Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
US ARMY - mit ili???
+10
Mad Max
zuzonja
poljičanin
Frenky
sgt bear
gorky
NAVIGATOR
franciscus
Fratt
Redneck
14 posters
Stranica 2 / 2.
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Re: US ARMY - mit ili???
Kaj se tiče poswtrojbi za posebne namjene, rađe bi zaglavil bogu iza nogu sa 3 SASovca nego sa cijelom satnijom sealsa ili zelenih beretki. Ameri su kaj se taktičkih djelovanja tiče maheri, stručnjaci za ubit čovjeka, oćeš goloruk, oćeš sa oružjem od star-troopersa, ali za najest se nečeg kaj nije MRE ili si sam nekaj ulovit, tu nastaju problemi.
Redneck- bomber
- Broj postova : 165
Datum registracije : 08.01.2014
Ja sam si uzeo u atom army shopu, u desert dpm uzorku vjv kopija al je surplus zato je tak jeftina, jedino su sa veličinama malo u banani inače se cjene kreću oko 300 kn kod nas ovisi o kakvoj je kamuflaži rječ.NAVIGATOR je napisao/la:gdje ima za kupiti tih majci? sviđa mi se
http://www.militaria.it/banner/0221012.jpg
ratomir6- lingua
-
Broj postova : 351
Godine : 26
Datum registracije : 17.04.2012
Ja sam U checkpointu jučer kupio dvije takve original od UK vojske. inače su vrlo skupe ali u chekpointu je bila objava da ih imaju za 170kn. Zvao sam ih telefonom i vele imaju još jednu maskirnu zelenu u dosta tak-tak stanju, ali došle su im skoro nove pustinjske surplus.
Dođem tamo a ono skroz nove nikada prane sve original, provjerio po više izvora i da stvar bude bolja cijena je 80kn a ne 170. odma sam kupio dvije, a razmišljam sutra skočiti po još jednu.
Došlo ih je svega 10tak komada. gledam cijene u americi istih iz surplusa po 30 dolara i to ne skroz nove.
gledao sam u još nekim shopovima po hrvatskoj koštaju 700kn, ali od drugog proizvođača i po meni ni približno toliko dobre ko ove britanske.
Postavim fotke sutra pod posebnom temom da više na gadim ovu o US armiji.
Dođem tamo a ono skroz nove nikada prane sve original, provjerio po više izvora i da stvar bude bolja cijena je 80kn a ne 170. odma sam kupio dvije, a razmišljam sutra skočiti po još jednu.
Došlo ih je svega 10tak komada. gledam cijene u americi istih iz surplusa po 30 dolara i to ne skroz nove.
gledao sam u još nekim shopovima po hrvatskoj koštaju 700kn, ali od drugog proizvođača i po meni ni približno toliko dobre ko ove britanske.
Postavim fotke sutra pod posebnom temom da više na gadim ovu o US armiji.
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
Navigatore, čisto praktično me zanima u kojim uvjetima ih misliš koristiti?
Rukavi su nemjerljivo robusniji od tijela majce, bilo kakav prolazak kroz šikaru i kupinu oštetiti će mjacu. Možda kao donji sloj ispod neke jakne? Načelno ta majca zamjenjuje košulju, a ne flis, ali dobro, iako ne savršeno, uporabljivo je u toj namjeni kada temperature nisu niske.
Ako nosiš samo nju, a ima vjetra, bude baš neugodna, hladno ti je, a ruke zaštićene.
Stvarno praktičnu uporabu vidim u kombinaciji s bezrukavnikom (prslukom).
Rukavi su nemjerljivo robusniji od tijela majce, bilo kakav prolazak kroz šikaru i kupinu oštetiti će mjacu. Možda kao donji sloj ispod neke jakne? Načelno ta majca zamjenjuje košulju, a ne flis, ali dobro, iako ne savršeno, uporabljivo je u toj namjeni kada temperature nisu niske.
Ako nosiš samo nju, a ima vjetra, bude baš neugodna, hladno ti je, a ruke zaštićene.
Stvarno praktičnu uporabu vidim u kombinaciji s bezrukavnikom (prslukom).
poljičanin- lingua
-
Broj postova : 428
Godine : 53
Datum registracije : 27.10.2011
obožavam nositi prsluke. imam ih jedno 20 komada i teško da ćete me ikada vidjeti bez prsluka. Baš sam si danas uzeo jedan propperov u americanu desert tan da mi paše uz ove majice. Super mi je što kad dođem na posao biciklom što na kratko skinem prsluk i posušim se, jer je majica od brzosušećeg materijala a u firmi zbog elektronike imamo vrlo suh zrak. Onda samo vratim prsluk a nisam gol i ne moram se presvlačiti.
