FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Latest topics
» Tradicionalni preklopni noževi
Kupnja 'long storage food-a u Hrvatskoj - Page 3 Empty04.10.24 14:27 by Lawman

» Divlji kamp Drava 2024
Kupnja 'long storage food-a u Hrvatskoj - Page 3 Empty31.08.24 7:16 by NAVIGATOR

» chris reeve sebenza folder
Kupnja 'long storage food-a u Hrvatskoj - Page 3 Empty31.08.24 7:14 by NAVIGATOR

» 24 sata divljine
Kupnja 'long storage food-a u Hrvatskoj - Page 3 Empty16.07.24 0:39 by Mladen

» Kožni strop
Kupnja 'long storage food-a u Hrvatskoj - Page 3 Empty09.07.24 12:12 by oetzi

» Fallkniven noževi
Kupnja 'long storage food-a u Hrvatskoj - Page 3 Empty28.06.24 12:22 by laredo

» Garmin GPSMAP 66S
Kupnja 'long storage food-a u Hrvatskoj - Page 3 Empty22.04.24 11:59 by La vita e Bella

» Sretna 2024.godina
Kupnja 'long storage food-a u Hrvatskoj - Page 3 Empty01.01.24 23:27 by Lawman

» ako nekome treba ideja za kuću..
Kupnja 'long storage food-a u Hrvatskoj - Page 3 Empty18.12.23 9:19 by NecaPereca

» Ćao, ćao
Kupnja 'long storage food-a u Hrvatskoj - Page 3 Empty14.12.23 10:00 by NecaPereca

» Nije bilo preživljavanje ali je bilo stresno :)
Kupnja 'long storage food-a u Hrvatskoj - Page 3 Empty14.12.23 9:53 by Lawman

» Baterijske lampe
Kupnja 'long storage food-a u Hrvatskoj - Page 3 Empty24.11.23 8:29 by neven

» Utsch & Gierse Tools / UG-Tools
Kupnja 'long storage food-a u Hrvatskoj - Page 3 Empty23.11.23 19:08 by dux aeron

» Laser u survival kitu?
Kupnja 'long storage food-a u Hrvatskoj - Page 3 Empty22.11.23 20:56 by dux aeron

» Dosta je bilo zajebancije, dogodine tko živ , tko mrtav...
Kupnja 'long storage food-a u Hrvatskoj - Page 3 Empty21.11.23 12:20 by Lawman

» Stari novi hobi
Kupnja 'long storage food-a u Hrvatskoj - Page 3 Empty25.10.23 22:29 by neven

» Gitara & planinarenje
Kupnja 'long storage food-a u Hrvatskoj - Page 3 Empty24.09.23 11:48 by Strat04

» Izrada noza od turpije
Kupnja 'long storage food-a u Hrvatskoj - Page 3 Empty21.09.23 22:04 by Hobi majstor

» sta je najvaznije za prezivljavanje?
Kupnja 'long storage food-a u Hrvatskoj - Page 3 Empty20.09.23 11:34 by Strat04

» Mine na Papuku
Kupnja 'long storage food-a u Hrvatskoj - Page 3 Empty20.09.23 11:32 by Strat04

» prsluk, torbica ili ranac?
Kupnja 'long storage food-a u Hrvatskoj - Page 3 Empty20.09.23 11:10 by Strat04

» Prestavljanje
Kupnja 'long storage food-a u Hrvatskoj - Page 3 Empty20.09.23 9:45 by neven

» P: Chris Reeve Small Sebenza MAGNACUT
Kupnja 'long storage food-a u Hrvatskoj - Page 3 Empty30.08.23 9:03 by NAVIGATOR

» EDC- sitnice koje pojednostavljuju život
Kupnja 'long storage food-a u Hrvatskoj - Page 3 Empty09.08.23 16:48 by NAVIGATOR

» Svega ima,ničeg nema.. [CHAT TEMA]
Kupnja 'long storage food-a u Hrvatskoj - Page 3 Empty18.07.23 13:08 by Drvo

» Pozdrav svima
Kupnja 'long storage food-a u Hrvatskoj - Page 3 Empty03.06.23 14:28 by Shaman95

