Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Početi godinu sa izletom - gdje češ bolje!
+5
yasko
brdo
Šimun
Franco G
Login
9 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO I VIDEO REPORTAŽA
Stranica 1 / 1.
Početi godinu sa izletom - gdje češ bolje!
Evo pošto danas imam vremena odlučio sam ipak napraviti odvojene reportaže s početka ove godine, u ovoj temi ću obraditi izlet sa samog početka godine, a kroz par dana biti će i reportaža o sutrašnjem okupljanju na Papuku.
U ovoj temi ću vam predstaviti dio Zapadnog Papuka oko Petrovog Vrha. Novu godinu sam sa društvom dočekivao u daruvarskim toplicama u jednoj iznajmljenoj vikendici, ostajali smo 4 dana dana tamo pa sam svakako odlučio barem dio toga vremena provesti rekreacijom u prirodi, kako bi se barem malo oporavio od brda hrane i pića koje sam konzumirao tijekom ovih blagdana.
Prirode u okolici zbilja ima u izobilju, čak i u samom gradu Daruvaru ima lijepa park-šuma sa šetnicom, klupicama za odmor kao i izvorima.
U proučavanju mogučih lokacija za posjetiti nameće se Petrov vrh sa pl.domom kao početna točka gotovo svih ruta. Pa smo tamo i odlučili autom ići a dalje pješke.
U domu je moguće kupiti planinarske karte i vodiće, ćaj, a moguće je i pojesti nešto. Noćenje za članove hps-a je 50kn dvokrevetna i 30kn zajednička soba.
Lagana šetnja do samog Petrovog vrha koji je na 15ak minuta od doma
Na vrhu
Do doma smo se spustili skijaškom stazom, koja taj dan nije radila, vjerovatno jer snijega nema dovoljno.
Sutradan je bilo u planu odraditi šetnju od doma do lokacije "Vranjevina" gdje navodno ima nekakav slap. Po mojoj procjeni oko 1.30h hoda i tamo bi napravili odmor uz vatru i ručak.
Nažalost moji vjerni šegrti Frnja i Dicban su ostali spavati, pa sam u prirodu poveo dragu i prijatelje koji baš neidu često na ovakve aktivnosti, kažu da im se svidjelo..
Sjeverne strane brda su pod snijegom ,južne suhe..
Kolega Ante reže štap, kasnije je dobro došao..
Poslagali su se kao boy band
Na slikama možda neizgleda tako ali prilična kosina je ovdje bila i jak vjetar, štapove smo naravno dali curama koje ih nisu htjele uzeti kad se rezalo štapove, a sad kad je stani-pani.. joj.. hehe
Prekrasna borova šuma.. unutra mi se blic palio, bilo je dosta mračno
Netko je za blagdane bor odrezao ovdje i ostavio ga... kakva šteta.. meni je poslužio kao fotelja za pauzu
Već blizu cilja smo naišli na zanimljivo srušeno drvo preko puta obraslo u bršljan, odmah su krenula naslikavanja za facebook profile hehe
Ko partizani
Malo okoliša koji nas je pratio putem
Dolazimo na odmorište na Vranjevini blizu slapa, odmah krećemo sa podjelom zadataka
Kolega bobo navlači drva
Ante ih cjepa/lomi između grana
Ja sam cijelim putem sakupljao u đep sve suho na šta sam naišao od najfinijih materijala mekanih poput paučine do grančica za prvi plamen. Od svega toga se napravilo jako dobro i raznoliko gnjezdo pa sam curama na njihovu želju pokazao paljenje firesteelom.
Malo čaja prije ručka..
Za ručak šta drugo nego kobase
Pa dalje.. Zgodne stijene prema slapu
I stižemo do slapa.. kojeg nema. Nažalost izgleda da je izvor presušio privremeno ili stalno zbilja neznam, nadam se ovo prvo. Ovdje je bara u koju se nakupi voda sa slapa.
Mjesto gdje pada voda
No lijepo izgleda i bez slapa..
Cure i Bobo su ostali na odmorištu uz vatru, a Ante i ja smo istim putem malo bržim tempom krenuli nazad do pl.doma po auto da ih pokupimo u povratku nazad jer su već bili izmoreni. Ostavili smo ih dio nužne opreme vode i hrane za svaki slučaj.
Na povratku ljep pogled na jednom zavoju
Također na izletu sam odrezao komad debljek bršljana te ga raskolio ,a dio oblikovao u "drill". Planiram kada se osuši napraviti višekratni bowdrill .. ako budem imao volje možda ga malo urednije napravim i ukrasim u kakvom bushcraft stilu
Na povratku nazad par zanimljivosti u daruvarskim vinogradima
Ovo je nekakva osmatračnica.. prilično trula pa se nismo penjali
Ovo je jedna kula, očito više puta nadograđivana i preuređivana, čini mi se dosta stara. Inače toga ima dosta na ovom području, čak i mnogo večih zdanja koja nažalost nisam stigao obići. Ali biti će prilike još nadam se.
Eto toliko za ovu prigodu.. godina je dakle aktivno počela, a tako se i nastavlja..
