Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
USKRŠNJI NOŽ
+37
heks
pirat
MaxMagnus
vladomado10
Hombre
yasko
maxina
Migach
rinos
goxxon
Igsy
DoomsdayST
kengur32
neko69
urbana_gorila
Mraz
puls
hrvatski buškrafter
ivo
lololorenzo
Ikarus
Mad Max
lonewolf
Franco G
elvin
Strider
cutlass
Target
Šimun
brdo
glock
Fratt
scout
Cave Bear
Login
Drvo
NAVIGATOR
41 posters
Stranica 5 / 5.
Stranica 5 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Re: USKRŠNJI NOŽ
SRETAN USKRS
nema jaja al ima bure!!
nema jaja al ima bure!!
cutlass- guru
- Broj postova : 3949
Datum registracije : 16.04.2011
Oho! Koga to opet vidimo na moru. Timiscus Damascus je prva liga, a buru mi ne spominji jer ne prestaje cijelu zimu.
Hombre- guru
-
Broj postova : 2624
Godine : 70
Datum registracije : 05.06.2011
E, ovo moram komentirati, mada su i ostali noževi, ne samo od ove godine dosta zgodni i divni....
@cutlass
A, gdje je maca QC?
Lako za buru, svaki vjetar puše gdje hoće ili drugim riječim, nije bitno koji vjetrovi pušu, nego čije se zastave vijore....
Lajkam nož, baš je gubica....
Oblik oštrice me jako privlači.
Odličan mi je nož. Da, je samo manjih dimenzija(do 10 cm drška, oštrica negdje oko 3 inča, ne mora biti damaskus....) , meni bi bio super.....
Još jednom da napišem, nož mi se jako sviđa...
Ah, sve u svoje vrijeme.
@cutlass
A, gdje je maca QC?
Lako za buru, svaki vjetar puše gdje hoće ili drugim riječim, nije bitno koji vjetrovi pušu, nego čije se zastave vijore....
Lajkam nož, baš je gubica....
Oblik oštrice me jako privlači.
Odličan mi je nož. Da, je samo manjih dimenzija(do 10 cm drška, oštrica negdje oko 3 inča, ne mora biti damaskus....) , meni bi bio super.....
Još jednom da napišem, nož mi se jako sviđa...
Ah, sve u svoje vrijeme.
Lawman- lingua
-
Broj postova : 345
Godine : 41
Datum registracije : 05.04.2014
Lawman , kaj znaci maca QC ?
ostrica ja 3.53"
hvala hvala
Hombre , imas 50% pogodaka , nije Timascus
ostrica ja 3.53"
hvala hvala
Hombre , imas 50% pogodaka , nije Timascus
cutlass- guru
-
Broj postova : 3949
Godine : 49
Ma više ne mogu pratiti što je. Toliko toga novog da čovjek treba minimum neki tečaj.
U krajnjem slučaju bolje da sam falio nego da sam odgovorio da jaja nema jer su se skupila od bure
U krajnjem slučaju bolje da sam falio nego da sam odgovorio da jaja nema jer su se skupila od bure
Hombre- guru
-
Broj postova : 2624
Godine : 70
Datum registracije : 05.06.2011
Eh, da QC, znači po definiciji Quality Control, ....a na jednom vašem jubito filmiću vidio sam, osim odličnog foldera, da ste predstavili i macu(mačku), kao QC, pa sam to pitao, gdje je maca?
O ovome se filmiću, radi.
Lawman- lingua
-
Ma koji je to klinac, Denise? Tko bi više pratio te svemirske materijale...
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Godine : 38
Datum registracije : 26.02.2010
Lawman je napisao/la:Eh, da QC, znači po definiciji Quality Control, ....a na jednom vašem jubito filmiću vidio sam, osim odličnog foldera, da ste predstavili i macu(mačku), kao QC, pa sam to pitao, gdje je maca?
aaahaha , to je moj Mika ..
ma on je zvijezda nekoliko filmica ...
stalno njuska i "kontrolira" , obozavam ga !!
