Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Lov na Klena
+15
Dule
puls
svastar
Nubilus
Habek
Askathar
creborn
nordfjord
ivo
Surfer
ante5555
podravec
yasko
oetzi
ikominator
19 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: ZNANJA BORAVKA U PRIRODI, SURVIVAL I BUSHCRAFT :: LOV I RIBOLOV
Stranica 2 / 2.
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Re: Lov na Klena
@ Kolega creborn, i ja sam ga nazvao i naravno da mi je dao za pravo, tj. složili smo se kako ste se, hm, krivo izrazili. Ali ovo postaje zamorno, zar ne vidite ? Dajte, molim vas, nešto o klenu. Ako i Ristu nazovete, recite mu da polemizirate s Ivom Dujićem, pošto je ime Ivo vrlo često i svi imamo nekoliko poznanika/prijatelja tog nomena.
ivo- guru
- Broj postova : 3335
Datum registracije : 05.10.2011
Zvrndo..je zeljkov nadimak..cudno da neznate..alu ajmo natrag na temu..napism nesto na pcu..zamoran je mobitel
creborn- zelembara
-
Broj postova : 28
Godine : 43
Datum registracije : 30.11.2011
Napokon, dapače, samo dajte, ja rado učim i ne sramim se pitat. I ne smatram se osobitim ribičem (slatkovodnim, na moru sam daleko uspješniji), daleko sam ja od klase spomenutih mi frendova, ali se s njima rado družim, jer su oba enciklopedije i rado će pokazat, barem meni, dobri ljudi.
ivo- guru
-
Broj postova : 3335
Godine : 61
dakle klen na zivog mamca? Hm.. heh.. nemam sto pametno rec... ne lovim nista na zivi mamac vec par godina... a za ostalo.. tutnuli debelu glistu... mladi kukuruz... sto je god aktualno u to doba godine... cak i malu ribicu (bezribicu) i ubacis i cekas...
na rijekama i potocima super ide lagani stap i skakavac bez ikakvog otezanja.. smao ga po povrsini pustite da otpluta pod grm.. bitno je biti savrseno tih i miran... klen zgrabi ko da mu je zadnji.. ali nakon svake ribe.. mijenjat mjesto....
na rijekama i potocima super ide lagani stap i skakavac bez ikakvog otezanja.. smao ga po povrsini pustite da otpluta pod grm.. bitno je biti savrseno tih i miran... klen zgrabi ko da mu je zadnji.. ali nakon svake ribe.. mijenjat mjesto....
creborn- zelembara
-
Broj postova : 28
Godine : 43
Datum registracije : 30.11.2011
eh klen... jedva cekam ja inace lovim na skakavca vjestackog kojeg sam pravim... nije lose ali cini mi se ipak da je zivi bolji.. samo jos da nisam lijen da ga hvatam
Askathar- bebač
-
Broj postova : 2
Godine : 35
Datum registracije : 10.05.2011
Askathar je napisao/la:eh klen... jedva cekam ja inace lovim na skakavca vjestackog kojeg sam pravim... nije lose ali cini mi se ipak da je zivi bolji.. samo jos da nisam lijen da ga hvatam
Kolega, dajte i vi prenesite malo detaljnije svoja iskustva u lovu klena.
ivo- guru
-
evo malo da napišem koju o klenu...u pravilu kad ga loviš nema pravila..ide skoro na sve,ja sam ga dobival na kruh,višnje,trešnje,skakavce,cvrčke,gliste,crve,kukuruz,mali keder,u zadnje vrijeme većinom spinam pa na umjetne mamce samo. Po mojem iskustvu klen je riba koja se moze loviti kroz cijelu godinu..od leda do leda na vodi...najjaktivniji je u proljeće i ljeto kad se skuplja po pličacima i brzacima i lupa sve kaj padne u vodu,u proljeće ga lovim matchom i čim finijim priborom..0,16 najlon plovak 2g i udica koju inaće koristim za bijelu ribu i pahulja kruha,kad voda malo zamuti od otapanja snegova onda ih se da fino naloviti.
