FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Latest topics
» Tradicionalni preklopni noževi
Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 Empty04.10.24 14:27 by Lawman

» Divlji kamp Drava 2024
Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 Empty31.08.24 7:16 by NAVIGATOR

» chris reeve sebenza folder
Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 Empty31.08.24 7:14 by NAVIGATOR

» 24 sata divljine
Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 Empty16.07.24 0:39 by Mladen

» Kožni strop
Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 Empty09.07.24 12:12 by oetzi

» Fallkniven noževi
Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 Empty28.06.24 12:22 by laredo

» Garmin GPSMAP 66S
Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 Empty22.04.24 11:59 by La vita e Bella

» Sretna 2024.godina
Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 Empty01.01.24 23:27 by Lawman

» ako nekome treba ideja za kuću..
Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 Empty18.12.23 9:19 by NecaPereca

» Ćao, ćao
Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 Empty14.12.23 10:00 by NecaPereca

» Nije bilo preživljavanje ali je bilo stresno :)
Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 Empty14.12.23 9:53 by Lawman

» Baterijske lampe
Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 Empty24.11.23 8:29 by neven

» Utsch & Gierse Tools / UG-Tools
Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 Empty23.11.23 19:08 by dux aeron

» Laser u survival kitu?
Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 Empty22.11.23 20:56 by dux aeron

» Dosta je bilo zajebancije, dogodine tko živ , tko mrtav...
Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 Empty21.11.23 12:20 by Lawman

» Stari novi hobi
Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 Empty25.10.23 22:29 by neven

» Gitara & planinarenje
Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 Empty24.09.23 11:48 by Strat04

» Izrada noza od turpije
Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 Empty21.09.23 22:04 by Hobi majstor

» sta je najvaznije za prezivljavanje?
Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 Empty20.09.23 11:34 by Strat04

» Mine na Papuku
Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 Empty20.09.23 11:32 by Strat04

» prsluk, torbica ili ranac?
Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 Empty20.09.23 11:10 by Strat04

» Prestavljanje
Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 Empty20.09.23 9:45 by neven

» P: Chris Reeve Small Sebenza MAGNACUT
Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 Empty30.08.23 9:03 by NAVIGATOR

» EDC- sitnice koje pojednostavljuju život
Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 Empty09.08.23 16:48 by NAVIGATOR

» Svega ima,ničeg nema.. [CHAT TEMA]
Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 Empty18.07.23 13:08 by Drvo

» Pozdrav svima
Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 Empty03.06.23 14:28 by Shaman95

» Nocna zima ljeti u Gorskom Kotaru
Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 Empty03.06.23 11:16 by DrAnte

» Koji nož kupiti?
Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 Empty29.05.23 15:41 by Lawman

» "patiranje"karbonskog čelika?
Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 Empty28.05.23 23:59 by ness

» SkeletoDon Alpha
Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 Empty28.05.23 23:48 by ness

bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Forum Preživljavanja© Facebook Icon

Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku!

+9
Svizac
pirat
maxina
PJER
Dravman
NAVIGATOR
chumaman
duke
indeksica
13 posters

Stranica 2 / 3. Previous  1, 2, 3  Next

Go down

Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 Empty Re: Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku!

Postaj by pirat 14.08.14 13:26

uu indeksice, imaš ti još puno posla tu..

pirat
mr.spika
mr.spika

Broj postova : 1217
Datum registracije : 19.01.2012

[Vrh] Go down

Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 Empty Re: Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku!

Postaj by indeksica 14.08.14 15:50

pirat je napisao/la:uu indeksice, imaš ti još puno posla tu..

Trebao si vidjeti kako je sve izgledalo prije dvije godine.

A kada posadim koji cvjetić i drvce, složim malo kamenčića i stazica... ma to će biti prelijep kamp vrt  Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 747986 

Znam da posla ima, ali mlada sam još donekle  Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 478256 

indeksica
partner
partner

Female
Broj postova : 90
Godine : 41
Datum registracije : 31.05.2012

[Vrh] Go down

Postaj by kengur32 14.08.14 19:43

Da se probam ugurat na dan/ dva Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 747986
Vozim maraton zg- vodice na komemoraciju poginulim vatrogascima, zavrsavamo 31.8. pa cu imat tih dan/dva vremena .. Dal bi bilo ok navratit malo odmorit prije povratka doma? A usput obavit izvidnicu lokacije okupljanja Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 747986
kengur32
kengur32
MODERATOR
MODERATOR

Male
Broj postova : 2825
Godine : 50
Datum registracije : 06.08.2010

[Vrh] Go down

Postaj by ivo 14.08.14 21:17

Kolega Kengure, uz dužno poštovanje, povedete li sa sobom uvaženog moderatora Maxinu, lahko mi je nazrijeti u kojem će smjeru izviđanja krenuti....  Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 676815 
ivo
ivo
guru
guru

Male
Broj postova : 3335
Godine : 61
Datum registracije : 05.10.2011

[Vrh] Go down

Postaj by kengur32 14.08.14 21:23

Poveo bi ga rado... No njegova njezna pozadina tesko podnosi i bicikliranje od 30km a kamoli bicikliranje od 300+ km!  Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 478256 
kengur32
kengur32
MODERATOR
MODERATOR

Male

[Vrh] Go down

Postaj by maxina 14.08.14 22:07

Ivo-molim te ne kvari kengurov pokušaj dogovaranja "izviđanja lokacije okupljanja"!
maxina
maxina
MODERATOR
MODERATOR

Male
Broj postova : 2512
Godine : 55
Datum registracije : 19.11.2011

[Vrh] Go down

Postaj by ivo 14.08.14 22:16

Pa pokušavam ga popravit  Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 464819  !
ivo
ivo
guru
guru

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Mraz 14.08.14 22:27

Hm da... nakon sezone godišnjih odmora i uobičajene besparice koja slijedi održava se Drava, koja je ipak neka tradicija na forumu i ne propušta se lako. Vikend nakon Drave ići bilo gdje osim po kruh i mlijeko mnogima je overkill, barem nama koji za sve moramo potegnuti dosta km.

Ideja mi djeluje zanimljivo no biti ću iskren, ne dovoljno zanimljivo za put od 500+ km (ne uključujući prijevoz do otoka i samog kampa) na temelju malo šturih informacija i nejasnom objašnjenju svega.

Vjerujem da je namjera dobra, samo nije baš najbolje prikazana.

Mraz
Mraz
master
master

Male
Broj postova : 5658
Godine : 38
Datum registracije : 26.02.2010

[Vrh] Go down

Postaj by indeksica 14.08.14 22:31

maxina je napisao/la:Ivo-molim te ne kvari kengurov pokušaj dogovaranja  "izviđanja lokacije okupljanja"!

Ljubomorna?  Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 469245 

Kengur, naravno da možeš doći, pa zato i pozivam i baš se veselim svojevrsnom "kršenju" kampa od strane makar jednog forumaša. Pa bio to i ti, nema veze  Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 478256  (živim da zezam, što ću)
Iskreno, malo sam i razočarana tako slabom inicijativom ovdje...
Pa da netko mene tako zove, ja bih odavno spakirala kofere, ako ne zbog mora, kupanja i predivnog otoka, onda bar avanture radi.

No možda su tu kriva moja očekivanja.
Nekako dobih dojam da ste svi jako lepršasto slobodoumno i nepromišljeno aktivni i samo čekate priliku za nešto istražiti, upoznati, a još bolje ako je i nepoznato i malo divlje... mah, curice ste i gotovo.
(dobro, pomalo zaboravih da sigurno imate i neki svoj život i planove i da nije samo tako lako otići usprkos želji).

