FORUM PREŽIVLJAVANJA

prvi Hrvatski forum preživljavanja, bushcrafta, pustolovine i prirode
 
Početna stranicaO autoruRegistracijaLogin

 

 MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI

Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4  Next
Autor/icaPoruka
NAVIGATOR
master
master
NAVIGATOR

Male
Broj postova : 7314
Godine : 45
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 05.04.2010

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty
PostajNaslov: MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI   MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty28.08.12 17:46

prve sam pederuše kupio kao mali klinac prije gotovo 30 godina na hreliću. tada su bile od crnoga skaja sa jeftinim ciferšlusima i lošim plastičnim kopčama i gurtnama.
kako sam ih nosio svakodnevno, a dane sam provodio na biciklu, skejtu i po brdima, trajale bi mi u najboljem slučaju jednu sezonu.
s godinama sam postao totalni freek za pederuše(okopojasne torbice) a one su se izborom cijenom i kvalitetom oporavljale. prije 20 godina počela je njihova expanzija po štandovima na jadranu, i već se tada moglo pronaći nešto kvalitetnijih modela od cordure. no i njima je sudbina namjenila kantu za smeće svakih godinu i pol. s prodajom kvalitetnih modela u iglu sportu, vrhuncu, i intersportu taj je okopojasni item dosegao zavidni nivo kvalitete i pristojan životni vijek od oko 2 godine.
prije tri godine započeo je moj život na internetu pa i ovdje na forumu i ubrzo mi je za oko zapela mountainsmith vibe II okopojasna torbica. na nju su me uputili mnogi kolege svjetski snimatelji, jer ta je torbica svojevrstan shock proof kontejner futranih stijenki koje čuvaju artikle od vanjskih mehaničkih oštećenja.
najprije sam naručio tri takve torbice iz amerike i koštale su me sa carinom i poštarinom vrtoglavih 300kn po torbici. danas nakon tri godine svakodnevnog nošenja mogu potvrditi da ta u hrvatskoj vrlo skupa torbica za mene vrijedi svake kune i da je najbolja torbica koju sam ikada koristio.
napomenuo bi da još uveijek nakon tri godine koristim onu prvu koju sam poćeo nositi a njih još 6-7 imam u rezervi za budućnost jer se taj model od nedavno prestao proizvoditi.

kako se prestao proizvoditi zanimalo me koja bi ju torbica u budućnosti mogla naslijediti. nakon probe 30-40 sličnih u ruke mi je pala Dakineova okopojasna torbica koja sa vibe II dijeli mnoge jednake kvalitete ali joj ipak nije identićna. u daljnjem ću tekstu probati zaključiti koliko je ona doista zamjena za neponovljivi vibe II.

ja nisam pobornik kupovine artikala preko e-baya najviše iz razloga što volim u ruke primiti i pogledati stvar koju kupujem. voljan sam za tu mogućnost izdvojiti i koju kunu više ako to podrazumjeva i kvalitetno odrađenu garanciju.
tako sam se prošli tjedan dao u zagrebu potragu za željenom dakineovom torbicom i posljednji primjerak uspio upecati u extrem shopu u mesničkoj.
cijena joj je bila 150kn. dakle pola od onoga koliko me u hravtskoj koštala mountainsmith torbica . napominjem da joj je cijena na netu otprilike jednaka dakle te obje torbice koštaju otprilike isto, a nije ni čudo jer se radi o poprilično sličnim artiklima. one su vrlo slične veličine, dakine je za centimetar dublja.

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI IMG_4770Medium

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI IMG_4772Medium

raspored pretinaca i futer ime je otprilike jednak

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI IMG_4776Medium

no vibe unutar pretinaca ima džepove od mrežice koji omogućuju bolju organizaciju unutrašnjosti i preglednije sortiranje stvari koje nosimo.
pogled na stražnji veći džep kod vibe-a

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI IMG_4781Medium

isti džep kod dakine-a, vidi se samo jedan neprovidan odjeljak s ciferšlusom.