Mrazonja - ZircuTi - "damaskus" od Zirconija i Titanijuma ..
nema bolje , nema ljepse , i nema u vise boja da mozes dobit sa plamenom .. extra extra materijal ...
evo jos jedne za LN ..
cutlass- guru
-
Čekam da AuTi postane popularan, ovi materijali nisu dovoljno ekstra za mene.
Mraz- master
-
hahah
AU/PT zvuci simpaticno
AU/PT zvuci simpaticno
cutlass- guru
-
Gospon Budak kad pocinjete koristit hafnij i skandij, kao zamjene za vec vremenom pregaženi zirkonij i nekad popularni titan.
Iako je šala hafnij je samo jedan pogled na periodnom sustavu elemenata face iz Alpha Knife supply udaljen od nožarstva.
Ovo je nepolirani kristal hafnija, a ima tako kompleksnu crnu boju koju zirkonij može samo poželjet, uglavnom jedva cekam njegovu primjenu
Inače koristi se za neutronske šipke u nuklearnim reaktorima (šifra James Bond, World is not enough, borba protiv negativca kojeg glumi Rober Carlyle u Ruskoj podmornici usred Bospora), tako da pravac Krško idemo pitat jednu dvi .
Stvarno ZirCuTi (zircoti, Zircu-Ti) je predivan materijal, s tim sta je meni draza ladder verzija nego ta roses, al Chad Nichols zna sta je dobro bez sumnje, predivno.
Iako je šala hafnij je samo jedan pogled na periodnom sustavu elemenata face iz Alpha Knife supply udaljen od nožarstva.
Ovo je nepolirani kristal hafnija, a ima tako kompleksnu crnu boju koju zirkonij može samo poželjet, uglavnom jedva cekam njegovu primjenu
Inače koristi se za neutronske šipke u nuklearnim reaktorima (šifra James Bond, World is not enough, borba protiv negativca kojeg glumi Rober Carlyle u Ruskoj podmornici usred Bospora), tako da pravac Krško idemo pitat jednu dvi .
Stvarno ZirCuTi (zircoti, Zircu-Ti) je predivan materijal, s tim sta je meni draza ladder verzija nego ta roses, al Chad Nichols zna sta je dobro bez sumnje, predivno.
vladomado10- lingua
-
Broj postova : 477
Godine : 34
Datum registracije : 12.06.2013
Na Uskrs ne nosim noževe ali sam neke kupio. Dugo mi je trebalo da si priznam da su Fallkniven najbolji noževi na svijetu. Izbor je bio između Spartan Blades Harsey Hunter- a i Fallknivenovih modela.
Cabala- bomber
-
Broj postova : 120
Godine : 56
Datum registracije : 27.10.2011
Zaboravio sam ono najvažnije! Spar- Tac korice za S1- kao da su napravljene po njemu. Hrvatske su proizvodnje od najboljih materijala, vrhunske izrade i kvalitete. Cijena im je 99 kn.
Cabala- bomber
-
Broj postova : 120
Godine : 56
Datum registracije : 27.10.2011
Boli me kada vidim da nema aktivnih tema i postova na forumu, kao nekada....Kao da su stari postovi i teme spomenike kulture, spomen nekoga davnog prošlog vremena, pa odlučih da eto malo osvježim forum sa svoje strane ako ništa drugo.....
Well, ovo je jedna mala Seba koju sam si uzeo prije nekih godinu i kusur nakon dugo oću-neću, te sam je nosao u EDC rotaciji oko godinu dana, te naposljetku zadržao istu u rotaciji...
Još bih dodao par ovih tradicionalnih nožića na koje sam jako ponosan i koje me prvenstveno privlače svojim vizualnim dijelom i štihom dobrog Old West-a....
Dva GEC-a: NF #78 & Tidioute #56
Case Canoe CV
Sretan Uskrs!
Živjeli!
Well, ovo je jedna mala Seba koju sam si uzeo prije nekih godinu i kusur nakon dugo oću-neću, te sam je nosao u EDC rotaciji oko godinu dana, te naposljetku zadržao istu u rotaciji...
Još bih dodao par ovih tradicionalnih nožića na koje sam jako ponosan i koje me prvenstveno privlače svojim vizualnim dijelom i štihom dobrog Old West-a....
Dva GEC-a: NF #78 & Tidioute #56
Case Canoe CV
Sretan Uskrs!
