FORUM PREŽIVLJAVANJA

prvi Hrvatski forum preživljavanja, bushcrafta, pustolovine i prirode
 
Početna stranicaO autoruRegistracijaLogin

 

 PRAVILA AUKCIJA

Go down 
Autor/icaPoruka
Mraz
master
master
Mraz

Male
Broj postova : 6794
Godine : 34
Lokacija : Delnice
Datum registracije : 26.02.2010

PRAVILA AUKCIJA Empty
PostajNaslov: PRAVILA AUKCIJA   PRAVILA AUKCIJA Empty10.11.11 21:26

1. Zabranjeno je prodavati, mijenjati, poklanjati ili potraživati ilegalne stvari (po trenutno važećim zakonima RH)

2. Naslov aukcije mora sadržavati točan naziv predmeta aukcije.

3. U oglasu se mora navesti naziv atrikla, proizvođač, stanje, starost, osobna fotografija uz ravnalo/ruku/poznati predmet radi dojma o veličini, te minimalni korak aukcije.

4. Minimalni korak aukcije određuje prodavač (najmanji iznos koji se može ponuditi od prethodno ponuđene ili početne cijene). Početna cijena se smatra i najniža cijena po kojoj će predmet biti prodan ukoliko ne bude daljnih ponuda.

5. Opcija Rezervne cijene/Reserve price (javno objavljena ili ne) na ovom forumu zbog tehničkih ograničenja nije moguća i sve aukcije s tom opcijom će se smatrati neispravne i nakon upozorenja će se brisati.

6.
O opciji "kupi odmah" odlučuje prodavač. Ukoliko opcija postoji predmet aukcije ide prvom ponuđaču koji ponudi traženi iznos i aukcija se time smatra završenom.

7. Trajanje aukcije određuje sam prodavatelj, time da ne može biti kraća od 3 dana (72h) ili dulja od 7 dana (168h). Poželjno je napisati točan sat i minutu do kada će ponude biti važeće, a od koje minute više neće.

8.
Za vrijeme trajanja aukcije, pokretaču iste je dozvoljeno jedno dizanje (bumpanje) aukcije među "Latest topics" s ostavljanjem posta u kojem piše "bump".

9. Nakon nekog vremena zatvorene aukcije odlaze u Arhivu.

10. Zabranjeno je komentiranje aukcije i pisanje bilo kakvih komentara osim ponude.

11.
U situaciji da po završetku aukcije prodavač odbija prodati predmet aukcije najvišem ponuđaču isti dobiva trajnu zabranu sudjelovanja na daljnjim aukcijama.

12. U situaciji da po završetku aukcije najviši ponuđač odbija kupiti predmet aukcije isti dobiva trajnu zabranu sudjelovanja na daljnjim aukcijama.

13. Ukoliko se pojave dvije ili više ponuda s istim iznosom, prednost ide onome tko je prije poslao poruku.

14. Ukoliko se za vrijeme trajanja aukcije ne javi niti jedan ponuđač, prodavatelj može ponovno pokrenuti aukciju, no sa početnom cijenom nižom za minimalno 10% od prethodne.

15. Zabranjeno je bilo kakvo editiranje postova osim članovima TEAM-a i SUPPORT-a za ostavljanje eventualnih bilješki, napomena i opomena.

16.
Korisnik smije imati najviše 3 aktivna oglasa po kategoriji. Dakle svaki korisnik istovremeno smije imati najviše 3 aktivna oglasa u sekciji tržnice "PRODAJEM I POKLANJAM", 3 aktivna oglasa u sekciji tržnice "TRAŽIM I MIJENJAM" i 3 aktivna oglasa u sekciji tržnice "AUKCIJE". Ukoliko korisnik prekorači broj aktivnih oglasa, svi noviji oglasi koji su iznad dopuštene razine se brišu ili eventualno zaključavaju i spremaju u arhivu dok se ne zaključa koji od trenutno 3 aktivna oglasa u kojem je trgovina uspješno provedena.

17.
Sve aukcije postavljene bez poštivanja gore navedenih pravila biti će brisane bez upozorenja.

18. Sve nepravilnosti u vezi aukcije (nepoštivanje pravila, sumnjivo podrijetlo proizvoda, sumnja na editiranje postova itd.. ) javiti Team-u.

Pravila su podložna promjeni i nadopuni.
Posljednje ažuriranje: 23.veljače 2012.[Vrh] Go down
 
PRAVILA AUKCIJA
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
FORUM PREŽIVLJAVANJA :: TRŽNICA :: AUKCIJE-
Forum(o)Bir: