Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
BUDAK KNIVES - Mandarin -Chef's Knife
+21
Lovac Marko
Mornar
ivo
ante5555
yasko
Igsy
Knife_maniac
Lovac23
Jolender
badzo
hanuman
Migach
dado2
NAVIGATOR
Fratt
Ikarus
mali mačak
gomar
skyrunner
Mije
cutlass
25 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: OPREMA :: NOŽEVI :: IZRADA I ODRŽAVANJE NOŽA I ALATA
Stranica 3 / 3.
Stranica 3 / 3. • 1, 2, 3
Re: BUDAK KNIVES - Mandarin -Chef's Knife
Lijepa hoba...to je negdje na Kvarneru? Sada i za Italiju imaš distributera!
Strider- honoris
- Broj postova : 2611
Datum registracije : 18.06.2009
strider - da, bas je lijepa, taman, ni prevelika ni premala za peku.. oko 2.5 kg
nije kvarner - otok Ist je
da, ovaj talijan je zakon, javio mi se ne mail , otkacen je 100%
nije kvarner - otok Ist je
da, ovaj talijan je zakon, javio mi se ne mail , otkacen je 100%
cutlass- guru
-
Broj postova : 3949
Godine : 49
Datum registracije : 16.04.2011
Hahaha a neka 2.5 kile? Lijepo.
Strider- honoris
-
Broj postova : 2611
Godine : 31
Datum registracije : 18.06.2009
U proljece smo vadili jednu od 5.2kg! 3.20 je imala raspon krakova kad smo ju mjerili..
vadili ju oko 2h sa dubine 3m.. taman se smjestila u rupi ispod jedne ploce na jednom braku..
a nemas nigdje uporista ni za sto se primiti.. cudo, skoro smo crkli od muke
imala je najvece pipke ko cep od flase.. hahahaha
monstrum pravi.. ima negdje frend fotke tog cudovista
vadili ju oko 2h sa dubine 3m.. taman se smjestila u rupi ispod jedne ploce na jednom braku..
a nemas nigdje uporista ni za sto se primiti.. cudo, skoro smo crkli od muke
imala je najvece pipke ko cep od flase.. hahahaha
monstrum pravi.. ima negdje frend fotke tog cudovista
cutlass- guru
-
Samo da priupitam di nabavljaš materijal za linere i šta je to točno vulk papir?
Šta bi se još moglo koristiti u tu svrhu i koju svrhu ti lineri uopće imaju? Samo estetsku ili?
Šta bi se još moglo koristiti u tu svrhu i koju svrhu ti lineri uopće imaju? Samo estetsku ili?
davor_vfr- tipko
-
Broj postova : 79
Godine : 43
Datum registracije : 07.10.2011
evo prijatelju..
https://www.brisa.fi/portal/index.php?option=com_oscommerce&osMod=index&cPath=98_102
tu nabavljam...
ima par nasih forumasa koji upotrebljavaju razna materijale.. oni bi ti trebali reci sto i kako...
funkcija im je (prije svega ) estetska ali i da sakriju sitne , ali jako jako sitne nepravilnosti..
mada vulkanizirani papir ja dosta tvrd i ako tang nije savrseno ravan, tesko ce ti pomoci bilo sto, rupice i zarezi se uvijek primjecuju..
https://www.brisa.fi/portal/index.php?option=com_oscommerce&osMod=index&cPath=98_102
tu nabavljam...
ima par nasih forumasa koji upotrebljavaju razna materijale.. oni bi ti trebali reci sto i kako...
funkcija im je (prije svega ) estetska ali i da sakriju sitne , ali jako jako sitne nepravilnosti..
mada vulkanizirani papir ja dosta tvrd i ako tang nije savrseno ravan, tesko ce ti pomoci bilo sto, rupice i zarezi se uvijek primjecuju..
cutlass- guru
-
hm... da to onda neće riješiti moje slatke problemčiće... Radim jedan kovani nož - full tang.
Kako je i tang kovan - nije mi baš drvo savršeno nalegnuo na tang pa gruntam kaj napraviti... Da li bi možda guma od bicikla (zračnica) tu mogla pomoći ili bi bilo boljesa epoxyem popuniti?
Da ne spamam previše.... hvala na informaciji za e-dućan.
Kako je i tang kovan - nije mi baš drvo savršeno nalegnuo na tang pa gruntam kaj napraviti... Da li bi možda guma od bicikla (zračnica) tu mogla pomoći ili bi bilo boljesa epoxyem popuniti?
