Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
DRAVANTURA 2012- Luksa
5 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: GALERIJA DRUŽENJA
Stranica 1 / 1.
DRAVANTURA 2012- Luksa
Pozdrav forumašima i svima koji se tako osjećaju!
Da krenem sa reportažicom sa ovogodišnje Dravanture iz moje perspektive!
Pojašnjenja slika kod mojih reportaža su ispod!
Parking na ulazu u kamp , povezao sam se iz Zagreba sa Cutlassom, te smo došli u petak popodne.
Mjesto susreta prve dravske avature Škole preživljavanja, ali idemo dublje....
Cutlass na ulazu u glavnu predavaonicu i kamp
Ovaj puta je kamp bio razbacan u više krakova što je jako dobrao ali dečki su se dobro naradili! Kapa dolje!
" A JE TO " TEAM Mraz i Target plus Rudi, došli su dan prije
Domaći dečki i Dravmanovo sklonište u prvom planu
Pogled sa druge strane, mjesto za druženje i radionice
Smjestio sam se i krenuo u potragu za biljem koje mogu pronaći u okolici kampa, kako bih obogatio svoju radionicu o ljekovitom bilju i kako bi se ljudi upoznali sa istim. Dva sata sam bauljao i pronašao svega 8 vrsta bilja a ujutro još tri. Obadi su bili nemilosrdni! Uništili su me , ali svježe sažvakani Trputac je spasio stvar, sprijeda naravno!
Pri povratku već su krenule radionice i evo Panonsky kokicu utapa u glini kako bi ju ispekao!
Trebalo je nešto i pojesti i kako to biva na početku svakog susreta, svatko je donio ponešto od doma. Ali je nisam probao ni jedan kolač
Prvo zajedničko okupljanje kod centralne vatre
Predstavljanje u kojem je svatko ukratko rekao ponešto o sebi!
Još jedna kada je kokica bila skroz u glini te spremna za pečenje
još jedna sa te radionice pečenja kokice u glini!
Skuhali smo čaj koji sam smiksao doma posebno za ovu priliku, koji nas je opustio i neke iznenađujuće slomio, te je bila moja radionica o ljekovitom bilju kroz koju smo rekli nešto općenito o ljekovitom bilju i branju, sušenju i upotrebi, Te posebno za svaku biljku koja se nalazila u toj mješavini, A mješavina je Matičnjak, Vodena menta i Lazarkinja , da se malo prisjetimo !
Sljedilo je druženje duboko ujutro, Navi je došao usred noći motorom i čuli smo zvuk motora i znali da to samo on može biti!
Jutranje skupljanje pred čaj i još jednu radionicu o ljekovitom bilju i drugim mixom bilja koji nas je pročistio, okrijepio i dao nam snage za ovaj dan, Obradili smo biljke koje sam ubrao te mix koji se sastojao od Majćine dušice, Mravinaca, Kadulje i Kamenog vriska da se malo podsjetimo.
Kamp se priprema još uvijek i stalno su pristizali novi ljudi.
Evo da ja malo i Navigatora poslikam jer je on stalno iza kamere, spreman za akciju!
Pogled na dio kampa
Pa na drugi dio kampa, malo sam sve poslikao kako bi dobili uvid u to kako je bilo!
Ekipa domaćina
Moj ležaj, nisam htio ništa komplicirati, izolacija i pokrivač! za vrijeme kakvo je bilo odlično! Komaraca skoro da nije ni bilo!
Kokicu smo pojeli , odnosno probali tko je htio ujutro, jer se u biti pekla cijelu noć!
Jaja pečena u glini
Polako se spremamo za eko akciju, raftovi su spremni!
Slikao sam malo i ekipicu kako bi svatko sebe pronašao i prisjetio se tih trenutaka!
Raftovi su na traktoru i krećemo....
ali došao nas je posjetiti varaždinski gradonačelnik, pa smo malo čekali da se on upozna sa kampom, aktivnostima i ostalim.
Gradonačelnik na odlasku i sa kašnjenjem možemo krenuti.
Rafting na traktoru! nezaboravno!
Dok je gradonačelnik bio u posjetu ekipa je nestrpljivo čekala , neznajući što se u biti događa!