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI IMG_4778Medium

ista je stvar i sa prednjim džpovima
kod vibe-a ima dodatni pretinac za telefon ili mp3 player

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI IMG_4783Medium

dakine ga nema

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI IMG_4779Medium

bitna je stvar kod okopojasne torbice da ima kvalitetan remen, dovoljno širok da se kod dugog nošenja malo veće težine ne usjeca u meso i ne sprečava cirkulaciju. upravo je to ono što me kod vibea na prvu oduševilo. čvrst širok i robustan remen i jaka kopča na vrlo maloj torbici.

da se radi o sličnim artiklima dokazuje i kopča za remen koja je na obje torbice identična i kompatibilna, samo sa različitim logom.

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI IMG_4845Medium

bilo bi odlićno da su im i gurtne remena jednako kvalitetne, no ona na vibeu je čak i nakon trogodišnjeg korištenja puno čvršća, kruća, trajnija.

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI IMG_4833Medium

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI IMG_4834Medium

nastavak za tren


Zadnja promjena: NAVIGATOR; 28.03.13 13:15; ukupno mijenjano 3 put/a.
[Vrh] Go down
NAVIGATOR
master
master
NAVIGATOR

Male
Broj postova : 7314
Godine : 45
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 05.04.2010

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty
PostajNaslov: Re: MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI   MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty28.08.12 18:21

da su se jedni ugledali na druge(nisam siguran tko je koga kopirao) dokazuje i mali karabiner za ključeve koji je također identičan.

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI IMG_4784Medium

i ciferšlusi su jednaki, pouzdanog proizvođača YKK s jednom razlikom na vibeu su oni dvosmjerni, barem na velikom džepu

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI IMG_4786Medium

dok su na dakineu jednosmjerni i sa klampavim metalnim prstohvatima

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI IMG_4787Medium

tu i vibe i dakine imaju i prednosti i mana. prednost vibea je što je ciferšlus dvosmjeran i što se otvara skoro do kraja pa se kompletna torbica može potpuno raširiti

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI IMG_4836Medium

no negativna je strana toga što se u krajnim položajima kod recimo vožnje bicikla ti cifovi od pregibanja znaju malo otvoriti pa vam se može dogoditi ovo

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI IMG_4837Medium

rješenje je jednostavno, cifove ne držite na krajevima nego na sredini a ja u kritićnim situacijama, provlaćenja, penjanja napravim i ovo.

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI IMG_4788Medium

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI IMG_4789Medium

jednom to rukom mogu uplesti ili rasplesti za sekundu, a nema naćina da se slučajno odveže. jednostavno provučem špagicu jedne strane zatvaraća dva puta kroz omću druge strane zatvaraća.

kod dakinea opasnost od takvog otvaranja ne postoji jer cifovi imaju puno manji raspon otvaranja ali ni nemaju mogućnosti za takvo vezanje.

jedina stvar koju sam kroz 3 godine nošenja vibeau zamjerio je pre nisko šivan noseći remen, točno na sredini torbice, zbog kojega natovarena torbica ima tendenciju laganog naginjanja prema naprijed. to se može sprijećiti ponovnim lakim dotezanjem remena.

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI IMG_4802Medium

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI IMG_4804Medium

to ima samo etetske posljedice jel vlasnik jedino izgleda malo šlampavije. kod dakinea je to na prvu puno bolje riješeno. remen je ukoso sašiven puno više vrhu torbice tako da ona što je više opterećena više i bolje naliježe na tijelo.

godrnji je dakine dolje je vibe

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI IMG_4831Medium

još bolje je to vidljivo sa zadnje strane

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI IMG_4829Medium

zbog toga dakine puno više naliježe na siluetu boka i puno manjke štrći.

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI IMG_4812Medium

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI IMG_4817Medium

no ima i to svojih i dobrih i loših strana koje sam otkrio već nakon prvih par dana nošenja.
dakle to što je na vibeu remen više prema sredini torbice ima za razlog to da torbica stoji nešto više i kod recimo pedaliranja na biciklu ili trčanja uopće se ne osjeti otpor i pregibanje na nozi, torbica uopće ne sputava pokrete.

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI IMG_4808Medium

njeno otklapanje od siluete tijela poboljšava ventilaciju pa se ispod te torbice manje znojiš. također bolja je za pretile ljude kojima škemba priječi pristup pretincima koji kod vibea u takvom položaju stoje nahereni prema naprijed.

naprotiv kod daknea torbica iako naliježće prefektno ergonomski na siluetu tijela poput batmanova odijela ali ona nešto dublja i nižeg položaja nošenja poput revolveraša zbog toga malo smeta kod trčanja i pedaliranja, te ju je potrebno poprilično zaokrenut na svoj bok ili zatiljak(nad dupetom).

