Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Peskupi brandovi - nabrojte
+25
Lawman
ivo
Šimun
laredo
Fratt
hydra
maxina
glock
Protector
doktor
vladomado10
PatrioticBacon
gorky
Svizac
puls
poljičanin
Ariel
Hombre
NAVIGATOR
Frenky
Mraz
didapatak
FrankyRC
pirat
Redneck
29 posters
Stranica 2 / 3.
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
Re: Peskupi brandovi - nabrojte
Sve te navigacije imaju bubice ali kad čovjek ne bulji u ekran nego gleda put i razmišlja sve su šanse da će te dovesti do željenog cilja. Kod nekih su pojedina područja točnija nego kod drugih, događa se da je sve točno nacrtano ali teta u njemu ima PMS pa navodi krivo...
Indikativna je priča jednog Amera (oni imaju opako dobru topografiju, sve do u sitnice ucrtano i premjereno), a i samo tržište je veliko, dosta igrača se trudi iz petnih žila biti bolja i preciznija od konkurencije.
Uglavnom je tip napisao da je bio zastoj na putu, vidio da mu je pod nosom križanje kojim može napraviti baypass i krenuo. Prvo je put bio onakav kakav treba, onda se pretvorio u makadam i na kraju je došao do nekog potoka preko kojeg je bio mostić ko deblo, a GPS je i dalje pokazivao normalnu cestu.
Ili priča jednog mog prijatelja s news grupa koje više ne pratim. Uglavnom se vraćao preko Švicarske po noći, prvi put je prolazio tuda i onda je u 4 ujutro sat vremena pokušavao objasniti graničaru na nekom opskurnom planinskom prelazu koji mu je prekopavao automobil uvjeren da nešto šverca kako je on u GPS samo ukucao nabržu i najpovoljniju rutu koja će ga dovesti do druge strane granice.
Indikativna je priča jednog Amera (oni imaju opako dobru topografiju, sve do u sitnice ucrtano i premjereno), a i samo tržište je veliko, dosta igrača se trudi iz petnih žila biti bolja i preciznija od konkurencije.
Uglavnom je tip napisao da je bio zastoj na putu, vidio da mu je pod nosom križanje kojim može napraviti baypass i krenuo. Prvo je put bio onakav kakav treba, onda se pretvorio u makadam i na kraju je došao do nekog potoka preko kojeg je bio mostić ko deblo, a GPS je i dalje pokazivao normalnu cestu.
Ili priča jednog mog prijatelja s news grupa koje više ne pratim. Uglavnom se vraćao preko Švicarske po noći, prvi put je prolazio tuda i onda je u 4 ujutro sat vremena pokušavao objasniti graničaru na nekom opskurnom planinskom prelazu koji mu je prekopavao automobil uvjeren da nešto šverca kako je on u GPS samo ukucao nabržu i najpovoljniju rutu koja će ga dovesti do druge strane granice.
Hombre- guru
- Broj postova : 2624
Datum registracije : 05.06.2011
evo moj doprinosa temi snimljeno kako sam skoro autom završio u rijeci također prateči rutu. Nitko nije nepogrešiv.
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
1.Apple
2.Atwood
3.Fallkniven
4.Severina
5.AZM (Autocesta Zagreb-Macelj)
2.Atwood
3.Fallkniven
4.Severina
5.AZM (Autocesta Zagreb-Macelj)
laredo- lingua
-
Broj postova : 320
Godine : 50
Datum registracije : 19.02.2014
uuuuu Atwoodove stvarčice , ne samo da je preskupo nego i nemoguće nabavit, već dugo pokusavam nabavit Ghost G2 u 3V čeliku, slično je i sa Starlingearom, preskupo, al nazalost predobro izgleda, meni se sviđa Stealth puncher prsten, gotovo sve custom titanske lampe (Jeff Hanko-pogledajte cijene), Photon lampice, Matthew Martin i Fellhoelter penkale, sve od Hinderera, uf ima toga previse sta je skupo i gotovo nenabavljivo
vladomado10- lingua
-
Broj postova : 477
Godine : 34
Datum registracije : 12.06.2013
Ak je to tak krasno i dobro, zakaj meni otiđe baterija n garminu u roku od čuku-dvije' poslije se možeš j....!Svizac je napisao/la:Ak jeBuraz mi ima magellana explorist, to je svemirska oprema u usporedbi sa Garminima.
