FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Latest topics
» Tradicionalni preklopni noževi
Nuklearni rat - Page 3 Empty04.10.24 14:27 by Lawman

» Divlji kamp Drava 2024
Nuklearni rat - Page 3 Empty31.08.24 7:16 by NAVIGATOR

» chris reeve sebenza folder
Nuklearni rat - Page 3 Empty31.08.24 7:14 by NAVIGATOR

» 24 sata divljine
Nuklearni rat - Page 3 Empty16.07.24 0:39 by Mladen

» Kožni strop
Nuklearni rat - Page 3 Empty09.07.24 12:12 by oetzi

» Fallkniven noževi
Nuklearni rat - Page 3 Empty28.06.24 12:22 by laredo

» Garmin GPSMAP 66S
Nuklearni rat - Page 3 Empty22.04.24 11:59 by La vita e Bella

» Sretna 2024.godina
Nuklearni rat - Page 3 Empty01.01.24 23:27 by Lawman

» ako nekome treba ideja za kuću..
Nuklearni rat - Page 3 Empty18.12.23 9:19 by NecaPereca

» Ćao, ćao
Nuklearni rat - Page 3 Empty14.12.23 10:00 by NecaPereca

» Nije bilo preživljavanje ali je bilo stresno :)
Nuklearni rat - Page 3 Empty14.12.23 9:53 by Lawman

» Baterijske lampe
Nuklearni rat - Page 3 Empty24.11.23 8:29 by neven

» Utsch & Gierse Tools / UG-Tools
Nuklearni rat - Page 3 Empty23.11.23 19:08 by dux aeron

» Laser u survival kitu?
Nuklearni rat - Page 3 Empty22.11.23 20:56 by dux aeron

» Dosta je bilo zajebancije, dogodine tko živ , tko mrtav...
Nuklearni rat - Page 3 Empty21.11.23 12:20 by Lawman

» Stari novi hobi
Nuklearni rat - Page 3 Empty25.10.23 22:29 by neven

» Gitara & planinarenje
Nuklearni rat - Page 3 Empty24.09.23 11:48 by Strat04

» Izrada noza od turpije
Nuklearni rat - Page 3 Empty21.09.23 22:04 by Hobi majstor

» sta je najvaznije za prezivljavanje?
Nuklearni rat - Page 3 Empty20.09.23 11:34 by Strat04

» Mine na Papuku
Nuklearni rat - Page 3 Empty20.09.23 11:32 by Strat04

» prsluk, torbica ili ranac?
Nuklearni rat - Page 3 Empty20.09.23 11:10 by Strat04

» Prestavljanje
Nuklearni rat - Page 3 Empty20.09.23 9:45 by neven

» P: Chris Reeve Small Sebenza MAGNACUT
Nuklearni rat - Page 3 Empty30.08.23 9:03 by NAVIGATOR

» EDC- sitnice koje pojednostavljuju život
Nuklearni rat - Page 3 Empty09.08.23 16:48 by NAVIGATOR

» Svega ima,ničeg nema.. [CHAT TEMA]
Nuklearni rat - Page 3 Empty18.07.23 13:08 by Drvo

» Pozdrav svima
Nuklearni rat - Page 3 Empty03.06.23 14:28 by Shaman95

» Nocna zima ljeti u Gorskom Kotaru
Nuklearni rat - Page 3 Empty03.06.23 11:16 by DrAnte

» Koji nož kupiti?
Nuklearni rat - Page 3 Empty29.05.23 15:41 by Lawman

» "patiranje"karbonskog čelika?
Nuklearni rat - Page 3 Empty28.05.23 23:59 by ness

» SkeletoDon Alpha
Nuklearni rat - Page 3 Empty28.05.23 23:48 by ness

bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Forum Preživljavanja© Facebook Icon

Nuklearni rat

+23
Igsy
CroPrepper
kengur32
hydra
poljičanin
beargrylls12
damjan
Guru
SoLoSaroman
girdeaux
neon
Marko
p.strumf
Spuzva Bob
Mraz
loser
LupusREBEL
UrchinStar47
dman
krtica
Freeman
Zokac
one.and.only43
27 posters

