Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Kuhanje u trski
+2
LUKSA
Damir
6 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO GALERIJA I PODFORUM
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Kuhanje u trski
Sigurno je NEKO vec u potrazi za bambusom i siguno ce (taj neko) to kuhati na plinu u KUHINJI. Pa da mu "cajnik" ne expoldira bolje da nesto napisem.
Kako se lijepo vidi na slici trska je odrezana tako da ostanu cijele 3 sekcije bambusa.
Vazno je rezati tako da se oni "cepovi" izmedju sekcija (ono zaokruzeno sa crvenim) maknu. Ako se to ne napravi zacepjlena sekcija bi grijanjem mogla explodirati. Bilo bi cackalica po cijeloj kuhinji.
Reze se ovako: sa macetom se naprave 2 zareza (tako da ona dva cepa ostanu izmedju njih. Tu se vidi prvi... radio sam na onom bambusu od jucer pa sam malo prosirio rupu.
Onda se u rez umetne manji noz pa se udarajuci po njemu poreze do onog drugog reza.
Onda se rupa malo obradi nozicem i porezu se oni cepovi i gotovo. Bambus je promjra 50mm i dug je nekih 40 cm... sadrzi 0,3 L vode (izmjereno).
Za kuhanje mora biti zeleni bambus a iskoristi se 2 ili 3 puta bez problema. Ako se poslije kuhanja ostavi u vodi da se natopi traje i duze. Vidi se da voda kipi.
VAZNO:
Da bi to sve islo kao po loju, potpala za vatru mora biti u ovakvoj skatuli.
To nisam ja radio nego je suvenir iz S. Dominga ali je simpaticno radjeno i dobra je idea. Neki veliki orah (moze i kokosv) i jedan patent.
A za bezbrizno capkanje po vatri je neophodno imati originalnu i jako skupu N.U.S.S. obucu modela "Mad Max"
(Neunistive Urban Survival Slape)
auto guma, komad pojasa i malo zice.... zahebi kineze...
pozdrav svima
Kako se lijepo vidi na slici trska je odrezana tako da ostanu cijele 3 sekcije bambusa.
Vazno je rezati tako da se oni "cepovi" izmedju sekcija (ono zaokruzeno sa crvenim) maknu. Ako se to ne napravi zacepjlena sekcija bi grijanjem mogla explodirati. Bilo bi cackalica po cijeloj kuhinji.
Reze se ovako: sa macetom se naprave 2 zareza (tako da ona dva cepa ostanu izmedju njih. Tu se vidi prvi... radio sam na onom bambusu od jucer pa sam malo prosirio rupu.
Onda se u rez umetne manji noz pa se udarajuci po njemu poreze do onog drugog reza.
Onda se rupa malo obradi nozicem i porezu se oni cepovi i gotovo. Bambus je promjra 50mm i dug je nekih 40 cm... sadrzi 0,3 L vode (izmjereno).
Za kuhanje mora biti zeleni bambus a iskoristi se 2 ili 3 puta bez problema. Ako se poslije kuhanja ostavi u vodi da se natopi traje i duze. Vidi se da voda kipi.
VAZNO:
Da bi to sve islo kao po loju, potpala za vatru mora biti u ovakvoj skatuli.
To nisam ja radio nego je suvenir iz S. Dominga ali je simpaticno radjeno i dobra je idea. Neki veliki orah (moze i kokosv) i jedan patent.
A za bezbrizno capkanje po vatri je neophodno imati originalnu i jako skupu N.U.S.S. obucu modela "Mad Max"
(Neunistive Urban Survival Slape)
auto guma, komad pojasa i malo zice.... zahebi kineze...
pozdrav svima
Re: Kuhanje u trski
bravo majstore!
bambusa baš nemam u okolici ali guma ima!
moram i ja napraviti takve japanke!
bambusa baš nemam u okolici ali guma ima!
moram i ja napraviti takve japanke!