Živjeli!
Lawman- lingua
-
Zgodni su ovi mali slip jointovi...
A Sebenza... nema se tu kaj puno komentirati Koji folderi prave društvo CR-u?
A Sebenza... nema se tu kaj puno komentirati Koji folderi prave društvo CR-u?
laredo- lingua
-
Broj postova : 320
Godine : 50
Datum registracije : 19.02.2014
@laredo
Da, ti tradicioalni nožići su baš zgodni, kao da je u njima sačuvan dašak nekih dobrih starih vremena. Kada mi dođe do zasićenja sa suvremenim folderim, eh onda posegnem za istima.
Seba su najbolji prijatelji ZT 0450cf i ZT0562, Sypderco Dragonfly 2 ili Sypderco Urban, te nema ništa protiv kad mi se u društvo nađe SAK Small Tinker, SAK Alox Cadet/Pionner...
Obično nosim jedan veći folder uvijek uz sebe kao primarni EDC nož(Seba, ZT 0450cf, tradicionalni, Sypdie..), a sekundardnom EDC-u je uvijek tu negdje jedan SAK.
To kao neki EDC za urbane sredine.
Kada sam izvan grada, odnosno u prirodi il' na gruntu, eh onda uzmem ovaj ZT0562 ili neki Cold Steel ka primarni nož.
Uglavnom to je to, kaj vrtim u nekoj EDC rotaciji od noževa.
Kaj se tiče CR-a, čekam da mi sleti kroz koji mjesec Large Seba 21 Lunar Landing...
Da, ti tradicioalni nožići su baš zgodni, kao da je u njima sačuvan dašak nekih dobrih starih vremena. Kada mi dođe do zasićenja sa suvremenim folderim, eh onda posegnem za istima.
Seba su najbolji prijatelji ZT 0450cf i ZT0562, Sypderco Dragonfly 2 ili Sypderco Urban, te nema ništa protiv kad mi se u društvo nađe SAK Small Tinker, SAK Alox Cadet/Pionner...
Obično nosim jedan veći folder uvijek uz sebe kao primarni EDC nož(Seba, ZT 0450cf, tradicionalni, Sypdie..), a sekundardnom EDC-u je uvijek tu negdje jedan SAK.
To kao neki EDC za urbane sredine.
Kada sam izvan grada, odnosno u prirodi il' na gruntu, eh onda uzmem ovaj ZT0562 ili neki Cold Steel ka primarni nož.
Uglavnom to je to, kaj vrtim u nekoj EDC rotaciji od noževa.
Kaj se tiče CR-a, čekam da mi sleti kroz koji mjesec Large Seba 21 Lunar Landing...
Lawman- lingua
-
Lijepa je ta "Lunar landing". I onda još na ruku Omegu Moon, za dobitnu kombinaciju..
Imamo istu filozofiju za foldere: i ja trenutno rotiram ZT i Spyderco (0452CF i Delica 4) plus obavezno švicarac u EDC torbici 0562 mi je super a 0450CF bi bio bolji bez DLC-a, IMHO..
E sad, Sebenza... nisam još načisto jel bi htio ili ne taj nož pa pitam, da vidim kaj ljudi furaju uz nju..
Imamo istu filozofiju za foldere: i ja trenutno rotiram ZT i Spyderco (0452CF i Delica 4) plus obavezno švicarac u EDC torbici 0562 mi je super a 0450CF bi bio bolji bez DLC-a, IMHO..
E sad, Sebenza... nisam još načisto jel bi htio ili ne taj nož pa pitam, da vidim kaj ljudi furaju uz nju..
laredo- lingua
-
Broj postova : 320
Godine : 50
Datum registracije : 19.02.2014
Evo Uskršnji zeko u društvu čeličnih rezača!
Lijepa je ovo tema, pa da nastavim tradiciju.
Lijepa je ovo tema, pa da nastavim tradiciju.