Stranica 3 / 3. Previous  1, 2, 3

Go down

Nuklearni rat - Page 3 Empty Re: Nuklearni rat

Postaj by SoLoSaroman 13.10.10 18:28

Nema nade,uzalud je sav trud.Jednostavno takvi smo,želimo mir,a i najmanja zemlja teži da ima nuklearno oružje.Raketiramo mjesec,trošimo milijarde milijarda dolara na svemirska istraživanja a imamo 2 milijarde gladnih.Održavanje jednog nuklearnog raketnog štita ili sličnih nuklearnih postrojenja košta nevjerojatno mnogo,uistinu bi raj na zemlji bio moguć da čovjek nije opsjednut moći.
Promatram ljude oko sebe,nismo ni svjesni koliko "hitlera" ima oko nas,samo nisu u mogućnosti da dodju na vlast.Mislite ako je netko siromašan ili nemoćan da je dobar,neee i takvi su željni krvi,samo nemaju prilike.
Sebe neizostavljam,pitanje bi bilo kakav bi bio čovjek da mi se ukaže prilika,da sam se rodio na drugom mjestu,sad vako pun sebe napadam ostale,a mislim da su ljudi takvi u biti svi.

SoLoSaroman
bomber
bomber

Broj postova : 111
Datum registracije : 20.09.2010

[Vrh] Go down

Postaj by loser 14.10.10 11:50

Svatko od nas u sebi nosi i dobro i zlo. Izbor je samo naš. Naravno, moć (u bilo kojem smislu) izvlači ono najgore čak i iz najboljih među nama, o ostalima da i ne govorim. Ne treba isticati koji je put teži, i ta borba traje cijeli život. No, kako je rekao Štulić: "prokleta mogućnost izbora mora da postoji..." Kad već pametujem, kažu i kako prilika stvara lopova. Nada postoji u toj mjeri koliko je svaki pojedinac spreman pridonijeti svojim pozitivnim primjerom i podizanjem svijesti u svojoj okolini. Djeluje utopistički, ali ako ne obrazujemo naše najmlađe nečemu boljem od TV-a, ne možemo očekivati ništa dobro. Osobno mislim da što više mladi upoznaju ljepote i zakonitosti prirode, više im se otvaraju oči i um prema važnijim stvarima od "žutog tiska" i sl. U tome se skriva nada...

loser
zelembara
zelembara

Male
Broj postova : 41
Godine : 47
Datum registracije : 02.09.2010

[Vrh] Go down

Postaj by Guru 16.03.11 16:36

Neko je prije pominjao diplomski o černobilu, ja bih volio ako neko može to da mi pošalje na rademne [at] gmail.com

Unaprijed zahvaljujem
Guru
Guru
lingua
lingua

Female
Broj postova : 425
Godine : 39
Datum registracije : 03.12.2009

[Vrh] Go down

Postaj by damjan 16.03.11 17:16

[quote="neon"]Već samo razbijanje sustava civilne zaštite u sred rata bio je blago rečeno korak unatrag.[quote]

frend mi je prije par dana dobio poziv od grada zagreba da se javi u prostorije opcine kojoj pripada... dosao je i samo su ga izmjerili i rekli mu da za mjesec dana dode preuzeti odijelo i cipele... Nuklearni rat - Page 3 865284
kad je pitao sta, kaj, zasto i cemu.. rekli su mu da organiziraju civilnu zastitu i da ce on i svi koji su na civilni nacin sluzili vojsku biti u civilnoj zastiti AKO dode do nekog sranja da mogu usmjeravati ljude prema sklonistima, pomoci unesrecenima itd..

pa vi sad vidite jel zagreb ima toliko para da bez neke realne procjene skore opasnosti pokrene davno zaboravljen projekt..
damjan
damjan
mr.spika
mr.spika

Male
Broj postova : 1257
Godine : 41
Datum registracije : 06.11.2009

[Vrh] Go down

Postaj by beargrylls12 16.03.11 17:41

Ne bih htio davati savjete jer bi mogao pogriješiti i dati krivu informaciju,pogledaj na Discovery channelu emisiju- Surviving disaster:Nuclear attack bilo je sada neki dan!
beargrylls12
beargrylls12
bomber
bomber

