Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Sumski duh br.1
+15
mamac za pecanje
Tahdonvoima
zabac
oetzi
gorky
Pilgrim
puls
maxina
Fagus
Hombre
nodado
Fratt
chumaman
Black Jack
zlatko1
19 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: OPREMA :: NOŽEVI :: IZRADA I ODRŽAVANJE NOŽA I ALATA
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Sumski duh br.1
Pozdrav svima.Nije me dugo bilo,al eto doslo vreme da predstavim svoj novi noz.Kao sto I naslov kaze ovaj noz je prvi iz serije nozeva sa duhovima.Inace duh je malo drugaciji nego ostali koje sam pravio do sada,mislim da je interesantan.Pravi mu je naziv “green man”,ali je u stvari to to.Takodje moram samo da se izvinem jer ce imati malo vise slika,tj.dosta vise.Nadam se da nije problem,a ako bude,nek moderator izbrise koje on hoce.Razlog toga je jer sam slikao ceo process izrade tj.ceo proces izrade futrole,da budem tacniji.Zahvaljujuci jednom neverovatno dobrom decku iz Makedonije sada imam svoj aparat.Nije neka skupa masina,al meni odradjuje posao I konacno vise nemoram uzimati od komsije.Dakle slika ce biti vise jer sam slikao ceo proces.Mozda nisam to bas uradio najbolje,al nadam se da ce biti razumljivo.Naravno tu cu I ja uskociti sa nekim objasnjenjem da bi bilo jasnije o cemu se radi.Dakle da pocnem.
Na prvoj slici je “omeksavanje koze-mokrenje”
Komad koze je izrezan na meru noza uz malo dodavanje u meri da ne bi slucajno kasnije pri oblikovanju falilo.Proces rezanja nisam slikao,to moze da se radi sa bilo kojim dostupnim alatom ili izradjenim u kucnoj varijanti,kao u mom slucaju.
Dakle komad koze je 3 puta provucen kroz mlaku vodu,stavljen u kesu,zatvoren hermeticki I stavljen na neku ravnu povrsinu.Preko njega je takodje stavljena neka ravna ploca kao otezanje.Ja sam stavio granitnu,koja mi inace sluzi za graviranje koze.U kesi stoi preko nozi,ali moze I duze.Meni je stajala 2 dana,jer sam imao nekog posla pa nisam mogao sutradan odmah da nastavim.Posle toga koza je mekana I taman za obradu.Posle vadjenja iz kese boja bi trebalo da joj bude bezmalo kao I pre kvasenja.Ako se pretera sa kvasenjem,onda kada se izvadi iz kese,blago se fenom produva sloj koji se gravira,ali ne previse.Jer taj sloj ne bi trebalo da je primetno vlazan.Ili se malko saceka da susne(to nisam probao,vec predpostavljam).
Na drugoj slici je vec zeljena sara prenesen na kozu.To se radi potrosenom hemiskom olovkom (kako sam ja radio)ili nekim tupim silom.Nesme da proseca papir.
Sledeca slika je isecanje kontura nozom za konture.Njega sam predstavio ranije.Ovde se vidi u akciji.Nije bas cista slika jer je slikano pod sijalicom I malo u zurbi.
Posle isecanja kontura sledi sirenje reza.Pogotovo ako je noz pod manjim uglom kao meni(moram da povecam ugao nisam zadovoljan bas ovim).Ovo je alat kojim sam ja to radio.
A evo I kako izgleda na “delu”.
Ovim je inace zgodnije.Ali mozda treba napraviti par razlicitih.Da budu zgodni za svaki ugao I krivinu.Mada moze I ovim ,samo malo pazljivije.
Zatim ide izrada pozadine.Mislim da se tako zove.Na slici je I alat kojim sam radio.Takodje moje izrade.
Posle toga ide ostalo graviranje razlicitim pecatima.To nisam slikao,zaboravio sam.Mada I ovako ima previse slika.Al rezultat zato nisam zaboravio.Prva sara.
Zatim zavrsene obe.Na slici se vide povrnuti vrhovi listova.To je namerno uradjeno.Sa jednim dletancetom za tu namenu,a koje sam opet zaboravio slikati.Imam ih dva.Sasvim jednostavna za izradu.Takode sam istim alataom podsekao valjda “pazuh”lista(udubljenje izmedju latica listova).Ali to se tesko vidi.Sem po malo pojacanoj senci ponegde na tim mestima.