» Nocna zima ljeti u Gorskom Kotaru
Kupnja 'long storage food-a u Hrvatskoj - Page 3 Empty03.06.23 11:16 by DrAnte

» Koji nož kupiti?
Kupnja 'long storage food-a u Hrvatskoj - Page 3 Empty29.05.23 15:41 by Lawman

» "patiranje"karbonskog čelika?
Kupnja 'long storage food-a u Hrvatskoj - Page 3 Empty28.05.23 23:59 by ness

» SkeletoDon Alpha
Kupnja 'long storage food-a u Hrvatskoj - Page 3 Empty28.05.23 23:48 by ness

bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Forum Preživljavanja© Facebook Icon

Kupnja 'long storage food-a u Hrvatskoj

+9
neon
Mladen
LUKSA
vladimir-vlay
Adept
antun
NAVIGATOR
damjan
Treybone
13 posters

Stranica 3 / 3. Previous  1, 2, 3

Go down

Kupnja 'long storage food-a u Hrvatskoj - Page 3 Empty Re: Kupnja 'long storage food-a u Hrvatskoj

Postaj by Adept 15.07.10 14:26

Treybone je napisao/la:
Sve sto se desava u svijetu, nejde uopce u dobrom smjeru, grcka je pala, spanjolska i portugal su na rubu, mi se samo zaduzujemo milijarde i milijarde jer nemamo nikakvog rjesenja, tu je i rohatinski sa svojim uvijek tocnim predvidanjima...pratim i tok mnogih europljana i amerikanaca koji imaju podrum pun hrane i generator u slucaju ekonomskog kolapsa, bilo kakvih katastrofa itd..ima na youtube-u puno video o tome kako se pripremaju ljudi i cak i pokazuju svoje zalihe...Bolje biti pripremljen nego zalit kasnije. To je barem moje misljenje.
:bog:
Stari moj, kako si ti ovo opisao, odo ja odma u dućan po zalihe pa po štihaču i kopat ispod kuće; jes da je malo vruće, ali... :migg:

Adept
mr.spika
mr.spika

Broj postova : 1588
Datum registracije : 09.04.2010

[Vrh] Go down

Kupnja 'long storage food-a u Hrvatskoj - Page 3 Empty Re: Kupnja 'long storage food-a u Hrvatskoj

Postaj by Treybone 15.07.10 14:34

Adept je napisao/la:
Treybone je napisao/la:
Sve sto se desava u svijetu, nejde uopce u dobrom smjeru, grcka je pala, spanjolska i portugal su na rubu, mi se samo zaduzujemo milijarde i milijarde jer nemamo nikakvog rjesenja, tu je i rohatinski sa svojim uvijek tocnim predvidanjima...pratim i tok mnogih europljana i amerikanaca koji imaju podrum pun hrane i generator u slucaju ekonomskog kolapsa, bilo kakvih katastrofa itd..ima na youtube-u puno video o tome kako se pripremaju ljudi i cak i pokazuju svoje zalihe...Bolje biti pripremljen nego zalit kasnije. To je barem moje misljenje.
Stari moj, kako si ti ovo opisao, odo ja odma u dućan po zalihe pa po štihaču i kopat ispod kuće; jes da je malo vruće, ali... :migg:

Hehe, evo zadnjih dva mjeseca dana zbilja intenzivno pratim sve sto se desava u svijetu, te sam procitao brdo stranica i pogledao zbilja puno video uradaka sto se tih stvari tice, tako da....mogu i preporucit neke video isjecke ako zelis, nije problem, kad ga pogledas vidje ces da sve ide nizbrdo--.zbilja me sve to uzdrmalo, i otvorilo oci, a i drago mi je jer sad znam....a sto se kopanja tice, ma pricekaj do predvecer tad je hladovina. Kupnja 'long storage food-a u Hrvatskoj - Page 3 350615
Treybone
Treybone
bebač
bebač