Lawman- lingua
-
Auuuuuu
ovaj lunar mi je mrak, oba su praznik za oći
"I tata bi sine"
ovaj lunar mi je mrak, oba su praznik za oći
"I tata bi sine"
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Datum registracije : 05.04.2010
Stavio bi i ja fotke ali mi photobucket ne da, vele da sam 30 puta premašio dozvoljeni limit za pohranu još u doba kada su bili badava
sad mi ih ne mogu maknuti mada su pokušali ali mi nedaju stavljati nove fotke
sad mi ih ne mogu maknuti mada su pokušali ali mi nedaju stavljati nove fotke
NAVIGATOR- master
-
@NAVIGATOR
Hvala, Navi! Slažem se noževi su bomba. Vidiš ovo na LL sa desne strane bi trebala biti Zemlja sa Mjeseca. Al' stvarno stanje na nožu nije baš tako.
Ovo za fotke...
...ma, otvoriš account bilo gdje i stavljaš fotke nanovo. Recimo, osobno koristim imgBB.
Hvala, Navi! Slažem se noževi su bomba. Vidiš ovo na LL sa desne strane bi trebala biti Zemlja sa Mjeseca. Al' stvarno stanje na nožu nije baš tako.
Ovo za fotke...
...ma, otvoriš account bilo gdje i stavljaš fotke nanovo. Recimo, osobno koristim imgBB.
Lawman- lingua
-
Lawman je napisao/la:
Nego???
Koja je razlika?
NAVIGATOR- master
-
@NAVIGATOR
Hm, ne znam sa čim da usporedim, al' se ne čini kao Zemlja gledana sa Mjesecca. Koliko sam vidio po Internetu, to je okay. Na prvom predstavljanju tog jubilarnog modela.
Uglavnom ne izgleda kako je Tim Reeve predstavljao na Shot Show 2019.
Ne smeta me to previše, ostali dio noža mi je nezaboravan.
Hm, ne znam sa čim da usporedim, al' se ne čini kao Zemlja gledana sa Mjesecca. Koliko sam vidio po Internetu, to je okay. Na prvom predstavljanju tog jubilarnog modela.
Uglavnom ne izgleda kako je Tim Reeve predstavljao na Shot Show 2019.
Ne smeta me to previše, ostali dio noža mi je nezaboravan.
Lawman- lingua
-
Lawman- lingua
-
Lawman krasni primjerci. Onaj Gec mi je krasan ali i Vicovi su mi mrak. Pioneer mi je u tim limitiranim serijama odličan.
Ja sam se neki dan tako razbio biciklom da sam zaradio rupturu mišića na nozi. Pošto sam ovih dana i zbog ozlijede ali i zbog zaraze više doma onda je u džepu kao i poslijednjih 8-9 godina moja modificirana Sebenza 21 large 😄. Da situacija nije takva pa da sam na nekom izletu ili čestitarima za svećanu bi prigodu nosio victorinox pioneer X damascus
Ja sam se neki dan tako razbio biciklom da sam zaradio rupturu mišića na nozi. Pošto sam ovih dana i zbog ozlijede ali i zbog zaraze više doma onda je u džepu kao i poslijednjih 8-9 godina moja modificirana Sebenza 21 large 😄. Da situacija nije takva pa da sam na nekom izletu ili čestitarima za svećanu bi prigodu nosio victorinox pioneer X damascus
NAVIGATOR- master
-
Lawman likes this post
Kakvo je to ßtivo ispod noževa?
NAVIGATOR- master
-
Lawman likes this post
@NAVIGATOR
Hvala Navi na lijepi riječima.
Joj, to je onaj krasan primjerak SAK-a sa specifičnom bojom Alox drške i damascus oštricom. Bila je stiglo dva u HR, kod tebe je jedan. To se sada plaća suhim zlatom.
Ta, ovi obični Alox u boji kroz godine, dosta vrijede pojedinačno na rabljenom tržištu. Bar dvostruko.
Dobro je kupovati skuplje, što izlazi u manjim serijama, jel to teže gubi vrijednost.
Žao mi je što se ove godine prekinulo sa modelima Cadet, Classic i Pioneer u bojama sa oznakom godine, te se prešlo ne druge modele (okay, classic je ostao, al' je umjesto Pionner, dodana verzija istoga X, te onaj ogromni folder).
Takvu tvoju custom Sebu koliko god gledao slike čakija po Internetu na dnevnoj razini, nisam još naišao. Mada postoji verzija Sebe koja je izašla sa rupama u drški iz tvornice u Idahou.