Prije 6 godina kada sam kupio Garmina 60CSX, prijatelj je kupio Magellan Explorist 600. Iako je Garmin 60CSX imao nešto noviji chip u usporedbi s Magellan-om Explorist-om 600, na istim lokacijama pokazivali su skoro identične rezultate s zanemarivim odstupanjima. Kako su tada jedan i drugi uređaj bili najbolji modeli tih firmi, bilo je moguće izvršiti usporedbu. Ne možemo uspoređivati modele koji nisu u istoj klasi. Nisam dosad čuo ni jednu pritužbu na Garmin 60CSX, osim da ima relativno mali ekran u odnosu na novije modele. Taj model je bio toliko popularan, da su iako je dizajnom malo zastario, na osnovu njega napravili seriju Garmin GPSMAP 62.
Redneck- bomber
-
Broj postova : 165
Godine : 64
Datum registracije : 08.01.2014
Redneck je napisao/la:Ak je to tak krasno i dobro, zakaj meni otiđe baterija n garminu u roku od čuku-dvije' poslije se možeš j....!
Koji model imaš. Inače ne njima postoji opcija kojom biraš kakve baterije koristiš. Ako staviš pogrešno uređaj zna prestati raditi vrlo brzo.
Druga stvar su baterije. Obične alkalne (makar bile i Duracell) su se loše pokazale u GPS uređajima. Uzmi Sanyo Eneloop i problemi bi trebali prestati (s tim što staviš u meniju Nimh). Čak i modeli s touch screen koji jedu mnogo baterije znaju bez problema izdurati preko 6 sati. Ja sa svojim 60 CsX i 62S s Eneloop baterijama izvlačim 21 sat bez problema. Objesim ga na sušilo na balkonu i kad uhvati satelite počnem mjeriti.
U slučaju da ti to ne pomogne Garmin Hrvatska (bivši Navigo sistem) ima odličnu podršku pa ako je model nov ili unutar garancije dobiješ novi.
Hombre- guru
-
Broj postova : 2624
Godine : 70
svaki brand je preskup ako je kupljen za regularnu cijenu bez popusta..
sve što imam od opreme sam kupio na popustima, ako mi nije hitno sa nečim, a uglavnom nije, čekam popust dok ne dođe do cijene koju smatram odgovarajućom
sve što imam od opreme sam kupio na popustima, ako mi nije hitno sa nečim, a uglavnom nije, čekam popust dok ne dođe do cijene koju smatram odgovarajućom
pirat- mr.spika
-
Broj postova : 1217
Godine : 39
Datum registracije : 19.01.2012
Koristim 60CSx već 6 godina, baterije traju 20-ak sati. Kako je Hombre napisao, treba podesiti tip baterije.
Koristim i Foretrex 301, koji mi se oprao u veš mašini. Komplet centrifuga i sve ostalo. Radi i danas bez problema. Baterije traju cca 12 sati.
Koristim i Foretrex 301, koji mi se oprao u veš mašini. Komplet centrifuga i sve ostalo. Radi i danas bez problema. Baterije traju cca 12 sati.
Ariel- tipko
-
Broj postova : 65
Godine : 50
Datum registracije : 30.06.2011
Činjenica je da je tržište RH takvo kakvo je,zbog cijena vani,cijena poreza,uvoza,carina i pm.
Da se osvrnem na kolegu Rednecka
Za fallknivenove ''klasike'' ala s1,a1 itd,možda gledajući na kvalitetu i nije toliko puno dati novca,s obzirom kako su kod nas cijene posložene,ali recimo CS-ov SRK,Carbon V,se nađe skoro 50% jeftinije,a po meni nema neke razlike,osim ako ćeš gradit bunkere s istima.
Za leatherman bi i dalje dao svaku kunu da ga kupujem
GB potpisujem isto kod plaćanja.
