Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
USKRŠNJI NOŽ
+37
heks
pirat
MaxMagnus
vladomado10
Hombre
yasko
maxina
Migach
rinos
goxxon
Igsy
DoomsdayST
kengur32
neko69
urbana_gorila
Mraz
puls
hrvatski buškrafter
ivo
lololorenzo
Ikarus
Mad Max
lonewolf
Franco G
elvin
Strider
cutlass
Target
Šimun
brdo
glock
Fratt
scout
Cave Bear
Login
Drvo
NAVIGATOR
41 posters
Stranica 4 / 5.
Stranica 4 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Re: USKRŠNJI NOŽ
a dobro kad ti tako kazes .. mada on ima preko 6 banki i mislim da ni on ne jutuba
inace da , dosta su ljudi U Hr i "uskraceni" da se tako izrazim sa "poznavanjem" sa vrhunskim majstorima nozarstva .. (onima cije radove , odnosno dizajne kupuju i skupo placaju velike nozarske kuce tipa Bench, Spy, i sl. )sto me i ne cudi s obzirom na cifre koje postizu njihovi nozevi , ali za tebe me iskreno cudi da ti je najvisi domet Fallkniven , pa ipak si cijeli zivot u tim nozevima i zivis od toga i za to .. (nis ne mislim lose , samo da pojasnim , da opet ne zastranimo)
recimo Bench MPR 755 je noz Shanea Siberta , koji kad ga on radi kosta oko 800-1000 dolara a na sekundarnom trzistu i do 2500-3000. isto je tako i sa pokojnim Bob Lumom, Allenom Elishewitzem, Howard Viele itd itd ..
ali sad smo vec i daleko otisli u prici , i to je tema za neko drugo mjesto i vrijeme ..
kako god , evo i moje Uskrsnje delicije .. jos skace po dvoristu ...
hahah
inace da , dosta su ljudi U Hr i "uskraceni" da se tako izrazim sa "poznavanjem" sa vrhunskim majstorima nozarstva .. (onima cije radove , odnosno dizajne kupuju i skupo placaju velike nozarske kuce tipa Bench, Spy, i sl. )sto me i ne cudi s obzirom na cifre koje postizu njihovi nozevi , ali za tebe me iskreno cudi da ti je najvisi domet Fallkniven , pa ipak si cijeli zivot u tim nozevima i zivis od toga i za to .. (nis ne mislim lose , samo da pojasnim , da opet ne zastranimo)
recimo Bench MPR 755 je noz Shanea Siberta , koji kad ga on radi kosta oko 800-1000 dolara a na sekundarnom trzistu i do 2500-3000. isto je tako i sa pokojnim Bob Lumom, Allenom Elishewitzem, Howard Viele itd itd ..
ali sad smo vec i daleko otisli u prici , i to je tema za neko drugo mjesto i vrijeme ..
kako god , evo i moje Uskrsnje delicije .. jos skace po dvoristu ...
hahah
cutlass- guru
- Broj postova : 3949
Datum registracije : 16.04.2011
cutlass je napisao/la:kako god , evo i moje Uskrsnje delicije .. jos skace po dvoristu ...
hahah
Ma da znaš kako ti je slika baš cakana. Ne zato što je nisam očekivao nego baš zrači nekim mirom i dobrotom.
Hombre- guru
-
Broj postova : 2624
Godine : 70
Datum registracije : 05.06.2011
[img][/img]
Evo i moje beštijice...
Evo i moje beštijice...
MaxMagnus- zelembara
-
Broj postova : 24
Godine : 44
Datum registracije : 02.05.2011
pirat- mr.spika
-
Broj postova : 1217
Godine : 39
Datum registracije : 19.01.2012
cutlass
nisam odgovorio da ne spamam blagdansku temu.
Mislim da za Uskrs nije bitno tko je čuo za koga, bitno je da se ima butelja vinčeka, šunkica na stolu i oštri nožić u džepu.
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
Max Magnus
se spremaš u križarski rat ili na tucanje pisanica
jesi bio to posvetiti u crkvu
Pirat
krvav ti je nož, je to junetina ili janjetina
se spremaš u križarski rat ili na tucanje pisanica
jesi bio to posvetiti u crkvu
Pirat
NAVIGATOR- master
-
Evo nakon jučerašnjeg skupljanja šparoga za fritaju, danas sam bio malo u dilemi između ova dva "ljepotana", odnosno oko toga koji će me pratit u današnjim "teškim" zadacim...
Reinkarnacija Southarda mi je poprilično postala draga, i još je u fazi testiranja pogotovo radi zanimljivog čelika...
Ali je odluka pala ipak na dobro provjereni Bench u DakBu pimpanju, koji je moj neizostavni pratitelj na svim "pristojnijim" događanjima.
Em je oštirca 2.5mm, šta ga čini odličnim rezačem, em je elegantan (barem meni)....
A ovo mu je bila zadaća koja je trajala do malo prije, a sa obzirom da nije "sve" odradio do kraja, izgleda da će morati na popravljanje gradiva
Reinkarnacija Southarda mi je poprilično postala draga, i još je u fazi testiranja pogotovo radi zanimljivog čelika...
Ali je odluka pala ipak na dobro provjereni Bench u DakBu pimpanju, koji je moj neizostavni pratitelj na svim "pristojnijim" događanjima.
Em je oštirca 2.5mm, šta ga čini odličnim rezačem, em je elegantan (barem meni)....
A ovo mu je bila zadaća koja je trajala do malo prije, a sa obzirom da nije "sve" odradio do kraja, izgleda da će morati na popravljanje gradiva
Ikarus- ADMIN
-
Broj postova : 2149
Godine : 42
Datum registracije : 06.03.2010
NAVIGATOR je napisao/la:
cutlass
nisam odgovorio da ne spamam blagdansku temu.
Mislim da za Uskrs nije bitno tko je čuo za koga, bitno je da se ima butelja vinčeka, šunkica na stolu i oštri nožić u džepu.
bas tak , slazem se Navi ..
nademo se na cugi pa bumo lako o tome
ikarus , uvijek mi ga je drago vidjeti opet ...
mislim na ovu zadnju sliku , hahahah
cutlass- guru
-
Broj postova : 3949
Datum registracije : 16.04.2011
može cuga jedan dan.
Ikarus
krasni primjerci, a bome i ona zadnja fotka prava uskršnja
baš je torent dobro spinpan, baš vuče na jozo mafijozo
Ikarus
krasni primjerci, a bome i ona zadnja fotka prava uskršnja
baš je torent dobro spinpan, baš vuče na jozo mafijozo
NAVIGATOR- master
-
Navigator
To je samo dugogodišnja želja megalomana koji obožava Bowieje a ne može ih nositi od 0-24,pa si onda kompenziram sa time.
Ali što jes',jes' : elegantno je narezala šunkicu,očistila lukeca,i narezala kruh :-)
No,nisam se sjetio tucati pisanice :-( bumo iduće godine ;-)
Htio sam do crkve,ali ispriječile su se neodgodive obveze na stolu...pa ću i to na godinu...a do tada ću se ufati da mi Svevišnji neće zamjeriti moj (opetovani) izostanak.
To je samo dugogodišnja želja megalomana koji obožava Bowieje a ne može ih nositi od 0-24,pa si onda kompenziram sa time.
Ali što jes',jes' : elegantno je narezala šunkicu,očistila lukeca,i narezala kruh :-)
No,nisam se sjetio tucati pisanice :-( bumo iduće godine ;-)
Htio sam do crkve,ali ispriječile su se neodgodive obveze na stolu...pa ću i to na godinu...a do tada ću se ufati da mi Svevišnji neće zamjeriti moj (opetovani) izostanak.
MaxMagnus- zelembara
-
Je pre velik ali je ujedno i prekrasan nož, doslovce CS-ova preklopna sablja
NAVIGATOR- master
-
NAVIGATOR je napisao/la:
Pirat
janjetina
pirat- mr.spika
-
Broj postova : 1217
Godine : 39
Datum registracije : 19.01.2012
NAVIGATOR je napisao/la:Je pre velik ali je ujedno i prekrasan nož, doslovce CS-ova preklopna sablja
Zapravo,nije mi problem ni hodati,ni sjediti ni voziti auto dok je u džepu...a nisam probao trčati...ali moram priznati da se vidi da je džep pun i da zavijutak iznad klipse uredno strši van džepa...