hahahahhahahah
kasnisssssssssss dragi damire kasnis, trebas reagirati odmah
cim sam ja jucer vidjela cajnik, mozak je proradil i naravno u sobi sam imala ovako nesto
naravno da sam znala da je pretanko i naravno da sam ipak isla komadati i probati , napravila sam malu rupicu i zagrijala na plinu u kuhinji...eto kaj sad, ne bi ja to spomenula jer nije mi to bas za pohvalu, ali drugi bambus ja nemam, imam posadeni u vikendici, vec se trecu godinu muci, ne odgovara mu valjda zemljiste, evo ove godine je narasel konacno do nekih 30 cm i sa strane vire mali izdanci
odlicno si to opisal, tako to i treba, jer uvijek racunjate da uz mene ima ovdje i drugih koji nece znati
svida mi se skatula za potpalu, svida mi se japanka.....sve takve stvari mene opdusevljavaju i moral bi me videti kad ja pocnem skakati od srece kad nesto takvoga ugledam
hvala na trudu, na lijepom pojasnjenu, jos da mi mozes dostaviti bambus s ove strane ekrana da probam....e di bi mi bio kraj:)
kasnisssssssssss dragi damire kasnis, trebas reagirati odmah
cim sam ja jucer vidjela cajnik, mozak je proradil i naravno u sobi sam imala ovako nesto
naravno da sam znala da je pretanko i naravno da sam ipak isla komadati i probati , napravila sam malu rupicu i zagrijala na plinu u kuhinji...eto kaj sad, ne bi ja to spomenula jer nije mi to bas za pohvalu, ali drugi bambus ja nemam, imam posadeni u vikendici, vec se trecu godinu muci, ne odgovara mu valjda zemljiste, evo ove godine je narasel konacno do nekih 30 cm i sa strane vire mali izdanci
odlicno si to opisal, tako to i treba, jer uvijek racunjate da uz mene ima ovdje i drugih koji nece znati
svida mi se skatula za potpalu, svida mi se japanka.....sve takve stvari mene opdusevljavaju i moral bi me videti kad ja pocnem skakati od srece kad nesto takvoga ugledam
hvala na trudu, na lijepom pojasnjenu, jos da mi mozes dostaviti bambus s ove strane ekrana da probam....e di bi mi bio kraj:)
Gost- Gost
Mozda bi ova sa vazdusnim jastukom bila udobnija?
bushman- lingua
-
Broj postova : 315
Godine : 56
Datum registracije : 07.05.2009
Damire,vidis da imas materijala.To Majstore...
Bushmane,dobra ideja....
Bushmane,dobra ideja....
Stule- spikač
-
Broj postova : 735
Godine : 47
Datum registracije : 22.02.2009
mislim da tvrdo dno boce nije baš udobno za petu
antun- spikač
-
Broj postova : 805
Godine : 83
Datum registracije : 01.05.2009
JoZ@ je napisao/la:dno sprecava klizanje unazad
I osigurava da dotična obuća dobije ortopedski certifikat u europskoj uniji, sjevernoj americi, i u našoj lijepoj HR.
-----
Pa antune nećeš hodati u tome ako imaš boljeg izbora, ali ako je to ili bos, žuljevite pete ili kurije oči nisu strašne.
Gost- Gost
ludnica,već vidim kurje oči kako mi namigivaju
antun- spikač
-
aaaa odlicna ideja Jovane, boca i malo amerikan tape! Jednostavno i efikasno.
e da znate da su mi to slape za po dvoristu i sad mi je brek od susjede odnio nekamo jednu... nemogu je nac! ...ak mi je ne vrati, zavrsit ce na rostilju!
Ma da Stule imam materijala... ali nemam smisla za to lijepo pismeno predstavit kao ti i drugi...majstori ste.
Vatrice! mislio sam o tome jos sinoc... ali nisam imao vremena i eto... vec si probala!
e da znate da su mi to slape za po dvoristu i sad mi je brek od susjede odnio nekamo jednu... nemogu je nac! ...ak mi je ne vrati, zavrsit ce na rostilju!
Ma da Stule imam materijala... ali nemam smisla za to lijepo pismeno predstavit kao ti i drugi...majstori ste.