Sutra opet po šumama i gorama.. =)
U ovoj temi ću vam predstaviti dio Zapadnog Papuka oko Petrovog Vrha. Novu godinu sam sa društvom dočekivao u daruvarskim toplicama u jednoj iznajmljenoj vikendici, ostajali smo 4 dana dana tamo pa sam svakako odlučio barem dio toga vremena provesti rekreacijom u prirodi, kako bi se barem malo oporavio od brda hrane i pića koje sam konzumirao tijekom ovih blagdana.
Prirode u okolici zbilja ima u izobilju, čak i u samom gradu Daruvaru ima lijepa park-šuma sa šetnicom, klupicama za odmor kao i izvorima.
U proučavanju mogučih lokacija za posjetiti nameće se Petrov vrh sa pl.domom kao početna točka gotovo svih ruta. Pa smo tamo i odlučili autom ići a dalje pješke.
U domu je moguće kupiti planinarske karte i vodiće, ćaj, a moguće je i pojesti nešto. Noćenje za članove hps-a je 50kn dvokrevetna i 30kn zajednička soba.
Lagana šetnja do samog Petrovog vrha koji je na 15ak minuta od doma
Na vrhu
Do doma smo se spustili skijaškom stazom, koja taj dan nije radila, vjerovatno jer snijega nema dovoljno.
Sutradan je bilo u planu odraditi šetnju od doma do lokacije "Vranjevina" gdje navodno ima nekakav slap. Po mojoj procjeni oko 1.30h hoda i tamo bi napravili odmor uz vatru i ručak.
Nažalost moji vjerni šegrti Frnja i Dicban su ostali spavati, pa sam u prirodu poveo dragu i prijatelje koji baš neidu često na ovakve aktivnosti, kažu da im se svidjelo..
Sjeverne strane brda su pod snijegom ,južne suhe..
Kolega Ante reže štap, kasnije je dobro došao..
Poslagali su se kao boy band
Na slikama možda neizgleda tako ali prilična kosina je ovdje bila i jak vjetar, štapove smo naravno dali curama koje ih nisu htjele uzeti kad se rezalo štapove, a sad kad je stani-pani.. joj.. hehe
Prekrasna borova šuma.. unutra mi se blic palio, bilo je dosta mračno
Netko je za blagdane bor odrezao ovdje i ostavio ga... kakva šteta.. meni je poslužio kao fotelja za pauzu
Već blizu cilja smo naišli na zanimljivo srušeno drvo preko puta obraslo u bršljan, odmah su krenula naslikavanja za facebook profile hehe
Ko partizani
Malo okoliša koji nas je pratio putem
Dolazimo na odmorište na Vranjevini blizu slapa, odmah krećemo sa podjelom zadataka
Kolega bobo navlači drva
Ante ih cjepa/lomi između grana
Ja sam cijelim putem sakupljao u đep sve suho na šta sam naišao od najfinijih materijala mekanih poput paučine do grančica za prvi plamen. Od svega toga se napravilo jako dobro i raznoliko gnjezdo pa sam curama na njihovu želju pokazao paljenje firesteelom.
Malo čaja prije ručka..
Za ručak šta drugo nego kobase
Pa dalje.. Zgodne stijene prema slapu
I stižemo do slapa.. kojeg nema. Nažalost izgleda da je izvor presušio privremeno ili stalno zbilja neznam, nadam se ovo prvo. Ovdje je bara u koju se nakupi voda sa slapa.
Mjesto gdje pada voda
No lijepo izgleda i bez slapa..
Cure i Bobo su ostali na odmorištu uz vatru, a Ante i ja smo istim putem malo bržim tempom krenuli nazad do pl.doma po auto da ih pokupimo u povratku nazad jer su već bili izmoreni. Ostavili smo ih dio nužne opreme vode i hrane za svaki slučaj.
Na povratku ljep pogled na jednom zavoju
Također na izletu sam odrezao komad debljek bršljana te ga raskolio ,a dio oblikovao u "drill". Planiram kada se osuši napraviti višekratni bowdrill .. ako budem imao volje možda ga malo urednije napravim i ukrasim u kakvom bushcraft stilu
Na povratku nazad par zanimljivosti u daruvarskim vinogradima
Ovo je nekakva osmatračnica.. prilično trula pa se nismo penjali
Ovo je jedna kula, očito više puta nadograđivana i preuređivana, čini mi se dosta stara. Inače toga ima dosta na ovom području, čak i mnogo večih zdanja koja nažalost nisam stigao obići. Ali biti će prilike još nadam se.
Eto toliko za ovu prigodu.. godina je dakle aktivno počela, a tako se i nastavlja..
Sutra opet po šumama i gorama.. =)
Login- mr.spika
-
Broj postova : 1136
Godine : 38
Datum registracije : 17.07.2010
Re: Početi godinu sa izletom - gdje češ bolje!
Od čega je onaj čaj?
Izgleda mi jelka ili ružmarin - slika je malo nejasna.
Inače - iskreno zavidim. Svako vam dobro u 2012.-oj.
Izgleda mi jelka ili ružmarin - slika je malo nejasna.