Vidjet ću hoče li mi ta kombinacija pasati. Ovako na pogled odlična kombinacija. sviđaju mi se džepovi na rukavima.
Vidjet ću hoče li mi ta kombinacija pasati. Ovako na pogled odlična kombinacija. sviđaju mi se džepovi na rukavima.
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
@navi, te majice kaj si kupil i jesu dizajnirane za pod prsluk, ali pancirni.
zato i jesu rukavi podstavljeni i jaki, a sama majica relativno tanka, osim na predjelu ramena, gdje je podstavljena radi težine same šrapnel veste.
zato i jesu rukavi podstavljeni i jaki, a sama majica relativno tanka, osim na predjelu ramena, gdje je podstavljena radi težine same šrapnel veste.
Frenky- spikač
-
Broj postova : 905
Godine : 69
Datum registracije : 18.10.2012
OK tema je malo skrenula, oću reć da ljudi vjeruju u Amere ko u Sveto pismo, a zapravo, osim par selskih dečki nisam baš impresioniran. A i ne pretpostavljam vojno znanje pred outdoor znanjem (nije me briga ak lik zna jako dobro skakat padobranom sa K.-barom u zubima, ali me jako briga ak sam s njim u šumi, a ne zna se ni posrat kak treba).
Redneck- bomber
-
Broj postova : 165
Godine : 64
Datum registracije : 08.01.2014
Američka vanjska politika stvara animozitet prema SAD-u (doduše i unutarnja), mediji, a osobito filmska industrija stvaraju od njih superheroje (doduše, ako ste educirani o toj problematici onda to nisu superheroji nego debili) na tako primitvnim temeljima da se i prosječnim ljudima to više i gadi.
Ali, nemojte ih, zbog toga, nikad podcijenjivati kao vojsku, ni njihovu opremu, a ni njihovu obučenost. Njihov vojni proračun je veći od vojnog proračuna ostatka svijeta skupa. Mislim, ne treba ih ni precjenjivati, imaju i oni hrpu svojih promašaja (govorim o vojnoj opremi), spomenuo sam dizajn BDU odora. Međutim, oni su toliko moćni da priznaju svoje pogreške i ispravljaju ih. I što se tiče preživljavanja, oni su dali osobit naglasak na specijalne postrojbe i pilote, i tu su vrh (usporedite samo hvaljeni "SAS-ov priručnik za preživljavanje" s "USAF Survival Manual 644", koji pisan sredinom 80-tih), oni takve ljude nauče preživljavanju i u džungli, i u pustinji, i na snijegu, i na moru. I što se tiče vrhunske opreme koja im je dostupna i tu su vrh. Ipak su oni tehnološki najnaprednija zemlja. A vrhunsku tehnologiju smiju izvoziti tek godinama nakon što se koristila u SAD-u i nakon što su usvojene naprednije tehnologije.
Pogledajte bilo koji komad opreme: čizme, fliseve, goretex odjeću, što god odabrali, kada njihovoj vojsci to treba, to će biti najbolje na svijetu. Veći je nama problem što se mi ne srećemo s tom opremom, nego s onom prosječnom, pa na temelju toga donosimo prosudbe.
Znam da sam ovim postom dirnuo u osinje gnijezdo, ali vjerujte mi, ja sam jako kritičan prema njima, ali oni su i dalje najbolji: imaju ogromnu industriju koja to podupire, i jaku konkurenciju, i visoku tehnologiju, i novac, i stalno testiranje u borbenim uvjetima.
Pronađite ljude koji rade u vojsci i bili su u njihovim PX-ovima (vojne trgovine u velikim vojnim bazama), pa neka vam oni ispričaju kakva im je oprema dostupna i po kojim cijenama. Isto tako će vam moći reći da vrhunsku opremu tu mogu kupiti sam amerikanci (doduše, onda naši zamole amerikanca da im kupi, uvijek se nekako snađe). Ja, dakako, nisam bio u tim trgovinama, ali ljudi čije mišljenje i znanje cjenim jesu. A i oprema koju imaju mi kaže da su u pravu.