U svakom slučaju, bit će mi jako drago da kengur dođe izvidjeti lokaciju okupljanja. Mislim to doslovno, bez skrivenog značenja(ovo pojašnjavam da maxini bude lakše Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 304316 , ukoliko je maxina uopće nježnijeg spola biće. Ako nije, a onda dobro. I to je ok, neka se ljudi vole, samo mi recite da korigiram rodove u budućim tekstovima)

indeksica
partner
partner

Female

[Vrh] Go down

Postaj by indeksica 14.08.14 22:46

Mraz je napisao/la:Hm da... nakon sezone godišnjih odmora i uobičajene besparice koja slijedi održava se Drava, koja je ipak neka tradicija na forumu i ne propušta se lako. Vikend nakon Drave ići bilo gdje osim po kruh i mlijeko mnogima je overkill, barem nama koji za sve moramo potegnuti dosta km.

Ideja mi djeluje zanimljivo no biti ću iskren, ne dovoljno zanimljivo za put od 500+ km (ne uključujući prijevoz do otoka i samog kampa) na temelju malo šturih informacija i nejasnom objašnjenju svega.

Vjerujem da je namjera dobra, samo nije baš najbolje prikazana.

Ma ja stvarno nisam očekivala da je potrebno smišljati kvalitetnu prezentaciju.

Mislila sam samo napisati: "Dođite na more!" i vidjeti milijardu postova u stilu:"Sunce, jeeej! More, jeej! Feštice na otoku, jeeej!Tangice, toples, jeej! Kad možemo doći?Sutra?"

Bus od Zagreba je u prosjeku 100kn, put brodom do otoka 25 kn+ 12kn karta za bus.
Hmm, moram sad priznati...kada zbrojim tamo i nazad nije to ni mala brojka mlijeka i kruha koji se mogu kupiti.

No dobro, ponuda je otvorenog tipa i vrijedi do oporavka budžeta.

Ipak, moram reći da me jako povrijedilo što ti ideja nije dovoljno zanimljiva za prijeći 500km, a lijepo napisah da ću igrati picigin.
Neću igrati u trenerci, pobogu.
I opet nije zanimljivo.
Mah, nemojte doći, baš me briga  Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 611886 

indeksica
partner
partner

Female

[Vrh] Go down

Postaj by chumaman 14.08.14 22:54

Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 478256 Ja se iskreno nadam da će konačno forumitska noga stupiti na otočko tlo.....ovo da mene netko zove i koferi ,mah mah ....gazdarice mogla si rentat kombi pa po njih na Dravu možda bi to bio i naj
uvod ,ovako 2. sezone prazne priče .... partnerske  Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 478256 
chumaman
chumaman
mr.spika
mr.spika

Male
Broj postova : 1451
Godine : 32
Datum registracije : 26.10.2011

[Vrh] Go down

Postaj by maxina 14.08.14 23:06

Poziv je interesantan a otok (naročito ovakav još neiskvaren) je odlična destinacija ali.....malo si nas zatekla-ljeto pri kraju,godišnji (uglavnom) potrošeni,nofci također,Dravantura dolazi tako da je teško skupiti ekipu.
Nemoj odmah skakati na naša grintanja...takvi smo jbg!

Ovdje nismo baš "normalna" ekipa po pitanju boravka na otvorenom tako da nam more nije crvena krpa na koju letimo bezglavo.
Umišljamo si i da smo slobodoumni ali aktivnosti nam kroje životne (ne)prilike.

Picigin je ,barem meni, ogroman plus u ovoj priči jer sam ga učio na Bačvicama koje su centar svemira za taj sport.Nadam se da ćemo jednom odigrati partiju...

Možemo li ostaviti ovaj poziv otvoren za jesen i iduće proljeće?Kako stoje stvari s trajektima i općenito s prijevozom do tamo van sezone?

maxina
maxina
MODERATOR
MODERATOR

Male
Broj postova : 2512
Godine : 55
Datum registracije : 19.11.2011

[Vrh] Go down

Postaj by kengur32 14.08.14 23:16

Mene ne treba posebno zvati, utrpam se i sam! Al ako me netko pozove, pa makar to bila i ti... Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 478256
Sa maratonom bi trebali zavrsit 31. do 19h pa bi onda zapalio za zd, nekih 60km cca 2-2,5h voznje ( mozda malo vise, ovisi o umoru)... Sad mi samo jos reci dal znas kad imam trajekte, koliko je karta i dal se doplacuje za bicikl?
kengur32
kengur32
MODERATOR
MODERATOR