Snugpack je napuhan jer se plaća više ime nego kvaliteta (šavovi su katastrofa,bar na par ruksaka koje sam isprobao)
Zaključujem da je sve to kvalitetna roba koju možemo kupiti,ali sve bi se to dalo za jeftinije novce prodavati. Uzeći u obzir i cijeneći rad ljudi koji to rade,ako to već nije stroj,cijena je skoro opravdana,ali može puno niže.
Jedino što ću ja napomenuti (ne želim da se neki uvrijede),
CR noževi,ala Green Berret i sl,nazubljeni pogotovo. Za to toliku lovu nikad nebih dao. Foldere ako su rijetki ili nešto,mogu razumijeti. Ali sagledajte koliko ljudi potroše na materijal da te iste alate naprave.U većini slučajeva siću.
Na kraju krajeva, od pustih noževa koje sam kupio/prodao,vratio se na Moru + Veći alat (sjekira,kosir,ovisno o lokaciji i podneblju.)
Da se osvrnem na kolegu Rednecka
Redneck je napisao/la:Potaknut sam dopisivanjem na ovom forumu gdje puno ljudi izjednačuje skupo i/ili razvikano sa dobrim... Nekad sam i sam skupljal lovu za "šminka" stvari i duboko se razočaral, tak da mi je i danas žal kaj sam uopće išel trošit na gluposti, umjesto da kupim više kvalitetnih stvari za istu ili manju lovu.... Moj popis bloopera :
1. Falkniven noževi
2. Spyderco noževi
3. Leatherman multialati
4. Snugpak ruksaci
5. BCB Crusader set za kuhanje
6. Gransfors Bruks sjekirice
7. Sve kaj je od titana
8. ZIPPO
9. Bilo kaj na čemu piše GARMIN
Svjestan sam da slijedi navala komentara tipa "razlika je jel kupuješ Mercedesa ili Daciju", ali mogu elaborirat pojedinačno svaku od stavki, poanta je da je PREskupo za ono kaj pruža. Svak mora priznat ima iskustva sa takvim stvarima.
Za fallknivenove ''klasike'' ala s1,a1 itd,možda gledajući na kvalitetu i nije toliko puno dati novca,s obzirom kako su kod nas cijene posložene,ali recimo CS-ov SRK,Carbon V,se nađe skoro 50% jeftinije,a po meni nema neke razlike,osim ako ćeš gradit bunkere s istima.
Za leatherman bi i dalje dao svaku kunu da ga kupujem
GB potpisujem isto kod plaćanja.
Snugpack je napuhan jer se plaća više ime nego kvaliteta (šavovi su katastrofa,bar na par ruksaka koje sam isprobao)
Zaključujem da je sve to kvalitetna roba koju možemo kupiti,ali sve bi se to dalo za jeftinije novce prodavati. Uzeći u obzir i cijeneći rad ljudi koji to rade,ako to već nije stroj,cijena je skoro opravdana,ali može puno niže.
Jedino što ću ja napomenuti (ne želim da se neki uvrijede),
CR noževi,ala Green Berret i sl,nazubljeni pogotovo. Za to toliku lovu nikad nebih dao. Foldere ako su rijetki ili nešto,mogu razumijeti. Ali sagledajte koliko ljudi potroše na materijal da te iste alate naprave.U većini slučajeva siću.
Na kraju krajeva, od pustih noževa koje sam kupio/prodao,vratio se na Moru + Veći alat (sjekira,kosir,ovisno o lokaciji i podneblju.)
Šimun- guru
-
Broj postova : 2747
Godine : 29
Datum registracije : 26.06.2010
pirat je napisao/la:svaki brand je preskup ako je kupljen za regularnu cijenu bez popusta..
I psa si zbavio na popustu.
Vjerovatno bi čekao Sebenzu ili neki drugi atraktivni komad čelika.
Jednostavno postoje stvari koje ne možeš kupiti s popustom. Što se tiče Garmina imaju sajamski popust na kojekakvim većim sajmovima kao što je Boat Show. Ja sam mog dobio na poklon jer su mi ukrali 60CS, uputio dovoljno uvjerljiv mail i u roku dva dana dobio bolji model, a kasnije se nastavila obostrano uspješna suradnja.
Što se tiče preskupih brandova odreda sve naše egzotike su mačji kašalj prema Viagri i ostalim srodnim tableticama. Četiri komada dođu oko 450kn, dok su generičke koje se proizvode kod nas nešto jeftinije ali opet dovoljno skupe da bi prema njima neka klasična Seba trebala koštati 20 000$. Proizvodnja jedne takve tablete mjeri se u dolarskim centima, a vidio si za koliko se prodaju. Ljudi kupuju i ne bune se i što je još najbolje ne treba im nikakva reklama, recenzije na YT i slično. Roba kojoj je nešto zadaća tako uspješno obavlja posao da je sama sebi reklama i nitko se ne buni niti kaže da je preskupa. Obična tableta za snižavanje tlaka košta 100 i kusur kuna i onda se nađe netko tko će reći da je cijena nekog drugog proizvoda desetak puta veća od proizvodne preskupo, a ti moraju plaćati reklame, praviti recenzije, ponekad ih i plaćati. Ili mobiteli od platine, bijelog zlata, optočeni dijamantima koštaju da toliko novca ne da nećeš zaraditi za života nego vjerovatno ni vidjeti. Sve je to relativno, namijenjeno određenom krugu ljudi koji mogu platiti dok ostali samo gledaju. Naravno da ima brandova koji ne zaslužuju toliko cijenu ali ako hoćeš kupiti plati toliko.
Oš neš Bangladeš.
Hombre- guru
-
svatko očito sebi određuje što je preskupo a što nije, ovisno o količini novca koju ima ili o važnosti samog proizvoda..
ja tako recimo nikako ne mogu shvatiti kupovanje noža za par tisuća kn, dok bi GPS uvijek kupio polovan, a za psa bi bez pardona iskeširao 1500 E.. kad bi ih imao naravno
ja tako recimo nikako ne mogu shvatiti kupovanje noža za par tisuća kn, dok bi GPS uvijek kupio polovan, a za psa bi bez pardona iskeširao 1500 E.. kad bi ih imao naravno
pirat- mr.spika
-
A di ćete, kolega Pirate, stavit nož i pasa ?!? U emotivnom smislu, naravno.
ivo- guru
-
Broj postova : 3335
Godine : 61
Datum registracije : 05.10.2011
kako mislite gdje kolega Ivo?
pirat- mr.spika
-
Hoću reći da pasi, kao i skoro sve, imaju svoju komercijalnu vrijednost. Ipak, čini mi se da svojega pasa ne bih mijenjao za nijednu svotu novaca niti za posebno skup predmet. Osjećao bih se kao izdajnik.
ivo- guru
-
Broj postova : 3335
Godine : 61
Datum registracije : 05.10.2011
naravno, bez obzira što je pas živo biće, netko je uložio svoje vrijeme i novac da se taj pas okoti kao i generacije prije njega, on košta i treba se platiti.. ali također nema tih novaca na ovome svijetu za koje bi ga dao..
jedino mogu potrošiti još novaca za drugoga
jedino mogu potrošiti još novaca za drugoga
pirat- mr.spika
-
Hm, što se tiče ove teme gdje se uspoređuju skupe stvari koje, eto možda i ne vrijede toliko, odnosno ne pružaju toliko koliko očekuje korisnik istih, mora se reći, da je tu previše subjektivizma kod opisa pojednih proizvoda i artikala.
Naime, korisnik određuje kvalitetu, te nešto kupuje ako mu to predstavlja nekakavu vrijednost. Primjerice, neću kupovati Merđu da bih išao po krumpir na plac, niti ću uzimati Daciu da bi se mogao voziti na tajni sastanak Bilderbergove skupine. Eh, sada dolazi do izražaja subjektivni osobni dojam koji može odskakati od plaćene novčane vrijednosti.
Rekao bi da kvaliteta košta, ali nije sve što je skupo i kvalitetno.
