Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
TOR, HI-END TRAILMASTER - guardless
+36
skyrunner
Tahdonvoima
elvin
mirDaK
bezribic
Ikarus
redbeard rum
maxina
Franco G
gorky
Kuzma
goxxon
Luftwaffe
oetzi
Fratt
yasko
Login
Utvara
urbana_gorila
marinko
Mraz
mariobab
poletan
Koaksijalac
Jolender
markonvs
djomla
Igsy
Migach
puls
cutlass
Knife_maniac
scout
glock
Medo Gradela
NAVIGATOR
40 posters
Stranica 2 / 8.
Stranica 2 / 8. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: TOR, HI-END TRAILMASTER - guardless
markonvs je napisao/la:
Fallkniven je predivan kolekcionarski primjerak i mislim da bi bilo šteta batonati s njime, a tako će, bez obzira na poliranje izgubiti kolekcionarsku vrijednost...
Da, slažem se, a šta drugo raditi sa nožem (osim batonirati) ovih dimenzija. Pripremati hranu?
Jolender- spikač
- Broj postova : 746
Datum registracije : 09.03.2010
Nije ni los oko pripreme hrane, sto se tice duzine ali je debljina malo problematicna.
Trailmaster SM3
Priprema juneceg buta za kotlic.
Okostavanje i komadanje zeca, ovdje bi bolji bio neki manji i tanji noz.
Trailmaster SM3
Priprema juneceg buta za kotlic.
Okostavanje i komadanje zeca, ovdje bi bolji bio neki manji i tanji noz.
Knife_maniac- mr.spika
-
Broj postova : 1193
Godine : 35
Datum registracije : 12.05.2009
ma nee,pa ovaj ti je taman
al za otkostavanje dinosaura
al za otkostavanje dinosaura
cutlass- guru
-
Broj postova : 3949
Godine : 49
Datum registracije : 16.04.2011
Knife, Dick od 120 kuna debljine 2,5 milimetara je avion za pripremanje hrane u uporedbi sa ovim preskupim nožem da ne govorim razliku u rukohvatu, Koža vs plastika tj. održavanje pranjem.
Govorim o Falknivenu, alergičan sam na njihove cijene.
Batoniranje i kolekcionarstvo, drugu svrhu ne vidim.
Govorim o Falknivenu, alergičan sam na njihove cijene.
Batoniranje i kolekcionarstvo, drugu svrhu ne vidim.
Zadnja promjena: Jolender; 15.12.11 13:23; ukupno mijenjano 1 put.
Jolender- spikač
-
Broj postova : 746
Godine : 58
S ovom smeđom zgleda prirodnije nego s onom crnom =) još malo da slinim nad slikama.. hehe
Migach- ADMIN
-
Broj postova : 2566
Godine : 34
Datum registracije : 17.10.2010
Taj tip noža zamišljen je izvorno prvenstveno kao borbeni nož, a onda sve ostalo tako da danas i nema neku funkciju osim ako ne misliš cijepati drva sa jako skupom "sjekirom"
Daleko od toga da ne bih volio imati Trail Mastera ali kad uzmem u obzir cijenu i činjenicu da ga vjerovatno nikada neću koristiti, morati će pričekati će neki ozbiljan višak love, a što bi s obzirom na sveopću ekonomsku situaciju moglo potrajati
Daleko od toga da ne bih volio imati Trail Mastera ali kad uzmem u obzir cijenu i činjenicu da ga vjerovatno nikada neću koristiti, morati će pričekati će neki ozbiljan višak love, a što bi s obzirom na sveopću ekonomsku situaciju moglo potrajati
markonvs- spikač
-
Broj postova : 571
Godine : 46
Datum registracije : 13.11.2011
pa imaš Trailmastera u SK5 verziji po 130usd +poštarina i davanja,to i nije puno za takvu mrcinu koja radi sve.S velikim nožem možeš ono što i s malim ali ne i obratno.
