Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Sumski duhovi
+27
Lawman
E.G.
franciscus
Jolender
ag2307
nodado
aiyana
archery
zoki208
laredo
ivo
siga
goxxon
cutlass
chumaman
puls
nix1909
mamac za pecanje
madWez
gorky
maxina
flok
Fratt
Šimun
tarpe
oetzi
zlatko1
31 posters
Stranica 2 / 4.
Stranica 2 / 4. • 1, 2, 3, 4
Re: Sumski duhovi
Zaista lijepo, Zlatkiću. Ovaj lijevi cigleni duh, u sebi sam ga nazvao "Glavati nosonja", neobično me podsjeća na moderatora Freta ! Nego, spominješ kako preferiraš duhove u drvu. Jesi li pokušao napraviti duha u boci, pa ga pustiti van ?
ivo- guru
- Broj postova : 3335
Datum registracije : 05.10.2011
Pridružujem se čestitkama, zaista prekrasni radovi! I svaka čast na trudu i volji što se tiče obrade cigle - em ona prašina, em može puknuti.. Vjerujem da je drvo puno zahvalnije a meni i ljepše. Uglavnom - samo naprijed!
laredo- lingua
-
Broj postova : 320
Godine : 50
Datum registracije : 19.02.2014
Hvala laredo.Sto se tezine rada tice meni je isto.A kao sto pomenuh jedina meni mana je ta prasina.Ostalo nije nikakav problem.
Hvala prijatelju,svakog nesto privuce, tebe vidis, nos.
A sto se duha tice vec imam jednog napravljenog,doduse u "koznoj" boci i nikako da ga pustim napolje.
Hvala prijatelju,svakog nesto privuce, tebe vidis, nos.
A sto se duha tice vec imam jednog napravljenog,doduse u "koznoj" boci i nikako da ga pustim napolje.
zlatko1- spikač
-
Broj postova : 827
Godine : 43
Datum registracije : 28.10.2010
O, svaki rostilj bi pozelio jednu ovakvu ciglu, kako bi to mamilo poglede...
Svaka cast
Svaka cast
Da znas da ti ideja uopste nije losa.
Hvala!
Hvala!
zlatko1- spikač
-
Evo opet nesto novo.Prvi put radim glavu koja nema "veliku"bradu.Nije u pitanju duh vec....neznam nija,mozda "nosonja".Al da nebih ja tu nesto davio mnogo,evo slike pa da vidite o cemu se radi.
Eto.Pa jel ima nos il nema ?
Odavno vec se kanim uraditi nekog sa VELIKIM nosom,htedoh duha,medjutim u toku rada sam se predomislio i ispao samo "nosonja".
Nadam se da ce vam se svideti.
Pozdrav !!!
Zlatko
Eto.Pa jel ima nos il nema ?
Odavno vec se kanim uraditi nekog sa VELIKIM nosom,htedoh duha,medjutim u toku rada sam se predomislio i ispao samo "nosonja".
Nadam se da ce vam se svideti.
Pozdrav !!!
Zlatko
zlatko1- spikač
-
Stvarno imaš umjetničku dušu,podsjećaš me na našeg umjetnika Popijača.Zbog tebe sam se i zarazio sa štampanjem kože
archery- tipko
-
Broj postova : 84
Godine : 67
Datum registracije : 02.02.2014
Bas ti hvala.I bas mi je mnogo drago da sam te bas ja zarazio za stampanje koze.
Hvala jos jednom.
Hvala jos jednom.
zlatko1- spikač
-
Baš je pravi....
.....ima patnički izraz lica....vidi se da ga život nije mazio....iako je sačuvao sve zube...
.....ima patnički izraz lica....vidi se da ga život nije mazio....iako je sačuvao sve zube...
puls- guru
-
Broj postova : 2791
Godine : 46
Datum registracije : 05.03.2010
Hvala Dinko.
A jes mu zubi za primer.Jbg.prao ih redovno,mada sam mogao da mu izbijem jedan,al se nisam setio.
A jes mu zubi za primer.Jbg.prao ih redovno,mada sam mogao da mu izbijem jedan,al se nisam setio.
zlatko1- spikač
-
Ludo ! Cyrano de Bergerac ! Mogao bi kolega Ikarus izići s par stihova legendarnog viteza !
ivo- guru
-
Broj postova : 3335
Godine : 61
Datum registracije : 05.10.2011
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
Di se seti Cyrana prijatelju.U secanju mi ostao film o njemu gde njega glumi Zerar Depardje.Cuveni nosonja.
Iz ove grupe bice da sam ja priblizan Pipinu Malom,mada je i on preveliki za mene.Salim se.Hvala Fratt.
Nisam skoro svracao na forum pa tek sad ovo videh.A bas mi je prijalo.Hvala jos jednom.