Male

[Vrh] Go down

Postaj by pirat 15.08.14 9:19

indeksice bez uvrede, ali sama si kriva za slabu inicijativu.. marketing ti je doslovno nikakav, prošli su dani kada ljudima možeš ponuditi samo sunce i more.. tko želi nađe mora i sunca ne brini, ima ga u našoj državi koliko hoćeš..
prešture informacije si dala kako kaže Mraz da bi se ljudi samo tako zaletiti i odmah dotrčali tamo
vjerujem da si imala dobre namjere, ali to si trebala bolje prezentirati.. no nije još gotovo, još se imaš šanse izvući Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 747986
pirat
pirat
mr.spika
mr.spika

Male
Godine : 39

[Vrh] Go down

Postaj by pirat 15.08.14 9:24

kengur karta za biciklu se plaća čini mi se 20-25kn.. van sezone imaš brodske linije svaki dan, samo ne baš više puta dnevno, ali mislim da je ljetni red plovidbe do kraja 9.-og mjeseca
pirat
pirat
mr.spika
mr.spika

Male

[Vrh] Go down

Postaj by indeksica 15.08.14 9:46

pirat je napisao/la:indeksice bez uvrede, ali sama si kriva za slabu inicijativu.. marketing ti je doslovno nikakav, prošli su dani kada ljudima možeš ponuditi samo sunce i more.. tko želi nađe mora i sunca ne brini, ima ga u našoj državi koliko hoćeš..

Vi ste skupina entuzijasta koja voli prirodu(tako vas barem doživljavam) i bilo bi mi drago da dođete.
Ako ne možete ili ne želite i to je ok. Sasvim.

pirat je napisao/la:prešture informacije si dala kako kaže Mraz da bi se ljudi samo tako zaletiti i odmah dotrčali tamo
vjerujem da si imala dobre namjere, ali to si trebala bolje prezentirati.. no nije još gotovo, još se imaš šanse izvući Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 747986

Imam se šanse izvući i nagovoriti vas da dođete uživati?
Uh... nije lako vašim ženskim polovicama.

indeksica
partner
partner

Female

[Vrh] Go down

Postaj by indeksica 15.08.14 9:49

kengur32 je napisao/la:Mene ne treba posebno zvati, utrpam se i sam! Al ako me netko pozove, pa makar to bila i ti... Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 478256
Sa maratonom bi trebali zavrsit 31. do 19h pa bi onda zapalio za zd, nekih 60km cca 2-2,5h voznje ( mozda malo vise, ovisi o umoru)... Sad mi samo jos reci dal znas kad imam trajekte, koliko je karta i dal se doplacuje za bicikl?

Ako ćeš pješice, pogledaj tu: http://gv-zadar.hr/

Ako ćeš trajektom, onda pogledaj na stranicama Jadrolinije.

Ili sačekaj par dana pa ću ti ja sve pogledati i napisati detaljno objašnjenje, čim uhvatim malo vremena.

indeksica
partner
partner

Female

[Vrh] Go down

Postaj by pirat 15.08.14 9:55

ja bi rado došao iako mi je taj kraj relativno poznat, samo termin koji meni odgovara je tek kraj 9-og i početak 10-og mjeseca

da, imaš šanse.. kao što je već rečeno, dosta su šture informacije, ljudi ne znaju gdje dolaze, što ih čeka, većini na ovom forumu je to dosta udaljeno.. kome se ide na more ode, čak i bez puno novaca kampirajući na divljaka, nije da si im ti sad ponudila jackpot
a pravo da ti kažem, trenutno imam hrpu destinacija na koje bi prije otišao

a koliko sam skužio mi bi tebi trebali tamo pomoći oko nečega, a i to je dosta šturo pa se ne zna točno oko čega i kako..
raspiši se malo više, karta, slike.. itd.. informacije za trajekt..
pirat
pirat
mr.spika
mr.spika

Male

[Vrh] Go down

Postaj by puls 15.08.14 9:57

Ajd, ljudi ne grintajte.......tko može nek ide, tko ne može-nek manje kritizira....

