FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Latest topics
» Tradicionalni preklopni noževi
Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 Empty04.10.24 14:27 by Lawman

» Divlji kamp Drava 2024
Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 Empty31.08.24 7:16 by NAVIGATOR

» chris reeve sebenza folder
Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 Empty31.08.24 7:14 by NAVIGATOR

» 24 sata divljine
Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 Empty16.07.24 0:39 by Mladen

» Kožni strop
Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 Empty09.07.24 12:12 by oetzi

» Fallkniven noževi
Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 Empty28.06.24 12:22 by laredo

» Garmin GPSMAP 66S
Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 Empty22.04.24 11:59 by La vita e Bella

» Sretna 2024.godina
Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 Empty01.01.24 23:27 by Lawman

» ako nekome treba ideja za kuću..
Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 Empty18.12.23 9:19 by NecaPereca

» Ćao, ćao
Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 Empty14.12.23 10:00 by NecaPereca

» Nije bilo preživljavanje ali je bilo stresno :)
Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 Empty14.12.23 9:53 by Lawman

» Baterijske lampe
Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 Empty24.11.23 8:29 by neven

» Utsch & Gierse Tools / UG-Tools
Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 Empty23.11.23 19:08 by dux aeron

» Laser u survival kitu?
Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 Empty22.11.23 20:56 by dux aeron

» Dosta je bilo zajebancije, dogodine tko živ , tko mrtav...
Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 Empty21.11.23 12:20 by Lawman

» Stari novi hobi
Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 Empty25.10.23 22:29 by neven

» Gitara & planinarenje
Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 Empty24.09.23 11:48 by Strat04

» Izrada noza od turpije
Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 Empty21.09.23 22:04 by Hobi majstor

» sta je najvaznije za prezivljavanje?
Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 Empty20.09.23 11:34 by Strat04

» Mine na Papuku
Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 Empty20.09.23 11:32 by Strat04

» prsluk, torbica ili ranac?
Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 Empty20.09.23 11:10 by Strat04

» Prestavljanje
Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 Empty20.09.23 9:45 by neven

» P: Chris Reeve Small Sebenza MAGNACUT
Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 Empty30.08.23 9:03 by NAVIGATOR

» EDC- sitnice koje pojednostavljuju život
Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 Empty09.08.23 16:48 by NAVIGATOR

» Svega ima,ničeg nema.. [CHAT TEMA]
Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 Empty18.07.23 13:08 by Drvo

» Pozdrav svima
Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 Empty03.06.23 14:28 by Shaman95

» Nocna zima ljeti u Gorskom Kotaru
Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 Empty03.06.23 11:16 by DrAnte

» Koji nož kupiti?
Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 Empty29.05.23 15:41 by Lawman

» "patiranje"karbonskog čelika?
Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 Empty28.05.23 23:59 by ness

» SkeletoDon Alpha
Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 Empty28.05.23 23:48 by ness

bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Forum Preživljavanja© Facebook Icon

Pomoć oko odabira ruksaka

+76
antarctica
jure2802
Šimun
gorky
ivo
dzolix
heks
Drvo
remulus
Black Jack
LUKSA
Marko
Tandrax
NightShadow
Delete
Salix
Svizac
ribar
da000
blinddog
zuzonja
weedovec
elvin
Filip11
laredo
Dark00
Hombre
survival_996
ssverko13
ivek
Okibex
Bobo
macho
Ziga
DoomsdayST
maxxp
Inspektor
Brzi123
CroPrepper
redbeard rum
pirat
franciscus
goxxon
sepiroth6
Vikingson
ratomir6
Mraz
xps
Odin
puls
FrankyRC
Frenky
Migach
vens
maxina
Guru
Ikarus
kengur32
markonvs
goran.h
glock
jenny
Storo
cabala - baniran
Freeman
TomislavOS
Surfer
tigi
Aries
sgt bear
NAVIGATOR
damjan
Wild Wolf
LupusREBEL
rtiduti
Treybone
80 posters

Stranica 3 / 13. Previous  1, 2, 3, 4 ... 11, 12, 13  Next

Go down

Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 Empty Re: Pomoć oko odabira ruksaka

Postaj by goran.h 28.12.11 22:42

Millet je odlična firma, rade dosta dobro koncipirane i i izdržljive ruksake.

Odysee 45 sam nosio par puta i čini mi se dosta dobrim ruksakom.

Još ti vrijedi popust u Iglu Sportu ovaj za kupone na -25%, pa ako uzimaš požuri i probaj tako uzeti, velika je ušteda na cijenu ovog ruksaka.

Ja osobno imam Ferrino Transalp 75 L već 8 godina, North Face Angstrom 30 i North Face Prophet 40 L već 3 godine i malog Deuter Hydro EXP 8 L.

I sve na po redu jako izdržljivi i za svoju namjenu odlični ruksaci. North Face-ovi su kupljeni u Cisalfi na nekom velikom popustu za 50% (Prophet je u punoj cijeni oko 900-1000 kn bio), a i Transalp je kupljen na popustu u Iglu-u.

Transalp je veliki ruksak, koji nosim kada idem na mjesec dana na more, 10 dana kampirat, više od 2-3 dana alpinizma i slično.

Angstrom je moj EDC ruksak, možda bude 1 dan u tjednu da nije na meni, svaki dan je na biciklu do faksa samnom već 3 godine i osim što je prljav malo je isti kao i 1. dana. Odlično koncipiran ruksak.

Prophet je pravi alpinistički ruksak. Posebno modelirana leđa sa kompozitnom pločom, koja su izuzetno udobna, a opet maksimalno čvrsta. Na pojasu oko struka su gurtne za penjačku opremu (komplete, matičare, čokove). 1 veliki pretinac i 2 u kapi ruksaka, sistem za cepine i dereze. Jedini ruksak koji samnom ide na 100+ m verikale u stijeni.

Deuter Hydro EXP mali ruksak, prinova od ovog ljeta mojoj ergeli. Služi mi kao hidratacijski ruksak za planinsko trčanje i kada idem na duge 150+ km ture na biciklu. Stane jako puno u njega, za male dimenzije koje se čine na prvi pogled. S njim je došao Source mjeh za vodu od 3L. Također vrhunski izveden ruksak, jako funkcionalan, s posebno dobrim detaljima prema namjeni (planinsko trčanje, biciklizam i slični sportovi gdje je hidratacija esencijalna).

Tako da moj savjet je pogledaj još što nudi Deuter i North Face, ako ga nađeš gdje. Ferrino nisu loši, ali su barem klasu ispod u završnoj obradi. Moj Ferrino se dosta ok drži, a cura je uzela njihov model za adventure race-ove, njoj služi za bicikl svakodnevno do faksa isto i za planinarenje i neki šavovi su dosta brzo popustili, a ona je punooo finija prema opremi od mene.

North znam da je imala Cisalfa, ali oni su izgleda u nekom restruktuiranju. Deuter drži Intersport i imaju poprilično dobru paletu ruksaka.

Ako misliš da ti ne treba ruksak koji će vidjet dosta težih uvjeta i zahtjevnog korištenja i inače si finiji prema opremi, može čak i McKinley. Starci mi planinare s njihovim ruksacima i njima su se pokazali stvarno ok za te novce koliko ih platiš, a ovi novi modeli su dosta dobrih idejnih rješenja.

Ja ne volim pazit na opremu, znam da sam dosta grub prema ruksacima pogotovo, volim testirati nosivost i sve moguće načine kačenja što više opreme na ruksak, tako da uvijek biram robusnije modele i kvalitetnije.

Goran

goran.h
bomber
bomber

Broj postova : 109
Datum registracije : 27.11.2011

[Vrh] Go down

Postaj by Wild Wolf 29.12.11 12:36

Hvala vam na odgovorima! Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 393492
Wild Wolf
Wild Wolf
spikač
spikač

Male
Broj postova : 687
Godine : 37
Datum registracije : 24.03.2010

[Vrh] Go down

Postaj by markonvs 31.03.13 20:32

Već se godinu dana spremam na dvo do trodnevne izlete i kako stvari stoje ove bih ih godine napokon trebao i realizirati nekoliko.

Radi se o proljetno-ljetnim izletima dakle ništa ekstremno.

Spavali bi u šatoru jer se moja supruga užasava pri pomisli da bi joj se zmija ili škorpion mogli uvući u vreću na što sam joj odgovorio "jadne životinje" Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 42368 no svejedno nije upalilo tako da šator mora biti.

Manje više sam sakupio svu potrebnu opremu osim šatora i ruksaka.