Male
Broj postova : 17
Godine : 33
Datum registracije : 20.05.2010

[Vrh] Go down

Postaj by Adept 15.07.10 14:44

Je, istina je da sve ide u ... - tu si potpuno u pravu. Kreatori ove krize su potpuno uspjeli u svojoj nakani - zašto bi samo oni bili u klincu kada mogu lijepo i drugi... I jasno mi je da sve to skupa kod nas tek počinje - izmjene bitnih zakona koji reguliraju socijalno bitna pitanja ljudi u Hrvatskoj (to je, sukladno mom mišljenju tek početak...), laganje narodu, astronomska zaduživanja (bitno da nisu novi stand by aranžmani - moš mislit...) i svašta tako nešto - sve u svemu - debelo sra..
A što se tiče kopanja, odo ja odma, frigaš hlad, treba to iskopat što prije - dok me još pere nervoza zbog globalne krize :migg:
P.S. Baci ti koji link svejedno, da vidim i to - da me paranoja drži što duže - da ne prestanem kopat na pola - kao izgubio inspiraciju Kupnja 'long storage food-a u Hrvatskoj - Page 3 368870
Adept
Adept
mr.spika
mr.spika

Male
Godine : 53

[Vrh] Go down

Postaj by Treybone 15.07.10 14:49

Da, nazalost ne vidim izlaz iz krize za nasu drzavu osim ako cijela ova vlada ne ode i mladi normalni ljudi dodu na vlast, a svi znamo da se to nece u skoro vrijeme dogoditi...Mah, svatko je za sebe u ovoj zemlji...zato se i treba pripremit, jer u slucaju katastrofemozes biot 150 % siguran da ti vlada ili drzavne sluzbe nece doc u pomoc...

Samo ti daj, javi ako treba pomoc hehe..Ja isto razmisljam da pocnem kopat, al susjedi bi skuzili i u slucaju krize bum, svi bi dosli meni, to ne zelim, tako da cu to ipak radit zalihu doma, nekako cu nac prostora ili cu to radit izvan grada...Sigurnije je. Good luck! Kupnja 'long storage food-a u Hrvatskoj - Page 3 747986

evo link, ovo je jedan video u 7 dijelova. svidjet ce ti se. samo slusaj:

1. dio: https://www.youtube.com/watch?v=oKMdNaVr9o0

2. dio: https://www.youtube.com/watch?v=Ihu0bU4FWEs&feature=related

3. dio: https://www.youtube.com/watch?v=BHFaSIwKJyk&feature=related

4. dio: https://www.youtube.com/watch?v=mUUkRN07Z6U&feature=related

5. dio: https://www.youtube.com/watch?v=qJEWZv8SRQE&feature=related

6. dio: https://www.youtube.com/watch?v=Z84q_T8bwM8&feature=related

7. dio: https://www.youtube.com/watch?v=SornzA1CVHw&feature=related

Ukupno trajanje tih 7 dijelova zajedno je manje od sat vremena, pa kad pogledas mi slobodno jkavi svoje misljenje, zanima me... Uzivaj!
Treybone
Treybone
bebač
bebač

Male
Broj postova : 17
Godine : 33
Datum registracije : 20.05.2010

[Vrh] Go down

Postaj by Adept 15.07.10 15:19

Čim ulovim uru vremena za sjedenje u komadu - bacim oko - THX!
Adept
Adept
mr.spika
mr.spika

Male

[Vrh] Go down

Postaj by NAVIGATOR 15.07.10 16:31

Pazi kod kopanja najgore kaj ti se moze desiti je recimo kopas ispod kuce i u pol radova te popusti paranoja i di si onda, niti si iskopao skloniste i jos ti se u tu poluraku srusi kuca! Zato oprez!

Zadnja promjena: NAVIGATOR; 15.07.10 17:24; ukupno mijenjano 1 put.
NAVIGATOR
NAVIGATOR
master
master

Male
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010

[Vrh] Go down

Postaj by Dukati 15.07.10 16:45

hajde ti na kupanje bolje to nego da se zamaraš s glupostima Kupnja 'long storage food-a u Hrvatskoj - Page 3 42368
a ako ćete već kopat preporučujem vam da za to pljunete koju stotinu nekom bageristi da on završi to za 2 h nego vi za 5-6 dana Kupnja 'long storage food-a u Hrvatskoj - Page 3 464819 (možda nađete i zlato nikad se nezna XD)
Dukati
Dukati
tipko
tipko