Kakav marketing? Pa poziva nas na besplatni boravak.......valjda smo barem na ovom forumu zagovornici minimalizma.....sadržaje bi trebali i mogli sami osmisliti.....

Samo sunce i more? Pa spominju se i tangice i topless........kud bi više??? Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 469245 

(ja neću doći jer se bojim da ću morati gledati moderatora nježnijeg spola(dobro si ga pročitala!) u takvom izdanju)

Idexice, čestitam na kampu-meni to dobro izgleda.........kada budem ponovo mlad i bez obaveza, provodit ću ljeto kod tebe......
puls
puls
guru
guru

Male
Broj postova : 2791
Godine : 46
Datum registracije : 05.03.2010

[Vrh] Go down

Postaj by pirat 15.08.14 10:00

istina, ali mora se malo grintati, nije zlonamjerno..  Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 304316 
pirat
pirat
mr.spika
mr.spika

Male

[Vrh] Go down

Postaj by indeksica 17.08.14 10:05

pirat je napisao/la:istina, ali mora se malo grintati, nije zlonamjerno..  Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 304316 

Ali ja to grintanje baš, baš ne volim.
Ubija mi volju i oduzima pozitivan stav.
Osjećam se kao djetešce koje je došlo na igralište svo važno s vrećicom bombona koje želi podijeliti i veseliti se, a druga djeca odreagiraju s: "A zašto nisi donijela čokoladice?" "Kakva ti je to vrećica?" "Nemaš od jagode?"

Istina, ja pretpostavih da vi svi već sve o Dugom otoku znate, jer je posljednjih godina baš reklamiran.
No ja vjerojatno uočim svaki članak i svaku objavu, jer mi je to područje interesa.

Meni je nezamislivo da bi bilo tko želio otići bilo gdje prije nego na Dugi otok. :lokalpatriot:

Od impresivnijih mjestašaca tamo ističe se uvala Brbišćica.
Ako netko želi na skrivenu plažicu, mora podroniti ispod stijene da bi do tamo došao( dovoljno je na dah), a kada oko podneva sunce prodre ravno u spilju pod nekim kutom(mještani znaju točnije vrijeme) more u njoj se odjednom potpuno zaplavi.

http://www.pinterest.com/pin/292452569523018944/

Na Dugom otoku je i Park prirode Telašćica, gdje se nalazi slano jezero Mir:

http://www.telascica.hr/jezero.php

http://500px.com/photo/46473056/a-nice-view-by-%C5%BDeljko-mar%C4%8Dina

Spilja Strašna peć, poznata plaža s krem- bijelim pijeskom Sakarun, pa plaža s oblutcima Velo žalo, pa tunel za brodove... ima toga. Evo prošvrljate stranicom:

http://www.dugiotok.hr/en/attractions-cave-strasna-pec

Što se tiče same Luke, tamo je malo toga poznatog.
Ima jedna ruševna kućica napola u moru, jedna malo poznata i posjećena spilja, skrivena "Lokva" slatke vode koja je već negdje zaboravljena, šetnice, maslenici i crkvica.
Sve je prilično divlje i poluobrađeno.

E sad, što se tiče sadržaja... ja vas ne poznajem i ne znam što bi vam se svidjelo. Znam da na otoku ima janjaca koji trčkaraju naokolo i pripadaju onome tko ih uspije uloviti.
Moj brat i njegov prijatelj su jedan cijeli dan trčali za janjcem i na kraju priznali poraz.
Sljedeći put s lukom i strijelom.

Stvarno, ja ne želim biti glavni i odgovorni organizator.
Želim da se skupa dogovorimo oko sadržaja koje ćemo proći.
I nemam nikakvu obvezujuću ideju ili zadatak za vas.
Meni je samo palo na pamet da bi se kamp mogao iskoristiti na neki način za male izviđače, nemam nikakav određeni plan i program i ne mislim da biste ga vi trebali imati, ako nemate interesa.
Ako imate, onda ćemo smišljati i dogovarati se. Skupa.