Opet, primjer. Neću uzimati Buck 110 koji koristi možda nešto bolji čelik i ima bolje materijale za dršku od mojeg glavnog EDC noža CS Mackinac Hunter(koji je suvremena "kopija" američke ikone Buck 110....), ali nema toliko kvaliteni kočni sistem koji se brže haba kod Buckovih noževa, nego CS Tri-AD lock, te se može zbog trna(gumba), lakše i brže otvarati jednom rukom. Cijena je tu negdje ista, oko 80 dolara. E, sada neće svakome kao meni jačina kočnice predstavljati kvalitetu koju plaćam i mogućnost otvaranje jednom rukom neku kvalitetu.
Isto kao što mi neće neki skuplji noževi od CS ništa značiti, jer uz cijenu koju dajem ne bih puno dobio na kočnom sistemu. Dok, opet mogao sam uzeti nekog Kineza za 15 dolara i biti "sretan" dok se kočnica ne vrati usred djelovanja natrag i zareže prste....
Dočim je, opet druga stvar ako uzimam neki Lionsteel ili CR, koji ima framelock koji im je opet zanimljiv od CS koji nema ni jedan takav folder u ponudi, te naravno ova dva prvo spomenuta brenda u ovoj rečenici koriste puno bolje materijale za svoje noževe, pogotovo CR. Štoviše, dok kod CR se kupuje i inženjersko znanje ukapirano u proizvod ili drugim riječima, dovitljivost rješenjima za što bolji i kvalitetini nož. I da, CR koristi najbolji QC u knife branši, te su tolerancije kao u avioindustriji.
Nekima to neće predstavljati nikakve vrijednost koju žele platiti, pa eto sve je stvar osobnog dojma i izbora. Kao skoro i svemu.
Naime, korisnik određuje kvalitetu, te nešto kupuje ako mu to predstavlja nekakavu vrijednost. Primjerice, neću kupovati Merđu da bih išao po krumpir na plac, niti ću uzimati Daciu da bi se mogao voziti na tajni sastanak Bilderbergove skupine. Eh, sada dolazi do izražaja subjektivni osobni dojam koji može odskakati od plaćene novčane vrijednosti.
Rekao bi da kvaliteta košta, ali nije sve što je skupo i kvalitetno.
Opet, primjer. Neću uzimati Buck 110 koji koristi možda nešto bolji čelik i ima bolje materijale za dršku od mojeg glavnog EDC noža CS Mackinac Hunter(koji je suvremena "kopija" američke ikone Buck 110....), ali nema toliko kvaliteni kočni sistem koji se brže haba kod Buckovih noževa, nego CS Tri-AD lock, te se može zbog trna(gumba), lakše i brže otvarati jednom rukom. Cijena je tu negdje ista, oko 80 dolara. E, sada neće svakome kao meni jačina kočnice predstavljati kvalitetu koju plaćam i mogućnost otvaranje jednom rukom neku kvalitetu.
Isto kao što mi neće neki skuplji noževi od CS ništa značiti, jer uz cijenu koju dajem ne bih puno dobio na kočnom sistemu. Dok, opet mogao sam uzeti nekog Kineza za 15 dolara i biti "sretan" dok se kočnica ne vrati usred djelovanja natrag i zareže prste....
Dočim je, opet druga stvar ako uzimam neki Lionsteel ili CR, koji ima framelock koji im je opet zanimljiv od CS koji nema ni jedan takav folder u ponudi, te naravno ova dva prvo spomenuta brenda u ovoj rečenici koriste puno bolje materijale za svoje noževe, pogotovo CR. Štoviše, dok kod CR se kupuje i inženjersko znanje ukapirano u proizvod ili drugim riječima, dovitljivost rješenjima za što bolji i kvalitetini nož. I da, CR koristi najbolji QC u knife branši, te su tolerancije kao u avioindustriji.
Nekima to neće predstavljati nikakve vrijednost koju žele platiti, pa eto sve je stvar osobnog dojma i izbora. Kao skoro i svemu.
Lawman- lingua
-
Broj postova : 345
Godine : 41
Datum registracije : 05.04.2014
ako trebaš psa... može i za 500 kn
goxxon- guru
-
Broj postova : 3594
Godine : 44
Datum registracije : 17.11.2010
...s panja.
