Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Kampiranje / na što paziti / ruta donji miholjac - vukovar
+3
puls
brko151
sbcreation
7 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: ZNANJA BORAVKA U PRIRODI, SURVIVAL I BUSHCRAFT :: ŽIVOT U DIVLJINI
Stranica 1 / 1.
Kampiranje / na što paziti / ruta donji miholjac - vukovar
Krećem na kampiranje sa kajakom sa još 3 člana.
Ruta bi nam bila od Donjeg Miholjca pa sve do Vukovara sa 4 kajaka.
Jedan od članova "ekspedicije" ima puno iskustva sa planinarenjem.
Polazak bi bio u šestom mjesecu.
Molio bi iskusne avanturiste da mi napišu na što bi trebali pripaziti tokom putovanja (kukci, životinjice, opasnost rijeke, koju hranu bi bilo pogodno nositi a da dovoljno dugo izdrži (veliki sam ljubitelj roštilja )).
Ako na ruti postoji i neka mjesta za koje znate da bi ih bilo šteta zaobići molio bi Vas da mi i to napomenete.
Za putovanje smo izdvojili max. 7 dana laganini tempom.
Spavali bi uglavnom uz obalu na napuštenim divljim područjima.
Ruta bi nam bila od Donjeg Miholjca pa sve do Vukovara sa 4 kajaka.
Jedan od članova "ekspedicije" ima puno iskustva sa planinarenjem.
Polazak bi bio u šestom mjesecu.
Molio bi iskusne avanturiste da mi napišu na što bi trebali pripaziti tokom putovanja (kukci, životinjice, opasnost rijeke, koju hranu bi bilo pogodno nositi a da dovoljno dugo izdrži (veliki sam ljubitelj roštilja )).
Ako na ruti postoji i neka mjesta za koje znate da bi ih bilo šteta zaobići molio bi Vas da mi i to napomenete.
Za putovanje smo izdvojili max. 7 dana laganini tempom.
Spavali bi uglavnom uz obalu na napuštenim divljim područjima.
sbcreation- zelembara
-
Broj postova : 20
Godine : 37
Datum registracije : 22.04.2014
Re: Kampiranje / na što paziti / ruta donji miholjac - vukovar
Pozdrav!
imam slične planove, također u 6.mjesecu, spuštanje kajacima od Varaždinskog jezera do Dalja.
E sad, tok Drave je dugačak oko 250km do ušća u Dunav. Računao sam da se dnevno može preveslati 70-80km, jer je brzina rijeke oko 4-5km/h ovisno o vodostaju. Znači da uopće ne veslaš već prelaziš oko 5 km/h.
Plan je rutu preveslati u 3 dana.
Spavali bi uz obalu u šatorima, ili eventualmo hammocku, mada u to doba već ima puno komaraca.
Moj kajak je gumotex -solar, dvosjed, s tim da je drugo mjesto rezervirano za opremu i hranu.
Pročitaj si malo Olimpove reportaže na forumu, meni je puno pomoglo.
imam slične planove, također u 6.mjesecu, spuštanje kajacima od Varaždinskog jezera do Dalja.
E sad, tok Drave je dugačak oko 250km do ušća u Dunav. Računao sam da se dnevno može preveslati 70-80km, jer je brzina rijeke oko 4-5km/h ovisno o vodostaju. Znači da uopće ne veslaš već prelaziš oko 5 km/h.
Plan je rutu preveslati u 3 dana.
Spavali bi uz obalu u šatorima, ili eventualmo hammocku, mada u to doba već ima puno komaraca.
Moj kajak je gumotex -solar, dvosjed, s tim da je drugo mjesto rezervirano za opremu i hranu.
Pročitaj si malo Olimpove reportaže na forumu, meni je puno pomoglo.
brko151- bebač
-
Broj postova : 6
Godine : 40
Datum registracije : 17.06.2013
sbcreation je napisao/la: koju hranu bi bilo pogodno nositi a da dovoljno dugo izdrži (veliki sam ljubitelj roštilja )).
Večer prije puta upacaj (dobro posoli, između ostalog, i obilno zalij uljem) jednu kantu ili veću posudu kojekakve mesine.....ja preferiram svinjski vrat....
Osim što će ti kao velikom ljubitelju roštilja meso biti fantastično, vjerujem da ti može izdržati barem dva-tri dana;
onda staneš u Osijeku i ponoviš postupak
Jedino ga nemoj držati na direktnom suncu....
I možda ćeš morati češće pristajati da riješiš tekuća pitanja...
Što se tiče ostale hrane, klasika: konzerve, tjestenina, riža, brašno, dvopek, za doručak špek i slično.....
puls- guru
-
Broj postova : 2791
Godine : 46
Datum registracije : 05.03.2010
Ja se planiram se spustiti Dravom od Varaždina do Aljmaša, krenuo bi 24. 5.
Ako ima interesenata za praviti društvo, uvijek su dobrodošli.