(kenguru, popodne ću ti sve napisati)

ps. Puls, tvoj post me malo vratio u život. Skoro sasvim izgubih volju.
I maxina, hvala Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 69343

indeksica
partner
partner

Female

[Vrh] Go down

Postaj by pirat 17.08.14 11:40

a ja sam ti s tim baš htio izazvati suprotan efekt i da ako već želiš nešto organizirati da malo jače zagrizeš to.. a dobio sam očito sasvim suprotan efekt..
jer kako i sama vidiš odaziv je jako loš, moraš uzeti u obzir da većina forumaške populacije živi relativno daleko i da im je sam put već ogroman trošak..
evo, ja živim relativno blizu pa me opet tvoj uvodni post nije baš nešto privukao, ovo sve ti pišem u nadi da možda i bude nešto od toga
jednostavno je premalo podataka i informacija, kako sam i rekao meni bi odgovaralo tek od kraja 9. mjeseca, a kako ionako planiram u kasnu jesen jednu biciklističku turu po Dugom otoku možda baš i naletim tamo, a bilo bi super kad bi netko i od forumaša tada bio tamo..

tvoju opasku sa vrećicom bombona, iz mog gledišta bi usporedio na ovaj način: "došla si na igralište sa vrećicom bombona, ostavila si tu vrećicu u kutu igrališta i u tišini otišla, nadajući se da će djeca odmah skočiti i razgrabiti bombone iz vrećice"

što se tiče ove tvrdnje o premalo podataka, nisam mislio na podatke o lokalitetima na otoku iako ni to nije na odmet.. nego podataka o samom okupljanju, organiziranju, dolasku, prijevozu, pitkoj vodi..

željela to ili ne, morati ćeš biti glavni i odgovorni organizator ako želiš da se to okupljanje i dogodi, jer tko će to raditi umjesto tebe..? ovdje ti se može pomoći samo savjetima i prijedlozima..

evo recimo pošto je Luka skoro pa na samoj sredini otoka, kakav je prijevoz autobusom po otoku..?
jer sumnjam da bi itko došao autom zbog dodatnog troška, a uzmimo u obzir da neće svi niti imati biciklu.. a do recimo plaže Sakarun i svjetionika Veli rat ima cca 30-40km, a na južnu stranu do Parka prirode Telašćica i jezera Mir i klifova ima cca 20-ak km

p.s. inače, lov lukom i strijelom je zabranjen te je bolje ne pisati o tome na javnom forumu
pirat
pirat
mr.spika
mr.spika

Male

[Vrh] Go down

Postaj by indeksica 17.08.14 13:22

kengur32 je napisao/la:Mene ne treba posebno zvati, utrpam se i sam! Al ako me netko pozove, pa makar to bila i ti... Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 478256

Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 478256 

kengur32 je napisao/la:Sa maratonom bi trebali zavrsit 31. do 19h pa bi onda zapalio za zd, nekih 60km cca 2-2,5h voznje ( mozda malo vise, ovisi o umoru)... Sad mi samo jos reci dal znas kad imam trajekte, koliko je karta i dal se doplacuje za bicikl?

Po ovome što ja vidim, cijena je 30kn za osobu i 30kn za bicikl:

http://www.jadrolinija.hr/docs/default-source/cjenici/lokalne-linije/zdcijene-ljeto--najnovije.pdf?sfvrsn=2

Ali ako ozbiljno namjeravaš doći, možemo sniziti malo cijenu tako da ti otočanka kupi kartu  Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 832331 , jer je karta jeftinija za one koji su od tamo.

Trajekt u nedjelju ide ovako: http://www.jadrolinija.hr/docs/default-source/red-plovidbe/2014/zadarsko/434-brbinj-zadar.pdf?sfvrsn=2

A po onome što si ti rekao, znači da bi stigao na zadnji u 21.45h

Od Brbinja do Luke imaš još bicikliranja. Udaljenost je oko 10km, no možemo pokušati naći prijevoz.

