Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Generalna prehrana forumaša
+31
Mrki Medo
Mladen
trolshein
ag2307
mamac za pecanje
Urd
ElPrezidente
robert
Mraz
Mad Max
birdwatcher
Alokin
Luftwaffe
maff
baksek
goxxon
crospider
DoomsdayST
marinko
Strider
Login
dkclaymore
Fratt
yasko
lololorenzo
urbana_gorila
rastovic
Guybrush
Stribog
Grubi
Guru
35 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: ZNANJA BORAVKA U PRIRODI, SURVIVAL I BUSHCRAFT :: ISHRANA
Stranica 2 / 4.
Stranica 2 / 4. • 1, 2, 3, 4
Re: Generalna prehrana forumaša
Hodi vrit, sad si me nahuškao. Ružmarin i origano su mi must have u svakom jelu. I papar isto.
Strider- honoris
- Broj postova : 2611
Datum registracije : 18.06.2009
Mrzin kužinu i kuvanje iz dna duše...
Jeden šta mi se stavi na stol, ne zanovijetan, i uvik san zahvalan svakome ko mi ima volje stavit hranu na stol... Nisan gurman, i ako ne ispadne savršeno, ja san opet sritan jer ja nisan mora kuvat...
Ima samo jedan recept koji san skuva, a to je kokoš u pivi... Ne na pivi, nego se doslovno koka kuha u pivi...
Jako je jednostavno, skine se sva koža, posoli i namaže senfom, i skuha u pivi... Može žuja, karlovačko, po izboru...
Nebi čovik virova, ali bude jako ukusna... Negdi između klasično kuvane, i pečene... Probajte...
Jeden šta mi se stavi na stol, ne zanovijetan, i uvik san zahvalan svakome ko mi ima volje stavit hranu na stol... Nisan gurman, i ako ne ispadne savršeno, ja san opet sritan jer ja nisan mora kuvat...
Ima samo jedan recept koji san skuva, a to je kokoš u pivi... Ne na pivi, nego se doslovno koka kuha u pivi...
Jako je jednostavno, skine se sva koža, posoli i namaže senfom, i skuha u pivi... Može žuja, karlovačko, po izboru...
Nebi čovik virova, ali bude jako ukusna... Negdi između klasično kuvane, i pečene... Probajte...
DoomsdayST- mr.spika
-
Broj postova : 1227
Godine : 50
Datum registracije : 06.01.2012
Uh, ja sam gurman i volim fino papati, a znaš onu poslovicu: ako hoćeš da nešto bude dobro napravljeno napravi to sam!
A i odavna više ne živim sa starcima pa sam se morao naučiti sam nešto skuhati jer ko će mi staviti hranu na stol ako ne sam sebi...
A i za curu mi je ful gušt kuhati. Dobar je to osjećaj kad vidiš kako netko drugi liže prste nakon hrane koju si ti napravio...
A i odavna više ne živim sa starcima pa sam se morao naučiti sam nešto skuhati jer ko će mi staviti hranu na stol ako ne sam sebi...
A i za curu mi je ful gušt kuhati. Dobar je to osjećaj kad vidiš kako netko drugi liže prste nakon hrane koju si ti napravio...
urbana_gorila- mr.spika
-
Broj postova : 1505
Godine : 41
Datum registracije : 09.02.2010
Je, kuvara i kuvaricu uvik pohvalin, i zahvalin... Ali, ja bi se prvi potpisa za 3 tablete dnevno umisto obroka, ne zbog prevelike ljubavi prema tabletama, nego zbog ogromne količine vrimena koja dnevno ode na pripremanje hrane, pa i na jedenje iste... A sad, flame on...
DoomsdayST- mr.spika
-
Ha čuj, kladim se da svakodnevno potrošiš gro vremena i na bedastije stvari od kuhanja, kao npr. na ovaj forum... A sad, flame on...
urbana_gorila- mr.spika
-
U pravu si... Možda da mi je kuhanje drago makar koliko cyber-druženje, drugačije bi mislija...