Slika posle bojenja.U pitanju je boja u spreju.Tu sam nasao,pa tu jedino I imam.U pitanju je tamno braon boja.
E sad je slika na kojoj se vidi traka za kacenje na kais.Probao sam da uradim skrivenu pletenicu.Ali nisam sasvim zadovoljan sa njom.Trebala je biti zbijenija,al jos jedan “krug”nije mogao da se napravi.Pa je zato ovako “praznjikava”.Pored nje je alat za tanjenje koze,sa kojim sam tanjio kozu gde treba.Takodje rucna izrada.Lici na ljustilicu sargarepe ili krompira.Takodje na slici I jos jedan deo “sistema”za kacenje.
Na slici “sistem za kacenje sklopljen tj.zalepljen I spreman za prosivanje.Kopcu,koja spaja dve trake sam takodje radio od prohroma,jer me mrzlo da je trazim da kupim.
Pre sivenja je moralo konac podebljati upredanjem.A evo I moje “skalamerije”za to,I to na delu.Sklepano da radi.
Ali pre sivenja takodje jos jedna traka,al ukrasna za futrolu posle isecanja.
Znam ,ne izgleda bog zna kako zanimljivo.
Ovde je vec malo obradjena graviranjem.Isti postupak kao I futrola.
Verovatno I dalje ne izgleda preterano zanimljivo.
A da.Jedna slika noza pre samog sivenja.Ovde se vidi drveni umetak oko koga ce ici koza.Kao I sam noz.
“Moj”alat za oblelezavanje rupa.Mogao sam I tockic da napravim,al mi ovo nekako zgodnije.Mislim,meni zgodnije,a I lakse za napraviti.Lako mogu da promenim korak koji meni odgovara.A proces obelezavanja je malcice duzi.Takodje pored njega “cetvrtasto”silo,mada je vise kao neki kosi romb.U toku rada sam skapirao da je mnogo bolje sa njim.Pa sam ga I uradio.Ostatak futrole sam busio sa njim.”Sistem “za kacenje je kao sto se videlo busen sa okruglim.
I konacno sivenje.Evo ga proces.Igle su kupovne.Njih sa postojecim alatom nisam mogao da napravim,pa sam morao da ih kupim.
I sad za kraj I ceo komplet.Posle zavrsenog sivenja,voskiranja I drugog zavrsnog sredjivanja.
Inace jedino me ovo voskiranje muci.Unutrasnji deo noza nisam voskirao,a cuo sam da bi trebalo.Mada po meni ne mora,jer ce taj voska da ostaje na nozu,pri njegovom uvlacenju.Vosak sam inace nanosio kombinacijom utrljavanja I feniranja.Mukotrpan I dosadan posao,al se I to mora.
Pa konacno evo slika I gotovog “sumskog duha”.
Ovde se vec primecuje da je ona ukrasna kopca opravdala svoj naziv.Mislim da ovde ,u kompletu, vec izgleda mnogo bolje.
Umalo da zaboravim I da kazem nesto o nozu.Izradjen je od turpije.Diferencijalno popustan.Drska je Iz kombijacije dva drveta,oraha I jasena,a izmedju je stavljan bakar.Prednji prsten,granicnik je od 5 dinara mesinga.Drska zasticena lanenim uljem I pcelinjim voskom.Nisam ugravirao svoj pecat,ali hocu.
Ukupna duzina noza 182mm
Duzina seciva 89mm
Sirina seciva mal jace od18mm
Debljina seciva malo fali od 4mm
Debljina drske malo jace od 16mm
Eto,to je sve.A I bilo je vala dosta.
Veliki pozdrav!
A komentari su,pa zna se,dobrodosli.
Zlatko
Na prvoj slici je “omeksavanje koze-mokrenje”
Komad koze je izrezan na meru noza uz malo dodavanje u meri da ne bi slucajno kasnije pri oblikovanju falilo.Proces rezanja nisam slikao,to moze da se radi sa bilo kojim dostupnim alatom ili izradjenim u kucnoj varijanti,kao u mom slucaju.
Dakle komad koze je 3 puta provucen kroz mlaku vodu,stavljen u kesu,zatvoren hermeticki I stavljen na neku ravnu povrsinu.Preko njega je takodje stavljena neka ravna ploca kao otezanje.Ja sam stavio granitnu,koja mi inace sluzi za graviranje koze.U kesi stoi preko nozi,ali moze I duze.Meni je stajala 2 dana,jer sam imao nekog posla pa nisam mogao sutradan odmah da nastavim.Posle toga koza je mekana I taman za obradu.Posle vadjenja iz kese boja bi trebalo da joj bude bezmalo kao I pre kvasenja.Ako se pretera sa kvasenjem,onda kada se izvadi iz kese,blago se fenom produva sloj koji se gravira,ali ne previse.Jer taj sloj ne bi trebalo da je primetno vlazan.Ili se malko saceka da susne(to nisam probao,vec predpostavljam).