glock- mr.spika
-
Broj postova : 1128
Godine : 61
Datum registracije : 31.01.2011
bowie oštrica zapravo nije nikakva borbena oštrica nego upravo vrlo funkcionalna allaround oštrica, koristili su je svi farmeri, rančeri zapada a većina od njih nikada nije vidjela borbe. kako sam naveo trailmastera sam nosio neprekidno 13 godina na više od 200 višednevnih izleta u hrvatskoj i šire. to je najallaround oblik oštrice i odličan je za sve od cijepanja do finih preciznih radova.
teško je nekome tko nije nikada radio s takvom oštricom objasniti koje prednosti ona nudi treba probati raditi s njime a ja sam se bome naradio. sigurno je i stvar navike, nakon 13 godina rada falk je legao kao naručen kao trail koji je netko upgrejdao.
to je doslovno jedini nož koji ti je u divljini potreban, slažem se da nije nužan, da će i oni manji i jeftiniji odraditi posao ali ovaj će nož odraditi "svaki" posao.
napominjem da normalno je da će se u urbanom okruženju šupa, podruma i kuhinja neki noževi daleko bolje snaći i njihovi vlasnici ali ovo je nož za divljinu, a pitam ja vas koji komentirate ovu temeu kada ste zadnji puta proveli više od tjedan dana u divljini bez krova nad glavom i komoditeta civilizacije. e pa upravo u takvim uvjetima ovakva oštrica dolazi do izražaja.
i s njom je zaista šteta batonirati pogotovo iz razloga jer je to totalna glupost s ovakvim nožem. on ima dovoljnu masu da inercijom i zamahom bez ikakvog batona prolazi kroz sve, no to je stvarno teško percipirati nekima koji su u rukama kao najveći držali F1, SRK ili slične nožiće.
slažem se da kraton i cordura imaju neke prednosti vezane uz vlagu ali da budem iskren nisam pronašao nigdje komentar da je ovaj falk kožne ručke i korica nekome strunuo od vlage, a stvarno prekrasno izgleda i osjećaj u ruci i na boku je daleko prirodniji, ugodniji.
teško je nekome tko nije nikada radio s takvom oštricom objasniti koje prednosti ona nudi treba probati raditi s njime a ja sam se bome naradio. sigurno je i stvar navike, nakon 13 godina rada falk je legao kao naručen kao trail koji je netko upgrejdao.
to je doslovno jedini nož koji ti je u divljini potreban, slažem se da nije nužan, da će i oni manji i jeftiniji odraditi posao ali ovaj će nož odraditi "svaki" posao.
napominjem da normalno je da će se u urbanom okruženju šupa, podruma i kuhinja neki noževi daleko bolje snaći i njihovi vlasnici ali ovo je nož za divljinu, a pitam ja vas koji komentirate ovu temeu kada ste zadnji puta proveli više od tjedan dana u divljini bez krova nad glavom i komoditeta civilizacije. e pa upravo u takvim uvjetima ovakva oštrica dolazi do izražaja.
i s njom je zaista šteta batonirati pogotovo iz razloga jer je to totalna glupost s ovakvim nožem. on ima dovoljnu masu da inercijom i zamahom bez ikakvog batona prolazi kroz sve, no to je stvarno teško percipirati nekima koji su u rukama kao najveći držali F1, SRK ili slične nožiće.
slažem se da kraton i cordura imaju neke prednosti vezane uz vlagu ali da budem iskren nisam pronašao nigdje komentar da je ovaj falk kožne ručke i korica nekome strunuo od vlage, a stvarno prekrasno izgleda i osjećaj u ruci i na boku je daleko prirodniji, ugodniji.
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Datum registracije : 05.04.2010
Ja sam npr. znao redovito provoditi u divljini po sedam dana ali mi nikada pored ostale opreme nije padalo na pamet nositi za pasom pola kolograma težak nož.