Da ne spamam previše.... hvala na informaciji za e-dućan.
davor_vfr- tipko
-
Broj postova : 79
Godine : 43
Datum registracije : 07.10.2011
davor, imas u mojoj temi Tasmanian noz kojeg sam ja kovao... svejedno ti nasjedanje na drsku mora biti dobro.. ostrica moze biti kovacka , ali tang mora biti kako treba..
cutlass- guru
-
ovoga proljeća od budaka sam kupio nož koji je do tada najviše, od njegovih modela, odgovarao mojoj rezačkoj filozofiji. dakle prije svega nož mora biti odličan slajser pa tek onda pajser.
još dok je bio blank predosječao sam da će mandarin biti moj prvi budakov primjerak.
tanka filigranska oštrica i jednostavne siluete taman dimenzioniranog noža privukli su me već na prvu. noževa imam raznih. u zadnje vrijeme ionako većinom koristim samo foldere, a fiksne naj više u kuhinji. dakle trebao mi je specijalan, egzotičan i kvalitetan kuhinjski nož kojim ću svakodnevno kćeri i sebi rezuckati razno razne delicije u kuhinji(sigurno je ovaj nož kriv što sam u posljednjih godinu dana natukao 5 kila viška ).
kada sam ga kupio, zapravo bila je riječ o trampi, dosta sam dugo bio nezadovoljan trgovinom. dao sam nož koji vrijedi poprilično love za jedan za koji ne vjerujem da kada bi ga išao prodati da bi dobio ni pola te vrijednosti. no ima mandarin i drugu stranu mendalje. nož koji sam za njega dao nisam uopće koristio, skoro nikada, a mandarina koristim doslovce svakodnevno. da mu je dizajn odličan to sam već unaprijed znao a sada nakon dužeg perioda korištenja za sve i svašta(u kuhinji i po kući i vikendici) mogu reči da je materjal od kojeg je napravljen odličan (rwl34) a toplinska obrada upravo nevjerovatna. znate da sam izbirljiv kad je o oštrini riječ, e pa mandarina sam u 5 mjeseci skoro svakodnevnog korištenja samo jednom brusio i to prije 5 dana (baš sam se danas na njega porezao).
nož redoviti održavam i perem nakon svakog korištenja i uredno spremam u futrolu. njime režem isključivo na drvenoj dašćici, nikako na keramičkom tanjuru. u to režimu rada on je 5 mjeseci izdržao oštar što mi se nije dogodilo niti s jednim nožem ikada.
na kraju bi zaključio da iako sam za njega dao puno više nego što bi njegova vrijednost mogla biti na tržištu da sam ipak kupovinom vrlo zadovoljan. najviše zato jer je to nož kojeg najviše od svih koristim. cijenu odnosno ponudu za trampu sam dao ja tako da sa određivanjem visine cijene mandarina gosn Budak nije imao nikakve direktne veze.
stavim koju fotku sutra kad se razdani.
još dok je bio blank predosječao sam da će mandarin biti moj prvi budakov primjerak.
tanka filigranska oštrica i jednostavne siluete taman dimenzioniranog noža privukli su me već na prvu. noževa imam raznih. u zadnje vrijeme ionako većinom koristim samo foldere, a fiksne naj više u kuhinji. dakle trebao mi je specijalan, egzotičan i kvalitetan kuhinjski nož kojim ću svakodnevno kćeri i sebi rezuckati razno razne delicije u kuhinji(sigurno je ovaj nož kriv što sam u posljednjih godinu dana natukao 5 kila viška ).
kada sam ga kupio, zapravo bila je riječ o trampi, dosta sam dugo bio nezadovoljan trgovinom. dao sam nož koji vrijedi poprilično love za jedan za koji ne vjerujem da kada bi ga išao prodati da bi dobio ni pola te vrijednosti. no ima mandarin i drugu stranu mendalje. nož koji sam za njega dao nisam uopće koristio, skoro nikada, a mandarina koristim doslovce svakodnevno. da mu je dizajn odličan to sam već unaprijed znao a sada nakon dužeg perioda korištenja za sve i svašta(u kuhinji i po kući i vikendici) mogu reči da je materjal od kojeg je napravljen odličan (rwl34) a toplinska obrada upravo nevjerovatna. znate da sam izbirljiv kad je o oštrini riječ, e pa mandarina sam u 5 mjeseci skoro svakodnevnog korištenja samo jednom brusio i to prije 5 dana (baš sam se danas na njega porezao).
nož redoviti održavam i perem nakon svakog korištenja i uredno spremam u futrolu. njime režem isključivo na drvenoj dašćici, nikako na keramičkom tanjuru. u to režimu rada on je 5 mjeseci izdržao oštar što mi se nije dogodilo niti s jednim nožem ikada.
na kraju bi zaključio da iako sam za njega dao puno više nego što bi njegova vrijednost mogla biti na tržištu da sam ipak kupovinom vrlo zadovoljan. najviše zato jer je to nož kojeg najviše od svih koristim. cijenu odnosno ponudu za trampu sam dao ja tako da sa određivanjem visine cijene mandarina gosn Budak nije imao nikakve direktne veze.
stavim koju fotku sutra kad se razdani.
