Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Velebit zimi
+4
goxxon
Strider
NAVIGATOR
glock
8 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO I VIDEO REPORTAŽA
Stranica 1 / 1.
Velebit zimi
Protekli vikend bio sam s frendovima na Velebitu da uhvatimo još malo snijega dok ga ima.Išli smo sa Zavižana do Rossijeve i natrag.Dok mi u normalnim uvjetima za to treba 4h pa i manje,ovaj puta smo pješačili 8 i pol sati,a vidi se i zašto.
Pred svitanje na Zavižanu,čekamo da Sunce izađe iz Like.
Naš prijevoz
snijeg ujutro dobro drži
na izlazu iz šume u krš
staza je tu negdje,ispod metar-dva snijega
bespuće
markacije?svakih pola km otprilike,zametene snijegom
spomen ploča graditelju staze ing.Premužiću
pošto staza nije vidljiva slijedimo je logikom
Čepuraš,na vrhu je stado divokoza upijalo sunčevu toplinu cijeli dan samo se ne vide jer je moj fotič preslab da ih privuče
ovakvih je mjesta bilo dosta,definitivno za dereze i cepin,velika kosina i tvrd snijeg,krplje čak smetaju ali smo prelijeni da ih stalno skidamo pa montiramo,eh.
konačno,odmor na Rossijevoj kolibi,lijepo je obnovljena iznutra ali snijeg je probio krov pa kaplje iznutra lagano.
detalj iz Rožanskih kukova,grebenom vodi staza koju je postavio Tatek Tomerlin,jedna od najatraktivnijih na Velebitu,a sad se ne obnavlja jer uprava NP ne želi posjetioce unutar tog prostora koje je proglašeno zaštićenim rezervatom.
duboko,duboko
drugi dan smo se vozikali planinom koliko je to bilo moguće,ovo je odvojak za Veliki Alan,još neko vrijeme izvan upotrebe.Inače,ovo je malo snijega,obično ga je tu i do 2-3m,a cesta se obično otvori krajem svibnja.
kuća na Mrkvištu
Štirovača
Pisani kamen u Begovači,rimski ukaz o korištenju vode s obližnjeg izvora koji je bio razlog sukoba između dva ilirska plemena.Eto,kvalitetno potrošen vikend,i to je to.
Pred svitanje na Zavižanu,čekamo da Sunce izađe iz Like.
Naš prijevoz
snijeg ujutro dobro drži
na izlazu iz šume u krš
staza je tu negdje,ispod metar-dva snijega
bespuće
markacije?svakih pola km otprilike,zametene snijegom
spomen ploča graditelju staze ing.Premužiću
pošto staza nije vidljiva slijedimo je logikom
Čepuraš,na vrhu je stado divokoza upijalo sunčevu toplinu cijeli dan samo se ne vide jer je moj fotič preslab da ih privuče
ovakvih je mjesta bilo dosta,definitivno za dereze i cepin,velika kosina i tvrd snijeg,krplje čak smetaju ali smo prelijeni da ih stalno skidamo pa montiramo,eh.
konačno,odmor na Rossijevoj kolibi,lijepo je obnovljena iznutra ali snijeg je probio krov pa kaplje iznutra lagano.
detalj iz Rožanskih kukova,grebenom vodi staza koju je postavio Tatek Tomerlin,jedna od najatraktivnijih na Velebitu,a sad se ne obnavlja jer uprava NP ne želi posjetioce unutar tog prostora koje je proglašeno zaštićenim rezervatom.
duboko,duboko
drugi dan smo se vozikali planinom koliko je to bilo moguće,ovo je odvojak za Veliki Alan,još neko vrijeme izvan upotrebe.Inače,ovo je malo snijega,obično ga je tu i do 2-3m,a cesta se obično otvori krajem svibnja.
kuća na Mrkvištu
Štirovača
Pisani kamen u Begovači,rimski ukaz o korištenju vode s obližnjeg izvora koji je bio razlog sukoba između dva ilirska plemena.Eto,kvalitetno potrošen vikend,i to je to.
glock- mr.spika
-
Broj postova : 1128
Godine : 61
Datum registracije : 31.01.2011
Re: Velebit zimi
krasna šetnja, skroz vam zavidim. Ja se ove godine baš nisam nauživao snijega.
Odlične fotke, trebao bi češće stavljati izvještaje s svojih čestih izleta.
Odlične fotke, trebao bi češće stavljati izvještaje s svojih čestih izleta.
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
Eto, sve si mi već rekao, ali sam zamišljao blažu situaciju. Dobro je!
Sve mi se čini da bi ljudi više cijenili naše krajeve da vide ovakve fotke, a ne samo razglednice.
Sve mi se čini da bi ljudi više cijenili naše krajeve da vide ovakve fotke, a ne samo razglednice.
Strider- honoris
-
Broj postova : 2611
Godine : 31
Datum registracije : 18.06.2009
Navi,a lijenost je u pitanju,ne da mi se postavljat,eto...
Da,Strider,malo fotografa koji rade fotke za razglednice piči po nedođijama i to po ovakvim uvjetima.Jedan od malobrojnih koje znam je frend koji je bio s nama,ima mrcinu od fotiča i njegove su slike naspram ovih mojih četvrta dimenzija...al se zato i nateglio opreme,jedno 7-8 kg objektiva,aparat,ovo,ono.Potraži na boriskačan.com pa pod NP Sjeverni Velebit,ludilo brale...
