Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Molokai knives
+9
erdadj
siga
ivo
Smeđi
Keltan
gorky
puls
maxina
Molokai
13 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: OPREMA :: NOŽEVI :: IZRADA I ODRŽAVANJE NOŽA I ALATA
Stranica 1 / 1.
Molokai knives
Pozdrav !
Zelio bih vam predstaviti neke od noževa sto sam napravio protekle godine...
Uskoro slike famoznog PHK-a u totalno redizajniranoj verziji by Strider and Molokai for Goli Ivo ......
440c, coolibah burl
1075,amboyna burl
154 cm, buckeye burl
ats 34, buckeye burl
ats 34, amboyna burl
ats 34, red mallee burl
ats 34, curly false sandalwood
ats 34, coolibah burl
niolox, buloke burl
ats 34, curly redgum
sandvik 12c27, desert ironwood
pozdrav
Zelio bih vam predstaviti neke od noževa sto sam napravio protekle godine...
Uskoro slike famoznog PHK-a u totalno redizajniranoj verziji by Strider and Molokai for Goli Ivo ......
440c, coolibah burl
1075,amboyna burl
154 cm, buckeye burl
ats 34, buckeye burl
ats 34, amboyna burl
ats 34, red mallee burl
ats 34, curly false sandalwood
ats 34, coolibah burl
niolox, buloke burl
ats 34, curly redgum
sandvik 12c27, desert ironwood
pozdrav
Zadnja promjena: Molokai; 16.12.14 20:58; ukupno mijenjano 1 put. (Reason for editing : duple slike)
Molokai- spikač
-
Broj postova : 669
Godine : 48
Datum registracije : 26.03.2012
Re: Molokai knives
Majko moja,koliko egzota na jednom mjestu!Slomih jezik sam čitajući nazive.
Prekrasne drške...fantazija.
Oštricama nisam impresioniran a ni gravura(logo) nije na nivou drški.Valjda me razmazili silni meštri na forumu.
Vidim da se jako voliš "igrati" s turpijama.
Čestitam ti na plodnoj nožarskoj godini mada si na forumu najpoznatiji kao jedini živući ribolovac koji je nadmašio Ivu.
Prekrasne drške...fantazija.
Oštricama nisam impresioniran a ni gravura(logo) nije na nivou drški.Valjda me razmazili silni meštri na forumu.
Vidim da se jako voliš "igrati" s turpijama.
Čestitam ti na plodnoj nožarskoj godini mada si na forumu najpoznatiji kao jedini živući ribolovac koji je nadmašio Ivu.
maxina- MODERATOR
-
Broj postova : 2512
Godine : 55
Datum registracije : 19.11.2011
Hvala Maxina, eto sta je tu je. Gravura je bila u razmatranju, i bit ce smanjena. Mislio sam i staviti nesto drugo ali evo je natrag Hobotnica, back on popular demand. Turpijama se obozavam igrati ali evo nisam dugo, zadnjih pet nisam ni taknuo turpijom. Hvala Gorkyju na HT-u i na checkeringu jednog noza.....zaboravih spomenuti....
Molokai- spikač
-
Zbilja odlični radovi!
Ne bih imao ništa protiv jednog u kolekciji....
Drške prekrasne, oštrice umjerene i upotrebljive....
Jimping mi je malo tumač, ali majstorski napravljen...
Logo je možda malo prevelik, ali daje osobni pečat......super će izgledati kad bude jednom poznat u svjetskim razmjerima....
Pinsi....puno različitih, jako zanimljivo....
Radiš li i futrole?
Logo je možda malo prevelik, ali daje osobni pečat......super će izgledati kad bude jednom poznat u svjetskim razmjerima....
Radiš li i futrole?
puls- guru
-
Broj postova : 2791
Godine : 46
Datum registracije : 05.03.2010
To mi je i poanta, puls da oštrice budu upotrebljive a drske su ugodne u ruci, nisam imao nikakvih zalbi. Finish na svima je uglavnom Tru oil ili tung ulje. Tru oil sam usavrsio ali jos cu ga pomaknuti za stepenicu vise. Volim drva, radim i drveni nakit, narukvice, nausnice i prstenje sve od egzota....
Radim i futrole, nekako ih radim, lol. Da zahvalim Knife_maniacu na savjetima....
Uglavnom volim dirty, used antique finish. Evo par zadnjih, da ne pokazujem one prve, lol.
Radim i futrole, nekako ih radim, lol. Da zahvalim Knife_maniacu na savjetima....
Uglavnom volim dirty, used antique finish. Evo par zadnjih, da ne pokazujem one prve, lol.
Molokai- spikač
-
Uh, Versace opet slini. Valjda se nudi da napravi koju futrolicu. Nije već dugopuls je napisao/la:Zbilja odlični radovi!