Inače - iskreno zavidim. Svako vam dobro u 2012.-oj.
Franco G- spikač
-
Broj postova : 750
Godine : 78
Datum registracije : 29.08.2009
Jelka je bila. Inače super napitak sa vitaminom C, koji se doduše dosta gubi termičkom obradom, pa bolje umjesto prokuhavanja u posudi te gančice preliti vrucom vodom i ostaviti par minuta, no meni se baš nije dalo komplicirati, jer osim vitamina C ima fantastičan osvježavajući okus i miris, još sam ubacio malo meda.. ma super.
Hvala! Također svim forumašima da i ja čestitam novu godinu sa zakašnjenjem, jer nisam po forumu bio!
Hvala! Također svim forumašima da i ja čestitam novu godinu sa zakašnjenjem, jer nisam po forumu bio!
Login- mr.spika
-
Super kolega..=) Žao mi je samo što su reportaže na forumu sve manje posjećene,nažalost..
Šimun- guru
-
Broj postova : 2747
Godine : 29
Datum registracije : 26.06.2010
Odlična reportaža Login i prekrasne fotografije. Volio bi provest par dana u ovakvom okolišu.
Da malo odmorim oći od kamenjara.
Da malo odmorim oći od kamenjara.
brdo- lingua
-
Broj postova : 223
Godine : 28
Datum registracije : 01.04.2011
odlicno.. bome je u slavoniji jako ljepo...da sam barem blize...pozdrav
yasko- mr.spika
-
Broj postova : 1318
Godine : 34
Datum registracije : 24.05.2011
Hvala dečki. Je yasko, ponekad i mene iznenadi raznolikost okoliša tu kod nas.
Login- mr.spika
-
Odlična reportaža =)
Ruksak je zakon =) hehe... snugpack...
Ruksak je zakon =) hehe... snugpack...
Migach- ADMIN
-
Broj postova : 2566
Godine : 34
Datum registracije : 17.10.2010
odlično,a i one kule su interesantne jedna je čini mi se čeka za divljač
hankok- lingua
-
Broj postova : 452
Godine : 49
Datum registracije : 12.12.2010
Odlicna Avantura!
Evo i ja bio jucer u prirodi malo! Na Medvednici, popeli se kod Bizeka a izasli na strani Zaprešića kod west gate-a. Nisam uzeo fotic pa nis od reportaze :|
Evo i ja bio jucer u prirodi malo! Na Medvednici, popeli se kod Bizeka a izasli na strani Zaprešića kod west gate-a. Nisam uzeo fotic pa nis od reportaze :|
Bobo- lingua
-
Broj postova : 305
Godine : 39
Datum registracije : 18.11.2010
Login, već sam ti jednom rekao da su mi tvoje fotke super, jer me Papuk dosta interesira, tako da guštam u svakoj tvojoj reportaži
Nadam se da ću i ja uskoro na Papuk, kada se malo oslobodim ovih faksovskih obveza...
Bio sam nedavno na jednom terenu u Daruvaru i baš smo bili kod ovog izvora (ako je to onaj izvor u Rimskoj šumi, 5 min uzbrdo od Toplica) i nama je voditelj šumarije tamo rekao da voda nije za piće. E sad zanima me da li ti imaš nekih saznanja boljih?
Nadam se da ću i ja uskoro na Papuk, kada se malo oslobodim ovih faksovskih obveza...
Bio sam nedavno na jednom terenu u Daruvaru i baš smo bili kod ovog izvora (ako je to onaj izvor u Rimskoj šumi, 5 min uzbrdo od Toplica) i nama je voditelj šumarije tamo rekao da voda nije za piće. E sad zanima me da li ti imaš nekih saznanja boljih?
goran.h- bomber
-
Broj postova : 109
Godine : 37
Datum registracije : 27.11.2011
E ako nije za pice mogli su nekakav natpis staviti uglavnom ja sam je malo popio sa izvora i umio se, kolega je natocio bocu od 1L i popio sve.. nikom ništa nije bilo. A voda je odlična, nema mirisa nikakvih niti okusa, bistra..
To je taj izvor u Rimskoj šumi...
Drago mi je da ti se sviđa papuk, ide možda več sutra reportaža sa današnjeg poduhvata, ima super fotki.
@Bobo - šteta.. ja uvjek fotić nosim, puno slikam, i uživam pisati reportaže i podjeliti iskustvo sa istomišljenicima (ljubiteljima prirode),tako nekako opet prođem nakratko kroz sve to i dulje ostaje u pamćenju lijepi trenutci.
To je taj izvor u Rimskoj šumi...
Drago mi je da ti se sviđa papuk, ide možda več sutra reportaža sa današnjeg poduhvata, ima super fotki.
@Bobo - šteta.. ja uvjek fotić nosim, puno slikam, i uživam pisati reportaže i podjeliti iskustvo sa istomišljenicima (ljubiteljima prirode),tako nekako opet prođem nakratko kroz sve to i dulje ostaje u pamćenju lijepi trenutci.
Login- mr.spika
-
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO I VIDEO REPORTAŽA
Stranica 1 / 1.