay i svi drugi...) - Page 2 Empty23.11.23 19:08 by dux aeron

» Laser u survival kitu?
ON-LINE kupovina opreme (eBay i svi drugi...) - Page 2 Empty22.11.23 20:56 by dux aeron

» Dosta je bilo zajebancije, dogodine tko živ , tko mrtav...
ON-LINE kupovina opreme (eBay i svi drugi...) - Page 2 Empty21.11.23 12:20 by Lawman

» Stari novi hobi
ON-LINE kupovina opreme (eBay i svi drugi...) - Page 2 Empty25.10.23 22:29 by neven

» Gitara & planinarenje
ON-LINE kupovina opreme (eBay i svi drugi...) - Page 2 Empty24.09.23 11:48 by Strat04

» Izrada noza od turpije
ON-LINE kupovina opreme (eBay i svi drugi...) - Page 2 Empty21.09.23 22:04 by Hobi majstor

» sta je najvaznije za prezivljavanje?
ON-LINE kupovina opreme (eBay i svi drugi...) - Page 2 Empty20.09.23 11:34 by Strat04

» Mine na Papuku
ON-LINE kupovina opreme (eBay i svi drugi...) - Page 2 Empty20.09.23 11:32 by Strat04

» prsluk, torbica ili ranac?
ON-LINE kupovina opreme (eBay i svi drugi...) - Page 2 Empty20.09.23 11:10 by Strat04

» Prestavljanje
ON-LINE kupovina opreme (eBay i svi drugi...) - Page 2 Empty20.09.23 9:45 by neven

» P: Chris Reeve Small Sebenza MAGNACUT
ON-LINE kupovina opreme (eBay i svi drugi...) - Page 2 Empty30.08.23 9:03 by NAVIGATOR

» EDC- sitnice koje pojednostavljuju život
ON-LINE kupovina opreme (eBay i svi drugi...) - Page 2 Empty09.08.23 16:48 by NAVIGATOR

» Svega ima,ničeg nema.. [CHAT TEMA]
ON-LINE kupovina opreme (eBay i svi drugi...) - Page 2 Empty18.07.23 13:08 by Drvo

» Pozdrav svima
ON-LINE kupovina opreme (eBay i svi drugi...) - Page 2 Empty03.06.23 14:28 by Shaman95

» Nocna zima ljeti u Gorskom Kotaru
ON-LINE kupovina opreme (eBay i svi drugi...) - Page 2 Empty03.06.23 11:16 by DrAnte

» Koji nož kupiti?
ON-LINE kupovina opreme (eBay i svi drugi...) - Page 2 Empty29.05.23 15:41 by Lawman

» "patiranje"karbonskog čelika?
ON-LINE kupovina opreme (eBay i svi drugi...) - Page 2 Empty28.05.23 23:59 by ness

» SkeletoDon Alpha
ON-LINE kupovina opreme (eBay i svi drugi...) - Page 2 Empty28.05.23 23:48 by ness

bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Forum Preživljavanja© Facebook Icon

ON-LINE kupovina opreme (eBay i svi drugi...)

+50
enki_ck
laredo
neko69
carppiker
roby71
Storo
loklar
Inspektor
ssverko13
Draxor
pirat
PJER
ivo
JillValentine
franciscus
markonvs
puls
Molokai
maxina
Okibex
Igsy
mirka
Izazov
2,9,29
orao
ebola
oetzi
skyrunner
amiklic1
zb17ghost
Šimun
Surfer
Ikarus
beargrylls12
kengur32
glock
urbana_gorila
Fratt
smartbox
bpav
bop
jenny
Aries
neon
hrvoje-gs
azbla
jerc1
Slym
Target
Adept
54 posters

Stranica 2 / 6. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Go down

ON-LINE kupovina opreme (eBay i svi drugi...) - Page 2 Empty Re: ON-LINE kupovina opreme (eBay i svi drugi...)

Postaj by jerc1 14.01.11 10:46

Ma kako god oni oznacili vidi se da je od firme i gledaju samo vrijednost paketa, koja je svaki put bila navedena skoro pa tocno

jerc1
tipko
tipko

Broj postova : 80
Datum registracije : 12.08.2010

[Vrh] Go down

ON-LINE kupovina opreme (eBay i svi drugi...) - Page 2 Empty Re: ON-LINE kupovina opreme (eBay i svi drugi...)

