Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Swedish army Trangia
+10
Target
Aries
jenny
NAVIGATOR
boletus
Franco G
Login
Stribog
kengur32
LUKSA
14 posters
Stranica 1 / 1.
Swedish army Trangia
Moram ovo podijeliti sa forumašima!
Naime dugo vremena , skoro tri godine sanjam o jednom komadu opreme, za koji sam se " zapalio"!
radi se o kompletu švedske vojske za kuhanje i boravak u prirodi!
put je bio dalek, razgledavanje stranica i načina , kako doći do tog komada opreme!
I evo ga!
Zaštita od vjetra, posuda, poklopac, alkoholno kuhalo, bočica..
gledao sam na jednoj engleskoj stranici, i tamo je koštalo 9,99 funti, rekoh super, ukucam podatke za karticu, kad ono shipping 35 funti!
nemožeš vjerovat!
plus carina , ako bude!
odkazuj odmah!
usporedba kopije i originalne trangije
i zadnja slika
upotreba i recenzija će usljediti!
uglavnom, velika je razlika ta da u trangiji može alkohol stajati i dok se nosi, hoda, putuje, dok u kopiji to nije moguće :bog: =)
da , dobio sam za 20 eura, punica donjela iz Njemačke, preko stranice koju sam pronašao!
:bog: =)
Naime dugo vremena , skoro tri godine sanjam o jednom komadu opreme, za koji sam se " zapalio"!
radi se o kompletu švedske vojske za kuhanje i boravak u prirodi!
put je bio dalek, razgledavanje stranica i načina , kako doći do tog komada opreme!
I evo ga!
Zaštita od vjetra, posuda, poklopac, alkoholno kuhalo, bočica..
gledao sam na jednoj engleskoj stranici, i tamo je koštalo 9,99 funti, rekoh super, ukucam podatke za karticu, kad ono shipping 35 funti!
nemožeš vjerovat!
plus carina , ako bude!
odkazuj odmah!
usporedba kopije i originalne trangije
i zadnja slika
upotreba i recenzija će usljediti!
uglavnom, velika je razlika ta da u trangiji može alkohol stajati i dok se nosi, hoda, putuje, dok u kopiji to nije moguće :bog: =)
da , dobio sam za 20 eura, punica donjela iz Njemačke, preko stranice koju sam pronašao!
Zadnja promjena: LUKSA; 24.09.11 2:22; ukupno mijenjano 1 put.
Re: Swedish army Trangia
Imao sam čast vidjeti uživo..... jako mi se svidjela, izgleda jako jednostavno i rustikalno.
Luksa, čestitam na ostvarenju želje
Luksa, čestitam na ostvarenju želje
kengur32- MODERATOR
-
Broj postova : 2825
Godine : 50
Datum registracije : 06.08.2010
jako ljepo i funkcionalno, jel mozes podijeliti gdje si kupio i koliko si platio ako nije tajna?
Stribog- lingua
-
Broj postova : 468
Godine : 33
Datum registracije : 09.07.2010
Napisao je gdje je kupio i cijenu u zadnjoj rečenici posta. Inače stvaro cool stvar.. dobra akvizicija!
Login- mr.spika
-
Broj postova : 1136
Godine : 38
Datum registracije : 17.07.2010
Kolika je veličina posuda, recimo promjer tave?
Na slikama je uvijek teško odrediti - većina setova koje sam gledao ispali su u stvarnosti sitne posudice za male Kineze.
Adresa njemačkog shopa?
Na slikama je uvijek teško odrediti - većina setova koje sam gledao ispali su u stvarnosti sitne posudice za male Kineze.
Adresa njemačkog shopa?
Franco G- spikač
-
Broj postova : 750
Godine : 78
Datum registracije : 29.08.2009
http://www.ranger-shop.de
http://www.ranger-shop.de/products/Alles-fuer-draussen/Outdoor-Versorgung/Kocher/Schwedischer-Spirituskocher.html
nur € 11,99
RANGER-Karten-Preis schon ab € 9,99.
Artikel-Nr. 149170G
oliv, gebraucht, mit Kochgeschirr
Schwedische Spirituskocher, gebraucht
Farbe: oliv
- 5-teiliges Set
- Brenner für Spiritus
- Topfhalter mit Faltbügel
- Topf mit Haltegriff
- Schüssel mit Griff (Oberteil)
- kleine Plastikflasche
Gewicht: ca 940g
Tavica je 16 x 11 x 6 cm, zapremine oko o,5 litara do vrha, posuda je 16 x 10 x 13 zapremine do vrka 1,5 litara nikako nije malo i dosta je za dvoje na terenu po mojoj slobodnoj procjeni jer je veća iod recimo HV i li JNA kockaste porcije.
http://www.ranger-shop.de/products/Alles-fuer-draussen/Outdoor-Versorgung/Kocher/Schwedischer-Spirituskocher.html
nur € 11,99
Artikel-Nr. 149170G
- 5-teiliges Set
- Brenner für Spiritus
- Topf mit Haltegriff
- kleine Plastikflasche
Tavica je 16 x 11 x 6 cm, zapremine oko o,5 litara do vrha, posuda je 16 x 10 x 13 zapremine do vrka 1,5 litara nikako nije malo i dosta je za dvoje na terenu po mojoj slobodnoj procjeni jer je veća iod recimo HV i li JNA kockaste porcije.