Radiš li i futrole?
Molokai, prekrasna kolekcija. Drvca su mrak. Izgledaju kao nestvarna koliko su dobro ispala. Morat cu ti poslat jednog na tretman postavljanja drske
gorky- mr.spika
-
Broj postova : 1400
Datum registracije : 19.11.2012
Nemam prigovora, meni se isto sviđa ovakav finiš.....
puls- guru
-
Ubedljivo najlepsi nozevi koje sam video ovde
Keltan- lingua
-
Broj postova : 287
Godine : 62
Datum registracije : 30.06.2013
Svaka čast! Noževi ti itekako imaju dušu i toplinu. Jednostavnost i bezvremenu notu. Ma divota za odmoriti oči. Neka ti još ovakvih serija i godina hrpa.
Živio!
Živio!
Smeđi- bomber
-
Broj postova : 184
Datum registracije : 06.02.2013
Hvala Keltan i Smeđi !
Molokai- spikač
-
Tomislave, divota za vidit. Drške su zaista prekrasne, a i noži, pogotovo ovi koji nisu puno "turpijani", kako veli Maxina, nisam ni ja poklonik tih exhibitzija po leđima. Ali se slažem da Maxina zaslužuje jednu exhibitziju po leđima i to drenovim vilama.
Meni je prelijep i ovaj antik finiš na futrolama, uostalom, ako je Domenico Futrolli, forumski mag designa, izjavio da nema prigovora, tko sam ja da ga imam (prigovor, mislim) ?!?
Što se tiče famoznog PHK, započetog otprilike kad je Tito Staljinu rekao "Ne !"; kada ne bih znao kako je sad sve u vašim rukama, očekivao bih sliku Strajderove misli i to bi po svoj prilitzi bilo dosad neviđeno djelo apstraktzije na ovim prostorima ! Ovako, s nestrpljenjem čekam posljedicu epohalne ideje genijalnog i neshvaćenog konstruktora sa Sušaka i sliku njene realizacije iz ruku krčkog majstora.
Meni je prelijep i ovaj antik finiš na futrolama, uostalom, ako je Domenico Futrolli, forumski mag designa, izjavio da nema prigovora, tko sam ja da ga imam (prigovor, mislim) ?!?
Što se tiče famoznog PHK, započetog otprilike kad je Tito Staljinu rekao "Ne !"; kada ne bih znao kako je sad sve u vašim rukama, očekivao bih sliku Strajderove misli i to bi po svoj prilitzi bilo dosad neviđeno djelo apstraktzije na ovim prostorima ! Ovako, s nestrpljenjem čekam posljedicu epohalne ideje genijalnog i neshvaćenog konstruktora sa Sušaka i sliku njene realizacije iz ruku krčkog majstora.
ivo- guru
-
Broj postova : 3335
Godine : 61
Datum registracije : 05.10.2011
Hvala gosn Ivo.... morate priznati da je Maxina pogodio jednu stvar, da sam vas nadmasio u ribolovu....
Sto se tice phk-a noza, samo sto nije gotov, drska je grubo oblikovana ali pritisnut drugim narudzbama morao sam ga staviti u drugi plan. Iako je kod Stridera vec dve godine pa moze i kod mene biti dva tjedna.....
zao mi sto mi ne dopustite da vas pocastim s nekim drugim komadom drveta, a ne maslinom.
Lp
Sto se tice phk-a noza, samo sto nije gotov, drska je grubo oblikovana ali pritisnut drugim narudzbama morao sam ga staviti u drugi plan. Iako je kod Stridera vec dve godine pa moze i kod mene biti dva tjedna.....
zao mi sto mi ne dopustite da vas pocastim s nekim drugim komadom drveta, a ne maslinom.
Lp
Molokai- spikač
-
Tomislave, što se ribolova tiče, uvaženi forumit i modelator Maxina ne zna ni uditzu zavezat, pa ćemo to ostavit po strani. Ili u Podstrani. Da ste pravi ribič, u ova bi doba godine lubine panulali u Portopižani i krčkom portu, a ne činili đinđe o' čamovine !!!
Nego, ovo za dršku, samo vi izvolite, po svom nahođenju. U vaš smisao za estetiku drva nikad nisam sumnjao, on je kod vas daleko razvijeniji od talenta i vještine udičarenja .
Nego, ovo za dršku, samo vi izvolite, po svom nahođenju. U vaš smisao za estetiku drva nikad nisam sumnjao, on je kod vas daleko razvijeniji od talenta i vještine udičarenja .
ivo- guru
-
Lol, kasno je Ivo za to. Maslina je neobrana...
Molokai- spikač
-
ivo je napisao/la:Tomislave, što se ribolova tiče, uvaženi forumit i modelator Maxina ne zna ni uditzu zavezat, pa ćemo to ostavit po strani. Ili u Podstrani. Da ste pravi ribič, u ova bi doba godine lubine panulali u Portopižani i krčkom portu, a ne činili đinđe o' čamovine !!!