Iz ove grupe bice da sam ja priblizan Pipinu Malom,mada je i on preveliki za mene.Salim se.Hvala Fratt.
Nisam skoro svracao na forum pa tek sad ovo videh.A bas mi je prijalo.Hvala jos jednom.
zlatko1- spikač
-
Kako dobrooo Svaka čast! Mogu li ja jednog kupiti?
aiyana- bebač
-
Broj postova : 11
Godine : 47
Datum registracije : 24.07.2014
Hvala ,drago mi je da ti se svidja.
A sto se kupovine tice,ima tu dva problemcica.Jedan cu ja resiti,a drugi zavisi od tebe.Drugi je naravno cena,ako ti bude odgovarala onda je sve ok.Ali prvi problem je malo komplikovaniji,a tice se slanja robe.Ja to zelim slati postom,ali da bi to mogao moram neke stvari ovde zavrsiti da bi mi dozvolili.A nikako to da uradim.Medjutim ako se dogovorimo oko kupovine onda cu ja morati obavezno to da uradim.Posalji mi privatno poruku pa da se dogovorimo.
Jos jednom hvala za pohvalu pa se cujemo.
A sto se kupovine tice,ima tu dva problemcica.Jedan cu ja resiti,a drugi zavisi od tebe.Drugi je naravno cena,ako ti bude odgovarala onda je sve ok.Ali prvi problem je malo komplikovaniji,a tice se slanja robe.Ja to zelim slati postom,ali da bi to mogao moram neke stvari ovde zavrsiti da bi mi dozvolili.A nikako to da uradim.Medjutim ako se dogovorimo oko kupovine onda cu ja morati obavezno to da uradim.Posalji mi privatno poruku pa da se dogovorimo.
Jos jednom hvala za pohvalu pa se cujemo.
zlatko1- spikač
-
Pozdrav za sve.Nije me dugo bilo.Medjutim nesto se ipak radilo.U prilog tome par slicica meni uvek zabavnih "duhovitih"patuljaka,ali i jos nesto.Dakle slicice.
Eto ,to je sve.Bilo bi vise slicica,al radim preko mobilnog,racunar mi u kvaru,pa mi dosta nezgodno.
Veliki pozdrav od mene.
Eto ,to je sve.Bilo bi vise slicica,al radim preko mobilnog,racunar mi u kvaru,pa mi dosta nezgodno.
Veliki pozdrav od mene.
zlatko1- spikač
-
odlično Zlatko pravi si umjetnik.
samo nastavi tako, ima li i novih nožarskih majstorija?
samo nastavi tako, ima li i novih nožarskih majstorija?
nodado- bomber
-
Broj postova : 187
Godine : 35
Datum registracije : 24.11.2013
Hvala.
Za sada nema.Zelim da nabavim prvo osnovne alatke pa onda da krenem. A za to vreme cu ovo raditi,a i nadati se da ce mi to pomoci da nabavim taj alat. A onda krece sve malo ozbiljnije.A ima toga dosta.
Za sada nema.Zelim da nabavim prvo osnovne alatke pa onda da krenem. A za to vreme cu ovo raditi,a i nadati se da ce mi to pomoci da nabavim taj alat. A onda krece sve malo ozbiljnije.A ima toga dosta.
zlatko1- spikač
-
Zlatko ti si umjetnik
Prekrasne pizdarije radiš s drvetom. Bilo bi dobro da to pretvoriš u izvozni proizvod
Prekrasne pizdarije radiš s drvetom. Bilo bi dobro da to pretvoriš u izvozni proizvod
gorky- mr.spika
-
Broj postova : 1400
Godine : 48
Datum registracije : 19.11.2012
Hvala gory.
To i nameravam.Samo neke papire da povadim da me nezezaju ovi u posti i onda ce moci.A samo mi to pravilo problem.
To i nameravam.Samo neke papire da povadim da me nezezaju ovi u posti i onda ce moci.A samo mi to pravilo problem.
zlatko1- spikač
-
zlatko1 je napisao/la:Hvala gory.
Zlajo,prijatelju,samo da te ispravim-ne zezaju te "ovi u pošti" već vjerojatno carinska služba tvoje zemlje.Poštari su krivi za dosta toga ali za izvozne muke nisu.
Kada središ papire obznani to ovdje plz,jedan sam od potencijalnih kupatza.Odavno već slinim nad tvojim umjetninama a naročito od kada sam vidio uživo tvoje remek-djelo u vlasništvu štovanog nam Ive!
maxina- MODERATOR
-
Broj postova : 2512
Godine : 55
Datum registracije : 19.11.2011
Znam prijatelju.Malo sam se lose izrazio.Ali mislim da cu srediti to,mozda vec sutra.Ovdasnji presednik opstine je dobio od mene po nagovoru nekih ljudi iz mog sela ikonu njegove slave na poklon.Pa se ponudio da mi pomogne.Tada nisam mogao da prihvatim pomoc,ali se sad sve promenilo,tj.ja.Pa cu sutra da trazim uslugu.Nadam se da ce mi to srediti,kao i jos nesto.