Male
Broj postova : 77
Godine : 124
Datum registracije : 08.11.2009

[Vrh] Go down

Postaj by Adept 15.07.10 17:00

NAVIGATOR je napisao/la:Pazi kod kopanja najgore kaj ti se moze desiti je recimo kopas ispod kuce i u pol radova te popusti paranoja i do si onda, niti si iskopao skloniste i jos ti se u tu poluraku srusi kuca! Zato oprez!
Pa to i sam kažem - zato sam stalno nabrijan Kupnja 'long storage food-a u Hrvatskoj - Page 3 747986
Adept
Adept
mr.spika
mr.spika

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Mladen 15.07.10 20:46

evo primjera kako amerikanci pakiraju ...
dugotrajniju hranu...
u najlonsku vrečicu...

gotovo jelo - goveđi ragu...

s time da je cijeli paket u najlonu...
čak je i žlica plastična...

Kupnja 'long storage food-a u Hrvatskoj - Page 3 Tnamerragu
Mladen
Mladen
honoris
honoris

Male
Broj postova : 2442
Godine : 56
Datum registracije : 15.02.2009

[Vrh] Go down

Postaj by mariobab 15.07.10 21:06

KAsno sam došao i vidio temu. Poput Lukse, Antuna i Navugatora kroz život sam se najeo svakojakih konzervi, a ponešto se stvari i sjećam pa se tako jako dobro sjećam da je do prije nekoliko godina (10-15?) na mesnim narescima-a upravo zbog toga sam ih i kupovao pisalo "trajna konzerva". Odjednom je to zamijenjeno s "najbolje upotrijebiti do" i datum nekih pet godina od već nekada. A slična situacija je i sa nekim kemikalijama-što znam s posla-dok je nekada pisalo "rok upotrebe neograničen"-sada je 5 godina. I nije mi jasno kako je prije konzerva trajala neograničeno, a danas 5 god. I kako bakterije znaju da je vrijeme otisnuto na poklopcu prošlo, pa mogu krenuti s diobom. Da, slažem se s Luksom, treba se baciti da bi se kupilo novo-mi smo takvo društvo, potrošačko, pa i ja zadnjih godina plaću primam od toga što su nekada normalne stvari proglašene "stanjima", normalne vrijednosti (tlak, masnoće) kritičnima, a obećanja zdravlja, ljepote i mladosti se nalaze u kapsulama, pa ljudi kupuju.

Ne samo Romi, svašta ljudi jedu, jedno kraće vrijeme sam radio u ZOO Osijek, nekada bi nas zvali na farme ili pustare kada bi uginulo govedo ili konj, za hranu lavovima. Po ljetnim vrućinama, meso dok bi smo došli drugi dan se zacrvalo, ali bilo je onih koji bi to očistili i izrezali a zdrave dijelove i odnijeli doma za čobanac. I onda se ljudi čude zarazama i bolestima.

Hoću reći, naravno držite se sigurnosnih savjeta i rokova, ali ako je konzerva neoštećena, a organoleptička svojstva sadržaja nepromijenjena-male su šanse da ćete krepati u mukama. Otprilike onakve kakve su i da je naizgled zdrava konzerva kontaminirana u postupku proizvodnje, Ali postoje. Ali postoji i šansa da se zagušim dvopekom, pa ga opet koristim

Zadnja promjena: mariobab; 15.07.10 21:15; ukupno mijenjano 1 put.
mariobab
mariobab
mr.spika
mr.spika

Male
Broj postova : 1910
Godine : 60
Datum registracije : 28.01.2009

http://bushcraft-forum.findtalk.biz/

[Vrh] Go down

Postaj by Adept 15.07.10 21:07

Yo Vuče - pošto nevidim baš dobro na ovoj fotki...
Jeli to dehidrirana stvar, pa se pomješa sa određenom količinom vode poput onih instant juha što se pomješaju sa kipućom vodom i to je to...?
Mislim, pitam zato jel ne kužim baš dobro preko fotke, a znam da ameri rade te dehidrirane gulaše - samo baciš u kipuću vruću vodu, pustiš neko kratko vrijeme da se stvar rehidrira i to je to...
Adept
Adept
mr.spika
mr.spika

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Mladen 15.07.10 21:13

da to je to...

gotova hrana, mlijeko u prahu ...
želei , dvopeki...
oču reči da ta hrana se u kipučoj vodi ..
zapravo termički obrađuje...