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
goxxon je napisao/la:ako trebaš psa... može i za 500 kn
ovakvog kakvog ja tražim ne može
pirat- mr.spika
-
Ovaj je topic bio zamišljen da se navedu neki brandovi koji su (pre)skupi za ono kaj pružaju, tj ima jeftinijih brandova koji pružaju isto/bolje.
Ne slažem se sa konstatacijom da svako određuje sebi kaj je preskupo a kaj ne, na topic me zapravo navela usporedba (osobna) Husqinog hatcheta i GB Wildlife sikirice, pa da imam svu lovu na svijetu ne bi kupil Gransfors bruks za 3 puta više love nego Husquarnu. A moji "vjerni" Garmini počnu prilično gadno felšat čim im malo popusti napon. Možda ovi za auto kaj su na stalnom napajanju rade bolje, dozvoljavam...
Ne slažem se sa konstatacijom da svako određuje sebi kaj je preskupo a kaj ne, na topic me zapravo navela usporedba (osobna) Husqinog hatcheta i GB Wildlife sikirice, pa da imam svu lovu na svijetu ne bi kupil Gransfors bruks za 3 puta više love nego Husquarnu. A moji "vjerni" Garmini počnu prilično gadno felšat čim im malo popusti napon. Možda ovi za auto kaj su na stalnom napajanju rade bolje, dozvoljavam...
Redneck- bomber
-
goxxon je napisao/la:ako trebaš psa... može i za 500 kn
flat je napisao/la:...s panja.
Ovo su jedna prekrasna i nadasve topla ljudska razmišljanja.
A sad da ne bi bilo spamam temu. Sjećam se svojih prvih Levisica a onda su došle, Dieselice i Replay. Kako su to bile dobre traperice. Cijena 100DEM-a - Naravno govorimo o brendu svih brendova.
Diesel je kasnije otišao u nebo kao brand i Replay ali da li zaista toliko vrijedi? Mogu li se mjeriti traperice iz H&M-a od 200-tinjak kuna s brendiranim?
gorky- mr.spika
-
Broj postova : 1400
Godine : 48
Datum registracije : 19.11.2012
Sad je sve isto sta se tice traperica, kvaliteta je potpuno jednaka kod gotovo vecine proizvodjaca srednje razine. Postoje brandovi koji imaju cijenu, al Levisice mislim da ne mogu više izdržat razvlačenje među dva konja, niti materijal dolazi iz Nimesa ili Genoe.
vladomado10- lingua
-
Broj postova : 477
Godine : 34
Datum registracije : 12.06.2013
Redneck je napisao/la:A moji "vjerni" Garmini počnu prilično gadno felšat čim im malo popusti napon. Možda ovi za auto kaj su na stalnom napajanju rade bolje, dozvoljavam...
Obzirom da si jedini koji ima nešto protiv Garmina (ne računajući DF koji je službeni diler Magellana) lijepo prodaj te što imaš i kupi Magellan da prestaneš brljaviti o onome što ne znaš.
Hombre- guru
-
Moglo bi se svašta nabrajati, ali nema smisla. Mnoštvo je studija napisano o brendiranju, današnjoj kulturi luksuza, promjenama navika kupaca, a proizvođači i prodavači koriste i psihologe i sociologe i sve što mogu da nam prodaju nešto.
Zgodno mi je bilo čitati-ne mogu se više sada sjetiti naziva studije, promjene u potrošačkim navikama od 50-ih naovamo, od kada se kupovalo ono što čovjeku treba gledajući da se dobije maksimum za uloženi novac, pa do danas kada je kupovina vid samonagrađivanja, da ne velim samozadovoljavanja, a to su poticali i pratili i oni koji nam nude i prodaju, otuda i višestruko poskupljenje nekih proizvoda u odnosu na druge iste i slične vrste od sedamdesetih naovamo, bez da se bitno izmijenila kvaliteta u međusobnim odnosima, ali je dodana simbolička i statusna vrijednost.
I zato, dok će jedan , poput mog prijatelja Antuna, lupati glavom u zid zgražajući se za što ljudi daju enormne pare, zaista za drugoga stvarno nema jeftinije i jednako učinkovite ili učinkovitije alternative nekog proizvoda.
Ne smeta me to, danas kroz kupnju, kako bi rekao Jurica Pađen „ svatko može naći dio sebe koji traži“, neka svatko radi svoje.