A i onaj Pay Pal je kako sam razumeo proradio u potpunosti kod nas.Sto mi znatno olaksava sve to.
Hvala prijatelju i naravno da cu ovde sve to okaciti.A imace toga mnogo,i mnogo raznovrsnog.Svasta nesto pripremam.
A i onaj Pay Pal je kako sam razumeo proradio u potpunosti kod nas.Sto mi znatno olaksava sve to.
Hvala prijatelju i naravno da cu ovde sve to okaciti.A imace toga mnogo,i mnogo raznovrsnog.Svasta nesto pripremam.
zlatko1- spikač
-
A evo u medjuvremenu dok nekrenem sa malo ozbiljnijim radovima otesao sam jos par duhova.Jedan je radjen u emotivnom rastrojstvu pa je poprilicno grub,dok je ovaj drugi radjen u znatno mirnijoj fazi pa se poprilicno finije tesan.Doduse kod drugog sam se malko igrao sa ocima pa izgleda malko "duhovastije"od predjasnjih moih duhova.Velicine su:prvi 10-13cm,a drugi 20-tak cm.Oba su radjena u zovi.
Ima i poneka slika iz procesa izrade(mislim da se da naslutiti koje su).Takodje prvi nije lakiran,tj.jeste,ali nisje jos suv pa nije slikan.Eto zasad toliko.Do sledeceg "medjuvremena".Adio!
Ima i poneka slika iz procesa izrade(mislim da se da naslutiti koje su).Takodje prvi nije lakiran,tj.jeste,ali nisje jos suv pa nije slikan.Eto zasad toliko.Do sledeceg "medjuvremena".Adio!
zlatko1- spikač
-
Odlični duhovi, i ostali radovi! Skidam kapu majstore
ag2307- tipko
-
Broj postova : 90
Godine : 42
Datum registracije : 07.12.2012
Hvala kolega!!!
A evo jos jedan duh je gotovo.Doduse nije samo izlakiran.Drvo je jasen i to jedna cepanica jos napadnuto gljivicama,meni odlicna kombinacija.Visine je oko 15-tak centimetara.
Pozdrav!!!
A evo jos jedan duh je gotovo.Doduse nije samo izlakiran.Drvo je jasen i to jedna cepanica jos napadnuto gljivicama,meni odlicna kombinacija.Visine je oko 15-tak centimetara.
Pozdrav!!!
zlatko1- spikač
-
Poslije nekog vremena otvorim forum i kao magnetom klik na tvoju temu.
Auuuuu... kako si me oduševio, iznenadio i razveselio sa svojim talentom.
Želim ti da uvijek uživaš u onome što radiš ma gdje i kako radovi završili.
Pozdrav Zlatko i sve najbolje želim.
Auuuuu... kako si me oduševio, iznenadio i razveselio sa svojim talentom.
Želim ti da uvijek uživaš u onome što radiš ma gdje i kako radovi završili.
Pozdrav Zlatko i sve najbolje želim.
Jolender- spikač
-
Broj postova : 746
Godine : 58
Datum registracije : 09.03.2010
Hvala kolega. I ja uzivam jako u tvoim radovima i snalazljivosti.
Hvala jos jednom.
Hvala jos jednom.
zlatko1- spikač
-
Evo jos jedna je gotovo,ali takodje nije izlakirana.Verovatno gu to uraditi zajedno,jedino ako nebude jos koja u medjuvremenu zavrsena.Dakle par slicica te nove i par zajednickih.
[URL=https://s1134.photobucket.com/user/zlatko381/media/sumski%20duhovi%20skulpture/IMG_20150210_234913_zps0b8efc9b.jpg.html]
Eto to je sve do lakiranja ili nekog drugog rada.
[URL=https://s1134.photobucket.com/user/zlatko381/media/sumski%20duhovi%20skulpture/IMG_20150210_234913_zps0b8efc9b.jpg.html]
Eto to je sve do lakiranja ili nekog drugog rada.
zlatko1- spikač
-
@zlatko1, zdravo ti zavidim na Bogom danom daru i vještini. Ovo što ti radiš, po mojim mjerilima, zaslužuje za početak makar jednu lijepu izložbu sa pristojnim katalogom - ako ništa drugo, da ostane dubok trag koji se može slijediti. I, bit ću slobodan pa ću reći i ovo: lakiranje bi bilo grijeh prema ovim duhovima jer bi im ubilo duh. Ako ih potopiš u toplo mineralno ulje i ostaviš dan-dva i nakon toga ih premažeš nekom varijantom "cutting board butter"-a, ništa im više neće trebati.
franciscus- spikač
-
Broj postova : 943
Godine : 62
Datum registracije : 29.07.2012
Hvala franciscus.
