Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Koji šator
+19
duke
gorky
CroPrepper
maxina
Storo
Mraz
eagle1969
PJER
gogastiOS
faramir
kengur32
Guru
walther9mm
ratomir6
walther9
RubberDuck
Ris
DoomsdayST
roy
23 posters
Stranica 1 / 4.
Stranica 1 / 4. • 1, 2, 3, 4
Koji šator
Pozdrav. Planiram kupiti šator, ali kako mi se čini kod nas baš i nije neki izbor. Barem sudeći po web stranicama trgovina koje prodaju šatore. Treba mi šator za jednu ili maksimalno dvije osobe, dvoslojni, vodonepropustan, lagan. Ono što mi je važno je da se prvo postavlja vanjski sloj šatora, pa onda unutarnji, dakle da se može postaviti i rastaviti po kiši bez da se unutrašnjost smoći. Jako malo šatora su tako napravljeni, i obićno su skupi, većina ovih koji se mogu kupiti kod nas nemaju tu mogućnost. Moj buđet je oko 1000kn. Ako me neko može savjetovat bio bi jako zahvalan. Pozdrav i hvala.
roy- bomber
-
Broj postova : 158
Godine : 913
Datum registracije : 05.11.2010
Re: Koji šator
Easy Camp Meteor 200...
http://www.iglusport.hr/proizvodi.asp?id=1506
Još da ima alu šipke pa da ga to malo olakša, ali nažalost, fiberglas...
http://www.iglusport.hr/proizvodi.asp?id=1506
Još da ima alu šipke pa da ga to malo olakša, ali nažalost, fiberglas...
DoomsdayST- mr.spika
-
Broj postova : 1227
Godine : 50
Datum registracije : 06.01.2012
Hvala prijatelju na brzom odgovoru. Vidio sam već taj šator ali valjda mi se činio prejeftin da bi bio kvalitetan, pa sam ga zaobišao. Bilo bi bolje da ja lakši, to svakako, ali s obzirom na cijenu i nije nešto pretjerano težak. A i ako sam dobro shvatio, šipke se mogu kupiti aluminijske. Ono što me brine je to da je vodonepropusnost 2000mm, a tu na forumu sam pročitao da bi minimum trebao biti 3000mm. Da li to znači da će šator pri jačoj i dugotrajnijoj kiši propustiti?
roy- bomber
-
http://www.vrhunac.hr/oprema/satori/sator-zodiac.html sve šta si naveo se poklapa u ovome.i sam ga koristim več 2 godine za sad zadovoljan.
Ris- spikač
-
Broj postova : 509
Godine : 36
Datum registracije : 22.12.2010
I taj sam vidio ali na stranicama nema nikakvog opisa. Koja je marka? Meni se čini da je Salewa, ali na njihovim stranicama ga nema...
roy- bomber
-
P.S. koliko sam shvatio prema stranicama proizvođača, Meteor 200 nema zaštitu protiv kukaca, a i to mi je jako bitno, što sam zaboravio napisati. Da li mi neko tko ima taj šator može to potvrditi? Hvala
roy- bomber
-
Salewa je OK marka, stupac ovoga Zodiac II je 4000 mm, ali tunel šator se mora natezat, nije samostojeći...
To mene nervira, jer na nekim terenima samonosiva konstrukcija jako dobro dođe...
A hoće li 2000 mm stupac pustit...? Stvarno nebi zna reć... Bilo bi bolje da je 3000 mm, svakako... Ali, dobro postaljen šator, ako se ne dira ničega, i sa manjim stupcima izdrži OK, čak i šatorska krila bez neke znčajne impregnacije...
Ima ovakvih šatora sa koncepcijom ka Meteor 200 sa boljim materijalima, većim hidrostatičkim stupcem, manjom težinom i alu šipkama, ali kako ja kampiram jako rijetko, neman volje skupo plaćat opremu, pa nisan ni tražija... Možda te neko drugi uputi na takvu kupolu-šator di se prvo postavlja vanjski sloj i ima bolje performanse, di ima kupit kod nas i po kojoj cijeni...
P.S. naravno da Meteor 200 ima zaštitu od kukaca, pogledaj malo filmiće po netu...
