Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Woodlore by JVK i gablec u prirodi
+8
kengur32
Mraz
xps
ElPrezidente
gorky
chumaman
vens
Migach
12 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO I VIDEO REPORTAŽA
Stranica 1 / 1.
Woodlore by JVK i gablec u prirodi
Prekrasan dan i treba ga iskoristiti. Ja sam ga iskoristio za šetnju, gablec i za testiranje nedavno nabavljenog noža.
Na putu prema vudelju, ima nekoliko potoka i odlučio sam ih iskoristit za koju dobru fotku pošto se snijeg ubrzano topi i ima vode napretek.
Uzeo sam sa sobom i kuku jednu, dobro dođe da se ruksak objesi na drvo.
Od velike količine vode , na nekoliko mjesta u šumi su se ovakve male lokve napravile , fora izgleda, ko neko umanjeno jezero .
Nedavno sam nabavio nož iz domaće radionice , a riječ je o Woodloru iz JVK radionice.
Najprije, opći osvrt na nož. Rađen je od ugljičnog 1075 čelika,scandi grind, dužine oštrice 10,5 cm , širine oštrice 2,5 cm , debljine oštrice 4mm, te dužine drške 11 cm. Drška je rađena od oraha.
Za one koji ne znaju , a možda žele znati, to je nož od bushcraft legenda Raya Mearsa. Samo se na njegov model čeka malo duže vrijeme , a i cijene tog noža se kreće oko nekih 500 funti. Al vratimo se na osvrt ovog uradka.
Što bi jedan bushcraft nož trebao moći izdržati. Evo mojem osobnog mišljenja, možda se neki ne slažete s njim. Nož je alat, glavno moje stajalište, s njim si trebam olakšati boravak u prirodi. Skoro pa nikakva je šansa da se nađem u situaciji preživljavanja , pa ću tipkati sa stajališta kampera i dečka koji uživa u šetnjama prirodom. Znači nož mi treba pomoći oko pripreme drva za vatru (cjepanje, batoning, usitnjavanje dodatno), oko obrade hrane, te oko izrade skloništa ako je boravak duži od jednog dana.
Pa sam se na ovom testu vodio time, jedan nož da mi obavi sve što treba. Prvo je na red došlo cijepanje.
Uz malo truda uspjelo se bez većih problema, al znam da je lakše i bolje takve stvari raditi s pilom ili sjekirom. Ali sam htio probati dal ide i išlo je. Prvi zadatak uspješan.
Pošto je još uvijek dosta snijega ostalo, potrebno mi je bilo napraviti poglogu na kojoj ću zapaliti vatru, te sam odlučio izbatonirati taj komad na 3 djela da mi bude podloga na kojoj ću zapaliti vatru. To je ujedno i drugi zadatak.
I naravno to je isto prošlo bez muke.
Podlogu imamo, sad trebamo usitniti još nekoliko komada što sam učinio i onda sam suhe još dodatno narezao.
I za kraj nož, firesteel i tampon. I vatra je tu. Nož je izvršio zadaće bez zamjerke tako da mogu reći da sam jako zadovoljan s njim. Može na konstantnu upotrebu i znam da se mogu na njega osloniti.
A sad dalje..
Ovaj put pošto je samo gablec u pitanju , ponio sam jegera samo.hehehehe Možda očekujete više , lai samo to ćete da dobijete haha
Pošto je snijeg još uvijek, tragovi životinja ostaju vidljivi, te sam skužil da su se veprovi spustili dosta nisko ove godine.
Što se tiče tibetica, tu se zna da sam zadovoljan i da nemam zamjerki na njih, impregnirane, ne puštaju ništa, danas sam možda i mislio da će pustiti pošto sam i po potoku hodao , ali ništa, tako da , pošto je sad popust 50% u alpini, bar je bio protekli tjedan, mogu se dobiti za ispod 600 kuna, tako da smatram da je to odlična kupovina.
Došlo nam je sunce, ajde, maknite se iz soba i odite bar prošetati van malo.
Na putu prema vudelju, ima nekoliko potoka i odlučio sam ih iskoristit za koju dobru fotku pošto se snijeg ubrzano topi i ima vode napretek.
Uzeo sam sa sobom i kuku jednu, dobro dođe da se ruksak objesi na drvo.