U ljeti se više zajebavam varalicama,tu najviše ide na male meppsove 0,1,2 i voblere ( male kruškice i ružna pačeta ) boje i dekori skoro da i nisu bitni,ja najvise klena lovim na voblere iz interlanda koji su po desetak kuna,super rade i nije mi žao ako kojeg ostavim na drvu,grani,kamenu itd...
U ljeti se više zajebavam varalicama,tu najviše ide na male meppsove 0,1,2 i voblere ( male kruškice i ružna pačeta ) boje i dekori skoro da i nisu bitni,ja najvise klena lovim na voblere iz interlanda koji su po desetak kuna,super rade i nije mi žao ako kojeg ostavim na drvu,grani,kamenu itd...
Habek- zelembara
-
Broj postova : 44
Godine : 34
Datum registracije : 31.01.2011
Ja klena najčešće lovim špinanjem na fini pribor, uglavnom su to idrini leptiri i žlice koji rade savršeni i ponekad vobleri s time da preferiram crvenu boju... Još jedan od načina na koji ih znam lovit mada mi nisu tada toliko ciljana riba je feeder tehnikom koja je izuzetno zanimljiva i dinamična ali to je offtopic pa neću o njoj.
Nubilus- bomber
-
Broj postova : 188
Godine : 36
Datum registracije : 23.01.2013
Lov feederom je istinski gušt, ako grize riba, inače mi zna dosadit buljit u špicu štapa.
ivo- guru
-
Kad ne grize, da ne buljiš cijelo vrijeme ispred špice namontiraš "šaranski" električni indikator, pa u miru pušiš i jedeš
svastar- zelembara
-
Broj postova : 46
Godine : 53
Datum registracije : 22.11.2012
Dobro ja doduše feederom uvijek na Kupi lovim koja je daleko bogatija voda od Mrežnice tako da ima pauza od sat, sat i pol kada ne grize ništa onda dobro prihranim mjesto pa se opet jedno vrijeme opet dobro lovi. Odličan način ribolova, ja sam ga nedavno otkrio i zaludio me, dinamičan i nema da odeš na vodu i da nisi ništa ulovio, uvijek se nešto dešava.
Nubilus- bomber
-
Sad mene zanima......što je lov feederom?
puls- guru
-
Broj postova : 2791
Godine : 46
Datum registracije : 05.03.2010
To je ribolovna tehnika u kojoj se upotrebljava hranilica, pomoću kojih ti plasiraš hranu na određeno mjesto i sva riba se na tom mjestu počne skupljat i naiđe na udicu sa mamcem nekoliko cm dalje. Tu se koriste posebni štapovi namjenjeni za feerer tehniku vrlo osjetljivog vrha šta je ujedno i indikator ugriza, jako dinamična i zanimljiva tehnika kojom loviš na svim vodama.
Nubilus- bomber
-
Nubilus je napisao/la:To je ribolovna tehnika u kojoj se upotrebljava hranilica, pomoću kojih ti plasiraš hranu na određeno mjesto i sva riba se na tom mjestu počne skupljat i naiđe na udicu sa mamcem nekoliko cm dalje. Tu se koriste posebni štapovi namjenjeni za feerer tehniku vrlo osjetljivog vrha šta je ujedno i indikator ugriza, jako dinamična i zanimljiva tehnika kojom loviš na svim vodama.
Odlično napisano samo je jedan detalj kolega zaboravio napisati, to jesu štapovi sa jako osjetljivim vrhovima ali i štapovi koji mogu izbacivati i 150 gr težine ovisno o hranilici koju koristitite.
svastar- zelembara
-
maleni propust ali to je bilo onako u grubo, mislim da ću sada koji dan kada uhvatim vremena otvorit novu temu tog naziva pa ću malo detaljnije i slikovitije opisat tu tehniku.
@svastar ti si isto neki feederaš ili?