Mladen
Mladen
honoris
honoris

Male
Broj postova : 2442
Godine : 56
Datum registracije : 15.02.2009

[Vrh] Go down

Postaj by Adept 15.07.10 21:44

Jednim dijelom Vuče... To je klopa koja je bila skuhana, ali je onda dehidrirana - dakle taj je gulaš u jednom trenu svog "života" stvarno bio pravi gulaš, ali su ga onda dehidrirali jel je voda, u stvari, jedan od najbitnijih čimbenika stabilnosti hrane (glede njene dugovječnosti).
Dehidrirana hrana jest puno stabilnija i dugotrajnija od iste hrane koja nije dehidrirana. Kipuća voda sa kojom se ista miješa kako bi se spremila za konzumaciju, samo jednim manjim dijelom završava njenu TO, a u biti služi samo kako bi se hrana rehidrirala te kao takva postala jestiva (onakva kakvom je mi poznajemo). Dehidracija hrane jest podosta skup proces konzerviranja hrane, iako, nota bene, to kod ovako spremljene "specijalne hrane" nije i jedini način konzerviranja iste. I još jedna stvar - izraz "konzervirana hrana" ne znači ISKLJUČIVO spremanje iste u metalne spremnike - konzerve... :migg:
Adept
Adept
mr.spika
mr.spika

Male

[Vrh] Go down

Postaj by LUKSA 19.07.10 0:03

sad smo ja i draga maznuli rio mare tunu sa rokom od 31.12. 2008.

Možda vam se javim sutra!

Mariobab Drago mi je da si komentirao! Poštovanje!
LUKSA
LUKSA
guru
guru

Male
Broj postova : 2320
Godine : 52
Datum registracije : 21.02.2009

http://luketic.robert@gmail.com

[Vrh] Go down

Postaj by dman 19.07.10 1:18

cudo da ovo niko nije pomenuo

indikator da definitivno sadrzaj konzerve nije u redu i prije otvaranja je da je konzerva naduvana

a inace, postoji rok upotrebe "traje do" i "najbolje upotrebiti do",ili engleski "expiration date" i "best before", prvo je vreme posle kog datuma sadrzaj nije jestiv, drugo je posle kog datuma je sadrzaj jos uvek jestiv,ali sa smanjenim "kvalitetom"

inace,adapt, kakvo je "stanje" sa keksima? onim "obicnim" bez raznih premaza i s njihovom upotrebom?

Zadnja promjena: dman; 19.07.10 1:37; ukupno mijenjano 1 put.
dman
dman
bomber
bomber

Male
Broj postova : 100
Godine : 37
Datum registracije : 04.07.2009

[Vrh] Go down

Postaj by krtica 19.07.10 1:21

Sad ste me sjetili na mog kolegu Darka koji je "89 bio u JNA veli jeo konzervu godinu dana stariju od sebe(1970.g.). Veli osječaj dok jedeš nešto 20.g staro...
krtica
krtica
lingua
lingua

Male
Broj postova : 230
Godine : 42
Datum registracije : 16.03.2010

[Vrh] Go down

Postaj by NAVIGATOR 19.07.10 8:57

u petak supruga i ja pojeli lisnato tjesto(ledovo) rok je istekao početkom 2008.(ono koje se razvalja i speče) bilo je ukusno!
NAVIGATOR
NAVIGATOR
master
master

Male

[Vrh] Go down

Postaj by damjan 19.07.10 9:48

a da promjenimo naziv teme u "kakvi frajeri" ili "ruski rulet trovanjem" .. bez uvrede ali složili smo se da nije pametno jesti hranu sa isteklim rokom ako nije neophodno, a sumnjam da baš svi kopate po smeću i tražite konzerve.. ne kužim zasto onda ovdje pišete o tuni iz 2008,pa 20 godina stare konzerve, pa tijesto iz 2008..ok na sreću tu ste i zdravi ste..ali da citiram nečiji potpis..ono što te ne ubije sad, neće te ojačati nego te možda ubije sljedeći put
damjan
damjan
mr.spika
mr.spika