Nećkamo se oko šatora za 2 ili 3 osobe. Vjerovatno će komfora radi prevagnuti onaj za 3 osobe koji nije puno teži ali nešto volumenozniji.

Pročitao sam desetak forumskih članaka na temu ruksaka i još uvijek ništa ne znam, tj. tek sada kada sam toliko saznao o svemu sam totalno zbunjen.

U početku mi se 65 litara učinilo ekstremno puno dok nisam pročitao da ljudi nose i preko 100 litara na takve izlete.

Budući da su kvalitetni ruksaci poprilično skupi pogotovo kada volumen prebaci 50 litara ne bih htio kupiti nešto što će mi biti premalo, a s druge strane ne bih htio na leđima nositi manju kamp kućicu.

Koliko bi po vama bio optimalni volumen ruksaka za takvo nešto i još jedna stvar koja me također muči, a to je gdje nositi šator, izvan ruksaka ili u njemu?

Unaprijed hvala.
markonvs
markonvs
spikač
spikač

Male
Broj postova : 571
Godine : 46
Datum registracije : 13.11.2011

[Vrh] Go down

Postaj by kengur32 31.03.13 22:09

za poćetak skroz krivi pristup izboru litraže imaš... da bi odredio koju litražu trebaš moraš znati šta nosiš, odnosno šta ti je zaista potrebno a šta je mrtav teret! kakav tip izleta , di bi išli, dal imate pristup vodi, koliko hodanja, naćin pripreme hrane, dal bi oboje nosili teret ili bi ti bio mazga, dal nosite i luksuz ili samo najosnovnije, kakva vrsta hrane, koliko odjeće.....? jako puno pitanja na koje odgovore možeš dati samo ti i to nakon nekoliko takvih izleta!
mislim da bi ti 60-70l, ili i manje ako je vreća za spavanje van ruksaka, bilo i više nego dovoljno za 2-3 dana izleta, pod uvjetom da i žena nosi bar 40l.
što se tiće šatora.. svakako ga nositi ili zakvaćenog na ranac ili zasebno! outdoor expert rupal3 je ok šator, imam ga dosta dugo iako ga jako rjetko ili gotovo nikako ne koristim.. težina 4,3kg....
pošto imam dosta opreme u raznim kombinacijama koja bi tebi trebala, a sk ti nije daleko, kad se vrjeme popravi doleti koji put na dan/dva, odradimo koji izlet i bude ti sve puno bistrije u glavi...
kengur32
kengur32
MODERATOR
MODERATOR

Male
Broj postova : 2825
Godine : 50
Datum registracije : 06.08.2010

[Vrh] Go down

Postaj by markonvs 31.03.13 22:28

Khm, da, očekivao sam ovako kompleksan odgovor Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 42368

Hrana - nismo mislili nakuhavati tako da ne bi nosili grincajg, 2 piceka, glavicu salate, pola kile luka i tako to već najviše konzervu za glavni obrok, ostalo suho. Proveo sam x dana u vojsci na CSO-u tako da mi to nije strano, konzerva se prigrije na kuhalu i da vidiš ručka...

Voda - tu nemam pametnog odgovora jer planiramo Velebit, Gorski, otoke... negdje vode ima u izobilju, a negdje će trebati pažljivo isplanirati obnovu zaliha. Filter i kuhalo imamo tako da možemo dosta gadnu vodu učiniti pitkom, ako se baš nađemo u takvoj situaciji...

Odjeća - ne znam, najvažnije mi je redovno mijenjati gaće, majicu i čarape, a to je sve relativno malo odjeće na bazi 2-3 dana, možda rezervne hlače, ne bih dramio oko toga. Neku vjetrovku ako navečer zahladi, i to je to pretpostavljam. Možda i japanke za navečer?

Šator smo mislili uzeti ovaj: http://www.ferrino.it/en/catalog/tents/91171-tent-aerial-3
Maksimalna težina 2.6 kg, zapakiran 40×18 cm. Ako ga uspijem namontirati s vanjske strane ruksaka to bi bilo super jer bih onda moga ići na manji ruksak... moram samo paziti da uzmem ruksak na koji ću ga moči namontirati, da ima nekakve gurtne...

Bili smo na gro jednodnevnih izleta pa otprilike znam što je potrebno, a što ne nositi tako da me više brine taj odabir dobrog ruksaka što zbog komfora što zbog dovoljne količine prostora za sve prilike.