Login je napisao/la:Napisao je gdje je kupio i cijenu u zadnjoj rečenici posta. Inače stvaro cool stvar.. dobra akvizicija!
Isprike tek sam sad vidio :bog:
Stribog- lingua
-
Broj postova : 468
Godine : 33
Datum registracije : 09.07.2010
Ovaj komplet je odličan, malo teži ali to je normalno jer nije od aluminija a svi znamo da nije baš najzdravije kuhati u alu posudama.
Nekada sam objavio recenziju čutura i porcija koji se mogu naći po našim prostorima na buvljacima i internet aukcijama, pa sam baš ovu švedsku ocijenio kao najbolju.
https://survival.aforumfree.com/t3026-recenzija-eutura-i-porcija
Nekada sam objavio recenziju čutura i porcija koji se mogu naći po našim prostorima na buvljacima i internet aukcijama, pa sam baš ovu švedsku ocijenio kao najbolju.
https://survival.aforumfree.com/t3026-recenzija-eutura-i-porcija
boletus- lingua
-
Broj postova : 258
Godine : 48
Datum registracije : 22.02.2010
neke stavri ne moraju biti ni skupe ni egzotične da bi nas razveselile.
čini mi se robustan izdržljiv i jednostavan sistem za kuhanje.
baš radim veliki test kuhala, campongaz, primus, esbit, i kojekakva s hrelića istočne proizvodnje.
moje novo esbitovo mi se čini na tragu zapravo vrlo slično onomu što si nabavio.
cijelo je pakiranje vrlo malo, iznimno lagano ali zapravo sadrži puno.
u kompletu je posuda od skoro litre cca 900ml, tavica s ručkom koja je ujedno i poklopac, štitnik plamena od vjetra, torbica, plamenik za tekuća i plamenik za kruta goriva.
spremno za upotrebu izgleda ovako
jedna od odličnih opcija koje ima i koje ga razlikuju od većine je i mogučnost štelanja jačine plamena korigiranjem dovoda zraka. također tekućina iz plamenika ne curi prilikom transporta, mislim da je to jako bitna stavka. cijena mu je u hrvatskoj nešto preko 200kn.
čini mi se robustan izdržljiv i jednostavan sistem za kuhanje.
baš radim veliki test kuhala, campongaz, primus, esbit, i kojekakva s hrelića istočne proizvodnje.
moje novo esbitovo mi se čini na tragu zapravo vrlo slično onomu što si nabavio.
cijelo je pakiranje vrlo malo, iznimno lagano ali zapravo sadrži puno.
u kompletu je posuda od skoro litre cca 900ml, tavica s ručkom koja je ujedno i poklopac, štitnik plamena od vjetra, torbica, plamenik za tekuća i plamenik za kruta goriva.
spremno za upotrebu izgleda ovako
jedna od odličnih opcija koje ima i koje ga razlikuju od većine je i mogučnost štelanja jačine plamena korigiranjem dovoda zraka. također tekućina iz plamenika ne curi prilikom transporta, mislim da je to jako bitna stavka. cijena mu je u hrvatskoj nešto preko 200kn.
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
Navigatr, di ima za kupiti ovo kuhalo??
jenny- bomber
-
Broj postova : 115
Godine : 36
Datum registracije : 08.08.2010
http://www.replikart.com/-pribor-za-jelo-kuhanje-u-prirodi/1117-esbit-set-za-kuhanje-cs985ha.html
članovi foruma imaju 10% popusta...
članovi foruma imaju 10% popusta...
Aries- spikač
-
Broj postova : 651
Godine : 53
Datum registracije : 26.02.2010
AKTIVNI članovi foruma :migg:
Target- honoris
-
Broj postova : 1242
Godine : 38
Datum registracije : 05.09.2010
pa valjda će netko pomoći kolegici - malo ih ima na forumu, trebamo ih paziti
Aries- spikač
-
Broj postova : 651
Godine : 53
Datum registracije : 26.02.2010
Dobil sam na poklon swedish army mess kit trangiu, teška je (kad unutra spremiš kuhalo, beštek i sitnice) oko kilu i pol. Puno.
Redneck- bomber
-
Broj postova : 165
Godine : 64
Datum registracije : 08.01.2014
Možda je civilna varijanta lakša, ali ostajem pri svojem švapskom aluminiju (pola kile, sa kuhalom još uvijek debelo ispod kile)
Redneck- bomber
-
Pitanje za Lukšu: kak je to sve skup teško?