Za takve stvari postoji sjekira koja opslužuje više ljudi ili više ljudi koristi jednu sjekiru i mislim da je to jedino ispravno. Jedino ako ideš uvijeksam na te višednevne ozlete.
Nemoj se ponašati kao da jedini imaš iskustvo u ovakvim stvarima.
Imam i pitanje. Koliko je težak tvoj komplet koji nosiž na pjasu obzirom da sam zapamtio kada si napisao da i Glock uvijek nosiš na izlete?
Ovo je samo moje mišljenje i nemoj se uzrujavato što ovakav model radi težine i veličine nikada nebi bio moj izbor za nošenje u prirodu.
Za takve stvari postoji sjekira koja opslužuje više ljudi ili više ljudi koristi jednu sjekiru i mislim da je to jedino ispravno. Jedino ako ideš uvijeksam na te višednevne ozlete.
Nemoj se ponašati kao da jedini imaš iskustvo u ovakvim stvarima.
Imam i pitanje. Koliko je težak tvoj komplet koji nosiž na pjasu obzirom da sam zapamtio kada si napisao da i Glock uvijek nosiš na izlete?
Ovo je samo moje mišljenje i nemoj se uzrujavato što ovakav model radi težine i veličine nikada nebi bio moj izbor za nošenje u prirodu.
Zadnja promjena: Jolender; 15.12.11 22:22; ukupno mijenjano 2 put/a.
Jolender- spikač
-
Broj postova : 746
Godine : 58
Ja bi ga nosio jedino iz vitrine u bririju prijateljima ili curi za pofalit se "kolkog imam" i nazad do vitrine iza stakla...
Igsy- honoris
-
Broj postova : 2412
Godine : 35
Datum registracije : 12.03.2010
Nemoj se ljutiti ali taj tip noza je napravljen bas za borbu.
Imas pun internet raznih enciklopedija pa mozes provjeriti.
Trailmaster je jednostavno super pogodjen noz i u rukama vrsnog operatera radi upravo kako si opisao i u bushcraft modu
Imas pun internet raznih enciklopedija pa mozes provjeriti.
Trailmaster je jednostavno super pogodjen noz i u rukama vrsnog operatera radi upravo kako si opisao i u bushcraft modu
Koaksijalac- lingua
-
Broj postova : 243
Godine : 48
Datum registracije : 19.03.2011
jolender nije moj odgovor biop potcjenjujući ni naj manje, i sva sreća da što više ljudi boravi u prirodi.
vidiš upravo radi smanjenja težine ja često ne nosim mali nož, flder, pilu, sjekiru nego samo uzmem trailmastera i nitko nikada nije radio s njime osim mene. nikada ne posuđujem svoje noževe, osim ako je pitanje života.
upravo zato što sam često primoran nositi poprilično tereta snimateljske opreme ili vode i hrane za više dana moram paziti na reduciranje težine. upravo su mi zato drage ove oštrice, veličinom između recon scouta i trailmastera, to mi se u prakci pokazalo kao idalan univerzalni rezni alat za "sve" u divljini.
no obično uz sebe uvijek imam i folder jer mi trail često zna biti zakvačen za ruksak, tako da folder uvijek ostaje samnom
vidiš upravo radi smanjenja težine ja često ne nosim mali nož, flder, pilu, sjekiru nego samo uzmem trailmastera i nitko nikada nije radio s njime osim mene. nikada ne posuđujem svoje noževe, osim ako je pitanje života.
upravo zato što sam često primoran nositi poprilično tereta snimateljske opreme ili vode i hrane za više dana moram paziti na reduciranje težine. upravo su mi zato drage ove oštrice, veličinom između recon scouta i trailmastera, to mi se u prakci pokazalo kao idalan univerzalni rezni alat za "sve" u divljini.
no obično uz sebe uvijek imam i folder jer mi trail često zna biti zakvačen za ruksak, tako da folder uvijek ostaje samnom
Zadnja promjena: NAVIGATOR; 15.12.11 22:39; ukupno mijenjano 1 put.