Na drugoj slici je vec zeljena sara prenesen na kozu.To se radi potrosenom hemiskom olovkom (kako sam ja radio)ili nekim tupim silom.Nesme da proseca papir.
Sledeca slika je isecanje kontura nozom za konture.Njega sam predstavio ranije.Ovde se vidi u akciji.Nije bas cista slika jer je slikano pod sijalicom I malo u zurbi.
Posle isecanja kontura sledi sirenje reza.Pogotovo ako je noz pod manjim uglom kao meni(moram da povecam ugao nisam zadovoljan bas ovim).Ovo je alat kojim sam ja to radio.
A evo I kako izgleda na “delu”.
Ovim je inace zgodnije.Ali mozda treba napraviti par razlicitih.Da budu zgodni za svaki ugao I krivinu.Mada moze I ovim ,samo malo pazljivije.
Zatim ide izrada pozadine.Mislim da se tako zove.Na slici je I alat kojim sam radio.Takodje moje izrade.
Posle toga ide ostalo graviranje razlicitim pecatima.To nisam slikao,zaboravio sam.Mada I ovako ima previse slika.Al rezultat zato nisam zaboravio.Prva sara.
Zatim zavrsene obe.Na slici se vide povrnuti vrhovi listova.To je namerno uradjeno.Sa jednim dletancetom za tu namenu,a koje sam opet zaboravio slikati.Imam ih dva.Sasvim jednostavna za izradu.Takode sam istim alataom podsekao valjda “pazuh”lista(udubljenje izmedju latica listova).Ali to se tesko vidi.Sem po malo pojacanoj senci ponegde na tim mestima.
Slika posle bojenja.U pitanju je boja u spreju.Tu sam nasao,pa tu jedino I imam.U pitanju je tamno braon boja.
E sad je slika na kojoj se vidi traka za kacenje na kais.Probao sam da uradim skrivenu pletenicu.Ali nisam sasvim zadovoljan sa njom.Trebala je biti zbijenija,al jos jedan “krug”nije mogao da se napravi.Pa je zato ovako “praznjikava”.Pored nje je alat za tanjenje koze,sa kojim sam tanjio kozu gde treba.Takodje rucna izrada.Lici na ljustilicu sargarepe ili krompira.Takodje na slici I jos jedan deo “sistema”za kacenje.
Na slici “sistem za kacenje sklopljen tj.zalepljen I spreman za prosivanje.Kopcu,koja spaja dve trake sam takodje radio od prohroma,jer me mrzlo da je trazim da kupim.
Pre sivenja je moralo konac podebljati upredanjem.A evo I moje “skalamerije”za to,I to na delu.Sklepano da radi.
Ali pre sivenja takodje jos jedna traka,al ukrasna za futrolu posle isecanja.
Znam ,ne izgleda bog zna kako zanimljivo.
Ovde je vec malo obradjena graviranjem.Isti postupak kao I futrola.
Verovatno I dalje ne izgleda preterano zanimljivo.
A da.Jedna slika noza pre samog sivenja.Ovde se vidi drveni umetak oko koga ce ici koza.Kao I sam noz.
“Moj”alat za oblelezavanje rupa.Mogao sam I tockic da napravim,al mi ovo nekako zgodnije.Mislim,meni zgodnije,a I lakse za napraviti.Lako mogu da promenim korak koji meni odgovara.A proces obelezavanja je malcice duzi.Takodje pored njega “cetvrtasto”silo,mada je vise kao neki kosi romb.U toku rada sam skapirao da je mnogo bolje sa njim.Pa sam ga I uradio.Ostatak futrole sam busio sa njim.”Sistem “za kacenje je kao sto se videlo busen sa okruglim.
I konacno sivenje.Evo ga proces.Igle su kupovne.Njih sa postojecim alatom nisam mogao da napravim,pa sam morao da ih kupim.
I sad za kraj I ceo komplet.Posle zavrsenog sivenja,voskiranja I drugog zavrsnog sredjivanja.