Jer ja to zaslužujem...rekla bi reklama.
Zgodno mi je bilo čitati-ne mogu se više sada sjetiti naziva studije, promjene u potrošačkim navikama od 50-ih naovamo, od kada se kupovalo ono što čovjeku treba gledajući da se dobije maksimum za uloženi novac, pa do danas kada je kupovina vid samonagrađivanja, da ne velim samozadovoljavanja, a to su poticali i pratili i oni koji nam nude i prodaju, otuda i višestruko poskupljenje nekih proizvoda u odnosu na druge iste i slične vrste od sedamdesetih naovamo, bez da se bitno izmijenila kvaliteta u međusobnim odnosima, ali je dodana simbolička i statusna vrijednost.
I zato, dok će jedan , poput mog prijatelja Antuna, lupati glavom u zid zgražajući se za što ljudi daju enormne pare, zaista za drugoga stvarno nema jeftinije i jednako učinkovite ili učinkovitije alternative nekog proizvoda.
Ne smeta me to, danas kroz kupnju, kako bi rekao Jurica Pađen „ svatko može naći dio sebe koji traži“, neka svatko radi svoje.
Jer ja to zaslužujem...rekla bi reklama.
u ovoj seriji dokumentaraca je sve rečeno i objašnjeno, Mario možda mislimo na isto
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Century_of_the_Self
čaki i ima za pogledati
http://vimeo.com/91200667
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Century_of_the_Self
čaki i ima za pogledati
http://vimeo.com/91200667
goxxon- guru
-
Broj postova : 3594
Godine : 44
Datum registracije : 17.11.2010
Hombre je napisao/la:Prvo, nisam jedini, drugo, ak mi nekaj kupljeno za soma + kuna ne radi, mogu to valjda prokomentiratRedneck je napisao/la:A moji "vjerni" Garmini počnu prilično gadno felšat čim im malo popusti napon. Možda ovi za auto kaj su na stalnom napajanju rade bolje, dozvoljavam...
Obzirom da si jedini koji ima nešto protiv Garmina (ne računajući DF koji je službeni diler Magellana) lijepo prodaj te što imaš i kupi Magellan da prestaneš brljaviti o onome što ne znaš.
Redneck- bomber
-
Redneck je napisao/la:Prvo, nisam jedini, drugo, ak mi nekaj kupljeno za soma + kuna ne radi, mogu to valjda prokomentirat
Ne. Nemaš pravo komentirati
Šalim se. Komentiraš na krivi način. Štekaju stvari kupljene i za sto soma EUR pa se svijet i dalje okreće. Ako itko u HR ima dobru korisničku podršku to je svakako Garmin i lijepo odeš i kažeš da ti uređaj šteka i neka ga srede ili daju novi i tako će napraviti. Istina da nisi jedini ali takvih nema mnogo, a na forumu se osim tebe još nitko nije javio da ima problema s njima. Ja sam ih svojevremeno mijenjao ko čarape. Dok izađe novi model već je kod mene i ni jedan se nije pokvario ni štekao, a nisam ih štedio. Jednog sam čak bacio u more da vidim kako mu radi IPX-7
Ekipa se zaprepastila što ako uđe voda. Boli me briga. Deklariran je da može izdržati i ako ne izdrži neka šalju drugi. Nije da ti ne vjerujem, ipak je to konzumna elektronika ali tvoj način pisanja i postupanja mi nikako nije jasan.
Hombre- guru
-
Pa da i ja nešto dodam: mislim da je malko pretenciozno suditi cijeli brand na temelju nekoliko proizvoda, pa to neću ni raditi. Gerber je u pitanju, stara firma sa puno dobrih proizvoda (sudeći po iskustvima drugih), ali moja su iskustva sa njihovim proizvodima ne tako sjajna. Dakle:
Steadfast: Lijep nož, leži u ruci kao produžetak ruke, izbalansiran do savršenstva, međutim: ako imaš jaku ruku (ja imam), hladno možeš zavrtjeti njegovu gumastu dršku oko tanga. Dobro, malo epoksija manje-više riješi stvar, ali zar to nije trebao uraditi proizvođač?
