Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Lada niva
+9
Bare
Ikarus
Spuzva Bob
Fratt
DoomsdayST
kengur32
Frenky
Drvo
marine317
13 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: OPREMA :: MTB, QUAD, SUV I DRUGA TERENSKA VOZILA
Stranica 2 / 2.
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Re: Lada niva
evo vam sve slike, samo tema je lada, aima lada oko kojih su se vlasnici potrudili
http://land-rover.borovac-bence.hr/galerija.htm
http://land-rover.borovac-bence.hr/galerija.htm
Frenky- spikač
- Broj postova : 905
Datum registracije : 18.10.2012
Ovaj Defender se vrtio po Njuški,navodno je napimpan ko sam vrag...
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
ubaci oglas ak je aktivan
marine317- lingua
-
Broj postova : 348
Godine : 28
Datum registracije : 10.11.2012
to je moj def, prodan je prošle godine, a sad je u rijeci ili okolici.
Frenky- spikač
-
Broj postova : 905
Godine : 69
vjerujem da ti je žao što nije kod tebe....
kengur32- MODERATOR
-
Broj postova : 2825
Godine : 50
Datum registracije : 06.08.2010
kengur32 je napisao/la:vjerujem da ti je žao što nije kod tebe....
ni najmanje, ja sam stariji striček, ne norim više, sad cijenim udobnost.
defendere sam vozio od 98 do prošle godine, sit sam ih.
Frenky- spikač
-
to je onda sasvim opravdana prodaja
nego, ima ko kakvih vozačkih iskustava sa nivom s 5 vrata? niva bi zadovoljila moje kriterije i potrebe za takvim tipom auta po svemu osim po prostoru...
nego, ima ko kakvih vozačkih iskustava sa nivom s 5 vrata? niva bi zadovoljila moje kriterije i potrebe za takvim tipom auta po svemu osim po prostoru...
kengur32- MODERATOR
-
Frenky je napisao/la:kengur32 je napisao/la:vjerujem da ti je žao što nije kod tebe....
Ja sam "ub'o" onog Forda Rangera o kojem sam pričao,za lov dušu dao,sad rješavam još police za opremu u trugi i to bu onda to...inače je auto kupljen u Grand autu,jedva 125 km/h,pola rezervara na 100 i preljen da bi prošao malo bržeg biciklistu.
Na upit ekipe u Grand autu zašto to tak ide rekli su da je to jednostavno takav auto i da se pomirim s tim,ionako piše u prometnoj da mu je Vmax 135,da je gospođi koja ga je vozila bio dobar za njene potrebe.
Nije mi vrag dal mira i dal sam ga svom majstoru.
Sad ide "malo" bolje,160 po satu s 80% gasa,troši osjetno manje i pretiče bez ikakvih problema.
Izgleda da ga je gospođa kak se veli,zagutila,a ovi u salonu su mislili da je to tak a ustvari ga je samo lijepo razradila za budućeg kupca.
Piknul budem slike gore kad ga uslikam,prezadovoljan sam,možda ga nebi kupil da nisam čuo dobre riječi od tebe kolega Frenky.
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
Fratt je napisao/la:Frenky je napisao/la:kengur32 je napisao/la:vjerujem da ti je žao što nije kod tebe....
Ja sam "ub'o" onog Forda Rangera o kojem sam pričao,za lov dušu dao,sad rješavam još police za opremu u trugi i to bu onda to...inače je auto kupljen u Grand autu,jedva 125 km/h,pola rezervara na 100 i preljen da bi prošao malo bržeg biciklistu.
Na upit ekipe u Grand autu zašto to tak ide rekli su da je to jednostavno takav auto i da se pomirim s tim,ionako piše u prometnoj da mu je Vmax 135,da je gospođi koja ga je vozila bio dobar za njene potrebe.
Nije mi vrag dal mira i dal sam ga svom majstoru.
Sad ide "malo" bolje,160 po satu s 80% gasa,troši osjetno manje i pretiče bez ikakvih problema.
Izgleda da ga je gospođa kak se veli,zagutila,a ovi u salonu su mislili da je to tak a ustvari ga je samo lijepo razradila za budućeg kupca.
Piknul budem slike gore kad ga uslikam,prezadovoljan sam,možda ga nebi kupil da nisam čuo dobre riječi od tebe kolega Frenky.