Od velike količine vode , na nekoliko mjesta u šumi su se ovakve male lokve napravile , fora izgleda, ko neko umanjeno jezero .
Nedavno sam nabavio nož iz domaće radionice , a riječ je o Woodloru iz JVK radionice.
Najprije, opći osvrt na nož. Rađen je od ugljičnog 1075 čelika,scandi grind, dužine oštrice 10,5 cm , širine oštrice 2,5 cm , debljine oštrice 4mm, te dužine drške 11 cm. Drška je rađena od oraha.
Za one koji ne znaju , a možda žele znati, to je nož od bushcraft legenda Raya Mearsa. Samo se na njegov model čeka malo duže vrijeme , a i cijene tog noža se kreće oko nekih 500 funti. Al vratimo se na osvrt ovog uradka.
Što bi jedan bushcraft nož trebao moći izdržati. Evo mojem osobnog mišljenja, možda se neki ne slažete s njim. Nož je alat, glavno moje stajalište, s njim si trebam olakšati boravak u prirodi. Skoro pa nikakva je šansa da se nađem u situaciji preživljavanja , pa ću tipkati sa stajališta kampera i dečka koji uživa u šetnjama prirodom. Znači nož mi treba pomoći oko pripreme drva za vatru (cjepanje, batoning, usitnjavanje dodatno), oko obrade hrane, te oko izrade skloništa ako je boravak duži od jednog dana.
Pa sam se na ovom testu vodio time, jedan nož da mi obavi sve što treba. Prvo je na red došlo cijepanje.
Uz malo truda uspjelo se bez većih problema, al znam da je lakše i bolje takve stvari raditi s pilom ili sjekirom. Ali sam htio probati dal ide i išlo je. Prvi zadatak uspješan.
Pošto je još uvijek dosta snijega ostalo, potrebno mi je bilo napraviti poglogu na kojoj ću zapaliti vatru, te sam odlučio izbatonirati taj komad na 3 djela da mi bude podloga na kojoj ću zapaliti vatru. To je ujedno i drugi zadatak.
I naravno to je isto prošlo bez muke.
Podlogu imamo, sad trebamo usitniti još nekoliko komada što sam učinio i onda sam suhe još dodatno narezao.
I za kraj nož, firesteel i tampon. I vatra je tu. Nož je izvršio zadaće bez zamjerke tako da mogu reći da sam jako zadovoljan s njim. Može na konstantnu upotrebu i znam da se mogu na njega osloniti.
A sad dalje..
Ovaj put pošto je samo gablec u pitanju , ponio sam jegera samo.hehehehe Možda očekujete više , lai samo to ćete da dobijete haha
Pošto je snijeg još uvijek, tragovi životinja ostaju vidljivi, te sam skužil da su se veprovi spustili dosta nisko ove godine.
Što se tiče tibetica, tu se zna da sam zadovoljan i da nemam zamjerki na njih, impregnirane, ne puštaju ništa, danas sam možda i mislio da će pustiti pošto sam i po potoku hodao , ali ništa, tako da , pošto je sad popust 50% u alpini, bar je bio protekli tjedan, mogu se dobiti za ispod 600 kuna, tako da smatram da je to odlična kupovina.
Došlo nam je sunce, ajde, maknite se iz soba i odite bar prošetati van malo.
Migach- ADMIN
-
Broj postova : 2566
Godine : 34
Datum registracije : 17.10.2010
Re: Woodlore by JVK i gablec u prirodi
Vrhunske fotke, prekrasna priroda
I slazem se u vezi Tibetica, također ronim s njima po potoku i nis
I slazem se u vezi Tibetica, također ronim s njima po potoku i nis
vens- lingua
-
Broj postova : 344
Datum registracije : 26.03.2012
He he ,test noža na vrbovom drvetu
pokušaj isto s grabom ili tako nekim drvetom ,ovako to izgleda jako ne ozbiljno za test
pokušaj isto s grabom ili tako nekim drvetom ,ovako to izgleda jako ne ozbiljno za test
chumaman- mr.spika
-
Broj postova : 1451
Godine : 32
Datum registracije : 26.10.2011
Super ste se zabavili. Dobre shuze, dobar nožek, fotke, vatra jeger i šta više od prekrasnog dana poželjeti.
gorky- mr.spika
-
Broj postova : 1400
Godine : 48
Datum registracije : 19.11.2012
Slike su prva liga! Ona jedna stvarno izgleda ne realistično.