Ali osjećam se komforno s njom u džepu. A btw na remenu je uvjek Vicov Workchamp pa si sa njim odradim sve bez da teroriziram javnost
MaxMagnus- zelembara
-
Osobno ne volim vezivati nožece uz Uskrs jer baš i nije prilično no evo par slika:
1. Franco G sprema Chili con carne i šug od pomidora sa mladim češnjakom iz Škabrnje, Origanom s otoka Prvić Luke (Šibenik), te kaparima.
Uočite i drvene žlice (kukse?): na poklopcu s ljubičastim držaćem je drvena žlica od masline, a iza nje je kraća drvenača od trešnje.
U pozadini je još deset drvenih žlica koje rabim.
2. uskrsni ručak - već pri kraju. Osobno preporučam Cotes du Rhone vinarije Chemin des Papes. Vrlo jeftino u Spar-u. Francuzi su mi rekli kad sam prvi put bio u Parizu da je Cotes du Rhone vino u srednjoj klasi ali uvik dobro. Nisu lagali.
3. evo da zadovoljim i Navija: gušta sam za Uskrs sa Sebenzom 21, Large, S35VN. Slika nije nova ali je vjerna.
1. Franco G sprema Chili con carne i šug od pomidora sa mladim češnjakom iz Škabrnje, Origanom s otoka Prvić Luke (Šibenik), te kaparima.
Uočite i drvene žlice (kukse?): na poklopcu s ljubičastim držaćem je drvena žlica od masline, a iza nje je kraća drvenača od trešnje.
U pozadini je još deset drvenih žlica koje rabim.
2. uskrsni ručak - već pri kraju. Osobno preporučam Cotes du Rhone vinarije Chemin des Papes. Vrlo jeftino u Spar-u. Francuzi su mi rekli kad sam prvi put bio u Parizu da je Cotes du Rhone vino u srednjoj klasi ali uvik dobro. Nisu lagali.
3. evo da zadovoljim i Navija: gušta sam za Uskrs sa Sebenzom 21, Large, S35VN. Slika nije nova ali je vjerna.
Franco G- spikač
-
Broj postova : 750
Godine : 78
Datum registracije : 29.08.2009
Lawman likes this post
Franco G je napisao/la:Osobno ne volim vezivati nožece uz Uskrs jer baš i nije prilično no evo par slika:
Uočite i drvene žlice (kukse?)
Buen Provecho
Drvene žlice su žlice,kuksa je ....kĺsa
rinos- spikač
-
Broj postova : 668
Godine : 59
Datum registracije : 28.09.2009
šjor Franco odličan izbor!
NAVIGATOR- master
-
Lawman likes this post
Ja sam bio kod brata na ručku. Ne bih se ni sjetio napisati da nisam vidio fotke koje je poslao Franco jer je izbor bio skoro identičan osim vina kojeg ne smijem dok je brat pio njegovo domaće. Jedino od spize nije bilo kapara. Moja stara ljubav, rasle su mi na zidu kuće u kojoj sam odrastao na jednom otoku. Iako ih odavno nisam konzumirao taj okus se ne zaboravlja. Fotkao nisam ništa jer nije bilo potrebe za oštrim nožvima pošto je meso bilo ukusno i mekano tako da skoro nismo koristili ni obične kuhinjske noževe. U nedostatku papice i noževa pogled na prozirno more i pješčanu plažu kroz borove tamo gdje rastu kapare.