To mene nervira, jer na nekim terenima samonosiva konstrukcija jako dobro dođe...
A hoće li 2000 mm stupac pustit...? Stvarno nebi zna reć... Bilo bi bolje da je 3000 mm, svakako... Ali, dobro postaljen šator, ako se ne dira ničega, i sa manjim stupcima izdrži OK, čak i šatorska krila bez neke znčajne impregnacije...
Ima ovakvih šatora sa koncepcijom ka Meteor 200 sa boljim materijalima, većim hidrostatičkim stupcem, manjom težinom i alu šipkama, ali kako ja kampiram jako rijetko, neman volje skupo plaćat opremu, pa nisan ni tražija... Možda te neko drugi uputi na takvu kupolu-šator di se prvo postavlja vanjski sloj i ima bolje performanse, di ima kupit kod nas i po kojoj cijeni...
P.S. naravno da Meteor 200 ima zaštitu od kukaca, pogledaj malo filmiće po netu...
DoomsdayST- mr.spika
-
Hmmm... Izgleda da ima više verzija, ili san ja nešto krivo vidija, ali čini mi se da nema mrežicu na unutrašnjem sloju od poroznog materijala... Sorry...
DoomsdayST- mr.spika
-
OK .. kolega Doomsday .. krivo sam skužil .. povlačim post ..
Zadnja promjena: RubberDuck; 18.07.12 23:02; ukupno mijenjano 3 put/a.
RubberDuck- lingua
-
Broj postova : 441
Godine : 61
Datum registracije : 20.01.2012
Matuka se postavlja prvo unutrašnji sloj, a kolega je tražija prvo vanjski...
Ja bi se složija da je bitno da se postavlja prvo vanjski, pogotovo ako je za planinarenje, svaku večer postavljat, svako jutro rušit... Jer je brže, lakše, i unutrašnji sloj ne pokisne ako ga dižeš po kiši...
Za nekakvo statično kampiranje manje bitno, ali ako svaki dan minjaš poziciju, pogotovo ako ga dižeš na brzinu po kiši, problem je jer ga ne postaviš kako triba, pa vanjski sloj dira negdi unutarnji, pa problemi...
Ovo je iz iskustva...
Ja bi se složija da je bitno da se postavlja prvo vanjski, pogotovo ako je za planinarenje, svaku večer postavljat, svako jutro rušit... Jer je brže, lakše, i unutrašnji sloj ne pokisne ako ga dižeš po kiši...
Za nekakvo statično kampiranje manje bitno, ali ako svaki dan minjaš poziciju, pogotovo ako ga dižeš na brzinu po kiši, problem je jer ga ne postaviš kako triba, pa vanjski sloj dira negdi unutarnji, pa problemi...
Ovo je iz iskustva...
DoomsdayST- mr.spika
-
Što mislite o nečem ovakvom? Jeste da je skuplje, ali da li se isplati?
http://www.tarptent.com/scarp1.html
http://www.tarptent.com/scarp1.html
roy- bomber
-
Ovaj je više za jednoga nego za dvoje, 80-tak cm širine je JAKO usko za svakoga, osim za dva 'golubića'...
Sa opcionalnim šipkama za samostojeće postavljanje, težina mu je oko 1.7 kg... U specifikacijama nema hidrostatičkog stupca navedenog... Neznan cijenu, ali praktički za jednoga, a mrvu priko 1 kg teži (i manje ako se nabave alu šipke) i vjerojatno pun kua jeftiniji, za 2 osobe šator, ispod 400 kn...
Ja znan šta bi ja izabra...
Sa opcionalnim šipkama za samostojeće postavljanje, težina mu je oko 1.7 kg... U specifikacijama nema hidrostatičkog stupca navedenog... Neznan cijenu, ali praktički za jednoga, a mrvu priko 1 kg teži (i manje ako se nabave alu šipke) i vjerojatno pun kua jeftiniji, za 2 osobe šator, ispod 400 kn...
Ja znan šta bi ja izabra...