čitam ovo i sad si mislim da sam ti možda trebao napisati da je u pitanju kamionček koji troši dobranoi preko 10l i da ne juri baš kao osobni auto.
to je između ostalog i zato kaj ima blizu 2t i aerodinamiku ko prosječna posljemenska tajkunara.
i da nemožeš prenjeti policu osiguranjamsa osobnog na teretno vozilo..
Frenky- spikač
-
dakle niva.
Frenky- spikač
-
Ne znam jesam li ovo već stavio, ali evo jedne od neiskusnijih vozača, naravno, kad se u ribolov ide Nivom, onda se mora skroz do vode doći..
Jesenje lišće je maskiralo teren pa smo se samo na bok naslonili kad smo propali.
Srećom, Lada je lagana pa smo je samo svezali štrikom i povukli sa tvrđeg terena...
Jesenje lišće je maskiralo teren pa smo se samo na bok naslonili kad smo propali.
Srećom, Lada je lagana pa smo je samo svezali štrikom i povukli sa tvrđeg terena...
Spuzva Bob- bomber
-
Broj postova : 170
Godine : 44
Datum registracije : 13.05.2010
Zar postoji model s 5 vrata?kengur32 je napisao/la:
...nego, ima ko kakvih vozačkih iskustava sa nivom s 5 vrata?...
Drvo- mr.spika
-
Broj postova : 1663
Datum registracije : 13.03.2010
Ikarus- ADMIN
-
Broj postova : 2149
Godine : 42
Datum registracije : 06.03.2010
eto ikarus ti je pokazao... vidio sam ju jednom u bih, izgleda nekak... smješno
kengur32- MODERATOR
-
Istina. Puno bolje izgleda klasična Niva. Mada ovo nije loše kad imaš hrpu stvari.kengur32 je napisao/la:eto ikarus ti je pokazao... vidio sam ju jednom u bih, izgleda nekak... smješno
Drvo- mr.spika
-
Broj postova : 1663
Datum registracije : 13.03.2010
...još da je imat u opremi dobru kopilotkinju nebi bilo nikakvih problema
Bare- tipko
-
Broj postova : 73
Godine : 41
https://www.youtube.com/watch?v=8vcmhFvTeOo ama vidi zvijeri
marine317- lingua
-
Broj postova : 348
Godine : 28
Evo par mojih iskustava s nivom (klasičnom, dvoja vrata):
- vozio sam je dosta godina po svim uvjetima; ljeti, zimi, po asfaltu, blatu, kamenjaru, dalmatinskom kršu, močvarama, autocesti, penjao se uz i niz nasipe....
- niva će proći svugdje, i kad trbuhom sjedne na blato, grne snjeg do haube ili se voda nalijeva kroz vrata...nikad mi nije stala i nikad je nisam prevrnuo
- auto je relativno nježan, i o tome treba voditi računa - posebno je osjetljiv mjenjač i diferencijal
- dok je mjenjač i reduktor bio lagan i precizan, uključivanje i isključivanje blokade diferencijala (špere) uvijek je bio pipkav posao uz traženje
- skretanje s uključenom šperom na tvrdom terenu odmah dovodi do loma - većinom, na taj su način stradale nive koje je koristio MUP
- potrošnja je visoka - zastarjela konstrukcija motora i stalni pogon na sva 4 odnosi svoj danak
- razvod lancem ima svoje nedostatke - lanac se isteže, treba ga napinjati svakih 2000 - 3000 km, ali to je posao od 3 minute i može ga se obaviti u bijeloj košulji a da se ne zamažeš
- pogon na sva 4 i kratak međuosovinski razmak čini je nestabilnom po držanju pravca u bržoj vožnji na mokroj ili klizavoj cesti - zadnji diferencijal kasni i sklona je zanošenju u zavoju
- iz kolotečina lako izlazi bez velike sile na volanu (probajte to sa starim defenderom...)
- kako je kratka i visoka, lako prolazi grbe na kojima je ostao npr. Nissan Patrol
- na volanu uvijek postoji određen mrtvi hod, meni je to smetalo i često sam ga podešavao, ali nikad nije bio direktan i precizan
Uza sve to, bilo mi je gušt voziti je, i imao sam povjerenje u nju da me neće ostaviti (kako je bilo ratno vrime, bilo mi je to važno)
- vozio sam je dosta godina po svim uvjetima; ljeti, zimi, po asfaltu, blatu, kamenjaru, dalmatinskom kršu, močvarama, autocesti, penjao se uz i niz nasipe....