Hombre- guru
-
Hombre,ovo je prekrasno mjesto za provest cijeli život a ne samo blagdan!
maxina- MODERATOR
-
Broj postova : 2512
Godine : 55
Datum registracije : 19.11.2011
Francuzi imaju 400 vrsta sireva i nekoliko tisuća vrsta vina,nabijem ih sve na pajser.Mi imamo,između ostalog,Dingač,paški sir i drniški pršut,i ne mogu nam parirat ni sa čim.Eh,da,imaju i Curvoisier što bi reko Ivo Gregurević u jednom ratnom filmu:-kurvanjski konjak,kurvanjska država.A ni sa noževima nisu baš nešto.
glock- mr.spika
-
Broj postova : 1128
Godine : 61
Datum registracije : 31.01.2011
Volim naše delicije, glock ih je naveo. I slažem se da onim najboljim iz izbora je dosta teško konkurirati. Možda i stoga što smo kroz godine života na njih i njihov okus i navikli. Ipak i francuzi imaju svojih aduta i po pitanju mesa a da ne govorim vina i sireva.
Što se noževa tiče e tu nas hrvate šišaju jedno 3 miliarde puta. Kod njih je to toliko razvijeno da skoro svako selo ima svog nožodjelca i kovača koji rade neki autohtoni prepoznatljiv dizajn noža.
Volio bi da i hrvatska ima barem jedan takav. Kod nas se po selu najviše nosi onaj sklopivi električarski s drvenom ručkom od bukovine.
Što se noževa tiče e tu nas hrvate šišaju jedno 3 miliarde puta. Kod njih je to toliko razvijeno da skoro svako selo ima svog nožodjelca i kovača koji rade neki autohtoni prepoznatljiv dizajn noža.
Volio bi da i hrvatska ima barem jedan takav. Kod nas se po selu najviše nosi onaj sklopivi električarski s drvenom ručkom od bukovine.
NAVIGATOR- master
-
Sretan Uskrs ekipo!
Evo i ove godine tradicionalno dižem ovu temu iz mrtvih, dakle tema je ponovno i ove godine uskrsnula!
Ove godine je moj izbor za uskršnji nož malo neobičan, jedan stari custom korzikanski pastirski preklopnjak.
Postavite i vi svoje nožeke uz jajca
Evo i ove godine tradicionalno dižem ovu temu iz mrtvih, dakle tema je ponovno i ove godine uskrsnula!
Ove godine je moj izbor za uskršnji nož malo neobičan, jedan stari custom korzikanski pastirski preklopnjak.
Postavite i vi svoje nožeke uz jajca
NAVIGATOR- master
-
SRetan Uskrs!
Odlične slike i naravno odličan nož!
Odlične slike i naravno odličan nož!
heks- tipko
-
Broj postova : 51
Datum registracije : 10.02.2015
Nisam se mogao odlučiti .
Zadnja promjena: vladomado10; 05.04.15 13:58; ukupno mijenjano 1 put.
vladomado10- lingua
-
Broj postova : 477
Godine : 34
Datum registracije : 12.06.2013
Ruby mi je od ovih naj!
NAVIGATOR- master
-
Hm... ovaj prvi ZT ne izgleda loše, uopće
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Godine : 38
Datum registracije : 26.02.2010
0801CF
Nemam što pokazati. Obojanih jaja nemam, danas su mi zaboravili donijeti obećani komad pečenog odojka, da sam idem spravljati delicije nisam vičan pa sam ručao kao najzagriženiji škrti komunistički ateist.
Evo slika kako i doliči praznom stolu.
Edit: Naprosto mi nije palo na pamet poštovati ono što sam jučer imao za ručak. Navikao da kojekakva i dugotrajna spravljanja zovem delicijama ono što sam spremio u nepunih pola sata uz minimum truda i što sam nazvao škrtim komunističko ateistički ručkom mnogi bi vjerovatno zamijenili za svoje. Dva dana prije bio sam u potrazi i svaki put bih se vatio izgrebenih i krvavih ruku jer su one rijetke, a kriju se iza trnovitih žbunova, skrivene i uspravne. Sasvim slučajno, pregledajući nove fotke vidio sam i njih pa da prestavim dio mog Uskršnjeg ručka jer još nedostaje berba od dan prije i nezanemariva količina bljušta kojeg sam skuhao i dodao sitno sjeckana tvrda jaja dok su one zapržene s jajima na kajganu. Žao mi je ko psu što se nisam sjetio fotkati za mene naviklog na to jelo kao siromašni ali u stvari ekskluzivni i ukusan ručak.