DoomsdayST- mr.spika
-
Uzeo bi ja Meteora, ali odustao sam kad sam vidio da nema zaštitu od kukaca. Mislim da ću se na kraju vjerojatno odlučiti za hammock i tarp ako ne pronađem uskoro šator koji mi paše. Hvala svima na odgovorima
roy- bomber
-
Pod zaštita od kukaca podrazumijevaš mrežicu na ulazu u unutrašnji sloj...?
Kako cili unutrašnji sloj diše, ne vidim preveliku potrebu za mrežicom, pa nije to tip šatora di bi po danu sidija/leža u njemu i gleda kroz mrežicu van... Zatvoriš se, ideš spavat, probudiš se i ideš dalje...
Kako cili unutrašnji sloj diše, ne vidim preveliku potrebu za mrežicom, pa nije to tip šatora di bi po danu sidija/leža u njemu i gleda kroz mrežicu van... Zatvoriš se, ideš spavat, probudiš se i ideš dalje...
DoomsdayST- mr.spika
-
Na stranici proizvođača kad se odabere šator s desne strane ima "features". Neki šatori pod "features" imaju navedeno "antibug mesh", a Meteor nema. U mom kraju ima jako puno komaraca i stvarno im ne bi želio biti večera svake noći provedene u šatoru. Neznam, nemam baš iskustva sa šatorima, možda je i sam vanjski sloj dovoljna zaštita kad je zatvoren, ali ne bih htio riskirati i probuditi se sav u plikovima.
roy- bomber
-
OK, taj 'antibug mesh' i je na ulazu u unutrašnji sloj, prekriva ovaj neprozirni sloj kojim se taj otvor zatvara, i može se iznutra otvoriti taj neprozirni a da mrežica ostane na otvoru, jer postoje 2 zipper-a, jedan iznutra skida samo neprozirni dio, drugi (vanjski) skida i mrežicu i neprozirni dio, a izvana je samo vanjski koji skida odmah oba, za ulaz u šator...
Znači, ako je sloj šatora prozračan, a ovaj jeste, mrežica samo služi za vidjeti vani iz šatora, ili za još dodatne ventilacije ako je unutrašnji sloj slabodišući ili je baš, ono jako, jako vruće, šta ni usrid lita noću obično ne bude...
Kao što rekoh, nije idealno za statičko kampiranje i boravak unutra tokom dana, ali za mobilno kampiranje, planinarenje, bicikliranje, samo prespavat noću, za to je OK, i kad se zatvori unutrašnji sloj, bube ne mogu unutra, iako nema mrežicu...
Znači, ako je sloj šatora prozračan, a ovaj jeste, mrežica samo služi za vidjeti vani iz šatora, ili za još dodatne ventilacije ako je unutrašnji sloj slabodišući ili je baš, ono jako, jako vruće, šta ni usrid lita noću obično ne bude...
Kao što rekoh, nije idealno za statičko kampiranje i boravak unutra tokom dana, ali za mobilno kampiranje, planinarenje, bicikliranje, samo prespavat noću, za to je OK, i kad se zatvori unutrašnji sloj, bube ne mogu unutra, iako nema mrežicu...
DoomsdayST- mr.spika
-
Sada mi je jasnije. Znači da u šator ne mogu ulaziti bube i komarci kada je zatvoren, a antibugmesh služi samo da bi se u isto vrijeme moglo vidjeti vani i imati zaštitu, u biti za boravak u šatoru danju? Jedino me malo brine još vodeni stup 2000 mm, ali valjda to nije toliko strašno, eventualno da se stavi neka cerada kao footprint ako je tlo jako mokro, i trebalo bi biti ok. Hm, mislim da ću vjerojatno ipak uzet Meteora, šta je je, cijena je super, valjda će i kvaliteta biti dostatna.
Hvala kolega na savjetima, i ako smijem pitati, koji šator vi koristite?
Hvala kolega na savjetima, i ako smijem pitati, koji šator vi koristite?
roy- bomber
-
Zadnje koristio MayaMAya Savana 3, nešto kao Matuka 3, skoro identičan tip šatora, za materijale ne garantiran... I baš me ispizdija 2 puta od 3 šta san ga zadnje postavlja, jer je bilo po kiši...