- niva će proći svugdje, i kad trbuhom sjedne na blato, grne snjeg do haube ili se voda nalijeva kroz vrata...nikad mi nije stala i nikad je nisam prevrnuo
- auto je relativno nježan, i o tome treba voditi računa - posebno je osjetljiv mjenjač i diferencijal
- dok je mjenjač i reduktor bio lagan i precizan, uključivanje i isključivanje blokade diferencijala (špere) uvijek je bio pipkav posao uz traženje
- skretanje s uključenom šperom na tvrdom terenu odmah dovodi do loma - većinom, na taj su način stradale nive koje je koristio MUP
- potrošnja je visoka - zastarjela konstrukcija motora i stalni pogon na sva 4 odnosi svoj danak
- razvod lancem ima svoje nedostatke - lanac se isteže, treba ga napinjati svakih 2000 - 3000 km, ali to je posao od 3 minute i može ga se obaviti u bijeloj košulji a da se ne zamažeš
- pogon na sva 4 i kratak međuosovinski razmak čini je nestabilnom po držanju pravca u bržoj vožnji na mokroj ili klizavoj cesti - zadnji diferencijal kasni i sklona je zanošenju u zavoju
- iz kolotečina lako izlazi bez velike sile na volanu (probajte to sa starim defenderom...)
- kako je kratka i visoka, lako prolazi grbe na kojima je ostao npr. Nissan Patrol
- na volanu uvijek postoji određen mrtvi hod, meni je to smetalo i često sam ga podešavao, ali nikad nije bio direktan i precizan
Uza sve to, bilo mi je gušt voziti je, i imao sam povjerenje u nju da me neće ostaviti (kako je bilo ratno vrime, bilo mi je to važno)
zb17ghost- lingua
-
Broj postova : 279
Godine : 62
Datum registracije : 06.02.2011
zb17ghost je napisao/la:Evo par mojih iskustava s nivom (klasičnom, dvoja vrata):
većini ljudi baš i nije najjasniji pogon na nivi, pa ću pokušati malo pojasniti.
dakle niva ima permanentni pogon na sva četiri kotača, koji se odvija preko posebnog transfer boxa, koji je spojen na mjenjačku kutiju.
u tom transfer boxu je još jedan mjenjač (reduktor), sa dvije brzine, brzom i sporom i tzv. srednji diferencujal, koji omogućava neometanu vožnju sa sva četiri pogona na tvrdoj podlozi ili asfaltu.
na transfer box su kardanima spojeni prednji i zadnji pogon u prijenosnom omjeru 50:50 (prednji-zadnji).
nedostatak takvog opgona sa diferencijalom u sredini je taj što sve stane kad jedan kotač izgubi trakciju.
zato su konstruktori predvidjeli blokadu (šperu) srednjeg diferencijala.
dakle radi se o čistoj mehanici i diferencijal nemože "kasniti" što god to značilo, ne lomi se automatski ništa ako ostane ušperan, ali zato može zadnji kraj "bježati" kako si opisao.
naravno, dugotrajna vožnja sa ušpernim srednjim diferencijalom prouzrokuje štetu, zato što dolazi do naprezanja mehaničkih sklopova prenosa u transfer boxu i kardna.
Frenky- spikač
-
nekako je ta ladara dobila epitet pravog terenca, iako je us
Sam da te ispravim Lada niva nema spere prednjeg difrencijala ima obicni pogon 4x4
Sadratt- bebač
-
Broj postova : 8
Godine : 32
Datum registracije : 14.12.2015
A koga to ispravljaš?Sadratt je napisao/la:Sam da te ispravim Lada niva nema spere prednjeg difrencijala ima obicni pogon 4x4
duke- mr.spika
-
Broj postova : 1239
Godine : 39
Datum registracije : 04.04.2012
pa nije ni reko prednjeg nego srednjeg.
glock- mr.spika
-
Broj postova : 1128
Godine : 61
Datum registracije : 31.01.2011
Stranica 2 / 2. • 1, 2
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: OPREMA :: MTB, QUAD, SUV I DRUGA TERENSKA VOZILA
Stranica 2 / 2.