Inace jedino me ovo voskiranje muci.Unutrasnji deo noza nisam voskirao,a cuo sam da bi trebalo.Mada po meni ne mora,jer ce taj voska da ostaje na nozu,pri njegovom uvlacenju.Vosak sam inace nanosio kombinacijom utrljavanja I feniranja.Mukotrpan I dosadan posao,al se I to mora.
Pa konacno evo slika I gotovog “sumskog duha”.
Ovde se vec primecuje da je ona ukrasna kopca opravdala svoj naziv.Mislim da ovde ,u kompletu, vec izgleda mnogo bolje.
Umalo da zaboravim I da kazem nesto o nozu.Izradjen je od turpije.Diferencijalno popustan.Drska je Iz kombijacije dva drveta,oraha I jasena,a izmedju je stavljan bakar.Prednji prsten,granicnik je od 5 dinara mesinga.Drska zasticena lanenim uljem I pcelinjim voskom.Nisam ugravirao svoj pecat,ali hocu.
Ukupna duzina noza 182mm
Duzina seciva 89mm
Sirina seciva mal jace od18mm
Debljina seciva malo fali od 4mm
Debljina drske malo jace od 16mm
Eto,to je sve.A I bilo je vala dosta.
Veliki pozdrav!
A komentari su,pa zna se,dobrodosli.
Zlatko
zlatko1- spikač
-
Broj postova : 827
Godine : 43
Datum registracije : 28.10.2010
Re: Sumski duh br.1
Jako lijepo. Puno truda uloženo u nož i futrolu ali i u alate. Bravo majstore.
Black Jack- tipko
-
Broj postova : 55
Godine : 54
Datum registracije : 08.11.2013
BEZ TEKSTA
chumaman- mr.spika
-
Broj postova : 1451
Godine : 32
Datum registracije : 26.10.2011
Zlaja,ne vidim puno fotki,zadnja mi je ona gdje počinješ šivati!!
Hoću vidjeti nastavak!!!
Hoću vidjeti nastavak!!!
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
Zlatko ti si umjetnik
ovo je nevjerojatno,bravisimo majstore!!!
nije mi otvorilo sve slike,
nadam se da će se slike pojaviti jer to vrijedi vidjeti
ovo je nevjerojatno,bravisimo majstore!!!
nije mi otvorilo sve slike,
nadam se da će se slike pojaviti jer to vrijedi vidjeti
nodado- bomber
-
Broj postova : 187
Godine : 35
Datum registracije : 24.11.2013
Bravo majstore.
Budite strpljivi i otvorit će vam sve fotke.
Budite strpljivi i otvorit će vam sve fotke.
Hombre- guru
-
Broj postova : 2624
Godine : 70
Datum registracije : 05.06.2011
Bravo majstore sve cestitke,jako lijepo samo napred
Fagus- bomber
-
Broj postova : 175
Godine : 49
Datum registracije : 18.11.2012
Hvala svima na pohvalama.
A neznam stvarno sta je sa tim fotkama.Meni otvara sve.Nevidim razlog sto nebi i drugima.Neznam dal je zato sto ih ima mnogo.A ubacio sam ih isto kao i sve do sada.Stvarno neznam.
A neznam stvarno sta je sa tim fotkama.Meni otvara sve.Nevidim razlog sto nebi i drugima.Neznam dal je zato sto ih ima mnogo.A ubacio sam ih isto kao i sve do sada.Stvarno neznam.
zlatko1- spikač
-
Fratt je napisao/la:Zlaja,ne vidim puno fotki,zadnja mi je ona gdje počinješ šivati!!
Hoću vidjeti nastavak!!!
Isto se i meni događa.
maxina- MODERATOR
-
Broj postova : 2512
Godine : 55
Datum registracije : 19.11.2011
Isto se i meni događa.
Ali ovo što vidim je maestralno, umjetnik si već dokazani a uvijek me dodatno iznenadiš....
Ma divota!
Da već nemam jedan tvoj nož, sada bi vodili oštre pregovore...
Jedino sam razočaran-igle su kupvne? Nečuveno...
Ali ovo što vidim je maestralno, umjetnik si već dokazani a uvijek me dodatno iznenadiš....
Ma divota!
Da već nemam jedan tvoj nož, sada bi vodili oštre pregovore...
Jedino sam razočaran-igle su kupvne? Nečuveno...
puls- guru
-
Broj postova : 2791
Godine : 46
Datum registracije : 05.03.2010
puls je napisao/la:Isto se i meni događa.