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI IMG_4818Medium

kod vibea mi se uvijek sviđalo što ima jaku plastičnu kopču odma na boku nadohvat ruke. zgodno je to ako torbicu moraš jednom rukom skinuti i nekome dobaciti. moguće je to izvesti i kada nam je ruksak na leđima zbog već spomenutog položaja kopče.
korisno to dođe jer te ne može nitko iznenaditi i neprimjetno ti ju iza leđa otkopčati i pokušati popaliti.

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI IMG_4824Medium

na žalost kod dakinea kopča je smještena potpuno iza leđa kao i nažalost na novim modelima mountainsmitha.

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI IMG_4823Medium

evo što je danas bilo u mojoj torbici.

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI IMG_4797Medium

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI IMG_4800Medium

o kvaliteti materjala od kojih su napravljene ne mogu objektivno reći niti ih usporediti jer dakine nosim tek nekoliko dana, no za vibe znam da iako sam ju hrmbao po svemu i svačemu, da je mojoj maloj kćeri bila oslonac na kojem bi mi stajala ukrilu posljednje tri godine i nakon što sam ju derao svakodnevno po pultovima na HRT-u koji su točno u njenoj visini, da na njoj ne postoje još nikakva oštećenja. nadam se da će i dakine biti barem približno toliko dobra.

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI IMG_4839Medium

i na kraju bi dodao da mi je drago da sam svojoj vibici našao približnu zamjenu i to po puno prihvatljivijij cijeni, no još mi je draža činjenica da vibica imam u rezervi, kako sada stvari stoje, za idućih 20 godina.

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI IMG_4811Medium

test je pofotkan danas na poslu pa se ispričavam na mehanizaciji u pozadini.

KRAJ


Zadnja promjena: NAVIGATOR; 29.08.12 1:21; ukupno mijenjano 2 put/a.
[Vrh] Go down
NAVIGATOR
master
master
NAVIGATOR

Male
Broj postova : 7314
Godine : 45
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 05.04.2010

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty
PostajNaslov: Re: MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI   MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty28.08.12 18:24

u extremshopu u mesničkoj imaju još samo dvije zelene i dvije šarene takve dakine torbice, u werhouseu koji ih inaće također drže ih više nemaju.
[Vrh] Go down
vens
lingua
lingua
vens

Male
Broj postova : 375
Godine : 29
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 26.03.2012

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty
PostajNaslov: Re: MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI   MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty29.08.12 0:07

odma da pohvalim DAKINE marku opcenito ... njihovu torbu imam vec 5godina ...kupio sam je jos u srednjoj dok sam kao nosio knjige u njoj...danas je jos svakodnevno nosim i nakon 5g skoro svakodnevnog nosenja jedino se iznutra ofucao onaj kao plasticni ovoj protiv kise

sve pohvale za naprtnjace DAKINE i uz nju bih spomenuo i BURTON (također torba koju imam 4g i vrhunska je)
[Vrh] Go down
Mije
spikač
spikač
Mije

Male
Broj postova : 769
Godine : 28
Lokacija : Barban, Istra
Datum registracije : 30.09.2011

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty
PostajNaslov: Re: MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI   MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty29.08.12 0:19

Ja takodjer imam dakine torbu koju sam koristio cjelu srednju skolu a sada mi je super za na more ili na bicikl a buduci da sam vidio kako su dobre ove mountainsmith torbice zapalio sam se za njih al na zalost pre kasno-kada sam vidio da dakine ima dizajnom skoro identicnu torbicu opet mi je pao osmijeh na lice..sada samo moram skociti do Zagreba da je kupim jer kod mene nema takvih shopova...
Veliko hvala Navigatoru na usporedbi ove dvije torbice!!
[Vrh] Go down
NAVIGATOR
master
master
NAVIGATOR

Male
Broj postova : 7314
Godine : 45
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 05.04.2010