I par općih informacija:

Na Dugi otok može se putem katamarana(brzi brod samo za putnike), broda(nešto sporiji brod, samo za putnike) i putem trajekta.

Cijena katamarana za osobu je 40kn u jednom smjeru, a cijena broda je 25 kn, dok je za trajekt 30kn.
Trajekt staje u mjestu Brbinj, odakle nema prijevoza do Luke osim vlastitog.
Ako se ide katamaranom ili brodom, onda se staje u Salima i Zaglavu.
Ako ćete do Luke, onda treba izaći u Zaglavu, odakle bus razvozi po otoku putnike.
Cijena busa je 12kn u jednom smjeru.

ps. Šator imamo, madrac imamo, pa se tim ne moraš opterećivati.

indeksica
partner
partner

Female

[Vrh] Go down

Postaj by indeksica 17.08.14 14:05

pirat je napisao/la: kako sam i rekao meni bi odgovaralo tek od kraja 9. mjeseca, a kako ionako planiram u kasnu jesen jednu biciklističku turu po Dugom otoku možda baš i naletim tamo, a bilo bi super kad bi netko i od forumaša tada bio tamo..

Može. Meni je to isto super datum jer je još toplo i mislim da nećemo još tada ukinuti sve beneficije.
Jer kada se kamp zatvara, onda spremamo solarni bojler, isključujemo solarni sustav za hladnjak, ispraznimo spremnike za vodu... doduše, ostaju ručne pumpe tijekom cijele godine tako da vode uvijek ima, ali bilo bi vam ljepše da je nekada baš tada.
Pitke vode nema. Zapravo, voda je iz jezera, stavljena je u spremnike i ubačeno je ono što osigurava vodu da može biti za piće, ali ja sam jako oprezna i ljudima uvijek kažem da je bolje kupiti u obližnjem dućanu.

pirat je napisao/la: što se tiče ove tvrdnje o premalo podataka, nisam mislio na podatke o lokalitetima na otoku iako ni to nije na odmet.. nego podataka o samom okupljanju, organiziranju, dolasku, prijevozu, pitkoj vodi..

željela to ili ne, morati ćeš biti glavni i odgovorni organizator ako želiš da se to okupljanje i dogodi, jer tko će to raditi umjesto tebe..? ovdje ti se može pomoći samo savjetima i prijedlozima..

Hajde, vidjet ćemo... prvo bih voljela da barem netko dođe, to malo pogleda i da mi kažete što inače od okupljanja i organizatora očekujete.

pirat je napisao/la:evo recimo pošto je Luka skoro pa na samoj sredini otoka, kakav je prijevoz autobusom po otoku..?

Loš.
Poveznice sa sjevernim dijelom otoka skoro i nema.
Do Zaglava i Sali se može busom, ali to je otprilike to.
Dođete li bez bicikla ili auta(jedan auto može ići po cijeni od 100kn u jednom smjeru po otočnoj karti), osuđeni ste na Luku i njenu okolicu.
Onda nećete biti turisti, nego ići baš na divlje istraživati.

pirat je napisao/la:p.s. inače, lov lukom i strijelom je zabranjen te je bolje ne pisati o tome na javnom forumu

Ok.

indeksica
partner
partner

Female

[Vrh] Go down

Postaj by pirat 17.08.14 14:20

eto malo bolje već, sad se neke stvari počinju malo kristalizirati..

to je recimo dosta bitna informacija o radu kampa te pogotovo o stanju pitke vode..

onda recimo to o povezanosti otoka, ako ljudi dođu bez bicikle ili auta onda ne mogu niti vidjeti Veli rat, Brbišćicu ili Sakarun.. znači bilo bi poželjno doći sa biciklama ili se možda netko u tvom mjestu može naći tko bi iznajmio bicikle povoljno van sezone ili možda čak i odbacio kakvim prijevozom uz neku razumnu naknadu naravno..

kupiti otočnu kartu za osobe možeš, ali kupiti otočnu kartu za auto koje je registrirano na osobu koja nema prebivalište na otoku je nemoguće

eto, idemo dalje Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 747986
pirat
pirat
mr.spika
mr.spika