Iznenadili bi se gos.Ivo kako se snalazim u ribolovu...ali u riječnim,mutnim vodama.Ova vaša virtualna morska ribanja na suho me se nisu dojmila.Dok mi hoba po pjatu ne zapleše ne vjerujem ništa.
Inače-maslina je,uz to što je drvo lijepih šara,puno više od običnog drveta.Evo(kao čisti kontinentalatz) dajem glas za maslinu kad se radi o drški Svetog Grala tj,rukotvorine iz Strider-Molokai radionitze.
maxina- MODERATOR
-
Broj postova : 2512
Datum registracije : 19.11.2011
Krasni noževi Molokai, drške su divota, a ni ostatak nije loš.
Meni se baš sviđa logo sa hobom, može biti malo manji, ali je baš dobar.
Meni se baš sviđa logo sa hobom, može biti malo manji, ali je baš dobar.
siga- spikač
-
Broj postova : 817
Godine : 45
Datum registracije : 12.09.2012
Apsolutno predivno!!
erdadj- lingua
-
Broj postova : 261
Godine : 50
Datum registracije : 25.12.2013
Hvala Siga i Erdadj. Logo je mojih ruku djelo, sam sam ga nacrtao. Ivo mi je samo objasnio koliko hoba ima krakova. Ipak je on forumski ribolovac...
Molokai- spikač
-
Da, da... Lov hobotnitze uopće nije ribolov, to ja ponabadam na podvodnu pushkitzu. Čudi me da kolega Molokai nije za logo izabra palamidu ili lokardu, te mu se tupave i proždrljive plave vrste dikod i objese na uditzu .
ivo- guru
-
Kako kada. Postoje i osebujniji načini od samog nabadanja pa se između ostalog i panula, iz barke ili s kraja.
@Molokai
Noževi su top, a drške su over. Što se mene tiče hobotnicu malo manju iako je i ovako atraktivno.
@Molokai
Noževi su top, a drške su over. Što se mene tiče hobotnicu malo manju iako je i ovako atraktivno.
Hombre- guru
-
Broj postova : 2624
Godine : 70
Datum registracije : 05.06.2011
Hombre, kako lov hobotnice može bit ribolov, kad ona nije riba ? Ne'š ti mudrosti vuć onog raka na skijama...
Inače, ne znam je li ti poznato, naš je Molokai vrhunski meštar za lov crva, onog velikog, Eunice i na tome mu zaista svaka čast. Nažalost, njegove crve, kad ih on naješka, izidu špari i knezi, nikako da mu se posrići
Inače, ne znam je li ti poznato, naš je Molokai vrhunski meštar za lov crva, onog velikog, Eunice i na tome mu zaista svaka čast. Nažalost, njegove crve, kad ih on naješka, izidu špari i knezi, nikako da mu se posrići
ivo- guru
-
Svaka čast , vidi se da si strpljiv. Dao si mi sada volju da ponovo odem u radionicu . S običnim štitnikom se borim cijelo dopodne, mora uvijek biti neki gremlin.
Jerko- tipko
-
Broj postova : 80
Datum registracije : 28.12.2010
odlični noževi
nodado- bomber
-
Broj postova : 187
Godine : 35
Datum registracije : 24.11.2013
Hvala Hombre, Jerko, Nodado.
Hobotnica je u planu manja, kad mi Ivo pokaze slike svojih glavonožaca da je ponovo nacrtam.....
Hobotnica je u planu manja, kad mi Ivo pokaze slike svojih glavonožaca da je ponovo nacrtam.....
Molokai- spikač
-
Ja bih radije da Ivo ne pokazuje svog mekušca......
A i, lignja ti ne bi bila baš neki reprezentativan logo....
A i, lignja ti ne bi bila baš neki reprezentativan logo....
puls- guru
-
Lignja!!!??? LOL!
Prije rak samac!!!
A i što će ti logo koji je premali u stvarnom omjeru za staviti čak i na Victorinoxovu pincetu...
Prije rak samac!!!
A i što će ti logo koji je premali u stvarnom omjeru za staviti čak i na Victorinoxovu pincetu...
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
Similar topics
» Molokai knives
» Molokai - Niolox 1
» "VUK-ovi" by Budak Knives #129,#130
» Knives by MZ
» BUDAK KNIVES - Big Bob
» Molokai - Niolox 1
» "VUK-ovi" by Budak Knives #129,#130
» Knives by MZ
» BUDAK KNIVES - Big Bob
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: OPREMA :: NOŽEVI :: IZRADA I ODRŽAVANJE NOŽA I ALATA
Stranica 1 / 1.