Male
Broj postova : 165
Godine : 28
Datum registracije : 14.03.2011

[Vrh] Go down

Postaj by loser 19.03.11 10:06

Jedan PDF sa nešto podataka vezanih uz ovu temu, možda pomogne:
http://www.webfilehost.com/?mode=viewupload&id=654404

Treba malo pričekati prije downloada, na dnu stranice je link.

loser
zelembara
zelembara

Male
Broj postova : 41
Datum registracije : 02.09.2010

[Vrh] Go down

Postaj by one.and.only43 20.03.11 15:59

Jel moze neko da stavi link za tu emisiju ,posto nigde nisam mogao da nadjem,samo na Spike a tamo nije dopusteno gledanje sa Balkana... Nuklearni rat - Page 3 747986
one.and.only43
one.and.only43
bebač
bebač

Male
Broj postova : 15
Godine : 28
Datum registracije : 20.08.2010

[Vrh] Go down

Postaj by poljičanin 09.03.13 10:43

Očito kako nitko ozbiljno ne shvaća prijetnje "Mladog generala" Kim Jong Una, pa nisam primjetio da se pojavila ikakva tema vezana za prijetnju nukearnim ratom, a "Mladi genera" je već u pripremi toga i prekinuo primirje iz 1953. Nitko se nije javio sovom temeom vjerojatno i zbog stava: da se to stvarno i dogodi, a neće, to je daleko od nas (iskreno, i svijet je 91. imao isti stav). Odnosno, ako stvarno i krene, ne treba ići u trgovine kupovati hranu nego u "Techno Max" kupovati memoriju i harddiskove.

Dakle, ne očekujem ni ja osobito pogoršanje situacije, Sjeverna Koreja već tradicionalno prijeti kada god zeli političke dobitke, ali evo zato jedan interesantan site s tom tematikom:

http://www.nukepills.com/docs/nuclear_war_survival_skills.pdf

poljičanin
lingua
lingua

Male
Broj postova : 428
Godine : 53
Datum registracije : 27.10.2011

[Vrh] Go down

Postaj by hydra 09.03.13 15:42

Evo jedan realan prikaz stanja na Korejskom poluotoku koji objašnjava mnoge stvari:

Osvrt na eskalaciju tenzija na Korejskom poluotoku: sankcije, senzacije i retorika
Antun Roša
vrijeme objave: Subota - 09. Ožujak 2013 | 15:30

Pjongjang je jučer potvrdio kako se poništava pakt o nenapadanju s Južnom Korejom te kako se prekida direktna "vruća linija" sa Seulom. Ovdje se rado o direktnom odgovoru na novu UN rezoluciju Vijeća Sigurnosti kojom se uvode dodatne sankcije protiv Sjeverne Koreje.
Pjongjang koristi oštru retoriku kao jednu od rijetkih diplomatskih poluga koju posjeduju u ovome trenutku i te prijetnje - kao i one o "napadu na SAD" - treba promatrati isključivo u kontekstu "uzvraćanja" na UN sankcije. Bombastični napisi o tome kako je "svijet u strahu od nuklearnog rata" su ništa drugo nego novinarski senzacionalizam.

No, činjenica je kako su odnosi na Korejskom poluotoku dodatno zaoštreni zbog nekoliko novih rezolucija od strane UNVS-a. Tenzije su počele eskalirati kada je UNVS osudio sjevernokorejsko lansiranje satelita u orbitu. Na nove sankcije Sjeverna Koreja je odgovorila novim nuklearnim testom. Na ove sankcije, potaknute upravo novim nuklearnim testom, Sjeverna Koreja odgovara žestokom retorikom, no ovo svakako nije prvi put.