Ili da san sam i moran birat između hranjenja po bircevima ili kuhanja...
Ili da san sam i moran birat između hranjenja po bircevima ili kuhanja...
DoomsdayST- mr.spika
-
ja osobno jedem sve, ali od vegeterijanske hrane se može itekako živjeti, pa stari ljudi su većinom jelu povrće i voće, a meso je se jelo samo u posebnim prilikama i kod obavljanja teških fizičkih poslova... naravno mlijeko je od davnina bilo itekako važno u prehrani ..
a tko to može reči da se nemože najesti od pite krumpirače ili pite od sira, jabuka ili možda bundeva.. prije je bilo pomasti šnitu kruha uzmi rajčicu i ajmo kopat ..
a tko to može reči da se nemože najesti od pite krumpirače ili pite od sira, jabuka ili možda bundeva.. prije je bilo pomasti šnitu kruha uzmi rajčicu i ajmo kopat ..
crospider- zelembara
-
Broj postova : 34
Godine : 42
Datum registracije : 28.06.2011
crospider je napisao/la:... prije je bilo pomasti šnitu kruha uzmi rajčicu i ajmo kopat ..
O da, partizanski sendviči su zakon!
Naime, kako mi je moja baka koja je preživjela drugi svjetski rat (iako ima ona priča ko Broj Jedan iz Alan Forda, iz svih epoha i sa svim likovima...) rekla, oni su kruh i mast sa malo soli i papra zvali partizanski sendvič jer nisu imali što drugo za jest nego to...
Meni je i dan danas to zakon: namazat svinjsku mast na kuruzni kruh, malo posolit popaprit, prstohvat crvene paprike i peršina, malo češnjaka, narezat luka, paradajza i par listova kristalke salate (ok, to je puno više nego što su imali za drugog sv. rata, ali jbg, sad su druga vremena pa si možemo priuštit svega...).
Njam, njam, za prste polizat, a bome i da snage...
Evo i jedna prigodna:
urbana_gorila- mr.spika
-
upravo sam skuhao čobanac, ekipa je rekla da je zakon! to mi dovoljno.
@ gorila: da i ja sam mazo kruh, mast, crv. papriku i češnjak...mmmm
@ gorila: da i ja sam mazo kruh, mast, crv. papriku i češnjak...mmmm
goxxon- guru
-
Broj postova : 3594
Godine : 44
Datum registracije : 17.11.2010
trebali bi biti svežderi.pokušavao sam nekoliko puta biti vegetarijanac,ali mi nije uspjelo više od 3 dana.što se tiće vegetarijanaca,trebali bi unositi razne proteine i aminokiseline,neke esencijalne elemente koje su prijekopotrebne organizmu za rad a koje se mogu dobiti samo iz mesnate prehrane.baš iz tog razloga sam svežder, spoznaja da bi uz povrće trebao konzumirati i razne kemijske dodatke prehrani ni ne želim pokušati bez mesa. nažalost,hrvati jedu sve što je potrebnije manje,posebno žitarice i njihove proizvode,povrće i voće te mliječne proizvode.
baksek- bomber
-
Broj postova : 131
Godine : 30
Datum registracije : 09.01.2012
pozdrav,
nisam se htio sa svojim prvim postom odmah uplest u raspravu za koju znam da je kontroverzna i da rijetko kad ikoga uvjeri u ono što se ne želi vjerovati. tako da ću se i sada ograničiti samo na dva domaća linka koja vrlo jasno ruše neke predrasude koje su već iznesene u ovoj temi: da vegetarijanstvo nije dobro za djecu i da u nemesnoj prehrani nisu sadržane sve amino-kiseline i esencijalne masne kiseline potrebne ljudskom tijelu.
http://www.vegan.hr/Zablude.aspx
http://www.prijatelji-zivotinja.hr/vegekit/preg.html
i jedna opaska na naše svežderstvo: super je kak svežderstvom zapravo opravdavamo svakodnevnu konzumaciju mesa i "mesa", a činjenica da smo svežderi nam zapravo omogućava da bez ikakvih problema živimo i bez mesa.
i da, ja nisam vegetarijanac, bio sam tri godine i trudim se ponovno postati prije svega iz zdravstvenih razloga. i ne mislim ikome nametati stil prehrane, samo ne volim kada se neinformirano i zapravo neargumentirano kritizira vegetarijanstvo samo zato što nam je strano i neobično.
nisam se htio sa svojim prvim postom odmah uplest u raspravu za koju znam da je kontroverzna i da rijetko kad ikoga uvjeri u ono što se ne želi vjerovati. tako da ću se i sada ograničiti samo na dva domaća linka koja vrlo jasno ruše neke predrasude koje su već iznesene u ovoj temi: da vegetarijanstvo nije dobro za djecu i da u nemesnoj prehrani nisu sadržane sve amino-kiseline i esencijalne masne kiseline potrebne ljudskom tijelu.
http://www.vegan.hr/Zablude.aspx
http://www.prijatelji-zivotinja.hr/vegekit/preg.html
i jedna opaska na naše svežderstvo: super je kak svežderstvom zapravo opravdavamo svakodnevnu konzumaciju mesa i "mesa", a činjenica da smo svežderi nam zapravo omogućava da bez ikakvih problema živimo i bez mesa.
i da, ja nisam vegetarijanac, bio sam tri godine i trudim se ponovno postati prije svega iz zdravstvenih razloga. i ne mislim ikome nametati stil prehrane, samo ne volim kada se neinformirano i zapravo neargumentirano kritizira vegetarijanstvo samo zato što nam je strano i neobično.
maff- tipko
-
Broj postova : 71
Godine : 43
Datum registracije : 06.03.2012
Par alternativnih pogleda... Ništa 'militantno' ili agresivno...
http://www.acu-cell.com/veg.html
http://www.acsh.org/healthissues/newsid.760/healthissue_detail.asp
Na engleskom, jer nisam našao ništa bolje na hrvatskom...
DoomsdayST- mr.spika
-
hahaha.....kakvo vegeterijanstvo....ja sam slavonac...nema tu cici mici....slavonski brancin(citaj prase),kulen,kobase i slanine pa na zar...heheheh...jeste da nisam u top formi al radim trentno na tome
sto se tice povrca....krumpir,paradajz,salata(mjesana po mogucnosti),paprika itd. a gljive na spadaju u povrce al sa povrcem ispod peke sa buncekom joj
voce - SVE!!! obozavam voce....
a riba mi je isto tako draga...na sve moguce i nemoguce nacine
jos nisam vrstan kuhar al nadam se da c pokupit tatine gene
sto se tice povrca....krumpir,paradajz,salata(mjesana po mogucnosti),paprika itd. a gljive na spadaju u povrce al sa povrcem ispod peke sa buncekom joj
voce - SVE!!! obozavam voce....
a riba mi je isto tako draga...na sve moguce i nemoguce nacine
jos nisam vrstan kuhar al nadam se da c pokupit tatine gene
Luftwaffe- spikač
-
Broj postova : 666
Datum registracije : 30.03.2011
Imamo očnjake u zubalu...nuff said.
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
Dok sam jeo meso do prije godinu dana onda sam jeo dobro meso, ali kvaliteta kupovnog mesa u gradu je dosta loša tako da mi sada uopće ne fali
(dobro ajde janjetina mi malo fali )
Istina je da veganska hrana može biti opasna po zdravlje ako osoba nije informirana, posebice ako jede puno kuhane hrane, tako da treba paziti s time i ne juriti u to osim ako ne dobijete napad afekcije prema životinjama
(kladim se da mogu takvih nabrojat ovdje na prste ruku )
(dobro ajde janjetina mi malo fali )
Istina je da veganska hrana može biti opasna po zdravlje ako osoba nije informirana, posebice ako jede puno kuhane hrane, tako da treba paziti s time i ne juriti u to osim ako ne dobijete napad afekcije prema životinjama
(kladim se da mogu takvih nabrojat ovdje na prste ruku )
Grubi- bebač
-
Broj postova : 14
Godine : 34
Datum registracije : 14.03.2012
istina,nedavno je nekom bračnom paru iz slovenije oduzeto dijete zbog "izgladnjivanja" jer su i njega vegetarijanski hranili i dijete je za dlaku preživjelo.maff je napisao/la: da vegetarijanstvo nije dobro za djecu i da u nemesnoj prehrani nisu sadržane sve amino-kiseline i esencijalne masne kiseline potrebne ljudskom tijelu.
baksek- bomber
-
prehrana, hmm...
Zanimljiva tema, i baš u zadnje vrijeme i ja, ali i ljudi u mojoj okolini pljuju kupovno mesu u rvackoj, što zbog kvalitete što zbog okusa...
Ima par zanimljivih pokusa sa svinjskim mesom i coca colom, ali nemam hrabrosti probati...
(ima veze s crvima i dokazivanje porijekla mesu), pokušavam jesti što raznovrsnije i pokušavam izbjeći neku rutinu da mi se isti obrok ( tj. sadržaj istog ) ponavlja iz dana u dan ili slično... ( ne uspijeva baš svaki put )
Kvaliteta mesa koje kupujemo u dučanima je užas, sva sreća pa baka ima veze s kumicama na placu pa se nađe u frižideru i nešto domačeg...
U zadnjih 3 mjeseca malo sam promijenio prehranu pa se nađe i dana da ne pojedem meso, to su dani kad mažem po riži ko kinez ili po špinatu / blitvi kao popaj...
Jbg... treba malo i kompenzirati devastaciju koja je trajala zadnjih 2-3 mjeseca prošle godine i sveg onog pretjerivanja u iću i piću...
Istina da se bolje osjećam kad jedem isključivo povrće ( al dente ) i voće, ali onda pak svakih pola sata nešto žvačem i stalno se brinem bum umrl od gladi ili ne, jer nema onog osječaja sitosti tj. punog želuca...
U svakom slučaju treba jesti što raznovrsnije i u umjerenim količinama...
Makar za dobru svinju nema lošeg napoja
Zanimljiva tema, i baš u zadnje vrijeme i ja, ali i ljudi u mojoj okolini pljuju kupovno mesu u rvackoj, što zbog kvalitete što zbog okusa...
Ima par zanimljivih pokusa sa svinjskim mesom i coca colom, ali nemam hrabrosti probati...
(ima veze s crvima i dokazivanje porijekla mesu), pokušavam jesti što raznovrsnije i pokušavam izbjeći neku rutinu da mi se isti obrok ( tj. sadržaj istog ) ponavlja iz dana u dan ili slično... ( ne uspijeva baš svaki put )
Kvaliteta mesa koje kupujemo u dučanima je užas, sva sreća pa baka ima veze s kumicama na placu pa se nađe u frižideru i nešto domačeg...
U zadnjih 3 mjeseca malo sam promijenio prehranu pa se nađe i dana da ne pojedem meso, to su dani kad mažem po riži ko kinez ili po špinatu / blitvi kao popaj...
Jbg... treba malo i kompenzirati devastaciju koja je trajala zadnjih 2-3 mjeseca prošle godine i sveg onog pretjerivanja u iću i piću...
Istina da se bolje osjećam kad jedem isključivo povrće ( al dente ) i voće, ali onda pak svakih pola sata nešto žvačem i stalno se brinem bum umrl od gladi ili ne, jer nema onog osječaja sitosti tj. punog želuca...
U svakom slučaju treba jesti što raznovrsnije i u umjerenim količinama...
Makar za dobru svinju nema lošeg napoja
Alokin- bebač
-
Broj postova : 4
Godine : 34
Datum registracije : 15.03.2012
volim meso, ali ni povrće mi nije mrsko.
goxxon- guru
-
DoomsdayST je napisao/la:Par alternativnih pogleda... Ništa 'militantno' ili agresivno...
heh, ovaj drugi, ak i nije militantan, toliko je pasivno agresivan da boli čitati ga
i zapravo je loš članak pun primjera "odvjetničkog" zagovaranja koje spočitava vegetarijancima (jeo sam loš veganski gulaš pa dobio žgaravicu i sl.)
prvi članak je dobar, utoliko što ukazuje na stvari na koje treba obratiti pažnju prilikom vegetarijanske prehrane. ništa u njemu nije kontradiktorno sa savjetima navedenim u linkovima koje sam dao. jedina je poanta članka drugačija. zapravo, ako pažljivo čitamo taj članaka, jasno je da je jedini pravi problem unos vitamina B12 ( jedina stvar za koju je navedena refernca!). zato su "vegetarijnaske" namirnice obogaćane tim vitaminom i stvar riješena. i da se sad to ne bi interpretiralo kao neki neprirodni, kemijski dodaci prehrani, radi se o kvascu
a šokantni postotci koji su navedeni za onu teško izgovorljivu kardiovalkularnu bolest (iako su vegetarijanci zbilja pod većim rizikom) su jednostavno krivo preneseni kao da se tiču opće populacije, a ne jedne(!) studije s nereprezantivnim uzorkom.
uglavnom, ono što bih htio da ljudi shvate je da vegetarijanstvo nije nimalo opasno ako se obrati pažnja na par jednostavnih i zdravorazumskih stvari. ponavljam, ne želim nikoga nagovarati da postane vegetarijanac, to je stvar osobnog izbora, ali demoniziranje i podsmijeh prema vegetarijancima je kod nas iritantan.
najbitnija stvar je zapravo zdrava i uravnotežena prehrana. e sad, često je vegetarijanstvo zdravije jer promjena prahrane u našem kultrunom okružju jednostavno u pošetku zahtijeva više truda i promišljanja što jesti pa to na kraju nehotice postane i zdravije. al ak netko postane vegetarijanac pa svede prehranu na majonezu, sir i pomfri (čest studentski primjer), onda ježi ga, ćao zdravlje....
maff- tipko
-
i da, ovo za b12 se tiče samo vegana, ne i vegetarijanca. znači ak jedete mliječne proizvode i jaja, sve je ok...
maff- tipko
-
Iz prvog članka...
'...
I have patients, who as a result of following a strict vegan lifestyle enjoy optimal health, and I have patients who, as a result of eating mostly meat, enjoy optimal health as well. The secret is not always the type of diet itself, but frequently the avoidance of what is generally conceived as being junk food, which can be part of a vegetarian and omnivorous lifestyle.
...'
Iz drugog članka...
'...
Some people find that being a vegetarian helps to control their weight. Vegetarianism tends to facilitate weight control because it is a form of food restriction; and in our overfed society, food restriction is a plus unless it entails a deficit of some essential nutrient.
However, one need not eliminate meat from one's diet for any of the foregoing reasons. Apparently, it is ample consumption of fruits and vegetables, not the exclusion of meat, that makes vegetarianism healthful.
...'
'...
I have patients, who as a result of following a strict vegan lifestyle enjoy optimal health, and I have patients who, as a result of eating mostly meat, enjoy optimal health as well. The secret is not always the type of diet itself, but frequently the avoidance of what is generally conceived as being junk food, which can be part of a vegetarian and omnivorous lifestyle.
...'
Iz drugog članka...
'...
Some people find that being a vegetarian helps to control their weight. Vegetarianism tends to facilitate weight control because it is a form of food restriction; and in our overfed society, food restriction is a plus unless it entails a deficit of some essential nutrient.
However, one need not eliminate meat from one's diet for any of the foregoing reasons. Apparently, it is ample consumption of fruits and vegetables, not the exclusion of meat, that makes vegetarianism healthful.
...'
DoomsdayST- mr.spika
-
jedna šala vezana uz ovu temu: If you are not supposed to eat cows, why are they made of food? /Homer Simpson
baksek- bomber
-
Pravilnm kombiniranjem žitarica i voća i povrća dobivamo svih 20 potrebnim aminokiselina. Što bi značilo da nam meso netreba. Ab što se tiče takvog načina prehrane, postoje vegani i vegeterijanci; od kojih postoje nekoliko vrsta vegeterijanstva. Prema nkakvom svom razmišljanju više podupirem vegeterijanstvo jer je u opisu akve prehrane dozvoljena jaja, mlijeko i ostali životinjski proizvodi koji jako dobro djeluju na naš organizam, za razliku od veganstva koje nedopušta ništa životinjsog podrijekla, čak ni to da posječuješ zoo vrtove ili doma imaš kučne ljubimce( to mi je već malo glupo jer obožavam životinje ). Tko da, sve je pitanje izbora, ali da se bez mesa nemože, to nikako nije istina! Pozdrav!
birdwatcher- tipko
-
Broj postova : 55
Godine : 29
Datum registracije : 09.02.2012
Mislim da svako ima mogučnost danas da bira šta mu je hrana, vegetarijanci moraju znati da to što se prodaje daleko je od povrča i voča iz prirode pa bi morali više manje sami uzgajati svoju hranu ako bi htjeli da imaju sve ono što naše tjelo traži.
Meni ne odgovara ni samo meso ni samo povrče - jedem sve . A ne volim nametati svojih pametnih konstatacija i daviti ljude sa tim šta je dobro i šta ne - najbolji dokaz da jedem sve što ne treba ili na način koji jedem - jesam sam svojom slikom - ali najviše je tome kriv tempo života, tretjinu mog radnog vjeka provedenog u nočnoj i stresne situacije koje me prate kroz čitav život ...
GMO ... u Afriki je poslije drugog svjetskog rata počela stizati hrana iz Amerike i Europe da presječu glad ... ako bi išao ko detaljno istrašživati vjerovatno bi mu se pojavili podatki, da je rak u stvari tek poslije tog razdoblja počeo harati Afrikom !
Najopakija od svih bolesti je danas debjelost a stvara ju neprirodni unos nekvalitetne umjetne hrane preslatke i sa previše nadodane masnoče ...
Meni ne odgovara ni samo meso ni samo povrče - jedem sve . A ne volim nametati svojih pametnih konstatacija i daviti ljude sa tim šta je dobro i šta ne - najbolji dokaz da jedem sve što ne treba ili na način koji jedem - jesam sam svojom slikom - ali najviše je tome kriv tempo života, tretjinu mog radnog vjeka provedenog u nočnoj i stresne situacije koje me prate kroz čitav život ...
GMO ... u Afriki je poslije drugog svjetskog rata počela stizati hrana iz Amerike i Europe da presječu glad ... ako bi išao ko detaljno istrašživati vjerovatno bi mu se pojavili podatki, da je rak u stvari tek poslije tog razdoblja počeo harati Afrikom !
Najopakija od svih bolesti je danas debjelost a stvara ju neprirodni unos nekvalitetne umjetne hrane preslatke i sa previše nadodane masnoče ...
Mad Max- spikač
-
Broj postova : 664
Godine : 57
Datum registracije : 15.01.2011
Da li je meso prijeko potrebno... nema jednostavnog odgovora, to je stvar pojednica i ovisi o X faktora.
Ja na biljkama ne mogu funkcionirati, probao sam i nije išlo. Nemam energije, brzo se izmorim, ne spavam kak treba... jednostavno mi biljke nisu dovoljan izvor. Od kada sam "otkrio" prehranu po krvnim grupama i hranim se u skladu s time ja se osjećam super. Svjestan sam da će me takva prehrana odvesti u grob brže nego nekoga tko se hrani umjerenije i raznovrsnije ali o tome ću razmišljati kada za to dođe čas.
Ja na biljkama ne mogu funkcionirati, probao sam i nije išlo. Nemam energije, brzo se izmorim, ne spavam kak treba... jednostavno mi biljke nisu dovoljan izvor. Od kada sam "otkrio" prehranu po krvnim grupama i hranim se u skladu s time ja se osjećam super. Svjestan sam da će me takva prehrana odvesti u grob brže nego nekoga tko se hrani umjerenije i raznovrsnije ali o tome ću razmišljati kada za to dođe čas.
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Godine : 38
Datum registracije : 26.02.2010
Meso i riba , a verduru kad moram .
robert- lingua
-
Broj postova : 454
Godine : 39
Datum registracije : 09.12.2010
kao bodybuilder jedna od važnih komponenti istoimenog sporta ako i ne najvažnija jest prehrana pa tako se bavim i nutricinozmom. Vegetarijanstvo a posebice veganstvo nije izričito zdrava prehrana. Ne mogu je ni okarakterizirati ni lošom već ima svojih prednosti i mana koje će dotični pojedinac odlučiti odgovaraju mu ili ne. Najveća problematika je što zdrava hrana ne postoji, osim ako uzgajate svoju negdje izvan ljudske civilizacije bez utjecaja iste.
I samo još jedan citat koji mi je jako simpatičan " za svaku životinju koju spasiš ja ću pojest tri"
I samo još jedan citat koji mi je jako simpatičan " za svaku životinju koju spasiš ja ću pojest tri"
ElPrezidente- lingua
-
Broj postova : 344
Godine : 31
Datum registracije : 05.12.2012
kao zaposleni studen u hrvatskoj zivim od pekara, suhih smeca (sto suvlje to bolje jer duze traje), nekad nejedem cijeli dan nekad se prezderema sa 5 kg smeca i tako... Nadam se uskoro promjeniti to jer polako godine ovakve prehrane uzimaju danak
Stribog- lingua
-
Broj postova : 468
Godine : 33
Datum registracije : 09.07.2010
@Stribog: daj, probaj malo ukomponirati i grah. konzerva je 4kn, toliko te dođe i taj suvarak. uz malo mašte, možeš napraviti dobro jelo. evo ovaj tjedan sam 4 puta jeo grah, štedim za kuću.
goxxon- guru
-
Nije poanta novaca, nego kronicnog nedostatka vremena za bilo sto, sto zahtjeva duze od 15 min za pripremu, tu i tamo se odradi grahce na tavce i takova jela. Nadam se svremenom poceti izbacivati smeca, do sad potpuno izbacio pastete i mesne nareske te u postupku izbacivanja raznih parizera i slicnih samljevenih otrova, u daljoj buducnosti okrenuti se kvalitetnijoj ishrani, domacem mesu (bar kod nas to nije preveliki problem) kao i svome vrtu
Stribog- lingua
-
Broj postova : 468
Godine : 33
Datum registracije : 09.07.2010
Blažen život "na selu", samo to mogu reći. Imamo svoj voćnjak, dva vrta, veliku njivu, živim u području gdje se još uvijek nađu domaće koke, pure, pajceki. Jedem divljač, jedem pastrve iz Kupe, jedem svježu ribu iz Jadrana.
Zadnja promjena: Mraz; 14.01.13 7:57; ukupno mijenjano 1 put.
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Godine : 38
Datum registracije : 26.02.2010
Stranica 2 / 4. • 1, 2, 3, 4
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: ZNANJA BORAVKA U PRIRODI, SURVIVAL I BUSHCRAFT :: ISHRANA
Stranica 2 / 4.