NAVIGATOR- master
-
oprostite, koji je to tip noza raden bas za borbu??! TOR? BOWIE??
je ako je taj clanak u kojem je to napisano napisao neki glupi amerikanac,u nekom nostalgicnom napadu i zanosu.. jer neznam bas kome pametnome moze pasti na pamet da napise da je noz od 40cm za borbu..
taj ima veze sa borbom s nozem ko ja s baletom..
il ak su mislili na borbe s medvjedima, za sto je i prvotno bio koristen od Jima Bowiea
koaksijalac- prijatelju, noz je gotov i ceka te .. usamljen je i tuzan vec danima...
je ako je taj clanak u kojem je to napisano napisao neki glupi amerikanac,u nekom nostalgicnom napadu i zanosu.. jer neznam bas kome pametnome moze pasti na pamet da napise da je noz od 40cm za borbu..
il ak su mislili na borbe s medvjedima, za sto je i prvotno bio koristen od Jima Bowiea
koaksijalac- prijatelju, noz je gotov i ceka te .. usamljen je i tuzan vec danima...
cutlass- guru
-
Bowie nož je izvorno borbeni nož, a da se koristi i za cijepanje drva čuli smo i u ovim krajevima
Da si čitao o Alamu znao bi da je Jim Bowie zakačio još par njih nožem prije nego su ga dokusurili
Da si čitao o Alamu znao bi da je Jim Bowie zakačio još par njih nožem prije nego su ga dokusurili
markonvs- spikač
-
zakačio bi ih on i sa zagorskim kosirom pa to kosir ne svrstava u kategoriju idealnih borbenih alataa
NAVIGATOR- master
-
cutlass je napisao/la:
kome pametnome moze pasti na pamet da napise da je noz od 40cm za borbu..
NAVIGATOR- master
-
pa mogo ih je zakacit i mamuzama pa nebi bilo da su radena prije svega za borbu...
mada razumijem to.. toslo je iz amerike, pa je za sshvatiti..
al onaj tko se imlo razumije u borbu nozem shvatit ce sto sam htio reci i o cemu pricam..
noz za borbu je onaj noz koji se u rukama covjeka koji ga zna koristiti skriva do trenutka kad vise nije bitno da je skriven, odnosno onom drugom je kasno da vidi noz.. zato se noz u borbi cesto (vrlo cesto ako ne i da je pravilo) koristi na nacin da je priljubljen uz podlakticu.. a kad je jednom otkriven cesto se vrti i vraca u taj polozaj..
u tom slucaju si puno "mobilniji" i pokretljiviji.. i moguci su neki ubodi,rezovi i blokade koji nisu moguci u drzanju noza otvorenog..
a zamislite taj polozaj uz podlakticu s TOROM -
u najmanju ruku bi ispao smijesan..
mada razumijem to.. toslo je iz amerike, pa je za sshvatiti..
al onaj tko se imlo razumije u borbu nozem shvatit ce sto sam htio reci i o cemu pricam..
noz za borbu je onaj noz koji se u rukama covjeka koji ga zna koristiti skriva do trenutka kad vise nije bitno da je skriven, odnosno onom drugom je kasno da vidi noz.. zato se noz u borbi cesto (vrlo cesto ako ne i da je pravilo) koristi na nacin da je priljubljen uz podlakticu.. a kad je jednom otkriven cesto se vrti i vraca u taj polozaj..
u tom slucaju si puno "mobilniji" i pokretljiviji.. i moguci su neki ubodi,rezovi i blokade koji nisu moguci u drzanju noza otvorenog..
a zamislite taj polozaj uz podlakticu s TOROM -
u najmanju ruku bi ispao smijesan..
cutlass- guru
-
@cutlass,
..vidim da se dio ''obuke '' nikad ne zaboravlja ..
scout- lingua
-
Broj postova : 480
Godine : 59
Datum registracije : 28.09.2010
scout je napisao/la:@cutlass,
hahahahahahhahaahhahahha
scout - samo sam te cekao
cutlass- guru
-
Ja pisah o Bowie nozu opcenito
Cinjenice o postanku su nepobitne koliko god mislis da su dio teorija zavjere povampirenih amerikanaca.