Takodje se slobodno usudi za bilo sta,nisam ja zlonameran,a takodje sam uvek otvoren za nova saznanja.Sad to za izlozbu nisam siguran da li mislis na onu pravu izlozbu,kao izlozba u muzeju ili sta slicno?Ako na to mislis,rano je jos uvek.Nisam jos dosao do onoga sto ja zelim.Ali priblizavam mu se polako.E sad pomenu katalog u sklopu izlozbe pa me to malo omelo,jer se razmisljam da napravim nesto slicno u cilju neke promocije,ili slicnog.To mi je dao ideju jedan zemljak tu iz mog sela koji zivi u jednom obliznjem gradu.Radi u nekoj etno kafani ili sta je vec u koju cesto dolaze i neke "budze"pa mi je predlozio da napravim kao neki katalog sa moim radovima i njemu dan,pa bi on valjda to delio .Po meni je to odlicna zamisao ne samo zbog njega vec i uopste,samo mi je poprilicno tesko da ga napravim,jer neradim ja samo jednu stvar vec nih nekoliko koje skoro nemaju veze jedna s drugom.A sve njih bih nekako smestio u neku celinu.Al nikako da smislim kako to da uradim.Ruzno je samo da nabacam to na gomilu,mora imati nekog smisla.Mada opet nezurim preterano,tek sam sad od skora krenuo ozbiljnije da sve to radim,pa zato ima vremena.Dok ja dostignem svoj maksimum,ako ga dostignem,nadam se da ce mi i ideja pasti na pamet.Mada nebi bilo lose i pre.Al dobro,videcemo.
A sto se tice ovog saveta oko zastite duha.Nisam bas razumeo ovo zadnje sta je.Probao sam na internetu da nadjem,al mislim da nije to to.Doduse,zeza me dosta sto neznam Engleski.Deluje mi kao neki puter za jelo,al cini mi se da nije to.
Ja sam inace zamislio nesto u vezi ova dva komada.Gledao sam neke tako radove na internetu od drugim majstora pa mi se nesto svidelo i voleo bih da isprobam.Nadam se samo da ce mi uspeti kako treba.Jer i to nije bas jednostavno.
Takodje se slobodno usudi za bilo sta,nisam ja zlonameran,a takodje sam uvek otvoren za nova saznanja.Sad to za izlozbu nisam siguran da li mislis na onu pravu izlozbu,kao izlozba u muzeju ili sta slicno?Ako na to mislis,rano je jos uvek.Nisam jos dosao do onoga sto ja zelim.Ali priblizavam mu se polako.E sad pomenu katalog u sklopu izlozbe pa me to malo omelo,jer se razmisljam da napravim nesto slicno u cilju neke promocije,ili slicnog.To mi je dao ideju jedan zemljak tu iz mog sela koji zivi u jednom obliznjem gradu.Radi u nekoj etno kafani ili sta je vec u koju cesto dolaze i neke "budze"pa mi je predlozio da napravim kao neki katalog sa moim radovima i njemu dan,pa bi on valjda to delio .Po meni je to odlicna zamisao ne samo zbog njega vec i uopste,samo mi je poprilicno tesko da ga napravim,jer neradim ja samo jednu stvar vec nih nekoliko koje skoro nemaju veze jedna s drugom.A sve njih bih nekako smestio u neku celinu.Al nikako da smislim kako to da uradim.Ruzno je samo da nabacam to na gomilu,mora imati nekog smisla.Mada opet nezurim preterano,tek sam sad od skora krenuo ozbiljnije da sve to radim,pa zato ima vremena.Dok ja dostignem svoj maksimum,ako ga dostignem,nadam se da ce mi i ideja pasti na pamet.Mada nebi bilo lose i pre.Al dobro,videcemo.
A sto se tice ovog saveta oko zastite duha.Nisam bas razumeo ovo zadnje sta je.Probao sam na internetu da nadjem,al mislim da nije to to.Doduse,zeza me dosta sto neznam Engleski.Deluje mi kao neki puter za jelo,al cini mi se da nije to.
Ja sam inace zamislio nesto u vezi ova dva komada.Gledao sam neke tako radove na internetu od drugim majstora pa mi se nesto svidelo i voleo bih da isprobam.Nadam se samo da ce mi uspeti kako treba.Jer i to nije bas jednostavno.
zlatko1- spikač
-
Vrhunski radovi, stvarno zadivljujuće!
Svaka čast Zlatko!
Svaka čast Zlatko!
E.G.- tipko
-
Broj postova : 50