Lajk.
GEC je Northfield #78(točnije 782217). Moji najdraži nož i najdraži brend. Old West style.
Fotkao sam na brzinu, te sam odlučio staviti meni jednu dragu knjigu kao podlogu istoj. Radi se o knjigi u vezi informatike, programiranje, kompjuteri i tako to. Spajanje dviju ljubavi. Čakije i IT.
Bio sam tamo(IT), bit' ću opet. Ovi moji sadašnji kolege sa porti se čude kaj radim među njima, a ovi iz IT vele još da sakupim tekmi u nogama. Specifična priča i moj slučaj.
Čuvaj se Navi.
Hvala Navi na lijepi riječima.
Joj, to je onaj krasan primjerak SAK-a sa specifičnom bojom Alox drške i damascus oštricom. Bila je stiglo dva u HR, kod tebe je jedan. To se sada plaća suhim zlatom.
Ta, ovi obični Alox u boji kroz godine, dosta vrijede pojedinačno na rabljenom tržištu. Bar dvostruko.
Dobro je kupovati skuplje, što izlazi u manjim serijama, jel to teže gubi vrijednost.
Žao mi je što se ove godine prekinulo sa modelima Cadet, Classic i Pioneer u bojama sa oznakom godine, te se prešlo ne druge modele (okay, classic je ostao, al' je umjesto Pionner, dodana verzija istoga X, te onaj ogromni folder).
Takvu tvoju custom Sebu koliko god gledao slike čakija po Internetu na dnevnoj razini, nisam još naišao. Mada postoji verzija Sebe koja je izašla sa rupama u drški iz tvornice u Idahou.
Lajk.
GEC je Northfield #78(točnije 782217). Moji najdraži nož i najdraži brend. Old West style.
Fotkao sam na brzinu, te sam odlučio staviti meni jednu dragu knjigu kao podlogu istoj. Radi se o knjigi u vezi informatike, programiranje, kompjuteri i tako to. Spajanje dviju ljubavi. Čakije i IT.
Bio sam tamo(IT), bit' ću opet. Ovi moji sadašnji kolege sa porti se čude kaj radim među njima, a ovi iz IT vele još da sakupim tekmi u nogama. Specifična priča i moj slučaj.
Čuvaj se Navi.
Lawman- lingua
-
Ovaj Uskrs, kao i svaki do sada te sve dane između uz mene je Endura u ZDP-u. Čemu ju mijenjati kada nema boljeg EDC noža?
Mraz- master
-
Lawman likes this post
@Mraz
Vrlo je dobar izbor furati sa sobom Pauka svaki dan. Taj nož kada nosiš doista nema potreba đorati za neki drugi, jer za manje para dobiješ strava oštar nož koji reže kao britva u odnosu na skuplje modele i brendove čakija.
Osobno, nosim one noževe koji me vesele. tu je taj faktor korisnosti jako bitan, al mi nije presudan, jer kod noževa za mene nema racionalnosti, nema me vode gušti.
Najkorisniji nož dokazan u praksi do sada mi je svakako SAK.
Vrlo je dobar izbor furati sa sobom Pauka svaki dan. Taj nož kada nosiš doista nema potreba đorati za neki drugi, jer za manje para dobiješ strava oštar nož koji reže kao britva u odnosu na skuplje modele i brendove čakija.
Osobno, nosim one noževe koji me vesele. tu je taj faktor korisnosti jako bitan, al mi nije presudan, jer kod noževa za mene nema racionalnosti, nema me vode gušti.
Najkorisniji nož dokazan u praksi do sada mi je svakako SAK.
Lawman- lingua
-
Lijepi običaj, pa da ne propadne. Mada su ovi noževi veći bili ovdje u akciji, CR nikad dosta.
Bili su ovi dana u opticaju EDC zadaća rezanja šunke, mladog luka, kuhanih jaja, kolača,.....
Sretni blagdani svima!!
Bili su ovi dana u opticaju EDC zadaća rezanja šunke, mladog luka, kuhanih jaja, kolača,.....
Sretni blagdani svima!!
Lawman- lingua
-
Stranica 5 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Stranica 5 / 5.