Pomalo je čudno kako baš sada odjednom svi citiraju službenu novinsku agenciju Sjeverne Koreje KCNA i iz konteksta izvlače komentare o "udaru na SAD", dok je općepoznata činjenica da se takvi i slični komentari pojavljuju na gotovo svakodnevnoj bazi u sjevernokorejskom tisku i medijima.
Sve u svemu, južnokorejska predsjednica Park Geun-hye upozorila je Sjevernu Koreju s podjednako žestokom retorikom - "Obračunati ću se žestoko sa sjevernokorejskim provokacijama, čvrsto ćemo odgovoriti na svaki vojni napad ili provokaciju", istaknula je Park Geun-hye. Seul također upozorava kako će "Kim Jong-Unov režim nestati s lica planete" ukoliko se odluče napasti prostor Južne Koreje. U isto vrijeme Kina poziva na "mir i suzdržanost".
Sjevernokorejska izjava koja je dobila najveću pozornost u posljednjih 48 sati je komentar glasnogovornika ministarstva vanjskih poslova koji je rekao: "Pošto se SAD sprema na nuklearni rat, zadržavamo svoje pravo na preventivnom napadu protiv agresorovog centra kako bismo se zaštitili".
Ovakve izjave svakako zvuče opasno, no Sjeverna Koreja nije ta koja je izmislila termin "preventivni napad" - daleko češće takve izjave možemo čuti iz pravca Washingtona i Tel Aviva. Razlike je u tome što su sjevernokorejske prijetnje puka retorika, dok su navedene sile svoje prijetnje i ostvarile u mnogo navrata, a to najbolje znaju stanovnici Afganistana, Iraka, Libije, Libanona, Pojasa Gaze, Sudana i drugih.

U današnjem svijetu strah od rata većih razmjera je opravdan, no možemo biti gotovo sasvim sigurni kako njega neće inicirati Pjongjang.
hydra
hydra
lingua
lingua

Male
Broj postova : 422
Datum registracije : 15.07.2012

[Vrh] Go down

Postaj by poljičanin 28.09.13 0:50

Ponekad od mnoštva neozbiljnih informacija ne vidimo ni poneku ozbiljnu:

http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/97771-sokantno-problem-u-fukushimi-prijeti-ljudskom-opstanku-na-planetu.html

poljičanin
lingua
lingua

Male

[Vrh] Go down

Postaj by kengur32 28.09.13 0:59

baš sam danas gledao neke vjesti u vezi fukushime. kažu da če sanacija trajati do 2050, japanci ulažu jako velika sredstva u sanaciju, stanovništvo nisu trajno preselili... ako sam dobro zapamtio preko 100t karcinoma povezanih uz nuklearku, u krugu od 20km su svi privremeno iseljeni, djeci u regiji savjetuju da ne izlaze van, zabranjena proizvodnja i prodaja namjernica iz regije... i tak, svašta su još tu naveli.
ima i pozitivnog.. u japanu sada rade samo 2 nuklearna reaktora, njemci su odlučili da če do 2027 zatvoriti zadnji nuklearni reaktor..
kengur32
kengur32
MODERATOR
MODERATOR

Male
Broj postova : 2825
Godine : 50
Datum registracije : 06.08.2010

[Vrh] Go down

Postaj by poljičanin 28.09.13 21:13

Oko Fukushime je jasno samo da je sve nejasno, tvrtka TEPCO koja je sagradila i eksploatirala tu NE lagala je sve u vezi nje: nije izgrađena prema projektu, nije zadovoljavala sigurnosne standarde, lagali su i u vezi katastrofe izazvane plimnim valom, lagali su i o razmjerima katastrofe, lagali su i u vezi sanacije, lazu i o trenutnom stanju NE, a svako malo iscuri nova količina radioaktivne vode. A najvjerojatnije i ne znaju u kakvom je stanju reaktor i skladišta potrošenog radioaktivnog materijala. Koliko mi je poznato, ispravni reaktori i dalje proizvode električnu energiju.