Male

[Vrh] Go down

Postaj by indeksica 17.08.14 15:09

pirat je napisao/la:eto malo bolje već, sad se neke stvari počinju malo kristalizirati..

to je recimo dosta bitna informacija o radu kampa te pogotovo o stanju pitke vode..

onda recimo to o povezanosti otoka, ako ljudi dođu bez bicikle ili auta onda ne mogu niti vidjeti Veli rat, Brbišćicu ili Sakarun.. znači bilo bi poželjno doći sa biciklama ili se možda netko u tvom mjestu može naći tko bi iznajmio bicikle povoljno van sezone ili možda čak i odbacio kakvim prijevozom uz neku razumnu naknadu naravno..

kupiti otočnu kartu za osobe možeš, ali kupiti otočnu kartu za auto koje je registrirano na osobu koja nema prebivalište na otoku je nemoguće

eto, idemo dalje Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 747986

Ma može se kupiti karta, ne vjerujem da bi nas vratili.

Postoji taxi na otoku, upravo sam zvala i za prijevoz osam ljudi kombijem do Saharuna i natrag traže 800kn, što je stvarno jako, jako puno.
Može se unajmiti vozač i bus, ali to je 1400kn jedan dan, što je opet puno.

indeksica
partner
partner

Female

[Vrh] Go down

Postaj by pirat 17.08.14 15:26

to je previše da, na nas trebaš gledati kao avanturiste što većina i je.. a ne kao na obične turiste Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 69343
tako da bi najam bicikle, van sezone naravno kad bi vjerojatno i dolazili, bila najbolja opcija

ne vjerujem da se može kupiti karta, jer moraš imati vinjetu za auto za koje kupuješ kartu a tu je navedena registracija auta.. a tu riskiraš da ti propadne 100kn, umjesto da dodaš još 50kn i u miru putuješ.. za osobe je druga stvar, i tu nitko ne kontrolira
pirat
pirat
mr.spika
mr.spika

Male

[Vrh] Go down

Postaj by indeksica 17.08.14 17:54

pirat je napisao/la:to je previše da, na nas trebaš gledati kao avanturiste što većina i je.. a ne kao na obične turiste Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 69343
tako da bi najam bicikle, van sezone naravno kad bi vjerojatno i dolazili, bila najbolja opcija

ne vjerujem da se može kupiti karta, jer moraš imati vinjetu za auto za koje kupuješ kartu a tu je navedena registracija auta.. a tu riskiraš da ti propadne 100kn, umjesto da dodaš još 50kn i u miru putuješ.. za osobe je druga stvar, i tu nitko ne kontrolira

Ima hotel u Luci iznajmljivanje bicikla.
Raspitam se za cijenu izvan sezone, pa javim.

indeksica
partner
partner

Female

[Vrh] Go down

Postaj by indeksica 21.08.14 18:09

Nisam još uspjela saznati koliko je najam van sezone, ali u sezoni, kako čujem, 70kn cjelodnevni najam.
A bicikli su u prilično lošem stanju.

Mislim da je u tom slučaju bolje ponijeti svoj. Ili susjedov  Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 747986 

indeksica
partner
partner

Female

[Vrh] Go down

Postaj by indeksica 27.08.14 20:36

Kengure, bliži se datum.
Hoćeš doći? Tako da ti znam srediti put od Btbinja do Luke i zaletiti se kupiti otočnu kartu.

Dođi na Dugi otok(tralala), dođi se raju diviti Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 747986

indeksica
partner
partner

Female

[Vrh] Go down

Postaj by ivo 28.08.14 7:57

Nakon ovako lijepog poziva,ne bi me čudilo da se na Dugom otoku sutra s kitom cvijeća pojavi Maxina i predstavi se kao Kengur Sad je i službeno: Okupljanje na Dugom otoku! - Page 2 676815 !!!
ivo
ivo
guru
guru

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 2 / 3. Previous  1, 2, 3  Next

[Vrh]

- Similar topics