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty
PostajNaslov: Re: MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI   MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty29.08.12 1:13

ova je dakine torbica pa recimo 80% identična sa vibe II. da nemam vajbica sigurno bi mi bila prvi izbor. i ovako ću si uz ovu kariranu koju već imam kupiti i dakine crnu, nek se nađe. vrlo vjerojatno će se i ona prestati uskoro proizvoditi. u sve više njihovih dućana prevladava njihov model clasik koji je bitno ružniji od ovoga. vjerovatno se rade u kini u istoj tvornici gdje i vajbice pa je moguće da će ukinuti i ovaj model.
pogledao sam i dakine ruksake, čine se odlični svakodnevni gradski ruksaci, baš to za skejtanje i bordanje. za planinu mi se ćine malo pre teški i imaju prilično loše napravljen onaj leđni dio za ventilaciju protiv znojenja. sve ostalo je vrlo dobro ali taj leđni dio je blagi užas, barem za mene koji se prilično znojim.
ove hip pack torbice je u zagrebu moguće kupiti u tri dučana extrem shopu, wearhouseu i chill-u. i wearhouse i chill bi ih trebali dobiti idući jesec, chill možda već idući tjedan. u extrem shopu imaju kako sam napisao još dvije zelene i neke rasta šarene koje su mi osobno grde.
cijena im je 149kn i dobije se 10% popusta na keš tako da onda koštaju 135kn što je više nego odlično za takvu torbicu. samo se nadam da će im i kod iduće isporuke cijene biti jednake. ako netko treba mogu mu je kad dođu i ja ovdje kupiti i poslati, nije problem.
[Vrh] Go down
Igsy
honoris
honoris
Igsy

Male
Broj postova : 2697
Godine : 31
Lokacija : Split
Datum registracije : 12.03.2010

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty
PostajNaslov: Re: MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI   MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty29.08.12 1:29

Izrazito temeljita i detaljana usporedba dviju kvalitetnih pederuša. MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI 393492

Meni se Dakine čini više šminkerska (urbana), dok je Mountainsmith pravi radni konj. S obzirom na cijene i omjer uloženo-dobiveno, mislim da je Dakine "best buy" od ove dvije... Mountainsmith možda i ima nešto više prednosti nego mana, ali je i cijena dupla stoga takva odluka.
Na stranu sama recenzija pederuša, ali kada vidim na šta se tuku sati tokom radnog vremena, čisto mi dođe toplo oko srca kada vidim HRT-ovu uplatnicu od 80 kn koja uredno stiže svaki mjesec.

[Vrh] Go down
NAVIGATOR
master
master
NAVIGATOR

Male
Broj postova : 7314
Godine : 45
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 05.04.2010

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty
PostajNaslov: Re: MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI   MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty29.08.12 1:41

je dakine je definitivno više stilysh, no na ovim je to fotkama možda i zbog blago kariranog uzorka, ali crna ili zelena umaljane u blato mislim da se ne bi isticale od ostatka opreme za divljinu. slažem se po omjeru cijene i kvalitete da je dakine pobjednik ali mi je vajbica ipak draža.

ovo sa radom na HRT-u dijelom stoji ali u zadnje vrijeme tek malim dijelom. ovo je pofotkano u 10 minuta pauze kad sam prerendavao s ekipom novi foršpan za horeizonte novu emisiju HRT-a. u zadnje sam vrijeme u totalnom cajtnotu , danas montiram i dravanturu pa nastojim svaki tren korisno iskoristiti a Mijeu sam obečao usporedit ove dvije pa eto.
[Vrh] Go down
Igsy
honoris
honoris
Igsy

Male
Broj postova : 2697
Godine : 31
Lokacija : Split
Datum registracije : 12.03.2010

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty
PostajNaslov: Re: MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI   MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty29.08.12 1:54

Ma neka šalim se ja... Ako ćeš i dalje fušat da bi nama obogaćivao forum kvalitetnim sadržajem, samo tako nastavi. MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI 855911 Bacio sam oko na model sa "Phantom" uzorkom šara ( http://www.dakine-shop.de/products/en/Dakine-Bags/Dakine-Hip-Packs/Dakine-HIP-PACK-Fanny-Pack-Phantom.html ) i već se bacam na nabavku istog preko svojih pouzdanih izvora. MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI 990630
[Vrh] Go down
NAVIGATOR
master
master
NAVIGATOR

Male
Broj postova : 7314
Godine : 45
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 05.04.2010

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty
PostajNaslov: Re: MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI   MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty29.08.12 2:00

zgodno!
moram priznati da takvu do sada ni u živo ni na netu nisam vidio.