Vatrice! mislio sam o tome jos sinoc... ali nisam imao vremena i eto... vec si probala!
neg sta da probala, tko bi me zaustavil
a ova flasaaaaaaaa, hahahhaha, koja ideja, za nepovjerovati
a ova flasaaaaaaaa, hahahhaha, koja ideja, za nepovjerovati
Gost- Gost
antun je napisao/la:ludnica,već vidim kurje oči kako mi namigivaju
antune pa to nije da ides u grad na kavu u njima, to su ti ideje kada ostanes bos, a nece ti se hodati bos...ili je cak bolje ne hodati bos, nego nagaziti nesto.... tada ni zuljevi ni kurje oci nisu bitni, jos manje prevelika udobnost, ideja je..zastititi se
Gost- Gost
ma ljudi samo se šalim.
a kako Mario kaže več su hit u nekim zemljama,pa zakaj ne bi ja malo po "Špici"u njima
kaj veliš Mario?
a kako Mario kaže več su hit u nekim zemljama,pa zakaj ne bi ja malo po "Špici"u njima
kaj veliš Mario?
antun- spikač
-
antun je napisao/la:ma ljudi samo se šalim.
kaj veliš Mario?
odes li ti na spicu u njima..ja cu u mojima na korzo!
molim te da obvezno slikas kad budes tam hodal, posebno mi poslikaj reakcije ljudi
Gost- Gost
kaj ti je
odma bi došla hitna i ravno u ludaru
odma bi došla hitna i ravno u ludaru
antun- spikač
-
antun je napisao/la:ma ljudi samo se šalim.
kaj veliš Mario?
Je, mogli bi si obojica napraviti i naći se u gradu na kavi, možda pokrenemo novi trend.
Samo sa strane stavite logo nekog šminkerskog brenda i na konju ste. Još će vas i pitati gdje ste ih nabavili i koliko love.
E onda počnu lovačke, imam babu u Parizu, prošli tjedan bila u Milanu, na kavi s direktorom iz Armanija. Dao on njoj neku količinu šlapa da ih malo isproba, na tržište izlaze na ljeto 2010. Milina
E onda počnu lovačke, imam babu u Parizu, prošli tjedan bila u Milanu, na kavi s direktorom iz Armanija. Dao on njoj neku količinu šlapa da ih malo isproba, na tržište izlaze na ljeto 2010. Milina
Gost- Gost
je i moramo obući roze hlačice i francuske kapice,pa da vidiš
antun- spikač
-
kakve ovo veze ima sa kuhanjem u trski ?
antun- spikač
-
e pa kad japanci kazu da je OK onda je OK ! ne dogadja mi se to svaki dan! Pozdrav Shiroi!!
japanci su zakon!
hvala na pozdravu.
nego možeš li mi, molim te, objasniti kako si je napravio (ne izgleda komplicirano ali mi objasni)
hvala na pozdravu.
nego možeš li mi, molim te, objasniti kako si je napravio (ne izgleda komplicirano ali mi objasni)
Gost- Gost
a ti mislis na "casicu" od oraha! ... tek sad sam kuzio.
Ma nisam to ja radio ali je jako jednostavno.
Umes kokosov orah i otpilis vrh (ravno i sa tankom pilom). Ocistis lijepo sve to pa probusis rupice sa svrdlom od 1mm sve naokolo... razmak 1 cm cirka. Nadjes zip odgovarajuce duzine (toliko da stigne sve okolo) ne mora biti taman... moze i duzi. I lijepo ga zasijes (kroz one rupice) sve naokolo. Tamo di zip pocinje (i zavrsava) zasiejes komad koze tako da prekrije spoj.
Ma nisam to ja radio ali je jako jednostavno.
Umes kokosov orah i otpilis vrh (ravno i sa tankom pilom). Ocistis lijepo sve to pa probusis rupice sa svrdlom od 1mm sve naokolo... razmak 1 cm cirka. Nadjes zip odgovarajuce duzine (toliko da stigne sve okolo) ne mora biti taman... moze i duzi. I lijepo ga zasijes (kroz one rupice) sve naokolo. Tamo di zip pocinje (i zavrsava) zasiejes komad koze tako da prekrije spoj.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO GALERIJA I PODFORUM
Stranica 1 / 2.