Brat je negdi na gadnom sniženju nabavija High Colorado Aerolite 2 šator, koncepcijom i veličinom sličan Meteoru 200, samo bolji jer ima alu šipke, i laganiji je... Nevjerojatno koliko je lakše postavit taj šator... Možeš oba ova vidit na nekim slikicama u mojoj reportaži, samo pazi, ima 100-tinjak slika...
https://survival.aforumfree.com/t6182-biokovo-vise-sriae-nego-pameti-puno-slika
Ne mogu ni svoj ni bratov nać online, biće da je bratov neki prastari model šta se vuka po skladištu desetljećima dok nije prodan na ludilo sniženju... A i Maya Maya je propala odavno...
Brat je negdi na gadnom sniženju nabavija High Colorado Aerolite 2 šator, koncepcijom i veličinom sličan Meteoru 200, samo bolji jer ima alu šipke, i laganiji je... Nevjerojatno koliko je lakše postavit taj šator... Možeš oba ova vidit na nekim slikicama u mojoj reportaži, samo pazi, ima 100-tinjak slika...
https://survival.aforumfree.com/t6182-biokovo-vise-sriae-nego-pameti-puno-slika
Ne mogu ni svoj ni bratov nać online, biće da je bratov neki prastari model šta se vuka po skladištu desetljećima dok nije prodan na ludilo sniženju... A i Maya Maya je propala odavno...
DoomsdayST- mr.spika
-
Super je reportaža, hvala na svemu. Otvorit ću temu Meteor 200, pa se možda javi neko ko ga ima da vidimo kakva su iskustva.
roy- bomber
-
nisam neki profi sta bi rekli survuval manijak al mi je drago sa sinom otic negdi u prirodu i tamo prespavat.evo gledam za kupit neki.ne treba mi neki super nego eto samo da ne spavamo pod otvorenim nebom.prije smo improvizirali sa krilima al nije to to.
pa sad da vas pitam sta mislite o ovim satorima znam da nisu neki al sta mi je najbitnije znali itko tezinu
http://checkpointarmyshop.com/outdoor/sator-satorska-krila/view/26
il ovaj manji
http://checkpointarmyshop.com/outdoor/sator-satorska-krila/view/24
koja je tezina,kakve su mu mane u biti napisite sve sta znate o njima
pa sad da vas pitam sta mislite o ovim satorima znam da nisu neki al sta mi je najbitnije znali itko tezinu
http://checkpointarmyshop.com/outdoor/sator-satorska-krila/view/26
il ovaj manji
http://checkpointarmyshop.com/outdoor/sator-satorska-krila/view/24
koja je tezina,kakve su mu mane u biti napisite sve sta znate o njima
walther9- bebač
-
Broj postova : 10
Godine : 45
Datum registracije : 01.10.2011
imaš par šatora u american shopu
ratomir6- lingua
-
Broj postova : 351
Godine : 26
Datum registracije : 17.04.2012
aha.evo gledam ovaj
http://www.americanshop.hr/outdoor-sport-satori/3757/highlander-sator-ten073-tent-iona-4-olive
sta vam se cini.
Hvala
http://www.americanshop.hr/outdoor-sport-satori/3757/highlander-sator-ten073-tent-iona-4-olive
sta vam se cini.
Hvala
walther9mm- bebač
-
Broj postova : 4
Godine : 54
Datum registracije : 06.05.2010
walther9mm je napisao/la:aha.evo gledam ovaj
sta vam se cini.
Hvala
Meni ovaj izgleda kao običan jednoslojni šator koji lično ne bih uzimao.
Za te pare možeš makar neki McKinley pogledat.
Guru- lingua
-
Broj postova : 425
Godine : 39
Datum registracije : 03.12.2009
odi ga vidjeti uživo i sigurno odustaješ od kupnje
pa vidi hidrostatski voditelj... 1500mm, malo jača rosa (ne doslovno)...
pa vidi hidrostatski voditelj... 1500mm, malo jača rosa (ne doslovno)...
kengur32- MODERATOR
-
Broj postova : 2825
Datum registracije : 06.08.2010
Ja bih trebao kupiti šator, imam budžet od 1000kn, a kampirat ću na -25stupnjeva u 12. i 1.mjesecu u Minhenu odnosno 50km južno od Minhena.
