Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Zlatibor Murtenica zimsko kampovanje.
+10
dux aeron
Bobo
gorky
Drobny
Migach
Dravman
goxxon
chumaman
maxina
IvicaRazum
14 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO I VIDEO REPORTAŽA
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Zlatibor Murtenica zimsko kampovanje.
Ovo je zimsko kampovanje u mom kraju, dakle Zlatibor zapadna Srbija na ekstremno hladnoj temperaturi nocu je padala i preko -16C trajalo je dva dana u videima koji slede ima svacega i ide redom kojim smo i snimali. Od pravljenja ''vucje jazbine'' do ostalih radova u kampu.Nemamo neku fensi opremu , spavali smo u po dve vojne vrece i nesto vunenog odela. mesto na kom smo mi kampovali je na 1300 metara nadmorske visine i nesto malo preko, prepuno je vukova a medveda ima vrlo malo al ih ima zasigurno. Napravio sam bowie noz za tu priliku makar da mi u glavi bude lakse hehe . spavali smo u ''vucjoj jami'' i spavali smo odlicno. Nesto videa sad a nesto kasnije u glavnom propraticu to i sa foto materijalom jer nije sve snimljeno,npr dolazak odlazak i uspon na Brijac 1480m . Murtenica je najsumovitiji deo Zlatibora i granici ga sa Zlatarom izuzetno lepa suma smreke i jele sa izuzetno pravim stablima i sve u svemu jedno odlicno sumsko gazdinstvo. Mi smo tu dosli sa poprilicnim tovarom na ledjima i pesacili preko 2,5 sata a tek smo usli u sumu.
Zadnja promjena: IvicaRazum; 13.02.15 15:17; ukupno mijenjano 1 put.
IvicaRazum- bomber
-
Broj postova : 109
Godine : 41
Datum registracije : 28.06.2010
Re: Zlatibor Murtenica zimsko kampovanje.
Bome ovo je prava stvar.
Nemoj da dugo čekamo te fotke plz.
Nemoj da dugo čekamo te fotke plz.
maxina- MODERATOR
-
Broj postova : 2512
Godine : 55
Datum registracije : 19.11.2011
Ovo je sa pocetka putovanja
Vajat koji se vise ne koristi, tu su cobani ziveli preko godine osim u zimu zbog pasnjaka i stoke inace Zlatibor je najpoznatiji bas po toj gradnji tj brvnarama. Ja sam svako leto provodio u jednom slicnom,bez struje bez vode do duse bio je veci od ovog. U tim vajatima je vreme stalo zivi se kao pre dvesta godina.
Sneg kraj puta Murtenica je hladna i velika suma i ako je sneg na samom Zlatiboru kopnio vise puta ovde se raspoznaju tri razlicita sloja.
Moj sapatnik u usponu,
Murtenica pocinje da se prikazuje
Vajat koji se vise ne koristi, tu su cobani ziveli preko godine osim u zimu zbog pasnjaka i stoke inace Zlatibor je najpoznatiji bas po toj gradnji tj brvnarama. Ja sam svako leto provodio u jednom slicnom,bez struje bez vode do duse bio je veci od ovog. U tim vajatima je vreme stalo zivi se kao pre dvesta godina.
Sneg kraj puta Murtenica je hladna i velika suma i ako je sneg na samom Zlatiboru kopnio vise puta ovde se raspoznaju tri razlicita sloja.
Moj sapatnik u usponu,
Murtenica pocinje da se prikazuje
IvicaRazum- bomber
-
Mi idemo putem koji vodi kroz sumu sa teretom koji nosimo na ledjima ne bi imali sanse u ovoj sumi,put inace cisti vojska koja ima bazu na najvisem vrhu Murtenice, Brijacu.Dve trecine puta koji smo presli sneg je bio ne ociscen nekih 30 cm na putu a zatim je naisao cistac.
Posle dva do tri sata pesacenja nailazimo na sumarsku kucu u sred Murtenice tu se put racva ispod kuce vodi dalje kroz sumu i tuda nastavljamo mi a iznad nje vodi na Brijac i tu cemo se vratiti sutradan.
Posle dva do tri sata pesacenja nailazimo na sumarsku kucu u sred Murtenice tu se put racva ispod kuce vodi dalje kroz sumu i tuda nastavljamo mi a iznad nje vodi na Brijac i tu cemo se vratiti sutradan.
IvicaRazum- bomber
-
Bradonje u pohodu na Brijac hehe. Slika je jos iz prvog dana pre samog pravljenja kampa na Brijac smo isli tek sutradan.
Sneg je veliki troslojan i pravljenje logora na ivici proplanka moze da pocne. Oko nas ima puno odgovarajucih oblica potpuno suvih kako za ogrev tako i za konstrukciju.
Sneg je veliki troslojan i pravljenje logora na ivici proplanka moze da pocne. Oko nas ima puno odgovarajucih oblica potpuno suvih kako za ogrev tako i za konstrukciju.