Noz je dizajniran da zamjeni kratki mac. Stil borbe je bio slican.
Prijatelju Sablja, zabrijo si na skakavce ove moderne pa si zaboravio da je prije pregrst godina gospodin za pojasom sa stilom nosio noz od 30 cm kao sto danas gospoda nose od 8
Vremena su se promijenila i gurnuse nas u ilegalu
Inace, javim se sutra za noz. Naci cu vremena da ga pokupim.
Samo Navigator roka ko da je rano 19. Stoljece sa svojim ljubimcima.
Moj naklon na volji i nepokolebljivosti kolega dragi =)
Cinjenice o postanku su nepobitne koliko god mislis da su dio teorija zavjere povampirenih amerikanaca.
Noz je dizajniran da zamjeni kratki mac. Stil borbe je bio slican.
Prijatelju Sablja, zabrijo si na skakavce ove moderne pa si zaboravio da je prije pregrst godina gospodin za pojasom sa stilom nosio noz od 30 cm kao sto danas gospoda nose od 8
Vremena su se promijenila i gurnuse nas u ilegalu
Inace, javim se sutra za noz. Naci cu vremena da ga pokupim.
Samo Navigator roka ko da je rano 19. Stoljece sa svojim ljubimcima.
Moj naklon na volji i nepokolebljivosti kolega dragi =)
Koaksijalac- lingua
-
Broj postova : 243
Godine : 48
Datum registracije : 19.03.2011
kako bilo nadam se da ovaj moj TOR, kao ni trailmaster do sada, nikada neće biti korišten za borbu, onda bi to stvarno značilo da sam u gadnoj gabuli.
namjena mu je divljina pa će vrijeme čekanja do pravih izleta kao i noževi većine nas forumaša provesti u ugodnom ljenčarenju u vitrini, uz moj pokoji škic na fenomenalni novi rezni alat u obitelji.
namjena mu je divljina pa će vrijeme čekanja do pravih izleta kao i noževi većine nas forumaša provesti u ugodnom ljenčarenju u vitrini, uz moj pokoji škic na fenomenalni novi rezni alat u obitelji.
NAVIGATOR- master
-
Dakle po tebi ove dvije oštrice (ispod glavne) nisu borbene ako ih samuraj nije uspio sakriti?
A ova varijanta sa podlakticom mi vuče na Wolverinea iz X Mena
A ova varijanta sa podlakticom mi vuče na Wolverinea iz X Mena
Zadnja promjena: markonvs; 15.12.11 22:51; ukupno mijenjano 1 put. (Reason for editing : Lapsus)
markonvs- spikač
-
hahhahahahha
tanto je NAJBORBENIJIc noz ikad napravljen ljudskom rukom..... samo primjena, odnosno nacin koristenje tanta i ostalih se malo razlikuju..
inace tanto kako je koristen od samuraja meni ne predstavlja neku fascinaciju..
ovo je bio pravi korisnik tanto noza!
posljednji pravi Shinobi - Toshitsugu Takamatsu..
tanto je NAJBORBENIJIc noz ikad napravljen ljudskom rukom..... samo primjena, odnosno nacin koristenje tanta i ostalih se malo razlikuju..
inace tanto kako je koristen od samuraja meni ne predstavlja neku fascinaciju..
ovo je bio pravi korisnik tanto noza!
posljednji pravi Shinobi - Toshitsugu Takamatsu..
cutlass- guru
-
HI END TRAILMASTER je NAVI-eva tema ,pa bi korektno bilo da eventualnu raspravu o borbenim noževima (ma što to podrazumjevalo )..od ubadanja ,rezanja ,rezuckanja ,polovljenja ,sječenja ,dosjecanja ,odkoštavnja ,
odrubljivanja ,sakaćenja .....
nastavimo u temi primjerenoj takvoj diskusiji .
odrubljivanja ,sakaćenja .....
nastavimo u temi primjerenoj takvoj diskusiji .