Hvala na pozivu kojeg rado prihvaćam samo ću morati vidjeti kako smo s vremenom budući da nam je posao takav da su nam vikendi rijetko slobodni pa one koji su nam slobodni koristimo za izlete u prirodi.

Kad uhvatim vremena probati ću sastaviti popis opreme koju imam i koju mislim nositi na te izlete pa će možda biti lakše dati neki korisniji i konkretniji savjet.

Hvala!
markonvs
markonvs
spikač
spikač

Male

[Vrh] Go down

Postaj by kengur32 31.03.13 22:47

da, izleti su ti šaroliki... nekad više opreme nekad manje, trebaš nešto za sve!
ja bi u tom slučaju išao na veču litražu ali bi ganjao nešto sa gurtnama za smanjenje volumena ili na nešto poput sungpak bergena 100 koji ima opciju skidanja boćnih đepova i smanjenja volumena na 70l...
kako god, prvo si probaj sastavit popis opreme, ali si vizualiziraj realno što trebaš pa to sve stavi na hrpu...
sa ovim šatorom se nisam sreo, nešto mu je manja hidro.. ali tu su negdje
kengur32
kengur32
MODERATOR
MODERATOR

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Ikarus 31.03.13 23:18

I dalje nisi napiso ili ja nisam vidio, dali oboje nosite ruksake ili samo ti?

A to je jako bitno, jer ako oboje nosite ruksake, npr Supruga može nositi šator, klinove, i vreču ili vreče+ možda jednu podlogu i to je cca 10 kg možda i manje, pitanje je i za dodatnu ceradu ili najlon, dole gore ovisi

A na tebi onda ostaje zajednička odječa, oprema za kuhnje i hrana,, tvoja podloga (ako bi ih nosili) + ostala oprema...

Šator i ja dugo mjerkam (isti) i sa kim god sam prićo mi ga je pohvalio...Ali ga nisam isprobo nikad...
Ikarus
Ikarus
ADMIN
ADMIN

Male
Broj postova : 2149
Godine : 42
Datum registracije : 06.03.2010

[Vrh] Go down

Postaj by kengur32 31.03.13 23:27

eto, zaboravih spomenut takvu podjelu tereta... inaće i ja sa svojom dragom prakticiram podjelu na takav naćin.
kengur32
kengur32
MODERATOR
MODERATOR

Male

[Vrh] Go down

Postaj by markonvs 01.04.13 0:08

Naravno da bi rasporedili teret.

U tom slučaju možda ne bih morao šator nositi izvan ruksaka. Nekako mi se čini ako ga zakačim s lijeve ili desne strane ruksaka da će izbaciti težište iz ravnoteže...

Za podlogu imamo luftiće. Uzeo sam ih jer su znatno lakši i manji spakirani od samonapuhavajučih podloga.
Klasični karimati su preogromni, a osim toga prednost podloga ispunjenih zrakom je bolja izolacija.

Mislio sam još uzeti i najtanji mogući karimat kao podlogu luftiću... Oni mogu s vanjske strane ruksaka pa ne bi utjecali na volumen, a masa im je parsto grama...
markonvs
markonvs
spikač
spikač

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Ikarus 01.04.13 0:16

Po meni onda bolje dobar karimat ( pa makar i malo teži) nego i jedno i drugo...

Tih parsto grama se nakupi,nebi vjerovao kako lako na svemu

Gledaj što manje i što lakše, doslovno u gram...
Ikarus
Ikarus
ADMIN
ADMIN

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Guru 01.04.13 0:24

Poslije Deutera Guide 45+ mi ne pada na pamet nikad drugi ranac da kupim, definitivno najbolji.
Guru
Guru
lingua
lingua

Female
Broj postova : 425
Godine : 39
Datum registracije : 03.12.2009

[Vrh] Go down

Postaj by maxina 01.04.13 0:31

ikarus je napisao/la:Po meni onda bolje dobar karimat ( pa makar i malo teži) nego i jedno i drugo...

Tih parsto grama se nakupi,nebi vjerovao kako lako na svemu

Gledaj što manje i što lakše, doslovno u gram...