Da,Strider,malo fotografa koji rade fotke za razglednice piči po nedođijama i to po ovakvim uvjetima.Jedan od malobrojnih koje znam je frend koji je bio s nama,ima mrcinu od fotiča i njegove su slike naspram ovih mojih četvrta dimenzija...al se zato i nateglio opreme,jedno 7-8 kg objektiva,aparat,ovo,ono.Potraži na boriskačan.com pa pod NP Sjeverni Velebit,ludilo brale...
glock- mr.spika
-
baš dobar vikend i jako lijepa galerija na http://www.boriskacan.com/galleries.php?ID=138
goxxon- guru
-
Broj postova : 3594
Godine : 44
Datum registracije : 17.11.2010
Odličan izlet, predivna priroda =)
A Kačan ima jeben fotke , al za takve fotke treba tegliti opremu i sebe na takva mjesta i čekati trenutak za fotkanje =)
Glock , ne biti lijen nego stavljaj fotke i reportaže =)
A Kačan ima jeben fotke , al za takve fotke treba tegliti opremu i sebe na takva mjesta i čekati trenutak za fotkanje =)
Glock , ne biti lijen nego stavljaj fotke i reportaže =)
Migach- ADMIN
-
Broj postova : 2566
Godine : 34
Datum registracije : 17.10.2010
Boris za dobru fotku ima ludu volju,ustaje prije zore,čeka zalaze,skače,penje,lovi idealnu poziciju.Prošle je zime za jedan vikend opalio preko 2 hiljade fotki,ovaj puta samo nešto preko hiljadu,bilo je manje snijega .Prošla je zima bila rekordna po snijegu,3.22m na Zavižanu pa je krajolik izgledao nestvarno,mogle su se radit rute po kukovima i grebenima gdje to inače nije izvedivo,a ovako je sve pokriveno tvrdim snijegom pa pičiš ko po asfaltu.
glock- mr.spika
-
super slike i đir.. baš bi išao na tako nešto rado
čuo sam za Kačana, ima iz Zadra još jedan dobar fotograf koji obilazi Velebit, Aleksandar Gospić
čuo sam za Kačana, ima iz Zadra još jedan dobar fotograf koji obilazi Velebit, Aleksandar Gospić
pirat- mr.spika
-
Broj postova : 1217
Godine : 39
Datum registracije : 19.01.2012
Velebit je predivan na njemu ima jako puno mijes5ta koja valja istražiti i mimo staza.Fotke su ti odlične Glock a i napor je bio ubitačan po snijegu pogotovo po onim kosinama kada se nikada nezna kad se možeš odsklizati.Bravo momci.
mamac za pecanje- lingua
-
Broj postova : 430
Godine : 63
Datum registracije : 20.03.2013
Izvrsno! Na Kačanovoj galeriji je HDR odradio svoje... nastvarno lijepe fotke.
Igsy- honoris
-
Broj postova : 2412
Godine : 35
Datum registracije : 12.03.2010
Pirat,da,i Saša je super fotograf,naravno.Pa tebi je Velebit u susjedstvu,odovuda su gotovo bliže Alpe.
Mamac,je ima na Velebitu materijala za istraživanje ohohooo.Staza kroz kukove je usječena u stijenu i ljeti je pravi autoput dok zimi kad je pokrije metar snijega praktički nestane pod kosinom.Ovo je još relativno i nizak snijeg,mogu zamislit kak izgleda kad je 2-3m ko,recimo prošle zime.
Igsy,da,skoro pa su slike ljepše nego stvarno stanje.
Mamac,je ima na Velebitu materijala za istraživanje ohohooo.Staza kroz kukove je usječena u stijenu i ljeti je pravi autoput dok zimi kad je pokrije metar snijega praktički nestane pod kosinom.Ovo je još relativno i nizak snijeg,mogu zamislit kak izgleda kad je 2-3m ko,recimo prošle zime.
Igsy,da,skoro pa su slike ljepše nego stvarno stanje.
glock- mr.spika
-
[quote="glock"]Pa tebi je Velebit u susjedstvu,odovuda su gotovo bliže Alpe.
quote]
je.. samo nemam auto niti sa kim ići.. bliže i jednostavnije mi je na Medvednicu otići nego na Velebit
quote]
je.. samo nemam auto niti sa kim ići.. bliže i jednostavnije mi je na Medvednicu otići nego na Velebit
pirat- mr.spika
-
Busom ili stopom i šibaj sam.Ja nekad opalim 5-6 dana sam u brdu i to obično od ponedjeljka do petka, zna proći cijeli tjedan da čovjeka ne vidim na Velebitu.Neprocjenjivo...
glock- mr.spika
-
bez pasa ne idem nigdi
u zagreb odemo busom i onda malo tramvajem i eto nas na Medvednici..
nažalost imam slobodne samo subote popodne i nedjelje
u zagreb odemo busom i onda malo tramvajem i eto nas na Medvednici..
nažalost imam slobodne samo subote popodne i nedjelje
pirat- mr.spika
-
idealno za đireve sa startom u Starigradu ili Selinama,skroz gore do Ivinih voda ili Vlaškog grada,grebenom do Struga ili pak švrljanja u nižim dijelovima.Al glavno da se izađe van,ja moram priznati da sam puno češće na Velebitu nego na Medvednici,a blizu mi je ko tebi Velebit.
glock- mr.spika
-
nadam se da ce se to promjeniti ubrzo.. sad sam se malo aktivirao u pd pa se nadam naci neko aktivno drustvo
pirat- mr.spika
-
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO I VIDEO REPORTAŽA
Stranica 1 / 1.