Male
Broj postova : 1257
Godine : 41
Datum registracije : 06.11.2009

[Vrh] Go down

Postaj by antun 19.07.10 14:44

Ma ne
ovdje se radi o tepriji i praksi.
Praktičari su još živi, teoretičari i dalje trube svoje.
Prijedlog teoretičarima: maknite se od računala i probajte nešto novo
i hvala bogu što postojite jer bi bez vas trgovine davno propale
antun
antun
spikač
spikač

Male
Broj postova : 805
Godine : 83
Datum registracije : 01.05.2009

[Vrh] Go down

Postaj by antun 19.07.10 14:49

Zamisli smrznutog mamuta, mljac- mljac!!
Kad je njemu istekao rok?
antun
antun
spikač
spikač

Male

[Vrh] Go down

Postaj by damjan 19.07.10 15:17

@ antun:
ako pod ovo probajte nešto novo misliš na konzerve iz 80 ih... hvala ipak ne...
..sto se tiče mamuta... loša usporedba sa konzervama ali da odgovorim.. mamuti su izumrli u zadnjem ledenom dobu... e sad ovisi na kakvog mamuta naletis... ako je umro i počeo trunuti prije smrzavanja rok trajanja mu je istekao prije par tisuća godina... ako je pak naglo smrznut vjerojatno je dobar za jest.. ali najbitnije od svega je da ako naletis na potpuno očuvanog mamuta...možeš prestati mislit na propast trgovina, kapitalizam i rokove trajanja jer ćeš imat para za doživotnu količinu konzervi nakon što ga prodaš nekom muzeju
...ako pak mene smatraš teoretičarom što se tiče ove teme, morat ću te razočarat jer sam se najeo svakakvih sran.a iako se s tim niti hvalim niti ponosim jer mi to nije najsretnije razdoblje života.. da se vratimo na temu..ovdje se savjetuje da ako imamo MOGUĆNOST IZBORA ne jedemo konzerve sa isteklim rokom trajanja..zasto je to tako, najbolje je objasnio adept kojemu je to struka...tako da se nebi ponovno vraćao na to..a ako se vama bas mjeri ko ima većeg i ko je lošije govno pojeo..samo naprijed
damjan
damjan
mr.spika
mr.spika

Male

[Vrh] Go down

Postaj by NAVIGATOR 19.07.10 16:10

ma je, kako sam ranije rekao nije se preporučljivo zezati s takvim stvarima, kaj se moga tjesta tiče tek kada smo ga pojeli sam išao bacati ambalažu i potaknut ovom raspravom provjerio sam rok trajanja. po okusu se nije moglo skužiti da mu nekaj fali. imam dosta velik frižider pa pokoji artikl zna daleko nadmašiti vrijeme koje mu je na ovome svijetu od tvornice propisano!
NAVIGATOR
NAVIGATOR
master
master

Male

[Vrh] Go down

Postaj by damjan 19.07.10 16:33

to shvacam, i ja kupim svjeze meso kojem rok trajanja ističe za 5 dana pa ga zamrznem i pojedem za par mjeseci... što je najbitnije rok trajanja nije precizan i glupo ga se držati kao pijan plota, ali hvaliti se pojedenim konervama iz austrougarske mislim da je van svake pameti.. al najviše me zasmetalo to samouzdizanje pojedinih praktičara (čitaj antuna) jer on je pun znanja pošto jede stare konzerve a mi ostali smo glupani koji život promatraju kroz teorije i tuđa iskustva te se povodimo za kapitalističkim propagandama i tzv. rokovima trajanja..
damjan
damjan
mr.spika
mr.spika