Potpisujem!
maxina
maxina
MODERATOR
MODERATOR

Male
Broj postova : 2512
Godine : 55
Datum registracije : 19.11.2011

[Vrh] Go down

Postaj by kengur32 01.04.13 0:32

a zašto si napeo na šator u rancu? ne mora biti sa strane... može biti ispod ranca!
apsolutno sam za klasičan karimat.. ideš u prirodu gdje ima trnja, granja, stjena na koje se taj luftić lako probuši! i kaj onda? stavi si na hrpu sve što bi ponesao na prosječan izlet i izvaži, na to dodaj težinu šatora i 2kg ranca ... e sad zamisli da to nosiš na leđima koliko već treba da stigneš di si naumio! to je ono na šta sam mislio kad sam natipkao da ćeš tek nakon nekoliko izleta znati šta ti u stvari treba.
hrana... konzerve su mrtav teret! koliko god zvućalo bez veze tih par grama lima... budeš i to osjetio.
kengur32
kengur32
MODERATOR
MODERATOR

Male

[Vrh] Go down

Postaj by vens 01.04.13 12:54

Po meni niste pitali najvaznije pitanje? ili ja nisam vidio Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 368870
Hoce to bit pjesacke ture od 10-20-30 km ili auto- 20min pješaćenja i camp...
Ak je auto.. onda je sve nevažno, možeš u vrećicama držat Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 368870
A ak je tura onda ja mislim da su Vam idealni ruksaci ono tipa 55+10 65+10 ovi koji imaju 10-15l zracnog prostora i meni je dosta vazno da ima gurtne da se može kompresirat kad idem na manje dana

A ikarius ti bi na ženu natrpao šator, vreću- dvije, podlogu Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 368870 Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 368870 a sta ce onda on nosit hahah
Al da svidja mi se ideja mogao bi ja to curi iduci put predlozit
vens
vens
lingua
lingua

Male
Broj postova : 344
Godine : 34
Datum registracije : 26.03.2012

[Vrh] Go down

Postaj by Ikarus 01.04.13 13:49

Vens da ali računaj kolko je to kila, neznam kako si ti to zamislio ili kakvu bi ti podjelu radio?

Problem je šta su to stvari velikog volumena koje nisu tako teške.

Sator cca3kg ruksak cca2kg vreća 1,5kg (to je 6,5 ili 8kg ako su dvije) + podloga znači oko cca10kg

A na tebi ostaje sva ostala oprema, obuča koja je teška, znači dodatna odječa, obuča (barem japanke za kamp ili slično, bez toga nigdje), hrana (koja dosta teži) voda (ako ide) noževi, oprema za kuhanje (lonici-lončići, tanjuri, salice-bilo titanske ili plastične ili metalne nije bitno) i naravno ili plamenik + kartuše ili neki drugi sistem + sve ostalo (prva pomoć, neke kreme, higijenska oprema)

itd itd....

Kako si ti to mislio? sve na sebe natovarit?
Ikarus
Ikarus
ADMIN
ADMIN

Male

[Vrh] Go down

Postaj by vens 01.04.13 14:25

pa ne al rasporedili bi da ona ima 5-6 kg a ja 10-12 kg... ... moj najtezi zimski ruksak za 3 dana ima 13kg ... ne znam sto da jos potrpam unutra Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 368870
vens
vens
lingua
lingua

Male
Broj postova : 344
Godine : 34
Datum registracije : 26.03.2012

[Vrh] Go down

Postaj by kengur32 01.04.13 14:35

potrpaj ovo što spominje markonvs i stavi na vagu! uzmi u obzir i vodu za ljetni period..
kengur32
kengur32
MODERATOR
MODERATOR

Male

[Vrh] Go down

Postaj by markonvs 01.04.13 14:44

Ture cca 10-15 km dnevno. Hodanje naravno, dakle sve nosimo na plećima Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 747986

Ma najviše me yebe taj šator što zbog mase što zbog volumena... Naletio danas do Hervisa i pregledao par ruksaka od 65l i svi imaju gurtne u dnu dakle šator može dole. Iako kad ovako gledam stane u takav ruksak šator i unutra... sad će Kengur popi... Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 42368

Što se tiče spavanja ovo bi mi bila konfiguracija:

- Vreća Outdoor Expert Microlite 3 - 750g
- Podloga luftić Camp Comapct Mat Light - 425g
- Neki samonapuhavajući jastuci - 150g