Nemam što pokazati. Obojanih jaja nemam, danas su mi zaboravili donijeti obećani komad pečenog odojka, da sam idem spravljati delicije nisam vičan pa sam ručao kao najzagriženiji škrti komunistički ateist.
Evo slika kako i doliči praznom stolu.
Edit: Naprosto mi nije palo na pamet poštovati ono što sam jučer imao za ručak. Navikao da kojekakva i dugotrajna spravljanja zovem delicijama ono što sam spremio u nepunih pola sata uz minimum truda i što sam nazvao škrtim komunističko ateistički ručkom mnogi bi vjerovatno zamijenili za svoje. Dva dana prije bio sam u potrazi i svaki put bih se vatio izgrebenih i krvavih ruku jer su one rijetke, a kriju se iza trnovitih žbunova, skrivene i uspravne. Sasvim slučajno, pregledajući nove fotke vidio sam i njih pa da prestavim dio mog Uskršnjeg ručka jer još nedostaje berba od dan prije i nezanemariva količina bljušta kojeg sam skuhao i dodao sitno sjeckana tvrda jaja dok su one zapržene s jajima na kajganu. Žao mi je ko psu što se nisam sjetio fotkati za mene naviklog na to jelo kao siromašni ali u stvari ekskluzivni i ukusan ručak.
Zadnja promjena: Hombre; 06.04.15 20:52; ukupno mijenjano 1 put.
Hombre- guru
-
Hombre uvijek oraspoloži temu!
Da živim bliže zvao bi te na roštilj.
Svejedno lijep nož samo nema jaja!
NAVIGATOR- master
-
Ima jaja samo nisu pofarbanaNAVIGATOR je napisao/la:Hombre uvijek oraspoloži temu!
gorky- mr.spika
-
Broj postova : 1400
Godine : 48
Datum registracije : 19.11.2012
Ma htio sam napisati da ona što imam nisu za objavljivanje na forumu
Kad nema gazdarice i kad čovjek nije gurman i kuhar onda se događa slijedeće. Dok se drugi goste ili se tek spremaju ostacima jučerašnje raskoši ja sam u hladnjaku uspio pronaći tri tanke fete pureće salame i sada to žuljam između dva komada suvog kruha. Navikao da trgovina za blagdane ne radi jedan dan pojeo sam što sam planirao, a oni ne rade dva dana. Rade druge trgovine ali su podalje pa sam odlučio na tanku varijantu doručka.
Žao mi je što se ove godine nije javio Franco sa svojim umijećem i kuksama.
I jedna gastro pričica vezana uz blagdane upravo objavljena na jednom forumu.
Priča tip koji se u životu najeo morskih specijaliteta da je u petak (post) jeo rižot od sipe kakav nije u životu. Bio je kod prijatelja na ručku i gazdarica je na 3kg sipe stavila punih 1/2kg riže...
Kad nema gazdarice i kad čovjek nije gurman i kuhar onda se događa slijedeće. Dok se drugi goste ili se tek spremaju ostacima jučerašnje raskoši ja sam u hladnjaku uspio pronaći tri tanke fete pureće salame i sada to žuljam između dva komada suvog kruha. Navikao da trgovina za blagdane ne radi jedan dan pojeo sam što sam planirao, a oni ne rade dva dana. Rade druge trgovine ali su podalje pa sam odlučio na tanku varijantu doručka.
Žao mi je što se ove godine nije javio Franco sa svojim umijećem i kuksama.
I jedna gastro pričica vezana uz blagdane upravo objavljena na jednom forumu.
Priča tip koji se u životu najeo morskih specijaliteta da je u petak (post) jeo rižot od sipe kakav nije u životu. Bio je kod prijatelja na ručku i gazdarica je na 3kg sipe stavila punih 1/2kg riže...
Hombre- guru
-
Slikano čera, ali nema veze. Nije skup, nije poznat, ali služiiii. Sve više mi se sviđaju ovakvi mushroom nožeki :SS
Strider- honoris
-
Broj postova : 2611
Godine : 31
Datum registracije : 18.06.2009
SRETAN USKRS
nema jaja al ima bure!!
nema jaja al ima bure!!
cutlass- guru
-
Broj postova : 3949