Male

[Vrh] Go down

Postaj by antun 19.07.10 16:48

damjan je napisao/la:@ antun:
ako pod ovo probajte nešto novo misliš na konzerve iz 80 ih... hvala ipak ne...
..sto se tiče mamuta... loša usporedba sa konzervama ali da odgovorim.. mamuti su izumrli u zadnjem ledenom dobu... e sad ovisi na kakvog mamuta naletis... ako je umro i počeo trunuti prije smrzavanja rok trajanja mu je istekao prije par tisuća godina... ako je pak naglo smrznut vjerojatno je dobar za jest.. ali najbitnije od svega je da ako naletis na potpuno očuvanog mamuta...možeš prestati mislit na propast trgovina, kapitalizam i rokove trajanja jer ćeš imat para za doživotnu količinu konzervi nakon što ga prodaš nekom muzeju
...ako pak mene smatraš teoretičarom što se tiče ove teme, morat ću te razočarat jer sam se najeo svakakvih sran.a iako se s tim niti hvalim niti ponosim jer mi to nije najsretnije razdoblje života.. da se vratimo na temu..ovdje se savjetuje da ako imamo MOGUĆNOST IZBORA ne jedemo konzerve sa isteklim rokom trajanja..zasto je to tako, najbolje je objasnio adept kojemu je to struka...tako da se nebi ponovno vraćao na to..a ako se vama bas mjeri ko ima većeg i ko je lošije govno pojeo..samo naprijed
što sam mislio to sam napisao
tvoje je pravo da to shvatiš kako želiš
antun
antun
spikač
spikač

Male

[Vrh] Go down

Postaj by damjan 19.07.10 17:01

svojim pisanjem nisi ostavio mjesta za izvlačenje zaključaka pa niam shvatio kako želim već kako je napisano i u tom smjeru si idobio odgovor..
..ali da se ne zalećemo u konflikte šaljem ti jedno osvježenje koje za cilj ima bolju buduću komunikaciju. .. Kupnja 'long storage food-a u Hrvatskoj - Page 3 393492
damjan
damjan
mr.spika
mr.spika

Male

[Vrh] Go down

Postaj by LUKSA 19.07.10 18:18

Živi smo i zdravi oboje! tek toliko da se zna!

Nisam nikakav frajer, niti se hvalim ili potičem da to netko drugi radi!

Ne kopam po smeću već mi je draga radila u velikoj trgovini i donosila stvari sa isteklim rokom!
Bilo je 60 komada tih konzervi prije 6 mjeseci!

Preživljavanje ljudi!

Samo bih se složio sa Antunom oko teorije i prakse!

Konzerve gutam već 20 godina slilom prilika, da nisam promijenio način prehrane 1996 želudac bi mi bio u komi, kao tada kada sam sa erozivnim gastritisom završio na hitnoj i krvavom stolicom i povraćanjem krvi!
posebno nemogu smisliti goveđi gulaš od Podravke ali kad se mora i on se jede!

LUKSA
LUKSA
guru
guru

Male
Broj postova : 2320
Godine : 52
Datum registracije : 21.02.2009

http://luketic.robert@gmail.com

[Vrh] Go down

Postaj by antun 19.07.10 19:35

svi koji me poznaju sa ovog ili onog foruma znaju da nisam konfliktna osoba.
ne volim se svađati i prepucavati
živio ti meni Kupnja 'long storage food-a u Hrvatskoj - Page 3 393492
želio sam samo reči da praksa moja i nekih ljudi na forumu govori jedno, a nečija teorija drugo
i naravno nikoga ne prisiljavamo da jede ono što ne želi
antun
antun
spikač
spikač

Male

[Vrh] Go down

Postaj by damjan 19.07.10 20:16

ok sa tim se slazem, i moja praksa govori drukcije ali to samo znaci da smo imali srece jer naci u osmrtnicama nekog ko je umro od trovanja hranom lakše je nego naći konzervu iz 80tih ili 90-tih.. al zivi bili pa vidjeli Kupnja 'long storage food-a u Hrvatskoj - Page 3 393492 a i da nam je država bolja jeli bi manje tih loših konzervi a više svježe janjetine, divljači i ostalih delicija Kupnja 'long storage food-a u Hrvatskoj - Page 3 690498
damjan
damjan
mr.spika
mr.spika

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 3 / 3. Previous  1, 2, 3

[Vrh]

- Similar topics