IvicaRazum- bomber
-
Video ,slike ,video tako su se stvari odvijale baterije na fotoaparatu su nam umrle prvi dan (dva para)posle smo ih podgrevali i izdrzale su jos dve veceri. Nemam slike sledece faze ali imam video zapis.
IvicaRazum- bomber
-
e bradonje svaka vam dala vrhunski
chumaman- mr.spika
-
Broj postova : 1451
Godine : 32
Datum registracije : 26.10.2011
Mali predah uz vatru. Dok ja pravim skloniste drugar lozi vatru i sprema drva , nemamo puno vremena do noci potpuno mokri ne smemo da se presvucemo jer imamo samo jos odelo za spavanje a posao ceka.
Pronasli smo izvor
Pronasli smo izvor
IvicaRazum- bomber
-
Chumaman hvala na lepim zeljama i to cu slikati ako se ostvari hehehe. Nastavljamo dalje ''vucja jazbina'' je gotova ostale su samo cetine na pod da se nabacaju.
Pogled na ''plafon'' nismo stavljali nikakav najlon mraz je bio toliki da nismo svojom toplotom otapali sneg iznad nas dakle spavali smo na minusu ali dakako mnogo prijatnijem nego onom napolju preko -16
Pogled na ''plafon'' nismo stavljali nikakav najlon mraz je bio toliki da nismo svojom toplotom otapali sneg iznad nas dakle spavali smo na minusu ali dakako mnogo prijatnijem nego onom napolju preko -16
IvicaRazum- bomber
-
Evo i video
IvicaRazum- bomber
-
Naravno za ovu priliku napravio sam sebi noz nazvao sam ga ''partibrejker'' po mom omiljenom bendu. Iskovan od ogromnog lagera konkavno brusen 25cm ostrica i jedno 15-ak drska izuzetno lagan sto mu je bila mana treba duplo tezi dobro je zasecao prilikom chopinga ali se cesto zaglavljivao pa sam mu davao odglavljujucu akciju. Prilikom svakog udara malo sam ga cimao u stranu. Ali odradio je sav posao i dosao kuci ostar .Sada radim kaljenje u peci i kvalitet je skocio za 400 posto uskoro cu uraditi ''partibrejkera2'' zasnovanog na ovom iskustvu. Bice to isto persijan bowie noz slican ovom sto se ostrice tice drugog brusenja i potpuno drugacije drske jer ova je totalni promasaj sto se tice savijenog dela gde saje mali prst.
IvicaRazum- bomber
-
Ko je citao Gogoljevu pricu sinjel taj zna sta je zima i njeni jadi. Dakle covek u sinjelu je bolji nego covek bez sinjela.
IvicaRazum- bomber
-
U kotlicu je komad curke dosta krompira i tako se kuvalo na snegu prvi dan.
Drugi dan posle prve noci sve se vrti oko hrane i suvog odela nalozili smo vatru ostavili stvari da se suse i hranu da se dokuva a mi pravac na Brijac
Drugi dan posle prve noci sve se vrti oko hrane i suvog odela nalozili smo vatru ostavili stvari da se suse i hranu da se dokuva a mi pravac na Brijac
IvicaRazum- bomber
-
super avantura, nego zašto se "Partibrejker 2" ne bi samo zvao "Cane"? pozdrav
goxxon- guru
-
Broj postova : 3594
Godine : 44
Datum registracije : 17.11.2010
Drvece je ovde izuzetno nesto tako ni ja do sad nisam video,pravo kao strela izuzetna tehnicka gradja, sve pohvale za nasu sumsku upravu ciji je deo i moj burazer.Dovoljno je da sumu oslobadjaju od stabala koja se sama tokom godine izvale i svega ima na pretek.
Ovde pascadi nema tako da je lako pogoditi ciji su ovo tragovi na dvesta metara od naseg kampa kada smo krenuli na Brijac.
Ovde pascadi nema tako da je lako pogoditi ciji su ovo tragovi na dvesta metara od naseg kampa kada smo krenuli na Brijac.
IvicaRazum- bomber
-
Goxxon dobar predlog al neka veliki bude ipak Partibrejker a Cane neka bude dopunsko secivo hehe.
Brijac nije neki ostri vrh sa mesta odakle smo mi krenuli 1300m pa do vrha Brijaca 1480 nema mnogo i dozivljaj je kao da se penjes na neko osrednje brdo zbog magle smo bili uskraceni za pogled preko ostlih vecih vrhova Crne Gore i Bosne. Ovaj izvor je na nekih 1400m nadmorske visine
Pristup na sam vrh je zabranjen a mi nismo insistirali.Na jednom slicnom brdu iznad Preseva sam i ja sluzio vojsku.
Brijac nije neki ostri vrh sa mesta odakle smo mi krenuli 1300m pa do vrha Brijaca 1480 nema mnogo i dozivljaj je kao da se penjes na neko osrednje brdo zbog magle smo bili uskraceni za pogled preko ostlih vecih vrhova Crne Gore i Bosne. Ovaj izvor je na nekih 1400m nadmorske visine
Pristup na sam vrh je zabranjen a mi nismo insistirali.Na jednom slicnom brdu iznad Preseva sam i ja sluzio vojsku.