@svastar ti si isto neki feederaš ili?
Nubilus- bomber
-
uglavnom "moderni" šaranaš, ali se uvijek nađe vremena i za feeder , kad se nema previše vremena
svastar- zelembara
-
Evo i nekih mojih iskustava u vezi klena.Dosta plasljiva riba.Lakse ga je pecati u mutnoj vodi nego u bistroj.Obavezno se sakriti u siblje ili grmlje pored reka jer se on i senke plasi.Zimi koristim pilecu ili gusciju dzigericu jer mi se najbolje pokazala.Lovim teleskopom 0d 3 do 5 metara zavisno od mesta,tanka struna,manji plovci io manje udice.Radi kod nas i na rovca,popca,glistu,skakavca,musicu,tresnju,visnju itd.Nazalost reke su sve zagadjenije i pitanje koliko ce jos klena biti ako se nesto ne promeni.U reci tj recici je nekad bilo i raka ali sad vremenom je nestao.Narod je stoka i mislim da samo visoke kazne mogu spreciti ljude da cine nepravdu prema rekama.
Dule- bebač
-
Broj postova : 11
Godine : 42
Datum registracije : 01.02.2013
Kod mene na rijeci Korani klenovi odlično udaraju na voblere Ujka Belly dancer 5 cm u dekoru potočne pastrve i klena te na LAV MD leptire. Idra leptiri isto dobro funkcioniraju. Kad ima trešanja, isto ribolov zna bit ludnica... Šteta samo šta je klen sam po sebi nikakav borac, ajmo to tak nazvat.. Vadio sam komade po kilu, kilu i pol... Al brzo on odustane od borbe...
dado_0803- bebač
-
Broj postova : 2
Godine : 35
Datum registracije : 30.07.2014
evo jednog klena od mene ja ih hvatam na musice,, imitacije pastrmke
dzolix- bomber
-
Broj postova : 124
Godine : 52
Datum registracije : 21.10.2014
Dosta je sitan, kolega Džolixe, makar, svaki ulov je lijep, sportski gledajući. Nego, slika je čudno ispala, na prvi bi pogled čovjek rekao da je na predvezu meps, iako se jasno vidi mušičarska garnitura; štap, rola i žnjora. Gdje ih lovite, na Vrbasu ?
ivo- guru
-
Po meni, klen je najgluplja riba ever...Ja ih lovim bez olova, bilo kakav obad ili skakavac na površinu i proguta ga lakomo dok još skoro ne dotakne vodu
Redneck- bomber
-
Broj postova : 165
Godine : 64
Datum registracije : 08.01.2014
Jeste u pravu si,,, sitan je za neke uslove taj je oko 20 cm ali za ovu rjechicu suturliju to je skoro kapitalac ,, teshko je tu uhvatiti vece regularno ,,ovaj je pushten a klenove najvishe lovim na Vrbanji Za survival su klenovi ove velichine idealni jer teshko je uhvatiti kilashe na vecini rijeka Ovo je mushica tipa mini strimer ili strimereta
dzolix- bomber
-
Broj postova : 124
Godine : 52
Datum registracije : 21.10.2014
Da malo demantiram neke ljude u ovom topiku, klen je sve samo ne riba čiste vode, on je uz babusku najprilagodljivija riba našega kraja, ima ga od ekstra čistih voda do onih gdje sve krepava samo on preživljava. A što se lova tiče za lov klana se mogu koristiti i ruke tako da se uđe u vodu i rukama pretražuje obala rijeke kada se naiđe na rupu u obali gurne se ruka u rupu i to zna biti klen,ali puno puta uhvatite i druge životinje, riječne štakore,zmije ili somove
RobinsonTom- bebač
-
Broj postova : 10
Godine : 33
Datum registracije : 17.08.2015
Stranica 2 / 2. • 1, 2
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: ZNANJA BORAVKA U PRIRODI, SURVIVAL I BUSHCRAFT :: LOV I RIBOLOV
Stranica 2 / 2.