@Chum - hahahahah
@Chum - hahahahah
ElPrezidente- lingua
-
Broj postova : 344
Godine : 31
Datum registracije : 05.12.2012
predobra prva i cetvrta fotka, s cim to slikas i kako
i dobro iskoristen dan pohvale
i dobro iskoristen dan pohvale
xps- bomber
-
Broj postova : 109
Godine : 41
Datum registracije : 11.02.2013
Opet taj jeger... kaj kod vas u trgovinama nema niš drugo za kupiti?
Lijepo proveden dan, hvala na fotkama.
Lijepo proveden dan, hvala na fotkama.
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Godine : 38
Datum registracije : 26.02.2010
jeger je deblji od kobasice pa mu je lakše grindat!
kengur32- MODERATOR
-
Broj postova : 2825
Godine : 50
Datum registracije : 06.08.2010
Hvala svima
A gle, dosta je bilo kobasa ove zime, idemo sad proljeće uz jeger da odradimo , a onda ćemo dalje da vidimo , možda koji čuček il tak nešt haha
xps, pa s fotićem , canon 450D
A gle, dosta je bilo kobasa ove zime, idemo sad proljeće uz jeger da odradimo , a onda ćemo dalje da vidimo , možda koji čuček il tak nešt haha
xps, pa s fotićem , canon 450D
Migach- ADMIN
-
lijepe fotke i krasan nož.
tko ga je napravio i po kojoj cijeni?
vidim kod vas još ima snijega, kod nas je već pustinja.
vidim da centralin šljaka.
tko ga je napravio i po kojoj cijeni?
vidim kod vas još ima snijega, kod nas je već pustinja.
vidim da centralin šljaka.
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
JVK custom knife, nema autora noža na ovom forumu, ima svoju fejs stranicu, jedino ti mogu poslati mail ako ga želiš pitati nešto.
Cijena ovisi o načinu i željama izvedbe tak da ni to nije fiksno ni za jednu oštricu.
Snijega ima koliko očeš Ali se nadam da će u idućih 10 dana nestati.
Je, impregnacija super, sad dok sam ih razgazil su mi još udobnije , ovo je 3. put kaj sam ih mazal, jer po snijegu i vodi se skinula impregnacija, ali najmanji problem opet namazati dobro i opet su spremne za akciju.
Cijena ovisi o načinu i željama izvedbe tak da ni to nije fiksno ni za jednu oštricu.
Snijega ima koliko očeš Ali se nadam da će u idućih 10 dana nestati.
Je, impregnacija super, sad dok sam ih razgazil su mi još udobnije , ovo je 3. put kaj sam ih mazal, jer po snijegu i vodi se skinula impregnacija, ali najmanji problem opet namazati dobro i opet su spremne za akciju.
Migach- ADMIN
-
Lijepa reportaža i zgodan nož!
Nema tu mudrosti, taj čelik to mora odradit bez problema, ako je TO dobra sve drugo je mačji kašalj!
A šta se tiće batoninga, gemetrija je dobra za to, čim nije ful flat oštrica praktički pa ni ne stradava.
Nema tu mudrosti, taj čelik to mora odradit bez problema, ako je TO dobra sve drugo je mačji kašalj!
A šta se tiće batoninga, gemetrija je dobra za to, čim nije ful flat oštrica praktički pa ni ne stradava.
Ikarus- ADMIN
-
Broj postova : 2149
Godine : 42
Datum registracije : 06.03.2010
Svaka čast super iskorišten dan afotke su fenomenalne.
mamac za pecanje- lingua
-
Broj postova : 430
Godine : 63
Datum registracije : 20.03.2013
Veri najs! Sve mi se sviđa od a do ž, samo si mozda malo previse zamutil slapiće
duke- mr.spika
-
Broj postova : 1239
Godine : 39
Datum registracije : 04.04.2012
Hvala.
duke, nije previše, meni je taman
duke, nije previše, meni je taman
Migach- ADMIN
-
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO I VIDEO REPORTAŽA
Stranica 1 / 1.