I naravno taj Ferrino šator koji planiramo uzeti 2.6 kg.
markonvs
markonvs
spikač
spikač

Male

[Vrh] Go down

Postaj by kengur32 01.04.13 14:57

ma neću popi....! Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 747986
uglavnom tebi treba pomoć oko izbora litrže.... nemam tu više niš pametno za natipkati osim onoga što već jesam... stavi sve na hrpu i bude ti puno jasnije, a s vremenom budeš i sam vidio šta ti je višak. ako uzmeš ranac sa gurtnama za reduciranje zapremine imaš univerzalniji ranac a što se tiće težine... prvi put se budeš precjenio ali ćeš zato sljedeći put biti pametniji! Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 69343
za sada samo na spavanju za oboje imaš 5,5kg+2kg ranac+voda za jednog ... to stavi na suprugu i ona je pod teretom koji joj više nije ugodan na toliko hodanja. sve ostalo je tvoje
kengur32
kengur32
MODERATOR
MODERATOR

Male

[Vrh] Go down

Postaj by markonvs 01.04.13 15:18

Bacio sam oko na ovo čudo, kak vam se čini?

http://www.millet.fr/en/products/spring-summer-2012-catalog/hardware-backpacks/khumbu-55-10
markonvs
markonvs
spikač
spikač

Male

[Vrh] Go down

Postaj by kengur32 01.04.13 15:24

igrom slučaja i ja tražim neki ranac u toj ili zeru većoj litraži... ovaj bi ušao u uži izbor, ima sve šta tražim od ranca! ali svakako bi ga trebalo probat pod opterećenjem... ono, osjetit ga na leđima pod teretom.
kengur32
kengur32
MODERATOR
MODERATOR

Male

[Vrh] Go down

Postaj by markonvs 01.04.13 17:50

kengur32 je napisao/la: ali svakako bi ga trebalo probat pod opterećenjem... ono, osjetit ga na leđima pod teretom.

Nemam nažalost dovoljno iskustava da bih mogao isprobavanjem donijeti neku pametnu odluku.

U principu zbog toga i razmišljam o kvalitetnom ruksaku jer je manja šansa da se zeznem nego sa nekim jeftinim.

S obzirom da dajem toliko novaca za ruksak me i brine taj volumen, hoće li biti dosta za sve ali nekako brijem da je 65l dosta za 2-3 dana...

Najveći ruksak koji sam do sada nosio na jednodnevne izlete je ženski biciklistički Jack Wolfskin od 18l Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 368870

Stalo mi unutra 3l vode, dovoljno hrane, veliki nož, prva pomoć, survival điđe miđe... Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 747986

Kvragu ako 65l onda nije dosta za 3 dana...
markonvs
markonvs
spikač
spikač

Male

[Vrh] Go down

Postaj by kengur32 01.04.13 18:04

Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 478256
isprobavanjem ćeš tek i donjeti pravilnu odluku! prva odluka ti je litraža... stavi sve na hrpu i procjeni litražu. ili posudi ranac od nekog i vidi dal sve stane... mada uvjek možeš zakaćiti taj prokleti šator na ranac ako baš i ne stane nutra Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 478256
druga, odnosno sljedeća odluka bi trebala biti izbor modela.. tu je bitno probati i tu ti nitko nemre dati savjet. svako je drugaćije građen i svakom neš drugo paše. jedini naćin da vidiš dal tebi paše je probavanje.
meni osobno bi 65l bilo dovoljno.... bilo bi i viška prostora
sad si poćeo razvlačiti odluku i brijat bez veze... stavi sve na hrpu i to je kraj priće sa litražom! Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 69343
kengur32
kengur32
MODERATOR
MODERATOR

Male

[Vrh] Go down

Postaj by markonvs 01.04.13 18:07

Uh nisam još ni krenuo sa zabrijavanjem Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 368870

Kupit ću još taj šator jer to ionako mislim pa staviti sve na hrpu da vidim kak to zlgeda... pošaljem fotku pa onda idemo dalje... Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 478256
markonvs
markonvs
spikač
spikač

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Ikarus 01.04.13 19:23

Ja samo svoj TNF kupio na njuškalu za cca 300kn mrcina, dosta sam ga se nanosio (šta je njega, šta on mene Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 478256 ), tu i tamo puknuta kopča i neke sitnice ali radi i nosi, karbonske X frame "šipke" za leđa, još če dosta toga odradit...