Ali, nemojte ih, zbog toga, nikad podcijenjivati kao vojsku, ni njihovu opremu, a ni njihovu obučenost. Njihov vojni proračun je veći od vojnog proračuna ostatka svijeta skupa. Mislim, ne treba ih ni precjenjivati, imaju i oni hrpu svojih promašaja (govorim o vojnoj opremi), spomenuo sam dizajn BDU odora. Međutim, oni su toliko moćni da priznaju svoje pogreške i ispravljaju ih. I što se tiče preživljavanja, oni su dali osobit naglasak na specijalne postrojbe i pilote, i tu su vrh (usporedite samo hvaljeni "SAS-ov priručnik za preživljavanje" s "USAF Survival Manual 644", koji pisan sredinom 80-tih), oni takve ljude nauče preživljavanju i u džungli, i u pustinji, i na snijegu, i na moru. I što se tiče vrhunske opreme koja im je dostupna i tu su vrh. Ipak su oni tehnološki najnaprednija zemlja. A vrhunsku tehnologiju smiju izvoziti tek godinama nakon što se koristila u SAD-u i nakon što su usvojene naprednije tehnologije.
Pogledajte bilo koji komad opreme: čizme, fliseve, goretex odjeću, što god odabrali, kada njihovoj vojsci to treba, to će biti najbolje na svijetu. Veći je nama problem što se mi ne srećemo s tom opremom, nego s onom prosječnom, pa na temelju toga donosimo prosudbe.
Znam da sam ovim postom dirnuo u osinje gnijezdo, ali vjerujte mi, ja sam jako kritičan prema njima, ali oni su i dalje najbolji: imaju ogromnu industriju koja to podupire, i jaku konkurenciju, i visoku tehnologiju, i novac, i stalno testiranje u borbenim uvjetima.
Pronađite ljude koji rade u vojsci i bili su u njihovim PX-ovima (vojne trgovine u velikim vojnim bazama), pa neka vam oni ispričaju kakva im je oprema dostupna i po kojim cijenama. Isto tako će vam moći reći da vrhunsku opremu tu mogu kupiti sam amerikanci (doduše, onda naši zamole amerikanca da im kupi, uvijek se nekako snađe). Ja, dakako, nisam bio u tim trgovinama, ali ljudi čije mišljenje i znanje cjenim jesu. A i oprema koju imaju mi kaže da su u pravu.
poljičanin- lingua
-
Dosad sam imao iskustva sa Sad, Njemačon, i britanskon opremom. Sve je bila orginal sa pečatom, nešto je bilo novo nešto korišteno. Sad oprema mi se pokazala lošijom od ove druge dvje.
FrankyRC- spikač
-
Broj postova : 513
Godine : 37
Datum registracije : 18.11.2011
Malo ću se ponoviti: oni imaju drugačiji pristup odorama i opremi - država im osigurava odore samo za ratovanje.
Za mirnodopske uvjete ne dobivaju opremu, nego novac. Tim novcem kupuju, ne određenu odoru, nego odoru koja zadovoljava standard tipa model, šara i sl. Međutim, oni umjesto standardne odore od Cordure, mogu kupiti odoru od Goretexa koja zadovoljava navedene standarde.
Ono što im daje država, je ono osnovno, na što obično nailazimo, i to je ta odora prosječne kvalitete, odnosno, njima najniže dopustive kvalitete.
Međutim, njima je na raspolaganju, i što oni obično kupuju po jako povoljnim cijenama, odora i oprema znatno bolje kvalitete.
Sjećam se kada je u Iraku bila afera jer su svi masovno kupovali pancirne prsluke koji su bili reklamirani kao bolji od standardnih, a to nisu bili, pa je interveniralo ministarstvo i zabranilo prodaju tih prsluka. One koji su bolji od standardnih i dalje su normalno kupovati.
Za mirnodopske uvjete ne dobivaju opremu, nego novac. Tim novcem kupuju, ne određenu odoru, nego odoru koja zadovoljava standard tipa model, šara i sl. Međutim, oni umjesto standardne odore od Cordure, mogu kupiti odoru od Goretexa koja zadovoljava navedene standarde.
Ono što im daje država, je ono osnovno, na što obično nailazimo, i to je ta odora prosječne kvalitete, odnosno, njima najniže dopustive kvalitete.
Međutim, njima je na raspolaganju, i što oni obično kupuju po jako povoljnim cijenama, odora i oprema znatno bolje kvalitete.
Sjećam se kada je u Iraku bila afera jer su svi masovno kupovali pancirne prsluke koji su bili reklamirani kao bolji od standardnih, a to nisu bili, pa je interveniralo ministarstvo i zabranilo prodaju tih prsluka. One koji su bolji od standardnih i dalje su normalno kupovati.
poljičanin- lingua
-
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Similar topics
» SWISS ARMY KUHALO
» Jakna DIGITAL ARMY ?
» Swedish army Trangia
» Magnum (Boker) U.S. Army Ranger Kukri
» Jakna DIGITAL ARMY ?