Vidio sam neke u Intersportu, vodeni stup 3000mm i pod i ostalo. jel to šta vrijedi??
Imate li kakve preporuke koji šator da uzmem u toj cijeni??
Vidio sam neke u Intersportu, vodeni stup 3000mm i pod i ostalo. jel to šta vrijedi??
Imate li kakve preporuke koji šator da uzmem u toj cijeni??
faramir- bebač
-
Broj postova : 12
Godine : 47
Datum registracije : 17.02.2010
HUSKY FLAME i ni jedan drugi!
Taman za te pare a nudi mnogo više. Nekoliko drugova ima, nosili su ga na Akonkagvu (6.000mnm), po Alpima i Himalajima!
http://www.fototatry.sk/clanek-trpas-extrem-2010-januar/39/
Taman za te pare a nudi mnogo više. Nekoliko drugova ima, nosili su ga na Akonkagvu (6.000mnm), po Alpima i Himalajima!
http://www.fototatry.sk/clanek-trpas-extrem-2010-januar/39/
Guru- lingua
-
Čitam puno pozitivnih stvari o Husky Extreme šatorima...
Bez sumnje, Flame je dobar izbor za jednog čovika, ili dvoje u nuždi...
http://www.huskyeu.eu/tent-extreme-flame-2-prs-red-d123.html
Ali, mene se sviđa od svih najviše Falcon, i da tražin šator, njega bi tražija...
http://www.huskyeu.eu/tent-extreme-falcon-2-prs-green-d121.html
Sviđa mi se šta ima poprilično mista za dvoje i njihove ruksake, šta ipak nije težak, samo mrvu teži od Flame-a, šta se u jako malo složi za nosit, pa je više nego OK za jednoga ili dvoje, a to meni znači...
Ima mrvu manju strukturalnu stabilnost od Flame-a ili Fighter-a, što meni ne znači previše, meni je i Falcon više nego heavy duty za moje potrebe...
Ako ti nije samo za tebe, nego razmišljaš o dvoje u šatoru, razmisli i o Falcon-u...
Bez sumnje, Flame je dobar izbor za jednog čovika, ili dvoje u nuždi...
http://www.huskyeu.eu/tent-extreme-flame-2-prs-red-d123.html
Ali, mene se sviđa od svih najviše Falcon, i da tražin šator, njega bi tražija...
http://www.huskyeu.eu/tent-extreme-falcon-2-prs-green-d121.html
Sviđa mi se šta ima poprilično mista za dvoje i njihove ruksake, šta ipak nije težak, samo mrvu teži od Flame-a, šta se u jako malo složi za nosit, pa je više nego OK za jednoga ili dvoje, a to meni znači...
Ima mrvu manju strukturalnu stabilnost od Flame-a ili Fighter-a, što meni ne znači previše, meni je i Falcon više nego heavy duty za moje potrebe...
Ako ti nije samo za tebe, nego razmišljaš o dvoje u šatoru, razmisli i o Falcon-u...
DoomsdayST- mr.spika
-
Ali koliko vidim na netu i tu na ovom forumu, nema kod nas za kupit Huskey šator, jel?
Gdje mogu kupiti takav šator? Moram u Sloveniju?
Gdje mogu kupiti takav šator? Moram u Sloveniju?
faramir- bebač
-
Imaš u Podgorici ( CG ) i Beogradu (SR ) HUSKY, pa se uvijek može nekako dobacit.
Guru- lingua
-
Guru je napisao/la: nekako dobacit.
kako točno?Jel živiš ti u Beogradu il i Podgorici da ga pošalješ nekako u Zagreb?
Negdje sam pročitao da ima u Sloveniji ali sad ne mogu naći gdje. Možda ima u Minhenu, idem sad malo proguglat....
Sad vidim da je u Njemačkoj Flame - 220€ a Falcon 230€ što je iznad mog budžeta....
faramir- bebač
-
Stranica 1 / 4. • 1, 2, 3, 4
Stranica 1 / 4.