Postaj by Target 23.01.11 22:17

tražio ruksak za psa, naletio na ovu stranicu iz slovenije, imaju dosta toga, iznad 50€ besplatno dostavljaju u RH, ispod se plaća 3€

http://www.kibuba.hr/index.php?
Target
Target
honoris
honoris

Male
Broj postova : 1242
Godine : 38
Datum registracije : 05.09.2010

[Vrh] Go down

Postaj by bpav 26.01.11 3:00

Pratim ovaj forum vec neko vreme ali nikako da se ukljucim u raspravu. ON-LINE kupovina opreme (eBay i svi drugi...) - Page 2 747986
Videh jedan, meni, jako lep noz (nozic) Kershaw Leek koji na njihovom sajtu kosta oko 70 $, dok ga je covek koji je radio review na youtubu platio 45 $ a na ebay kosta oko 30 $. Kome je za verovati? U Beogradu kosta 150 e i to stvarno prevazilazi svaku meru...
link na ebay-u

bpav
bebač
bebač

Male
Broj postova : 1
Godine : 36
Datum registracije : 26.01.2011

[Vrh] Go down

Postaj by smartbox 28.03.11 21:06

e ovako, htio bi naručiti nekoliko stvari do 100 kn s ove stranice http://www.dealextreme.com/
pa me zanima dal bi se trebala platiti carina i koliko je sigurna ova stranica
hvala!

smartbox
zelembara
zelembara

Male
Broj postova : 31
Godine : 34
Datum registracije : 30.01.2010

[Vrh] Go down

Postaj by Fratt 28.03.11 21:13

Stranica je isprobano sigurna,ja sam naručivao sitnice po par dolara i nikad carinu nisam platio.
Fratt
Fratt
MODERATOR
MODERATOR

Male
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010

[Vrh] Go down

Postaj by urbana_gorila 29.03.11 11:27

Sto se tice naplacivanja carine na robu narucenu izvana na zalost nema pravila. Sve ovisi kome dodje u ruke i na koju je nogu taj ustao jutros.
Npr. narucivao sam stvari od 20ak kn do preko 1000 kn i rezultati su bili vrlo sareni i bez ikakve logike... Pokusali su mi naplatiti carinu na gumu za pracku koja je kostala 3$?!? Nisu mi niti pokusali naplatiti carinu za pogon za bicikl od 200tinjak$, zaruksak od 175$ su me trazili da dostavim originalni racun na sto mi je prodavatelj od kojeg sam narucio poslao racun na nekih 900 jena sto je bilo manje od 300 kn po (stari zakon, sad je do 160) pa mi nisu naplatili carinu, na sat od 1100 kn su mi naplatili 200 kuna carine...

Inace nama niti jedno lose iskustvo u narucivanju sa ebay-a, a vecina stvari koje imam je upravo sa njega. Samo treba gledati rating i broj prodanih artikala prodavaca i sve O.K.

A asko odmah nije navedeno da prodavac iz, recimo, USA ne salje u HR to ne znaci nuzno da nece poslati ako pitate. U principu ne salju jedino ako je zemlja navedena pod "see exclusions".
urbana_gorila
urbana_gorila
mr.spika
mr.spika

Male
Broj postova : 1505
Godine : 41
Datum registracije : 09.02.2010

[Vrh] Go down

Postaj by Target 30.03.11 0:03

jedno upozorenje ako kupujete iz engleske

funte prvo preračunavaju u eure a izgleda da je gore loš tečaj €=Ł tako da se nemojte oslanjati na naše tečaje, ne radite istu grešku kao ja ON-LINE kupovina opreme (eBay i svi drugi...) - Page 2 726657

ako mi naplate carinu sam čak i u gubitku umjesto da uštedim za trećinu od cijene kod nas
Target
Target
honoris
honoris

Male
Broj postova : 1242
Godine : 38
Datum registracije : 05.09.2010

[Vrh] Go down

Postaj by glock 30.03.11 8:25

potpuno se slažem s gorilom,u svemu,nema pravila.Target,u zadnjih 3-4 mjeseca sam iz Engleske naručivao nekoliko noževa u rasponu cijena 5o-15o usd i niti jednom mi nisu naplatili carinu.Možda se već smatramo članicom EU.heh.

glock
mr.spika
mr.spika

Male
Broj postova : 1128
Godine : 61
Datum registracije : 31.01.2011

[Vrh] Go down

Postaj by kengur32 30.03.11 14:36

Za noz kupljen u Finskoj po cijeni 98$ platio sam 360kn carine!
Dobar sam sa jednim zaposlenikom poste koji mi je objasnio da placanje carine ovisi o osiguranju placenom za paket i artiklu koji je u paketu....
kengur32
kengur32
MODERATOR
MODERATOR

Male
Broj postova : 2825
Godine : 50
Datum registracije : 06.08.2010

[Vrh] Go down

Postaj by beargrylls12 30.03.11 22:48

A gdje je onda najbolje kupovati?
Iz UK USA ili njemačke,Italije ili odkuda,imao sam 1.slučaj da sam naručio nož iz Britanije ali mi nikada nije došao pa sma dobio povrat novca?
Da li je sigurnije kupovati tamo gdje nam je najbliže?
beargrylls12
beargrylls12
bomber
bomber

Male
Broj postova : 165
Godine : 28
Datum registracije : 14.03.2011

[Vrh] Go down

Postaj by Ikarus 30.03.11 22:55

nema veze od kuda narućuješ...ja sam dosta nručivo iz kine i sad-a,nešto malo njem i uk.

ako naručuješ preko e-baya imaš ocijene svakog prodavaća i do sada nikad nisam imao problema...
Ikarus
Ikarus
ADMIN
ADMIN

Male
Broj postova : 2149
Godine : 42
Datum registracije : 06.03.2010

[Vrh] Go down

Postaj by beargrylls12 30.03.11 23:00

ok,hvala
beargrylls12
beargrylls12
bomber
bomber

Male
Broj postova : 165
Godine : 28
Datum registracije : 14.03.2011

[Vrh] Go down

Postaj by Surfer 19.04.11 22:30

Zna li netko za sajt sa dobrim izborom survival opreme, noževa a da imaju besplatnu dostavu ili barem povoljnu?

Evo, tražim i tražim već danima ali nema šanse.

Onaj glupi Amazon dostavlja radio prijemnik u Hrvatsku ali ne dostavlja baterije?!?!
WTF?!?!

Gledam cijene na Amazonu i noževi su barem duplo jeftiniji nego kod nas a neki i tri puta jeftiniji i to sa shippingom ali ne dostavljaju, nažalost.

I tako uglavnom nalazim 10 raznih sajtova i na svakom ima nešto ali ima uvijek neki catch...

Surfer
Surfer
lingua
lingua

Male
Broj postova : 335
Godine : 56
Datum registracije : 23.05.2010

[Vrh] Go down

Postaj by Šimun 19.04.11 23:07

ebay,meni jučer došla jedna kao pederuša (uglavnom puno veća),waist pouch bag,kamuflažna,vodonepropusna,za oko pasa nosit,a može se i preko ramena,16.00 $,
Ovdje gledam te torbe,od 200 pa nadalje cijene..
Šimun
Šimun
guru
guru

Male
Broj postova : 2747
Godine : 29
Datum registracije : 26.06.2010

[Vrh] Go down

Postaj by Surfer 07.05.11 14:24

Da li netko zna da li bi se pojavili problemi sa carinom kad bi mi stiglo desetak odvojenih pošiljki sa različitim stvarima po različitim cijenama, ali sve u recimo mjesec-ddva, ovisno o isporuci.

Naime, hoću naručiti desetak stvari i naručio bih sve odmah ali sad razmišljam da li bi mi to moglo stvoriti problem sa carinom da me pitaju ej dečko tebi previše stvari dolazi .

Što mislite?
Surfer
Surfer
lingua
lingua

Male

[Vrh] Go down

Postaj by zb17ghost 07.05.11 15:09

Surfer je napisao/la:Da li netko zna da li bi se pojavili problemi sa carinom kad bi mi stiglo desetak odvojenih pošiljki sa različitim stvarima po različitim cijenama, ali sve u recimo mjesec-ddva, ovisno o isporuci.

Naime, hoću naručiti desetak stvari i naručio bih sve odmah ali sad razmišljam da li bi mi to moglo stvoriti problem sa carinom da me pitaju ej dečko tebi previše stvari dolazi .

Što mislite?

Vjerojatno bi. Kad te jednom nanjuše i zapamte, otvaraju i obična pisma bez ikakve robe unutra. Ako imaš učestale pošiljke, mogu te oderati i za špediciju tako da ti je isplativije držati se jedne do dvije pošiljke mjesečno. Zakoni i pravilnici za njih u praksi ne vrijede, pravdu istjerati jednostavno ne možeš, sve ovisi o diskrecionom pravu carinika.
zb17ghost
zb17ghost
lingua
lingua

Male
Broj postova : 279
Godine : 62
Datum registracije : 06.02.2011

[Vrh] Go down

Postaj by amiklic1 07.05.11 22:22

ma ne bi, šta ti je. ja imam cca 30 pošiljki u zadnjih mjesec dana, i nisam ništa platio. Zvali me jednom, ponio s ebay-a izvod o cijeni, i pustili me...

problem je kad naručuješ puno istih stvari, onda se smatra da nije za osobne potrebe...

amiklic1
bomber
bomber

Male
Broj postova : 173
Godine : 48
Datum registracije : 26.12.2010

[Vrh] Go down

Postaj by skyrunner 08.05.11 8:25

a na koji način plaćate?ja sam htio kupiti jedan dobar kurki i onda me na kraju traže broj kreditne kartice(master).jbga,nisam ga htio dati a to je bio uvijet za trgovinu.kak vi to riješavate?
skyrunner
skyrunner
lingua
lingua

Male
Broj postova : 323
Datum registracije : 01.01.2011

[Vrh] Go down

Postaj by zb17ghost 08.05.11 9:11

skyrunner je napisao/la:a na koji način plaćate?ja sam htio kupiti jedan dobar kurki i onda me na kraju traže broj kreditne kartice(master).jbga,nisam ga htio dati a to je bio uvijet za trgovinu.kak vi to riješavate?

PayPall ili kartica...u tridesetak godina kupovine izvana nikad problema.
zb17ghost
zb17ghost
lingua
lingua

Male

[Vrh] Go down

Postaj by oetzi 08.05.11 10:51

ja uzmem poklon karticu Zagrebačke banke imaš ih u vrijednosti 500,1000,i 2000 ako se ne varam ,i na taj način plačam ,jako je jednostavno i sigurno
oetzi
oetzi
spikač
spikač

Male
Broj postova : 924
Godine : 40
Datum registracije : 25.07.2010

[Vrh] Go down

Postaj by ebola 08.05.11 12:14

zb17ghost je napisao/la:
skyrunner je napisao/la:a na koji način plaćate?ja sam htio kupiti jedan dobar kurki i onda me na kraju traže broj kreditne kartice(master).jbga,nisam ga htio dati a to je bio uvijet za trgovinu.kak vi to riješavate?

PayPall ili kartica...u tridesetak godina kupovine izvana nikad problema.

ček, kaj ti preko interneta kupuješ od početka osamdesetih???

ebola
zelembara
zelembara

Male
Broj postova : 31
Godine : 52
Datum registracije : 15.03.2011

[Vrh] Go down

Postaj by zb17ghost 08.05.11 12:29

ebola je napisao/la:

Preko interneta kupujem otkad je to moguće, a karticu sam imao od samog početka kartica kod nas. Dok nije bilo interneta, bilo je drugih načina - papirnatih kataloga itd, a lovu sam slao deviznim doznakama preko banke ili Western Unionom.
Broj kartice sam znao slati i faxom ili izdiktirati telefonom.
zb17ghost
zb17ghost
lingua
lingua

Male

[Vrh] Go down

Postaj by skyrunner 08.05.11 19:35

zb17ghost je napisao/la:
ebola je napisao/la:

Preko interneta kupujem otkad je to moguće, a karticu sam imao od samog početka kartica kod nas. Dok nije bilo interneta, bilo je drugih načina - papirnatih kataloga itd, a lovu sam slao deviznim doznakama preko banke ili Western Unionom.
Broj kartice sam znao slati i faxom ili izdiktirati telefonom.

bed mi je slat broj kartice da mi ne dignu više love od dogovorenog,a nisu htjeli western union.to ovisi o prodavaču valjda.
skyrunner
skyrunner
lingua
lingua

Male
Broj postova : 323
Datum registracije : 01.01.2011

[Vrh] Go down

Postaj by amiklic1 08.05.11 20:06

eBay isključivo PayPal, na drugim internet dućanima može i karticom.

Samo za tu svrhu uzeo sam Amex, stavio mjesečno ograničenje na 6000 Kn i 600 Eur, i to je najviše šta bi mi mogli dignit sve da se i dogodi krađa.

Također, kako stalno kupujem, dio tog limita potrošim i ja, a bi mogli uzet najviše pola ;-)...