Redneck- bomber
-
Vidi pri dnu težinu.
Pazi,Luksa je osjetljiv kada ga zovu Lukša P )
Pazi,Luksa je osjetljiv kada ga zovu Lukša P )
LUKSA je napisao/la:http://www.ranger-shop.de
nur € 11,99
Artikel-Nr. 149170G
- 5-teiliges Set
- Brenner für Spiritus
- Topf mit Haltegriff
- kleine Plastikflasche
maxina- MODERATOR
-
Broj postova : 2512
Godine : 55
Datum registracije : 19.11.2011
Javljam se na ove teme jer tražim optimalni 2-osobe kit, al ga još nisam našel.
Inače, kaj se tiče vojnog Trangia seta i civilnih, osobno bi uvijek odabral civilni (pogledaj na stranici setove serije 25 i 27, pa usporedi kaj dobiješ + cijene - vojni setovi više nisu baš tak jeftini ni na e-bayu)
Potrošil sam 70 kn za Mckinleyev kineski set i malo ga modificiral, al to je druga tema....
Pazi: da preduhitrim pitanja, svaki alkohol burner (imam trangiu i esbit) curi ak misliš u njemu furat gorivo, dihtungi ne dihtaju, bilo šved, bilo švabo.
Švedski military se je jedan od najtežih, pa razmisli. Preporučil bi švapski, ak mora bit vojni, a bolje civilni anodizirani AL ili inox ak ti težina nije problem.
Ja sam dugo roboval vjnim stvarima, izgledaš "badass", ali nije više kraj svijeta, planinarsko/hikerso/kampersko tržište se jako razvilo...
Inače, kaj se tiče vojnog Trangia seta i civilnih, osobno bi uvijek odabral civilni (pogledaj na stranici setove serije 25 i 27, pa usporedi kaj dobiješ + cijene - vojni setovi više nisu baš tak jeftini ni na e-bayu)
Potrošil sam 70 kn za Mckinleyev kineski set i malo ga modificiral, al to je druga tema....
Pazi: da preduhitrim pitanja, svaki alkohol burner (imam trangiu i esbit) curi ak misliš u njemu furat gorivo, dihtungi ne dihtaju, bilo šved, bilo švabo.
Švedski military se je jedan od najtežih, pa razmisli. Preporučil bi švapski, ak mora bit vojni, a bolje civilni anodizirani AL ili inox ak ti težina nije problem.
Ja sam dugo roboval vjnim stvarima, izgledaš "badass", ali nije više kraj svijeta, planinarsko/hikerso/kampersko tržište se jako razvilo...
Redneck- bomber
-
Ne curi svaki - ja imam tri Esbita i nijedan ne curi. Medjutim, ja sam samo na jedan stavio poklopac prije nego li se ohladio i taj je poklopac kasnije dobio novi dihtung. Pazim da ne bacam poklopac svukud i da ne hodam po njemu. I to je sve. Uvijek su puni alkohola i nemam nikakvih problema s njima. Usput, imam i dva Esbitova seta kakvi su ovdje opisivani, meni su dobri za kuhanje kave, čaja ili juhe, u njih stanu i 4 složive šalice i 4 sporka, kao i čaj i kava i juha + krpica, spužva i deterdžent.Redneck je napisao/la:Pazi: da preduhitrim pitanja, svaki alkohol burner (imam trangiu i esbit) curi ak misliš u njemu furat gorivo, dihtungi ne dihtaju, bilo šved, bilo švabo.
franciscus- spikač
-
Broj postova : 943
Godine : 62
Datum registracije : 29.07.2012
ASve OK, moja obadva (Trangia i esbit) cure u originalu, stavil sam dodatne silikonske dihtunge pa štima, al je to ipak dodatna zajebancija i trošak u odnosu na tvorničke deklaracije.
Redneck- bomber
-
Kolega Frane, da li se pašta fažol bolje kuha u Trangiji ili Esbitu ?
ivo- guru
-
Broj postova : 3335
Godine : 61
Datum registracije : 05.10.2011
Šjor Ivo, najbolji koji sam probao je pravila moja pokojna tetka u nečemu što je najviše bilo nalik na saksiju (ma možda je i bila saksija, tko bi to sad znao - tetka je bila puna trikova). Trangijin set nisam imao prilike probati, ali u Esbitovom sam pravio "pašta bob" i ide to fino, s tim da se potroši puno alkohola, a dopunjavanje goriva na vruće baš i nije jako zgodno. Ipak, rekao bih da su sve te posude premalene za spravljanje ozbiljnih jela za ozbiljne jelce.ivo je napisao/la:Kolega Frane, da li se pašta fažol bolje kuha u Trangiji ili Esbitu ?
franciscus- spikač
-
Broj postova : 943
Godine : 62
Datum registracije : 29.07.2012
Stranica 1 / 1.