vidim da je na stranici cijena oko 16 eura s popustom. približno cijeni za keš u hrvatskoj. jedino još i shiping?
[Vrh] Go down
Igsy
honoris
honoris
Igsy

Male
Broj postova : 2697
Godine : 31
Lokacija : Split
Datum registracije : 12.03.2010

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty
PostajNaslov: Re: MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI   MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty29.08.12 2:33

Ma to je njihov službeni Njemački shop, a shiping za Njemačku i Austriu je besplatan u slučaju da iznos računa pređe 40 eura... Imam rodbine tamo, pa nije isključena ni ta opcija. Ali vjerojatno ima još i povoljnijih ponuda direkt po njihovim dućanima u Berlinu konkretno. A za rodbinski shiping ću lako.

Ove Nike, Mckinley, čak i original Lacoste mi traju sezonu ipo max, zatim se lagano konci "usukaju" (nagrđena estetika) i kasnije s vremenom nošenja popusti čitava konstrkcija pa su jedino za naložit. Vidit ću kakvo će bit stanje s Dakine. Zasad obećavajuće.
[Vrh] Go down
NAVIGATOR
master
master
NAVIGATOR

Male
Broj postova : 7314
Godine : 45
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 05.04.2010

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty
PostajNaslov: Re: MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI   MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty29.08.12 2:39

meni su i vrlo kvalitetne torbice poput mammutovih trajale kraće od dvije godine. to je do sada bila neka "neprevaziđena" vremenska barijera od dvije godine koju niti jedna torbica osim mountainmithove nije prošla živa, a ona je imala rok u vrijeme najgoreg izrabljivanja i nepažnje. jedino u vrijeme kada sam ja imao 10-14 godina onda bi jedino gore prošla.
[Vrh] Go down
Strider
honoris
honoris
Strider

Male
Broj postova : 2851
Godine : 27
Lokacija : Rijeka
Datum registracije : 19.06.2009

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty
PostajNaslov: Re: MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI   MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty29.08.12 11:09

Navi ty za reportažu. Vidiš, ja nikad nisam volio pederuše- ne znam zašto, vjerojatno jer su mi se zgadile one preskupe Lacostove sa samo jednim velikim pretincem, malim za mobitel i astronomskom cijenom za komad tkanine. Svidio mi se i Conversova pederuša iste kvalitete za parsto kuna manje. No ne patim za tim...modnim dodacima pa rekoh što će mi to. Ali ovo mi se već sviđa, mislim na oba modela...Za Mountainsmith znam da je na vrlo dobrom glasu, čak stalno po gradu viđam ove što stopiraju po Europi, svaka skupina ima bar dva ruksaka. Ali Dakine...nije to loše.

Treba napraviti ovo pa hodat po gradu MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI 747986 Po šumi bolje ne aš bi te zaskočio vuk za vrat!
MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Deer-fur-fanny-pack
[Vrh] Go down
Mije
spikač
spikač
Mije

Male
Broj postova : 769
Godine : 28
Lokacija : Barban, Istra
Datum registracije : 30.09.2011

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty
PostajNaslov: Re: MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI   MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty29.08.12 12:01

Izgleda li ta zelena ovako:
MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Images?q=tbn:ANd9GcSTcyuSy5RzRbLlyH7lFIY6PporYe5t9yU10bstdkcJ7_96de2nBA
..mislio sam proci po Zagrebu u petak kad budem isao za Lepoglavu..volio bi da ima crnih al i ovo mi izgleda prilicno dobro...
[Vrh] Go down
hydra
lingua
lingua
hydra

Male
Broj postova : 431
Godine : 42
Lokacija : Rijeka
Datum registracije : 15.07.2012

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty
PostajNaslov: Re: MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI   MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty29.08.12 14:34

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI 865284 pa gdje si ovo našao Strider, jel to neka fotomontaža ili ovako nešto zbilja postoji?
[Vrh] Go down
NAVIGATOR
master
master
NAVIGATOR

Male
Broj postova : 7314
Godine : 45
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 05.04.2010

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty
PostajNaslov: Re: MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI   MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty29.08.12 15:09

Strider eeee to je pederuša MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI 478256


Mije
je to je ta boja!
[Vrh] Go down
Strider
honoris
honoris
Strider

Male
Broj postova : 2851
Godine : 27
Lokacija : Rijeka
Datum registracije : 19.06.2009