IvicaRazum- bomber
-
Povratak u bazu. Curka je spremna tj kuvana sledi seckanje jednim laksim nozicem takodje moje izrade i zaprska sa kukuruznim brasnom jer drugog nismo imali.Prijatno!
IvicaRazum- bomber
-
Druga noc -za ovu sliku mi je Tiny Pic trazio da ukucam pocket sized pa dobro-
Susenje odela ili ti dimljenje odela svakako neophodnost
Susenje odela ili ti dimljenje odela svakako neophodnost
IvicaRazum- bomber
-
Drugo jutro dan treci ako se tako moze reci -Kafica pred polazak
Ovde vas pozdravljam nazad mozete i sami konacno nema vise oblaka sunce je granulo a priroda ce vas ostaviti bez reci, sledi ono najbolje.
Ovde vas pozdravljam nazad mozete i sami konacno nema vise oblaka sunce je granulo a priroda ce vas ostaviti bez reci, sledi ono najbolje.
IvicaRazum- bomber
-
http://tinypic.com/r/30skrwo/8
IvicaRazum- bomber
-
zadnjih par fotki mi se jako sviđa,predivna priroda po zimi.
Jel vam bilo hladno spavati pošto su tamperature bile vrlo niske?
U svakom slučaju reportaža za respektirati, nadam se da vam nije zadnja.
Jel vam bilo hladno spavati pošto su tamperature bile vrlo niske?
U svakom slučaju reportaža za respektirati, nadam se da vam nije zadnja.
Dravman- lingua
-
Broj postova : 416
Godine : 53
Datum registracije : 19.01.2011
Nije zadnja svakako. Sto se reportaze tice potrudio sam se da je prezentujem lepo. Nije nam bilo hladno- dve vrece i pride odelo, od prilike sve sto se moglo navuci na sebe od vune. Dvoje vunene carape, dvoje dugackih gaca, zimske pantalone, gore dzemperi ,prsluci i jakne. Prvu noc smo spavali 12 sati tako da nam nije bilo zima. Ujutru je malo frka dok se ne podlozi vatra i ne procirkulise krv a posle toga ne . Konstantan rad u kampu ili setnja uz brda drze te zagrejanim.
IvicaRazum- bomber
-
Nadam se da imate još fotografija jer ovo što ste postavili je sjajno! =)
Migach- ADMIN
-
Broj postova : 2566
Godine : 34
Datum registracije : 17.10.2010
Imam jos fotografija oko 70-ak ukupno mahom su slicne ili iz kampa ili slike drveca i planinskih puteva. Trebalo mi je pola dana da postavim ove a i bojim se da se ne ponavljam. Tako da ako imas fb profil ja sam tamo Bas Celik Knives i ne odbijam ni jedan zahtev za prijateljstvo to vazi za tebe a i za druge clanove foruma. Pozdrav
IvicaRazum- bomber
-
Vrlo lijepa reportaža sa krasnim fotografijama. A krajolik je prekrasan, prava iskonski zdrava priroda!
Drobny- tipko
-
Broj postova : 67
Godine : 66
Datum registracije : 05.05.2011
Prava avantura. Uzitak za pogledat
gorky- mr.spika
-
Broj postova : 1400
Godine : 48
Datum registracije : 19.11.2012
Hvala svima. Jedna gotova druga se sprema. Trebalo bi u martu da bude jedno trodnevno pesacenje kanjonom Uvca, jos se razradjuje ruta tako da bude sto vise pesacenja kroz najlepse predele mog kraja.
IvicaRazum- bomber
-
Svaka čast!
Odlično dokumentirana avantura,pogledao sam s guštom video clipove na tvom kanalu!
Sviđa mi se doza humora i zezancije.
Kombinacija fotki i video snimki u reportaži je pun pogodak.
Samo naprijed i sa sljedećim avanturama!
Odlično dokumentirana avantura,pogledao sam s guštom video clipove na tvom kanalu!
Sviđa mi se doza humora i zezancije.
Kombinacija fotki i video snimki u reportaži je pun pogodak.
Samo naprijed i sa sljedećim avanturama!
Bobo- lingua
-
Broj postova : 305
Godine : 39
Datum registracije : 18.11.2010
Skorasnja akcija
IvicaRazum- bomber
-
Materijal smo uzimali samo ako je se dobrovoljno predao nista nasilno
IvicaRazum- bomber
-
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Similar topics
» Zimsko kupanje tj. ronjenje
» "ZIMSKO" kuhanje vina
» pesacenje,kampovanje,ranac.....
» Zimsko jutro u prirodi
» "ZIMSKO" kuhanje vina
» pesacenje,kampovanje,ranac.....
» Zimsko jutro u prirodi
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO I VIDEO REPORTAŽA
Stranica 1 / 2.