Baci pogled i na njuškalo, dosta toga ima...

Za prvi možeš kuput i polovni pa kasnije lakše znaš šta ti treba, a ako već sad vidiš da je to to, onda nemaš straha, dobri ranci guraju po 10g...
Ikarus
Ikarus
ADMIN
ADMIN

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Ikarus 01.04.13 19:29

E da još jedna stvar, vidio sam da si piso ..."- Neki samonapuhavajući jastuci - 150g"...

Jel to misliš na jastuk za spavanje?

Ako da, ja bi to izbacio, nepotrebna težina.

Fleece majcu umotaš u ručnik (ručnik obavezan za više dana) i odlično, fleece se ne gužva a preko ručnika se ne masti od glave...

Šta se tiće vreče ako ideš u paru po meni obavezno računaj ili da se vreče mogu spojit u jednu ili da se mogu dovoljno rastvorit da se sa jednom pokrijete a npr na drugoj ležite, jer imat "živu peč" od 37'C nije mala stvar, međusobno grijanje...( drugo netrebam spominjat)
Ikarus
Ikarus
ADMIN
ADMIN

Male

[Vrh] Go down

Postaj by kengur32 01.04.13 19:37

Ja bi izbacio i rucnik al bi ubacio krpu od mikrofibre... Puno lakše, istina da su i puno manje, al zato 2 te krpe koje su volumenom i dalje manje od 1 rucnika. Puno veća upijajuca moć, brže se suse....
kengur32
kengur32
MODERATOR
MODERATOR

Male

[Vrh] Go down

Postaj by markonvs 01.04.13 20:04

Iako me sram priznati nisam se sjetio ručnika Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 726657

Krpa od mikrofibre dobro zvuči, gdje ih ima za kupiti?

Što se tiče vreća na preporuku prodavačice sam kupio lijevu i desnu Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 990630

Što se tiče odabira marke i kvalitete ruksaka, imao sam svakakve krampove u životu. Onda sam jedan dan rekao dosta, otišao Intersport i kupio svoj prvi kvalitetni Jack Wolfskin ruksak. Žena me blijedo gledala jesam li lud što dajem 400 i kusur kuna za mali ruksak. Nakon uspješnog uvjeravanja da kvalitetan ruksak ima i te kako smisla kupili smo oboje JW ruksake i sada ne bi više pogledali ništa ispod toga. Razlika u odnosu na "no name" i "low end" proizvode je ogromna. I ne mislim pod time na izgled jer nisam šminker, naprotiv uopće mi nije stalo do toga. Upotrebljivost, praktičnost, trajnost, izdržljivost su kao što rekoh - neusporedivi. Od kvalitete materijala do raznih sitnica i detalja koji olakšavaju život...

Zato i pucam na kvalitetan proizvod. Znam da 1000+kn zvuči apsurdno za ruksak ali riskirati ću i ovaj puta. Uglavnom kad sam kupio kvalitetno nisam se zaye...

Budući da smo u zadnjih godinu dana uštedili dovoljno za kvalitetnu opremu, čini mi se glupo sada eksperimentirati sa nečime u što nisam siguran. A tu lovu samo ionako odlučili "spiskati" na to...
markonvs
markonvs
spikač
spikač

Male

[Vrh] Go down

Postaj by kengur32 01.04.13 20:10

Mikrofibru imaš u recimo konzumu medju spuzvicama truleksima.. To je inače kuhinjska krpa Pomoć oko odabira ruksaka - Page 3 747986
kengur32
kengur32
MODERATOR
MODERATOR

Male

[Vrh] Go down

Postaj by markonvs 01.04.13 20:13

Evo baš vrtim po netu i pronašao u Iglu Sportu http://www.iglusport.hr/proizvodi.asp?id=604

Mkrofibra u svim dimenzijama...
markonvs
markonvs
spikač
spikač

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Ikarus 01.04.13 20:18

Kengur ima ručnika od mikro fibre u amercan shopu ako se ne varam, pod to sam i mislio kad sam napiso, ali sam zaboravio napomenut, ja sam svoj dobio još davno,

Evo ima i u Repliku

http://www.replikart.com/osobna-higijena/1525-snugpak-micro-fibre-towel.html
Ikarus
Ikarus
ADMIN
ADMIN

Male

[Vrh] Go down