Da ne kukmačite više, a uz prešutno odobrenje autora evo vam nekoliko fotki koje ne vidite gdje se može vidjeti nož i korice.
Hombre- guru
-
Hvala Hombre,Zlatko ovo je stvarno predivan rad...jedino kaj bi ja još napravio je da bi malo ispolirao kožu na rubnim dijelovima,da nema te dlačice.Inače sve u superlativima.
Fratt- MODERATOR
-
Fratt je napisao/la:jedino kaj bi ja još napravio je da bi malo ispolirao kožu na rubnim dijelovima,da nema te dlačice.
Rđavu ..... i dlaka smeta
Hombre- guru
-
Bravo Zlatko,čestitam na trudu i delu. Jako lepo
Pilgrim- lingua
-
Broj postova : 262
Datum registracije : 20.02.2012
Zlaja legendo. Uvijek iznenadiš s nečim novim. Hvala na slikama i trudu da nam dočaraš ovo tvoje čudo:)
gorky- mr.spika
-
Broj postova : 1400
Godine : 48
Datum registracije : 19.11.2012
PREKRASNO
oetzi- spikač
-
Broj postova : 924
Godine : 40
Datum registracije : 25.07.2010
Zlatko svaka ti cast...
zabac- tipko
-
Broj postova : 58
Datum registracije : 11.09.2011
Ovo je fenomenalno !
Tahdonvoima- tipko
-
Broj postova : 69
Godine : 46
Datum registracije : 02.12.2010
@Puls.Daaa igle.
Pa sta da se radi, ovaj ce verovatno morati otici drugom.
@Fratt.Hvala na pohvalama i u pravu si.Trebao sam ih jos malo doterati,al iskreno mrzlo me.Pogotovo na ovom delu gde ide kais,jer sam se zezao oko njega dosta u nameri da malo zgusnem tu pletenicu,medjutim trud nije urodio plodom,a ja posle nisam imao volje da se zezam sa glacanjem njih.
@Pilgrim.Hvala.
@gorky.Hvala i nema na cemu.A takodje cu se potruditi da odrzim kontinuitet(ako sma pogodio izraz) i da jos poboljsam.
@oetzi.Hvala,hvala.
@zabac.Hvala
@Tahdonvoima.Hvala i ja mislim da je ispalo odlicno.
Jos jednom hvala svima i nadam se da nisam kog preskocio.
Pa sta da se radi, ovaj ce verovatno morati otici drugom.
@Fratt.Hvala na pohvalama i u pravu si.Trebao sam ih jos malo doterati,al iskreno mrzlo me.Pogotovo na ovom delu gde ide kais,jer sam se zezao oko njega dosta u nameri da malo zgusnem tu pletenicu,medjutim trud nije urodio plodom,a ja posle nisam imao volje da se zezam sa glacanjem njih.
@Pilgrim.Hvala.
@gorky.Hvala i nema na cemu.A takodje cu se potruditi da odrzim kontinuitet(ako sma pogodio izraz) i da jos poboljsam.
@oetzi.Hvala,hvala.
@zabac.Hvala
@Tahdonvoima.Hvala i ja mislim da je ispalo odlicno.
Jos jednom hvala svima i nadam se da nisam kog preskocio.
zlatko1- spikač
-
Kolega, drzi se tog nacina izrade zato sto ti stvarno lezi.
Ako mislis da mozes od roga losa izrezbariti nesto interesantno, poslacu ti da probas bez ikakve nadoknade. Pozz
Ako mislis da mozes od roga losa izrezbariti nesto interesantno, poslacu ti da probas bez ikakve nadoknade. Pozz
zabac- tipko
-
Zlatko kaj da ti kažem kada znaš već sve najbolje i meni je to predivno.Znaš i to da se divim tvojim radovima koje sam do sada vidio i u njima uživao gledajući ih.
mamac za pecanje- lingua
-
Broj postova : 430
Godine : 63
Datum registracije : 20.03.2013
@Zabac.Naravno da hocu i sve vise cu ga unapredjivati.Sa rogom u sustini isto moze kao i sa drvetom.Uskoro sledi jedan duh u jednom "neocekivanom"materijalu,al opet sam i to video na netu,pa mi palo da uradim.A mozda ce biti i vise njih,zelim nesto isprobati.Nije na nozu,vec sam duh,"standardni".A rog iskreno voleo bih da imam.Jedan skorasnji saradnik bi trebao da mi nabavi koji rog.Al ako mi zelis dati,ja ne mogu to da odbijem.Mozemo se i dogovoriti i nesto za uzvrat.