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty
PostajNaslov: Re: MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI   MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty29.08.12 21:03

Da, prava je. Samo da lovci to ne vide, bilo bi svega- pita žena novu torbicu od xy kuna...kaže mu lovac da će ju skrojit MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI 150683
[Vrh] Go down
hydra
lingua
lingua
hydra

Male
Broj postova : 431
Godine : 42
Lokacija : Rijeka
Datum registracije : 15.07.2012

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty
PostajNaslov: Re: MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI   MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty29.08.12 21:17

Daj molim te stavi link ako ne košta neku brutalnu lovu bit će mi idealan poklon za nekoliko ljudi MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI 368870
[Vrh] Go down
Mraz
master
master
Mraz

Male
Broj postova : 6794
Godine : 34
Lokacija : Delnice
Datum registracije : 26.02.2010

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty
PostajNaslov: Re: MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI   MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty29.08.12 21:21

Evo još par zanimljivih prijedloga MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI 368870

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Il_fullxfull.275436390

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI 11291535_4ed47d47e1ced

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI NA55_leopard_faux_fur_animal_print_fanny_pack_4L


MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI 6xxcgm
[Vrh] Go down
Strider
honoris
honoris
Strider

Male
Broj postova : 2851
Godine : 27
Lokacija : Rijeka
Datum registracije : 19.06.2009

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty
PostajNaslov: Re: MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI   MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty29.08.12 21:32

Naišao sam slučajno. Prava je, samo najbjerojatnije pripada nekoj aktivističkoj izložbi.
http://www.dresscodenormal.com/2010/05/taxidermy-fanny-packs/
[Vrh] Go down
hydra
lingua
lingua
hydra

Male
Broj postova : 431
Godine : 42
Lokacija : Rijeka
Datum registracije : 15.07.2012

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty
PostajNaslov: Re: MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI   MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty29.08.12 21:34

Ha, ha, ha, kakav vrhunski neukus, zbilja odlično ali moram priznat ovo što je Strider objesio je jednostavno nenadmašno MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI 747986
[Vrh] Go down
Strider
honoris
honoris
Strider

Male
Broj postova : 2851
Godine : 27
Lokacija : Rijeka
Datum registracije : 19.06.2009

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty
PostajNaslov: Re: MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI   MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty29.08.12 21:42

Zahvaljujem kolega hydra. Bio bi brend i pol, a?
[Vrh] Go down
hydra
lingua
lingua
hydra

Male
Broj postova : 431
Godine : 42
Lokacija : Rijeka
Datum registracije : 15.07.2012

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty
PostajNaslov: Re: MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI   MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty29.08.12 22:20

Ma genijalno, mogu već zamisliti sate i sate dobre zahebancije i plakanja od smijeha, a tek zbunjenih pogleda, jednostavo neprocjenjivo!
[Vrh] Go down
hydra
lingua
lingua
hydra

Male
Broj postova : 431
Godine : 42
Lokacija : Rijeka
Datum registracije : 15.07.2012

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty
PostajNaslov: Re: MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI   MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty30.08.12 0:38

Evo malo sam istraživao i ispada da je ovo veoma custom tj. "umjetničko" djelo izgleda dosta kontraverznog Carlee Fernandeza (u prijevodu očito je unikat i košta), evo web stranice, inače vidi se da čovjek voli eksperimentirati ovakvim kombinacijama:

http://www.carleefernandez.com/works/carnage-ii-7000/
[Vrh] Go down
NAVIGATOR
master
master
NAVIGATOR

Male
Broj postova : 7314
Godine : 45
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 05.04.2010

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty
PostajNaslov: Re: MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI   MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty30.08.12 9:53

ajde nemojte da ovo postane tema o krznenim rukotvorinama.
[Vrh] Go down
NAVIGATOR
master
master
NAVIGATOR

Male
Broj postova : 7314
Godine : 45
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 05.04.2010

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty
PostajNaslov: Re: MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI   MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty06.09.12 0:47

evo mali apdejt o dakine torbicama.
dakle one su vrlo blizu legendarnom mountainsmithovom modelu vibe II, ali su u hrvatskoj puno jeftinije od njega, skoro duplo, barem je do sada bilo tako.
kada sam napisao članak o njima, u extremshopu su planule. ostala je jedna jedina zelena koju me kolega Migach zamolio da mu je kupim. cijena joj je do sada bila 134 kn.
stigla je nova pošiljka u dućan Chill, tamo ima zelenih i sivih, ali su se u samo nekoliko dana i tamo gotovo sve rasprodale. nova isporuka došla je i sa novom cijenom od 180 kn po komadu koliko će svi koji je žele imati morati izdvojiti.
nisam siguran dali je razlika u cijeni zbog promjenjenog tečaja dolara u odnosu na stanje kod prošle naruđbe li je dakine gašenjem muntainsmithovog modela vibe II kojem je do sada bio u sjeni vidio priliku za svoj uspijeh na tržištu pa si je u cijeni dodao malo više lufta u svoju korist.
po mojoj prognozi u idućih će godinu dana cijena tom modelu narasti do 200kn. vajbica je u hrvatskoj koštala sa davanjima 250-300kn kad ju je bilo za kupiti.
[Vrh] Go down
Mije
spikač
spikač
Mije

Male
Broj postova : 769
Godine : 28
Lokacija : Barban, Istra
Datum registracije : 30.09.2011

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty
PostajNaslov: Re: MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI   MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty06.09.12 12:14

Ah, sve cijene rastu pa tako mora i ova...
..ja sam sebi kupio zelenu u petak, prije nego sam otisao po Gorilu i na Vudelje malo sam prosvrljao po Zagrebu, American shop, Extrem shop..mislio sam otici i do Maestral centra ali nije bilo vise vremena...
..uglavnom ja sam takodjer dao 135 kuna i odusevljen sam torbicom, jedino sto me je nerviralo su metalni prstohvati ciferslusa pa sam ih ja kao i na vecini svojih ostalih torbica precvikao i zavezao parakord umjesto tog komada jer mi smeta ono zveckanje kod kretanja i sad je super stvar.
Kad sam bio u Extremu izlozene su imali samo dva primjerka, jedan sareni (neki zenski uzorak) i jedan sivi (carbon uzorak) a ja sam ciljao ili crnu (nju jos uvijek ciljam) ili zelenu pa sam pitao prodavaca jeli to sve, a on je na moje veselje iz skladista izvadio ovu zelenu i rekoh-UZIMAM... MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI 747986
..nosim ju vec 4 dana i to je ono sto sam trazio!
[Vrh] Go down
Migach
guru
guru
Migach

Male
Broj postova : 2844
Godine : 29
Lokacija : Strmec Podravski
Datum registracije : 17.10.2010

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty
PostajNaslov: Re: MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI   MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty06.09.12 13:00

Ajde da meni dođe pa da vidimo dal je zbilja tak dobra =) hehe
Mije nisi kul uopće kaj sad nosiš istu ko i ja MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI 368870 MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI 368870 hehe MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI 832331

čim dođe ide i rezime iste =)
Mije aj baci sliku da vidim kak izgleda =)
[Vrh] Go down
Mije
spikač
spikač
Mije

Male
Broj postova : 769
Godine : 28
Lokacija : Barban, Istra
Datum registracije : 30.09.2011

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty
PostajNaslov: Re: MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI   MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty06.09.12 14:06

Ko nije kul, pa ne nosim ja isto sto i ti, ti nosis isto sto i ja-ja sam je se prvi docepao! MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI 469245
Evo slikice, al mislim da ce tvoja biti ruznija.! MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI 304316
MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI DSC06920
[Vrh] Go down
Migach
guru
guru
Migach

Male
Broj postova : 2844
Godine : 29
Lokacija : Strmec Podravski
Datum registracije : 17.10.2010

MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty
PostajNaslov: Re: MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI   MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty06.09.12 20:06

da da =)
a tvoj fotić ne radi veće slike ? MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI 368870
[Vrh] Go down
Sponsored content
MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty
PostajNaslov: Re: MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI   MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI Empty

[Vrh] Go down
 
MOUNTAINSMITH VIBE II vs DAKINE vs MAXPEDITION PILI
[Vrh] 
Stranica 1 / 4.Go to page : 1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
FORUM PREŽIVLJAVANJA :: OPREMA :: INDIVIDUALNA OPREMA-
Forum(o)Bir: