Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
sjekira, alat bez kojeg se ne moze
+127
chagalj
Lawman
elvin
GeoVuky
JamesSurv
ZG-Dubrava
duke
Salix
CroPrepper
zuzonja
siga
Wolfy
erdadj
MarLep
Redneck
iron-man
azur.jahic.5
Keltan
jimkukri
tagart
doktor
Jure.
rinos
madWez
ivanv66
ssverko13
laredo
fuzoo
gordon
fusher
macho
Delete
Od1n
Mad Max
nodado
mamac za pecanje
Hombre
markonvs
Black Jack
Frans03
ivek
Inspektor
pirat
Taks
ratomir6
tarpe
lazar
Franco G
Nubilus
gorky
franciscus
sgt bear
Cober
Ikarus
streetmode
Bare
Sivi Oblak
didapatak
Frenky
trolshein
JillValentine
sremac
brdo
vens
Vilcambu
Guru
roguefox
fero
oetzi
explode
antun
čagalj
ben-66
obg
ivo
kengur32
Knife_maniac
Aries
Jolender
robert
Mladen
djomla
nix1909
marinko
damjan
Drvo
rtiduti
Winterwolf
poletan
cutlass
urbana_gorila
.
maxina
baltazar
Quanah
chikaperadetlic
mortimer
lonewolf
redbeard rum
chumaman
Ernest
puls
GAGY
ante5555
Guybrush
Medo Gradela
goxxon
orao
Mraz
DoomsdayST
lololorenzo
NAVIGATOR
2,9,29
chulaf
Migach
Strider
mariobab
Šimun
Login
glock
miles
Fratt
Igsy
Adept
trail master
PJER
yasko
131 posters
Stranica 29 / 37.
Stranica 29 / 37. • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 33 ... 37
Re: sjekira, alat bez kojeg se ne moze
nesto novo od mene....svima su poznate tramontinine machete...pa evo jedna sjekira za promjenu...[img][/img]
[img][/img]
evo usporedba sa prosjecnom kamp axe icom ..
[img][/img]
[img][/img]
[img][/img]
evo usporedba sa prosjecnom kamp axe icom ..
[img][/img]
[img][/img]
yasko- mr.spika
- Broj postova : 1318
Datum registracije : 24.05.2011
yasko je napisao/la:nesto novo od mene....svima su poznate tramontinine machete...pa evo jedna sjekira za promjenu...
Čestitam na nesumnjivo rijetkom primjerku u ovim krajevima.
Ma baš sjekira. Iz aviona se vidi da nije za kalanje ali sudeći koliko se zabila u panj dobro siječe.
Hombre- guru
-
Broj postova : 2624
Godine : 70
Datum registracije : 05.06.2011
odlicno sijece...nije za kalanje ali za radove oko kampa definitivno ce posluzit...trenutno je istestirana po dvoristu i okolo....nakon prvog izleta recenzija i usporedba sa prosjecnom sjekirom..mozdas ulovim i kakvu GB za usporedbu
Zadnja promjena: yasko; 13.05.14 21:01; ukupno mijenjano 1 put.
yasko- mr.spika
-
Broj postova : 1318
Godine : 34
"ali za radove oko kompa definitivno ce posluzit." - što misliš raditi sa sjekirom oko kompjutora?
goxxon- guru
-
Broj postova : 3594
Godine : 44
Datum registracije : 17.11.2010
yasko- mr.spika
-
Broj postova : 1318
Godine : 34
danas kupio husqvarnu,290 kn...zanima me jeli ovaj model kovan od strane wetterlingsa ili neke druge firme. Hvala
Jure.- zelembara
-
Broj postova : 24
Godine : 35
Datum registracije : 16.07.2014
Jure. je napisao/la:danas kupio husqvarnu,290 kn...zanima me jeli ovaj model kovan od strane wetterlingsa ili neke druge firme. Hvala
Husqa to kuje. Nabavio sam nekoliko modela kad sam vidio da i oni imaju plasticne modele kao Fiskars u ponudi.
doktor- bomber
-
Broj postova : 172
Godine : 46
Datum registracije : 09.12.2013
Da se razumijemo kupio sam klasicne modele za slucaj da se potpuno prebace na plasticne modele.
doktor- bomber
-
a ako se i prebace potpuno na plastiku šta misliš zašto će to napravit?Svojevremeno,poćetkom 80ih su Gastona Glocka ismijavali ksd je napravio plastični pištolj,Ameri se kleli da to nikad neće napravit,a gle čuda,sad svaki malo bolji proizvođač ima madele u plastici.Tako je i sa sjekirama,počinje polako.OK ako ti je drvo ugodnije,ljepše,ima dušu i bla bla,ali funkcionalnost.........nisu Švedi mutav narod,znaju gdje je budućnost.......u Podgorici.
glock- mr.spika
-
Broj postova : 1128
Godine : 61
Datum registracije : 31.01.2011
glock je napisao/la:a ako se i prebace potpuno na plastiku šta misliš zašto će to napravit?Svojevremeno,poćetkom 80ih su Gastona Glocka ismijavali ksd je napravio plastični pištolj,Ameri se kleli da to nikad neće napravit,a gle čuda,sad svaki malo bolji proizvođač ima madele u plastici.Tako je i sa sjekirama,počinje polako.OK ako ti je drvo ugodnije,ljepše,ima dušu i bla bla,ali funkcionalnost.........nisu Švedi mutav narod,znaju gdje je budućnost.......u Podgorici.
Kolega Gloče, alal vera !
ivo- guru
-
Broj postova : 3335
Datum registracije : 05.10.2011
glock je napisao/la:....ali funkcionalnost.........nisu Švedi mutav narod,znaju gdje je budućnost......
Nije funkcionalnost nego škrtost i lijenost.
Plastika je jeftinija od metala i drva, a potrebno ju je samo mold-injectionirati.
A budućnost sigurno nije u bio-nerazgradljivim i ne-ekološkim materijalima.
tagart- tipko
-
Broj postova : 86
Godine : 43
Datum registracije : 30.11.2012
tagart je napisao/la:glock je napisao/la:....ali funkcionalnost.........nisu Švedi mutav narod,znaju gdje je budućnost......
Nije funkcionalnost nego škrtost i lijenost.
Plastika je jeftinija od metala i drva, a potrebno ju je samo mold-injectionirati.
A budućnost sigurno nije u bio-nerazgradljivim i ne-ekološkim materijalima.
Pa da baš će nas to dotući
Kinezi godišnje “potroše” 80 milijardi pari štapića za jelo za jednokratnu upotrebu. Štapići su široki 0,5-1 centimetar i dugački 20 centimetara, a pomenuta količina je dovoljna do prekrije Trg Tjenanmen više od 360 puta. Stabla koja se seku stara su oko 20 godina.
Kako bi zadovoljila potrebu za štapićima za jelo, Kina svake godine iseče dvadeset miliona stabala.
chumaman- mr.spika
-
Broj postova : 1451
Godine : 32
Datum registracije : 26.10.2011
opaa,a gdje je tu budućnost,za takve stvarčice skršit cijeli Gorski Kotar svake godine.Mislim da će i Kinezi skoro jest plastičnjacima,a drvo će postajati luksuz.O funkcionalnosti ručki fiskarsica već je sve napisano na forumu.
glock- mr.spika
-
Broj postova : 1128
Datum registracije : 31.01.2011
chumaman je napisao/la:
Kinezi godišnje “potroše” 80 milijardi pari štapića za jelo za jednokratnu upotrebu. Štapići su široki 0,5-1 centimetar i dugački 20 centimetara, a pomenuta količina je dovoljna do prekrije Trg Tjenanmen više od 360 puta.
Sad zamisli da ih izrađuju od plastike. Koliko bi to onečišćenje bilo?
glock je napisao/la:opaa,a gdje je tu budućnost,za takve stvarčice skršit cijeli Gorski Kotar svake godine.
Pa nije drška sjekire za jednokratnu uporabu kao štapići za jelo. A opet kad govorimo o kršenju šume, zar to ne radiš, upravo, sjekirom.
A o funkcionalnosti uopće nije riječ.
Jer o funkciji tako primitivnog alata kao što su noževi i sjekire uopće nema smisla govoriti.
tagart- tipko
-
Funkcionalnost plastici priznajem. Imam X7 i A19 od Fiskarsa. Oprastaju greske. Ipak drvo ima dusu.glock je napisao/la:a ako se i prebace potpuno na plastiku šta misliš zašto će to napravit?Svojevremeno,poćetkom 80ih su Gastona Glocka ismijavali ksd je napravio plastični pištolj,Ameri se kleli da to nikad neće napravit,a gle čuda,sad svaki malo bolji proizvođač ima madele u plastici.Tako je i sa sjekirama,počinje polako.OK ako ti je drvo ugodnije,ljepše,ima dušu i bla bla,ali funkcionalnost.........nisu Švedi mutav narod,znaju gdje je budućnost.......u Podgorici.
doktor- bomber
-
Zanimljiva bi bila kombinacija rucno kovana glava sjekire i polimerna drska. Od glockovog polimera. Takvo nesto bih odmah kupio.
doktor- bomber
-
doktor je napisao/la:Zanimljiva bi bila kombinacija rucno kovana glava sjekire i polimerna drska. Od glockovog polimera. Takvo nesto bih odmah kupio.
slazem se...ako kolega glock pocne raditi sjekire s drskama od svog polimera odma kupujem...mozda nas i sve zaposli...e to je buducnost...u Podgorici
jimkukri- lingua
-
Broj postova : 224
Datum registracije : 05.05.2014
Primitivni alati imaju nesumnjivo ogromnu funkcionalnost. Ni najsuvremenija tehnologija nikada nece istisnuti noz i sjekiru iz uporabe.tagart je napisao/la:chumaman je napisao/la:
Kinezi godišnje “potroše” 80 milijardi pari štapića za jelo za jednokratnu upotrebu. Štapići su široki 0,5-1 centimetar i dugački 20 centimetara, a pomenuta količina je dovoljna do prekrije Trg Tjenanmen više od 360 puta.
Sad zamisli da ih izrađuju od plastike. Koliko bi to onečišćenje bilo?glock je napisao/la:opaa,a gdje je tu budućnost,za takve stvarčice skršit cijeli Gorski Kotar svake godine.
Pa nije drška sjekire za jednokratnu uporabu kao štapići za jelo. A opet kad govorimo o kršenju šume, zar to ne radiš, upravo, sjekirom.
A o funkcionalnosti uopće nije riječ.
Jer o funkciji tako primitivnog alata kao što su noževi i sjekire uopće nema smisla govoriti.
doktor- bomber
-
Ako se kolega glock baci na razvoj polimera zelim mu da u najmanju ruku dostigne funkcionalnost austrijskog mu imenjaka 😂jimkukri je napisao/la:doktor je napisao/la:Zanimljiva bi bila kombinacija rucno kovana glava sjekire i polimerna drska. Od glockovog polimera. Takvo nesto bih odmah kupio.
slazem se...ako kolega glock pocne raditi sjekire s drskama od svog polimera odma kupujem...mozda nas i sve zaposli...e to je buducnost...u Podgorici
doktor- bomber
-
doktor je napisao/la:Primitivni alati imaju nesumnjivo ogromnu funkcionalnost. Ni najsuvremenija tehnologija nikada nece istisnuti noz i sjekiru iz uporabe.
To sam i htio reći.
Nikakva nova tehnologija , i novi materijali neće doprinjeti funkcionalnosti nečeg tako jednostavnog.
Sjekira od prije 2000 godina jednako je funkcionalna kao i fiskarsova. Zato kažem da nema smisla govoriti o funkcionalnosti.
Pogotovo ne plastična i to još šuplja drška na sjekiri.
Jedina funkcionalnost jest funkcionalnost masovne proizvodnje.
.
tagart- tipko
-
Zapravo ako pogrijesis sa fiskarsom drska ce savrseno amortizirati udarac i nece se otkrhnuti. Sa drvenom ces najvjerojatnije imati malo ostecenje. Pogrijesi 500 puta i mijenjas drsku a kod fiskarsa je ista kao i kad si je kupio. Imam i jedne i druge i oba su mi tipa drage na svoj nacin.tagart je napisao/la:doktor je napisao/la:Primitivni alati imaju nesumnjivo ogromnu funkcionalnost. Ni najsuvremenija tehnologija nikada nece istisnuti noz i sjekiru iz uporabe.
To sam i htio reći.
Nikakva nova tehnologija , i novi materijali neće doprinjeti funkcionalnosti nečeg tako jednostavnog.
Sjekira od prije 2000 godina jednako je funkcionalna kao i fiskarsova. Zato kažem da nema smisla govoriti o funkcionalnosti.
Pogotovo ne plastična i to još šuplja drška na sjekiri.
Jedina funkcionalnost jest funkcionalnost masovne proizvodnje.
.
doktor- bomber
-
Tako zvuči glas razuma..
puls- guru
-
Broj postova : 2791
Datum registracije : 05.03.2010
doktor je napisao/la: Pogrijesi 500 puta i mijenjas drsku a kod fiskarsa je ista kao i kad si je kupio. Imam i jedne i druge i oba su mi tipa drage na svoj nacin.
Kad slomiš Fiskarsovu dršku a slomit će se kad tad, ne možeš ju zamijeniti....
Tako da inovativnost u slučaju oštećenja drške šteti upravo funkcionalnosti.
tagart- tipko
-
već sam napisao prije... imam samo pozitivna iskustva sa fiskars sjekirama. ovaj model (sad mi je u podrumu) sam uz onu kamp (ne najkraću, koju sam prodao) verziju najviše koristio: http://poolandgarden.bg/3415-13371-thickbox/splitting-axe-fiskars-x11.jpg
radi se o starijoj verziji sadašnjeg X11 modela. stvarno je odlična za cijepanje u manjem prostoru - drvarnici zbog kraće drške. dovoljno je teška i jako dobro koncipirana za cijepanje.
kamp model (isto stariju verziju) stalno furao u gepeku u kutiji, zajedno sa starim američkim ašovčićem i još pokojom "sitnicom". jednom mi pomogla u situaciji kad sam autom zapeo prek neke grane. ful nezgodnjak, šumski put... no na kraju sam ipak opela uspio osoboditi, hehehehe. zasad sam na tržištu sa trenutnim autićem, pa kad ga prodam ili zamijenim, opet ide kištra u gepek. svatko je "spreman" za ponešto... ja uvijek za u šumu!
radi se o starijoj verziji sadašnjeg X11 modela. stvarno je odlična za cijepanje u manjem prostoru - drvarnici zbog kraće drške. dovoljno je teška i jako dobro koncipirana za cijepanje.
kamp model (isto stariju verziju) stalno furao u gepeku u kutiji, zajedno sa starim američkim ašovčićem i još pokojom "sitnicom". jednom mi pomogla u situaciji kad sam autom zapeo prek neke grane. ful nezgodnjak, šumski put... no na kraju sam ipak opela uspio osoboditi, hehehehe. zasad sam na tržištu sa trenutnim autićem, pa kad ga prodam ili zamijenim, opet ide kištra u gepek. svatko je "spreman" za ponešto... ja uvijek za u šumu!
sgt bear- mr.spika
-
Broj postova : 1478
Godine : 50
Datum registracije : 12.04.2010
Vjeruj da fiskars drsku neces nikad slomit. I meni je djelovala suplje i krhko al je do te mjere elasticna a podnosi udarce da ju je gotovo nemoguce unistit. Jedna od onih stvari koje samo jednom kupis a zauvijek koristis.tagart je napisao/la:doktor je napisao/la: Pogrijesi 500 puta i mijenjas drsku a kod fiskarsa je ista kao i kad si je kupio. Imam i jedne i druge i oba su mi tipa drage na svoj nacin.
Kad slomiš Fiskarsovu dršku a slomit će se kad tad, ne možeš ju zamijeniti....
Tako da inovativnost u slučaju oštećenja drške šteti upravo funkcionalnosti.
doktor- bomber
-
[/quote]
Vjeruj da fiskars drsku neces nikad slomit. I meni je djelovala suplje i krhko al je do te mjere elasticna a podnosi udarce da ju je gotovo nemoguce unistit. Jedna od onih stvari koje samo jednom kupis a zauvijek koristis.[/quote]
bogami... neki bi i nakovanj strgali. to je jedinstveni talent!
Vjeruj da fiskars drsku neces nikad slomit. I meni je djelovala suplje i krhko al je do te mjere elasticna a podnosi udarce da ju je gotovo nemoguce unistit. Jedna od onih stvari koje samo jednom kupis a zauvijek koristis.[/quote]
bogami... neki bi i nakovanj strgali. to je jedinstveni talent!
sgt bear- mr.spika
-
Broj postova : 1478
Godine : 50
Datum registracije : 12.04.2010
Vise bih se brinuo zbog zakaljenosti ostrice nego zbog drske. Naime vjerujem da fiskars drska nadzivi glavu sjekire
doktor- bomber
-
Vjeruj da fiskars drsku neces nikad slomit. I meni je djelovala suplje i krhko al je do te mjere elasticna a podnosi udarce da ju je gotovo nemoguce unistit. Jedna od onih stvari koje samo jednom kupis a zauvijek koristis.[/quote]sgt bear je napisao/la:
bogami... neki bi i nakovanj strgali. to je jedinstveni talent![/quote]
Ove talentirane za nakovanj nisam uzeo u obzir...
doktor- bomber
-
Kolega doktore, gornja je tvrdnja posve netočna. Evo, retzimo, forumit Goxon je običan bezdušni bukov panj !doktor je napisao/la:Funkcionalnost plastici priznajem. Imam X7 i A19 od Fiskarsa. Oprastaju greske. Ipak drvo ima dusu.glock je napisao/la:a ako se i prebace potpuno na plastiku šta misliš zašto će to napravit?Svojevremeno,poćetkom 80ih su Gastona Glocka ismijavali ksd je napravio plastični pištolj,Ameri se kleli da to nikad neće napravit,a gle čuda,sad svaki malo bolji proizvođač ima madele u plastici.Tako je i sa sjekirama,počinje polako.OK ako ti je drvo ugodnije,ljepše,ima dušu i bla bla,ali funkcionalnost.........nisu Švedi mutav narod,znaju gdje je budućnost.......u Podgorici.
ivo- guru
-
ivo je napisao/la:Kolega doktore, gornja je tvrdnja posve netočna. Evo, retzimo, forumit Goxon je običan bezdušni bukov panj !doktor je napisao/la:Funkcionalnost plastici priznajem. Imam X7 i A19 od Fiskarsa. Oprastaju greske. Ipak drvo ima dusu.glock je napisao/la:a ako se i prebace potpuno na plastiku šta misliš zašto će to napravit?Svojevremeno,poćetkom 80ih su Gastona Glocka ismijavali ksd je napravio plastični pištolj,Ameri se kleli da to nikad neće napravit,a gle čuda,sad svaki malo bolji proizvođač ima madele u plastici.Tako je i sa sjekirama,počinje polako.OK ako ti je drvo ugodnije,ljepše,ima dušu i bla bla,ali funkcionalnost.........nisu Švedi mutav narod,znaju gdje je budućnost.......u Podgorici.
Kolega Ivo, u vase iskustvo ne sumnjam pa cu morat preispitat svoje poimanje drveta. No nije li to i bit ovog foruma?
doktor- bomber
-
In medias res, kolega doktore !!!
ivo- guru
-