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Datum registracije : 05.04.2010
ajde,priznaj,čime te Denis potplatil da ga tak hvališ?
glock- mr.spika
-
Broj postova : 1128
Godine : 61
Datum registracije : 31.01.2011
to i mene zanima , jer se bojim da ce biti jako skupooooo , hahahha
aha, znaci noz je kriv kaj te zena , dok si u njenim najlonkama , grudnjaku i maskom na licu , zove "bucko" ....
davno sam ti reko da kad sam se odlucio da cu se ovim bavit,necu raditi "jeftine" nego kvalitetne nozeve ...
drago mi je da te noz sluzi , da si sretan i zadovoljan njime !
nema ljepse i bolje reklame od zadovoljstva tako zahtjevnog i picajzlastog kupca! hahaha
hvala , pozdrav
aha, znaci noz je kriv kaj te zena , dok si u njenim najlonkama , grudnjaku i maskom na licu , zove "bucko" ....
davno sam ti reko da kad sam se odlucio da cu se ovim bavit,necu raditi "jeftine" nego kvalitetne nozeve ...
drago mi je da te noz sluzi , da si sretan i zadovoljan njime !
nema ljepse i bolje reklame od zadovoljstva tako zahtjevnog i picajzlastog kupca! hahaha
hvala , pozdrav
cutlass- guru
-
uh rekao bi da je dužan porciju čevosa ali kako sam ustvrdio da sam i onako 5 kg pre težak mislim da će čaša mineralne s mjehurićima biti dovoljna
nemam dugotrajna iskustva s RWL 34 čelikom ali po ovome što sad vidim čini se fantastičan.
mandarin se optimalno lako brusi, u budakovoj termičkoj obradi nemam nikakvih problema s žicom koja ostaje na vrhu reznog bridsa, koje se čak i na nekim VG10 noževima ponekad mukotrpno riješiti. lakoći održavanja doprinosi i vrlo tanka silueta oštrice kojoj je završni grind pod izrazito malim kutem oko 14-15 stupnjeva.
zbog male tanke ručke nož nije pogodan za rezanja za koja je potrebna izrazito velika snaga ali ovaj XL skalpel čak i kroz tvrde materjale prolazi kao kroz putar.
nemam dugotrajna iskustva s RWL 34 čelikom ali po ovome što sad vidim čini se fantastičan.
mandarin se optimalno lako brusi, u budakovoj termičkoj obradi nemam nikakvih problema s žicom koja ostaje na vrhu reznog bridsa, koje se čak i na nekim VG10 noževima ponekad mukotrpno riješiti. lakoći održavanja doprinosi i vrlo tanka silueta oštrice kojoj je završni grind pod izrazito malim kutem oko 14-15 stupnjeva.
zbog male tanke ručke nož nije pogodan za rezanja za koja je potrebna izrazito velika snaga ali ovaj XL skalpel čak i kroz tvrde materjale prolazi kao kroz putar.
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Datum registracije : 05.04.2010
da, sto se tice ostrenja i drzanja ostrice RWL je fantastican..
ovaj tvoj noz je zakaljen na 61 hrc, mislim ..
puno nozeva zakaljenih na 58-59 hrca drze fenomenalno, a za Mandarina me ne cudi ..
imam ista iskustva sa vg10, cesto mu se ostrica "prevaljuje" s jedne na drugu stranu, bas ga zna biti muka naostriti kako treba ... Kod RWL-a , N690, ATS34 nisam nikad primjetio takvo sto..
casasa mineralne??! i jos s mjehurići , uhhh, kakaaf rasipnik
ovaj tvoj noz je zakaljen na 61 hrc, mislim ..
puno nozeva zakaljenih na 58-59 hrca drze fenomenalno, a za Mandarina me ne cudi ..
imam ista iskustva sa vg10, cesto mu se ostrica "prevaljuje" s jedne na drugu stranu, bas ga zna biti muka naostriti kako treba ... Kod RWL-a , N690, ATS34 nisam nikad primjetio takvo sto..
casasa mineralne??! i jos s mjehurići , uhhh, kakaaf rasipnik
cutlass- guru
-
Stranica 3 / 3. • 1, 2, 3
Similar topics
» BUDAK KNIVES - I N T E R C E P T O R - knife #50
» BUDAK KNIVES - TAURUS KNIFE
» BUDAK KNIVES - SNIPER'S KNIFE
» BUDAK KNIVES - LOVELESS KNIFE
» BUDAK KNIVES - Suminagashi steel knife
» BUDAK KNIVES - TAURUS KNIFE
» BUDAK KNIVES - SNIPER'S KNIFE
» BUDAK KNIVES - LOVELESS KNIFE
» BUDAK KNIVES - Suminagashi steel knife
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: OPREMA :: NOŽEVI :: IZRADA I ODRŽAVANJE NOŽA I ALATA
Stranica 3 / 3.