Uglavnom, moja preporuka je na eBay NIKADA ne davati br. kartice (platite PayPalom na kojem registrirajte br. kartice prije, sigurnije je i možete dobiti povrat ako se nešto dogodi).

Nedavno sam nešto kupio, cca 30 US$, i ebay mi pošalje poruku da je ta aukcija prekinuta (a ja tek platio karticom). Odem na paypal i otkažem transakciju, i sve OK.

Drugi put sam naručio dvije stvari, čovjek stavio zajedno u kutiju i na payPal mi uplatio natrag 5 US$ za jednu poštarinu (platio sam dvije za dva odvojena predmeta).

Treći put mi nešto nije stiglo, i payPal mi je vratio novce (samo morate ispoštivati postupak prigovora)...

Uglavnom, duuugo godina kupujem , nikad problema ,-)

amiklic1
bomber
bomber

Male
Broj postova : 173
Godine : 48
Datum registracije : 26.12.2010

[Vrh] Go down

Postaj by orao 30.06.11 20:04

Target je napisao/la:jedno upozorenje ako kupujete iz engleske

funte prvo preračunavaju u eure a izgleda da je gore loš tečaj €=Ł tako da se nemojte oslanjati na naše tečaje, ne radite istu grešku kao ja ON-LINE kupovina opreme (eBay i svi drugi...) - Page 2 726657

ako mi naplate carinu sam čak i u gubitku umjesto da uštedim za trećinu od cijene kod nas
Tema je malo stara ali dobro.
A premo kojem tecaju da gledamo?
orao
orao
spikač
spikač

Male
Broj postova : 556
Godine : 27
Datum registracije : 30.08.2010

[Vrh] Go down

Postaj by 2,9,29 30.06.11 20:34

Probajte ovo:http://www.scandinavianoutdoorstore.com/en/
Nikakvih problema uopce.
2,9,29
2,9,29
lingua
lingua

Male
Broj postova : 414
Godine : 240
Datum registracije : 16.03.2011

[Vrh] Go down

Postaj by Izazov 03.12.11 13:01

Nasao sam dobar servis za slanje robe iz Amerike.
Naime kupujes preko e-bay ili Amazon i navodis adresu koju dobijes od servisa a oni ti robu salju u Srbiju.
Na ovoj strani imate video klip pa pogledajte za vise informacija.

Ovo mi je posebno interesantno jer sam mnogo puta naisao na extra jeftinu tehnicku robu ali nesalju je van Amerike
Jeftiniji su od konkurencije a salju i USPS-om
Srecna kupovina

Izazov
bebač
bebač

Male
Godine : 44
Datum registracije : 03.12.2011

[Vrh] Go down

Postaj by mirka 06.12.11 21:46

Samo da potvrdim informaciju da je sajt ******* vrlo koristan. Moze se zaista mnogo ustedeti na troskovima slanja paketa iz Amerike. Pa koga interesuje,neka pogleda...

mirka
bebač
bebač

Female
Godine : 37
Datum registracije : 06.12.2011

[Vrh] Go down

Postaj by Igsy 06.12.11 21:55

Momci dajte se prvo predstavite u za to predviđeni dio foruma.

Linkove (*******) sam cenzurirao dok mi se ne javite na privatnu poruku jer mi ovo smrdi na neku muljažu, u krajnju ruku ne fer reklamiranje iz interesa koje je na ovom forumu zabranjeno bez suglasnosti administratora.
Igsy
Igsy
honoris
honoris

Male
Broj postova : 2412
Godine : 35
Datum registracije : 12.03.2010

[Vrh] Go down

Postaj by Surfer 22.01.12 9:38

Evo jedan novi dućan koji prima Paypal i šalje u HR.
Skupi su ko pas ali mi se čini da drže top kvalitetu
http://www.uktactical.com/
Surfer
Surfer
lingua
lingua

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Okibex 26.04.13 16:43

Naletio sam na ebayu na nekoga tko ima dosta opreme. Prodaje udice, švicarce i multitoolove u lotovima. Navodno su to stvari sa aerodroma, zaplijenjene i iz izgubljeno-nađeno. Ugl, ima po 10-ak švicaraca na aukciji za 10$. Jedino mu je poštarija j@#¤%in 25$ za Hrvatsku. Pa ako netko želi, stavim link kad dođem do kompa.
Okibex
Okibex
spikač
spikač

Male
Broj postova : 570
Godine : 30
Datum registracije : 27.11.2012

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 2 / 6. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

[Vrh]

- Similar topics