Zadnja promjena: scout; 15.12.11 23:13; ukupno mijenjano 2 put/a.
scout- lingua
-
Broj postova : 480
Godine : 59
Datum registracije : 28.09.2010
i to sto kazes scout...
uh danas sam se uhvatio vec par puta da sam" zastranio "u nekoj temi...
sorry navi..
uh danas sam se uhvatio vec par puta da sam" zastranio "u nekoj temi...
sorry navi..
cutlass- guru
-
Istina, slažem se.
Zaključak ove rasprave je da je najbolja uporaba Bowie noža cijepanje drva razgolićenog torza u svrhu privlačenja pažnje osoba nježnijeg spola
Sori NAVI nisam izdržao
Zaključak ove rasprave je da je najbolja uporaba Bowie noža cijepanje drva razgolićenog torza u svrhu privlačenja pažnje osoba nježnijeg spola
Sori NAVI nisam izdržao
markonvs- spikač
-
markonvs je napisao/la:Istina, slažem se.
Sori NAVI nisam izdržao
Najbolji post =) baš u stilu Putina.. yeah.. cepaj dok te neko ne poslika..hehe
Migach- ADMIN
-
Broj postova : 2566
Godine : 34
Datum registracije : 17.10.2010
Zar ti nisi osoba (sam si se deklarirao takvom) koja donosi javne zaključke samo na osnovu osobnih iskustava???ali da budem iskren nisam pronašao nigdje komentar da je ovaj falk kožne ručke i korica nekome strunuo od vlage
Sorry navy, samo pitam...
poletan- bomber
-
Broj postova : 105
Godine : 55
Datum registracije : 27.03.2011
jesam, ali kako s ovim nožem "nemam apsolutno nikakvih iskustva", dobio sam ga tek neki dan, mogu ga suditi samo prema sličnosti s trailmasterom koji mi savršeno odgovara i prema renomeu fallk firme čije proizvode izuzetno cijenim. dakle u tom duhu i iz znatiželje na vaša postavljena pitanja sam proguglao da vidim žali li se tko na kožnu rućku i futrolu, netko tko duže vremena koristi ovaj "nožić".
NAVIGATOR- master
-
NAVIGATOR je napisao/la:
Kao prvo Navi, drago mi je da si se počastio Thorom, nož je prekrasan.
Što se tiče citiranog, zaista teško da će se koža raspasti, uništiti
ili bilo što drugo.
Dobar primjer su KA-BAR noževi, tj USMC Mk2
(bez obzira tko ih proizvodio-Union Cutlerry-kasnije preimenovan u Ka-Bar baš po nožu,
Camillus, Case, Pal, ili kasnije Ontario, pa i Jet pilot survival knife, kasnije
nazvan USAF survival knife, koji su proizvodili, nešto minorno Marbles, pa Camillus, a najviše OKC.
Oba noža su prolazila ekstremnu vlagu Indonezije i Vijetnama, a još ih ima
s originalnim drškama korisnika koji su ih dužili.
I Studies and Observations Group nož-poznat kao SOG Vietnam bowie
je imao dršku od kožnih prstenova. Vjerujem da je Fallkniven stavio adekvatnu zaštitu
na svoju reputaciju i da zaista nema velikog razloga za brigu.
hvala mariobab, i ja si to tako nekako mislim.
imao sam sreće s trampom tako da je duugggoooo željena oštrica napokon tu.
još jedan životni san ostvaren!
imao sam sreće s trampom tako da je duugggoooo željena oštrica napokon tu.
još jedan životni san ostvaren!
NAVIGATOR- master
-
Stranica 2 / 8. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Stranica 2 / 8.