Također se može korigirati i datum, ali ne poslije 15. 6.
Ako ima interesenata za praviti društvo, uvijek su dobrodošli.
Također se može korigirati i datum, ali ne poslije 15. 6.
Dravman- lingua
-
Broj postova : 416
Godine : 53
Datum registracije : 19.01.2011
Ova tvoja ruta je stvarno neka *ebena! Ako to budeš išao svaka čast!
@Puls
Hvala na savjetu
Ja ću sa svojima rutu svakako foto dokumentirati i ponešto i snimiti... pa se budem svakako pohvalio na forumu
@Puls
Hvala na savjetu
Ja ću sa svojima rutu svakako foto dokumentirati i ponešto i snimiti... pa se budem svakako pohvalio na forumu
sbcreation- zelembara
-
Broj postova : 20
Godine : 37
Datum registracije : 22.04.2014
Zastiti se dobro od komaraca, ima ih vec sad za poludit
madWez- lingua
-
Broj postova : 206
Godine : 39
Datum registracije : 05.11.2013
Poslikaj to, da vidimo kako je to sve izgledalo.
I da, u Osijeku možete stat na pivo
I da, u Osijeku možete stat na pivo
erdadj- lingua
-
Broj postova : 261
Godine : 50
Datum registracije : 25.12.2013
Evo da sastavim i ja svoj prvi post,bliži se godišnji odmor točnije početak kolovoza i namjera je ići na stari tok Drave i uživati nekih tjedan dana sa još nadam se dvojcom kolega ako se do tada nešto ne poremeti. Znači ideja je prvenstveno bijeg od suvremene civilizacije i stresa stoga moramo pronači što izoliranije mjesto za tabor ili kamp i podiči ga od materijala koje nam okoliš pruži uz ponešto opreme tipa cerade,užad itd. Zatim priprema dovoljne količine drva ogrijev i potraga za eventualnim izvorom pitke vode što će biti malo vjerojatno tako da budemo prokuhavali vodu. Namjera mi je izraditi za to vrijeme funkcionalni Luk i pokoju strijelu te prakticiranje i usavršavanje raznih metoda potrebnih za život u divljini ili po meni izvan civilizacije jer je život u civilizaciji zapravo divljina.
Ako je netko već išao u navedeno područje na sličnu avanturu svakako bih cijenio svaki savjet, najveća nepoznanica mi je samo područje budući da nisam nikada tamo bio, pregledao sam dosta slika koje su zaista fascinantne i pregledavao ciljano područje u Google earth-u ali još nisam donio konačnu odluku, mislim da će se to desiti spontano na samom terenu, u grubo imam neku polaznu točku a sama konfiguracija terena će odrediti i lokaciju kampa jedino je pitanje koliko budemo prehodali dok se ne smjestimo.Kako bih imao potpuni mir svoj telefonski broj za to vrijeme isključujem, uzet ču karticu na bonove i taj broj dati supruzi da me može dobiti u slučaju krajnje nužde. Što se ostale tehnike tiče volim koristiti Andoid aplikaciju "my trails" jer nudi mnoštvo karata i mapira kretanje itd tako da na njoj si mogu mapirati važne točke poput eventualno pronađenog izvora ili označavanje mjesta gdje smo ostavili vozilo ili opremu radi lakšeg pronalaska. Uzeo sam i solarni punjač kako bi osigurao da mi sve to funkcionira, jedan fotić također i vokci za međusobnu komunikaciju.
Ako je netko već išao u navedeno područje na sličnu avanturu svakako bih cijenio svaki savjet, najveća nepoznanica mi je samo područje budući da nisam nikada tamo bio, pregledao sam dosta slika koje su zaista fascinantne i pregledavao ciljano područje u Google earth-u ali još nisam donio konačnu odluku, mislim da će se to desiti spontano na samom terenu, u grubo imam neku polaznu točku a sama konfiguracija terena će odrediti i lokaciju kampa jedino je pitanje koliko budemo prehodali dok se ne smjestimo.Kako bih imao potpuni mir svoj telefonski broj za to vrijeme isključujem, uzet ču karticu na bonove i taj broj dati supruzi da me može dobiti u slučaju krajnje nužde. Što se ostale tehnike tiče volim koristiti Andoid aplikaciju "my trails" jer nudi mnoštvo karata i mapira kretanje itd tako da na njoj si mogu mapirati važne točke poput eventualno pronađenog izvora ili označavanje mjesta gdje smo ostavili vozilo ili opremu radi lakšeg pronalaska. Uzeo sam i solarni punjač kako bi osigurao da mi sve to funkcionira, jedan fotić također i vokci za međusobnu komunikaciju.
scout&search- bebač
-
Broj postova : 3
Godine : 44
Datum registracije : 15.06.2017
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: ZNANJA BORAVKA U PRIRODI, SURVIVAL I BUSHCRAFT :: ŽIVOT U DIVLJINI
Stranica 1 / 1.