A di ste vi do sad???
Start eko akcije čišćenja obala Drave!
Radili smo tako da je svaki raft čistio jednu obalu, dok su neki išli pješke i skupljali smeće na samoj desnoj obali.
Najbolji komad "smeća" puna boca Pana! juhu! Hedonizam do jaja!
Morali smo imati i jednog kakvog imaju predsjednici i kraljevi, kušaća, da provjeri jel dobra, kako mi nebi pokrepali od te pivice!
Moram priznati da je bilo zanimljivo i potpuno sam uživao bacajući se u žabokrećinu, travu , smeće, naplavine, granje, mulj, skokov... ma ludilo!
Detalj sa akcije...
Mario i Zorana nas nisu uspjeli uloviti nažalost!
I kraj akcije, vađenje smeća iz rafta na traktor, napunili smo cijeli raft! Jedini poraz smo morali potpisati prilikom pokušaja izvlačenja 200 litarske bačve pune mulja! Nismo ju mogli staviti u čamac!
Povratak u kamp na daljnje akcije! aparat mi je pao u vodu ali radi1 Dragi moj Canon! <3
Predah pred radionicu
Radionica bacanja noževa! nažalost prošla me ta faza ali mogao sam malo....
Evo Anite, vidim ju uživo prvi puta nakon 3 godine, nemožeš ju fulat , luda ko kupus! Kao ni mene!
Počasna loža!
Cutlassova radionica izrade korica za nož
Cutlassova radionica se pratila pozorno jer je čovijek pokazao specifične alate koje koristi, te svoje inovacije kod alata.
Jedan od njegovih majstorski napravljenih ljepotana!
Evo Navi ,evo na slici si!
Evo i majstora i njegove radionice izbliza.
Slijedio je zajednički grah od kojih je jedan bio i vegeterijanski, pohvalno ! Grah je bio odličan i pohvala Pitonu i ekipi koja ih je spravljala pošto i ja radim odličan grah( al smo skromni ) moram napomenuti da su prije akcije bili osiguranio odlični sendvići za sve sudionke akcije!
Most koji je ekipa napravila za dolazak na otok, ono nije smeće već netko hladi piće!
Na otoku je Goran, ekolog , održao predavanje o Dravi i njenom ekosustavu te vodama općenito ,kako bi malo proširili svoje vidike.
Nakon radionice išle su druge, ali trebalo se rashladiti! Hidromasaža na brzacima dravskim! DOOOBRO!
Susret sa Bronx ekipom i Tonka u prvom planu ( kupala se po prvi puta u rijeci, a sa Neretve je, malo čudno ali... )
Pozeri!
U tijeku je bila radionica Izviđača iz Varaždina o orijentaciji, čvorovima, signalizaciji i ostalim tehnikama koje kao izviđači poznaju
Paralelno je udruga ZEUS demonstrirala pletenje predmeta od Vrbe.
Zatim su sljedili ribiči pa za njima ekipa iz GSS, pokazuju opremu!
Poučno je bilo gledati i slušati ove dečke jer raspolazu vrhunskom opremom, praksom i znanjem.
Nakon njih opet zajedničko kupanje, pa povratak u kamp, opet po grahu!
Nakon toga sljedilo je noćno kupanje!
Eh da samo to! Bio je tu prelazak rijeke tako što smo izvlačili ljude pomoću užeta i plutače, pa smo zašli u rukavac, gacali po mulju, divili se prirodi i saznali da se tu labudovi pare, fukodrom
Tu je bila ludnica, Tonka je imala svoj šou i bolio me zatiljak od smijanje i osjećao sam se kao da sam odradio trening u teretani jer me grčevito držala za ruku dok smo se probijali kroz mulj.Vuk ima neke slike, nadam se da će biti zanimljive, posebno Tonkine sa travom na glavi!
Bilo je pola 12 kada smo se vratili, skuhao sam opet čaj za opuštanje, palo je druženje uz vatru i po ostalim djelovima kampa, kako je kome odgovaralo.Čaj se kuhao u dravskoj vodi kako bi bio u skladu sa tematikom, jer i same biljke dezinficiraju vodu, osim što je dobro prokuhana!
Vesela ekipa Bronx sa bengalkom! Malo navijačkog duha na susretu! bili su fora!
Nakon Mrazove radionice paljenja vatre raznima načinima i bow drilom ekipa se još malo zabavljala!
Malo kemije
reakcija natrij hidroksida ( ako sam dobro zapamtio ) i šećera, nakon kresanja firesteelom
Poslje reakcije
E onda je Mraz stavio SVE! uh, probudio se onaj ludi klinac u meni koji je sanjao petarde, vatromet i ostalo, živio za dane Božiće i nove godine i skupljao lovu za njih, palio bočice benzina, čeličnu vunu vrtio, pucao karabitom itd.
Reakcija je bila ERUPCIJA! vau DOBRO!
To je nedjelja nisam napomenuo, Boris I Vlado su postavili uže pa smo se po koloturu ,držeći se za uže spuštali sa drveta u rijeku! vau! bio sam mlađi 25 godina!
Zatim je išla Borisova, odnosno Extremesurvive prve hrvatske škole preživljavanja Spašavanja na vodi
Bila je demonstracija
pa smo u fazama svi radili sve od skoka u vodu, prilaska utopljeniku, zarona,
okretanja, zahvata , tansporta te izvlačenja na obalu
Tonka i ekipa u kanuu
Tonka se fino uvalila u kanu sa dečkima i naravno zeznula stvar, sreća da su bili kod obale, što da se to desilo na " pučini "
Radionica je završila objedinjavanjem svega u cjelinu i prvom pomoći!
San mi je imati uvakav jednog dana , kao i većini jer svi volimo prirodu. Ovaj su dečki ručno radili od Kevlara i lagan je da ga jedan čovijek može nositi, super i kapa dolje dečki!
Evo u sekvencama, Strider se spišta koloturom
otpušta se
prije udara u vodu
evo udarac u vodu
Vrištanjke od sreće!
I to je to! DOBRO!
polako ljudi odlaze, još malo ljudovanja pred Glockov odlazak
Ekipica na okupu, Tonka pozira
Odlaze Boris, Vlado i Tonka, raspekmezili smo se svi
Mraz i Vuk u praznom kampu
glavna učionica, prazna
Rupa u drvetu nakon Mrazovog vatrometa
Da si ponovimo! salijeva na desno; Divizma velika, Uskolisni ili ženski Trputac, Širokolisni ili Muški Trputac, Gospina trava ili Kantarion, Kamilica 1 i Kamilica " , rekli samo da ova niža ima intenzivniju aromu, Menta , Ivanjsko cvijeće ili Bročika , Kupina, Stolisnik ili Hajdučka trava i dobro znan Kopriva
Pogled na prazan kamp, mir, a ti je prošlo neznam koliko ljudi u ova tri dana!
Kokica i Vukovo sklonište, ode joj glava večeras! ( u biti joj je otišla )
Dravmanovo sklonište
Ostali smo Mraz, Target, Orao i Gorila i ja , bacanje tomahawka , i bome od prve!
Vuk pred rastanak zamišljeno gleda u bilje!
Rastanak!
I zafrkancija u autu do Zagreba!
Ne
znam kako uopće Mraz ima povjerenja Targetu dati da mu vozi auto!
Ljudi to je to! Bilo je predobro, slike govore sve, ide Vukova reportažica, pa Navijev prilog na HRT u!
Bilo je lijepo sve vas vidjeti sa osmjehom na licu cijelo vrijeme! Ekipa pozdrav, a vi koji niste bili isto slinite!
Da krenem sa reportažicom sa ovogodišnje Dravanture iz moje perspektive!
Pojašnjenja slika kod mojih reportaža su ispod!
Parking na ulazu u kamp , povezao sam se iz Zagreba sa Cutlassom, te smo došli u petak popodne.
Mjesto susreta prve dravske avature Škole preživljavanja, ali idemo dublje....
Cutlass na ulazu u glavnu predavaonicu i kamp
Ovaj puta je kamp bio razbacan u više krakova što je jako dobrao ali dečki su se dobro naradili! Kapa dolje!
" A JE TO " TEAM Mraz i Target plus Rudi, došli su dan prije
Domaći dečki i Dravmanovo sklonište u prvom planu
Pogled sa druge strane, mjesto za druženje i radionice
Smjestio sam se i krenuo u potragu za biljem koje mogu pronaći u okolici kampa, kako bih obogatio svoju radionicu o ljekovitom bilju i kako bi se ljudi upoznali sa istim. Dva sata sam bauljao i pronašao svega 8 vrsta bilja a ujutro još tri. Obadi su bili nemilosrdni! Uništili su me , ali svježe sažvakani Trputac je spasio stvar, sprijeda naravno!
Pri povratku već su krenule radionice i evo Panonsky kokicu utapa u glini kako bi ju ispekao!
Trebalo je nešto i pojesti i kako to biva na početku svakog susreta, svatko je donio ponešto od doma. Ali je nisam probao ni jedan kolač
Prvo zajedničko okupljanje kod centralne vatre
Predstavljanje u kojem je svatko ukratko rekao ponešto o sebi!
Još jedna kada je kokica bila skroz u glini te spremna za pečenje
još jedna sa te radionice pečenja kokice u glini!
Skuhali smo čaj koji sam smiksao doma posebno za ovu priliku, koji nas je opustio i neke iznenađujuće slomio, te je bila moja radionica o ljekovitom bilju kroz koju smo rekli nešto općenito o ljekovitom bilju i branju, sušenju i upotrebi, Te posebno za svaku biljku koja se nalazila u toj mješavini, A mješavina je Matičnjak, Vodena menta i Lazarkinja , da se malo prisjetimo !
Sljedilo je druženje duboko ujutro, Navi je došao usred noći motorom i čuli smo zvuk motora i znali da to samo on može biti!
Jutranje skupljanje pred čaj i još jednu radionicu o ljekovitom bilju i drugim mixom bilja koji nas je pročistio, okrijepio i dao nam snage za ovaj dan, Obradili smo biljke koje sam ubrao te mix koji se sastojao od Majćine dušice, Mravinaca, Kadulje i Kamenog vriska da se malo podsjetimo.
Kamp se priprema još uvijek i stalno su pristizali novi ljudi.
Evo da ja malo i Navigatora poslikam jer je on stalno iza kamere, spreman za akciju!
Pogled na dio kampa
Pa na drugi dio kampa, malo sam sve poslikao kako bi dobili uvid u to kako je bilo!
Ekipa domaćina
Moj ležaj, nisam htio ništa komplicirati, izolacija i pokrivač! za vrijeme kakvo je bilo odlično! Komaraca skoro da nije ni bilo!
Kokicu smo pojeli , odnosno probali tko je htio ujutro, jer se u biti pekla cijelu noć!
Jaja pečena u glini
Polako se spremamo za eko akciju, raftovi su spremni!
Slikao sam malo i ekipicu kako bi svatko sebe pronašao i prisjetio se tih trenutaka!
Raftovi su na traktoru i krećemo....
ali došao nas je posjetiti varaždinski gradonačelnik, pa smo malo čekali da se on upozna sa kampom, aktivnostima i ostalim.
Gradonačelnik na odlasku i sa kašnjenjem možemo krenuti.
Rafting na traktoru! nezaboravno!
Dok je gradonačelnik bio u posjetu ekipa je nestrpljivo čekala , neznajući što se u biti događa!
A di ste vi do sad???
Start eko akcije čišćenja obala Drave!
Radili smo tako da je svaki raft čistio jednu obalu, dok su neki išli pješke i skupljali smeće na samoj desnoj obali.
Najbolji komad "smeća" puna boca Pana! juhu! Hedonizam do jaja!
Morali smo imati i jednog kakvog imaju predsjednici i kraljevi, kušaća, da provjeri jel dobra, kako mi nebi pokrepali od te pivice!
Moram priznati da je bilo zanimljivo i potpuno sam uživao bacajući se u žabokrećinu, travu , smeće, naplavine, granje, mulj, skokov... ma ludilo!
Detalj sa akcije...
Mario i Zorana nas nisu uspjeli uloviti nažalost!
I kraj akcije, vađenje smeća iz rafta na traktor, napunili smo cijeli raft! Jedini poraz smo morali potpisati prilikom pokušaja izvlačenja 200 litarske bačve pune mulja! Nismo ju mogli staviti u čamac!
Povratak u kamp na daljnje akcije! aparat mi je pao u vodu ali radi1 Dragi moj Canon! <3
Predah pred radionicu
Radionica bacanja noževa! nažalost prošla me ta faza ali mogao sam malo....
Evo Anite, vidim ju uživo prvi puta nakon 3 godine, nemožeš ju fulat , luda ko kupus! Kao ni mene!
Počasna loža!
Cutlassova radionica izrade korica za nož
Cutlassova radionica se pratila pozorno jer je čovijek pokazao specifične alate koje koristi, te svoje inovacije kod alata.
Jedan od njegovih majstorski napravljenih ljepotana!
Evo Navi ,evo na slici si!
Evo i majstora i njegove radionice izbliza.
Slijedio je zajednički grah od kojih je jedan bio i vegeterijanski, pohvalno ! Grah je bio odličan i pohvala Pitonu i ekipi koja ih je spravljala pošto i ja radim odličan grah( al smo skromni ) moram napomenuti da su prije akcije bili osiguranio odlični sendvići za sve sudionke akcije!
Most koji je ekipa napravila za dolazak na otok, ono nije smeće već netko hladi piće!
Na otoku je Goran, ekolog , održao predavanje o Dravi i njenom ekosustavu te vodama općenito ,kako bi malo proširili svoje vidike.
Nakon radionice išle su druge, ali trebalo se rashladiti! Hidromasaža na brzacima dravskim! DOOOBRO!
Susret sa Bronx ekipom i Tonka u prvom planu ( kupala se po prvi puta u rijeci, a sa Neretve je, malo čudno ali... )
Pozeri!
U tijeku je bila radionica Izviđača iz Varaždina o orijentaciji, čvorovima, signalizaciji i ostalim tehnikama koje kao izviđači poznaju
Paralelno je udruga ZEUS demonstrirala pletenje predmeta od Vrbe.
Zatim su sljedili ribiči pa za njima ekipa iz GSS, pokazuju opremu!
Poučno je bilo gledati i slušati ove dečke jer raspolazu vrhunskom opremom, praksom i znanjem.
Nakon njih opet zajedničko kupanje, pa povratak u kamp, opet po grahu!
Nakon toga sljedilo je noćno kupanje!
Eh da samo to! Bio je tu prelazak rijeke tako što smo izvlačili ljude pomoću užeta i plutače, pa smo zašli u rukavac, gacali po mulju, divili se prirodi i saznali da se tu labudovi pare, fukodrom
Tu je bila ludnica, Tonka je imala svoj šou i bolio me zatiljak od smijanje i osjećao sam se kao da sam odradio trening u teretani jer me grčevito držala za ruku dok smo se probijali kroz mulj.Vuk ima neke slike, nadam se da će biti zanimljive, posebno Tonkine sa travom na glavi!
Bilo je pola 12 kada smo se vratili, skuhao sam opet čaj za opuštanje, palo je druženje uz vatru i po ostalim djelovima kampa, kako je kome odgovaralo.Čaj se kuhao u dravskoj vodi kako bi bio u skladu sa tematikom, jer i same biljke dezinficiraju vodu, osim što je dobro prokuhana!
Vesela ekipa Bronx sa bengalkom! Malo navijačkog duha na susretu! bili su fora!
Nakon Mrazove radionice paljenja vatre raznima načinima i bow drilom ekipa se još malo zabavljala!
Malo kemije
reakcija natrij hidroksida ( ako sam dobro zapamtio ) i šećera, nakon kresanja firesteelom
Poslje reakcije
E onda je Mraz stavio SVE! uh, probudio se onaj ludi klinac u meni koji je sanjao petarde, vatromet i ostalo, živio za dane Božiće i nove godine i skupljao lovu za njih, palio bočice benzina, čeličnu vunu vrtio, pucao karabitom itd.
Reakcija je bila ERUPCIJA! vau DOBRO!
To je nedjelja nisam napomenuo, Boris I Vlado su postavili uže pa smo se po koloturu ,držeći se za uže spuštali sa drveta u rijeku! vau! bio sam mlađi 25 godina!
Zatim je išla Borisova, odnosno Extremesurvive prve hrvatske škole preživljavanja Spašavanja na vodi
Bila je demonstracija
pa smo u fazama svi radili sve od skoka u vodu, prilaska utopljeniku, zarona,
okretanja, zahvata , tansporta te izvlačenja na obalu
Tonka i ekipa u kanuu
Tonka se fino uvalila u kanu sa dečkima i naravno zeznula stvar, sreća da su bili kod obale, što da se to desilo na " pučini "
Radionica je završila objedinjavanjem svega u cjelinu i prvom pomoći!
San mi je imati uvakav jednog dana , kao i većini jer svi volimo prirodu. Ovaj su dečki ručno radili od Kevlara i lagan je da ga jedan čovijek može nositi, super i kapa dolje dečki!
Evo u sekvencama, Strider se spišta koloturom
otpušta se
prije udara u vodu
evo udarac u vodu
Vrištanjke od sreće!
I to je to! DOBRO!
polako ljudi odlaze, još malo ljudovanja pred Glockov odlazak
Ekipica na okupu, Tonka pozira
Odlaze Boris, Vlado i Tonka, raspekmezili smo se svi
Mraz i Vuk u praznom kampu
glavna učionica, prazna
Rupa u drvetu nakon Mrazovog vatrometa
Da si ponovimo! salijeva na desno; Divizma velika, Uskolisni ili ženski Trputac, Širokolisni ili Muški Trputac, Gospina trava ili Kantarion, Kamilica 1 i Kamilica " , rekli samo da ova niža ima intenzivniju aromu, Menta , Ivanjsko cvijeće ili Bročika , Kupina, Stolisnik ili Hajdučka trava i dobro znan Kopriva
Pogled na prazan kamp, mir, a ti je prošlo neznam koliko ljudi u ova tri dana!
Kokica i Vukovo sklonište, ode joj glava večeras! ( u biti joj je otišla )
Dravmanovo sklonište
Ostali smo Mraz, Target, Orao i Gorila i ja , bacanje tomahawka , i bome od prve!
Vuk pred rastanak zamišljeno gleda u bilje!
Rastanak!
I zafrkancija u autu do Zagreba!
Ne
znam kako uopće Mraz ima povjerenja Targetu dati da mu vozi auto!
Ljudi to je to! Bilo je predobro, slike govore sve, ide Vukova reportažica, pa Navijev prilog na HRT u!
Bilo je lijepo sve vas vidjeti sa osmjehom na licu cijelo vrijeme! Ekipa pozdrav, a vi koji niste bili isto slinite!
Zadnja promjena: LUKSA; 03.07.12 0:18; ukupno mijenjano 4 put/a.
Re: DRAVANTURA 2012- Luksa
Postavio sam i u svoj podforum da se ne čudite koji je to sad vrag! Još samo tipfelere da ispravim i to je to!
Ljudi, vidim iz priloženog, prekrasno druženje.
Žao mi je što nisam bio sudionik, nadam se da će mi obaveze na godinu dopustiti sudjelovanje u novoj Dravaturi - avanturi.
Svaka ćast organizatorima i sudionicima.
Žao mi je što nisam bio sudionik, nadam se da će mi obaveze na godinu dopustiti sudjelovanje u novoj Dravaturi - avanturi.
Svaka ćast organizatorima i sudionicima.
Sandman- bomber
-
Broj postova : 162
Godine : 44
Datum registracije : 26.06.2010
lijepo sročeno..
bearfaerie- lingua
-
Broj postova : 219
Godine : 42
Datum registracije : 05.06.2011
pa budem i ja valjda jednom na dravu..... super
kengur32- MODERATOR
-
Broj postova : 2825
Godine : 50
Datum registracije : 06.08.2010
siziofovci spominjali smo mi vas, al vas nigdje, a kako nisam na fejsu nisam znala koje ste volje..al da znate spominjali smo vas i bilo je mjesta za vas i žao mi je što niste bili.
tonka- mr.spika
-
Broj postova : 1535
Godine : 49
Datum registracije : 08.06.2009
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: GALERIJA DRUŽENJA
Stranica 1 / 1.