Bear Grylls Folding Scout: fina oštrica (tko voli djelomičnu seraciju), otporan coating (vele: titanijumski, ja o tome ne mogu suditi), dobra kočnica i gladak rad, ali: fancy drška se tako prlja, da je to jezivo, a njeno čišćenje (čak i nakon totalno benignih radnji) je skoro pa nemoguće - što je više čistiš, to je više zamazana.
Clutch: super zamišljeno - mala kliješta sa dodatnih par qraca. Super Dodatnih par qraca (pogotovo nožić, koji je meni super) su odlični; kliješta su skroz neupotrebljiva za hvatanje malih stvari (a za šta drugo trebaju služiti mala kliješta?), zato što se lagano rastvore kad ih stisneš malo jače. Nisam neuk, dobar sam drug sa alatima, sve sam probao da to podesim, ne može. I koje će ti kua mala kliješta sa dodacima, ako kliješta ne valjaju.
Uporedio bih ja ovdje i Maxpedition Jumbo sa Pantacovom varijantom istoga , ali neću, jer mi nije do svađe, pa ni virtualne.
Steadfast: Lijep nož, leži u ruci kao produžetak ruke, izbalansiran do savršenstva, međutim: ako imaš jaku ruku (ja imam), hladno možeš zavrtjeti njegovu gumastu dršku oko tanga. Dobro, malo epoksija manje-više riješi stvar, ali zar to nije trebao uraditi proizvođač?
Bear Grylls Folding Scout: fina oštrica (tko voli djelomičnu seraciju), otporan coating (vele: titanijumski, ja o tome ne mogu suditi), dobra kočnica i gladak rad, ali: fancy drška se tako prlja, da je to jezivo, a njeno čišćenje (čak i nakon totalno benignih radnji) je skoro pa nemoguće - što je više čistiš, to je više zamazana.
Clutch: super zamišljeno - mala kliješta sa dodatnih par qraca. Super Dodatnih par qraca (pogotovo nožić, koji je meni super) su odlični; kliješta su skroz neupotrebljiva za hvatanje malih stvari (a za šta drugo trebaju služiti mala kliješta?), zato što se lagano rastvore kad ih stisneš malo jače. Nisam neuk, dobar sam drug sa alatima, sve sam probao da to podesim, ne može. I koje će ti kua mala kliješta sa dodacima, ako kliješta ne valjaju.
Uporedio bih ja ovdje i Maxpedition Jumbo sa Pantacovom varijantom istoga , ali neću, jer mi nije do svađe, pa ni virtualne.
franciscus- spikač
-
Broj postova : 943
Godine : 62
Datum registracije : 29.07.2012
Moja lista zelja ako bi se nashlo jedno 3 H. evra a ovako mi je to poskupo jer slab mi je lijevi dzep od jakne
SIMMS firma koja je izmislila gore tex ,,,, najbolje jakne g 3 g4
PATAGONIA jakne
SALEWA
MEINDL
TREEMAN nozevi
BARK RIVER nozevi
ONTARIO
HARDY ribolov
ORVIS rib.
vlashicki sir sa babanovca orig.
SIMMS firma koja je izmislila gore tex ,,,, najbolje jakne g 3 g4
PATAGONIA jakne
SALEWA
MEINDL
TREEMAN nozevi
BARK RIVER nozevi
ONTARIO
HARDY ribolov
ORVIS rib.
vlashicki sir sa babanovca orig.
dzolix- bomber
-
Broj postova : 124
Godine : 52
Datum registracije : 21.10.2014
Ovo nije tema što je nama preskupo već što smatramo preskupim u odnosu na ono što nudi.
BTW: Gore Tex su otkrili Gore i njegov prijatelj i koliko mi je poznato nemaju nikakve veze sa SIMS. Dovoljno im je bilo ono što su dobili od patentnih prava.
BTW: Gore Tex su otkrili Gore i njegov prijatelj i koliko mi je poznato nemaju nikakve veze sa SIMS. Dovoljno im je bilo ono što su dobili od patentnih prava.
Hombre- guru
-
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
Stranica 2 / 3.