Jedino što je za nas pozitivno (makar malo egoistično i licemjerno) je to što smo s duge strane Zemlje, pa izravni utjecaj zračenja ne bi trebao imati utjecaj na nas.

poljičanin
lingua
lingua

Male

[Vrh] Go down

Postaj by CroPrepper 14.10.13 13:27

Sve je to zanimljivo. Budući da smo članica NATO, i mi smo mogući cilj u sukobu protiv NATO pakta. Samo razmislimo malo realno, koji bi cilj bio da napadne neku balkansku zemlju? Nemamo nikakve industrije zahvaljujući vodećim partijama, sve je propalo i zato nema smisla da bace atomsku u naše područje. Fallout bi mogao možda od Slovenije doći ili Italije. Više realna opasnost je Krško.
CroPrepper
CroPrepper
lingua
lingua

Male
Broj postova : 331
Godine : 42
Datum registracije : 08.10.2013

[Vrh] Go down

Postaj by hydra 14.10.13 17:33

Mislim da vojni planeri ipak ne bi prioritet dali priči što su sve HDZ=SDP lopovi uništili. U totalnom ratu, gdje bi se Hrvatska vjerojatno kao i uvijek gurala se u samu špicu obrane imperijalizma i starih kolonizatora, mislim da bi se našlo nešto strateših meta - Zagreb kao glavni grad i sjedište svih institucija, Rijeka, Split (i možda Pula) kao logistička čvorišta, luke i brodogradilišta.
hydra
hydra
lingua
lingua

Male

[Vrh] Go down

Postaj by CroPrepper 14.10.13 21:10

Kaj se tiče strateških meta ne slažem se baš nimalo. Da napadam NATO prvo bi udario Njemačku, pa onda Francusku pa Englesku.

Mislim da ako dođe do toga, prvo će nadrapati Turska jer ako će doći do sukoba onda između našeg zapadnog svijeta sa svijetom bliskog istoka. A ako ona padne onda nema niti potrebe Hrvatsku razorit nukelarkama. Jednostavno po mojem mišljenju nema smisla. Uopće kad razmišljam, nemogu smislit povod koji bi dovodio do toga. Ajde sad ovo kaj je bilo sa Sirijom, je bilo napeto dosta, ali ipak. Nuklearni rat?! Mislim da smo daleko od toga tj. čovječanstvo je prešlo taj nivo primitizma.
U današnje vrijeme su svi svijesni posljedica toga.

Jedino mogu zamislit, AKO dođe do tkzv. totalnog rata, da će se koristit taktićke nuklearke sa nekoliko kilotona i to je to. Kao što sam rekao, veća opasnost radijacije prijeti od nuklearnih elektrana nego od nuklearnog oružja - po mojem mišljenju Nuklearni rat - Page 3 747986 
CroPrepper
CroPrepper
lingua
lingua

Male

[Vrh] Go down

Postaj by hydra 14.10.13 22:03

U prethodnom postu pitao si za mete u Republici Hrvatskoj u slučaju udara low yield nuklearnim oružjem od strane XYa. Sad meni nije jasno od kada su Engleska, Njemačka i Turska dijelovi Hrvatske, te kada su njih naše vodeće partije opljačkale? Biti će da je netko spavao na satu zemljopisa!
hydra
hydra
lingua
lingua

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Igsy 14.10.13 22:27

Mislim da bi bilo bolje da se vratite bliže samoj temi, jer ovo sve više ide ka mjerenju pimpeka i bezciljnom naklapanju šta bi bilo kad bi bilo i šta bi ja da sam hitler / dalai lama / nezaposleni rvat katolik koji sluša thompsona u svom yugu koral 45... Nuklearni rat - Page 3 150683 
Igsy
Igsy
honoris
honoris

Male
Broj postova : 2412
Godine : 35
Datum registracije : 12.03.2010

[Vrh] Go down

Postaj by CroPrepper 15.10.13 10:15

Nisam pitao za ciljeve u RH Nuklearni rat - Page 3 368870
Mislim da si malo krivo shvatio ovu rečenicu: Samo razmislimo malo realno, koji bi cilj bio da napadne neku balkansku zemlju?

>Sad meni nije jasno od kada su Engleska, Njemačka i Turska dijelovi Hrvatske, te kada su njih naše
>vodeće partije opljačkale? Biti će da je netko spavao na satu zemljopisa!