@mamac.Hvala ti na lepim recima.I bice ih nadam se jos i to puno.Ako uspem nekako da slepam i tracnu,a mislim da hocu,tek tada ce da ih bude.
@mamac.Hvala ti na lepim recima.I bice ih nadam se jos i to puno.Ako uspem nekako da slepam i tracnu,a mislim da hocu,tek tada ce da ih bude.
zlatko1- spikač
-
Nije problem daj mi adresu saljem ti ....
zabac- tipko
-
Poslao sam ti u privatnoj poruci.
zlatko1- spikač
-
Svaka čast Zabac-ko kaže da su Skandinavci škrti i hladni ljudi!
maxina- MODERATOR
-
Broj postova : 2512
Godine : 55
Datum registracije : 19.11.2011
Ma nisu kolega to je samo stara uzrecica.. Dobri su to ljudi da je hladno ovdje jeste ......Al da su ljudi hldni nisu....maxina je napisao/la:Svaka čast Zabac-ko kaže da su Skandinavci škrti i hladni ljudi!
zabac- tipko
-
Ovo je, Zlatko, u mojim očima čarolija. Uz dužno poštovanje ostalim majstorima, na slikama su, po mojem poimanju estetike (možda je doživljaj estetike bolji izraz), najljepša drška i futrola koje je ijedan naš forumit izradio. Žao mi je da je duh na svim fotografijama profilan, da ga se na ni jednoj ne vidi "s čela". U jednom trenu diskusije o nožu, usred panegirika, navodiš kako ti je nejasno zašto svi ne vide fotke, a ti vidiš. Meni je to normalno; postoje ljudi koji naprosto "jasno vide" pojave koje sam ni ne zamjećujem i otkad sam se tome prestao čuditi, spokojnije živim. Uz ovu malu metaforu, izražavam ti svoje duboko poštovanje.
ivo- guru
-
Broj postova : 3335
Godine : 61
Datum registracije : 05.10.2011
BRAVO
acika- tipko
-
Broj postova : 59
Godine : 53
Datum registracije : 11.09.2013
Al si ga prijatelju da prostis zamrsio,morao sam da se pomognem wikipedijom da bih razumeo sve.
Hvala i tebi na panegiriki(vrlo zgodan izraz).
Mislim ,stvarno hvala ti na lepim i komplikovanim recima.A kada sam zavrsio sa slikanjem tek tada sam primetio da nemam ni jednu sliku duha s preda.Dal me ona baba (komsinka) zbuni s onim bacanjem salate tik pored mog "fotografskog studija",a u stvari skalamerija namestena da aparat sam slika,a ne da ga ja drzim,neznam,al video sam da ona fali.Verovatno sam tu moju pomocnu skalameriju rasformirao,pa me mrzlo da je ponovo namestam zbog jedne slike.
Hvala acika.
Hvala i tebi na panegiriki(vrlo zgodan izraz).
Mislim ,stvarno hvala ti na lepim i komplikovanim recima.A kada sam zavrsio sa slikanjem tek tada sam primetio da nemam ni jednu sliku duha s preda.Dal me ona baba (komsinka) zbuni s onim bacanjem salate tik pored mog "fotografskog studija",a u stvari skalamerija namestena da aparat sam slika,a ne da ga ja drzim,neznam,al video sam da ona fali.Verovatno sam tu moju pomocnu skalameriju rasformirao,pa me mrzlo da je ponovo namestam zbog jedne slike.
Hvala acika.
zlatko1- spikač
-
Ivo,vi da ste kojim čudom žensko (iznimno ružno žensko napose) vjerovatno bi plakali kad bi vidli kako suhi list pada sa drveta ridajući za njegovom prolaznošću života...u nekim zemljama Balkana bi vas nazvali plačipi*kom,u Hrvatskoj bi bili vjerovatno dizajner ili stilist.
Kad se bolje zamislim,vaš posao i jest aranžiranje vjenaca na Mirogoju,zar ne?
TETKICE SLAVUJASTA!!!
Kad se bolje zamislim,vaš posao i jest aranžiranje vjenaca na Mirogoju,zar ne?
TETKICE SLAVUJASTA!!!
Fratt- MODERATOR
-
Stranica 1 / 2. • 1, 2
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: OPREMA :: NOŽEVI :: IZRADA I ODRŽAVANJE NOŽA I ALATA
Stranica 1 / 2.