Očito ne kontaš kaj pišem. Da razjasnim: Sa "pljačkom" sam satirično htio reći da Hrvatska više nema industrije koja bi bila mogući taktički cilj napada.

Industrijski centri Evrope: Njemačka, Francuska, Engleska. Granica srednjeg istoka sa NATO: Turska.
Drugi put budem malo opširnije pisao da nebude nesporazuma.

I mislim da to nije Offtopic, koliko ja vidim tema se zove nuklearni rat.

CroPrepper
CroPrepper
lingua
lingua

Male

[Vrh] Go down

Postaj by hydra 15.10.13 11:59

Malo šale, bez uvrede, ali sad nažalost za ozbiljno - u slučaju totalnog rata budi siguran gađa se i Hrvatska, ali i Srbija i ...
Zašto, sigurno ne zato jer bi te zemlje mogle imati ikakav utjecaj na ishod rata nego zbog puno bolesnije strategije, a to je osiguranje da niti na jednom dijelu planete ne ostane netaknuta civilizacije koja bi u post nuklearnom svijetu veoma brzo ostvarila premoć. Pojednostavljeno plan je slijedeći, ukoliko krene nuklearni rat glave lete apsolutno na sve, a ne samo na one izravno uključene u sukob, dakle strategija potpune spaljene zemlje. U suprotnom slučaju izbombardiraju se npr. Ameri, Izraelci, Rusi i Kinezi i vrate se u srednji vijek, a ostale zemlje odmah preuzmu vodstvo planete, e pa nažalost razmišljalo se je i o tome!
hydra
hydra
lingua
lingua

Male

[Vrh] Go down

Postaj by CroPrepper 15.10.13 12:43

hydra je napisao/la:Malo šale, bez uvrede, ali sad nažalost za ozbiljno - u slučaju totalnog rata budi siguran gađa se i Hrvatska, ali i Srbija i ...
Zašto, sigurno ne zato jer bi te zemlje mogle imati ikakav utjecaj na ishod rata nego zbog puno bolesnije strategije, a to je osiguranje da niti na jednom dijelu planete ne ostane netaknuta civilizacije koja bi u post nuklearnom svijetu veoma brzo ostvarila premoć. Pojednostavljeno plan je slijedeći, ukoliko krene nuklearni rat glave lete apsolutno na sve, a ne samo na one izravno uključene u sukob, dakle strategija potpune spaljene zemlje. U suprotnom slučaju izbombardiraju se npr. Ameri, Izraelci, Rusi i Kinezi i vrate se u srednji vijek, a ostale zemlje odmah preuzmu vodstvo planete, e pa nažalost razmišljalo se je i o tome!
Ima smisla kaj veliš.
Možda bi onda Hrvatska bila ekonomska sila več jednom, barem na par sati Nuklearni rat - Page 3 478256 
CroPrepper
CroPrepper
lingua
lingua

Male

[Vrh] Go down

Postaj by UBERSOLDAT 23.02.14 1:27

CroPrepper je napisao/la:
hydra je napisao/la:Malo šale, bez uvrede, ali sad nažalost za ozbiljno - u slučaju totalnog rata budi siguran gađa se i Hrvatska, ali i Srbija i ...
Ima smisla kaj veliš.
Možda bi onda Hrvatska bila ekonomska sila več jednom, barem na par sati Nuklearni rat - Page 3 478256 

U tom slucaju citava Europa i Azija postaju banana-kontinenti. Fallout zona bi se rasirila posvuda diljem sjeverne polutke.

Hrvatska jedino u tom slucaju moze pobrati lovorke jer ima jedne od najvecih podzemnih rezervara pitke vode u Europi ali i u svijetu, ali nije to ono cime bi mogli postati danasnji Dubai... To bi bilo vise u kontekstu.. >mom susjedu su crkle 3 krave, a eto ja presretan jer je meni crkla samo jedna<.
UBERSOLDAT
UBERSOLDAT
lingua
lingua

Male
Broj postova : 271
Datum registracije : 08.06.2010

[Vrh] Go down

Postaj by Annealphas 10.12.14 13:01

Rat za resurse.....je neizbježan ....